Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 2
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 2 din 2 < 1 2
Deconectat RE: Cum înțelegem "Pilda celor 10 fecioare"?
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18863. Postat la 24/06/2012 07:11 - 4700z2h25m
Și cu permisiunea dvs. , mai propun un lucru de luat în seamă..........cum și unde :
- Părinții noștrii sau închinat la muntele acesta, și voi ziceți că în Ierusalim este locul unde trebuie să se închine oamenii. ( Ioan 4; 20)
Dăm deoaparte răspunsul lui Isus, și ne "închinăm" după capul nostru.
Nu vi se pare stranie avalanșa aceasta de informații, că nu-i corectă Scriptura, și nu folosim Numele bine?
Frate Nica, să vă dea Dumnezeu har, Domnul Isus putere și Duhul Sfânt înțelepciune, și puneți mâna pe plug și trageți brazdă dreaptă.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
you_rubio
18946. Postat la 26/06/2012 19:18 - 4697z14h18m
Da, corect s-a scris ca la noi ortodoxii "Candela reprezintă faptele bune, iar flacara ei, care trebuie să ardă veșnic, este alimentată cu untdelemn, care simbolizează credința". Cu cat dai mai mult pentru suflet la manastiri, biserici, ajuti pe orfani candela este mereu aprinsa cand va reveni Isus pe norii cerului si se va arata sfanta cruce care este semnul fiului omului. Daca crucea se va arata pe cer, de ce se spune ca trinitatea cand ne facem cruce, adica numele Tatalui, Fiului si Sfantului Duh, nu este buna, domnule Natanael Barlea?

Nick
fullban6
18951. Postat la 26/06/2012 20:00 - 4697z13h36m
Da! tu ai dreptate cind spui ca tatal ,fiul,si duhul sfint apartin biserici ortodoxe;de fapt astea au fost intronate la conciliul de la Nicea ca doctrina a biserici catolice de unde sau desprins ortodocsi,,,Semnul Fiului Omului Nu este crucea, ci ceia ce sta scris in Matei 2 v9 Vers cor. si vers ort. numeri cap 24 v17
Nici decum crucea ; crucea este un simbol strict catolico-orto si nu are nimic comun cu Yahushua(h) ha MoshYah
Mintuirea ,cit si mintuitorul vine de la Yahuda(yudei) nicidecum de la ortodocsi
Mintuitorul este Yudeu ; nascut din o mama yudeica ;si la nastere a primit un nume Yudeu ;deci Yahshua(h) se citeste Yașua ;
cit despre cruce ,este semnul Tau raportat la zeitatea pagina Tamuz
membrul al trinitati ;Nimrod=baal =tatal ;ashtrateia =imparateasa ceruriloe=mama ; Tamuz=isis=isus=fiul . Fiul Cuvintul lui Yahweh intrupat in persoana celui cunoscut Yahushua(h) este adevaratul Yahweh Mintuitorul
Cine se inchina alcuiva ,sau in alt Nume decit Numele mai presus de orice nume Yahweh ,este paginism

Binele este UNUL .dar daca vrei sa intri in viata (vesnica) Pazeste poruncile
(mat 19 v 17)

Ra-ah Natt
fullban10
18964. Postat la 27/06/2012 06:51 - 4697z2h45m
Nick, tu trebuie să ne confirmi afirmațiile tale prin Cuvânt. Unde scrie în Scriptură că cu cât dai mai mult la mănăstiri, candela va fi mereu aprinsă, și credincioșii, trebuie, să facă cruce?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lucia
18966. Postat la 27/06/2012 11:33 - 4696z22h2m
De data asta, vreau sa raspund intrebarilor fratelui Nica, cu speranta ca Duhul Sfant ma va ajuta...

Insa inainte de a incepe, vreau sa completez un lucru pentru a se intelege ce vreau sa spun, desi cred ca am mai spus-o odata!

Cele zece fecioare si-au luat CANDELELE pentru intampinarea Mirelui...
Ce reprezinta candela?
CANDELA reprezinta Cuvantul lui Dumnezeu .
"Cuvantul Tau este o CANDELA pentru picioarele mele si o LUMINA pe cararea mea."(Psalm 119:105)
Deci, primul lucru pe care l-au facut fecioarele si-au luat Cuvantul lui Dumnezeu (candela) si au iesit in intampinarea Mirelui....

