"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
Proverbul romanesc spune estele de la CAP se impute;
Pai daca stricaciunea a intrat prin cei mari(capul)Batrinul =Prez
Probapil ca se va face curatenie incepind cu Coada(prorocul care spune minciuni)
Deci eliminam pe acestia si lucrurile vor fi bune ...daca nu ne elimina ei pe noi
DARUL DEOSEBIRII DUHURILOR E AICI 1.ioan 4 v 6 .
O sa pun cateva intrebari, la care doresc sa mi se raspunda sincer.
1.Cine trimite lucrarea de ratacire si de ce?
2.Cine primeste aceasta lucrare de ratacire si de ce?
3.Ce este "taina faradelegii? Daca se poate rspundeti cu Biblia.
4.De ce credeti ca manifestarile Duhului Sfant sunt confundate cu aceasta lucrare de ratacire si nu altceva?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Dumnezeu și lucrarea de rătăcire!
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi)
18695. Postat la 15/06/2012 15:32 - 4708z15h37m
Pacea Domnului Isus Hristos !
Nepazirea Poruncilor
Asa vorbeste Domnul: "Pentru trei nelegiuiri ale lui Iuda, ba pentru patru, nu-Mi schimb hotararea, pentru ca au nesocotit Legea Domnului si n-au pazit poruncile Lui, ci s-au lasat dusi in ratacire de idolii cei mincinosi dupa care au umblat si parintii lor; (Amos.2:4)
Pe Cei ce calca Poruncile si se infioara sa zica ca au Duhul Sfint ,Dumnezeu ai numeste Blestemati,iar unii dintre noi ai numesc Frati.
Tu mustri pe cei ingamfati, pe blestematii acestia care se ratacesc de la poruncile Tale.(Ps.119:21)
Ci v-am scris sa n-aveti niciun fel de legaturi cu vreunul care, macar ca isi zice "frate", totusi este curvar, sau lacom de bani, sau inchinator la idoli, sau defaimator, sau betiv, sau hraparet; cu un astfel de om nu trebuie nici sa mancati.(1Cor.5:15)
Povatuitori de dragul Scaunului
Cei ce povatuiesc pe poporul acesta il duc in ratacire, si cei ce se lasa povatuiti de ei sunt pierduti. (Isa.9:16)
Mandria
Caci mandria inimii tale te-a dus in ratacire, pe tine care locuiesti in crapaturile stancilor si domnesti in inaltime; de aceea, tu zici in tine insuti: "Cine ma va arunca la pamant?" (Obad.1:3)
Propovaduirea noastra trebuie sa fie curata,fara menajamente de a proteja de dragul unor interese.
Caci propovaduirea noastra nu se intemeiaza nici pe ratacire, nici pe necuratie, nici pe viclenie(1Tes.2:3)
Mai intai erau Poruncile dupa acea a venit Pangarirea,sa zicem ca Sambatarii au iesit din Penticostali,este o minciuna,mai degraba a intrat Penticostalismul in Sambatari incluind toate Bagajele de mai sus: Functii,Mandrie,Calcarea Sabatului,Propovaduirea partinitoare doar de a avea cat mai multi membrii,Satana in numele Dragostei doreste Ecumenism,amestecarea adevarului cu neadevar,sa mergi la Staruintele lor in timp ce ei sunt Calcatori de Porunci,cuvantul ne spune astfel:
Daca cineva isi intoarce urechea ca sa n-asculte Legea, chiar si rugaciunea lui este o scarba. - (Prov.28:9)
Nu aveti curajul sa spuneti adevarul,din diferite interse,astfel va faceti partasi Pacatului,Apostolul Pavel a avut si a spuso :
Oamenii acestia sunt niste apostoli mincinosi, niste lucratori inselatori, care se prefac in apostoli ai lui Hristos. (2Cor.11:13)
Cu toate astea nu doresc sa jignesc pe nimeni deorece ,Cuvantul este ca o Sabie cu doua taisuri, el vorbeste,suntem in faza in care Lepadarea de Credinta este in mare voga de dragul Scaunelor si a copierii Obiceiurilor care distruge Temelia Credintei in favoarea Doctrinei :
2. sa nu va lasati clatinati asa de repede in mintea voastra si sa nu va tulburati de vreun duh, nici de vreo vorba, nici de vreo epistola, ca venind de la noi, ca si cum ziua Domnului ar fi si venit chiar.
