Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 2 din 4 < 1 2 3 4 >
Deconectat RE: Ce este "duhul omului"
emanolake
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11743. Postat la 05/06/2011 11:53 - 5081z11h27m
Frate emanolake, daca SUFLAREA este egal cu SUFLETUL , atunci Dumnezeu ar fi spus ca a suflat SUFLET in om si nu SUFLARE.

Draga sora Lucia intradevar prima oara Dumnezeu a suflat in nari suflare cum este scris si in Geneza 2/7: Domnul Dumnezeu a făcut pe om din țărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viață, și omul s-a făcut astfel un suflet viu, dar din suflarea care el a suflat in om sa devenit o fiinta adica un suflet viu daca nar fi suflat in nari normal ca nu era nici o fiinta vie adica un suflet viu care ne si explica clar Domnul tot in Geneza 1/30: Iar tuturor fiarelor pământului, tuturor păsărilor cerului și tuturor vietăților care se mișcă pe pământ, care au în ele o suflare de viață, le-am dat ca hrană toată iarba verde.
Dupa ce se va termina termenul de viata pe care o are omul pe pamant devine iara o suflare ca zice clar eclesiastul in 3/21: Cine știe dacă suflarea omului se suie în sus, și dacă suflarea dobitocului se coboară în jos în pământ?

Multumesc pentru indicele pe care le-ai postat din dictionarul dexter le cunoasteam si eu ,si apropo Nikky daca tot te apuci sa crosetezi ciorapi de lana la detinuiti mai bine leai propovadui adevarul lui Dumnezeu dar sa nu te duci cu indice din Dexter si din ENCICLOPEDIA IUDAISMULUI ci cu BIBLIA sa te duci sai inveti, Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.

Dumnezeu, care a făcut lumea și tot ce este în ea, este Domnul cerului și al pământului și nu locuiește în temple făcute de mâini.El nu este slujit de mâini omenești, ca și când ar avea trebuință de ceva, El, care dă tuturor viața, suflarea și toate lucrurile. El a făcut ca toți oamenii, ieșiți dintr-unul singur, să locuiască pe toată fața pământului; le-a așezat anumite vremuri și a pus anumite hotare locuinței lor, ca ei să caute pe Dumnezeu și să se silească să-L găsească bâjbâind, măcar că nu este departe de fiecare din noi. Căci în El avem viața, mișcarea și ființa, după cum au zis și unii din poeții voștri: Suntem din neamul Lui.
Lucia
11764. Postat la 05/06/2011 20:33 - 5081z2h47m
Sincer, nu m-am gandit ca se poate merge atat de departe cu duhul omului.
Sora Lavinia, cum ar putea sa iasa duhul omului si sa se duca intr-o adunare sau ceva de genul asta.
Suflarea a intrat in noi, nu?Am devenit suflete vii,asa-i?
Cand citim ceva trebuie sa gasim si un raspuns rational.
Eu cand scriu aici ma DUC cu GANDUL la tine, si pot sa-ti spunsmileyraga Lavinia, desi nu sunt in trup cu tine in acest moment sunt in duh.
De ce?Iata raspunsul:
,,Ma gandesc la cantarile mele in noapte, cuget adanc inauntrul inimii mele, IMI CADE DUHUL PE GANDURI,,(Psalmul 77:6)
Cine cade pe ganduri?Duhul omului.Duhul lui Pavel a cazut pe ganduri.Gandul se duce la tine ,in adunarea ta , la frati ,la surori...iti inchipui ca eu acum imi doresc sa fiu cu sotul meu in spital, dar nu sunt cu trupul ,dar cu gandul da, si pentru ca duhul cade pe ganduri el imi da posibilitatea sa merg prin el la sotul meu.
Daca duhul omului iese din om , acel om este mort.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Nica Schirod
11770. Postat la 06/06/2011 20:40 - 5080z2h39m
Pace.

