Deconectat |
RE: Care-i diferenta ?. |
avodah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
3476. Postat la 11/08/2010 23:53 - 5383z0h46m |
|
|
Pedro a scris:
Acuma vrem sa zicem ca avem voie sa bem alcool?...
NICI o sansa pentru bauturi alcoolice,dara asta nici nu trebuie sa iti zica cineva se vede din start Voia lui DUmnezeu si voia lumi!
Cine sa in carciuma? Omul lui Dumnezeu? Ce apostoli beau bauturi alcoolice ,tarie etc?
1 Tim 3:8
Diaconii, deasemenea, trebuie sa fie cinstiti, nu cu doua fete, nu bautori de mult vin, nu doritori de castig marsav .
Frate eu inteleg sa nu fie bautori de mult vin,pentru ca asa scrie.
De unde idea ca apostoli au interzis total consumul de vin, ?
Am gasit interzis betia, dar inca nu am gasit interzis consumul moderat de vin .
Insusi Mesia spune despre El insusi :
A venit Fiul omului , mancand si bînd , si ziceti:'' Iata un om mancacios si bautor de vin , un prieten al vamesilor si al pacatosilor." Luca 7:34
O fi mai bine sa nu bei de loc ?; eu nu zic ca nu.
Dar sa nu pretindem aceasta decizie si altora judecandu-i ca si calcatori ai Cuvantului din moment ce nu sunt.
Trec la alt subiect, care am problema in al intelege , si poate ca putem sa-l analizam impreuna.
In Matei 7:21
Nu orisicine -Mi zice : Stapane,Stapane(Doamne ,Doamne)! va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri.
22 Multi Imi vor zice in ziua aceea:
" Stapane, Stapane!N-am proorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau?Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?"
23. Atunci le voi spune curat :Niciodata nu v-am cunoscut; departativa dela Mine, voi toti care lucrati faradelege
De aici inteleg un lucru, iar din textul urmator s-ar parea ca se contrazice.
Marcu 9
38. Ioan I-a zis: "Învățătorule, noi am văzut pe un om scoțând draci în Numele Tău; și l-am oprit, pentru că nu venea după noi."
39. "Nu-l opriți", a răspuns Yahshua, "căci nu este nimeni, care să facă minuni în Numele Meu, și să Mă poată grăi de rău îndată după aceea.
40. Cine nu este împotriva noastră, este pentru noi.
Cum intelegeti?
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH |
|
Deconectat |
lnedelea (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
3478. Postat la 16/08/2010 19:55 - 5378z4h44m |
|
|
Iubite frate avodah,
dacă ai putea să fi mai explicit cu privire la acel lucru care pare a fi contradictoriu, deoarece textele evidențiate prin boldare sunt aproape identice...
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2 |
|
Deconectat |
3480. Postat la 17/08/2010 04:48 - 5377z19h50m |
|
|
Vs 40. din al doilea citat spune:
Cine nu este impotriva noastra , este pentru noi
;iar in primul citat ce l-am postat s-ar parea ca vor fi oameni care desi au scos draci in Numele Lui , El spune ca nu ii cunoaste.
Citatul scoate in evidenta ca uni oameni vor fi surprinsi de raspunsul Lui , adica chiar daca nu au fost impotriva Lui , mai exact scoțând draci in Numele Lui, totusi nu vor fi primiti din cauza umblari lor in faradelege.
O sa incerc sa dau un exemplu mai concret:
In ziua de azi sunt omeni care scot draci , sau fac anumite minuni in Numele Lui "Jesus"(ex:Benny Hinn).
