fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
11103. Postat la 16/05/2011 18:49 - 5105z4h58m
Apoi am văzut pogorându-se din cer un înger, care ținea în mână cheia Adâncului și un lanț mare. El a pus mâna pe balaur, pe șarpele cel vechi, care este Diavolul și Satana, și l-a legat pentru o mie de ani. L-a aruncat în Adânc, l-a închis acolo, și a pecetluit intrarea deasupra lui, ca să nu mai înșele Neamurile, până se vor împlini cei o mie de ani. După aceia trebuie să fie deslegat pentru puțină vreme. ( Ap. 20; 1-3)
Cei drepți au fost luați la cer împreună cu Hristos, cei rămași au pierit.
Pământul era un Adânc.
Am sa aduc cateva lamuriri cu privire la ADANCURILE din cuvant.
Daca pamantul ar fi ADANCUL ,atunci de ce se mai numeste PAMANT?
1.ADANCUL pamantului-,,S-au rupt toate izvoarele ADANCULUI"(Gen.7-11);
,,Mai adanc decat Locuinta mortilor."(Iov 11-8);,,I s-a dat cheia FANTANII ADANCULUI,,(Apoc.9-1)
Daca printr-o modalitate oarecare am ajunge in aceste ADANCURI, ce sanse de scapare am avea?
2.ADANC de ape-,,peste fata ADANCULUI de ape...,,(Gen.1-2);
,,ai croit in ADANCUL marii, un drum pentru trecerea celor rascumparati?"(Isaia 51-1)
Cum este in ADANCUL marii?Ce sanse de scapare am avea daca am fi dusi acolo?
3.Mai gasim si ADANC, cu referire la adancimea anumitor lucruri.
Adancul inimii, adancimea marii(pescuirea minunata)s.a
4.ADANCUL- inchisoarea Satanei,,...va iesi din temnita lui..."(Apoc 20-8).
,,Dracii rugau pe Isus sa nu le porunceasca sa se duca in ADANC"(Luca 8-31).
Acum comparati ADANCURILE...Creatorul tuturor, chiar si al Satanei, nu are putere sa il constranga, sa-i ea puterea?Duhul Sfant are aceasta putere, va voi da un exemplu pamantesc: ...sarpele creat din toiagul lui Moise a inghitit serpii creati de vrajitori...A putut puterea lui Dumnezeu sa inghita puterea celui rau?
ADANCUL poate sa insemne simbolic , pe intelesul omenesc,,prins intr-un loc fara sansa de scapare...Este mai bine sa meditam la ADEVAR, decat sa ne INCHIPUIM.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Adâncul
11140. Postat la 18/05/2011 07:55 - 5103z15h52m
Dumnezeu nu l-a ceat pe Satana, și Dumnezeu are puterea și poate să înghită pe Satana.
Putea s-o facă încă de când s-a găsit în el germenele păcatului mândriei.
Dumnezeu însă nu procedează așa. El este îndelung răbdător și în dragostea Lui, a lăsat lui Lucifer timp pentru îndreptare, suficient de mult încât să nu poată zice că nu i s-a dat nici-o șansă.
Adâncul Genesei atât de frumos împodobit de Creator, a fost distrus de Satana și adus la starea de adânc plin de cadavre, care-l va înghiții.
*Abaddon =Săpânul Adâncului celMare, Prințul războiului, Demon,Apolion.
*Abis =Adânc, prăpastie fără fund.
*Adâncimile Satanei =Împletireareligiei cu magia. Adâncirea în tainelemagiei albe sau negre, de cei cemânuiesc Scripturile.
*Apollion =Prințul Adâncului,Abadon.
*Apollo =Prințul mincinoșilor, Demon.
*Asmodeus =Arhidiavol, Prințuldemonilor răzbunători
*Azazel =1)Țapul ispășitor, izgonit,purtător de păcate. 2) Demon aldeșertului, opus lui Dumnezeu. 3)Înger, a arătat omenirii taineleveșnice ce se fac în ceruri, si adescoperit meșteșugurile metalelor șiarmelor (Cartea lui Enoh).
*Beelzebul =Demon, Prințul zeilor falși, Baal-Zevuv. Idol al cetății Ecron,Stăpân, Zeul muștelor, gunoiului. Areo înfățișare îngrozitoare. Al doileadupă Satan și înaintea lui Leviatan. Ei formează prima triada demonică.
