"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
Primul Adam este CREAT de Tatal si Fiul, iar numele ii este dat de Dumnezeu.
"Apoi Dumnezeu a zis:" Sa facem OM dupa chipul nostru, dupa asemanarea noastra..."(Genesa 1:26)
Daca tradus om in ebraica devine ADAM, se intelege ca Dumnezeu i-a dat numele, aratand de fapt originea omului, din tarana, cel pamantesc!
Valentina a adus o referinta care ne arata cine i-a dat numele...Genesa 5:2.
Cel de-al doilea Adam este Isus Hristos!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Care este numele primului om și cine i la dat?
Fratilor ...e tare greu cu subiectul ăsta....si dă bătaie de cap,nu?
Pe mine mă macină o intrebare ...acest Om care a fost intocmit din ,,tărana pământului''...a stiut el din ce este intocmit inaite să mănace din pomul cunostiintei binelui si a răului ,sau nu?
Pentru că, tocmai după căderea in neascultare a aflat din ce material este intocmit...nu?
Si nu cu ocazia aceea si-a dat seama că are numele de Adam?
Si o dată cu căpătarea cunostiintei din ce material fragil a fost creat si-a dat seama că in tărână (materialul din care a fost făcut) se va intoarce ...
Dar acest Adam si-a permis să-l invinovatească pe Cel ce a adus-o pe femeie la el ...nu?
Dar să vedem:Geneza 3:12 Omul a răspuns: "Femeia pe care mi-ai dat-oca să fie lângă mine, ea mi-a dat din pom și am mâncat."
Asa ca o paranteză...observati pe cine a căzut vina ?!?
Pe Creator fratilor.
Si observam că acest Adam care si-a permis să dea vina pe Creator din pricina femeii ,el la rândul lui avea darul de descoperire in gen 2 cu 23 -24 cu privire la ceva ce Creatorul a făcut ,deoarece Duhul Creatorului era in el in Om.
Iar prorocia se află in vers.24.
De aici putem deduce că o dată cu descoperirea, apare cunostinta, Om=Adam ( materia din care este făcut omul) si dacă la inceput ,cea luată din om s-a numit femeie ,prin descoperire aflăm că Adam o numeste Eva =Viată ... mama celor vii,dar aceasta după căderea in păcat nu inainte....Adam a pus nevestei sale numele Eva: căci ea a fost mama tuturor celor vii.
Deci,iată descoperirea semnificatiei numelor date de Om in care a fost Duhul Creatorului.
.....................
Frate Ovidiu, fiecare nume are o semnificatie ..nu?
Desigur , ( Numele tău este cel pe care l-ai mostenit de la tatăl tău, care, la rândul lui l-a mostenit de la...stră ,stră..dar el ti-a dat un prenume ,ca să te poată chema la el si tu să răspunzi : ,,Vorbeste tată ,te ascult''...ei' asa a primit si primul om un nume pe care l-a primit de la tatăl...nu?
In gen.cap 3 vers.9-. Dar Domnul Dumnezeu a chemat pe om, și i-a zis: "Unde ești?"
Pe ce nume l-a chemat pe om ..când i-a spus,, unde esti''?
E clar că a fost chemat pe un nume...pe care si cum?
..............................
Soră Lucia si care este Numele cel nou a lui Hristos...?
.........
Frate Nică,mulțumește răspunsul, dar răspunsul nu este complect, ar fi necesară proba.
Dar cum facem proba,binecuvântate ,frate Nică ?
Frate Nica ,asa ca de la invatacel la alt invatacel...dacă am gresit să mă corectati...bine?
Shalom tuturor!
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21534. Postat la 03/02/2013 15:44 - 4475z16h54m
Lavi, ai uitat un amănunt. Dumnezeu dacă le-a spus: grădina s-o lucreze și să o păzească, le-a spus și de ce , le-a spus și din ce sunt făcuți deoarece le-a zis că dacă vor mânca din pom vor muri.
Dar la fel ca el, și noi, ca să scăpăm, dăm vina pe cel mai slab
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
Soră Vali ...ai fost pe fază...insă, or mai fi si alte păreri...nu?:
Deabea astept postarea fratelui Nică...cu proba ,că eu tare cred că atunci când omul aude glasul ,să răspundă:,,"Vorbește, căci robul Tău ascultă". ...si nu să se ascundă,din pricina goliciunii.
