Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 7 din 22 << < 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Deconectat RE: Cum va fi împărăția de 1000 de ani?
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19189. Postat la 08/07/2012 20:44 - 4685z10h47m
Valentina scumpa moșului, iară ești șireată și dacă ești așa atunci nu te mai amesteca, știm că Moise a zis odată oare și la costat foarte mult aceia vorbă, ori tu vezi că te apropii de un mare adevăr care ar putea contrazice o doctrină și te eschivezi să colaborăm sincer și folosești cuvântul poate, care este geamăn cu oare, nu crezi că ar putea să te coste și pe tine ce la costat și pe Moise? Și fără să apărăm doctrine, uite eu fac această vorbire cu tine și s-ar putea să nu fie pe placul tuturor fraților noștri, dar eu merg înainte cu tine pas cu pas, mici dar siguri și dacă și tu vrei să dezlegăm aceste ziceri sfinte și pline de curiozitate de a înțelege, că mai mult de atât, nu nu cred că avem dezlegare, chiar crezi că YHWH - Dumnezeu, va face după doctrina mea sau a ta, dar cred că nu greșim dacă vrem să descoperim ce ne-a fost lăsat scris.

Uite eu cred că Biblia nu vorbește despre lucruri pe care Ioan spune că a văzut că se vor întâmpla, iar noi spunem că de ..... no să fie chiar așa, că Satana va fi legat, dar va alerga de la un capăt al pământului la altul.

Soră scumpă, va fi adâncul de care era îngroziți dracii, una și aceiași cu fântâna adâncului???????

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
fullban10
19195. Postat la 09/07/2012 15:22 - 4684z16h9m
u am vazut postarea initiala a Valentinei, in care referinta de la Isaia 65, a asezat-o dupa Mileniu, ca apoi sa-si dea seama ca nu este posibil, in cer sa se nasca copii si o plaseaza, cum a facut de la inceput la profetii conditionate.
Normal, pentru a continua sa-si sustina parerea.
Am sa vorbesc un pic despre adanc, lant si cheie, aceste lucruri sunt necesare in mod fizic sa fim legati, sa ne ia puterea de actiune, sa fim inchisi.
Insa Satan este creat de Dumnezeu, ca si noi, cat ii trebuie Creatorului ca sa-l anihileze?
Acest lucru Dumnezeu ni l-a zugravit in termeni fizici , ca sa intelegem ca o mie de ani Satan nu va avea nici o putere.
In schimb noi nu stim exact cum il va lega, inchide...important este sa stim ca nu mai actioneaza in nici un fel ca sa insele neamurile.
Am deschis un subiect cu Pilda celor 10 fecioare, si pentru ca in ea ne zugraveste venirea Domnului, de ce mai raman cinci, ele nu ar fi trebuit sa moara in necazul cel mare, Valentina?
Apoi citeste Matei 24 unde se spune ca unul va fi luat si altul va fi lasat la revenirea Domnului Isus, de ce, daca dupa tine nimeni nu mai ramane?
Si asta este profetie conditionata?
Eu nu ma leg de nici o confesiune, dar stai atenta, ca dupa cum au gresit unii spunand sa urce pe munti si dealuri imbracati in alb ca pe data cutare vine Domnul, nu se cunosteau cuvintele care sunt scrise in Biblie ca nici Fiul nu stie ceasul cand va reveni? Si acum ti se da cuvinte clare despre Mileniu si nu le vezi, oare de ce

Să fim legați să fim închiși, să ne ia puterea de acțiune- n-am înțeles : cine să fim?
Satan este creat de Dumnezeu ca și noi?- din țârâna pământului?
Cele cinci fecioare, ce-i luați și rămași, n-am prins logica.
Cine a fost îmbrăcat în alb în anul 1844, a înțeles greșit proorocia din Daniel, așa cum tu astăzi înțelegi greșit "pauza" de o mie de ani.

Dar să continui tema dată de blândul meu frate.

Un cuvânt ales repede. Mai potrivit era.... mă gândesc.
N-am un răspuns la această întrebare și nu înțeleg importanța ei în dezlegarea tainei celor o mie de ani!
Și să știi că nu umblu cu șiretlicuri. Nu am toate răspunsurile ca să te joc pe tabla de șah. Mă crezi? Eu am foarte multe texte biblice care spun că în cei o mie de ani nu sunt oameni pe pământ. Atât. Tu zici, voi ziceți, că vor fi oameni pe pământ în această perioadă. Ce fac ei pe pământ? Mai au șansă de mântuire?. Locuiesc o mie de ani pe pământ ca apoi la sfârșit să fie mistuiți. Care-i logica?. Iată că iar am luat-o înainte, sărind etapele la care trebuia să mă supun la rugămintea ta.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lucia
19211. Postat la 10/07/2012 18:29 - 4683z13h1m
Draga Valentina, cred ca trebuie sa citesti de mai multe ori postarea mea si apoi sa-ti raspunzi singura la intrebari, asa poate inveti cate ceva...
Apoi, LOGICA... o descifrezi citind incet si cu glas tare Pilda, si Matei 24, auzindu-te poate simti logica...
La punctul patru, sunteti voi cei care credeti fara sa cercetati, cum ati escaladat dealurile atunci, fara sa tineti cont de ce scrie Biblia, asa si acum.

Mileniul este o profetie viitoare, asa ca trebuie sa tinem cont de un lucru:
"Lucrurile ascunse sunt ale Domnului Dumnezeului nostru, iar lucrurile descoperite sunt ale noastre...("Deut.29:29)
Mileniul il anticipam, dar nu-l cunoastem, nu-l putem determina cu exactitate, asteptand in sfintenie descoperirea si implinirea lui.
"Mai intai sa stiti ca nici o profetie din Scriptura nu se interpreteaza singura.
Caci nici o prorocie nu a fost adusa prin voia omului, ci oamenii sfinti ai lui Dumnezeu au vorbit condusi de Duhul Sfant."(1Petru 1:20,21)
Asa ca trebuie mai intai sa lasi jos sacul cu doctrina si apoi ia-o de la zero cercetand cu inima curata Biblia, vei simti usurare, faptul ca poti sa mergi pe taramurile Cuvantului fara ca cineva sa iti ofere un traseu fortat, vei constata ca inainte ti se va deschide o noua priveliste in culori vi si vei intelege ca Duhul Sfant te va purta pe plaiurile intelepciunii divine, intr-o lume a adevarului.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
19257. Postat la 15/07/2012 15:55 - 4678z15h35m
Isaia 12;5,6 9 versete care spun că Domnul "va preface tot pământul în pustiu" :

- vs.5.......Domnul și uneltele mâniei Lui vor nimici tot pământul.
- vs.6 Gemeți ! căci ziua Domnului este aproape: ea vine ca o pustiire a Celui Atotputernic!
- vs.9 Iată vine ziua Domnului, zi fără milă, zi de mânie și urgie aprinsă, care va preface tot pământul în pustiu, și va nimici pe toți păcătoșii de pe el.

