Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 4
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 10 din 22 << < 7 8 9 10 11 12 13 > >>
Deconectat RE: Cum va fi împărăția de 1000 de ani?
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
22261. Postat la 22/03/2013 13:08 - 4428z17h25m
Intelept ai vorbit, frate Nica, teoriile raman doar niste teorii, adevarul il vom vedea la revenirea Mantuitorului.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
beyond
22263. Postat la 22/03/2013 13:42 - 4428z16h51m
Nica, într-adevăr, numai o îngâmfare peste măsură l-ar putea face pe un om să zică că el știe ÎN DETALIU tot ce se va întâmpla.

Totuși, noi aici nu discutăm detalii, ci un subiect care nu are decât două posibilități:
- mia de ani în cer, sau
- mia de ani pe pământ.

Nu poate fi o a treia variantă.
Și nici nu poate fi mia de ani când în cer, când pe pământ, căci așa ceva n-ar fi decât o pură speculație, neexistând așa ceva în Biblie, și neputându-se deduce logic din vreun verset așa ceva.

Așa că dacă tu spui că Domnul va face cu totul altcumva decât cele două variante, aceasta e o nouă credință: credința ta care transcende Biblia.
Vorba aceea: "câte bordeie, atâtea obiceie".

Oricum, un singur lucru ar fi de punctat: atunci când va apărea o Ființă Luminoasă ca să spună că a venit să întemeieze mia de ani pe Pământ: FUGIȚI!
Fugiți, fiindcă acea Ființă, chiar dacă se va pretinde ca fiind "Yahshua", totuși nu e aceeași persoană cu Cel care a transmis clar celor ai Săi următorul mesaj:
"Mă voi întoarce ca să vă iau în reședințele cerești pe care vi le voi pregăti în casa Tatălui Meu după ce Mă voi fi înălțat la El." (A se vedea Ioan 14.2,3).
abdon
22281. Postat la 22/03/2013 19:12 - 4428z11h21m
beyond a scris:

Totuși, noi aici nu discutăm detalii, ci un subiect care nu are decât două posibilități:
- mia de ani în cer, sau
- mia de ani pe pământ.

Nu poate fi o a treia variantă.
.

De ce nu se poate a fi a treia varianta? Unde va fi mireasa in miia de ani, unde va fi Mirele, si cine va fi pe pamant in miia de ani? Oare in miia de ani va muri "mireasa" la varsta de 100 de ani, si va muri ca "pacatoasa"?

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

beyond
22282. Postat la 22/03/2013 19:55 - 4428z10h38m
abdon, n-ai decât să citești ce s-a scris în ultimele zile la acest subiect, și vei avea toate răspunsurile pe care le dorești.
Iar apoi, poți să vii cu explicațiile tale particulare.
abdon
22286. Postat la 22/03/2013 21:15 - 4428z9h18m
Ioan 14 se refera la dincolo de miia de ani, la fel si 2 Pet 3, la Ieremia e ciudat ca e pustiu si gol, si totusi sunt calareti si arcasi, irelevant, la Ieremia 25 nu aminteste nimic de miia de ani, mai degraba ar fi eveniment dupa miia de ani, desi ceea ce scrie la Ieremia 25 s-a implinit, iar proorocul Tefania prooroceste despre evenimente petrecute in trecut , de pilda: care este ziua jertfei in viitor, si daca se vorbeste despre o nimicire totala a pamantului in miia de ani, ce cauta pastorii pe malurile marii, islazuri de pasunat, intalnim trecatori care fluiera si arata cu mana, si se incheie cu un capitol ( 3) care mai degraba pare a fi abia inceputul miiei de ani, etc.

Probabil ca proorociile lui Isaia, s-au dezbatut, si timpul lui Satan in Apocalipsa, care coencide cu Isaia, cand el va fi legat iar oamenii vor fi pe pamant, parca la Apoc 20: 4-9, se vorbeste ca in perioada miiei de ani exista neamuri, tabara de sfinti, care nu sunt in Cer, hm, n-are rost,

am observat ca transpui ca sa iti iasa bine unele proorocii la "spiritual" pana si istoria implinita o transpui la viitor numai sa fie cum vrei, in fine.

