deysimoni (detalii numai pentru membrii conectaţi)
7187. Postat la 21/01/2011 19:18 - 5220z3h6m
Suntem de acord cu votul - pro sau contra; exact cum as sustine o ideie, in timp voi constata efectul acordului pe care mi-l-am dat.
Ma bucur de acest serviciu care mi se ofera.
Dar totul las in seama Domnului (rezultatul) .
Deconectat
RE: Votăm ??
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi)
7199. Postat la 22/01/2011 12:30 - 5219z9h54m
Shalom! Am intrebat mai sus, apropo de vot, daca in biserica se voteaza...Nu am primit nici un raspuns, nici fundamentat biblic, nici pertinent, asa ca abandonez discutia.
Ce inseamna votul si cand se poate el exercita? Cine are dreptul de a vota si ce criterii trebuie sa indeplineasca el/ea?...
Pocaitii afirma ca ei sunt cetateni ai Cerurilor...Ei sunt cetateni NUMAI ai Cerurilor?... Pavel avea doar cetatenia cereasca?...Parca mai avea vreo doua...Si-a exercitat vreodata drepturile cetatenesti?...
Baruch ha-ba!
Michael Roman, învățător al Fundației "MESIANIC".
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Frate Michael în biserică se votează (sub o formă sau alta).
Votul înseamnă exercitarea unui drept dar și exprimarea unei opinii în luarea unei decizii care va influența viitorul tău și al comunității din care faci parte și împreună cu care votezi. Dreptul la vot îl au toți membrii comunității în care se face acel vot.
Pocăiții sunt cetățeni spirituali ai cerurilor...și vor deveni 100% ai cerurilor unii dintre ei într-o zi prin harul Tatălui cât despre planul pământesc pocăiții sunt cetățeni români în majoritatea cazurilor de de acest forum...
În Faptele Apostolilor cap 22 v 22-29 Pavel dezvăluie că este și cetățean roman tocmai pentru a putea intra sub drepturile care i se cuveneau sub acest statut.
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Deconectat
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi)
7204. Postat la 22/01/2011 19:01 - 5219z3h23m
Michael Roman a scris:
..
Pocaitii afirma ca ei sunt cetateni ai Cerurilor...Ei sunt cetateni NUMAI ai Cerurilor?... Pavel avea doar cetatenia cereasca?...Parca mai avea vreo doua...Si-a exercitat vreodata drepturile cetatenesti?...
.
Exercitarea drepturilor cetatenesti nu se limiteaza doar la dreptul de a vota, si Pavel chiar daca a avut mai multe cetatenii, nu cred ca s-a incurcat cu votatul ca acest drept se dezbate aici, nu celelalte.
Valentina a scris
Cand voi avea o problema la primarie si voi cere o audienta, cand ii vorbesc primarului ales, stau cu fata sus, deoarece am votat.
Sora valentina, primarul te primeste in audienta si daca nu ai votat, si ca sa fi in relatii bune cu autoritatile nu trebuie neaparat sa votezi, ti-o spun din experienta.
Dar noi toti cei care vorbim aici despre vot, cred ca suntem destul de maturi ca sa judecam daca e bine sau nu.
1 Tesaloniceni 5:22
Feriți-vă de orice se pare rău.
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Fratii mei as vrea sa va propun un mic exercitiu . Imaginativa ca Yeshua ar trai in zilele noastre. Ce ziceti v-ati intalni cu el la urnele de vot ? El iasa de dupa perdea noi ne pregatim sa intram si il vedem si intrebam : Doamne cu cine ai votat ? Apoi ce ziceti cred ca si-ar invata ucenicii sa mearga la vot si sa voteze cu partidele de dreapta . Si cine stie poate ne-am intalni la urne si cu Petru si Andrei amandoi alergand cat mai repede sa voteze.
Fratilor prin faptul ca votezi tu de fapt iti dai acordul ca respectiva persoana sa domneasca peste tine ( si asta implica fff multe ) iar eu din cate cred noi deja ne-am dat votul lui Yeshua (care a murit pentru noi ) cand ne-am botezat .
Asa ca hai sa ne mentinem pe pozitie si sa cerem cu mai multa ardoare : Vie Imparatia TA!! Amen
Acest subiect imi aduce aminte cu placere despre o acctiune a mea intreprinsa cu fratele Mihai Neuhoff.
La alegerile prezidentiale din anul 2000, am facut niste afise A3, color, cu un text de genul acesta."Din cele mai vechi timpuri omul a incercat diverse forme de guvernare cum ar fi;sclavagismul, aristocratia, feudalismul, comunismul, capitalismul.Nici una din aceste forme de organizare nu a reusit sa aduca pacea si prosperitatea tuturor oamenilor deoarece, Hristos a spus "despartiti de mine nu puteti face nimic".Asadar, guvernarile lumii vor trece.Imparatia Domnului va dainuii in veci.Votati-L pe Isus."
