Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 2 din 8 < 1 2 3 4 5 > >>
Deconectat RE: Samuel sau altcineva?
cautatorul
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
13094. Postat la 09/08/2011 06:21 - 5016z16h37m
Buna ziua

Raportul biblic despre vizita lui Saul la femeia din En-Dor a fost un izvor de frământări pentru mulți cercetători ai Bibliei. Unii susțin că, de fapt, Samuel era prezent la întrevederea cu Saul, dar Biblia prezintă suficiente dovezi pentru o concluzie contrară.
- Dacă, așa cum s-a pretins de către unii, Samuel se afla în cer, trebuia să fie chemat oficial de acolo fie de puterea lui Dumnezeu, fie de puterea lui Satana.
- Nimeni nu poate crede nici măcar pentru o clipă că Satana ar fi avut puterea să-l cheme pe profetul cel sfânt al lui Dumnezeu din cer pentru a onora vrăjitoriile unei femei lepădate.
- Iarăși nu putem trage concluzia că Dumnezeu l-ar fi înviat pentru a se duce în peștera vrăjitoarei, deoarece Domnul chiar și până atunci refuzase să comunice cu Saul, prin vis, prin Urim, prin profeți (vezi 1 Sam.28,6). Acestea erau căile proprii de comunicare rânduite de Dumnezeu și El nu le-a trecut cu vederea pe acestea pentru a-Și transmite solia prin agentul lui Satana.
- Solia în sine este o dovadă îndestulătoare în ceea ce privește originea ei. Scopul ei nu era de a-l conduce pe Saul la pocăință, ci mai degrabă de a-l împinge la ruină; iar aceasta nu este lucrarea lui Dumnezeu, ci a lui Satana. Mai mult, faptul că Saul a întrebat-o pe o vrăjitoare este dat în Scriptură ca un motiv pentru care el a fost lepădat de Dumnezeu și dat nimicirii: "Saul a murit, pentru că s-a făcut vinovat de fărădelege față de Domnul, al cărui cuvânt nu l-a păzit, și pentru că a întrebat și cerut sfatul celor ce cheamă morții. N-a întrebat pe Domnul; de aceea Domnul l-a omorât și împărăția a dat-o lui David, fiul lui Isai" (1 Cron.10,13.14). Aici se spune lămurit că Saul a întrebat spiritul de ghicire, și nu pe Domnul. El nu a stat de vorbă cu Samuel, profetul lui Dumnezeu, ci, prin mijlocirea vrăjitoarei, a avut o convorbire cu Satana. Satana nu putea să îl înfățișeze pe adevăratul Samuel, ci a întruchipat o imitație, care a slujit scopurilor lui de înșelăciune.

Cu respect
fullban10
13098. Postat la 09/08/2011 14:48 - 5016z8h10m
De unde ideea aceasta că Samuel era în cer?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
gershom
13099. Postat la 09/08/2011 16:11 - 5016z6h47m
Foarte bine punctat frate cautatorul cu versetul din 1 Cron.10; 13-14. La fel de bine punctate explicațiile și părerile altor utilizatori în a scoate în evidență căci duhul vrăjitoarei/satana nu ar fi putut chema din morți un suflet credincios, și atunci a recurs la o înscenare.

Explicațiile voastre m-au ajutat să învăț ceva, să-mi fac o părere mai solidă și să am o explicație la această întâmplare descrisă în Biblie, căci înainte nu aveam una. smiley

Cât despre întrebarea sorei Valentina cu privire la sufletul din cer, cred că ea aparține la alt subiect, nu aici.

Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
fullban10
13100. Postat la 09/08/2011 18:39 - 5016z4h19m
Căutătorul a scris că cineva ar fi afirmat că Samuel era în cer.
Și tu ai afirmat că diavolul n-ar fi putut să scoală din mormânt un om credincios, dar eu îți zic că , diavolul nu poate să scoată din mormânt nici cel mai mare păcătos, nici pe nimeni.