Acum voi raspunde intrebarilor:
1.De ce Mire?
Pentru ca El reprezinta DRAGOSTEA desavarsita,este Cel mai iubit, apreciat, Cel mai frumos,nu poti trai fara El. Atitudinea unui Mire pentru mireasa lui este una de tipul, da in dar, se sacrifica, proteja, mangaie, apara, rabda, IUBESTE CU GELOZIE ...asteapta cu bucurie.
Mirele este persoana cea mai importanta din cadrul unei nunti, este cel ce decide, are autoritate si este respectat...El este Cel ce vine dupa Mireasa, si tot El este Cel ce decide daca merita sa o ia cu El...
2.De ce fecioare?
Acest nume ni l-am putut insusi prin Jertfa de pe Calvar, prin sangele Mielului.
Suntem curate prin Credinta in Isus Hristos.
3.De ce zece?
In planul de mantuire Dumnezeu a decis pentru fiecare in parte o vreme, un timp potrivit, un numar..."pana nu se implineste numarul neamurilor..."
Zece, dupa cum am spus, este numarul desavarsirii, dupa cum tot planul lui Dumnezeu este desavarsit.
Sunt 10 dar sa nu uitam ca doar cinci intra in camera...(cifra harului).
4.De ce ulei de rezerva?
In primul rand avem Candela-Cuvantul, care prin insasi natura Lui este inspirat de Duhul Sfant si aduce lumina, dar vedeti voi, nu este de ajuns, ne trebuie ulei in VASE, fara Duhul Sfant nu poti intelege Cuvantul, cum Candela fara ulei nu iti poate da lumina.
Uleiul reprezinta Duhul Sfant cu care trebuie sa ne umplem vasele.
Prin credinta am devenit fecioare curate, avem Cuvantul-Candela, dar nu este de ajuns, daca nu avem Duhul Sfant in vase, in noi, ca sa ne ajute sa aducem roade, sa facem fapte vrednice si sa ajungem la desavarsire.
5.Care sa fie atipirea, in ce consta ea?
Dupa cate stim, suntem din sange si carne, asteptarea in sine este obositoare pentru noi, ucenicii in gradina au adormit...deasemeni noi toate obosim si atipim, intr-un final adormim, insa acest lucru din pilda noastra se pare ca nu a afectat in mod decisiv finalul, este clar ca nevegherea a determinat acest lucru, dar se pare ca nu sunt scutite nici una dintre fecioare, cu Duhul Sfant sau fara.
6.Ce inseamna:"Dati-ne din untdelemnul vostru si noua!"
Inseamna, ca intr-un final, dar va fi prea tarziu...cele nechibzuite isi vor da seama ca fara UMPLEREA cu Duhul Sfant nu vor putea sa se transforme, sa se inalte, sa invie...Mangaietorul trebuie sa ne insoteasca pe calea asteptarii, fara El nu avem acces la Imparatie, nu este destul sa ai Cuvantul fara Duhul Sfant in vas.
7.Cum putea sa le dea ulei, in ce consta acest dat de ulei?
Vedeti voi, acest Ulei, noi nu-l putem da nimanui, numai Dumnezeu poate imparti Duhul Sfant, in disperare , la final cele nechibzuite se vor tine de poala unei fecioare intelepte care se va inalta, ca sa le dea si lor din Duhul Sfant, insa acestea le va spune sa ceara de la Cel ce vinde acest Ulei.
8.De ce cinci si cinci?
Trierea o face Dumnezeu, despartirea vine de pe un fond al Harului si dupa cum am spus cifra cinci este cifra acestei vremi de mila in Hristos de care au beneficiat toate, cinci-cinci.
9.Unde au mers sa cumpere ulei, cine le-a vandut ulei atunci noaptea?
Au mers in rugaciune inaintea lui Dumnezeu sa toarne Duhul Sfant.
"Cumpara adevarul si nu-l vinde."(Prov.23:23)
"Chiar si cei ce nu au bani...Veniti sa cumparati Bucate... fara bani si fara plata!"(Isaia55-1)
Insa se intelege ca era prea tarziu, nu spune ca ar fi cumparat ulei, ci doar ca s-au dus, si cand s-au intors usa era inchisa.
10.Fecioarele nechibzuite...chiar daca au aflat la final adevarul, nu le-a mai ajutat la nimic, nechibzuite s-au dovedit dupa, pana atunci se credeau ca si celelalte cinci intelepte.
Pentru ca finalul dovedeste ce esti de fapt!
Oare noi, in ce postura ne gasim?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban6
18971. Postat la 27/06/2012 16:31 - 4696z17h5m
dACA SI SOTUL TAU CARE ESTE PREZ CREDE CUM CREZI TU SI INVATA SI PE ALTI ACEASTA INVATATURA ;... de fapt nu e treaba mea cu 20 si ceva de ani in urma asta propovadueau penty..oricum eu nu pot da intelegerea

totusi nu pot sa-mi inchipui cum au putut nechibzuitele sa cumpere Ruach ha Qodesh(DS) cind era noapte (usa harului inchisa dupa uni) si au venit la usa probabil cu candela arzind si rezerva in vase...cine le-a vindut DS?
Deci dupa ce usa harului a fost inchisa (dupa uni) nechibzuitele (proastele) au putut cumpara DS ....Prea cusuta cu ata alba!!