Si uite asa... sa ne fi vazut cum lipeam de zor aceste afise langa afisele candidatilor la presedentie ).Lumea se oprea sa vada pe care candidat il mai cocotam pe afisiere.Imediat observau ca afisele erau "ciudate" si veneau sa vada ce scrie acolo.Va spun ca f. multi au ramas impresionati si s-au deschis discutii religioase chiar acolo in strada.Iata, odata am folosit prilejul alegerilor pt. a evangheliza lumea.
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Foarte frumos frat. avram m-a impresionat acel text , cu asta sunt si eu de parere de ce sa ne amestecam in alegerile altora pe care nu ne priveste in loc sa facem cunoscut pe Domnul ISUS oamenilor sa al alega pe EL , sa nu uitam ca asta este datoria noastra a tuturor sau cum se zc aceasta este campania noastra electorala dar nu o data la 4 ani ci in fiecare zii Sa lasam lumea cu ale ei , ca daca votam pe X sau Y nu primim nimic ca toti ne insala ,sfatul meu este sa lucram pentru Domnul ISUS pentru ca EL nu ne insala iar in schimb ne da plata Viata Vesnica . Domnul sa va binecuvinteze pe toti cu multa dragoste si iubire pentru Domnul .
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
7242. Postat la 23/01/2011 13:47 - 5218z8h37m
Dar hai sa ne amintim ca Dumnezeu , prin prooroci le-a vorbit evreilor sa accepte sa intre sub stapanirea babiloniana, sa-si faca case, familii, sa cumpere pamant, sa-l are si sa culeaga si sa se roage pentru binele cetatii, pentru a le fi si lor bine. Sa se supuna. Asa suntem si noi azi pe pamant. Ei au stat 70 de ani, si pentru tot raul pe care li l-a facut bobilonieni, au plati dupa dreptatea Domnului.
Noi stam aici de 2000 de ani. Ne rugam pentru binele cetatii pentru a ne fii bine.
Noi, sfintii lui Dumnezeu, sa nu votam, zice-ti voi.
Dar beneficiem. Ne hranim din roade, bem din apa si ne folosim de tot ce-i in cetate. Nu?
Deci sa voteze ei pacatosii, lepadatii, curvarii, hotomanii, cei ai diavolului?. Sa hotarasca si sa puna ei conducatorii si noi sa primim din mana lor? O nu, asta nu!
Asta-i dilema mea.
Si de aceia ma duc la vot.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi)
7309. Postat la 24/01/2011 09:05 - 5217z13h19m
Frate Ciprus, hai sa continuam impreuna exercitiul tau de imaginatie, ca sa nu poti fi acuzat de pacatul inconsecventei rationamentului tau. (Sa-mi zici "multzam!" k te feresc de el )
A vota politic, cetateneste, este un drept despre care Biblia nu zice nimic, pt k desi in vremurile biblice in unele cetati grecesti exista o anumita forma de democratie (in definitiv, am mostenit conceptul de democratie kiar de la greci, vezi demos- kratos), Scriptura nu este atat de preocupata de exercitarea drepturilor care tin de cetateniilelumii, ci de exercitarea mandatului preotesc care ne-a fost acordat de Yeshua, baruch -Hu!
Cu toate acestea, Scriptura vorbeste despre vot in cadrul bisericii (stii referintele).
Mi-e teama insa, k in evitarea pocaitilor de a vota cetateneste exista o viziune super-spiritualizata asupra lumii, ceva de genul "Nu ma pronunt, cetatenia mea e in Ceruri, nu ma priveste ce se intampla pe Pamant..."
...Oare chiar asa sa fie?...Atunci cum se face ca in strainatate gasesti multi pocaiti, care au emigrat acolo?... Au avut ei o viziune cereasca, Domnul le-ar fi dat calauzirea sa faca asta, sa plece si sa devina misionari, sa imprastie adevarul Scripturii si altora, sau au avut o viziune pamanteasca, orientandu-se dupa un frigider mai plin si o garderoba mai doldora de haine?...
Sigur, unii dintre ei ajuta comunitatile de romani de-acolo, altii ajuta confrati din Romania (dar uita k saracia nu cunoaste granitzele confesionale) dar, per ansamblu, cand ma uit la nivelul de spiritualitate al celor emigrati, imi dau seama k este in picaj vizibil...
