Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 2 din 4 < 1 2 3 4 >
Deconectat RE: Isus sau Emanuel?
anita
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
16244. Postat la 06/01/2012 15:32 - 4866z6h38m
Draga sora, intrbarea pe care am pust-o era de ce i-a pus numele Isus si nu Emanuil, nu ca s-ai luat el numele Emanuil. In biblie nu am vazut sa scrie ca își va lua El un astfel de nume, ci ca să i se puna de la părinti numele Emanuil.

ANA
Lucia
16253. Postat la 06/01/2012 17:09 - 4866z5h1m
Draga Ana, voi incerca sa-ti satisfac dorinta de ,,cunoastere"prin ati pune si tie o intrebare:
Tot in Matei 1:16 de data asta , scrie: ,,...Iosif, sotul Mariei, din care s-a nascut Isus, care este NUMIT Hristos."
Oare, ce sa insemne asta? Se incurca si mai mult lucrurile...sau este NUMIT in mai multe feluri ?!
Totusi nu te voi lasa in suspans si iti voi da raspunsul la intrebarea ta.
1.Isus este NUMELE sau pamantesc.
2.Emanuel este un NUME care descopera originea.
3.Hristos sau Mesia sunt NUME oficiale sau titlu.
4.Fiul lui Dumnezeu este un NUME prin care ne descopera originea.
Daca nu esti multumita de raspuns...voi reveni!
Deci: Isus sau Emanuel?
Cum vrei tu sa-i spui tot una este !

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Elena Nasta
16287. Postat la 07/01/2012 21:54 - 4865z0h15m

Multa Pace va doresc !

Draga , sora ANA , referitor la intrebarea care ai pus-o , as vrea sa imi exprim si eu parerea , in cateva cuvinte si sper cu ajutorul Domnului sa iti fiu de folos intr-un fel .

Matei 1:23. "Iata, fecioara va fi insarcinata, va naste un Fiu, si-I vor pune numele Emanuel" care, talmacit, inseamna: "Dumnezeu este cu noi."
Daca citim acest verset , vedem ca a fost profetit cum ca Fiul Lui Dumnezeu va fi numit Emanuel sau Dumnezeu este cu noi . Acesta nu ii este numele ci o caracteristica care Il reprezinta pe Fiul lui Dumnezeu .

Deci Domnul Isus a fost numit in mai multe feluri sau mai bine spus El are mai multe caracteristici prin care ii putem cunoaste originea , de exemplu in Isaia .

Isaia 9:6 "Caci un Copil ni S-a nascut, un Fiu ni S-a dat, si domnia va fi pe umarul Lui; Il vor numi: "Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Parintele vesniciilor, Domn al pacii..
Aici vedem si alte caracteristici ale Fiului Lui Dumnezeu si mai sunt in afara de astea . Insa numele este cel care i-a spus ingerul Gavril lui Iosif in Matei 1:.21. Ea va naste un Fiu, si-I vei pune numele Isus, pentru ca El va mantui pe poporul Lui de pacatele sale."

Cred ca putem observa din aceste versete ca numele Domnului este ISUS , iar Emanuel , Minunat , Sfetnic si toate celelalte sunt caracteristici ale Lui .

Asa inteleg eu aceste versete , poate ti-am putut fi de ajutor cat de cat si tie . Domnul sate binecuvinteze !

" Daca ai grija de lucrurile care ii sunt dragi lui Dumnezeu si EL va avea grija de lucruruile care iti sunt dragi tie"
(H.Taylor)
russtefan78
16300. Postat la 08/01/2012 14:43 - 4864z7h27m
Porbabil Iosif a gresit ca nu a ascutat de profetie ca sa-i puna numele Emanuiel sau nu intelegem noi prea bine contextul...
Doamne sa ne dai Lumina` de sus!

Aduți aminte de ziua a șaptea ca să o sfințești ...
MOT TEODOR
16404. Postat la 18/01/2012 05:06 - 4854z17h3m
"Anita" a întrebat, postarea 6502:
În Matei 1:23 scrie ca prin prooroc a fost profețit: "Iată, fecioara va fi însărcinată, va naște un fiu, și-i vor pune numele Emanuel", care, tălmăcit, înseamnă: "Dumnezeu este cu noi".
În schimb în Matei 1:25 scrie că Iosif "i-a pus numele Isus".
De ce Iosif nu i-a pus numele Emanuil după cum era profețit?

