"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
RE: Marcu 7:9. cum se desființează frumos o poruncă?
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
11671. Postat la 01/06/2011 22:18 - 5088z8h40m
Șalom - Pace!
Citind din nou, ce se mai zice la rubrica aceasta, am dat peste o postare a Valentinei și, mi-am zis; ce să mai caut astăzi cum se "desființează frumos o Poruncă/Porunci", în folosul datinei,....., ascultând de Elena Wite, ascultând de o doctrină oricare ar fi ia.
Iată ce a scris Valentina:
10246. Postat la 11/04/2011 11:42 - 51z12h8m
Si dacă, nu țin sărbătorile, pot zice că îmi sunt ascunse, acoperite si nu a vrut El să-mi descopere? .Sau să ascult pe Isus care a zis: S-a sfărșit?.
Nui așa că aici este un fel de;(Pilat) Pilatism , mai trebuie un ligian, că gata s-a spălat pe mâini și, câte de felul acesta nu sunt și printre noi.
De pildă, un frate de-al nostru odată într-o discuție, între patru ochi, despre zeciuială îmi spunea: Eu dau ceva din zeciuială și la sărbători, dar eu mai bine dau zeciuiala la neamurile mele, ce dacă nu țin Legea și Poruncile, eu dau și zeciuiala, dar îi ajut pe ai mei.
Eu nu mi-ași fi închipuit de așa ceva, să îți ajuți neamurile, dar cu banii din zeciuială, dar uite că se poate.
Multă Pace peste voi și în inimile voastre.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi)
11762. Postat la 05/06/2011 20:00 - 5084z10h58m
Shalom!
Fratelui Nică:
Frate scump, recent am terminat de tradus o carte care a fost și publicată între timp, Reformatorii și copiii lor vitregi. (Tratează teologie istorică, cei interesați o pot descărca gratuit de la mine, daca mi-o vor solicita...)
Ce vreau să spun este următorul lucru: de două ori apare acolo un lucru incurajator pentru iubitorii Cuvantului lui Dumnezeu; mai concret, era un preot catolic, "un fiu bine-pregătit al Bisericii Romei", care spunea că îi era GROAZĂ să dea peste vreun "eretic", adică vreun predicator pocăit, pentru că asemenea predicatori cunoșteau pe dinafară CĂRȚI ÎNTREGI din Sfânta Scriptură!!! Or, frate scump, în fața Cuvântului PUR, tradițiile omenești nu au putere, dimpotrivă, Cuvântul Dumnezeiesc este ca un ciocan care sfărâmă stânca...
Deci, capul sus, există nădejde... Dar, cine se va ruga pentru ei?...
Fraților, se-aud pașii lui Mesia!
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Romani 11:36
Deconectat
13988. Postat la 17/09/2011 21:04 - 4980z9h54m
Pace.
Fraților am mai întrebat la altă rubrică, alt topic, oare să fie printre noi dintre acei care știu să desființeze frumos Porunci, dacă da cum se poate oare?
Oare, o poruncă desființată frumos, rămâne desființată?,
Pace.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Deconectat
14718. Postat la 09/10/2011 16:27 - 4958z14h31m
Pace.
Raportat la regulament, nu prea este voie să se facă două postări, dar cred că se va face o derogare pentru că prima este de aproape o lună.
Analizez de o bucată de vreme chiar aici pe portal, comportamentul nostru al tuturor, cum sortăm unii dintre noi, ce ne place susținem și ce nu ne place desființăm, mai întâi scriem o carte, apoi îi dăm rang de super Biblie că doar a fost descoperită îngerului Bisericii a șaptea, apoi formăm o doctrină nu după Biblie că este mult mai complicat, avem cartea super, dacă în carte nu scrie ceva, poate să scrie în Biblie până mâine, ce scrie în cartea aceea este literă de Evanghelie.
Apoi acei cu cartea, duc un război pe viață și pe moarte, să învețe pe cei ce pun preț mare pe Biblie, că de fapt chiar dacă scrie în Biblie că este veșnic, dacă nu scrie și în carte, înseamnă că s-a sfârșit la cruce, nu credeți ca asta are miros de; desființare foarte frumos și încă în numele Domnului a unor porunci?
Pace.
Deconectat
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
14721. Postat la 09/10/2011 16:38 - 4958z14h20m
Frate nica foarte frumos se desfinteaza o Porunca sau ceva din Legea Domnului si stiti cum nu se mai cerceteaza biblia ci acuma carti, biblia e pusa deoparte si se citesc carti se asculta predici si cind ia biblia in mana zic apoi pai de ce sa mai studiez ca ia harul nea mantuit si nu mai facem nimica doar ne rugam si cantam, asa este crestinismul in ziua de astazi, parinti nostri citeau la lumanare biblia ca sa nui vada securitatea si tineau adunari in locuri sa nui prinda si pe intuneric se rugau si vorbeau acuma in ziua de astazi sint conditi cea ce nici nu ne putem inchipui de bune ce sint dar e o mica problema ca acuma se citeste nu la luminare ci la becuri si neoane si nu inteleg cuvintul?
