Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 4
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 2 din 2 < 1 2
Deconectat RE: Cum înțelegeți 1 Timotei 2:15?
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
4847. Postat la 26/11/2010 18:16 - 5275z11h52m
Dupa cat vad se pare ca nu am dreptate,SUNT DISPUSA SA INVAT,eu astept explicatiile voastre,si sa-mi spuneti unde am gresit,si ce am spus fara Cuvant,ce am spus de la mine si ce am scos,nu vreau sustinere personala,ci vreau sa fim sinceri cu noi insine,cu cei din jur si nu in ultimul rand cu DUMNEZEU.Poate vei gasi singur raspunsul la:GENEZA 1 cu 28 ,Ovidiu,unde Dumnezeu spune lui Adam si AJUTORULUI POTRIVIT,Cresteti,inmultiti-va si umpleti pamantul.....SUNT PRIMELE CUVINTE ADRESATE OMULUI dupa crearea lor.Iar Eva conform Cuvantului dinGeneza 3 cu20 semnifica VIATA pentru ca este MAMA celor vii.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Aurelc
5688. Postat la 13/12/2010 00:34 - 5259z5h35m
Îmi cer scuze pentru întârziere... am cam avut ceva treabă în ultima vreme. O să postez mai întâi contextul la care m-am referit pe pagina anterioară:
Citat VDC1 Timotei 2:8 Vreau, deci, ca bărbații să se roage în orice loc, și să ridice spre cer mâni curate, fără mânie și fără îndoieli.
9 Vreau, de asemenea, ca femeile să se roage îmbrăcate în chip cuviincios, cu rușine și sfială; nu cu împletituri de păr, nici cu aur, nici cu mărgăritare, nici cu haine scumpe,
10 ci cu fapte bune, cum se cuvine femeilor care spun că Sunt evlavioase.
11 Femeia să învețe în tăcere, cu toată supunerea.
12 Femeii nu-i dau voie să învețe pe alții, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere.
13 Căci întâi a fost întocmit Adam, și apoi Eva.
14 Și nu Adam a fost amăgit; ci femeia, fiind amăgită, s-a făcut vinovată de călcarea poruncii.
15 Totuși ea va fi mântuită prin nașterea de fii, dacă stăruiesc cu smerenie în credință, în dragoste și în sfințenie.
Dacă înainte de a ne concentra atenția asupra versetului 15 vom privi la context, vom observa destul de ușor că în context se face oarecum o antiteză între partea bărbătească și partea femeiască. Deci nu e vorba de Adam și Eva ci practic despre descendenții lor, partea bărbătească și partea femeiască. Am scris cu bold ( text îngroșat) fragmentele care lasă să se înțeleagă acest lucru. Versetele 8, 9, 13, 14.
Versetul 15 începe cu conjuncția " Totuși". Să vedem ce rol are această conjuncție din punct de vedere gramatical:
TÓTUȘI conj. Cu toate acestea, în ciuda celor spuse, fără a ține seamă de cele anterioare.

Bun... După cum spuneam în postarea precedentă, verbul " va fi mântuită" poate să inducă foarte ușor în eroare, dar știind că nimeni nu poate face ceva ca să se mântuiască pe sine de păcate și să poată intra în rai (pentru că asta ar însemna că Jertfa lui Isus ar fi insuficientă pentru o categorie de oameni... Or, ea este cum se spune la matematică: o condiție necesară și suficientă pentru toți oamenii la fel. Altfel se ajunge la probleme complicate) Dealtfel în traducerile fidele, în toate nu scrie " va fi mântuită" ci "va fi salvată", și este o mică-mare diferență.

Deci este vorba de partea masculină și partea feminină la general, nu de nevasta cuiva care poate fi diferită de alta... Și contextul anterior vrea să spună că femeia, deoarece a fost amăgită mai întâi, a ajuns să fie inferioară bărbatului
Citat VDC Geneza 3:16Voi mări foarte mult suferința și însărcinarea ta; cu durere vei naște copii și dorințele tale se vor ține după bărbatul tău, iar el va stăpâni peste tine.
Și datorită acestui fapt, femeii nu-i este permis să se ridice deasupra bărbatului și nici să-i dea învățătură ( Atenție, eu nu sunt misogin, dar n-am ce face, trebuie să spun ce înțeleg din Biblie asupra acestui pasaj... ) Și acum urmează conjuncția versetului 15: Totuși ( adică " cu toate acestea" sau "ne ținând cont de cele scrise anterior"smiley ea va fi mântuită ( salvată, izbăvită din situația neplăcută de a fi inferioară bărbatului, vezi sinonimele ce le-am scris pentru "a mântui" ) prin nașterea de fii dacă vor stărui cu smerenie în credință, în dragoste și în sfințenie.
Asta înseamnă că femeia va ajunge să își recâștige poziția avută în eden prin faptul că naște fii și îi educă în învățătura Bibliei, și în ascultare de Dumnezeu. Iar la rândul lor, acești fii o vor reprezenta în fața adunării când va fi vorba de dat învățături altora. Pentru că la urma urmei, orice bărbat înafară de Adam, are o mamă, care de regulă l-a crescut și educat.

Deci nu e nici pe departe vorbă de a naște ca să intri în împărăția cerurilor ( pentru că altfel, așa cum am spus, în comparație cu o femeie tânără și sănătoasă care poate avea teoretic de-a lungul vieții până la menopauză și mai mult de 30 de nașteri, majoritatea femeilor Bibliei au avut puțini copii...) ci e vorba de faptul că prin nașterea de fii și educarea lor în ascultare de Domnul femeia își recapătă statura pe care a avut-o alături de bărbat în Eden, înainte de a păcătui. Deci am mai menționat, e vorba de partea feminină la general, nu de nevasta cuiva sau de o fată care rămâne domnișoară toată viața ei.

Pfuah... sper că am reușit să mă explic măcar puțin, după ce - dacă mă uit în urmă - m-am cam repetat în câteva locuri...

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
ioan olah
5706. Postat la 13/12/2010 12:29 - 5258z17h40m
paçe ! o femeie si a primit dreptul sau sia reçapatat statutul, la modul ça a fost binecuvântata prin nastere de çopii , iar femeia çasatorita si çare poate avea çopii,si nu o façe niçideçum nu façe voia lui dumnezeu,deoreçe si ea la rindul ei este datoare fața de bineçuintarea data de dumnezeu.
Pagina 2 din 2 < 1 2
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19192518 vizite unice Powered by PHP-Fusion