! Candela este =Menorah cu 7 brate (cele 7 duhuriiale lui Yahweh)(Torah)
2.Undelemnul din candela NU ESTE RUACH HA QODESH(sa nu fie confundat undelemnul din Menora cu undelemnul de Ungere
In cazul acesta avem de aface cu undelemnul din candela (menorah)(exo 27 :20-21) nu cu undelemnul de ungere sfinta (exo.30:23-25)
3. fecioare (virgin) poate fi masculin sau feminin ; nu neaparat trebue sa fie fete;acceptind cornelescu ;fie fete; NR 10 este relevant in 10 porunci
10 semintii imprastiate,10 cetati recompensa maxima
de ce 5 proaste (nechibzuite)? de ce 5 intelepte?- sensul este de juma- juma
adica proportia este egala in a ASCULTA sau a nu ASCULTA
Jumatate (5) intelepte au ales ascultarea in a tinea TOATE poruncile Legile Rinduelile Lui Yahweh -Au strins Cuvintul (torah) in inima (ps 119 v11)
cealanta jumatate(5) au ales care porunci sa le tina si care nu ;ce sarbatori trebue tinute ,si care nu ;nu in sensul real al Cuvintului ci in sensul rau.
(deotro 6 v25)(1 ioan 4 v6)
Vasul = este trupul(adunarea)(templu)(1 cor 6 v19)(2 cor .4 v7)(1 pet 2 v5)
Candela care arde= Ascultarea in totalitate de Torah[ num.8 v2; prov 6 v23; psalm 18 v28]

candela care se stinge= cei ce nu pazesc TOATE Poruncile Mari si mici[iov 21 v17; 18 v6;prov 13 v9;ps 36 v 9]
A cersi undelemn =Deja sa auzit strigarea (vine Mirele)
deci nu mai este har (dupa uni)
Dati-ne din Undelemnul vostru(nu poate fi DS...DS nu se vinde nu se cumpara
Undelemnul poate fi cumparat de la cei ce VIND ; Cine sint negustori care vind Undelemn?Poti tu vinde DS? Nici Yahweh nu-l vinde.( nu confunda vinul si laptele cu DS.)
Ruach ha Qodesh(DS) este Undelemn de ungere ...nu care arde in candela
Torah poate fi cumparata; este undelemnul care arde in candela si depozitat(strins) in inima; Inteleptele le-au spus proastelor(nechibzuitelor)
Mergeti la negustori si cumparati
Negustori= ispravnici credinciosi care dau(vind) hrana la vreme potrivita
sa nu fie confundati cu negustori babilonului(pastorii bisreicilor)
Nechibzuitele s-au intors ;deci au putut cumpara ..altfel nu s-au putut intoarce fara candela arzind(luminind)
Deci dupa ce sa inchis usa harului (dupa unii) (nechibzuitele) au
venit la usa ,prin intuneric ;fara lumina si fara undelemn ! rusine lor!.
Adevarul e ca au gasit Torah Undelemnul;dar prea tirziu(ecliz.12 v1-4)
Deci concluzia ;esti de acord ori nu;
Inteleptele tin TOATE PORUNCILE LUI YAHWEH ;chiar si cele mici de la detro 22 v1-12 ;au Numele adevarat al Creatorului Yahweh;tin corect sarbatorile si rinduelile
Nechibzuitele; nu tin toate poruncile ; nu au Numele Sfinte Yahweh Yahushua
nu au botez corect in singurul numeAdevarat Yahushua si nu tin poruncile mici din 22 deot.
Yahweh impetreste pe cine vrea si despetreste pe cine vrea ..cam dur ,nu! dar Adevarat.
mai multe detaile la cerere pentru cei interesati pe privat.