Căci dacă credem că Isus a murit și a înviat, credem și că Dumnezeu va aduce înapoi împreună cu Isus pe cei ce au adormit în El

Căci Însuși Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel și cu trâmbița lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, și întâi vor învia cei morți în Hristos

cautatorul
13101. Postat la 09/08/2011 19:58 - 5016z3h0m
Buna seara
Doamna Valentina va rog cititi cu mai multa atentie , FOARTE MARE ATENTIE ce am scris mai sus .

Aproape toate formele antice de magie și vrăjitorie se întemeiau pe credința comunicării cu cei morți. Aceia care practicau necromanția pretindeau că au legături cu duhurile celor plecați din lumea aceasta și că obțin prin ei cunoașterea evenimentelor viitoare. Obiceiul acesta de a-i întreba pe morți este amintit în profeția lui Isaia: "Dacă vi se zice însă: 'Întrebați pe cei ce cheamă morții și pe cei ce spun viitorul, care șoptesc și bolborosesc', răspundeți: 'Nu va întreba oare un popor pe Dumnezeul său? Va întreba el pe cei morți pentru cei vii?'" (Is.8,19).

Aceeași credință în comunicarea cu cei morți forma cheia de boltă a idolatriei păgânești. Zeii păgânilor erau socotiți ca fiind duhurile zeificate ale eroilor duși din lume. În consecință, religia păgânilor era un cult al morților. Lucrul acesta se vede lămurit din Scripturi. În raportul dat cu privire la păcatul lui Israel la Bet-Peor se spune: "Israel locuia la Sitim, și poporul a început să se dedea la curvie cu fetele lui Moab. Ele au poftit poporul la jertfele dumnezeilor lor; poporul a mâncat și s-a închinat până la pământ înaintea dumnezeilor lor. Israel s-a alipit de Baal-Peor, și Domnul S-a aprins de mânie împotriva lui Israel" (Num.25,1-3). Psalmistul ne spune căror zeități li se aduceau jertfe. Vorbind despre aceeași apostazie a israeliților, el zicea: "Ei s-au alipit de Baal-Peor și au mâncat vite jertfite morților" (Ps.106,28). Prin urmare, se vede clar că erau jertfe aduse morților.

Zeificarea morților a deținut un loc de seamă în aproape fiecare sistem al păgânismului, ca și așa-zisa comunicare cu cei decedați. Se presupunea că zeii le comunicau oamenilor voința lor și, de asemenea, când li se cerea sfatul, erau gata să răspundă. Un astfel de caracter aveau faimoasele oracole din Grecia și de la Roma.

Credința în comunicarea cu cei morți mai există încă, chiar și în pretinsele țări creștine. Sub numele de spiritism, practica de a vorbi cu ființe care se pretind a fi duhuri ale celor decedați s-a răspândit foarte mult. Acesta este în așa fel calculat, încât să capteze simpatia celor care i-au pus în mormânt pe cei dragi ai lor. Uneori, duhurile se arată unor persoane sub înfățișarea prietenilor lor decedați și le povestesc întâmplări din viața lor, săvârșesc fapte pe care le săvârșeau în timpul vieții lor. În felul acesta, ei îi fac pe oameni să creadă că cei dragi sunt îngeri care zboară în jurul lor și care pot să comunice cu ei. Aceia care susțin astfel că sunt duhuri ale celor decedați sunt priviți cu oarecare idolatrie și, pentru mulți, cuvântul lor are mai multă greutate decât Cuvântul lui Dumnezeu .

Cu respect
ciprus
13102. Postat la 09/08/2011 20:31 - 5016z2h27m
Da , si mie mi se pare absurd ca Elohim , dupa ce nu-i raspunde lui Saul nici prin vise , nici prin proroci nici prin Urim si Tumim , sa se lase induplecat de o vrajitoare si sa-l trimita pe Samuel doar sa-i aminteasca lui saul ceea ce el stia deja , ca a fost lepadat si regatul va fi dat altuia.
Toata aceasta intamplare nu trece testul nici celui mai mic rationamet.
Se vede de pe statia spatiala ca iy o inscenare.