Ce si cum o fi despre miia de ani, se vede ca cu toti suntem in ceata, dar ce stim este ca trebuie sa facem parte din fericirea de a adormi in Domnul, si apoi om vedea dupa aceia ce o fi, de ne va mai interesa, asadar ... pocainta - adica rabdare, indelunga rabdare, dragoste, iubire de frati.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

fullban10
22293. Postat la 23/03/2013 11:40 - 4427z18h53m
Stimate frate abdon, pentru a imparati cu Domnul trebuie sa stim unde. Nu? Sau ne indiferent ca Domnul Isus ne spune ca ne ia la El in cer iar noi crezand asa ne vom trezi ca a mintit si uita-ne pe pamant, vecini cu Satana si neamurile care fac case, nunti, botezuri si se-nmultesc.!
Eu consider ca e o tema foarte importanta, iar noi cei care Il cred pe Domnul Isus si-n ceea ce a spus ca S-a dus sa ne pregateasca un loc si va veni sa ne ia , asteptam din partea domniilor voastre sa ne spuneti varianta B. Sora Lucia a cerut un vot. Votul nu e concludent avand in vedere ca nu suntem toti la fel, denominational, si nu suntem toti la masa virtuala, de vot.
Propun si fratelui beyond sa se retraga, eu la fel si va poftim sa aduceti argementele biblice. Consider ca s-a spus tot ce era de spus pentru varianta A. Dupa expunerea foarte documentata a lui beyond pe mai multe nivele de intelegere, postarea 22285 a fost rezumatul. Nu va suparati daca va cer aceeasi acuratete a explicatiilor apoi un scurt rezumat.
Spatiul virtual va apartine.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
beyond
22294. Postat la 23/03/2013 14:12 - 4427z16h21m
valentina, eu deja am spus că nu voi mai interveni decât dacă voi hotărî că e cazul.
În situația de față, având în vedere ce a scris abdon (50% argumente concrete și 50% caracterizarea mea), nu mă interesau decât argumentele concrete.

Dar, față de tot ce am scris deja, nu mi se pare că a adus vreun contraargument care să stea în picioare, și care să merite ca eu să-l abordez.
Eu am mai răspuns că nu are cum să fie distrugerea planetară la sfârșitul miei de ani.
Nica Schirod
22301. Postat la 23/03/2013 18:12 - 4427z12h21m
Valentina dă ordin: Propun si fratelui beyond sa se retraga, eu la fel si va poftim sa aduceti argementele biblice.

Unii dintre noi, cunoaștem foarte bine teoriile Elenei W, până acum, trebuie să spun iar voi să recunoașteți, că sunt exact teoriile ei numai că le-ați înfățișat puțin voalate, ca să nu izbească privirea unora, dar vorba din popor; "aceiași Mărie, doar cu altă pălărie", credeam că se va face o discuție fără speculație, fără copieri, ci doar din Sfânta Carte Biblia.

Acuma, dacă ordinul dat va fi respectat, noi cei care vrem să descoperim/știm și taina mântuirii și voia Lui Dumnezeu, mergem mai departe cu studierea miei de ani și cu versetul din Isaia?, sau nu mai discutăm nimic, ce ziceți?, dacă ziceți să continuăm, atunci îmi voi spune și eu părerea.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
beyond
22303. Postat la 23/03/2013 18:47 - 4427z11h46m
Nica, eu nu m-am retras, ci am spus doar că n-are rost să intervin cu aceleași și aceleași argumente biblice.

În afară de asta, poate n-ai citit bine ce am scris eu, personal, în raport cu subiectul: EU NU M-AM RAPORTAT LA NIMENI ȘI LA NIMIC, DECÂT LA BIBLIE.

Dar, de asemenea, eu voi hotărî în dreptul meu dacă e cazul să aduc noi argumente sau nu.
Arderea planetei de la 2 Pet.3.10 are loc la începutul miei de ani, la Parousia, atunci când omenirea de azi va deveni peste măsură de batjocoritoare:
"Unde este făgăduința venirii Lui? Căci de când au adormit părinții noștri, toate rămân așa cum erau de la începutul zidirii!"

O asemenea batjocură nu o va spune nimeni din omenirea virtuală din mia de ani, la sfârșitul miei de ani. Căci nici măcar un om din acea omenire virtuală nu poate spune la sfârșitul miei de ani că: "Toate rămân așa cum erau de la începutul zidirii!"
Deoarece lucrurile se vor fi schimbat fundamental la învierea sfinților de dinainte de mia de ani. O asemenea înviere de mari proporții, la care se adaugă o transformare a trupurilor mântuiților celor neadormiți în trupuri de slavă, trupuri cu care se ridică cu toții în văzduh, nu este nicidecum un lucru despre care ai putea să zici că ar fi unul din lucrurile care sunt la fel ca toate lucrurile "care erau de la începutul zidirii".