Împrumut câteva cuvinte de la sora Luciă și zic: Nici eu nu am crezut că se va ajunge atât de departe.
Pe o parte mă bucur că, se vede cum înțelegem eva ce îi atât de important.
Cred că îmi veți permite să fac un rezumat a celor spuse până aici, o analiză dar nu crispată, ci cu seninătate și fără patimă, hai să spicuim ce a scris câți-va forumiști:

1. Valentina. Cercetarea duhul omului fără Biblie, a dus la fantezii deșarte despre călătoria duhului omului prin spații. .
2. Nikky. Duhul omului este capacitatea omului de a cunoaste, este intelepciunea lumeasca, este tot ceea ce cladeste omul prin puterile sale. Duhul omului are insa limite, pentru ca este om.
3. avodah. Complectez la cele spuse de sora Nikky cu un vs din 2 Cor 10:5.
Cat despre ce ar fi Duhul omului, eu inteleg ca ar fi puterea data noua, de a alege, a rationa, constiinta, cea ce ne face superiori animalelor. Un pic ,ma cam depasesc intrebarile
4. Lucia. Ca sa vorbim clar despre ,,duhul omului",trebuie sa stim cu siguranta ce este acest duh.
Eu am mai spus, dar nu stiu ce nu s-a inteles.
O voi lua de la capat, ca la scoala:
1.Ce este duhul omului?
Duhul omului este:,,...suflarea de viata, si OMUL a devenit un SUFLET viu."(Genesa 2:7)
Cine cade pe ganduri?Duhul omului.Duhul lui Pavel a cazut pe ganduri.Gandul se duce la tine ,in adunarea ta , la frati ,la surori...iti inchipui ca eu acum imi doresc sa fiu cu sotul meu in spital, dar nu sunt cu trupul ,dar cu gandul da, si pentru ca duhul cade pe ganduri el imi da posibilitatea sa merg prin el la sotul meu.
Daca duhul omului iese din om , acel om este mort.

Să nu vă supărați, că nu am enunțat pe mai mulți aici, am speculat doar câteva păreri și, acum și o bucățică din părerea mea:
Eu cred că duhul omului este un HARD, unde se stocheazâ; gândurile, ce vedem, ce auzim, ce mirosim, ce facem, ce ne plănuim să facem, deciziile, bucuriile, frustările și restul câte vă vine și dumneavoastră în minte...... .

Deja am putea merge mai departe cu studiul nostru, dar mai las puțin spre vorbire, încă un verset: Adonai (Domnul) să dea lumină!:
Deuteronom 12: 23. Numai, vezi să nu cumva să mănânci sângele, căci sângele este viața (sufletul); și să nu mănânci sufletul împreună cu carnea.

S-ar putea să dezamăgesc pe care-va dintre dumneavoastră, dar duhul nu este suflet, una-i ana și alta-i alta!

Să rămână multă pace și liniște peste toți cei ce o iubesc.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lucia
11821. Postat la 09/06/2011 20:58 - 5077z2h22m
Frate Nica, ai facut un rezumat al postarilor noastre si ati concluzionat ca Duhul omului este un HARD.Pentru ca noi nu suntem roboti nici calculatoare, va rog sa traduceti acest cuvant pe intelesul tuturor.
Cat despre versetul din Deutronom, ati putea sa ne spuneti care este diferenta dintre duhul omului si suflet?Va multumesc!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
emanolake
11826. Postat la 09/06/2011 22:32 - 5077z0h48m
smiley....duhul omului e un hard? Atuncea sa inteleg ca aicia se stocheaza toate datele cit cele bune cit si cele rele iar sufletul ia nu va mai fi judecat pentru faptele care le-a avut pe pamant ci va fi judecat duhul omului?

1 Petru 2/11
Preaiubiților, vă sfătuiesc ca pe niște străini și călători, să vă feriți de poftele firii pământești, care se războiesc cu sufletul.

Deutronom 4/8,9

Și care este neamul acela așa de mare încât să aibă legi și porunci așa de drepte, cum este toată Legea aceasta pe care v-o pun astăzi înainte?
Numai ia seama asupra ta și veghează cu luare aminte asupra sufletului tău, în toate zilele vieții tale, ca nu cumva să uiți lucrurile pe care ți le-au văzut ochii și să-ți iasă din inimă; fă-le cunoscut copiilor tăi și copiilor copiilor tăi.