Lucia
19258. Postat la 15/07/2012 17:40 - 4678z13h50m
Valentina, te-am sfatuit sa deschizi Biblia, pentru ca din carti copiezi gresit.
1.Versetele sunt din capitolul 13, si nu am sa-ti dau mura in gura, ci te sfatuiesc sa citesti de la cap.11 pana la 13, inclusiv.
Acolo este vorba de Babilonul pamantesc, un mare oras din Irak in care se gaseau locuitori din toate popoarele lumii, o prorocie prin care se vestea pustiirea lui, insa din el au mai scapat locuitori, citeste bine, sotul meu a lucrat in Hila-Babilon si intradevar Babilonul a ajuns nelocuit, doar animalele salbatice isi au locuinta acolo.
Tu confunzi lucrurile si dupa cum te-am mai spus, mesteci ce iti da sursele pe care le citesti, nu-i de mirare ca gresesti.
Un punct de vedere se bazeaza pe mai multe marturii scripturistice si nu pe doua, trei versete biblice care nu au legatura cu Mia de ani.
Acum sa zicem ca tine, cum iti imaginezi tu ca ar fi vorba de perioada milenara , pot animalele sa locuieasca pe un pamant pustiu si gol la intuneric si frig , dupa teoriile voasre?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
19265. Postat la 16/07/2012 11:32 - 4677z19h58m
Eu am observat că multe proorocii se împletesc: prezentul cu viitorul, ce spune de Babilon se v-a petrece și-ș vremea sfârșitului, ce s-a proorocit în Isaia 11, cineva dintre prieteni a scris că va fi în mia de ani.
Acum tu și soțul tău știți lucrul acesta. Găsim în Marei proorociri " amestecate" dacă mi se permite să spun așa.
Chiar dacă proorocia este pentru Babilon, în ea se vorbește de ZIUA DOMNULUI, și TOT PĂMÂNTUL; și TOȚI PĂCĂTOȘII DE PE EL. Se vor CLĂTINA CERURILE; ȘI PÂMÂNTUL SE VA ZGUDUI DIN TEMELIA LUI: Și se mai proorocește de Orion, de stele, de soare, de lună că nu vor mai strălucii, și asta nu s-a întâmplat la distrugerea Babilonului!
Ce zici?

Lucia
19270. Postat la 16/07/2012 20:45 - 4677z10h45m
Valentina, pe langa prorocii conditionate vad ca acum ai gasit prorocii impletite, amestecate, dar stii ce cred eu, le amesteci tu...ca si cu Ziua Domnului, exista Ziua judecatii, Ziua lui Hristos, Ziua lui Dumnezeu, oare despre care se vorbeste acolo?
Stii cum privesti tu lucrurile?
Ca un copil, ca sa nu zic ca nu ceri Duhul Sfant sa te lumineze.
Daca tara noastra ar fi data pe mana mezilor ca atunci, ei s-ar napusti peste noi ca intr-un razboi si ne-ar nimici, nu ai avea senzatia ca pamantul de sub picioarele tale fuge, cerul se clatina, pamantul la fel, de groaza cazi sabia te atinge si iti dai ultima suflare, pentru tine soarele si luna si stelele laolalta nu mai stralucesc, nu?
Poate asa va fi si la sfarsit, insa hai sa privim fiecare prorocie asa cum o descrie Domnul si nu sa le luam cum vrem noi.
Daca este pentru Babilon, Babilon ramane!

Deconectat RE: Cum va fi Împărăția de 1000 de ani?
fullban8
19271. Postat la 16/07/2012 20:57 - 4677z10h34m
Dragă soră Valentina!
Înțelepciunea populară zice: ...greu la deal cu boii mici (normal... dacă sunt mici, nu prea au putere ca să tragă de căruță la coastă), ...dar dacă nu are cine să tragă de căruță, nu o poți mișca din loc.
Te-ai scăpat iar în oala aceea fără atenție, cu mi-ai mai făcut și mie cu altă ocazie - ne dai să citim la Isaia 12, ce scrie la Isaia 13.
Mai încerc o explicație; dacă nici acum nu înțelegi, cred că nu vei înțelege niciodată MIA de ANI.
Ai Legea și prorocii - nu-ți mai trebuie nimic în plus pentru a înțelege MARILE ADEVĂRURI (nu punem la socoteală micile dezacorduri) dar, constat că tu te faci că nu înțelegi, pentru că de fapt nu vrei să înțelegi, ci vrei să-i aduci la DOCTRINA ADVENTISMULUI TĂU cu ABERAȚIILE WHITE-iste, pe cei care încearcă să te ajute să înțelegi - aceasta este ,,prozelitismul oficializat,, de astăzi.