Universul fata de Pamanat este ca Pamantul fata de un atom !!!
Tata cat de mare esti !!!
Lucia
13113. Postat la 11/08/2011 18:10 - 5014z4h48m
Frate Inedelea, in ce consta asemanarea pe care o vezi intre cele doua referinte din postarea 13090 ?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Nica Schirod
13116. Postat la 11/08/2011 22:22 - 5014z0h37m
Și multă pace.

Dacă nu vă cer prea mult, mai lecturați odată, ultima postare din pagina Nr. 1.
13058. Postat la 07/08/2011 10:56 - 4z13h18m

Cu mult respect moșu Nică.
Tot multă Pace.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Aurelc
13176. Postat la 16/08/2011 10:36 - 5009z12h22m
Am urmărit cu interes această discuție și de vreo câteva ori am chiar început să scriu ceva, dar de fiecare dată a intervenit ceva și nu am putut finaliza ideea, iar dacă o postam așa, poate că nu înțelegea nimeni ce vreau să spun... Voi încerca de data asta o versiune prescurtată și eventual dacă va voi Domnul, vom mai putea continua sau dezvolta ce spun aici pe scurt.

Încep prin a afirma că nu știu pentru alții cum este, dar pentru mine ce scrie în Biblie este ADEVĂRAT și reprezintă ADEVĂRUL. Acum că eu sunt uneori neluminat asupra unuia sau mai multor pasaje, cu siguranță se întâmplă frecvent. Recunosc că nu știu multe lucruri și mă rog Domnului să mă lumineze. Dar un lucru cred cu tărie: În Biblie nu sunt prezentate minciuni ca fiind adevăruri. Dacă nici atât nu suntem în stare să credem, mă tem că ne pierdem vremea încercând să căutăm adevăruri prin Biblie. Așa cum evidenția și fratele nostru lnedelea în pag 1, post. 13058, atunci când se scrie în Biblie că este o minciună sau o înșelătorie subscriu, dar dacă nu există nici un indiciu, nu prea am cum să îndrăznesc să spun că ce a făcut vrăjitoarea din En-Dor a fost o înscenare și că nu a fost sufletul lui Samuel cel pe care l-a chemat.

Îmi amintesc de un citat al ap. Pavel unde spune:
Citat VDC: 1 Corinteni 4:6 Fraților, pentru voi am spus aceste lucruri, în icoană de vorbire, cu privire la mine și la Apolo, ca prin noi înșine, să învățați să nu treceți peste "ce este scris"...

Este bine ca dacă nu avem o imagine clară asupra unui aspect, să nu ne grăbim și să spunem că nu e scris bine în Scripturi, sau că e tradus greșit. Toate lucrurile au o explicație, dar nu înseamnă că noi le știm sau trebuie să le știm pe toate...

Se spune că odată o bunicuță călătorea cu trenul și din când în când exclama: " Mare-i Dumnezeu !" La un moment dat un tânăr pasager o întreabă de ce tot spune asemenea lucruri pentru că el nu crede în Dumnezeu.
- Pentru că a trimis un pește mare ce l-a înghițit pe prorocul Iona și l-a lăsat exact la malul care trebuia după trei zile- a zis bunicuța.
- Astea-s povești de copii mici bunicuțo, cine mai crede în ziua de azi așa ceva? Știința a demonstrat că nici nu este un asemenea pește care să înghită un om întreg și acesta să poată rămâne în viață apoi 3 zile în burta unui pește sub apă!- zise tânărul.
La care bunicuța a replicat:
- Totul este o problemă de credință. Pentru mine tot ce scrie în Biblie este adevărat, chiar și dacă ar scrie că a înghițit Iona un așa pește mare! ...