Psalmi 42/5,6
Pentru ce te mâhnești, suflete, și gemi înăuntrul meu? Nădăjduiește în Dumnezeu, căci iarăși Îl voi lăuda; El este mântuirea mea și Dumnezeul meu. Îmi este mâhnit sufletul în mine, Dumnezeule; de aceea la Tine mă gândesc, din țara Iordanului, din Hermon și din muntele Mițear.

Ioan 12/27
Acum sufletul Meu este tulburat. Și ce voi zice?

Romani 2/9

Necaz și strâmtorare va veni peste orice suflet omenesc care face răul: întâi peste iudeu, apoi peste grec.

Ar fi mai exemple din cuvint care ne arata ca sufletul e cel care raspunde de trupul omului sin comparatie el este stapin pe trup ca find o faptura vie....

Frate Nica ami cer scuze dar va trebui sa ma lamuriti ca duhul omului este diferit de sufletul omului si ca duhul omului are responsabilitati atat de mari incat sa nu fie tras la raspundere?
Lucia
11835. Postat la 10/06/2011 16:52 - 5076z6h28m
Frate Emanolache, iata ca o luam iar de la capat, mie mi se pare ca exemplele tale sunt deosebite...daca le vom citi cu multa atentie vom constata ca unele arata SUFLET-TRUP, altele SUFLET-DUH.
Dupa cum vedem acea intrepatrundere a facut sa devenim UN SUFLET VIU.
Daca am putea sa lamurim ce cuprinde SUFLETUL, poate ne vom da seama ce este duhul omului.

Nica Schirod
11841. Postat la 10/06/2011 19:47 - 5076z3h33m
Să fie multe pace de la cine o dă, nu cum o dă lumea.

Soră Lucia, Frate Emanolake, acuma voi răspunde foarte sumar, pentru că îmi place, sincer, încet încet ne îndreptăm spre o discuție chiar înteresantă, nu de dragul numai de a posta pe forum, dacă aș explica cum înțeleg eu " duhul omului, sufletul omului", nu ați merge voi mai departe și numai așa se poate vedea cât de greu este să abordezi un subiect atât de greu.

Sora Lucia a zis: Frate Nica, ai facut un rezumat al postarilor noastre si ati concluzionat ca Duhul omului este un HARD.Pentru ca noi nu suntem roboti nici calculatoare, va rog sa traduceti acest cuvant pe intelesul tuturor.

Soră Lucia, este foarte adevărat că nu suntem nici calculatoare și nici roboți, suntem mult mai mult, ca să lămuresc cuvântul pe care îl ceri tu, ca eu să îl traduc, ca să fie pe înțelesul tuturor, acuma nu o să fac lucrul acesta, pentru că toți cei ce citesc aici, sau postează, nu cred că nu știu ce este .
Și în sfârșit, soră Lucia, ai zis un cuvânt foarte mare, am rămas surprins, ca să se înțeleagă mai bine despre ce fac vorbire, scriu un rând și ceva din postarea de mai sus: Daca am putea sa lamurim ce cuprinde SUFLETUL, poate ne vom da seama ce este duhul omului.
Da, ai mare dreptate soră Lucia.

Fratele Emanolake a zis: Frate Nica ami cer scuze dar va trebui sa ma lamuriti ca duhul omului este diferit de sufletul omului si ca duhul omului are responsabilitati atat de mari incat sa nu fie tras la raspundere

Frate dragă, sigur că voi încerca să defalcăm ce ai zis tu, chiar asta a fost intenția mea și încă unul și mai interesant, cer păsuire să lăsăm puțin pe mai târziu, că ne apropiem încet dar sigur, spre dezlegarea celei mai controversate probleme a creștinismului. Mulțumesc pentru înțelegere.