Pustietatea pe care o atribui tu MIEI de ANI, este în versetele de mai jos - văd cu ce devotament dar fără rezultat, se chinuie sora Lucia să ți-o restabilească în CREIERUL încețoșat-SPĂLAT DE DOCTRINA ADVENTISTĂ (operație pe care eu am refuzat-o, chiar din timpul pregătirii pentru anestezie cu predicile NLP-iste = neouro lingvistic program - înțeles de mine, ca un inițiat în Psihologie - hipnoza se practică și de la amvoanele adventiste, ca și de la cele cu strigăte și zgomote frenetice, cu gesturi STEREOTIPE). Iată versetele care explică pustietatea pământului:
- Geneza 8.22: Cât va fi pământul, nu va înceta semănatul și seceratul, frigul și căldura, vara și iarna, ziua și noaptea!
Pamântul acesta, nu va înceta FIZIC niciodată, decât ca o trecere prin focul de curățire a păcatului. Poporul lui YHVH, va fi singura viețuitoare a pământului care va supraviețui, ca transformați (născuți din Duh-de Sus - nu născuți din nou - născut din nou este o metaforă).
Zaharia 13.9: Dar treimea aceasta din urmă o voi pune în foc și o voi curăța cum se curăță argintul, o voi lămuri cum se lămurește aurul. Ei vor chema Numele Meu, și îi voi asculta; Eu voi zice: ,,Acesta este poporul Meu!,, Și ei vor zice: ,,YHVH este Mântuitorul meu!,,
- Isaia 35.1: Pustiul și țara fără apă se vor bucura; pustietatea se va înveseli și va înflori ca trandafirul;
- Ieremia 4.20: Se vestește dărâmare peste dărâmare, căci toată țara este pustiită; colibele îmi sunt pustiite deodată, și corturile, într-o clipă!
- Ieremia 4.27: Căci așa vorbește YHVH (din ebraică r11; KiI_KoH AMaR YaHVaH) : Toată țara va fi pustiită; dar nu o voi nimici de tot.
- Ieremia 5.19: Dacă veți întreba atunci: Pentru ce ne-a făcut toate acestea YaHVaH Atotputernicul nostru? Așa le vei răspunde: După cum voi M-ați părăsit și ați slujit unor dumnezei străini în țara voastră, tot așa acum veți sluji unor străini într-o țară care nu este a voastră!
- Ieremia 9.12: Unde este omul înțelept care să înțeleagă aceste lucruri? Să spună acela căruia i-a vorbit gura lui YHVH (PhiI YaHVaH), pentru ce este nimicită țara, arsă ca un pustiu pe unde nu mai trece nimeni?
- Ieremia 12.11: Îl pustiesc, și el stă trist și pustiit înaintea Mea. Toată țara este pustiită, căci nimeni nu ia seama la ea.
- Ieremia 14.15: De aceea așa vorbește YHVH despre prorocii care măcar că nu i-am trimis Eu, prorocesc totuși în Numele Meu și zic: Nu va fi nici sabie, nici foamete în țara aceasta. - Prorocii aceștia vor pieri uciși de sabie și de foamete!

Aceeași soartă o au și preoții, și pastorii, și predicatorii, care nu se lasă de interesele lor nesfinte: Ieremia 5.31: Prorocii prorocesc neadevăruri, preoții stăpânesc cu ajutorul lor, și poporului Meu îi plac aceste lucruri. Dar ce veți face la urmă?

Fată dragă! ...de ceva timp, am înțeles că acest Forum, aparține GRUPĂRII APOSTOLICE DE ZIUA 7-A (numită de unii... a SÂMBĂTARILOR - mie mi se pare ca o poreclă, și nu folosesc acest termen) - este greu să alegi un nume când nu ai inspirație de SUS dar eu le recunosc lucrarea ,,CU SĂRBĂTORILE SFINTE,, - Leviticul 23.
Nu mă interesează organizarea și nici o organizație religioasă din această lume (toate conduse de oameni, sunt omenești), decât din punctul de vedere al ADEVĂRULUI - eu am cunoscut Numele Mântuitorului - eu Îl strig pe Nume, și El îmi răspunde - Isaia 52.6: De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști în ziua aceea că Eu vorbesc și zic: ,,Iată-Mă!,,. Pentru mine, Domnii și Dumnezeii, sunt făcăturile făcăturilor CREATORULUI - Domnii și Dumnezei sunt făcături de mâna 2-a.
Indiferent de atitudinea sau manifestările unora sau altora, că îmi place sau nu ceva sau altceva, cum multora le place sau nu... ceva sau altceva din ale mele (toți suntem oameni) ți-am mai spus, și îți repet: cu toate inadvertențele omenești, AICI (pe acest Forum), este CEVA SFÂNT - SĂRBĂTORILE lui YHVH - Evrei 12.22: Ci v-ați apropiat de muntele Sionului, de cetatea Mântuitorului cel Viu, Ierusalimul ceresc, de zecile de mii, de adunarea în sărbătoare a îngerilor.
Că sunt greșite, că sunt bune, în esență TOȚI care ținem Sărbătorile, credem că le ținem bine (YHVH va judeca) dar tu soră dragă, ești în tabăra celor care le-au desființat, spre nenorocirea voastră și a celor ce vă încredeți în ei - Ieremia 17.5: Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor și își abate inima de la YHVH!

Dacă tu nu accepți SĂRBĂTORILE = COMEMOMERĂRI = RÂNDUIELI CEREȘTI - NU LEGE CEREMONIALĂ, mai rău ca la păgâni (necredincioși = cei fără nici un dumnezeu, atei, sataniști, etc.) - păgânii au sărbătorile lor, dar voi nu aveți nici o sărbătoare - nici măcar Sabbath-ul, pentru că voi țineți DOAR sâmbăta care doar din întâmplare cade în Lună plină (Sabbath înseamnă Lună plină).
Psalmii 81.3, Isaia 66.23, și Ezechie 46.3: ...la Lună nouă, și la Lună plină!

Tu nu poți vedea și înțelege MIA de ANI, pentru că aceasta se poate vede și înțelege decât în LUMINA Sărbătorilor - este un alt nivel de unde poți să vezi și să înțelegi lucrurile - de la adventism la cei cu Sărbătorile, este o distanță ca de la fundul Oceanului, la Cer - la suprafața pământului sunt cei cu Sărbătorile bisericești (cu sfinții sfinților) - adventiștii sunt la fundul Oceanului, ca groapă a celor ce au desființat Rânduielile = Sărbătorile. Cât timp eu am respirat aerul otrăvit de adventismul apostaziat, nu am înțeles nimic dar când am călcat pe treapta SĂRBĂTORILOR, lumina Adevărului mi-a luminat ochii minții, iar când am primit soliile care mă despărțeau de prieteni și frați, îngustându-mi poarta și ușa pe alții caută să le lărgească, mă doare de toți care se adună în snopi, dar nu-i pot ajuta, pentru că așa aleg ei (ca tine) - Matei 13.30: Lăsați-le să crească amândouă împreună până la seceriș; și, la vremea secerișului, voi spune secerătorilor: Smulgeți întâi neghina și legați-o în snopi, ca s-o ardem, iar grâul strângeți-l în grânarul meu.