Deci, pentru mine, dacă scrie că a fost Samuel, atunci așa a fost. Desigur că explicații teologice pot urma, mai mult sau mai puțin acceptate de toată lumea. Dar în primul rând trebuie să plecăm de la faptul că " Scriptura nu poate fi desființată" așa cum spunea Domnul Isus în Ioan 10:35. Dacă nu credem că Scriptura este Cuvântul lui Dumnezeu, și că El nu poate să mintă... vom întâmpina probleme grave pe care nu le va mai putea rezolva nimeni după părerea mea.

Fie ca Harul lui Dumnezeu să fie cu noi toți și să iubim tot mai mult Scripturile că atunci nu vom greși pe calea mântuirii.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
avodah
13179. Postat la 16/08/2011 15:11 - 5009z7h47m
Bine ar fi sa spunem Scriptura nu poate fi desfiintata totdeauna, nu doar cand vrem sa ne exprimam un punct de vedere cu referinta la un aspect sau altul din scriptura.

Daca chiar credm aceste cuvinte ale Mantuitorului , cum de unele ne grabim repede si spunem ca respectiva porunca s-a desfiintat, sau s-au inlocuit.
Spre exemplu fratii nostri nu se prea grabesc sa arunce acest verset "Scriptura nu poate fi desființată" cand e vorba de porunca din numeri 15 unde este poruncit sa-si faca din neam in neam ciucuri la vesminte.

Aici se cauta tot felul de explicati prin care sa se desfinteze aceasta porunca,aici nu mai vrem sa spunem : Scriptura nu poate fi desființată , iar cand e vorba de a ne impune punctul de vedere cu privire la alt aspect ,din scriptura destul de suspicios ,atunci ne folosim de cuvintele mantuitorului.

Pavel ne avertizeaza in 2 Cor 11
14. Și nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină.

Pe urma in 2 Tesal 2 ne spune ca Satan are putere sa faca minuni, semne si puteri mincinoase
9. Arătarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de semne și puteri mincinoase
,
El amageste pe cei ce sunt pe calea pierzarii:
10. și cu toate amăgirile nelegiuirii pentru cei ce sunt pe calea pierzării, pentru că n-au primit dragostea adevărului ca să fie mântuiți.

Saul era pe o astfel de cale a pierzarii, cautand raspunsuri la usa Satanei.
Ce este asa greu de inteles ca Satana l-a amagit , avnd puterea de a se preface cum este scris .

11. Din această pricină, Dumnezeu le trimite o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună

Vedem ca in unele cazuri , Elohim ii lasa pe oameni care nu au dragoste de adevar, sa creada bazaconii si minciuni, ce-a ce ma indeamna sa cred ca asa ceva a fost si in cazul lui Saul.
Saul a crezut o minciuna, o inselatorie a celui rau, care prin puterea intunericului l-a amagit sa creada ca intradevar pe cine vedea el era Samuel.

Samuel se odihneste pana in ziua de azi , iar la ultima trambita, cand fiecare la randul cetei lui va invia, unii pentru viata vesnica alti pentru judecata.
Cei morti nu calatoresc prin ceruri, sau sunt sculati din somnul lor la cheremul a tuturor vrajitorilor.

Asa il concepeti voi pe Elohim al sfinteniei , randuielii si dragostei , lasand pe cei morti la cheremul vrajitorilor, sa-i scoale si sa-i culce pe preaiubitii si sfintii Tatalui Ceresc , cand vor ei?

Sa ne lumineze Cel Prea Inalt , dupa adevarul Sau.