3. Nimeni sa nu va amageasca in vreun chip; caci nu va veni inainte ca sa fi venit lepadarea de credinta si de a se descoperi omul faradelegii, fiul pierzarii,(2 Tesaloniceni 2)
Aceste cuvinte din Tesaloniceni sunt clare,se vorbeste de Dragostea Adevarului care astazi nu se doreste Primita si din cauza asta Dumnezeu le trimite o lucrare de ratacire, ca sa creada o minciuna.
9. Aratarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de semne si puteri mincinoase
10. si cu toate amagirile nelegiuirii, pentru cei ce sunt pe calea pierzarii, pentru ca n-au primit dragostea adevarului ca sa fie mantuiti.
11. Din aceasta pricina, Dumnezeu le trimite o lucrare de ratacire, ca sa creada o minciuna,
Din aceasta pricina, Dumnezeu le trimite o lucrare de ratacire, ca sa creada o minciuna, (2Tes.2:9-11)
Fratii mei, sa nu tineti credinta Domnului nostru Isus Hristos, Domnul slavei, cautand la fata omului. (Iac.2:1)
Fratii mei, ce-i foloseste cuiva sa spuna ca are credinta, daca n-are fapte? Poate oare credinta aceasta sa-l mantuiasca? (Iac.2:14)
30. Din pricina aceasta sunt intre voi multi neputinciosi si bolnavi, si nu putini dorm.
31. Daca ne-am judeca singuri, n-am fi judecati.(1Cor.1130,31)
De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Desi multi nu cunosc istoricul bisericii noastre de sambatari, de vor sau nu, vor constata ca de fapt initiatorii comunitatii noastre din Romania sunt fratii penticostali.(contactati fratii batrani, pentru lamuriri)
Cat despre Duhul Sfant si manifestarile acestuia sunt scrise in Biblie, de le credem sau nu, ele sunt si vor fi in inimile celor care cred in Isus Hristos care s-a inaltat ca sa trimita Mangaietorul, Duhul adevarului.
Pe langa prorocii adevarati sunt si cei mincinosi, insa unde este darul deosebirii duhurilor, acestia vor fi descoperiti.
Pentru cei care sunt mincinosi, nu vom opri manifestarile Duhului Sfant si a darurilor Sale, ci ii vom opri pe cei falsi.
Capitolul 14 din 1 Corinteni ne invata despre aceste lucruri, cititi, va rog!
Duhul Sfant este principalul element al vietilor noastre care ne ajuta in desavarsirea si sfintirea noastra, El scrie pe tablita inimii noastre Legile si Poruncile lui Dumnezeu, si ne ajuta sa le implinim.
Frate Ioan, toate lucrurile rele pe care le-ai citat mai sus... sunt printre noi, si stii ce s-a intamplat cand Semanatorul a semanat graul, cel rau noaptea a venit si a semanat neghina, insa interesant este faptul ca Semanatorul nu a smulso, ci a lasat-o pana la strangerea snopilor...ce zici de asta?
Fecioarele toate au fost impreuna pana la strigarea din urma, nu?
Taina faradelegii isi face lucrarea in cei care nu cunosc dragostea adevarului, chiar Dumnezeu le trimite o lucrare de ratacire ca sa creada o minciuna, ce zici de asta?
DUMNEZEU TRIMITE LUCRAREA DE RATACIRE?
Eu zic sa lasam penticostalii in pace si sa nu credem ca de la ei vin toate relele, ci de la cel rau care lucreaza in bisericile noastre, toti penticostalii sa vina la sabat si sa tina dieta, Legi si Porunci, ca pentru toti a murit Mantuitorul.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
Moderator5 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
18703. Postat la 15/06/2012 20:05 - 4708z11h3m
natanaelbatlea am fost nevoiti sa stergem postarea dvs. deoarece cuprindea grave acuze la adresa altor comunitati religioase ceea ce contravine regulamentului acestui forum si de asemenea Evangheliei Mantuitorului...dusmanul nostru nu este o alta confesiune si nici macar o alta religie...nu este omul ci este Satan. In cazul in care limbajul dvs. nu se va schmba intr-un limbaj fratesc, constructiv ne simtim obligati sa va sanctionam.