Eu votez politic. Este dreptul pt care am luptat fizic in Revolutie, desi nu am luptat NUMAI pt acest drept, pt k fratii emigrati sa aiba dreptul sa-si exercite alt drept cetatenesc, acela de a pleca din tara si de alege sa-si traiasca viata (sau sa slujeasca Domnului) pe alte meleaguri.
Cand revii din pribegii, adu-mi si mie o ciocolata straina
Fiti binecuvantati, dragilor
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Eu sunt de parere ca trebuie sa votam. Spre exemplu raman doi candidati. Unul este pentru introducerea homosexualitati ca alternativa familiei, in manualele scolare iar celalat este impotriva.
De ce sa nu mergem sa suportam pe acel care este impotriva acestui lucru ,care ne va afecta familiile direct.
Acel om are nevoie de cat mai mult suport, iar noi stam cu miniile in san , ca nu cumva sa ne patam haina neprihanirii.
Iar daca totusi , va iesi biruitor cel pe care nu l-am votat, accept ca Elohim este in control, iar uneori o tara isi primeste ce merita:un presedinte care va grabi venirea judecatii .
Dar cel putin mi-am spus si eu parerea prin vot,iar impreuna cu mine si altii ca suntem impotriva respectivei abominari.
Votam in fiecare zi, fara macar sa ne dam seama, de ce nu am face-o cand ar conta cel mai mult:
Exemplu. Cand te duci la magazin trebuie sa alegi: intre un kilogarm de mere organice (naturale , fara pesticide ) sau conventionale .
La sfarsitul zile menagerul companiei vede care se trec mai mult, adica ce se voteaza, iar maine poate , va aduce mai multe organice decat neorganice, iar aceasta in timp duce la o cerere mai mare de mere organice, lucru care va creste competitia, lucru care va scadea preturile din cauza mai multor competitori pe piata, si uite asa fara macar sa stim contribuim la o inbunatatire a produselor ce le consumam , prin alegerea ce fiecare din noi o face.
La fel este cu restul produselor,si la fel este si cu politica.
Daca tot mai multi oameni voteaza pentru homosexulai si tot mai putini sunt contra , aceasta va influenta ce vom avea pe viiitor in manualele scolare. Ganditiva putin...
ciprus a scris:
Fratii mei as vrea sa va propun un mic exercitiu . Imaginativa ca Yeshua ar trai in zilele noastre. Ce ziceti v-ati intalni cu el la urnele de vot ? El iasa de dupa perdea noi ne pregatim sa intram si il vedem si intrebam : Doamne cu cine ai votat ?
Cred ca deja se exagereaza. Sa nu luam in desert NUMELE DOMNULUI.
Cantati Domnului caci a facut lucruri stralucite:sa fie cunoscute in tot pamantul.
vreau sa citez un verset ;daca a-ti fi din lume ,lumea ar iubi ce este a ei;DAR PENTRU CA NU SINTETI DIN LUME ;si pentru-ca eu v-am ales din mijlocul lumii,de aceia va uraste lumea(ioan 15 v 19 )cuvintele lui Yahshuah. ce legatura are credinciosul cu politica? cum te va uri lumea cind tu iti dai acordul la toate cerintele lumi. poate vrei sa -mi citezi romani 13 ; usurel ca nu chiar asa; nu pot da cezarului ce e a lui DUMNEZEU frica si cinstea o dau lui Dumnezeu la cezar Birul si vama ; credinciosi nu voteaza cu pagani
sword of god a scris:usurel ca nu chiar asa; nu pot da cezarului ce e a lui DUMNEZEU frica si cinstea o dau lui Dumnezeu la cezar Birul si vama ; credinciosi nu voteaza cu pagani
Pai frate nici nu am zis asa ceva. Unde gasesti scris de mine ca sa dai cezarului ce este a lui DUMNEZEU. Faceam referire la acest verset doar gandind la faptul ca nu trebuie amestecat Dumnezeu in toate oalele noastre. Vreau sa faceti dovada exacta a faptului ca Dumnezeu este impotriva votului "pamantesc" daca il pot numi asa. Nu povesti.
Oare prin felul nostru de a pune problema uneori, nu luam in desert NUMELE DOMNULUI?
Intreb si eu.....
Cantati Domnului caci a facut lucruri stralucite:sa fie cunoscute in tot pamantul.
Deconectat
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi)
7529. Postat la 29/01/2011 18:21 - 5212z4h4m
Indiferent cine ar conduce aceasta tara, nu avem de ce sa ne temem, iar daca ne temem de un candidat si trebuie neaparat sa-l votam pe celalalt ca sa traim mai bine inseamna ca punem la indoiala Puterea lui Dumnezeu.
Sa lasam lumea sa-si aleaga regii, imparatii, presedintii, noi l-am ales pe al nostru
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"