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Lucia
13182. Postat la 16/08/2011 21:07 - 5009z1h51m
De multe ori citim Scriptura in graba si ne simtim bine ca am citit din ea.
1Samuel este o carte istorica ,iar contextul citat este o naratiune simpla si destul de directa, din care foarte usor ai putea sa crezi ca Samuel a vorbit ,pentru ca chiar se lasa acea impresie.
Nu am citit mai multe traduceri, insa ceea ce stiu este ca dintr-o naratiune pot invata ceva si in cazul nostru un ADEVAR biblic.
Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu, asa ca ea trebuie privita si interpretata prin lumina Duhului Sfant si nu prin ambitii egoiste ,crezand ca noi detinem Adevarul absolut.
Ceea ce ma face sa cred ca nu Samuel a fost cel ce a vorbit este faptul ca Dumnezeu nu a permis aceste lucruri, ba chiar le-a interzis cu desavarsire, cei ce le practicau erau condamnati cu moartea.
Apoi din ceea ce este povestit la 1Samuel ,nu cred ca a vrut sa se puna in evidenta aceasta practica,ci ca Saul a apelat la o forma neingaduita de inchinare , aceea de a chema morti si nu Numele Domnului.
Daca citim cu atentie capitolul 28, la versetul 8 se spune:,,spune-mi te rog viitorul ,chemand,,UN DUH",si ridicandu-mi pe cine iti voi spune."
Deci Saul stia cum se cheama mortii...printr-un DUH NECURAT CARE STIE SA SE PREFACA FOARTE BINE.
Priviti cu atentie dialogul dintre Saul si vrajitoare si cel direct dintre Saul si Samuel.
Daca duhul lui Samuel s-a dus la Dumnezeu, ce duh i-a luat locul?
Apoi ...Saul nu vedea nimic, ci vrajitoarea prin acel medium ce s-a creat.
Dragii mei,naratiunea descrie un adevar cumplit, acela de a sluji cu multa bagare de seama lui Dumnezeu prin Fiul Sau Isus si prin puterea sfanta si divina Duhul Sfant,si sa nu credem nici macar o secunda in aceste lucruri diavolesti care ne spurca, si ne departeaza de Dumnezeu.
Repet, naratiunea este expusa in acel mod simplu si direct ca sa ne dam seama de cat de siret si mincinos sau prefacut este diavolul.
Mortii nu pot sa se ridice din locuinta lor decat la glasul lui Dumnezeu,daca ajungem sa credem in spiritism, in chemarea celor mortii, atunci am ajuns in apostazie pentru ca Domnul a interzis din start aceste practici.
Deci nu putea sa fie Samuel ci puterea intunericului la care a apelat Saul, si sa dat drept Samuel.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
13188. Postat la 16/08/2011 22:13 - 5009z0h45m
Aurelc, spune-mi că ce scrii e o glumă!
Dar dacă nu , citește incăodată toată Biblia și vei vedea că Dumnezeu ține cheile morții.
Sunt căteva pasaje biblice care trebuiesc gândite în lumina Adevărului.
Dumnezeu să te lumineze.

ciprus
13190. Postat la 16/08/2011 23:09 - 5008z23h49m
Am un indemn pt anita.
Daca ai deschis acest subiect, eu cred ca ar fi frumos si o dovada de respect pentru toti care au postat in acesta rubrica, sa iti exprimi si tu parerea . Nu trebuie sa fie o postare kilometrica, ci una scurta si concisa ca , asa cum sa spune si inca este valabil : gestul conteaza.
Shalom!

Universul fata de Pamanat este ca Pamantul fata de un atom !!!
Tata cat de mare esti !!!
Lucia
13257. Postat la 19/08/2011 15:56 - 5006z7h2m
Cipri, este un indemn foarte frumos, insa daca nu isi va exprima Anita punctul de vedere, nu inseamna ca este lipsita de respect, pur si simplu poti deschide un subiect ca prin ceia ce se scrie sa afli adevarul.
Asa ca, Samuel sau alcineva...? Este dreptul fiecaruia sa cerceteze si sa inteleaga!

lnedelea
13289. Postat la 20/08/2011 22:34 - 5005z0h24m
Lucia a scris:
Frate Inedelea, in ce consta asemanarea pe care o vezi intre cele doua referinte din postarea 13090 ?

Văd ca mi-a luat-o cineva înainte și deja a răspuns în postarea nr. 13176.