MIA de ANI (a 7-a mie de ani ai acestui pământ, până la Ziua Domnului cum zici tu = Apocalipsa 20.11), este simbolizată de ZIUA a 7-a, după cei 6000 de ani (120 ani = generațiile din Genesa 6.3 înmulțiți cu 50 ani Jubileu).
MIA de ANI, o vei înțelege perfect, când vei prinde semnificația Sărbătorii Corturilor - primele 6 zile ale Sărbătorii Corturilor semnifică cei 6000 de ani, ziua 7-a a Sărbătorii Corturilor semnifică Ziua cea mare a corturilor (ziua 6-a a săptămânii), iar ziua a 8-a DE DUPĂ Sărbătoarea Corturilor semnifică trecerea în Veșnicie.
În această privință, 2Cronici 7.8-10, arată cu lux de amănunte, zi cu zi întreaga Sărbătoare a Corturilor, și mai arată... cum prima zi a Sărbătorii este Shabbath - zi cu adunare sfântă (15 Etanim), cum a 7-a zi a sărbătorii este Ziua cea Mare (21 Etanim), și cum A OPTA ZI a Sărbătorii DE 7 ZILE (Leviticul 23.36,39).
Toți creștinii și mesianicii care țin Sărbătorile, spun că Sărbătoarea Corturilor ține 8 zile, împotriva Cuvântului Sfânt (Levit. 23.36,39 - sărbătoarea ține 7 zile). Susțin aceasta, pentru că nu vor să accepte că Sâmbăta este UN FALS - când vor încadra săptămâna în lună, vor prinde binecuvântarea.

15 Etanim = ziua 7-a a săptămânii = Sărb. Corturilor ziua 1 = Adunare sfântă = Shabbath-ul zilei a 7-a
16 Etanim = ziua 1 a săptămânii = Sărb. Corturilor ziua 2
17 Etanim = ziua 2 - a a săptămânii = Sărb. Corturilor ziua 3
18 Etanim = ziua 3 - a a săptămânii = Sărb. Corturilor ziua 4
19 Etanim = ziua 4 - a a săptămânii = Sărb. Corturilor ziua 5
20 Etanim = ziua 5 - a a săptămânii = Sărb. Corturilor ziua 6
21 Etanim = ziua 6 - a a săptămânii = Sărb. Corturilor ziua 7
22 Etanim = ziua 7 - a a săptămânii = - - - - - - - - - - - - - - - = Adunare sfântă = Shabbat-ul zilei a 7-a
23 Etanim = ziua 1 a săptămânii.

Confirmarea biblică: 2Cronici 7.8 Solomon a prăznuit sărbătoarea în vremea aceea, șapte zile, și tot Israelul a prăznuit împreună cu el; venise o mare mulțime de oameni, de la intrarea Hamatului până la pârâul Egiptului. 9 În ziua a opta, au avut o adunare de sărbătoare; căci sfințirea altarului au făcut-o șapte zile, și sărbătoarea, tot șapte zile. 10 În a douăzeci și treia zi a lunii a șaptea, Solomon a trimis înapoi în corturi pe popor, care era vesel și mulțumit de binele pe care-l făcuse YHVH lui David, lui Solomon și poporului Său, Israel.

Numai câteodată, și atunci din întâmplare, 15 și 22 Etanim poate să cadă sâmbăta - nici un alt calcul nu dă acest rezultat, an după an!
Isaia 29.1: Vai de Ariel, Ariel, Cetatea aleasă de David! Adăugați an la an și lăsați sărbătorile să-și facă ocolul lor. ...traducere din ebraică - și aici vedem o minciună a Bibliilor creștine - Slăvit să fie Cel ce s-a îndurat de nenorocitul de mine, să pot să-mi traduc eu însumi din Sfântul Cuvânt - cei care nu pot, dar sunt deschiși Adevărului, YHVH îi va lumina prin credință și creadă și să înțeleagă Adevărul - mama mea de 84 ani, a înțeles, și vede mai bine ca mine Luna nouă și Luna plină în timpul Sărbătorilor - Slăvit să fie YHVH.
Aceasta arată CLAR că SĂPTĂMÂNA SUCCESIVĂ cu SÂMBĂTA SATURNDAY este UN FALS BABILONIAN !
Cei ce nu văd și nu înțeleg, nu văd și nu înțeleg, pentru că nu-L pot primi pe YHVH în inima lor - sunt plini de încredințare de sine, și în oameni înțelepți - dar oamenii nu pot fi înțelepți, decât dacă primesc înțelepciunea de Sus (proverbe 1.20-30).
Marcu 10.15: Adevărat vă spun că oricine nu va primi Împărăția Mântuitorului ca un copilaș, cu niciun chip nu va intra în ea!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
fullban10
19275. Postat la 17/07/2012 09:55 - 4676z21h35m
AICI (pe acest Forum), este CEVA SFÂNT - SĂRBĂTORILE lui YHVH - Evrei 12.22: Ci v-ați apropiat de muntele Sionului, de cetatea Mântuitorului cel Viu, Ierusalimul ceresc, de zecile de mii, de adunarea în sărbătoare a îngerilor.

Exagerezi. Cum poți spune că aici pe forum e ceva sfânt? Chiar așa?
Ca și cum ai zice : voi ceilalți care nu credeți ca noi, sfinții , ieșiți afară.
E un forum care ne dă posibilitatea, să scriem și de-a ne spune părerea. Bună rea, nu tu hotărăști. Scriu din Biblie și nu mi-ai adus argumente că proorociile nu se întrepătrund. Poate n-a fost ales bine cuvântul - amestecate- , dar nu am găsit corespondentul. Aceeași proorocie poate vorbi de trecut, prezent și viitor.
La date....... te compar cu "messianic". Nu vă potriviți, uneori, cu toate că priviți aceeași lună.

fullban8
19279. Postat la 17/07/2012 20:47 - 4676z10h43m
Nu exagerez dragă soră Valentina! ...nu exagerez de loc! ...practic, m-am învârtit în jurul versetului Evrei 12.22 - așadar, TOȚI care ȚIN SĂRBĂTORILE, se apropie de... de muntele Sionului, de cetatea Mântuitorului cel Viu, Ierusalimul ceresc, de zecile de mii, de ADUNAREA în SĂRBĂTOARE a îngerilor.

Sărbătorile sunt = cu rânduielile cerești; Legea, rânduielile și poruncile lui YHVH reprezintă Cuvântul lui YHVH - acum fi atentă: Ioan 17.17: Sfințește-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul.