Privitor la această întrebare aș sugera următoarea abordare:
A.
În unele răspunsuri care deja au fost postate la această întrebare s-au avansat câteva ipoteze plauzibile. Aș sublinia faptul că este posibil ca în referirea la "Emanuel" să aibă mai mult aspectul de o funcție sau calitate (la fel cum este denumirea de Mesia (Christos), de exemplu) decât un nume de persoană.
B.
După cum știm din Biblie, apostolul Pavel arată despre o parte din Israel: Deci, ce urmează? Că Israel n-a căpătat ce căuta, iar rămășița aleasă a căpătat; pe când ceilalți au fost împietriți, după cum este scris: rDumnezeu le-a dat un duh de adormire, ochi ca să nu vadă, și urechi ca să n-audă, până în ziua de astăzi., Rom. 11. 7, 8. Această stare a poporului Israel se raportează la faptul că după înțelepciune nespus de felurită a DOMNUL Dumnezeu, conform planului Său de Mântuire, poporului Israel nu i s-a dat încă să audă Evanghelia și să nu vadă că Domnul Isus este Mesia, Unsul lui Dumnezeu, cel promis încă din Eden. Acum, dacă în Noul Testament numele Fiului lui Dumnezeu ar fi numit "Emanuel", ar fi greu pentru Israelul împietrit să ignore atâtea profeții: născut din fecioară, are numele Emanuel, a suferit pentru păcatele poporul și încă foarte multe altele. Dintre toate acestea profeții, numele "Emanuel", ar fi greu de contrazis. Prin urmare, pentru ca Israel să poată primi acel "duh de adormire" (Rom. 11. 7, 8; Is. 52. 1), Cel Prea Înalt a hotărât ca Fiul Său să poarte acest nume de "Yeșhoua", transliterat în limba română prin "Isus".
C.
Numele în ebraică de "Yeșhoua" (cel mai probabil) a Domnului Isus Christos este diferit transliterat în limbile de pe pământ, în limba română fiind poate cea mai nefericită transpunere. Pe de altă parte știm că după răpirea Miresei, pentru poporul Israel va urma: Atunci voi turna peste casa lui David și peste locuitorii Ierusalimului, un duh de îndurare și de rugăciune, și își vor întoarce privirile spre Mine, pe care L-au străpuns. Îl vor plânge cum plânge cineva pe singurul lui fiu, și-L vor plânge amarnic, cum plânge cineva pe un întâi născut., Zah. 12. 10. Eu cred că pe Cel pe care "L-au străpuns", adică pe Domnului Isus Christos, Israelul îl vor numi "Emanuel, împlinind astfel și profeția aceasta, deoarece în Is. 7. 14; 8. 8, 10 sunt referiri direct la poporul lui Dumnezeu. Este cu neputință de spus câți evrei au fost martirizați timp de aproape două mii de ani, evident pe nedrept, în "numele lui Isus". Greu de acceptat că urmașii acelor martiri vor începe dintr-o dată să pronunțe numele "Isus". În acest fel va părea că Israel s-a alipit de "Hristosul" neamurilor, din cauza căruia au suferit aproape două milenii, cum am spus. Este plauzibil să credem că în Împărăția de o mie de ani, evreii îl vor numi "Emanuel" pe Mesia.
E.
Este un lucru minunat în acestea denumiri ale Fiului lui Dumnezeu. Pentru Biserica lui Dumnezeu, El se numește Isus r11; Yeșhoua, adică "YHWH (DOMNUL r11; Iehova) care salvează / mântuiește", ceea ce este adevărat, căci pentru noi Mesia este Salvatorul. În schimb pentru Israel se pare ca se va numi Emanuel, adică "Dumnezeu este cu noi', ceea ce le va fi necesar în ceasul încercării care va preceda împlinirea Sărbătorii Ispășirii .
F.
russtefan78 a scris:
Porbabil Iosif a gresit ca nu a ascutat de profetie ca sa-i puna numele Emanuiel sau nu intelegem noi prea bine contextul...
Doamne sa ne dai Lumina` de sus!