De asemenea, niciun om din acea omenire virtuală din mia de ani nu poate spune la sfârșitul miei de ani: "Unde este făgăduința venirii Lui?", de vreme ce Iisus este cu ei în mia de ani, conducând cu "toiag de fier" acea omenire.
Lucia
22307. Postat la 23/03/2013 19:34 - 4427z10h59m
beyond, azi am citit vreo patru teorii cu privire la Mileniu, toate sunt vazute ca fiind pe acest pamant, desi, nu coincid in multe lucruri, toate se bazeaza pe Cuvantul lui Dumnezeu.
Asa ca teoriile ca teoriile, noi trebuie sa implinim voia Domnului, ca sa ajungem acolo.
Nimeni nu este timorat de tine, stai linistit, insa comunitatea acestui portal stie sa se comporte intr-un mod demn de credinta pe care o reprezinta, crezi ca daca te zbati asa, ei nu vad Adevarul?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
abdon
22308. Postat la 23/03/2013 19:35 - 4427z10h57m
Unora persoane poate Hristos sa se coboare din cer sa le spuna, ca ei tot ideile lor si le vor sustine.

Se pare ca dovezile tale sunt neconcludente, si nu imi sunt recunoscute argumentele din textul contextului oferit de catre tine, sper sa am rabdare sa le pot relua din nou, nu voi merge mai departe. Mi-a fost oferit pe tava urmatoarele texte:

Ioan 14:2-3 Aici nu ne este relatat timpul, ca in miia de ani ca dupa miia de ani va fi evenimentul, deocamdata este o deducere a mea si a ta, ca si timp, Hristos spune ca ma duc sa va pregatesc un loc, ca acolo unde sunt Eu sa fiti si voi punct.

2 Pet.3.3-10 Aici ni se vorbeste despre ziua de judecata care este dupa miia de ani, si despre ziua Domnului, nu inteleg ce legatura are cu perioada miiei de ani, ca ni se vorbeste din nou despre dincolo de miia de ani.

Ier.4.23-25 Nu are legatura cu o perioada de viitor ci din trecut, iar daca ar fi sa ma iau dupa teoria ta personala, ca si cum ca pamantul ca fi pustiu si gol in timpul miiei de ani, conform acestei descrieri, ia citeste versetul 27, 29, scrie ca nu sunt locuitori dar in schimb sunt calareti si arcasi, iar verstul 30 la cine face referire ca se va imbraca in podoabe, mortii si cenusa lor?

Ier.25.30-33 Versetul 31 spune ca ii da prada sabiei doar pe cei rai, adica cei vi .... imi pare rau ca nu ai continuat cu 34, si te-ai oprit doar unde ai vrut tu, mai departe se vorbeste ca printre hoituri neingropate sunt pastori care gem, povatuitori ale turmei, si tainica ta referire a fost implinita in trecut cu poporul Israel.

Țefania 1.2,3 Dupa toate amenintarile ( care e istorie ) dar mergand pe considerentele tale cu miia de ani, ca pamantul va fi pustiu si gol, cap 3 se incheie:
9 ca va da Domnul popoarelor buze curate, caror popoare ca ele sunt moarte , sunt cenusa!?
v10 locuitori dincolo de raul Etiopiei, acestia sunt mortii spusi de tine?
v11 vorbeste de muntele sfant, unde este acesta in Cer, sau pe pamant, printre morti si cenusa?
v12 Unde lasa Domnul poporul acesta, cand il lasa?
Cat despre ultimul verset chiar nu are treaba cu vesnicia nici cu miia de ani, mult mai sigur s-a implinit, si se implineste acum.

ioan olah
22309. Postat la 23/03/2013 20:48 - 4427z9h45m
Robul Meu David va fi împărat peste ei, și toți vor avea un singur păstor. Vor urma poruncile Mele, vor păzi legile mele și le vor împlini.

Vor locui iarăș în țara, pe care am dat -o robului Meu Iacov, și pe care au locuit -o și părinții voștri. Da, vor locui în ea, ei, copiii lor, și copiii copiilor lor, pe vecie, și Robul Meu David va fi voivodul lor în veci.

Voi încheia cu ei un legămînt de pace, care va fi un legămînt vecinic cu ei; îi voi sădi și -i voi înmulți, și voi pune locașul Meu cel sfînt în mijlocul lor pentru totdeauna.

Locuința Mea va fi între ei; Eu voi fi Yahveh al lor, și ei vor fi poporul Meu.