Lucia a scris:
Desi multi nu cunosc istoricul bisericii noastre de sambatari, de vor sau nu, vor constata ca de fapt initiatorii comunitatii noastre din Romania sunt fratii penticostali.(contactati fratii batrani, pentru lamuriri)
Soră Lucia biserica lui Dumnezeu nu are cum să provină din penticostali, este total greșită afirmația dumneavoastră, sabatul a fost ținut de frați noștri înaintea lui Boieru, doar că nu se știau unii de alți, sunt multe biserici de-ale noastre ce sau format pe parcurs din ortodocși, de exemplu avem biserici în zona Maramureșului ce au venit de la ortodocși în numar foarte mare și eu cred cu tărie că cei mai mulți frați la nivel național au venit de la ortodocși, dacă stăm să analizăm câți au venit de la penticostali numărul lor este mic, ici colo câte o familie a venit de la penticostali, din câte știu cei ce au venit de la penticostali acuma 70 ani, ani buni mâncau carne de porc dar țineau și sabatul, sărbătorile le-au acceptat mai târziu.
Se pare că acest bagaj cu lucrarea Duhului Sfânt unii au adus de la penticostali, și duc pe mulți frați de-ai noștri în rătăcire, dacă stăm să analizăm 1.Corinteni cap. 14, vom vedea că se încalcă flagrant această lucrare, ultimul verset ne amintește că această lucrare să se facă cu rânduială, cine respectă tot ce spune Apostolul Pavel atunci putem spune că acel om este călăuzit de duhul sfânt, oare respectăm noi tot ce scrie în Cor.14?
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Frate Dany, eu m-am informat despre istoricul bisericii noastre inca de pe timpul celui de al doilea razboi mondial.(am dovezi si chiar poze de la Sarbatorile Domnului)
Primul pastor al bisericii noastre a fost fratele Ispas(pastor penticostal) din Maramures, asa cum Pavel a infiintat bisericile locale dintre neamuri, de ce ne-am rusina ca primul nostru conducator spiritual a fost un penticostal?
Apoi, stii de ce ma mir, ca parintii fratelui Ovidiu pot dovedi acest lucru si fratele Ghita Iurian din Cluj, eu cred ca adevarul va iesi la iveala intr-un final.
Fratele Boieru a fost propavaduitorul credintei noastre in toata tara, un fel de misionar.(tot penticostal)
Duhul Sfant nu este un bagaj de la penticostali, ci Cuvantul lui Dumnezeu ne vorbeste deslusit despre El si lucrarea Lui.
Eu il iau din Cuvant , nu de la fratii penticostali, nimeni nu este in stare sa-l propage in inimile noastre decat Bunul Dumnezeu.
Ar trebui sa ne punem urmatoarea intrebare:
Daca nu vom primi Puterea de la Cincizecime, vom putea sa ne desavarsim si sa ne transformam cand va veni MIRELE?
Soră Lucia dovezile ce mi-l prezentați îmi sunt cunoscute în mare parte, pe fratele Pavel l-am cunoscut personal chiar am fost la înmormântarea lui, dar tot ce spuneți nu atestă că biserica noastră provine din frați penticostali, ea este formată de ucenici Domnului, în unele zone ale țări au fost formate biserici din adunări de penticostali, dar nu la nivel național, știu adunare cu foarte mulți membri ce au venit de la ortodocși, chiar și eu sunt unul din ei.
Soră dragă nu cred că este atât de important acest adevăr de care vorbiți, chiar pentru mine nu contează, important este că Dumnezeu a avut milă de mine și mi-a făcut cunoscut adevărul, cât despre puterea de la Cincizecime pot să spun că nu o regăsesc în biserica Penticostală oare la noi există acea putere? Eu caut putere de la Cincizecime și o găsesc în Cor.14, am ocazia să vizitez multe adunări de-ale noastre și am observat că mulți încalcă rânduiala din Cor.14, ceia ce a dezamăgit multă lume, mulți ar fi dorit să se pocăiască dar sau poticnit din pricina prorociilor mincinoase, dar până la urmă am văzut cu ochi mei cum Dumnezeu a pedepsit pe toți cei ce au avut acel duh de îndrăzneală.
