Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 4
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 2 din 2 < 1 2
Deconectat RE: Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor
abdon
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21264. Postat la 12/01/2013 20:42 - 4497z11h57m
Intrebare usoara, cu raspuns intrebator: Care faptura este sfintita prin Cuvantul lui Dumnezeu?

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Pedro V
21265. Postat la 12/01/2013 22:34 - 4497z10h6m
Florin Dan a scris:
Fraților cum explicați vă rog referința biblică :căci orice făptură a lui dumnezeu este bună, și nimic nu este de lepădat dacă se ia cu mulțumiri, pentru că este sfințit prin cuvântul lui Dumnezeu prin rugăciune.

Dumnezeu a facut pestii cei mari si toate vietuitoarele care se misca si de care misuna apele, dupa soiurile lor; a facut si orice pasare inaripata dupa soiul ei. Dumnezeu a vazut ca erau bune. (Fac.1:21)
Dumnezeu a facut fiarele pamantului dupa soiul lor, vitele dupa soiul lor si toate taratoarele pamantului dupa soiul lor. Dumnezeu a vazut ca erau bune. (Fac.1:25)
Dumnezeu S-a uitat la tot ce facuse; si iata ca erau foarte bune. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a sasea. (Fac.1:31)

Deci Dumnezeu a facut toate lucrurile foarte bune si cu un scop precis,doar ca omul intoarce ce a hotarat Dumnezeu pentru orice faptura dupa placul sau,si atunci intra in contradictoriu cu Stapanul.

Iar daca intrebarea ta ar avea vreo legatura cu ideea ,, orice faptura este buna .....de mancat '',atunci este adaugat la Cuvant,scos din Biblie,si cel mai rau lucru fiind necredinciosia fata de cuvantul lui Isus,adica Biblia.

1.NU scrie orice faptura este buna .....de mancat(pentru a include aici animalele PRIVITE SI NUMITE de Dumnezeu ca fiind necurate),ci scrie doar ca este BUNA,asa cum a zis Dumnezeu de la inceput.Mai sus in vs 3 scrie..cei ce cred...si cunosc Adevarul,iar in vs 5 sfintit prin Cuvantul lui Dumnezeu...,deci trebuie totul doar pe ce scrie si spune Biblia despre aceste fapturi sau despre orice lucru,nu putem trage concluzii fara a vedea ce spune Dumnezeu,Isus,Duhul SFANT in Cuvant despre vreo nelamurire cu vreun verset tradus sau interpretat ,,bine'',pentru vreun om sau cult.

2.Toate fapturile lui Dumnezeu sunt foarte bune,NU exista vreo faptura CREATA NECURATA,ci exista doar cuvant lasat de Dumnezeu prin prororocii Sai asa: Dumnezeu a zis...sa-l PRIVITI ca necurat. (Lev.11:5) ,lucruri uracioase,(isaia 66.17) intinat,spurcat (Apoc.22:11) sa nu mananci, sa nu bei, sa faci deosebire ....etc... AMIN.

Deci cand Dumnezeu,Isus sau Duhul Sfant ZIC:sa privesti porcul ca necurat asa ramane, sa faci deosebire intre animalele curate si necurate asa ramane, sa nu curvesti asa ramane, sa te botezi asa ramane, sa iubesti aproapele asa ramane,sa fi plin de Duh asa ramane.....si oricare alta porunca din Cuvantul Bibliei care nu sa implinit in jertfa Domnului Isus RAMANE CAT VA TINE OMENIREA.
Sa lasam lucrarile lui Dumnezeu pentru scopul bine hotarat si gandit de TATAl la creatiunea lor,si sa nu amestecam noi minciuna cu adevarul,raul cu binele ,intinatul cu curatul.

Insa, fiindca avem acelasi duh de credinta, potrivit cu ceea ce este scris: "Am crezut, de aceea am vorbit!", si noi credem, si de aceea vorbim. (2Cor.4:13)
AMIN.

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
abdon
21270. Postat la 13/01/2013 11:58 - 4496z20h42m
Dumnezeu a zis sa nu manance din pom, mai tarziu tot Dumnezeu a zis sa nu se manance orice animal, sau chiar deloc, carne.
Adam si Eva, le-a placut la privire rodul "ispitei", si au mancat, si nu mintzea diavolul ce zicea.
Crestinilor de astazi le place gustul carnii si vor sa manance orice pe baza Cuvantului,
si se arunca in hazard, nu fac ca si Domnul Isus, cand a venit diavolul cu Cuvantul si i-a aratat ca este scris, si Domnul a demonstrat ca sunt si alte texte scrise ..., crestinii moderni daca le-ai spune de post ar rade de tine, daca le spui de carne sunt primii la mese, si dovedesc ca cel rau cu Cuvantul ca se poate manca orice, dar nu citesc atenti partea cu: " este sfintit prin Cuvant"! Astfel Dumnezeu nu a curatit porcul, sau iepurele, si nici Hristos nu s-a rastignit pentru a curati porcul, sau celelalte declarate de Domnul a fi necurate.
In fine noi ne agitam si repsectivul care a pus intrebare nu a raspuns intrebarii mele: Ce e sfintit prin Cuvant?

