Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 4
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 2 din 2 < 1 2
Deconectat RE: Ce reprezintă cuvantul AMIN sau AMEN?
fullban6
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18772. Postat la 18/06/2012 20:11 - 4705z11h24m
Alin a spus:
Isus Cristos e Domnul Dumnezeul neamurilor si Dumnezeul lui Israel de acum si pana in veac! Si tot poporul sa zica : Amin

Elohim al lui Ysra-yah este Yahweh (deot 6 v4)
Neamurile (goim) nu cunosc pe Yahweh (1 tes 4 v5)
zeii (dumnezeu(ii) neamurilor sint Idoli.dar Yahweh a creat cerurile(ps 96v 5)
alin
18773. Postat la 18/06/2012 20:15 - 4705z11h19m

Vrednic esti Doamne Dumnezeul nostru ca prin puterea noastra nu putem fi mantuiti, oricat ne-am chinui noi e in zadar. Ci prin harul Tau ce sa aratat in Isus Hristos! Amin
fullban6
18960. Postat la 27/06/2012 04:09 - 4697z3h25m
http://www.yahwehsword.org/images/amen-button.jpg[img][/img]
gershom
18969. Postat la 27/06/2012 16:24 - 4696z15h10m
Frate Natanael, ...și totusi, care vă este părerea asupra cuvântului "amen" ? ...pentru că dați semnale confuse.
Pe de o parte, în postarea de sus a-ți menționat o adresă de net, care ar fi împotriva folosirii acestui cuvânt (etichetându-l ca zeitate egipteană), iar pe cealaltă parte, în postarea # 18941 de la subiectul "Dumnezeu sau YHWH" , la sfârșitul postării a-ți folosit cuvântul "amen" ca confirmare/întărire asupra lucrurilor scrise în acea postare.

natanaelbarlea a scris:
ai perfecta dreptate frate drag .poate fratii nu au lumina deplina sa intaleaga ca ,DOMNUL mai inseamna si baal.si intrebarea se pune oare sal coborim atita de josnic pe creatorul nostru Yahweh ....nu nici odata sa nu ne treaca prin cap asa ceva.acasta ar fi o necinstire a numelui sfint,(luarea in desert a numelui sfint.) zic ca tatal ceresc marele Yahweh sa te binecuvinteze frate drag. ptr ca lumina pe care o ai este de sus de la tatal luminilor.asa intaleg si eu despre numele sfinte amen.

Acolo nu mai e vorba de zeitate egipteană? Sau va-ți greșit în exprimare? Sau...

Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
fullban6
18972. Postat la 27/06/2012 17:04 - 4696z14h30m
Sint si eu Om ..greseala enorma dar ne intentionat ..de regula nu folosesc nume pagine ; Yahweh te rog in numele lui Yahushua ha mosh-Yah Iartama ca gura mea (mina mea s scris un nume pagin)
Da din nebagare de seama am dat slava zeului pagin ..promit sa fiu mai vegheator
Multumesc frate ca m-ai trezit
Lucia
19056. Postat la 30/06/2012 22:30 - 4693z9h5m
Isus Hristos e Domnul, Amin, Aleluia!
Cat de frumoasa cantare...

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban6
19061. Postat la 30/06/2012 23:25 - 4693z8h9m
Amin = zeul pagin egiptean Amon
Cu parere de rau acest cuvint paginesc a fost introdus chiar si in translatatile serioase ,spre perzarea celor ce folosesc aceste nume pagine
lisha
19067. Postat la 01/07/2012 07:07 - 4693z0h27m
Inteleg de ce nu ziceti amin cand incheiati rugaciunea.....

am o curiozitate.....dupa toate acestea nume pe care le schimbati ba mai mult si cuv Amin...in ce traducere mai cititi? o fi una speciala?