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Lucia
13295. Postat la 21/08/2011 10:15 - 5004z12h43m
Frate Inedelea, esti bun sa explici tu acea postare la care te referi si asemanarea dintre cele doua referinte care dupa parerea ta sunt explicate in acea postare?Multumesc.

lnedelea
13551. Postat la 03/09/2011 22:26 - 4991z0h32m

Iubită soră,

Prin natura sa totdeauna Scripura este considerată "Cuvântul Adevărului" (Psalmii 119:43, 2 Corinteni 6:7, Efeseni 1:13, Coloseni 1:5, 2 Timotei 2:15, Iacov 1:18) or susținerile majoritare la acest subiect sunt contrare acestui fapt: "că Saul ar fi vorbit cu Diavolul" și nu cu Samuel după cum este scris (1 Sam 28:15-16).
În acestă situație, dacă este corect așa cum sunt sustinerile majoritare la acest subiect, ar trebui dovedit că acel text din 1 Sam 28:15-16 se circumscrie în vreun fel celui din 1 Imparati 13:18 ca să fie evidențiat ca neadevăr: "Îl mințea". Deci ar trebui să existe undeva o dovadă că Saul era mințit. Să nu uităm faptul că Saul care era împărat și prooroc (1 Sam 10:11-13, 2 Sam 1:16) deci o persoană mai greu de înșelat (poate unii ar spune imposibil de înșelat).

Poate acum este mai clar și ați ințeles ceea ce voiam să spun ...

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
nicodana82
13560. Postat la 04/09/2011 11:54 - 4990z11h4m
Eu cred că Saul a vorbit cu Samuil și nu cu Satana. Satana are putere să cheme duhuri pentru că în fata lui Faraon și Moise vrajitorii au adus duhuri peste toiege și acestea s-au transformat în șerpii vii. Așa ca puterea Satanei este mare si poate să cheme duhuri și chiar să insufletească.

Dana
Lucia
13564. Postat la 04/09/2011 13:38 - 4990z9h20m
Iubite frate Inedelea, Saul in momentul in care a mers la vrajitoare, era deja un om inselat de Satana...proroc a fost , din moment ce Domnul la parasit, cum mai putea ramane proroc?
Dragul meu, vor trece ani si iti vei da seama de ADEVAR...El se deduce.

Dana, scumpa mea, vrajitorii au facut imitatii de serpi, ei fiind inghititi de sarpele lui Moise.
Puterea Satanei este mare, dar nu intratat sa insufleteasca, tu stii ce scrii(sau poate nu stii ce inseamna cuvantul insufletii)? Doar Dumnezeu insufleteste!

cautatorul
13570. Postat la 04/09/2011 17:16 - 4990z5h43m
Buna ziua

Nicodana82 flicitari pt curajul de at-i spune punctul de vedere .
El i-a zis: Cum e la chip? Și ea a răspuns: Este un bătrân care se scoală, și este învelit cu o mantie. Saul a înțeles că era Samuel, și s-a plecat cu fața la pământ, și s-a închinat.

Cum e la chip? Întrebările lui Saul și răspunsurile femeii constituie dovezi că n-a văzut ,el însuși apariția .

Ar fi contrar oricărui principiu de dreptate să ne închipuim că autoritatea divină să dea voie unei necromante (vrajiroare) să cheme pe Samuel din locul lui de odihnă. A crede că Dumnezeu, care a pus necromanția sub interdicție (Deuteronom 18,10-12), avea să cedeze cererii unui medium și să tulbure pe sfântul Său, Samuel, care dormea, ar fi întru totul de neconceput. Dar, după cum Satana a avut puterea să apară în fața lui Isus în pustie ca un înger de lumină, tot așa el sau agenții lui puteau, dacă le era îngăduit, să-l personifice pe Samuel, să-i imite atât vocea, cât și figura.

Diavolul a folosit această ocazie ca să-și bată joc de Saul prin ironia sorții lui. Tocmai bărbatul care îi persecutase pe exponenții acestei practici oculte era acum îngenunchiat înaintea acelei puteri, cerând ajutor.