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

fullban10
21271. Postat la 13/01/2013 14:58 - 4496z17h42m
Orice făptură, se poate referi și la făpturile care sunt tăiate pentru hrană, și la făpturile care nu sunt tăiate pentru hrană. Sfințit prin Cuvânt de mulțumire , pot să înțeleg că rugăciunea la masă, sfințește bucatele, și că atunci când îmi este adus un cățeluș sau o pisică și mulțumesc prin Cuvânt Domnului, făptura aceasta, îmi va fi un ajutor sfințit în singurătatea mea.
Mulțumirea prin Cuvânt asupra făpturilor care au fost făcute bune de Dumnezeu :
- dacă sunt curate, îl sfințește pe cel ce le mănâncă .
- dacă e un animal de companie, îl sfințește pe dătător și pe primitor.
- dacă e un bolnav care îți este dat spre îngrijire, te sfințește și pe tine, și pe el, și locul unde vei sluji.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
emanolake
21282. Postat la 14/01/2013 17:01 - 4495z15h39m
Draga valentina, tema subiectului care este adus in evidenta trebuie sa fie comform versetului din scriptura si nu cu presupuneri din mintea omului sau cu pareri sau idei. In comformitate am obeservat in postare ca: rugaciunea la masa sfinteste bucatele
- dacă sunt curate, îl sfințește pe cel ce le mănâncă .
- dacă e un animal de companie, îl sfințește pe dătător și pe primitor.
- dacă e un bolnav care îți este dat spre îngrijire, te sfințește și pe tine, și pe el, și locul unde vei sluji.

Ar trebui sa distingem un pic ce inseamna cuvintul sfintit sau sfintire pentru a ne putea da seama si a intelege sensul ei. Din punctul meu de vedere eu asa am inteles din sfinta scriptura ca unul singur este dadatorul de viata si numai prin El sintem si noi sfinti. El este cel care sfinteste lucrurle caci numai Domnul este sfint. Din El, prin El si pentru El sint toate lucrurile.

Efeseni 1:4
În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinți și fără prihană înaintea Lui
1 Petru 1:15
Ci, după cum Cel ce v-a chemat este sfânt, fiți și voi sfinți în toată purtarea voastră.

Daca ma-m pus la masa sa maninc o mincare eu cer Domnului binecuvintarea si la urma ai multumesc dar nici de cum sa sfintesc eu bucatele de pe masa, apoi daca am un animal de companie si ai port de grija asta nu inseamna ca ma sfinteste pe mine un animal care al am in casa ci datoria animalului e sa aibe grija de om nu eu sal tin in casa si sal piaptan toata ziua si sai fac placerile sale, daca am grija de un bolnav este o datorie si porunca sa purtam de grija celor din casa, strainilor, bolnavilor,vaduvelor saracilor etc. Dar el nu sfinteste locul unde stai sau ca ai grija de el ci faci o fapta iar datoritei faptei vei fi rasplatit. Am observat ca in principiu nu prea se distinge cuvintul sfintit si majoritatea crestinilor nui prea da importante. Sa revenim la tema din 1 Timotei 4 si sa luam cu primul verset ce vrea sa aduca in evidenta cuvintul Domnului: Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor.

Apare o avertizare poporului prin duhul ca multi vor cadea de la adevar, multi vor ajunge sa se increada in oameni care vor veni cu multe invataturi si filozofii, vor ajunge multi care asi iau invataturi dupa placul si pofta lor si cu inima il vor tagadui pe Domnul ceresc, multi se vor categorisi ca in pilda cu saminta din Luca 8:11-18, multi vor umbla dupa datini si traditi ale paginilor si multe alte ar fi de expus aicia, acest verset este dedicat celor din casa lui Adonai care au primit cuvintul si au gustat din darul ceresc. Deci textul sau cea ce vrea sa aduca in evidente in timotei despre faptura, nu este vorba despre toate fapturile de pe pamint ci faptura care este omul:

Ioel 2:28
După aceea voi turna Duhul Meu peste orice făptură; fiii și fiicele voastre vor proroci, bătrânii voștri vor visa vise, și tinerii voștri vor avea vedenii.
Zaharia 2:13
Orice făptură să tacă înaintea Domnului, căci El S-a și sculat din locașul Lui cel sfânt!
Marcu 16:15
Apoi le-a zis: Duceți-vă în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la orice făptură.
Luca 3:6
Și orice făptură va vedea mântuirea lui Dumnezeu.

Deci specificarea din timotei este pentru persoana si nu pentru animale cum ar presupune uni. Nimic un este de lepadat daca se ia cu multumiri, pentru ca este sfintit prin cuvintul Domnului si prin rugaciune, ce facea Domnul in gradina? Se ruga? pentru cine? Pentru noi oameni.