Dacă nu ar fi acel "probabil" de mai sus aș crede că este vorba de o erezie sau poate mai rău - "hulă împotriva Duhului Sfânt'. Este extrem de periculos să spunem că tocmai Numele Fiului lui Dumnezeu este eronat și că Iosif a călcat porunca DOMNULUI, sau că Sfânta Scriptură este greșită. Foarte bun sfârșitul postării: "Doamne sa ne dai Lumina` de sus!". Numai rugându-ne, uneori ani după ani, vom primi cunoașterea de care avem nevoie.
G.
Ar fi bine să avem în vedere că o întrebare ne-înțelept pusă, îi poate face pe unii să se gândească dacă nu cumva este Biblia greșită (cum este postarea de la punctul F. de mai sus), și se pot pierde suflete. Să subliniem că noi nu suntem obligați să răspundem la întrebările provocatoare, scopul nostru este să-l urmăm pe Mesia.
maria_floarea123
18219. Postat la 29/04/2012 18:40 - 4752z4h30m
Eu sunt de părere că Iosif a ascultat de înger și nu de profeție. Intrebarea mea este: cum era mai bine sa asculte de profeție sau de înger?

Un răspuns bun este ca un sărut pe buze (Proverbele 24:26)
Nica Schirod
18221. Postat la 29/04/2012 20:30 - 4752z2h40m
Permiteți-mi să-mi dau și eu cu o bucățică de părere, mă îndoiesc că îngerul a vorbit cu Iosif în limba Greacă?,!.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lica
18222. Postat la 29/04/2012 20:46 - 4752z2h23m
Frate Nica înteleg că deși (după părerea unora) doar 10% (alții spun 30%) din evrei erau in Israel îngerul foarte probabil a vorbit în limba ebraică.

Însă problema dată totuși rămâne fără rezolvare chiar și în limba ebraică deoarece avem două nume diferite Immanu'EL și Yeșua.

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Michael Roman
18224. Postat la 29/04/2012 21:30 - 4752z1h40m
Șalom, chaverim!

La o întrebare greșită nu putem da un răspuns corect...
Revin: Immanu'el nu era nume, ci funcție... Semnifica prezența lui Dumnezeu, Prezență care rămânea cu ei (prezență remanentă).

(La fel stau lucrurile și cu "Dumnezeu", care nu este nume, ci funcție.)

Se-aud pașii lui Mesia!...

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Deconectat RE: TSUS SAU EMANUEL?
fullban8
18225. Postat la 29/04/2012 22:00 - 4752z1h10m
Cu AMENDAMENTUL că nu contrazic un om (frate al meu) ci argumentez cu probe verificabile cele susținute, credeți ce vreți fraților, dar eu vă spun pentru ca pe hainele mele să nu fie sângele celor rânduiți să afle un adevăr din partea mea, cu nădejdea că răsplata mea va fi pe măsura dorinței binelui care vi-l doresc vouă! Cine știe, dacă voi tăcea acum, dacă mântuirea voastră, nu va veni din altă parte? Poate, chiar pentru o vreme ca aceasta am fost adus eu pe lume (vedeți Estera 4.14).
Respingând revelația lui YHVH, oamenii vor ajunge să fie guvernați de interese omenești și de propriile lor fantezii. În limba ebraică: ișua = ishua - (substantiv masculin) = mântuire - salvare! Semnificativ, ca toate numele evreiești, SINGURUL NUME SFÂNT pe care nu și l-a putut atribui nici un alt om, este Mântuitorul = Yashuah = Eu sunt YHVH; Răspunsul care i-a trântit la pământ pe cei ce l-au arestat pe Yashua în grădina Ghetsimani. Numele propriu, înseamnă pur și simplu, că numele este propriu, unic, și nu se poate schimba, decât în condiții deosebite, și numai pe baza cererii purtătorului!
Nici un nume al unui cetățean, nu se schimbă ca formă sau structură în cazul exprimării într-o altă limbă: și în America, și în Rusia, Ion rămâne tot Ion; John rămâne John, și YHVH - Yashuah HaMashiach, rămâne la fel.. YHVH - Yashuah HaMashiach! Numele Iezus Hristos - Isus Cristos, este un Fals de origine greco-latino-romană, cunoscut și scris în Bibliile tipărite în majoritatea limbilor, profanând Sfântul și neasemuitul Nume = SEMNIFICAȚIE de YEMANUEL - Iemanuel - YHVH este cu noi - YOHAȘUAH - MESIA; Dumnezeu = atribut impersonal, este de asemenea o blasfemie ieroboamo-babiloniană, pusă în dreptul Numelui Creatorului Mântuitor! În sfânta limbă idiș, multe cuvinte se formează prin combinație: din rădăcina a două cuvinte, printr-un rsmihudr1; (taie și lipește), se formează un nou cuvânt: Iohașua = Iosua + YaHVeH = Yashu + AH = Yashuah (ca nume, pronunțat Iașua); yashua - ieșua = substantiv comun = mântuire); Yashuah (Mântuitorul) + Mesia (Unsul, Sfântul, pus deoparte, care vine), a rezultat Yashuah Mesia = Mântuitorul Sfânt, Mântuitorul care vine = Salvatorul, Răscumpărătorul, cu Înțelepciunea, Puterea și Mărirea Celui Etern. Așa au fost schimbate mai multe nume a căror semnificație nu poate fi înțeleasă de mintea omului simplu, cu toate că nu se impunea aceasta.
În baza acestor afirmații verificabile, concluzionăm spre Slava și Cinstirea Sfântului lui Israel că Isaia 7.14 și Matei 1.23, este o profeție și o vorbire îngerească (mesager ceresc), în timp ce Matei 1.21 și Luca 1.31, sunt înșelătoriile de la Niceea și Terent, aduse prin elenizarea Evangheliilor scrierilor Noului Legîmânt.
Cu toată dragostea, pentru răsplata mea, pentu creșterea voastră, spre Slava CeluiVeșnic Prea Înalt!
Har, și Pace sfântă, cu binecuvântări!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
davidandreea2000
19226. Postat la 12/07/2012 18:02 - 4678z5h7m
Noi credem că cuvintele prorocului nu s-au împlinit pentru ca este scris clar la timpul viitor în Matei 1:23, unde este citat, că "fecioara va fi însărcinată, va naște un fiu, și-i vor pune numele Emanuel". Astfel credem că Isus va purta acest nume când va împărăți pe acest pământ la a doua venire.