Ca să nu lungesc prea mult, închei, dar data viitoare voi mai aduce în fața dumneavoastre ce a zis Pavel, tot ceva foarte interesant.
Sigur ați citit voi de sute de ori ce vreau să spun. Dar...... suspans.

Multă pace.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

Lucia
11844. Postat la 10/06/2011 21:16 - 5076z2h4m
Dragii mei, este atat de frumos sa raspundem clar la intrebari ,si stiti de ce?
Pentru ca asa nu se vor mai face confuzii si vom invata cu totii ceva.
Reiau:
1.Ce este: ,,rasuflarea"?
-ce este hard(nu toti stiu)?
-care este diferenta dintre suflet si duhul omului?
Eu credem ca trebuie sa mergem impreuna la drum , este usor sa rezumam, dar mai greu sa studiem!
Cu totii gresim, dar mai greu este sa recunoastem ca am gresit...

lnedelea
11861. Postat la 12/06/2011 12:29 - 5074z10h50m
S-ar putea să apară confuzia de termeni ca Duh și Spirit care înseamnă același lucru, aspecte care probabil trebuiesc explicate. Difereneța este că Duh reprezintă termenul slavonic iar Spirit varianta latină. Originalul grecesc pentru Duh ar fi Pneuma (πνεuμα) iar cel evreiesc Ruah.
Referitor la suflet, ar fi interesant să vedeți ce spune și știința de la adresa http://members.home.nl/tgeorgescu/sufletul.html ca să vă faceți o imagine ...

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Lucia
11864. Postat la 12/06/2011 14:07 - 5074z9h13m
Frate Inedelea, nu stiu ce spune stiinta despre suflet, eu voi incerca sa explic cum inteleg eu acest cuvant.
Sufletul este format din cele doua elemente :
1.Tarana sau carne si sange,sau trup;
2.Suflare sau duh de viata, sau duhul omului.
Vreau sa spun ca cele doua elemente luate separat nu insemna nimic, in sensul ca ele au devenit o valoare atunci cand au fost imbinate, tesute ,cum spune Cuvantul.Aceasta intrepatrundere a facut sa devenim un SUFLET VIU.
Pentru o intelegere mai buna am sa explic aceasta imbinare in termeni omenesti, pentru ca desi suntem oameni nu stim prea multe despre noi, sau poate nu ne-a interesat. Daca existam, ce mai conteaza,nu?

Dumnezeu ne-a facut trup din tarana pamantului, a facut toate organele interne ,oase, vene, piele,madulare...asta stim cu totii.
Apoi Dumnezeu a suflat in nari suflare de viata, adica ne-a dat un impuls, care a facut ca aerul cum ii spunem noi sa intre in aparatul respirator si de aici suflarea(oxigenul) prin plamani a patruns in SANGE(purtatorul vietii, cum ii spunem noi oxigen), iar sangele pompat de inima a patruns in fiecare celula a trupului nostru, iata, intrepatrunderea!
Daca ne intepam cu un ac intr-un deget, ce iese?Sange, deci sangele TESE toata carnea , insufletind-o, adica o face vie,fiecare aparat, respirator, circulator, digestiv, locomotor, tot sistemul nervos si nu in ultimul rand creierul la aceasta intrepratundere incepe sa FUNCTIONEZE.
Odata intrat in noi duhul de viata a devenit duhul meu sau duhul omului, el sta in sange, insa la nivelul creierului, HARD cum ii zice fratele Nica, da nastere la constiinta, minte ,inteligenta, si cel mai important lucru GANDUL omului, prin el duhul omului face planuri, vorbeste se intristeaza ,se mahneste,geme, se bucura ,plange.Deci la nivelul mintii prin duhul omului se creaza starile sufletesti.
Daca am putut sa explic pe intelesul vostru ce suntem noi, atunci ma bucur.
Suntem TRUP(carne),SUFLET(sange care intrpatrunde tot trupul)si DUH(gandul).Vedeti, SUFLETUL este acea imbinare dintre duhul omului si trup astfel am devenit noi o fiinta umana si pe dinafara si pedinauntru! O, ca sufletul meu a obosit!