Am făcut cunoscut Numele Tău oamenilor pe care Mi i-ai dat din lume. Ai Tăi erau, și Tu Mi i-ai dat; și ei au păzit Cuvântul Tău. Acum au cunoscut că tot ce Mi-ai dat Tu vine de la Tine.Căci le-am dat cuvintele pe care Mi le-ai dat Tu. Ei le-au primit și au cunoscut cu adevărat că de la Tine am ieșit și au crezut că Tu M-ai trimis. Pentru ei Mă rog. Nu Mă rog pentru lume, ci pentru aceia pe care Mi i-ai dat Tu; pentru că sunt ai Tăi: Sfințește-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul. Și Eu însumi Mă sfințesc pentru ei, ca și ei să fie sfințiți prin adevăr.

2 Corinteni 5:17
Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.
Coloseni 3:12
Astfel, dar, ca niște aleși ai lui Dumnezeu, sfinți și preaiubiți, îmbrăcați-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândețe, cu îndelungă răbdare.
Aurelc
21284. Postat la 15/01/2013 07:32 - 4495z1h8m
Trebuie sa recunosc faptul ca atunci cand am citit ultimele postari m-am intrebat daca nu cumva am gresit subiectul dupa ce l-am deschis si ma asteptam sa se discute despre cei ce opresc sau interzic casatoria si intrebuintarea unor mancaruri pe care Dumnezeu le-a lasat sa poata fi consumate.

Dragilor, aici nu e vorba nici de animale de companie, nici de oameni bolnavi care-ti sunt adusi sa-i ingrijesti, nici de sfintirea noastra ca si credinciosi, nici de multe altele care au fost pomenite mai sus... ma simt nevoit sa reiau citatul biblic pentru a da o mana de ajutor celor ce vor sa intre la subiect si sa inteleaga ceva legat de el:
Citat VDC 1Tesaloniceni 4:1. Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor,
2. abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor.
3. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor, pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
4. Căci orice făptură a lui Dumnezeu este bună: și nimic nu este de lepădat, dacă se ia cu mulțumiri;
5. pentru că este sfințit prin Cuvântul lui Dumnezeu și prin rugăciune.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Nica Schirod
21286. Postat la 15/01/2013 11:30 - 4494z21h10m
Acum am lecturat tot conținutul topicului și am rămas înmărmurit câte păreri au frații și surorile, eu cred că părerile expuse aici, sunt luate din inima lor și trăite practicate în viața fiecăruia, dacă așa trăim în controverse, dacă înțelegem Biblia în atâtea feluri, mă întreb, dacă Dumnezeu tot atâtea feluri de practică a lăsat să fie în poporul răscumpărat prin sângele sfânt prin fiul Său pe Golgota.

Începutul topicului a fost așa:

Multă Pace.

Propun spre dezbatere un text destul de controversat, de multe ori și de către destul de mulți, sunt foarte curios ce interpretări găsim la acest verset, dar mai mult și mai mult, mă interesează adevărul, iată versetul:
1 Timotei 4:3 Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor, pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.

Eu cred că forumul acesta, are ca scop , ca cei ce scriu, să o facă cu răspundere, să fie o părticică de candelă, care să lumineze ceva mai pe înțeles pe cei sinceri și să contribuie la răspândirea adevărului, pentru pregătirea bucatelor tari, să poată fi savurate și de cei care nu sunt filosofi în Biblie, însă se văd și bețe în roate, ca să nu fie pe înțelesul tuturor.

Acuma, încerc să mă apropii de felul cum înțeleg eu acest verset și nu mă voi strădui să fac o istorie a trecutului, conținutului acestui verset, ci de contemporaneitatea noastră și nici nu voi discuta de cei de la discotecă, sau de cei din piață, nici de cei de pe stradă, ci de noi și numai de noi ........
Legea căsătoriei, o cunoaștem pe dea rostul aproape toți, o găsim și aici în acest topic, expusă de sora Lavinia, dar chiar dacă voi fi considerat o bucățică de coadă de topor în explicație, pentru că am să dau cu bâta în baltă direct.

În afară de politica Legii căsătoriei, eu voi vorbi acum de politica urmării/practicii căsătoriei.
Scumpii moșului, căsătoria nu înseamnă numai sex și iară sex, în Legea căsătoriei este și conținutul: Creșteți și înmulțiți-vă, să fiu iertat, dar majoritatea și aici îi și mai grav, că și printre noi se cam calculează Legea căsătoriei cu - (minus), că din doi părinți, rezultă un copil și discuțiile în cercuri mai restrânse dar acceptate sunt cam așa; Mai bine puțin și bun.

Mă opresc aici, că iarăși zic, dacă merg până la capăt se pune punct discuției, așa că las să văd ce se mai discută, în urma , ca am dat cu bâta în baltă,
Am să spun o poveste în direcția asta, la topicul cu pricina.
În rest; Domnul cu noi!!!

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Pagina 2 din 2 < 1 2
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19193177 vizite unice Powered by PHP-Fusion