Numai așa poți înțelege MIA de ANI, ca parte a TIMPULUI din care trăim acum, în care trebuie să ne închinăm UNICULUI CREATOR și MÂNTUITOR al singurului SĂU POPOR (așa cum va fi în MIA de ANI), care... acum Îi cunoaște Numele, și (acum) i-L folosesc - sunt mulți care Îi cunosc Numele dar nu-L folosesc, pentru că ei, sunt alte popoare, și AU ALȚI ÎMPĂRAȚI - 1Samuel 8.5: acum pune un împărat peste noi să ne judece, CUM AU TOATE POPOARELE)

Pe aceasta m-am bazat când am afirmat că: AICI (pe acest Forum), este CEVA SFÂNT - SĂRBĂTORILE lui YHVH, să ști că, ...așa este! ...și la tine acasă, și oriunde cineva este chemat de YHVH să fi la Sărbătoare (nu la Sfânta Cină... cât mai des, la Pascalii sau Paște și alte sărbători calculate la un timp diferit de cel hotărât de Suveran), Sărbătoarea sfințește.
Dacă Adevărul = Cuvântul, și Sărbătorile = Cuvânt, înseamnă că Sărbătorile = Adevăr. Dacă Adevărul sfințește = Sărbătorile sfințesc = te face a fi pus de o parte dar, pentru a fi pus de o parte, trebuie să îndeplinești 3 condiții:
1. să nu le unești cu nelegiuirea,
2. să ai haine de sărbătoare - haina de nuntă,
3. să le comemorezi la timpul hotărât de Stăpân, ...de Suveran, ...de Legiuitor, nu când vrea sluga - este ca și la o audiență - să ne prezentăm în timpul programului de audiență - acesta este timpul sărbătorii - dacă timpul sărbătorii este stabilit greșit, degeaba mergem la sărbătoare - acest timp ni-l dă Genesa 1.14: rȘi a zis YHVH; rsă fie luminători în tăriile cerului, să deosebească între zi și noapte, și să fie ca semne; și pentru a marca (a arăta) mor17;ed r11; vremea sărbătorilor, și pentru a marca (a arăta) zilele și anii.r1;

La Sărbătorile lui YHVH, eu (ca nimeni om) nu pot zice... ieșiți afară - noi toți suntem chemați - problema se schimbă în bisericile sau adunările oamenilor conduse de oameni) unde... eu nu merg!

Da! ...Forumul este o adunare de amploare (colocviu) unde se discută lucruri SFINTE, sau lucruri comune (ordinare) - primele sfințesc, următoarele... profanează pe cei care le abordează - să vedem ce zice Maleahi 3. 16: Atunci și cei ce se tem de YHVH au vorbit adesea unul cu altul; YHVH a luat aminte la lucrul acesta și a ascultat; și o carte de aducere aminte a fost scrisă înaintea Lui, pentru cei ce se tem de YHVH și cinstesc Numele Lui.
Da! Forumul ne dă posibilitatea să ne spunem părerea, dar... nu să ne contrazicem la nesfârșit - orice dialog civilizat, dă dreptul la replică (la combativitate) dar, cu argumente și cu măsură (o dată, de două ori - cine este să înțeleagă, va înțelege... cine nu, nu). Eu nu hotărăsc nimic soră dragă, decât în dreptul meu - dar, tu scri din Biblia Creștină-Christică, al cărui cuvânt este ales ca să fie confuz, eu scriu și vorbesc (pe cât pot) din Tanah - Legea, Profeții și Psalmii (din ebraica postbabiloniană), care nu dă loc la confuzie - la tine și la alții, Domnul este și Dumnezeu, Domnul Isus este Dumnezeu, Duhul Sfânt este o altă persoană tot Dumnezeu, pe când la mine, este un Singur Creator, Mântuitor, YHVH. - punct.

Datele săptămânii sărbătorii Corturilor cu zilele date de mine, sunt generale, pentru luna 7-a Etanim, din orice an - secretul este corelarea timpului ceresc (pe care eu îl respect), cu timpul lumesc (în care toți trăim în împărăția păcatului)- la acest punct... nu mă compar cu nimeni, și nu mă iau după nimeni - eu știu să citesc Cerul, și mă consult doar, cu cine procedează la fel - problema este să vedem ce scrie pe Cer Luna, martorul credincios al Soarelui, direcționat de 12 Constelații (la distanțe egale, ultima la aproximativ 1,3 distană de prima), toate ascultătoare de Legea lui YHVH scrisă în mersul lor, cum trebuia să fie și cum va fi scrisă în inimile noastre.

Toți greșim soră Valentina dar, vezi... că pe acest Forum, pe lângă unele banalități, se caută Adevărul (considerat Adevăr - nimeni dintre noi nu este Adevăr), cu MAI MULTE sau cu MAI PUȚINE GREȘELI, se caută Slava Celui Prea Înalt în Duh și Adevăr, pe linia MAI MULT sau MAI PUȚIN GREȘITĂ a SĂRBĂTORILOR - temelia acestui Forum este rânduiala = Sărbătorile - spre deosebire de alte Forumuri și Bloguri unde majoritatea își dau slavă unii altora, pe baza TEOLOGIEI și FILOZOFIILOR omenești - aici se discută mai mult în Duh (de Sus) sau Spirit (de jos), în altă parte se discută mai mult Știință (logie), istorie și cultură (toate de jos - omenești).
1 Corinteni 1.20: Unde este înțeleptul? Unde este cărturarul? Unde este vorbărețul veacului acestuia? N-a prostit YHVH înțelepciunea lumii acesteia?
1 Corinteni 3.19: Căci înțelepciunea lumii acesteia este o nebunie înaintea lui YHVH. De aceea este scris: El prinde pe cei înțelepți în viclenia lor.

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
vflc
21914. Postat la 05/03/2013 20:05 - 4445z10h26m
Domnule ELIAHU va rog daca nu va suparati lamuritima si pe mine despre Credinta D-voastra, despre calea pe care o urmati despre
aceste sarbatori de care vorbiti asa frumos. SUNT foarte interesat
cred ca intelegeti ce vreau sa spun. Vezi Fapte. Apostolilor. Cap 8
Ver.30 SI 31. Va Multumesc Cu Respect POP VASILE.
fullban8
21924. Postat la 07/03/2013 10:50 - 4443z19h40m
Dragă frate VFLC! ... maniera abordării domniei tale, tipică purității infantile exprimată în Ioan 1.47 (Iată cu adevărat un israelit în care nu este vicleșug), după Marcu 10.15 și Luca 18.17 (Adevărat vă spun că oricine nu va primi Împărăția lui Dumnezeu ca un copilaș, cu niciun chip nu va intra în ea!), în toată profunzimea purității sufletești prin care îmi descoperi neputința și lacunele cunoștințelor mele pe care le simt mai mari ca niciodată, nu-ți pot răspunde decât printr-o dorință și două mărturisiri, cum nu se pot mai fragile.