*Belial =Demon, Prințul făcătorilor depagube.
*Demon =Țap păros.
*Diavol =Diabolos, acuzator,calomniator, cel care stă curmeziș oamenilor. Părintele minciunii și apăcătoșilor, cel ce ispitește pe oameni și le face rău.
*Fântâna adâncului =Groapa fără fund, Tartar, acolo stau îngerii închiși.
*Gheenă =Ge-Hinom, Valea Tofet,valea care arde cu foc continuu.
*Hades =Locuința morților, diferită de Gheenă. *( nebiblic )
*Mamona =Demon, prințulispititorilor, stăpânul comorilor și bogățiilor lumești.
*Satan = Demon, Șarpele, Dragonul,Leul, prințul vrăjitorilor și magicienilor. Calomniator, adversar,purtător al răului.
*Șeol = Locuința morților.
*Tartar = Locul din locuința morților unde stau legați în lanțuri ingerii căzuți
*Viermele =Mustrarea de conștiință din chinul veșnic, că ai fi putut face voia Domnului și nu ai făcut-o.
Satana a fost INGER de lumina, ingerii sunt fiinte ceresti create de Dumnezeu .
Dupa parerea ta, Valentina, cine l-a facut pe Satan?
Unde sta scris ca i-a dat sansa de intoarcere?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Ezechiel 28:13 Stăteai în Eden, grădina lui Dumnezeu, și erai acoperit cu tot felul de pietre scumpe: cu sardonix, cu topaz, cu diamant, cu crisolit, cu onix, cu jasp, cu safir, cu rubin, cu smarald și cu aur; timpanele și flautele erau în slujba ta, pregătite pentru ziua când ai fost făcut.
Ezechiel 28:14 Erai un heruvim ocrotitor cu aripile întinse; te pusesem pe muntele cel sfânt al lui Dumnezeu, și umblai prin mijlocul pietrelor scânteietoare.
Ezechiel 28:15 Ai fost fără prihană în căile tale, din ziua când ai fost făcut până în ziua când s-a găsit nelegiuirea în tine.
Ezechiel 28:16 Prin mărimea negoțului tău te-ai umplut de silnicie și ai păcătuit; de aceea te-am aruncat de pe muntele lui Dumnezeu și te nimicesc, heruvim ocrotitor, din mijlocul pietrelor scânteietoare.
Ezechiel 28:17 Ți s-a îngâmfat inima din pricina frumuseții tale, ți-ai stricat înțelepciunea cu strălucirea ta. De aceea te arunc la pământ, te dau priveliște împăraților.
Isaia 14:12 Cum ai căzut din cer, luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborât la pământ, tu, biruitorul neamurilor!
Isaia 14:13 Tu ziceai în inima ta: rMă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu, voi ședea pe muntele adunării dumnezeilor, la capătul miazănoaptei,
Isaia 14:14 mă voi sui pe vârful norilor, voi fi ca Cel Preaînalt.r1;
Isaia 14:15 Dar ai fost aruncat în Locuința morților, în adâncimile mormântului!
Cata frumusete si cata stralucire, acest lucru insa l-a facut sa tanjeasca dupa intietatea suprema , condamnarea ii este data, fara nici o sansa de reabilitare.Un heruvin ocrotitor, cazut in pacatul MANDRIEI!Adancul fiind TEMNITA lui si a celor care l-au urmat.
Deconectat
nicodana82 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
11176. Postat la 18/05/2011 20:37 - 5103z3h10m
Din câte știu eu Adâncul este un loc necunoscut nouă oamenilor. Cunosc persoane care trăiesc în zilele noastre și care chiar au vizitat Adâncul, deci este un loc real care poate fi vizitat, nicidecum Pământul...
Dana
Deconectat
11179. Postat la 18/05/2011 20:49 - 5103z2h58m
nicodana- sigur cunoști oameni care au vizitat Adâncul?
Nimeni nu l-a făcut pe Satan. Satan nu e o creație. A fost înger și și-a pervertit caracterul până acolo încât nu mai putea să poarte numele de înger și a fost numit Satan.
Sora Valentina, respect , pentru dexteritatea cu care manuiti tastatura ( de fratele Nica, ce sa mai zic ).
Desi recunosc ca bajbai , parca e mai bine cu un frate de mana, ca de aceea i-a trimis Mantuitorul cate doi.