Si pe mine mă interesează pe ce nume suntem chemati?...pe acestea care ne sunt date de oameni?
Pană data viitoare ,salutare din Banat!
Deconectat
Lavi, numele nou a lui Hristos, ne va fi descoperit la revenirea Lui!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21558. Postat la 07/02/2013 15:14 - 4471z17h25m
Un fel de răspuns, la mai mulți contemporani locali ai forumului.
1) - Soră Valentina, răspunsurile pe care le-ai dat sorei Lavinia, sunt supoziții, dacă ai vrea să aduci argumente, ai observa că contrazici pe un așa este scris, ia citește mai bine și vei observa poate, când i sa spus cu lux de amănunte tot ce ai adus tu mai sus?
2) - Soră Lavinia, încerc să răspund la întrebarea asta; Deabea astept postarea fratelui Nică...cu proba ,că eu tare cred că atunci când omul aude glasul ,să răspundă:,,"Vorbește, căci robul Tău ascultă". ...si nu să se ascundă,din pricina goliciunii.
Si pe mine mă interesează pe ce nume suntem chemati?...pe acestea care ne sunt date de oameni?
Pană data viitoare ,salutare din Banat!
Proba , o voi face, la întărirea a ce a spus sora Lucica.
Soră Lavinia, mi-ai întins o mică cursă, probabil să vezi dacă mușc, să ști că toate ar fi fost suportabile pentru Adam după ce: A poftit. Aluat. A mâncat. Numai să se întâlnească cu YHWH - Dumnezeu și să-l vadă nu cred, darămite să mai zică; "Vorbește, căci robul Tău ascultă", Asta a zis micul Samuel când a fost strigat și el.
Atâta timp, cât nu era altă parte bărbătească, nu era nevoie de nume, de data aceia, a fost strigat pe numele materialului din ce a fost făcut.
După ce s-a înmulțit oamenii, atunci a trebuit să li se puie nume de către părinți, care avea o însemnătate în viața lor, toate numele erau întâmplări, dorințe, nădejdi ș.a.m.d.
Dacă acum te-ar striga pe numele pe care îl vei avea acolo pe noul tărâm, urechea asta pe care o ai la purtător acuma, sigur nu ar înțelege, dar nici auzi pe tărâmul acesta, aici auzi, mumele pe care îl ai în certificatul de naștere, dincolo, sigur vei avea altă ureche și alt nume pe care încă nu știm nici una nici alta cum vor fi, dar cine se va lupta până la sfârșit, atunci nu va mai fi curiozități, toate le vom vedea așa cum sunt.
Acum PROBA; De fapt eu am învățat la școală, că atunci când faci o socoteală, pentru că ,,, calculatorul putea să greșească câteodată, pentru că era la puterea de; 5+5+5+5+bețișoare, apoi mai târziu rama aceia cu biluțe de lemn, înșirate pe sârmă câte 10, deci 10 sârme cu câte 10 biluțe, acum să mă explic; ce înseamnă atâta 5 înșirați acolo, înseamnă, 5 degete de la o mână, + 5 de la cealaltă mână, + 5 de la un picior, + 5 de la celălalt.
Când zici, 5 + 5 = 10, proba este de, 10 - 5 = 5. Acuma proba cu numele Lui Hristos aici, acum, trebuie să se facă așa:
De aceea Domnul însuși vă va da un semn: Iată, fecioara va rămâne însărcinată, va naște un fiu, și-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi). Isaia 7:14.
"Iată, fecioara va fi însărcinată, va naște un fiu, și-i vor pune numele Emanuel", care, tălmăcit, înseamnă: "Dumnezeu este cu noi". Matei 1:23.
Acuma aici ar trebui să zicem numele profețit, ca să-i putem zice și pe numele despre care zicea sora Lucica.
Vă mai amintesc odată; este părerea mea și nu caut să impun, poate că nu gândesc bine, dar poate că gândesc bine?!
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21560. Postat la 07/02/2013 17:48 - 4471z14h51m
Ca să nu intru în polemică, spun doar atât : dacă nu scrie cum să umple pământul și să mănânce iarba și rodul pomilor , să păzească și să îngrijească , prima pereche creată a știut totul de la sine?
poate că nu gândesc bine, dar poate că gândesc bine?!