1 Samuel 28:15 Samuel a zis lui Saul: Pentru ce m-ai tulburat, chemându-mă? Saul a răspuns: Sunt într-o mare strâmtoare: Filistenii îmi fac război, și Dumnezeu S-a depărtat de la mine; nu mi-a răspuns nici prin proroci, nici prin vise. Și te-am chemat să-mi arăți ce să fac.

Samuel a zis. Această propoziție nu trebuie interpretată ca însemnând că într-adevăr Samuel a fost cel care vorbea. Scriitorul descrie pur și simplu întâmplările așa cum au apărut ele, ceea ce este și normal într-o narațiune. Stim care e rolul naratorului desi el n-a fost prezent ,
Uite un exemplu Biblia mai vorbește despre soare că răsare și apune, și așa facem și noi. Nimeni nu este nici înșelat și nici încurcat prin faptul că vorbim atât de simplu despre fenomene complexe. În realitate nu soarele răsare și apune, ci mai degrabă pământul se mișcă. În versetul de față contextul și comparația cu alte texte din Scriptură arată clar că o personificare a lui Samuel exprimă spusele atribuite aici profetului decedat (vezi despre v. 12).

Chemându-mă. Vezi v. 11, unde expresia rchemarer1; (sculare) apare de două ori. Este clar că cei din vechime, în general, considerau regiunea subterană ca locaș al celor morți. Dacă doctrina respectată de cei mai mulți creștini, că cel drept se înalță la cer după moarte, ar fi fost respectată și în acea perioadă antică, Samuel ar fi fost chemat să coboare și spiritul personificat al lui Samuel ar fi spus: rDe ce m-ai adus jos?r1; cred ca esti de acord .Acest singur punct din raport este suficient pentru a nu considera această relatare ca o dovadă în favoarea doctrinei privind starea de conștiință a credincioșilor decedați.

1 Samuel 28:16 Samuel a zis: Pentru ce mă întrebi pe mine când Domnul S-a depărtat de tine și S-a făcut vrăjmașul tău?

Vrăjmașul tău. Cuvintele acestea identifică pe autorul lor. Declarația făcută aici și în versetele care urmează, ilustrează înșelăciunea caracteristică a diavolului. Încă de la căderea lui, Satana s-a străduit să redea caracterul lui Dumnezeu în culori false. El Îl prezintă pe Dumnezeu ca pe un tiran răzbunător care aruncă în iad pe cei care nu se tem de El .El ademenește pe oameni să păcătuiască și apoi prezintă cazul lor ca fiind cu desăvârșire fără nădejde. El Îl înfățișează pe Dumnezeu ca nefiind binevoitor să ierte pe păcătos atâta timp cât există cea mai mică scuză de a nu-l primi. În felul acesta, el Îl descrie oamenilor pe Dumnezeu ca vrăjmaș al lor. Concepția aceasta se află la temelia religiilor păgâne, care învață că sacrificiile sunt necesare pentru a îndupleca pe un Dumnezeu mânios. Cât de cu totul contrară este o astfel de doctrină față de învățăturile Scripturii, care Îl înfățișează pe Dumnezeu ca Unul care îi iubește pe toți și gata să aducă sacrificiul suprem pentru a mântui pe vinovat (Ioan 3,16; 2 Petru 3,9)!

Aceasta relatare personificarea lui Samuel de catre satana are o invatatura foarte importanta .
Cu cat ne apropiem de venirea Domnului Isus satana prin oameni lui si chiar demoni cei rai vor face semen si minuni , va cobori foc din cer , va lua chipul celor morti si are ca scop sa ne departeze de Isus . asemenea situati a vrajitoarei din Endor se intampla si vor lua o amploare mult mai mare . Voi reveniicu mai multe . Iarasi am scris mult
Cu respect

Pagina 2 din 8 < 1 2 3 4 5 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164110 vizite unice Powered by PHP-Fusion