Deconectat
Ce frumoasa postare frate manu ce sa spun in cateva fraze ai spus totul nu mai trebuie adaugat nimic Adevarul complet , spun dar ca Domnul sa te Binecuvinteze .Nu ca ar fii meritul nostru toata Lauda este Domnului ISUS care ne-a schimbat inimile sa intelegem voia Celui Preainalt . AMIN
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat
Moderator3 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
14729. Postat la 09/10/2011 20:12 - 4958z10h46m
Frate utilizator costy, putin mai multa atentie, deoarece chiar si prin cuvinte de lauda se poate face off topic. Aceasta postare putea sa contina si o parere despre subiectul in dezbatere pentru ca următorii care vor scrie să nu fie tentați să continue înspre off topic si nu era nici o problema.
Multumesc pentru intelegere!
Moderator
Deconectat
Ca sa ma conformez la subiect ma intreb cum oamenii din ziua de azii tin Sabatul si Pastele dar strecoara prin aceste Sarbatori ale Domnului si sarbatori puse de oameni cum ar fii craciun, sfinti , si asa ..... cas asa de multi in ziua de azii ,Domnul sa aibe mila si uite asa se desfinteaza o Porunca a Domnului si se tine o datina omeneasca .
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat
14756. Postat la 11/10/2011 07:04 - 4956z23h54m
Pace și o dimineață frumoasă.
Îmi aduc aminte că de vre-o 20 de ani și ceva, când eram la începuturile pășirii mele ce calea credinței care a fost dată odată pentru totdeauna, ascultam cu mare atenție ce citeau frații din Sfânta Scriptură, mi se părea ceva ce eu nu mai auzisem până atunci,și vroiam să îmi notez, un frate care se ocupa de noi să ne învețe, nu ma lăsat, era Sabat, zicea că calc Sabatul, că fac lucrare de logofăt, m-am comformat, dar am simpțit că am rămas în urmă, dar ziceam dacă nici să îmi notez nu este voie, atunci trebuie avut mare grijă, mai vorbeau frații vechi în credință, că nici ciasul de mână nu îl trag în Sabat.
Acuma o întrebare aproape retorică, dacă faci mai mult de cât a poruncit Dumnezeu, nu intrăm sub incidența, desființării frumos a poruncii Lui Dumnezeu?
Sunt unii care din exces de zel, impun și mai stricte unele Porunci de cum le-a lăsat Dumnezeu, ce ziceți, nu însamnă în numele sincerității deființare frumos?
O zi bună și multă Pace.
Deconectat
Perfect deacord cu mosu Nica.Sa ne amintim de Petru in camera de sus,cand Domnul a dorit sai spele picioarele!Din dorinta de a multumii pe Dumnezeu,si ai arata cat de mult tinem noi la Sabatul si la Legea Sa apar,aceste frumoase desfiintarii.Uneori adevarul este prea simplu pentru a putea fi crezut.Imaginativa ce greu ai era lui Toma sa accepte,adevarul ca Isus inviase,auzit din gura fratilor lui?Era prea frumos sa fie adevarat,prea simplu sa poti crede!Au trebuit facute adaugiri,si acceptate doar in cazul lui Toma sa poata crede.Sa ne amintim,ca zelul nostru trebuie pus in slujba Duhului,ca El sal sfinteaza,nul tineti in slujba eului vostra,sa vada lumea cat de credinciosi sunteti voi,pentru cauza lui Dumnezeu.Adevarul se desfiinteaza usor si pe nesimtite printro fire nerastignita!
Crede,roaga-te si lucreaza!
Deconectat
14837. Postat la 16/10/2011 09:07 - 4951z21h51m
Ziua bună și Pace multă.
Credința nu s-a desființat, dacă Toma a zis că nu crede până nu vede cu ochii lui, am fost de când mă știu avocatul lui Toma și văd câ încă și astăzi trebuie să fiu. Demonstrez că Toma a fost mai credincios de cât suntem noi acuma, Toma atât de mult a crezut și ținut minte ce spunea Isus cât era cu ei, că la tot ce se auzea el auzea în mintea lui cuvintele spuse de Isus:
Matei 24:24. Căci se vor scula Hristoși mincinoși și prooroci mincinoși; vor face semne mari și minuni, până acolo încât să înșele, dacă va fi cu putință, chiar și pe cei aleși.