Acesti oameni nu par a fi impotriva Lui.(s-ar incadra in al doilea citat)
Totusi acesti oameni nu pazesc Shabatul , adica voluntar si cu bunastiinta ignoara aceasta porunca, ca atare practica faradelegea. (s-ar incadra in primul citat)
Ori sunt pentru El ori impotriva Lui acesti oameni, ducand pe alti in ratacire ?
|
Deconectat |
nosmas (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9233. Postat la 10/03/2011 19:51 - 5172z3h48m |
|
|
Fratele avodah spune:
Da noi suntem preotii (Apoc 1 :6)care credm ca sangele Lui Mesia a fost stropit pe un altar ceresc pentru pacatele noastre, El este Marele preot care s-a asezat la dreapta Tatalui si care mijloceste si acum pentru noi ,(Evrei 8)
Daca suntem in adevar preoti atunci consumul de vin nu poate fi pus in discutie,cum poti invata poporul legile Domnului,cum poti face diferenta intre bine si rau?Cartea Lev. vb foarte bine ce anume trebuie sa faca preotii.
Deasemeni este drept ca trebuie sa fim toleranti cu cei care nu au ajuns la un anumit nivel de cunostinta.
|
|
Deconectat |
RE: Care-i diferența dintre Adventiști și voi ?. |
Moderator4 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9236. Postat la 11/03/2011 08:19 - 5171z15h19m |
|
|
Vă recomand să reveniți la subiect. Valentina întreba care e diferența dintre Adventiști (care și ei țin Sâmbăta) și noi care la modul general suntem numiți sâmbătari, sau Biserica Apostolică de Ziua a Șaptea, sau încă alte câteva denumiri.
Dacă vreți să se discute despre consumul de alcool, vom deschide un subiect pe această temă, dar aici vă rog să păstrați ideea cerută la începutul subiectului.
Mulțumesc pentur înțelegere.
Moderator |
|
Deconectat |
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9240. Postat la 11/03/2011 12:38 - 5171z11h1m |
|
|
Buna ziua
Va rog faceti-ma sa inteleg. Ce sunt sambatari ?Ce sunt apostoli de ziua a saptea ? Si Penticostali de ziua a saptea ? Sau alte denumiri ,de Adventisti stiu si alte culte de pocaiti .Pun aceste intrebari fara prefacatorie sau suspiciune. Va multumesc. Astept raspuns . Am citit postarile din acest subiect dar nu am prea inteles.
|
|
Deconectat |
pop jeniffer (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9246. Postat la 11/03/2011 14:40 - 5171z8h58m |
|
|
Pace!!! Eu nu stiu daca raspunsul pe care til voi da te va face sa intelegi ce suntem insa pot spune ce inseamna pentru mine sa fiu "sambatara", "apostolica de ziua a saptea" sau cum vreti sa ne mai numiti . Eu cred ca Dumnezeu a trimis pe singurul Lui Fiu sa moara pe cruce pentru pacatele mele si prin El , numai prin El pot avea parte de viata vesnica , cred ca Domnul Isus a implinit legea jertfelor animale danduse la moarte pentru noi , mai cred si ca trebuie sa tinem legile Vechiului Testament pe care Domnul Isus nu le-a implinit si nici desfiintat si mai ales in cele 10 Porunci date de Dumnezeu pe munte in pustia Sinai a carei patra porunca este sa sfintim ziua Sabatului , pe langa Sabat pazesc cu mare bucurie sarbatorile Domnului pe care le-a dat poporului Israel dar chiar daca ele au fost poruncite poporului sfant si ales de Domnul El insusi a declara "Iata sarbatorile Domnului pe care le veti vesti cu adunari sfinte..."(levitic 23:2) deci consider ca daca acestea sunt sarbatorile Domnului atuci sunt datoare sa le praznuiesc ca pe o zi de Sabat. Pun mare pret pe invataturile (apostolilor sau ucenicilor) pentru ca ele ne ajuta sa intelegem mai bine modul in care trebuie sa-L slujim pe Creatorul nostru trebuie doar sa dorim sa acceptam adevarul. Sper ca ti-am fost de folos multa pace si Domnu sa te lumineze in toate .