1. prioritar pentru mine este DORINȚA de a prinde lângă Mântuitorul ÎMPĂRĂȚIA de 1000 de ani, mai mult decât CURIOZITATEA cu privire la acest beneficiu pe care... îl poți pierde mai ușor decât să-L alegi și să-L primești. În privința LĂMURIRI, așa cum nici un om nu poate mântui pe altul, nici un om nu poate lămuri pe altul cu privire la un ADEVĂR sau cu privire la o minciună (fiecare alege și primește ce-i este dat... dinainte de întemeierea lumii) și... nu numai că nu mă supăr, chiar aș dori din toată inima (care fiind prea mică și prea neputincioasă,trebuie să zic) și din tot sufletul... să-i lămuresc (dar nu pot) nu doar pe cei dornici de Adevăr cât mai ales pe cei ce merg orbecăind și șchiopătând de ambele picioare spre nenorocirea lor și a celor ce se iau după ei, împotrivindu-se SINGURULUI care ne poate ajuta pe toți. Calea pe care o urmez eu, este lupta de a fi și rămâne... pe Calea DREPTII și sfințeniei prin trăirea Adevărului, printre cei de pe calea silniciei lumii acesteia care duce la pieire.

2. după ce am fost purtat cam prin toate perversitățile bisericești, credința mea mi-a fost reorientată spre Curăția și Sfințenia Bunătății, Milei și Iubirii de Tată jertfitor... doar prin atingerea și călăuzirea duhovnicească a întregii mele ființe de ticălos,nenorocit, sărac și orb, și gol, prin câteva versete din:
a). Isaia 51.1-16: 1 Ascultați-Mă, voi care umblați după neprihănire, care căutați pe YaHVeH! Priviți spre stânca din care ați fost ciopliți, spre gaura gropii din care ați fost scoși. 2 Uitați-vă la părintele vostru Avraam și spre Sara, care v-a născut; căci l-am chemat când era numai el singur, l-am binecuvântat și înmulțit. ... 4 Ia aminte spre Mine, dar, poporul Meu, pleacă urechea spre Mine, neamul Meu! Căci din Mine va ieși legea, și voi pune legea Mea lumină popoarelor. 5 Neprihănirea Mea este aproape, mântuirea Mea se va arăta, și brațele Mele vor judeca popoarele, ostroavele vor nădăjdui în Mine și se vor încrede în brațul Meu. ... 6 Ridicați ochii spre cer și priviți în jos pe pământ! Căci cerurile vor pieri ca un fum, pământul se va preface în zdrențe ca o haină, și locuitorii lui vor muri ca niște muște; dar mântuirea Mea va dăinui în veci, și neprihănirea Mea nu va avea sfârșit. 7 Ascultați-Mă, voi care cunoașteți neprihănirea, popor care ai în inimă legea Mea! Nu te teme de ocara oamenilor și nu tremura de ocările lor. ... 8 Căci îi va mânca molia ca pe o haină și-i va roade viermele cum roade lâna; dar neprihănirea Mea va dăinui în veci, și mântuirea Mea se va întinde din veac în veac. ... 11 Astfel cei răscumpărați de YaHVeH se vor întoarce, vor veni în Tzion cu cântări de biruință, și o bucurie veșnică le va încununa capul; îi va apuca veselia și bucuria, iar durerea și gemetele vor fugi. 12 Eu, Eu vă mângâi. ... 16 Eu pun cuvintele Mele în gura ta și te acopăr cu umbra mâinii Mele, ca să întind ceruri noi și să întemeiez un pământ nou, și să zic Sionului: Tu ești poporul Meu! ...și;
b. Exodul 23.21: Fii cu ochii în patru înaintea Lui și ascultă glasul Lui; să nu te împotrivești Lui, pentru că nu vă va ierta păcatele, căci Numele Meu este în El.
3. Referitor la vorbirea mea despre SĂRBĂTORI (indicatoare ale evenimentelor universale, la care participă întreg universul), mă faci să mă văd în aceeași MICIME SUFLETEASCĂ și în a exprima eu SFINȚENIA și SEMNIFICAȚIILE RÂNDUIELILOR CEREȘTI (calendarul sărbătorilor = așezămintelor cerești) - încerc doar să mărturisesc și altora ce numai prin Harul Cerului am putut primi, lovit din toate părțile de cei cărora le sunt mult mai plăcute minciunile și falsurile prin care merg pe calea pieirii (Ioan 5.43: Eu am venit în Numele Tatălui Meu, și nu Mă primiți; dacă va veni un altul, în numele lui însuși, pe acela îl veți primi).

Moderator2
21928. Postat la 07/03/2013 13:48 - 4443z16h42m
Vă rog să nu răspundeți provocărilor înafara subiectului.

Dacă aveți ceva de scris și nu potrivește la acest subiect, căutați subiectul potrivit sau cereți ajutorul unui moderator pentru a deschide un nou subiect.

Moderator
vflc
21929. Postat la 07/03/2013 16:24 - 4443z14h6m
DOMNULUI ELIAHU 777. Multumesc si pentru atat daca nu sa putut spune mai mult, va marturisesc ca Intrebarea CHIAR a fost sincera si vine dintro
inima doritoare sa afle calea cea dreapta, nu cred ca un raspuns mai detailat ar fi INCETINIT Alergatura D-voastra pentru 1OOO-a de Ani de care
chiar va doresc sa Aveti Parte si sa intrati in aceasta INPARATIE CU DOMNUL ISUS HRISTOS. Si eu Imi doresc acest lucru DOAMNE AJUTA