Bruma
Lica
19228. Postat la 12/07/2012 20:06 - 4678z3h4m
Asa cum ai obiceiul de a spus "scrie clar"...contextul nu face referire la ce-a de a doua referire deoarece a doua venire a lui Mesia nu va fi ca prima

"fecioara va fi însărcinată, va naște un fiu, și-i vor pune numele Emanuel"

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Lucia
19229. Postat la 12/07/2012 20:40 - 4678z2h30m
Bruma, daca citesti versetul 22 te scoate din incurcatura...
In acest verset se explica acea prorocie de pe vremea lui Isaia (trecut), viitorul fiind cel de pe vremea cand Isus a venit in trup.
"Toate acestea s-au intamplat..."
De aici se intelege ca era deja conceput El...in momentul zicerii.
Eu stiu ca penticostalii nu vehiculeaza acest lucru...smiley

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
anita
20454. Postat la 15/11/2012 20:37 - 4552z1h33m
Lucia a scris:
Draga Ana, voi incerca sa-ti satisfac dorinta de ,,cunoastere"prin ati pune si tie o intrebare:
Tot in Matei 1:16 de data asta , scrie: ,,...Iosif, sotul Mariei, din care s-a nascut Isus, care este NUMIT Hristos."
Oare, ce sa insemne asta? Se incurca si mai mult lucrurile...sau este NUMIT in mai multe feluri ?!
Totusi nu te voi lasa in suspans si iti voi da raspunsul la intrebarea ta.
1.Isus este NUMELE sau pamantesc.
2.Emanuel este un NUME care descopera originea.
3.Hristos sau Mesia sunt NUME oficiale sau titlu.
4.Fiul lui Dumnezeu este un NUME prin care ne descopera originea.
Daca nu esti multumita de raspuns...voi reveni!
Deci: Isus sau Emanuel?
Cum vrei tu sa-i spui tot una este !

Dragă soră si ceilati care ati răspus la acest subiect:
Vă amintesc că suteti pe lângă întrebarea pusă. Întrebarea pe care am pust-o era de ce i-a pus numele Isus si nu Emanuil cum era profetit (nu că si-a luat el numele Emanuil sau îl va lua sau ce functie reprezintă acest nume)?
Textele din Matei cap 1 sunt clare, nu?

ANA
Lucia
20457. Postat la 15/11/2012 21:29 - 4552z0h40m
Draga ANA, daca suntem pe langa, iti dau satisfactia sa ne luminezi si sa ne duci pe calea cea buna...
Daca insa nu ne dai raspunsul, inseamna ca nici tu nu-l stii!

Nica Schirod
20463. Postat la 15/11/2012 23:24 - 4551z22h45m
Anuța, scumpa moșului.

Să ști că și eu mi-am pus foarte multe întrebări în privința asta, dacă tu așa cum zicea și sora Lucia, și cumva răspunsul, atunci nu ne mai ținea încordați, spune nil, dacă nici tu nu îl ști, dar ai vrea să afli acest amănunt și ai timp, atunci hai împreună să : Meni. Techel. Upfarsin. - Să măsurăm, - să cântărim, - să împărțim.