Ra-ah Natt
Lucia
18974. Postat la 27/06/2012 19:41 - 4696z13h55m
Deci ca concluzie, tu esti fecioara inteleapta, iar noi cele nechibzuite!
Asa credeau si cele care nu aveau untdelemn in vase, adica nu aveau Duhul Sfant.
La urma, dragul meu, vom vedea...asteapta !

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
you_rubio
19146. Postat la 07/07/2012 20:34 - 4686z13h1m
valentina a scris:
Nick, tu trebuie să ne confirmi afirmațiile tale prin Cuvânt. Unde scrie în Scriptură că cu cât dai mai mult la mănăstiri, candela va fi mereu aprinsă, și credincioșii, trebuie, să facă cruce?
D
Doamna Valentina, nu scrie asta in biblei ci in sfanta traditie pe care are tebui sa o fositi ca sa invatati talmacirea.

Nick
Lucia
19178. Postat la 08/07/2012 15:33 - 4685z18h2m
Mantuirea nu vine din traditii ( reguli scrise de oameni), si nici talmacirea, ci vine din Cuvantul lui Dumnezeu , regul numarul 1, care trebuie implinita cu strictete si ne este lumina pe cale.

Deconectat RE: cum înțelegem „pilda celor 10 fecioare”?
fullban8
19182. Postat la 08/07/2012 18:38 - 4685z14h58m
Copilaș scump! Dacă tu formulezi întrebările și susținerile pe care pe care le exprimi pe baza religiei învățate la clasele primare sau la școala generală, poți să înțelegi și faptul că atunci când vei învăța SĂ PRIVEȘTI ÎN SUS, vei înțelege lucrurile cu totul diferit față de acum, când PRIVEȘTI lucrurile FOARTE DE SUS!
Ochișorii tăi nevinovați, spun mai multe decât poți să exprimi tu! Citește Biblia și privește cu ochișori plecați drept în jos, roagă-te cu fruntea la pământ, așa cum au făcut și împărați ai lui Israel (asemenea tuturor credincioșilor - Facerea 24.52: Și auzind cuvintele lor, sluga lui Avraam s-a închinat Mântuitorului până la pământ.), și strigă la Cer cu ochișorii și cu mânuțele ridicate - îndepărteazăte de idolii tradițiilor păgâne, ca să nu pierzi Harul Cerului - BOR - Iona 2.9: Cei ce slujesc idolilor deșerți disprețuiesc harul Tău!

Dacă nu te mișcă dragostea sorei Lucia, iată câteva versete care califică TRADIȚIA SFINȚITĂ de oameni:
- Marcu 7.7: Dar în zadar Mă cinstesc, învățând învățături care sunt porunci omenești.
- Marcu 7.9: Și le zicea lor: Bine, ați lepădat porunca lui YHVH, ca să țineți DATINA voastră!
- Marcu 7.13: Și astfel desființați cuvântul lui YHVH cu DATINA voastră pe care singuri ați dat-o. Și faceți multe asemănătoare cu acestea.

Mântuirea cât și Sfințirea, SE FACE numai și numai PRIN SFÂNTUL CUVÂNT al SFINTELOR SCRIPTURI - apostolul Pavel sfâtuia pe Timotei în privința invățătorilor mincinoși:
- 1Timotei 1.3-7: După cum te-am rugat la plecarea mea în Macedonia, să rămâi în Efes, ca să poruncești unora să nu învețe pe alții altă învățătură, și să nu se țină de basme și de înșirări de neamuri fără sfârșit, care dau naștere mai mult la certuri de vorbe, decât fac să înainteze lucrul lui YHVH prin credință, așa fac și acum.. Unii, fiindcă s-au depărtat de aceste lucruri, au rătăcit și s-au apucat de flecării. Ei vor să fie învățători ai Legii, și nu știu nici măcar ce spun, nici ce urmăresc.,
- 1Timotei 4.1-5: Dar Duhul spune lămurit că, în vremile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor, pe care Creatorul le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. Căci orice făptură a Creatorului este bună: și nimic nu este de lepădat, dacă se ia cu mulțumiri; pentru că este SFINȚIT PRIN CUVÂNTUL MÂNTUITORULUI și PRIN RUGĂCIUNE