Iata ce am Inteles eu cu privire la INPARATIA de O Mie de Ani CRED ca
Orice credincios care doreste sa aiba parte de Intaia Inviere Si sa INPARATEASCA cu HRISTOS O MIE de ANI trebuie sa MOARA pentru HRISTOS sa-si dea viata pentru HRISTOS conform Ver. Biblic din Apocalipsa
Cap 20. Ver.4 Citez al treilea rand din verset. SI am vazut sufletele celor
ce li se taiase capul din pricina marturiei lui ISUS si din pricina CUVANTULUI LUI DUMNEZEU, si ale celor ce nu se inchinasera fiarei si icoanei ei si nu primisera semnul ei pe frunte si pe mana. EI AU INVIAT SI
AU INPARATIT CU HRISTOS O MIE DE ANI.
AM auzit pe uni frati ca au sa fie dusi pe brate in Inparatia LUI DUMNEZEU, primiti cu Flori nici vorba sa vorbeasca de as da viata Pt.
DUMNEZEU Cand alti au fost taiati cu ferastraie alti decapitati S-au alti sfasiati de Lei prin arene Etc. Nu ca as dori eu ca ei sa nu fie dusi pe brate dar mise pare foarte usor .....Cand alti Si-au dat viata
pentru DOMNUL.
IATA ce ma face sa cred acest lucru APOCALIPSA Cap 14 Ver. 6 Si am
vazut un alt inger care zbura prin mijlocul cerului cu o EVANGHELIE vecnica pentru ca so vesteasca locuitorilor pamantului...........
Ver. 8 Apoi a urmat un alt inger al doilea............
Ver.9 Apoi a urmat un alt inger al treilea si a zis cu glas tare DACA SE
INCHINA CINEVA fiarei si icoanei ei si primeste semnul ei pe frunte sau pe
mana ............
CEL MAI IMPORTANT DE VAZUT VERSETUL 12 Aici este rabdarea sfintilor
care pazesc poruncile lui DUMNEZEU si credinta lui ISUS.
Versetul 13. SI am auzit un glas din cer care zicea ; SCRIE ; FERICE DE
ACUM INCOLO DE MORTI CARE MOR IN DOMNUL.........
SCUMPUL MEU DOMN eu am scris cu foarte multa sinceritate aceste ganduri
ale mele SPUNAND despre mine ca eu nu voi putea trece prin toate acestea fara ajutorul lui DUMNEZEU TATAL.
Lucia
21935. Postat la 07/03/2013 21:37 - 4443z8h54m
Vflc, interesant...deci, cei care vor avea parte de Imparatia milenara, sunt doar martirii, sau cei care au murit pentru Hristos, atunci raspunde-mi la urmatoarea intrebare:
Unde vor sta Avraam, Isac si Iacov in acest timp?
Ca sa nu mai enumar ceilalti crestini care au adormit...

vflc
21963. Postat la 08/03/2013 19:20 - 4442z11h10m
DOAMNA LUCIA cu respect va recunosc si D-voastra si tuturor celorlalti care citesc ce am postat, Recunosc ca nu am detailat
din cauza ca nu Imi place sa scriu mult....... Dar sa revin la subiect
nu mam referit la toata Scriptura cand am vorbit de Intaia Inviere
nu mam referit la AVRAM ISAC si IACOV nu pot sa enumar aici toti
Sfinti lui DUMNEZEU care sunt FOARTE multi UNI nici nau murit ci au fost mutati la DOMNUL. De EXEMPLU MOISE SI ILIE ISAU ARATAT PE MUNTE DOMNULUI ISUS Atunci cum as putea eu sa vorbesc despre TOTI SFINTI DOMNULUI CARE CREDETIMA SUNT FOARTE MULTI si In plus care este starea lor acum In zilele noastre acolo in cer eu nu pot so spun NU la ei mam referit
Ci la Versetul din Apocalipsa Si la vremile care se apropie de care
nam trecut Inca ma refer la numarul fiarei si la icoana si la semnul
ei pe frunte sau pe mana IN opinia mea aceste timpuri Inca nau
trecut si cand vor veni ACESTE VREMI EU asa Inteleg ca va trebui Sau sa primim semnul pe frunte sau pe mana SAU sa murim
PENTRU HRISTOS. Eu ma rog sa primesc putere de la DUMNEZEU
sa nu ma Inchin icoanei fiarei si nici sa primesc semnul ei. CE va urma cu cei ce nu se Inchina scrie clar EI VOR FI OMORATI SI TOT CLAR SCRIE ca ei vor INVIA SI VOR INPARATI CU HRISTOS 1000 DE ANI
POATE ca ar fi bine sa luam si varianta aceasta In calcul si sa ne
pregatim.
DOAMNE AJUTAMI

CU MULT RESPECT POP VASILE " VFLC"
beyond
22111. Postat la 16/03/2013 20:03 - 4434z10h28m
Ce subiect extraordinar este acesta: al miei de ani!
Sunt atâtea versete care par a se contrazice unele pe altele, și care par a susține fie o direcție, fie cealaltă, încât subiectul este unul chiar foarte complex.
Fiind atât de complex, cu atât mai mult există posibilitatea ca ideile expuse să scape din limitele subiectului, și să capete o tentă conflictuală.

Dialectica umană, însă, presupune discutarea argumentativă cu un UNIC scop: de a reieși Adevărul (sau măcar a ne apropia de el).
Numai că dialectica nu se poate desfășura armonios decât în caz de respect reciproc. Adică, se presupune că firea pământească a partenerilor dialectici este crucificată, iar dragostea este lăsată să triumfe dincolo de opiniile lor. Dacă, însă, firea nu este crucificată, și dacă dragostea nu e decât pe buze, atunci se va ajunge întotdeauna la devieri de la subiect, la laude de sine, la atacarea poziției sau religiei celuilalt, la jigniri amestecate cu argumente, la persiflări mai mult sau mai puțin mascate etc.
Iar când se întâmplă ca partenerul cu firea nerăstignită să coincidă în opinie cu opinia majoritară pe forum, cu atât mai mult sunt distorsionate orice principii elementare dialectice.
În atare condiții, nu cred că cineva are vreo atracție spre pierderea timpului în conflicte.

Păcat! Mare păcat de subiectul în sine!
Era un subiect care chiar ar fi fost dificil să poată suporta o demonstrație de la cap la coadă. Era un subiect care necesită mult dialog și care, pe lângă rațiune, necesită și investiția unei credințe personale. Căci era un subiect în care Domnul ne-a dat mai degrabă dovezi biblice, decât demonstrații.
fullban10
22114. Postat la 17/03/2013 08:18 - 4433z22h12m
Mai dă-i o șansă subiectului și să o luăm de la capăt. E un subiect actual și iminent.
Sunt două tabere: o mie de ani pe pământ, sau o mie de ani în cer?
Ce-ar fi să rămânem la ce scrie în Scriptură, cât ne-a lăsat Divinitatea să cunoaștem, nu la ce credem noi că înțelegem ce scrie în Scriptură.
Tabula rasa. Punct și de la capăt. OK?

Lucia
22115. Postat la 17/03/2013 08:26 - 4433z22h5m
beyond , asteptam parerea ta ,"spre discutarea argumentativa".

beyond
22129. Postat la 17/03/2013 12:43 - 4433z17h47m
Bine, valentina: tabula rasa.
Bine, Lucia: "spre discutarea argumentativă".

Din start aș dori să spun că nu accept profeții condiționate decât dacă în acea profeție apare cuvântul "dacă". Altfel, mai degrabă sunt înclinat să spun că nu știu decât să afirm că e o profeție condiționată.