Prima măsură; Numele Isus este nume pus de Greci, de neamuri care în Bibliile vechi, (unde în traducerea de Cornilescu scrie *Neamuri*) îi numește păgâni, de și pare dureros, dar acest nume pe care noi îl folosim, nu a fost spus de înger, nu cred că ar fi acceptat Maria, să puie un nume păgân!
Dacă îți convine discuția , continuăm.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lavi
23554. Postat la 03/05/2013 19:59 - 4383z3h10m
Interesanta discutia...dar cine o mai continua?

russtefan78
27362. Postat la 21/05/2015 19:26 - 3635z3h44m
maria_floarea123 a scris:
Eu sunt de părere că Iosif a ascultat de înger și nu de profeție. Intrebarea mea este: cum era mai bine sa asculte de profeție sau de înger?

Era mai bine sa asculte de profetie si nu de inger, ca ingerul era si el un ascultator (slujitor).

Aduți aminte de ziua a șaptea ca să o sfințești ...
boier_ioan
27482. Postat la 07/11/2015 21:35 - 3465z0h34m
Isus ar fi denumirea corecta deoarece toti apostoli folosesc acest nume de Isus si nici unul nu foloseste numele de Emanuel. Deci ceea ce a spus ingerul este corect.

Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine singurul Dumnezeu adevarat si pe Isus Hristos pe care l-ai trimis Tu (Ioan 17:3)
Lavi
27490. Postat la 11/11/2015 08:35 - 3461z13h34m
Shalom, si binecuvantare.
In crestinism se cunoaste ca Mașia- Unsul ( corect tradus in limba romana pentru cei din Romania si Hristosul pentru crestinii din Grecia si asa mai departe) a iesit din semintia regelui David, imparatul lui Israel, si acesta poarta numele de ''Isus'' un nume de origine latina. (?)
(Un nume care salveaza, care inseamna salvare, trebuie sa-si aibe originea numaidecat ( vorba lui Rabi Shaul) dupa numele poporului din care a iesit, parerea mea desigur.)Si, totusi, este scris: Și unul din bătrâni mi-a zis: "Nu plânge: Iată că Leul din seminția lui Iuda, Rădăcina lui David, a biruit ca să deschidă cartea, și cele șapte peceți ale ei. Apocalipsa 5:5
Forma ,,Iisus'' este preferată de ramura ortodoxa a crestinismului, ramura majoritara în Romania. Dar am o nedumerire totusi, in iudaism se cunoaste ca Mashia avea sa poarte un nume spus corect de ingerul Gabriel care a pronuntat corect numele Celui ce Salveaza in limba veche aramaica.
Deci, daca asa au stat lucrurile, ingerul care era si el un slujitor, a tagaduit adevaratul nume, pronuntandu-l in limba altor popoare?
Eu cred ca Gabriel a pazit Cuvantul.
Este scris: "Știu faptele tale: iată ți-am pus înainte o ușă deschisă, pe care nimeni n-o poate închide, căci ai puțină putere, și ai păzit Cuvântul Meu, și n-ai tăgăduit Numele Meu. Apocalipsa 3:8
Avem ca marturie cea ce sustin marturiile ( evanghelile):Dar chiar dacă noi înșine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o Evanghelie, deosebită de aceea pe care v-am propovăduit-o noi, să fie anatema!.Galateni 1:8
Mașia -Unsul lui Israel a spus :,,Cercetați Scripturile, pentru că socotiți că în ele aveți viața veșnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine.''Ioan 5:39
Intrebarea este, care scripturi?
Scrieriile care erau pe timpul lui, evident.
Iar scrierile noi, pe care le avem, sunt marturiile- Ce era de la început, ce am auzit, ce am văzut cu ochii noștri, ce am privit și ce am pipăit cu mâinile noastre, cu privire la Cuvântul vieții,
pentru că viața a fost arătată, și noi am văzut-o, și mărturisim despre ea, și vă vestim viața veșnică, viață care era la Tatăl, și care ne-a fost arătată; -
deci, ce am văzut și am auzit, aceea vă vestim și vouă, ca și voi să aveți părtășie cu noi. Și părtășia noastră este cu Tatăl și cu Fiul Său, Yeshua Unsul (Ha Mașia).
Și vă scriem aceste lucruri pentru ca bucuria voastră să fie deplină. I Ioan.

Multumesc.

Pagina 2 din 4 < 1 2 3 4 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164181 vizite unice Powered by PHP-Fusion