1.Ioan;20. Dar voi ați primit ungerea din partea Celui sfânt, și știți orice lucru.
21. V-am scris nu că n-ați cunoaște adevărul, ci pentru că îl cunoașteți, și știți că nici o minciună nu vine din adevăr.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Mai informeaza-te si apoi mai discutam despre radacinile noastre...
Cat despre prorocii mincinosi, ma bucur ca aveti darul deosebirii duhurilor si ca ati fost instiintat de pedepsele celor care au indraznit sa vorbeasca in numele Domnului, se poate spune ca aveti si darul descoperirilor.
Vorbesc pe baza Cuvantului, pentru ca:
"Si Dumnezeu a randuit in biserica, mai intai apostoli, al doilea PROROCI, al treilea invatatori, apoi puteri miraculoase, apoi, daruri de vindecari, ajutorari, administrari,felurite limbi."(1Cor.12-28)
Corect soră pe baza cuvântului lui Dumnezeu suntem înștiințați, numi permit și mie frică să vorbesc ceva de la mine.
2 Corinteni, Capitolul 2:17. Căci noi nu stricăm Cuvântul lui Dumnezeu, cum fac cei mai mulți; ci vorbim cu inimă curată, din partea lui Dumnezeu, înaintea lui Dumnezeu, în Hristos.
Dani intrun fel iti pot da dreptate, pentru ca din cauza faradelegi si razvratiri oamenilor, au aparut o multime de proroci falsi, si tocmai prin faptul ca in lume exista un proroc mincinos, acest lucru intareste si arata ca undeva exista si cel adevarat!
Hai sa luam un caz practic, de exemplu cand existau marcile (valuta). Atata timp cat existau cele adevarate, cele bune in circulatie, existau si cele false. Dar cand sau tras de pe piata cele adevarate, atunci au disparut si cele false. Pentru ca cele false nu mai aveau nici o valoare atunci cand cele adevarate nu mai existau. Tot in felul asta, atata timp cat exista un proroc mincinos, acest lucru arata ca undeva este unul adevarat. Cand dispare cel adevarat, mai are vreo valoare cel mincinos?
Ganditiva doar la Ilie, el se credea singur intre atatia proroci a lui bal, proroci mincinosi, si cand colo mai erau inca 7 mii de oameni, care nu sau plecat fata inaintea lui bal, proroci adevarati!
"În norod s-au ridicat și proroci mincinoși, cum și între voi vor fi învățători mincinoși, care vor strecura pe furiș erezii nimicitoare, se vor lepăda de Stăpânul care i-a răscumpărat și vor face să cadă asupra lor o pierzare năprasnică."
Daca aruncam o privire aici, observam doua categori de oameni proroci mincinosi, si invataoti mincinosi. Akum sa ne punem intrebarea. Daca biblia ne vorbeste despre invatatori mincinosi inseamna ca toti sunt mincinosi? Daca exista invatatorul cel mincinos atunci exista si invatatorul adevarat nu? Daca exista un frate adevarat, crezi ca nu exista si cel "fals"?
Tot asa se intampla si cu proroci, pentru ca Diavolul intodeauna a incercat sa copieze lucrarea lui Dumnezeu.
Biblia ne invata sa nu dispretuim prorociile, ci sa luam ce e bun, si totodata ne-a dat dreptul sa cercetam Duhurile, caci in lume s-au ivit multi invatatori mincinosi, proroci mincinosi, frati mincinosi, si lista poate continua....
Adevarul a fost scris ...a aparut intre timp ceva GALBEN si cursul sa oprit
Acum sa mergem la ceva scripturi cum dealtfel procedez;deci Ysae-yah 29 v 9-11; Ramineti incremeniti si uimiți,...Yahweh a turnat peste voi un Duh de
adormire (moarte)..v-a închis ochii prorocilor,,Ochii?? si va acoperit capetele vazatorilor...