"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..."
Lucia
19078. Postat la 01/07/2012 12:27 - 4692z19h7m
Unul din pacatele cele mari, este acela de a te crede mai sus de Dumnezeu si cand te vezi acolo, deja iti faci legi dupa placul inimii tale si dai verdicte, judeci, iti faci dictionarul, vocabularul si biblia ta.
Amin este un cuvant folosit pentru un lucru nobil, acela de a intari spusele Cuvantului lui Dumnezeu.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lavi
19478. Postat la 30/08/2012 07:21 - 4633z0h13m
Si totusi fratilor de ce se foloseste acest cuvant -Amin-la citirea blestemelor si nu la binecuvantare....?
Intreb doar,deoarece in ...Deuteronomul 27:9 Moise și preoții din neamul Leviților au vorbit întregului Israel, și au zis: "Israele, ia aminte și ascultă! Astăzi, tu te-ai făcut poporul Domnului, Dumnezeului tău.
Deuteronomul 27:15 "Blestemat să fie omul care va face un chip cioplit sau un chip turnat, căci este o urâciune înaintea Domnului, un lucru ieșit din mâini de meșter, și care-l va pune într-un loc ascuns!" - Și tot poporul să răspundă: "Amin!"
Deuteronomul 27:16 "Blestemat să fie cel ce va nesocoti pe tatăl său și pe mama sa!" - Și tot poporul să răspundă: "Amin!" etc...
Observati? in prima faza Moise invata poporul sa-si aduca -aminte- (cuvantul apare la inceput ) iar pentru cel blestemat (neascultatotur sau care nu-si aminteste sau uita ) este spus amin ca blestem ca o sentinta la moarte.
???
Astept pareri,totusi...... eu sunt de parere ca acest Amen sau( ma rog) Amin trebuie spus cu mare atentie.
Am sa va spun o intamplare cu privire la acest amen ,,Asa sa fie,, dar mai incolo.

Lucia
19486. Postat la 30/08/2012 21:35 - 4632z10h0m
Draga mea, nu mi-am pus niciodata intrebarea de ce uneori in Cuvantul lui Dumnezeu gasim cuvantul Amin, l-am luat asa cum este, considerand ca Dumnezeu nu la voia intamplarii l-a ingaduit sa fie pus in anumite contexte cu scopul intaririi Cuvantului Sau.
Este adevarat ca nu putem spune Amin la orice predica sau cuvant, ci trebuie ca sa cercetam si sa fim atenti la orice lucru.

fullban6
19523. Postat la 01/09/2012 23:30 - 4630z8h4m
Amin =amon=amein= zeitate egipteana numita Ra-amon=soare =rasarit si apus=invocat pentru a pune capat neintelegerilor...nume pagin care nu se afla in Scripturile Sfinte numai in biblie....Cuvintul care ar trebui sa inlocueasca acest cuvint pagin introdus este scris in 1 regi 18 v 24.
Lica
19526. Postat la 02/09/2012 06:16 - 4630z1h19m
Natanael ce te face sa crezi ca acel cuvant din 1 Regi 18 v 24 nu este pagan si introdus in Biblie?

Gasim ambele variante scrise in biblie...trebuie sa te hotarasti care este sablonul sau etalonul dupa care alegi ce este si ce nu este adaugat in biblie...altfel devii doar o persoana care ia ce ii place si inlocuieste ce nu ii place din biblie!

Te rog sa aduci argumente istorice sau de care ai care sa sustina aceasta teorie a inlocuirii acestui cuvant! Altfel degeaba spui...

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Lavi
19693. Postat la 23/09/2012 19:41 - 4608z11h53m
Am ramas cu o restanta la acest topic si imi voi da restanta.
Cu multi ani in urma..... ceream ceva ,mai exact imi doream ceva ,mai mult decat atat plangeam in rugaciunile mele ,avand speranta ca Cel Sfant si Drep in toate caile lui imi va implinii dorinta ascunsa din inima mea.
Nu voi dezvaluii cererea mea, ci doar va voi scrie ca am cerut ceva pe plan pamantesc.
Sotul imi spunea merea cam asa : ,,Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se-ntample'' ,iar eu nu-l bagam in seama si insistam in plangerile mele ( crezand ca va fi bine ).
Bine inteles, ca la sfarsitul rugaciunilor,intaream cu acest AMIN adica,, asa sa fie'' (adevarat asa sa fie cum vroiam eu) dar sotul nu era de acord cu plangerile si dorintele mele.
Cererea mi-a fost ascultata ,dar spre uimirea mea ,dupa implinire mi-am dat seama ce am cerut de fapt .
Cu lacrimi amare am plans si m-am cait ca nu am cerut cu intelepciune si s-a adeverit cuvintele sotului meu ( care avea dreptate cand spunea ,,ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se-ntample).
Asa ca eu, acest Amen, nu-l mai spun fara sa cantaresc ce cer si cum cer.
Fiti binecuvantati.

Pagina 2 din 2 < 1 2
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19192610 vizite unice Powered by PHP-Fusion