,,Eu-zice Domnul-te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta."
psalmul 32,8 |
|
Deconectat |
nosmas (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9257. Postat la 11/03/2011 17:09 - 5171z6h30m |
|
|
Cred cu toata convingerea ca atata vreme cat urmasii lui Hristos nu vor umbla sa se asemene celorlalte denominatiuni,biserici,culte ,vor ramane cu adevarat urmasi .Dar daca vor dori un imparat respectiv presedinte, o adevarata scara erarhica ,spune Dumnezeu lui Samuel e mine ma indeparteaza poporul aceata.Si vor ajunge sa slujeasca omului si interesului acestuia.Daca Isus este capul bisericii si deci noi biserica ,trupul lui de ce am avea trebuinta de un cap care sa ne conduca (om) de o voce are sa ne traduca ce spune Domnul?Desi nu cunosc organizatia sambatarilor sau cu m-o chema ea dar daca se diferentiaza de catolic,ortodox,protestant ,etc,prin cele enumerate de mine mai sus ,toata simpatia din partea mea.
|
|
Deconectat |
Avram_76 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9258. Postat la 11/03/2011 17:14 - 5171z6h25m |
|
|
Bineinteles ca se diferentiaza.Structura de organizare nu este asemanatoare cultelor amintite, mai mult, tin sa-ti spun ca prezbiterii (pastorii) nostri nici macar nu au salarii (nu ca nu ar avea dreptul).Munca ce o fac o fac benevol si Domnul se ingrijeste.Sigur, o oarecare forma de organizare trebuie sa fie, altfel, unde nu este regula este haos.
Cu stima, Avram.
p.s.- provin de la AZS, is fratii mei si-i iubesc.Am o mare "slabiciune pozitiva" pt. ei.
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!! |
|
Deconectat |
Dani (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9260. Postat la 11/03/2011 17:58 - 5171z5h41m |
|
|
Este adevarat frate Avrame ca biserica noastră se diferentiază mult mai mult in multe privințe,cele scrise de tine sunt o mica parte,doctrinar suntem diferiți față de biserica Adventista,deși avem in comun sabatul și legea alimentației și poruncile din Exod.20 .
Principiile de credință dintre biserica Adventistă si biserica noastra ne diferenețiază in multe privințe.
La noi nu se admite ca femeia sa învețe in adunare
Nu se accepta scrierile lui E.G.Withe
Botezul,deasemenea este vazut diferit de biserica noastra,am enumerat doar citeva diferențe intre biserica noastra si cea Adventistă.
Subscriu si eu la ultima parte din postarea ta ca sunt fratii nostri,au si ei partea lor pozitiva in ce privește modul cum sunt organizati,avem ce invata de la ei .
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7 |
|
Deconectat |
fullban2 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9265. Postat la 11/03/2011 18:18 - 5171z5h21m |
|
|
ce este adventismul si care e diferenta dintre ei si simbatari; ??
well ! Desi nu fac parte din grupul simbatarilor daca ar fi sa atribui note pentru
credinta practicata ;simbatari ar lua nota de trecere pe cind adventistiar ramine corigenti; well ! de ce ?
simbatari ; cred si aplica legile poruncile rinduelile(deotro 6 v25)
adventisti; cred unele din cele 10 porunci(accent pe a4 a)
simbatari cred scripturile
adventisti ,marturiile egw
simbatari cred manifestarile Duhului Sfint(1cor 12)
adventistii profetiile lui egw.
si lista poate continua...dar ca sa nu facem dicordie ...da am uitat ceva foarte inportant; adventistii cred ca si catolicii ISUS a fost rastignit vineri si a inviat dumineca;serbeaza craciunul si invierea ..si practica triniterianismul
ca si frati lor catolici...o da era vorba de asemanari si ne..
|
|
Deconectat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9269. Postat la 11/03/2011 18:22 - 5171z5h16m |
|
|
Aș avea o întrebare pentru tine sword:
Care dintre cele 10 porunci nu le cred Adventiștii dacă spui mai sus așa ceva?:
sword of god a scris: adventisti; cred unele din cele 10 porunci(accent pe a4 a)
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
fullban2 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9287. Postat la 12/03/2011 01:59 - 5170z21h40m |
|
|
aurelc -e vorba in special de prima porunca- ei sint triniterieni cred in trei nu in unul- si ar mai fi porunca a 7 a - intre ei adulterul e rampant; ca sa nu mai vorbim de idolatrie; craciun pomii de craciun ect
|
|
Deconectat |
9288. Postat la 12/03/2011 07:13 - 5170z16h25m |
|
|
O alta diferenta ar fi " Replacement Theology" care adventistii inca nu au lepadat-o.