Psalm 49 v 13-14;
Prorocul mincinos este si învatator mincinos (apoc 2 v 20)
Despre lucrarile care se manifesta astazi..în babilon ;Acolo in babilon nu exista Ruach ha Qodesh; este un locaș al dracilor ..si o inchisoare a oricarui duh necurat (apoc 18 v2 ) Poate fi ceva bun in babilon? Binenteles Babilonul nu are Legea lui Yahweh;poruncile ,rinduelile Numele Lui si nu tin Shabatele Lui Acesta este Babilonul ,cum sa aiba Ruach ha Qodesh? ei babiloneni au duhuri de draci ; aceste duhuri se manifesta ca si cum ar fi Ruach ha Qodesh
imita lucrarea lui Yahweh dar nu vine din Yahweh; cum vrajitori egiptului îl imitau pe Moshe(moise) tot asa si aceste duhuri de draci imita in Babilon si nu numai adevarata lucrare de la Yahweh ;dar nu apartine lui Yahweh
natanaelbarlea, ei nu vin din Babilon, ci se ridica dintre noi, subliniez de mii de ori acest lucru...
"Ei au iesit dintre ai nostri, dar nu erau dintre ai nostri..."(1Ioan 2.19)
"Niste oameni de nimic au iesit din mijlocul tau si au amagit pe cei care erau in cetate, spunand sa mearga dupa alti Dumnezei..."(Deutronom 13.13)
Acolo se zbate satan ca un leu, in mijlocul celor care cunosc adevarul, ca sa-i duca in ratacire pe cei alesi.
"Cine este MINCINOSUL, daca nu cel ce tagaduieste ca ISUS este HRISTOSUL?Acela este ANTICRISTUL.."(1Ioan 2.22)
Sa lasam lumea cu tot ce este in ea, sa lasam Babilonul si alte confesiuni si sa stam atenti ca dintre noi se ridica MINCINOSUL.
Oameni de nimic se vor ridica intre noi sa spuna ca Isus nu este Hristosul...vor veni cu invataturi mincinoase acceptand o tinuta si un comportament lumesc in adunari, vor accepta iesirile in adunarile celor pacatosi(dans, petrceri, bronzaturi, bauturi alcolice, iubirea de sine, iubirea de bani, inbuibarile...varsa samanta ca sa aiba cati de putini copii)
Acestia se vor incumeta sa se ridice la amvoane si duhul de mandrie ii vor face sa o ia inaintea lui Dumnezeu, si sa dea invataturi dupa placul inimii lor.
Iata lucrarea de amagire, iata mincinosul, care ne inseala ca putem merge si cu lumea si cu Dumnezeu!
S-au ridicat proroci mincinosi si din cauza asta ii oprim si pe cei adevarati, dar ce ne facem cu INVATATORII MINCINOSI, care s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie?
Deconectat
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
18744. Postat la 17/06/2012 13:25 - 4706z17h43m
De multe ori dam vina pe cineva...pe satana care el este inselatorul si mincinosul tuturor care îl asculta ,pe invatatori mincinosi,pe proroci mincinosi, pe hristosi mincinosi sau pe filozofi etc....dar problema este alta....tu omule esti problema?...pentru ce?..si de ce?...este ca te lasi condus si influentat de aceste categori de persoane care sint duhuri de inselaciune,de abatere de a nu face voia Domnului....pentru a nu cunoaste adevarul si de a merge in ratacire ...trebuie sa te cunosti pe tine insusi ca persoana,atributia ta care o ai fata de Yahweh,responsabilitatea fata de Creator care El tia dat viata pe pamint, de ce? pentru ce'?si care este scopul tau in calatoria pe acest pamint, șansa si speranța care ti sa oferit, si ar fi multe de enumerat, dar cel mai important este sa-ti cunosti scopul tău. Si scopul omului este de a pazi si a face voia Domnului si a nu te abate nici la stinga nici la drapta de la Legile sale,Poruncile sale si Orinduierile sale, atuncea nici o putere a duhurilor care sint pe pamint nu vor mai avea putere sa te abate sau sa te insele sau sa te indeparteze de Domnul....Si un lucru mare care multi nu-si dau interes sau nu ia-u aminte este ca...Yahwe si-a ales un popor care sa-i fie sfint, sa-i poarta Numele si sa fie cu teama si frica...si a dat o porunca sa fiti sfinti ca Eu sint sfint ca Eu vam ales sa-mi fiti un popor sfint......Intrebare este urmatoarea cum poti fi sfint daca in zilele noastre majoritatea crestini sau abatut de la adevar si nu mai cred ce-a ce a dat Domnul pe muntele Horeb..