În privința miei de ani, consider că în acea primă mie de ani, copiii Domnului vor împărăți cu Hristos în cer, nu pe Terra. Abia după o mie de împărățire în cer, toți vor coborî cu Ierusalimul ceresc pe Terra, și vor împărăți pentru totdeauna pe Pământ.

De ce cred asta? Simplu.
Deoarece Biblia ne arată FĂRĂ PUTINȚĂ DE TĂGADĂ că Terra va avea un timp când va fii pustiită complet. Și că va fi refăcută abia după mia de ani: noul pământ și noul cer.

Eu prefer decât să abordez profeții destul de grele și de spirituale, cum sunt cele din Vechiul Testament, să iau explicațiile cele mai îndemână din Noul Testament.
Petru spune clar despre Parousia (revenirea Domnului în curând):
"În ziua aceea, cerurile vor trece cu troznet, trupurile cerești se vor topi de mare căldură, și pământul, cu tot ce este pe el, va arde." (2 Petru 3.10).

Există niște mențiuni de traducere:
- "ziua" despre care vorbește Petru este cuvântul grecesc "emera" care nu înseamnă numai "zi" literală de 24 de ore, ci înseamnă și "o perioadă" sau "un timp" destul de scurt din punct de vedere istoric. Așa cum este în Evrei 8.9: "în ziua când i-am apucat de mână".
- "trupurile cerești" (traducerea Cornilescu) este o traducere defectuoasă deoarece ne poate pune pe o pistă greșită ca și cum tot universul ar arde. De fapt, numai Pământul arde, iar cuvântul nu este "trupuri cerești", ci "otoicheion" adică "substanțe elementare": oxigenul, hidrogenul, și alte elemente care ard și întrețin arderea.
- "pământul cu tot ce este pe el" este "pământul cu toate realizările de pe el". Cuvântul respectiv este "erga"="realizări". Cu alte cuvinte, toate realizările umane de pe Terra vor fi șterse prin foc. Nu va exploda Pământul, ci litosfera va fi cuprinsă de foc așa încât vor fi șterse toate realizările de pe el.

Traducerea corectă a versetului este:
"În timpul acela, cerurile vor trece cu troznet, substanțele elementare se vor topi de o căldură intensă, și pământul, cu toate realizările de pe el, va arde." (2 Pet.3.10).
Cataclismul nu lasă pe nimeni supraviețuind pe Terra. El este asemănător potopului. După cum potopul a durat 40 de zile, și acest foc global va arde într-un timp scurt. Cred că mai scurt decât 40 de zile deoarece focul este așa de intens încât mările și oceanele vor fierbe, se vor evapora și vor arde cu troznet. Cam cum troznesc lemnele în foc.

Într-o citire integrală, Țefania mi se pare a fi o fidelă exprimare a ceea ce spune 2 Pet.3.10:
<<"Voi nimici totul de pe fața pământului", zice Domnul.
"Voi nimici oamenii și vitele, păsările cerului și peștii mării, pietrele de poticnire, și pe cei răi împreună cu ele; voi nimici cu desăvârșire pe oameni de pe fața pământului", zice Domnul.>>

E clar deci, de ce nici peștii nu vor mai fi. Fiindcă marea și oceanul planetar se va evapora și nu va mai fi.
Când, după o mie de ani, pământul va fi refăcut, ni se spune și motivul:
"pentru că cerul dintâi și pământul dintâi pieriseră, și marea nu mai era." (Apoc.21.1). Marea, adică oceanul planetar, nu mai era. Și nici apă nu mai era pe Terra în timpul de o mie de ani. Căci totul se va evapora la Parousia, iar cerul, îmbibat de concentrația de H2O, va arde cu troznet de mare căldură. Este căldura Soarelui neprihănirii care doar se apropie de această planetă.

Pământul acesta va fi timp de o mie de ani, un abis, adică haotic. Mai rău decât cum era înainte ca Domnul să se apuce să-l configureze - vezi Gen.1.2:
"Pământul era pustiu și gol; peste fața abisului de ape era întuneric."
În mia de ani e mai rău, deoarece abisul nu mai e un abis din ape, ci un abis spațial. Prăpăstii fără de fund se deschid în locul unde era odată oceanul planetar.
Groapa Marianelor are, de exemplu, 11.000 metri.
Numai să privești în asemenea hăuri și te apucă amețeala.

Din câte știm, mai toți marii dictatori ai lumii au dorit ca împărăția de o mie de ani să fie pe Terra: Hitler cu al lui Reich de o mie de ani, Napoleon, Carol Quintul etc.
Antihristul de asemenea, va veni sub forma unei ființe maiestuoase și luminoase, va vindeca pe copilașii bolnavi de SIDA sau de cancer, și se va da drept Hristos care a venit să întemeieze mia de ani pe Terra și să schimbe Sabatul în duminică.
Și oamenii, pornind de la traduceri imprecise ale Scripturii, îl vor accepta.

Eu, însă, nu pot să accept orice traducere a oamenilor care au vrut, poate, să-și sublinieze propriile idei exegetice atunci când au tradus. De exemplu, Cornilescu scrie despre 1 Tesaloniceni 4.17: "să întâmpinăm pe Domnul".
Probabil și el credea în mia de ani pe Terra.
Și, de aceea, iată că i-a pus pe mulți pe o pistă greșită.
Acolo, în original, scrie așa:
"αμα συν αυτοις αρπαγησομεθα εν νεφελαις εις απαντησιν του κυριου εις αερα" = "ama sun autois arpagesometha en nefelais eis apantesin tou kuriou eis aera" =
"împreună cu ei vom fi răpiți în nori, spre întâlnirea Domnului în aer".

Nu e niciun verb "a întâmpina", ci este un substantiv feminin singular la cazul acuzativ: "întâlnirea" = "απαντησιν".
_______

Și ceea ce e mai presus de toate, este cuvântul Domnului Însuși care spune că-i va lua pe ai Săi în cer, unde este El acum ca să le pregătească reședințe:
"În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc.
Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiți și voi." (Ioan 14.2,3).

El acum este în casa Tatălui, la dreapta Lui. Și pregătește acolo câte un locaș celor credincioși. Dar nu-l pregătește că să nu fie folosit, ci îi va lua de pe Terra pe ai Săi și îi va duce pe fiecare în locașul de acolo. Va trimite îngerii să-i culeagă de pe Terra pe toți ai Săi, și să-i răpească în nori, la întâlnirea cu El Însuși.
Pagina 7 din 22 << < 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19192594 vizite unice Powered by PHP-Fusion