Nica Schirod
11897. Postat la 12/06/2011 22:39 - 5074z0h41m
Doresc multă pace de la Adonai Yeșua (Domnul Isus)

Scumpii moșului, de-abia acum începem să intrăm normal, în înțelegerea secretului "dulul" omului și, sincer mă bucur că, acum văd interes de a afla adevărul și de nu a vorbi/scrie de dragul de a eși în față.
Acum voi merge mai departe, dar nu singur, sigur, cu toții, dar mai ales cu trei dintre dumneavoastre și anume cu cei trei care au arătat mai mult interes și au pus mai mult suflet în această dezbatere.

Frate Emanolake, de și nu am înțeles întrebarea, chiar nu am înțeles-o, cu permisiunea ta o voi reposta ca să o avem mai la îndemână:
Fratele Emanolake a zis: Frate Nica ami cer scuze dar va trebui sa ma lamuriti ca duhul omului este diferit de sufletul omului si ca duhul omului are responsabilitati atat de mari incat sa nu fie tras la raspundere

Scumpul moșului, propun spre studiu, atât ție, cât și tuturor, câte-va versete, care cred că merită studiate, că până aici am mers destul de bine.

Răspund la prima parte a întrebării:
1 Tesaloniceni 5:23 Dumnezeul păcii să vă sfințească El însuși pe deplin; și: duhul vostru, sufletul vostru și trupul vostru, să fie păzite întregi, fără prihană la venirea Domnului nostru Isus Hristos.

Aici înțeleg că fiecare individ; tu/eu, sunten compuși din trei părți componente.

Și acum la a doua parte a întrebării: 1 Corinteni 5:5 am hotărât ca un astfel de om să fie dat pe mâna Satanei, pentru nimicirea cărnii, ca duhul lui să fie mântuit în ziua Domnului Isus.

Cred că aici trebuie tocit, studiat și nu în cele din urmă întrebat de Cel ce L-a făvut pe om.

Acum voi încerca să mai aduc câte-va versete în discuție soră Lucia , pro și contra la argumentele tale, care sunt destul de plauzibile, mai ales la ultima postare, unde ai mers destul de departe și destul de aproape de adevăr. Dar hai să analizăm, că avem ce:

Sora Lucia a zis: Suntem TRUP(carne),SUFLET(sange care intrpatrunde tot trupul)si DUH(gandul)
Argumente pro: Iov 20:3. Am auzit mustrări care mă umplu de rușine, și din adâncul minții mele duhul mă face să răspund.
Psalmii 77:6. Mă gândesc la cântările mele noaptea, cuget adânc înăuntrul inimii mele, îmi cade duhul pe gânduri, și zic:
Acum argumente contra: 1 Corinteni 14:14. Fiindcă, dacă mă rog în altă limbă, duhul meu se roagă, dar mintea mea este fără rod.

Vezi soră Lucia cât de greu este să o scoatem la capăt?, dar până la urmă o scoatem noi nu? Trebuie !!!
Mulțumesc frate Inedelea pentru interes, dar și păreri din partea ta.

Acum altă încurcătură am găsit, cred că merită dezbătută și asta:
2 Imparati 5:26. Dar Elisei i-a zis: "Oare n-a fost duhul meu cu tine, când a lăsat omul acela carul și a venit înaintea ta?
Leviticul 20:27. Dar dacă un om sau o femeie cheamă duhul unui mort, sau se îndeletnicește cu ghicirea, să fie pedepsiți cu moartea;

Acum permiteți-mi o întrebare sinceră și, un răspuns pe măsură vreau.
Îi greu sau îi ușor de vorbit despre duh? Dar nu descurajați că suntem aproape de capăt, o să înțelegem până la urmă și o să vedeți că nu-i așa de greu.
Domnul să dea lumină!!!