Prin alte cuvinte Israelul si-a pierdut dreptul de intai nascut, si cultul adv. este acum Israelul .
Este destul de clar Rom 11, insa aceste doctrine au fost infiintate inainte ca Israel sa existe ca si stat,si parea ca Biserica a inlocuit Israelul ,insa in ziua de astazi, in loc sa se recunoasca ca aceste teologii au fost false se continua in eroarea din deceniile trecute.
Referitor la consumul de vin, eu stiam ca doar cei care isi luau juruinta de nazireat nu aveau sa consume vin deloc, insa de preoti eu stiam ca li s-a poruncit specific sa nu consume vin inainte de a intra in cortul intalnirii:
Lev 10 :9
"Tu și fiii tăi împreună cu tine, să nu beți vin, nici băutură amețitoare, când veți intra în cortul întâlnirii, ca să nu muriți: aceasta va fi o lege veșnică printre urmașii voștri,
10. ca să puteți deosebi ce este sfânt de ce nu este sfânt, ce este necurat de ce nu este curat,
11. și să puteți învăța pe copiii lui Israel toate legile, pe care li le-a dat Domnul prin Moise."
Iar acum ca suntem sub preotia lui Melhisedec, el insusi a adus la Avram paine si vin:
Gen 14:18
Melhisedec, împăratul Salemului, a adus pâine și vin: el era preot al Dumnezeului Celui Prea Înalt.
Pe urma Yahshua servind ca Marele preot subt acest sistem spune despre El insusi:
Luca 7
33. În adevăr, a venit Ioan Botezătorul, nici mâncând pâine, nici bând vin, și ziceți: ,Are drac.'
34. A venit Fiul omului, mâncând și bând, și ziceți: ,Iată un om mâncăcios și băutor de vin, un prieten al vameșilor și al păcătoșilor.'
De unde ideea ca preotii , si credinciosi in Mesia nu au voie sa consume vin deloc?
In 1 Tim 3spre exemplu gasim subintelegerea consumului de vin, in timp ce textul spune "sa nu fie bautori de mult vin ", se subintelege ca consumul de vin era acceptat de catre primii crestini sau mesianici cum vreti sa-i numiti.
Diaconii, de asemenea, trebuie să fie cinstiți, nu cu două fețe, nu băutori de mult vin, nu doritori de câștig mârșav:
Inchei cu Efeseni 5:18
Nu vă îmbătați de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiți plini de Duh.
Nu cred ca am fost in afara subiectului , incat si aceasta este o deosebire intre invataturile fratilor adventisti si sambatari, adventistii invata ca este interzis consumul total al vinului.
|
Deconectat |
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9303. Postat la 12/03/2011 19:33 - 5170z4h6m |
|
|
-Sanctuar. Nicio alta religie nu studiaza, Sanctuarul, cum il studiaza, adventistii. Sanctuarul e cheia care deschide intelegerea jertfei Domnului Isus Hristos.
- Daniel si vedeniile lui
- Vinul. Proverbe 23;29-35: Ale cui sunt vaietele?. Ale cui sunt oftarile. Ale cui sunt neîntelegerile? Ale cui sunt plangerile? Ale cui sunt ranile fara pricina? Ale cui sunt ochii rosi? Ale celor ce intarzie la vin, si se duc sa goleasca paharul cu vin amestecat. NU te uita la VIN cand curge ros si face margaritare in pahar; el aluneca usor, dar pe urma ca un sarpe musca si inteapa ca un basilic. Ochii se vor uita dupa femeile altora, si inima iti va vorbi prostii. Vei fi ca un om culcat in mijlocul marii, ca un om culcat pe varful unui catarg. " M-a lovit.................dar nu ma doare!................ M-a batut.............dar nu simt nimic! CAND MA VOI TREZI? MAI VREAU VIN!"