Și neamurile vor ști că Eu sînt Yahveh, care sfințește pe Israel, cînd Locașul Meu cel sfînt va fi pentru totdeauna în mijlocul lor.` (Ezechiel 37:24-28)

După aceea, copiii lui Israel se vor întoarce, și vor căuta pe Yahveh, Elohimul lor, și pe împăratul lor David; și vor tresări la vederea lui Yahshua și a bunătății Lui, în vremurile de pe urmă. (Oséia 3:5)

Yahveh răcnește din Sion, glasul Lui răsună din Ierusalim, de se zguduie cerurile și pămîntul. Dar Yahveh este scăparea poporului Său, și ocrotirea copiilor lui Israel.

Și veți ști că Eu sînt Yahveh Salvatorul vostru, care locuiește în Sion, muntele Meu cel sfînt. Ierusalimul însă va fi sfînt, și nu vor mai trece străinii prin el.

Dar Iuda va fi vecinic locuit, și Ierusalimul din neam în neam.Le voi răzbuna sîngele pe care nu l-am răzbunat încă, dar Yahveh va locui în Sion (Ioel 3:16-17,20-21)

,,În vremea aceea voi ridica din căderea lui cortul lui David, îi voi drege spărturile, îi voi ridica dărîmăturile, și -l voi zidi iarăș cum era odinioară, (Amós 9:11)

,,Dar mîntuirea va fi pe muntele Sionului, el va fi sfînt, și casa lui Iacov își va lua înapoi moșiile. Izbăvitorii se vor sui pe muntele Sionului, ca să judece muntele lui Esau. Dar împărăția va fi a lui Yahshua.` (Obadias 1:17,21)

,,Voi strînge pe cei întristați, cari sînt departe de adunarea sfîntă, pe cei ieșiți din sînul tău, asupra cărora acum apasă ocara.

Iată, în vremea aceea, voi lucra împotriva tuturor asupritorilor tăi; voi izbăvi pe cei șchiopi și voi strînge pe cei ce au fost izgoniți, și îi voi face o pricină de laudă și de slavă în toate țările unde sînt de ocară acum.

În vremea aceea, vă voi aduce înapoi; în vremea aceea, vă voi strînge; căci vă voi face o pricină de slavă și de laudă între toate popoarele pămîntului, cînd voi aduce înapoi pe prinșii voștri de război supt ochii voștri, zice Yahveh.` (Tefania 3:18-20)

Strigă de veselie și bucură-te, fiica Sionului! Căci iată, Eu vin, și voi locui în mijlocul tău, zice Yahveh.``

,,Multe neamuri se vor alipi de Yahveh, în ziua aceea, și vor fi poporul Meu. Eu voi locui în mijlocul tău, și vei ști că Yahveh al oștirilor m'a trimes la tine. (Zaharia 2:10-11)

Așa vorbește Yahveh : ,,Mă întorc iarăș în Sion, și vreau să locuiesc în mijlocul Ierusalimului. Ierusalimul se va chema: ...Cetatea cea credincioasă,... și muntele lui Yahveh al oștirilor se va chema: ...Muntele cel sfînt....`` (Zaharia 8:3)

Și multe popoare și multe neamuri vor veni astfel să caute pe Yahveh al oștirilor la Ierusalim, și să se roage lui Yahveh.``

Așa vorbește Yahveh al oștirilor: ,,În zilele acelea, zece oameni din toate limbile neamurilor vor apuca pe un Iudeu de poala hainei, și -i vor zice: ...Vrem să mergem cu voi; căci am auzit că Yahveh este cu voi!`` (Zaharia 8:22-23)

Atunci cind Doctrina este mai presus de calauzirea Duhului Sfint,ea conditioneaza profetiile dupa propria explicatie,anuleaza Israelul ca Popor al lui Yahveh si se substituie ca Biserica inlocuitoare,explica doar din Daniel si Apocalipsa, iar pe ceilalti profeti le conditioneaza.