Lucia
11917. Postat la 13/06/2011 20:08 - 5073z3h12m
Frate Nica, eu sincer imi sustin punctul de vedere ca OMUL este format din doua elemente trup si duh care a devenit un suflet viu.
Eu deja am explicat:
Duhul intra prin plamani in sange si tese tot trupul(carnea),el la nivelul mintii da nastere la gand.
Deci duhul omului este cel ce patrunde tot trupul nostru, de la un capat la altul.Cand iese ramane doar tarana.
Cat despre versetul din 1 Corinteni, acolo fr. Nica, este vorba despre Duhul Sfant, mai bine zis despre darul vorbirii in limbi, cand vine aceasta vorbire, mintea noastra este fara rod, adica nu gandim in acel moment.
Mai departe , alta data.Pace!

Nica Schirod
11919. Postat la 13/06/2011 20:41 - 5073z2h39m
Pace sfântă la toți care o doresc.

Soră Lucia, mai repostez odată acest verset, uitați-vă bine nu vă grăbiți:

1 Corinteni 14:14. Fiindcă, dacă mă rog în altă limbă, duhul meu se roagă, dar mintea mea este fără rod.

Vă rog să precizați, nu-i valabil ce și cum îi scris, că aici zice duhul meu, nu face nici o aluzie că ar fi Duhul Sfânt.
Te rog să mă erți, că nu am întrebat cu răutate, ci sunt curios, de ce ați zis așa?

Multă pace unde are loc.

Lucia
11921. Postat la 13/06/2011 20:58 - 5073z2h22m
Frate Nica, am sa-ti raspund cu o alta intrebare:
Ce devenim noi cand primim Duhul Sfant in noi, si pe unde credeti ca se strecoara acesta in inimile noastre?
Si eu,tot asa din curiozitate...
Citeste bine contextul si vei intelege!

Nica Schirod
11924. Postat la 13/06/2011 21:11 - 5073z2h9m
Soră Lucia, dacă toți ar face așa, eu mă las la fund și nu mai are rost să mai continui, ca să înțelegem un lucru, trebuie să analizăm așa cum este scris, că dacă ne răspundem cu alte păreri și alte întrebări, ca să eclipseze cât se poate, ca să nu se poată pune punctul pe i, hai să lăsăm așa cum este scris și, apoi vom defalca și întrebarea așa cum ai pus-o tu, după părerea mea nu-și are locul acum.
Iartămă, că dacă nu mergem pas cu pas nu are rost să vă plictisesc, mai ales pe tine.

Și multă pace.

Lucia
11927. Postat la 13/06/2011 21:20 - 5073z2h0m
Bunicutule, nu te supara, te iubesc mult si nu vreau sa te supar!
Mi se bucura sufletul in mine cand postezi pe aici.

Michael Roman
11936. Postat la 14/06/2011 08:21 - 5072z14h59m
Shalom!
Un ganditor crestin, Watchman Nee, opina, pe baza I Tes. 5:23 si Evr. 4:12 ca duhul este distinct de suflet. Sufletul este, desigur, compus din gandire (aspect intelectual), vointa (aspect volitional) si sentimente (aspect afectiv). Cat priveste duhul (adica duhul omului, nu Duhul Sfant, ca sa nu le tot invartim in zadar), el credea ca este "locul", in care exista constiinta, comuniune si intuitia (religioasa).
Defalcat: constiinta, mai frageda sau mai abrutizata, are fiecare om, comuniunea (cu Duhul Sfant sau cu duhurile demonice) se infiripa tot aici, iar intuitia transcendentului este prezenta in fiecare din oameni, dovada fiind nenumaratele religii, eforturi omenesti spre Altceva/Altcineva...

Desigur, se poate spune ca ceea ce zicea nenea asta e o speculatie, dar mi se pare mai biblica decat faza cu strecurarea Duhului in duh... smiley

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Lucia
11951. Postat la 14/06/2011 18:59 - 5072z4h21m
Frate Roman, sufletul suntem noi si pe dinauntru si pe dinafara, acea intrepatrundere dintre tarana si suflare. Cat despre Duhul Sfant, mi se pare atat de normal ca El sa se canalizeze ca si duhul omului, ca doar este tot un duh, nu? Cand s-a coborat Duhul Sfant oamenii au inceput sa proroceasca. Spune-mi , cata necredinta este printre noi, pentru ca atunci cand vorbeste Duhul Sfant se confunda si se spune ca vorbeste omul sau mai grav, cel rau! Nu vezi asemanarea?
Si... frate Roman, ma bucur ca vorbim de duhul omului pentru ca asa vei vedea de fapt ca duhul din om creeaza starile sufletesti. Deci, sursa de tristete, bucurie , durere o da duhul in persoana noastra. As fi vrut sa aveti o parere personala, sa ne explicati dvs cum intelegeti .