Vinul acesta este vinul din , Luca 7; 34?
Proverbe 31;4-6: Nu se cade imparatilor, Lemuele, nu se cade imparatilor sa bea vin, nici voievozilor sa umble dupa bauturi tari; ca nu cumva, band, sa uite legea, si sa calce drepturile tuturor celor nenorociti. Dati bauturi tari celui ce piere, si vin celui cu sufletul amarat.............
Vinul acesta este vinul adus de Melhisedec?
Domnul Isus nu a baut vin, ci must. Si bautura tare, e mustul care s-a gelifiat cu trecerea anilor si nu țuica.
- Baticul, pantalonii, ciucurii, barba si femeile sa nu vorbeasca, Fapte, fapte, fapte. Saracul Barac ce se facea el fara Debora?
Si daca n-am lua in considerare diferentele, ne-am intelege ca fratii ( scrie Ellen White).
Vin, vin. Trebuie sa fie o diferenta de traducere. Voi care aveti cunostinta, scrieti.
Biblia are răspuns la toate intrebările. |
|
Deconectat |
Moderator2 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9307. Postat la 12/03/2011 19:39 - 5170z4h0m |
|
|
Vă rog să evidențiați ceea ce se cere și anume Care-i diferența dintre Adventiști și voi ?. și nu să scrieți cu ce anume se înșeală celălalt. Vă rog să lăsați copilăriile deoparte!
Dacă nu puteți discuta fără a jigni pe celălalt atunci vom închide acest subiect deoarece se va dovedi că nu aduce nimic constructiv!
Mulțumec pentru înțelegere!
Moderator |
|
Deconectat |
Avram_76 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9326. Postat la 13/03/2011 17:07 - 5169z6h32m |
|
|
Acest topic ce, defapt, este o intrebare, a fost deschis exact acum un an .Prin urmare, cred ca sora noastra Valentina a avut suficient timp sa afle aceste diferente, vazand-o f. activa pe portal.Consider ca topicul poate sa fie inchis, rog administratorii sa ia in calcul rugamintea mea, dorinta sorei de aprofundare se poate face prin contact direct cu noi.
Multumesc.
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!! |
|
Deconectat |
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9330. Postat la 13/03/2011 18:55 - 5169z4h44m |
|
|
Un subiect nu se inchide singur? Odata ce nimeni nu mai are ce spune, el se stinge, de la sine, din lipsa de oxigen.
Prin "ordonanta de urgenta", nu faci decat sa pui pumnul in gura la toti cei interesati.
Daca " a inviat", lasa-l sa traiasca!.
Mai era ceva de spus, dar daca asa e politica forumului? Sa traiti, am inteles!Ordinul nu se discuta.
Dar nu-i corect.
Biblia are răspuns la toate intrebările. |
|
Deconectat |
Moderator2 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9335. Postat la 13/03/2011 19:06 - 5169z4h33m |
|
|
Vă rog să nu vă certați de la un nimic...
Avram a făcut o propunere cum poate face orice alt utilizator și de multe ori propunerile utilizatorului s-au dovedit a fi utile. Dar aici am considerat că subiectul încă mai poate continua!
Sora valentina acest subiect NU ESTE ÎNCHIS prin urmare puteți continua însă, repet, fără să aruncați pietre în cealaltă parte!
Mulțumec pentru înțelegere!
Moderator |
|
Deconectat |
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9355. Postat la 14/03/2011 11:31 - 5168z12h8m |
|
|
Buna ziua
pop jenifer, denumirile din postarea mea din 9240 nu le-am dat eu asa le-am gasit denumirile pe forum , cea ce ma face sa nu inteleg nimic .
Am intrebat Ce sunt sambatari ?Ce sunt apostoli de ziua a saptea ? Si Penticostali de ziua a saptea ? Toate denumirile astea se refera la azs sau sunt alte denominatiuni .Voi care ati creat acest frumos forum ce crez sau denominatiune sunteti? |
|