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
beyond
22311. Postat la 23/03/2013 23:08 - 4427z7h25m
@Lucia

4 teorii despre mileniul planetar? Cam multe!
Cât despre timorare, nu e nevoie să-mi dai sfatul să stau liniștit, deoarece stăteam deja foarte liniștit. Căci asta am spus și eu: că n-am timorat, ci am încurajat. Dar poate n-ai citit bine ce am scris.
______

@abdon

Când la Țefania 1.2,3 se spune că va fi nimicit cu desăvârșire orice om, pasăre, pește, tu ar trebui să știi că acele versete nu mint, și nici nu pot fi contrazise de alte versete din capitolul 3, sau din vreun context mai apropiat.
Chiar dacă spui că e istorie și chiar dacă ai face confuzie că pier doar oamenii, păsările sau peștii din Israel, ia caută tu în istorie: s-a întâmplat vreodată ca să piară cu desăvârșire oamenii, păsările sau peștii din Israel?? Când exact?
Țefania 1.2,3 nu e nicio istorie... încă. Dar va fi la arderea Terrei înainte de mia de ani, la Parousia.

Celelalte profeții mi se pare că le interpretezi la fel de defectuos. Dar poți crede, evident, că doar mi se pare mie.

Oricum, părerea mea e că, pentru a putea înțelege profețiile, trebuie să-ți dai seama că în timpul vorbirii lor, ele vorbesc despre anumite evenimente locale, dar, prin acele evenimente locale, se vizează și evenimente globale din alt timp. Chiar și Domnul Iisus, la Mat.24.15-20 vorbește despre fuga viitoare a creștinilor din Ierusalimul distrus în anul 70 e.n. de armatele lui Titus, dar El vizează metaforic prin acel eveniment, și evenimente de la sfârșitul lumii, de dinainte de Parousia.
Trecerea de la evenimente locale la evenimente globale (sau invers) se face în mod subînțeles. Limbajul profețiilor este, așadar, în mare parte metaforic și metonimic.

Așa că, abdon, ar trebui să recunoști în Ieremia, în Țefania și în toți ceilalți profeți, versetele care fac trecerea metonimică de la local la global, sau invers. Profețiile sunt încifrate de metaforicitatea și simbolismul lor spiritual.
Nu trebuie să ne repezim să luăm profețiile la modul ad-litteram, fără discernământ spiritual. Fiindcă ne putem rătăci.

Când te vei hotărî să lași aprinderea deoparte, să-mi spui. Poate vom putea discuta fără tulburări pătimașe.
Oricum, faptul că ai vrea să-mi fie interzise argumentele concrete doar pentru că tu crezi că sunt "aberații", spune multe despre tine.

E și normal că cineva care crede că Hristos va guverna o omenire virtuală din mileniu nu prin dragoste, ci prin forță brută (confundând termenul de "toiag de fier" ), să vrea să facă și el la fel.
Când credem că Iisus se va purta ca un inchizitor în mia de ani, atunci așa ne modelăm și pe noi înșine.
Dar dacă realizăm că Iisus nu va conduce NICIODATĂ prin forță brută, atunci fiecare din noi își va modela încă de pe-acum un caracter prin care Legea să fie scrisă în inimă și împlinită din inimă. Deoarece fără un astfel de caracter, va avea racile așa de mari, încât nu va putea să intre într-o împărăție care se conduce prin slujire și dragoste.
_______

@ioan olah

Și eu cred în marele necaz care va fi la evrei, la primirea vieții spirituale, după ce aceste oase uscate s-au adunat și le-a crescut carne și piele pe ele în 14 mai 1948 (conf. Ezech.37).
Dar în ceea ce ai scris, mi se pare că faci confuzii importante între noțiunile literale și cele spirituale.
Ar trebui să citești ce am scris lui abdon mai sus despre metaforicitatea și simbolismul profețiilor.
Evident că, în final, "Robul Meu David va fi voievodul lor în veci", căci acest rob este Iisus. Și El va domni pentru totdeauna. Iar în Ierusalimul ceresc, El va fi alături de Tatăl.
Dar multe din versetele scrise de tine, se vor întâmpla după mia de ani când Ierusalimul se va pogorî pe Terra.
Am văzut în postarea ta anterioară că multe lucruri de după mia de ani, tu le confunzi ca temporalitate, acordându-le alt timp de desfășurare.

Dar, mă rog, fiecare e liber să creadă ce dorește. Eu doar am încercat să-mi explic ceea ce cred. Și n-am nicio vină dacă sunt hotărât pe ceea ce cred.
_______

Eu văd lucrurile așa cum le-am tot scris:
2 Pet.3.3-10 este la Parousia.
Și nu mă voi mai lansa în alte argumente, deoarece acesta singur e de natură să pună Adevărul în valoare.
Nimeni până acum nu a venit cu vreun contraargument viabil cum că pasajul de la 2 Pet.3.3-10 ar fi în alt timp decât la Parousia - arătarea slăvită a Domnului Iisus care va fi în curând.