Deconectat RE: Ce este "duhul omului" ?
Nica Schirod
12097. Postat la 19/06/2011 19:14 - 5067z4h6m
Șalom Pace sfântă !

Aproape că am ajuns unde trebuie, mai avem de rezolvat o mică problemă și, totu-și, duhul are corp, are fizionomie, sau este pur și simplu "duh" fără chip, fără format.
Dacă zicem că trupul (corpul) acesta fizic pe care îl vedem în oglindă, îl îmbrăcăm, îl hrănim (ne hrănim) îl simpțim, se omogenizează perfect cu duhul omului/nostru, când murim fizic, adică atunci când ne dăm duhul, corpul acesta rămâne intact, nu i se duce din el nici un mădular cât de mic ar fi el.

Iată un verset pe care îl voi reposta, îl vom analiza și, vom trage concluzii.
1 Corinteni 5:5 am hotărât ca un astfel de om să fie dat pe mâna Satanei, pentru nimicirea cărnii, ca duhul lui să fie mântuit în ziua Domnului Isus.

Deci iată că trupul/carnea, poate să fie dată pe mâna Satanei, dar duhul să fie mântuit, de aici înțeleg, când zic că vreau cu orice preț, să fiu mântuit, zic de fapt că, duhul meu să fie mântuit.

A venit timpul ca să îmi dau și eu cu părerea, cum înțeleg eu ce este de fapt duhul omului, unde putem să îl încadrăm.
Duhul omului este "puterea de decizie" , puterea de decizie, poate fi imfluențată, de înclinația noastră. Dar vorbim mai târziu despre asta.

Sora Nikky de la Timișoara, zicea despre duhul omului, foarte concret, nu știu de ce nu mai scrie și ea.
Sora Nikky a scris:
Duhul omului este capacitatea omului de a cunoaste, este intelepciunea lumeasca, este tot ceea ce cladeste omul prin puterile sale. Duhul omului are insa limite, pentru ca este om. Cunoaste atat cat invata sa cunoasca.
Cu inteligenta nu te nasti, eventual esti putintel istet la nastere, datorita genelor tale . Inteligenta se dobandeste. Este informatia acumultata in ani .

De aici și vorba ințeleaptă din popor: "Lasăl, este mai slăbuț de huh"
Și incă un amănunt, omul, duhul omului poate foarte ușor să fie influențat/condus, fie de forța benefică, sau de forța malefică.
Ca să nu fie postarea prea lungă, închei aici, dar voi continua mai târziu, mă aștept la comentare dure, sau poate nu!!!

Multă Pace care vine de sus!!!

Deconectat RE: Ce este "duhul omului" ?
Lucia
12149. Postat la 21/06/2011 20:31 - 5065z2h49m
Ai dreptate frate Nica, atunci cand murim nu ni se duce nici un madular, doar duhul din noi se duce. Omogenizati suntem si bine,caci numai daca te atinge cineva ,simti.Duhul acesta ne-a facut sa fim vii, este Oxigenul din sangele nostru(oxigenul iese, sangele ramane).Indiferent de ipostaza, sangele si carnea nu vor mosteni Imparatia, ci vom avea parte de transformarea cereasca, deci acelasi duh, insa trupuri noi, acelasi duh dar viata vesnica prin Duhul Sfant.
Puterea de decizie este o trasatura implementata in constiinta noastra, nascuta de duhul nostru(gandul) in creierul uman.

Pagina 2 din 4 < 1 2 3 4 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164254 vizite unice Powered by PHP-Fusion