Aici vedem că Sfințirea nu se poate face în afara Cuvântlui Sfintelor Scripturi! adică, nu se poate face prin sacramente bisericești, prin ritualuri, tradiții sau prin alte acte ceremoniale, pline de mistere preoțești-pastorale!
Sfințirile făcute de oameni (preoți, pastori sau predicatori), sunt blestemele arătate în Maleahi 2.1,2:
- Biblia Cornilescu (popă ortodox), spune: către voi se îndreaptă porunca aceasta, preoților!... voi arunca în voi blestemul și voi blestema binecuvântările voastre;... pentru că n-aveți pe inimă porunca Mea. Iată, vă voi nimici sămânța și vă voi arunca balega în față, balega vitelor pe care le jertfiți.
- Biblia ortodoxă (septuaginta) spune: Și acum către voi se îndreaptă această poruncă, o, preoților! Dacă voi nu veți asculta și nu veți pleca inima ca să dați slavă numelui Meu, zice Căpetenia oștirilor, voi trimite peste voi blestemul și voi blestema binecuvântarea voastră. Și chiar am blestemat-o, căci voi nu puneți la inimă poruncile Mele. Iată că Eu voi sfărâma brațul vostru și VĂ VOI ARUNCA ÎN FAȚĂ SPURCĂCIUNI, SPURCĂCIUNILE PRAZNICELOR VOASTRE - și veți fi înlăturați o dată cu ele.

Deuteronomul 30.19: Ca martori înaintea voastră iau astăzi cerul și pământul: viață și moarte ți-am pus eu astăzi înainte, și binecuvântare și blestem. Alege viața ca să trăiești tu și urmașii tăi.

Binecuvântările Cerului plutesc deasupra celor ce le cer de la idolii care nu au suflare de viață în nările lor!

Har și multă Înțelepciune!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
you_rubio
20236. Postat la 06/11/2012 09:17 - 4564z23h18m
Doamna Valentina, m-ati intrebat unde scrie în Scriptură că cu cât dai mai mult la mănăstiri, candela va fi mereu aprinsă, și credincioșii, trebuie, să facă cruce?

Lucrurile astea nu trebuie sa fie scrise in Sfanta Scriptura ca sunt scrise in scrierile sfintilor care au primit lucrarea de apostolie de la ucenicii lui Isus.

Domnule natanaelbarlea, sa stiti ca Biserica ortodoxa detine acest untdelem de si se poate vinde. De ce ziceti ca nu se poate cumpara?

Nick
Aurelc
20244. Postat la 06/11/2012 14:33 - 4564z18h3m
Helooo !

Aici daca mai stiu sa citesc corect, se discuta despre pilda celor 10 fecioare. Oare au obosit moderatorii sau le-a scapat din vedere subiectul ultimelor postari de mai sus ?

you_rubio, tu ce poti spune legat de pilda celor 10 fecioare, ca de biserica ortodoxa vad ca scrii in orice postare. Ai impresia ca o faci mai importanta decat e daca o pomenesti mereu ?

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Lucia
20245. Postat la 06/11/2012 14:35 - 4564z18h0m
Ca sa mergi drept pe calea lui Hristos, trebuie sa cercetezi Biblia, nu "alte carti", pentru ca doar Cuvantul din Biblie este adevarul dupa care trebuie sa ne traim viata, de aceea te-a intrebat, unde scrie...in pilda aceste lucruri?

Nica Schirod
20259. Postat la 07/11/2012 07:07 - 4564z1h28m
Scumpul moșului copilaș you_rubio.

Prin cele cele 10 fecioare, înțelegem o grupare, care prin comportament, interes sau dezinteres, ș.a.m.d. acest grup/grupare, se despart la figurat, nu la propriu, pot să fie enoriași în aceiași biserică, precum și noi aici pe acest forum, suntem colegi, prieteni și frați, daar, depinde dacă avem vase pentru unt de lemn și nu în cele din urmă unt de lemn în vase.

Acuma eu aduc spre citire și înțelegere, un verset din Sfânta Scriptură, apoi după lecturarea acestui verset și prin prisma lui, bine înțeles cu acordul tău, te supun unui test (examen), ca să vezi și tu, dar și noi, dacă ești chibzuit, sau ne chibzuit, iată versetul:
Căci prin credința din inimă se capătă neprihănirea, și prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire, - Romani 10:10 .

Și acum întrebările, le pun scurte și la obiect și răspunsurile doresc să fie la fel:

1) Ce este mai important, Biblia sau Tradiția?

2) Ce respecți și ce refuzi din cele două?

3) Care este diferența între Biblie și Tradiție?

4) Tu ai vrea să ajungi mântuit?

Aceste întrebări sunt puse, frățiorului - you_rubio!!!

Te rog să răspunzi, la obiect, la fiecare întrebare, dar răspunsul să fie pe înțelesul tuturor.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Pagina 2 din 2 < 1 2
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19193161 vizite unice Powered by PHP-Fusion