După cum am mai spus, acolo e vorba de un timp în care oamenii batjocoresc venirea Domnului, și se referă la o monotonie care durează de la începutul zidirii.
Așa ceva e cu neputință ca oamenii virtuali din mia de ani să zică. Deoarece în mia de ani virtuală de pe pământ, Iisus nu trebuie să vină de undeva, și, de asemenea, monotonia a fost spartă înainte de mia de ani la înviere, transformare și răpire.
Se pare că acest argument al meu este ocolit cu obstinație.
Lucia
22316. Postat la 24/03/2013 08:34 - 4426z21h59m
De necazul cel mare nu va "beneficia"numai evreii, ci si Biserica , adica toate popoarele lumii.Daca erai un bun cunoscator al Bibliei dupa cum te afisezi, lucrul asta nu te-ar fi scapat.
Cat despre 2 Petru, aici trebuie sa citesti Biblia la nivel integral, ca sa-ti dai seama de succesiunea evenimentelor, Petru a amintit de focul din ziua judecatii, dar daca tu ai fi studiat in mod integral, te-i fi dat seama ca el este asezat la fine, de fapt Petru aminteste focul, ca un avertisment, vrea prin asta sa dea un impuls celor de atunci sa se pocaiasca ca sa nu aiba parte de focul judecatii, pentru ca adevarul este ca daca nu ne pocaim acum, acel eveniment al revenirii, inseamna pentru noi sfarsitul, Sangele sfant inceteza sa ne mai acorde iertarea.
Tu te agati de acest verset ca sa iti iasa teoria, insa la o citire integrala, nu vedem decat un foc, cel de la urma, cand este distrus complet pamantul.
Faci ca ucenicii, unii credeau ca EVENIMENTELE se vor intampla intr-un timp scurt, altii ca nici nu vor trece din viata, insa Domnul le-a spus ca nu este atat de aproape.
Am crezut ca esti imformat cand ai spus ca sunt doar doua teorii despre mileniu, iti dau cateva carti sa citesti in acest sens, si ai sa vezi cu Biblia in mana cum se ratacesc oamenii.
- APOCALIPSA IN ASTEPTAREA INEVITABILULUI, scrisa de Radu Gheorghe;
- BIBLIA SI VIITORUL, scrisa de Anthony A Hoekema
Tu, vezi focul imediat, la revenirea Domnului, eu te-am explicat cum sta cu Ziua Domnului, este un lant intreg de evenimente, insa numai cei ce citesc integral vad, nu cei ce invata indoctrinati de teorii omenesti, cred ca cel mai bine ar fi sa citesti Biblia asa cum este, nu traduceri care sa iti asorteze ideile deja implementate!

beyond
22317. Postat la 24/03/2013 09:42 - 4426z20h50m
Lucia, te felicit pentru că, atât cât ai putut, tu ai abordat calea argumentelor concrete.

Despre necazul care va fi la evrei, n-am vrut să spun că va fi numai la evrei. Ci am vrut să subliniez lui ioan olah că și eu cred despre necazurile pe care le vor avea evreii. Mesajul meu a fost că nu contrazic deloc evenimentele care vor fi la evrei.
Poate doar anumite detalii să difere, dar în principiu nu invalidez întoarcerea evreilor la Domnul Iisus (conform și cu Rom.11.13-15).
_______

Poate că nu sesizezi tu, dar 2 Pet.3.3-10 a fost citit deja integral, atunci când l-am adus în discuție.
Lucia, mi se pare că faci anumite confuzii între moartea dintâi și moartea de-a doua.
Arderea planetei de la 2 Pet.3.10 conduce la moartea dintâi a tuturor locuitorilor planetei, nu la moartea a doua.
În schimb, la moartea a doua nu arde planeta, ci atunci ard doar oamenii nemântuiți.

La moartea întâi, oasele zac ca un gunoi pe pământ, și nu e nimeni care să le îngroape.
La moartea a doua, nu e vreo ardere globală a Planetei, ci doar cei nemântuiți vor arde: "Și veți călca în picioare pe cei răi, căci ei vor fi ca cenușa sub talpa picioarelor voastre în ziua pe care o pregătesc Eu, zice Domnul oștirilor." (Mal.4.3)

La moartea întâi, care are loc la catastrofa incendiului planetar, nimeni nu va mai fi pe Terra ca să îngroape oasele (Ier.25.33).
La moartea a doua, însă, după mia de ani, oasele armatei lui Gog vor fi îngropate de mântuiții Domnului (Ezech.39.15). Orice referire la "Gog" este după mia de ani, după cum stă scris în Apoc.20.8.