Eu am avut doua ...socuri , pot spune , cand am citit:
*1 Samuel 18:10 A doua zi, duhul cel rău, trimis de Dumnezeu, a apucat pe Saul, care s-a înfuriat în mijlocul casei. David cânta, ca și în celelalte zile, și Saul era cu sulița în mână.
*1 Imparati 11:14 Domnul a ridicat un vrăjmaș lui Solomon: pe Hadad, edomitul, din neamul împărătesc al Edomului.
si ar mai fi....
1 Cronici 21:1 Satana s-a sculat împotriva lui Israel și a ațâțat pe David să facă numărătoarea lui Israel.
2 Samuel 24:10 David a simțit cum îi bătea inima, după ce făcuse numărătoarea poporului. Și a zis Domnului: rAm săvârșit un mare păcat, făcând lucrul acesta! Acum, Doamne, binevoiește și iartă nelegiuirea robului Tău, căci am lucrat în totul ca un nebun!r1;
din Enciclopedia iudaismului
SATANA
La origine, cuvântul satan semnifica, în Biblia ebraicã, un adversar, cineva ostil. Astfel, în 1 Regi 11, 14: r0;Cel Veºnic i-a ridicat un adversar (satan) lui Solomon, pe Hadad edomitulr1;.
În cãrtile mai târzii ale Bibliei, cuvântul semnificã o fiinþã supranaturalã care, în sfera cereascã, îl acuzã pe om în fata lui Dumnezeu.
Aceastã functie reiese îndeosebi din prologul la Iov (1-2), unde Satana pune la îndoialã sinceritatea pietãtii lui Iov. În acest text, ca si într-un altul din Zaharia (3, 1-2), Satana nu poate actiona decât în limitele impuse de cãtre Dumnezeu si îi este subordonat cu totul.
Conceptul unui acuzator ceresc al omului decurgea, pare-se, din dorinta de a nu-i atribui lui Dumnezeu existenta rãului (a se compara 2 Sam. 24, 1 unde Dumnezeu îl îndeamnã pe David sã numere poporul si 1 Cron. 21, 1, unde David este provocat de cãtre Satana).
În apocrife si pseudoepigrafe, ca si în Talmud si în Midras, rolul lui Satana este mult amplificat. În timp ce înainte era un subaltern al lui Dumnezeu,acum el îndeamnã pe om sã nu se supunã voinþei lui Dumnezeu si, în consecintã, Cartea Jubileelor îl numeste Masterna (dusmãnie). I se mai spune si Belial în Testamentul celor 12 patriarhi si Înger al Tenebrelor în manuscrisele de la marea Moartã.
Aceastã evolutie a conceptului de Satana a fost poate influentatã de dualismul persan. Conceptul figureazã în numeroase credinte populare, iar liturghia se referã la el cu moderatie. Rugãciunea de searã Haskivenu cere: r0;Îndepãrteazã de noi persecuþia, ciuma, rãzboiul si |... | pe Satanar1;.
Înaintea slujbei de musaf de la marile sãrbãtori se include de asemenea textul: r0;împiedicã-l pe Satana sã mã acuzer1;, iar sub influenta Cabalei s-a introdus, înainte sã sune sofarul, recitarea a sase versete biblice, ale cãror litere initiale formeazã acrostihul Kera Satan (Smulge-l pe Satana).
Daca avem CREDINTA vom pricepe anumite lucruri dumnezeiesti.
,,Prin credinta pricepem ca lumea a fost facuta prin Cuvantul lui Dumnezeu."(Evr.11-3)
Si tot prin credinta pricepem ca ingerii au fost facuti de Dumnezeu.
,,Si despre ingerii zice:Cel care face ingerii Sai vanturi si slujitorii Sai o flacara de foc."(Evr.1-7)
Nu numai ca i-a creat , dar ii face vanturi, adica ii face nevazuti ochilor nostri, ca niste duhuri.
Deconectat
nicodana82 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
12766. Postat la 21/07/2011 18:23 - 5039z5h24m
valentina a scris:
nicodana- sigur cunoști oameni care au vizitat Adâncul?
Da, cunosc persoane care au vizitat adâncul, una fiind chiar bunica mea.
Lucia a scris:
Dana, chiar...ai putea sa ne expui si noua ce stii.
Mi s-a descris faptul că era întuneric și persoana cu care se conversa tot înainta și se tot îndepărta spre acel mediu întunecos. Deci Adâncul reprezintă o zonă foarte greu de descris în cuvinte dar reală.