Toma este modelul care ar trebui urmat de creștinul de azi care crede orice se aude fără să cerceteze dacă ce crede este și adevărat, azi se merge pe lozinca "crede și nu cerceta" eu cred că Toma prin credință și respect față de Învățătorul lui a zis așa.
Frate Emil, dar a pune o carte mai pre-sus de Biblie nu ți se pare o desființare frumoasă de Poruncă?
Să auzim de bine și Pace,
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
14841. Postat la 16/10/2011 17:17 - 4951z13h42m
Nu înălțăm o carte și dăm deoparte Biblia, dar cartea aceasta ne lămurește anumite aspecte:
............................Tot cerul se bucura să reflecte slava Creatorului și să trâmbițeze lauda Lui. Câtă vreme Dumnezeu fusese onorat în felul acesta, pretutindeni fusese pace și veselie. Dar acum armoniile cerești au fost umbrite de o notă discordantă. Slujirea și înălțarea de sine, contrară planului Creatorului, a provocat simțăminte rele în mințile în care slava lui Dumnezeu era mai presus de orice. Sfaturile cerești au stăruit pe lângă Lucifer. Fiul lui Dumnezeu i-a prezentat măreția, bunătatea și dreptatea Creatorului și natura sfântă și neschimbătoare a Legii Sale. Dumnezeu Însuși stabilise ordinea în ceruri; așa că, neținând seama de ea, Lucifer Îl dezonora pe Făcătorul său și aducea ruină asupra lui.
Dar avertizarea dată cu milă și cu dragoste nemărginită n-a făcut decât să trezească un spirit de împotrivire. Astfel, Lucifer a îngăduit ca invidia față de Hristos să-l stăpânească și a rămas întransigent.............
Am scris un citat din capitolul , Originea răului. Pas cu pas ne lămurim, nu dăm deoparte Biblia. Cartea acesta nu desființează porunci.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
16555. Postat la 27/01/2012 11:11 - 4848z18h48m
Și totuși, iată că ne apropiem de Pesah (Paștele Domnului) și Sărbătoarea Praznicului Azimelor, după cum am înțeles eu citind topic-urile respective, am înțeles că nu toți țin aceste sărbători la fel, nu înțeleg, nu știu ce zice Dumnezeu că noi înțelegem în mai multe feluri, să fie toate felurile bune ?! Oare să nu fie înțelegerea noastră prin prisma desființării frumos a Poruncii Lui Dumnezeu? Dacă da, cine se face oare vinovat de înțelegerea noastră în atâtea feluri?
Ca să ziceți că nu am dreptate, nu puteți, că terenul v-ar contrazice, dar hai să despicăm puțin firul/practica contemporană.
Noi susținem și bine facem, că Domnul a lăsat Sărbătorile Sale să fie ținute la vremea hotărâtă de El - Dumnezeu, daar, oare a zis Dumnezeu și că putem ca rânduielile din Sărbători să fie așezate după gustul sau părerea noastră?
Nu cumva prin înțepenirea gâtului nostru, putem să împlinim cu sârguință acest verset: El le-a mai zis: "Ați desființat frumos porunca lui Dumnezeu, ca să țineți datina voastră. Marcu 7:9.
Cred că merită să dezbatem acest important verset, la topicurile cu pricina, une folosindu-ne de Sfânta Scriptură fiecare, vedem lucrurile de multe ori prin prisma supoziției, sau prin diferite fragmentări, numai să se potrivească cu practicile noastre.
Hai să dăm mână cu mână, nu la hora unirii, ci cu cele două daruri ale Duhului Sfânt, Darul de înțelepciune și Darul de cunoștință pe care le dezbatem acum, și să ne ridicăm, să ne învățăm, să ne lăsăm ridicați și învățați de Duhul Domnului, ca să putem să fim: O inimă, un gând și un cuget, ca să nu ne pomenim că (virgulă) chiar fără să ne dăm seama; desființăm frumos porunca Lui Dumnezeu!
În rest Domnul cu noi.
Deconectat
Paci multa si har de sus.Frate Nica ai dreptate,ca putem desfiinta porunca Domnului,prin a adauga altele la cele deja existente si de fapt singurele valabile.
Putem desfiinta prin aceea ca le ignoram valabilitate,si invatam ca nus mai valabile.Desfiintam porunca,daca spunem ca acceptam porunca,dar in viata noastra le pazim doar pe jumatate,sau le pazim in felul nostru,si nu dupa cum a poruncit Domnul.Desfiintam porunca prin,a le talcui sau a le da intelesul nostru,in locul originalului.