La moartea a doua, focul nu este numai material, ci este și un foc al regretelor care consumă conștiința. Și asta le va fi judecata de după mia de ani, după ce ei vor fi înconjurat Ierusalimul ceresc care se va fi coborât din cer atunci.
Conștiința lor se va trezi la un moment dat, atunci când Domnul se va ridica deasupra Ierusalimului pogorât din cer. Și El le va proiecta ca într-o viziune scenele răstignirii Sale pentru ei; și vor vedea cu toții cu ce mare dragoste au fost iubiți de Dumnezeu încât L-a dat pe singurul Său Fiu ca să facă ispășire și pentru păcatele lor. Vor regreta atunci amarnic că au respins șansa de a fi sfințiți prin credința în jertfa Mielului. Atunci abia se va împlini ce spune Domnul:
"Pe Mine Însumi Mă jur, adevărul iese din gura Mea și cuvântul Meu nu va fi luat înapoi: orice genunchi se va pleca înaintea Mea, orice limbă va jura pe Mine." (Is.45.23).
Dar își vor da și ei seama că totul e tardiv. Focul regretelor e prea mare ca să poată fi suportat. Sinuciderea le-ar părea o dulce rezolvare a situației. Domnul se va îndura de ei, și le va da sancțiunea corespunzătoare, făcând ca focul lăuntric să devină foc efectiv. Dragostea lui Dumnezeu de nestins va fi focul care va ploua atunci peste ei. În judecata lui Dumnezeu se arată, așadar, și mila Lui față de suferința lor lăuntrică. Va arde fiecare, potrivit cu măsura de regrete și de păcate pe care le resimte.
Satana va arde cel mai mult, deoarece el are asupra lui nu numai păcatele sale proprii, dar și păcatele mântuiților. Căci Satana este făcut răspunzător de toate păcatele la care i-a împins pe cei mântuiți să le comită vreodată.
Atunci se va împlini ceea ce stă scris la Ezech.28.16-19:
"...te nimicesc, heruvim ocrotitor, din mijlocul pietrelor scânteietoare.
Ți s-a îngâmfat inima din pricina frumuseții tale, ți-ai stricat înțelepciunea cu strălucirea ta. De aceea, te arunc la pământ, te dau priveliște împăraților.
Prin mulțimea nelegiuirilor tale, prin nedreptatea negoțului tău, ți-ai spurcat locașurile sfinte; de aceea, scot din mijlocul tău un foc, care te mistuie, și te prefac în cenușă pe pământ, înaintea tuturor celor ce te privesc.
Toți cei ce te cunosc între popoare rămân uimiți din pricina ta, ești nimicit, și nu vei mai fi niciodată!"
Lucia
22318. Postat la 24/03/2013 10:09 - 4426z20h24m
beyond, am doua intrebari pentru tine:
Cine moare la revenirea Domnului Isus?Enumera, te rog.
Cine sunt cei care vor fi calcati in picioare sau vor fi mistuiti de focul al doilea?Enumera si pe aceia...(nu am timp, scot aluatul din casa si din inimasmiley)

beyond
22322. Postat la 24/03/2013 10:48 - 4426z19h44m
Lucia, eu am scris deja, dar la rugămintea ta, voi mai scrie o dată:

- la Parousia (revenirea Domnului) mor de moartea dintâi toți oamenii de pe Terra, împreună cu arderea Terrei. Singurii care vor supraviețui vor fi cei mântuiți care vor învia (încă de la începuturile lumii), și cei mântuiți care sunt încă în viață și ale căror trupuri se vor transforma în trupuri de slavă. Ei vor fi, cu toții, răpiți în nori și-L vor întâlni pe Domnul în văzduh. Și vor fi totdeauna cu Domnul. Ei îi va lua în locașurile cerești pe care li le-a pregătit în toată această eră creștină.

- după mia de ani, vor învia toți oamenii nemântuiți (de la începuturile lumii), vor fi ațâțați de Satana să înconjure Ierusalimul ceresc care se va fi pogorât pe Terra, și vor avea parte de judecata de care am scris în postarea mea anterioară (22317 de mai sus).

În afară de cele două liniuțe de mai sus, mai există bineînțeles niște cazuri particulare, de mică anvergură, pe care nu le-am introdus în discuție.
De exemplu, Enoh, Moise, Ilie, cazurile celor care au participat direct la răstignirea Domnului Iisus (Ana, Caiafa, Pilat etc.).
Nu are rost să intru în detalii, deoarece eu am vorbit doar din punct de vedere general, nu particular.

P.S. Îmi dau seama abia acum că lucrurile din Apocalipsa ar putea fi un pic cam nebuloase din pricina cuvintelor traduse de Cornilescu cu "Apoi", din versetele Apoc.20.11 și 21.1.
Două mențiuni despre aceste cuvinte:
1. În original nu există "Apoi am văzut", ci este exact ca în versiunea KJV: "Și am văzut".
2. Cuvintele "Apoi" nu se referă la evenimente consecutive, unele după altele. Ci la ordinea cum i s-au arătat lui Ioan viziunile apocaliptice.
Dar ordinea aceea nu reflectă musai ordinea de derulare a evenimentelor, ci de multe ori în Apocalipsă este același eveniment, dar văzut din diferite unghiuri.
Moderator5
22324. Postat la 24/03/2013 11:22 - 4426z19h11m
Rog pe toți cei implicați în discuțiile de la acest subiect să discutați civilizat fără a face atac la persoană, unele postări au fost șterse și reeditate.

Mulțumesc pentru înțelegere!

Moderator
Lucia
22326. Postat la 24/03/2013 11:25 - 4426z19h8m
As dori sa ne explici ce inseamna Mia de ani virtuala de pe pamant?
Eu nu am sesizat sa mai fi vorbit pana acum despre ea, sunt doua una in cer si alta pe pamant, cand?

fullban10
22329. Postat la 24/03/2013 12:25 - 4426z18h8m
abdon, nu te supara te rog, si nu cere inchiderea subiectului. Pote tu esti convins de niste lucruri. Lasa-ne si pe noi sa ne convingem. E vorba de viata si moarte. Fii rabdator. Eu, personal ma framant si n-am somn. In lectiunea de sambata 23 martie scrie ca:"In 2 Petru 3;10-13 , Petru descrie destinul cerului si pamantului. Atat cerurile si pamantul, impreuna cu tot ce contin ele , vor fi distruse."
Iti dai seama ce afectata am fost cand eu stiam si chiar am scris ca pamantul va arde de un cot numai? Eram atat de pornita, incat m-am dus la pastorul bisericii mele si i-am spus ca s-a facut o ereoare cand s-a scris acest lucru in lectiune. S-a uitat la mine ingaduitor si mi-a explicat ca , da, pamantul acesta va disparea totalmente. Ca orice lucru atins de mana sau piciorul omului va arde si nu va mai fi. Dumnezeu v-a face totul nou. Un pamant nou, un cer nou.
Recunosc, rusinata, ca am sustinut un lucru neadevarat. Daca nu aveam discutiile acestea nu ramaneam eu in eroare?.
Si-am intrebat mai departe : dat Ierusalimul de pe muntele Maslinilor? Mi-a raspuns ca se va ridica, ca apoi sa se aseze definitiv pe pamantul cel nou si incepe vesnicia. In rest eram ok cu intelegearea miei de ani care o vom petrece in cer.
- in mia de ani in ceruri se vor deschide cartile( Ap.20; 4)
- dupa mia de ani cetatea Ierusalim va cobori pe muntele Maslinilor.
- ceilalti morti care nu au inviat la prima inviere, vor invia,( Ap.5,6)
-vor fi adunati de Satana in formatie de lupta si vor porni sa cucereasca cetatea( Ap. 20;7-9)
-Domnul ii va nimici si nu vor mai fi( Ap. 20;10)
- Cetatea se va ridica
- pamantul va fi distrus definitiv
-cetatea va cobori (Ap. 21; 2-3)
- pamantul si cerurile vor fi create din nou( Ap. 21)
- incepe vesnicia ( Ap. 21;4 si mai departe)
Poate am gresit ordinea deoarece mai este scris la Ap. 20;11-15 ca se deschid carti. Aici nu stiu. Mai trebuie sa invat.
Asa as dori sa postati si tu Lucia,tu Lavi, tu Nica, tu abdon, tu Ioan Olah, tu beyond, tu Aurelc, tu Lica, tu Pedro V. sau cine mai vrea, desfasurarea evenimentelor. Cu liniute una dupa alta.

Nimeni dintre voi nu au scris despre MICA INVIERE, acolo unde cei ce L-au strapuns Il vor vedea. Cand va fi momentul acesta?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Pagina 10 din 22 << < 7 8 9 10 11 12 13 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19192604 vizite unice Powered by PHP-Fusion