Frate Ioan, PRIMII CRESTINI au format BISERICA PRIMARA.
"Si Eu (Mesia)de asemenea iti spun:Tu esti Petru si pe aceasta stanca voi zidi BISERICA Mea si portile locuintei mortilor nu o vor birui."(Matei 16.18)
"Dar daca voi intarzia , sa stii cum trebuie sa se poarte cineva in casa lui Dumnezeu, care este BISERICA Dumnezeului Celui viu..(1Timotei 3:15)
"Sa nu fiti pricina de poticnire nici pentru iudei, nici pentru greci, nici pentru Biserica lui Dumnezeu."
Nici adunare nu este gresit spus, nici Biserica lui Dumnezeu, aceasta este compusa din toti crestinii nascuti din nou prin Duhul Sfant, de la CINCIZECIME pana la venirea Domnului.
Noi suntem mai multe madulare, intr-un singur trup.
Si Dumnezeu a randuit in BISERICA ...(1 Cor. 12, 28)
Nu voi continua pentru ca nu vreau sa deviez catre BISERICA, ci raman la primii crestini care au fost adevarati, nu inteleg de ce ne incurcam in cuvinte, numai pentru ca sunt o gramada de crestini falsi?
Falsitatea a aparut dupa cei adevarati , cum spunea fratele Avram ca mai intai au aparut banii adevarati, ca apoi sa iasa si cei falsi.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Primii Creștini!
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi)
23586. Postat la 05/05/2013 18:43 - 4381z4h2m
Dani a scris :
Totuși am o curiozitate pentru cei ce au fost implicați în această discuție, credeți ce este scris în faptele Apostolilor și în carte lui Petru despre numele de creștin:
Fapt. Apost.11;26
Pentru întâiași dată, ucenicilor li s-a dat numele de creștini în Antiohia.
Fapt.26; 28. Și Agripa a zis lui Pavel: "Curând mai vrei tu să mă îndupleci să mă fac creștin!"
29. "Fie curând, fie târziu", a răspuns Pavel, "să dea Dumnezeu ca nu numai tu, ci toți cei ce mă ascultă astăzi, să fiți așa cum sunt eu, afară de lanțurile acestea."
"...Daca sufera pentru ca este CRESTIN, sa nu-i fie rusine."(1 Petru 4,16)
Pentru a nu fi acuzat de o traducere on-line,frate Dani in fata celui Prea Inalt ati scriu din Scriptura care o am in mainile mele in Limba Spaniola,Traducerea Reina Valera,unde spune astfel :
Entonces Agripa dijo a Shaul : Por poco me persuades a ser Nazareno.
Tradus in Romana : Și Agripa a zis lui Pavel: "Curând mai vrei tu să mă îndupleci să mă fac Nazarinean.
iar in josul paginii, fiind o Scriptura cu explicatii spune astfel: Nazareno: al seguidor de Yahshua se liamaba " Nazareno".. el termino Cristiano fui acunado por cauza del substituto " Kristos(Christos) Griego.
tradus in Romana--- Nazarinean: urmasul lui Yahshua se numea Nazarinean..Termenul "Crestin" a fost inventat din cauza substitutului Kristos (Christos) Greceste ... si apoi face o trimitere la Matei 2:23 si Faptele Apostolilor 24:5
A venit acolo si a locuit intr-o cetate numita Nazaret, ca sa se implineasca ce fusese vestit prin proroci: ca El va fi chemat Nazarinean. (Mat.2:23)
Am gasit pe omul acesta, care este o ciuma: pune la cale razvratiri printre toti iudeii de pe tot pamantul, este mai marele partidei nazarinenilor (Fapt.24:5)
Frate Dani cand ma refer la Primii Crestini, nu ma refer Urmasii lui Yahshuah Nazarineanul.
Sora Lucia dupa cum Chifa a fost talmacit in Petru, tot asa Greco-Romanii au talmacit Adunarea si Urmasii lui Yahshuah in Crestini si Biserica .
Si l-a adus la Yahshua. Yahshua l-a privit si i-a zis: "Tu esti Simon, fiul lui Iona; tu te vei chema Chifa" (care talmacit inseamna Petru). (Ioan.1:42)
De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Lucia a scris:
Frate Ioan, PRIMII CRESTINI au format BISERICA PRIMARA.
"Si Eu (Mesia)de asemenea iti spun:Tu esti Petru si pe aceasta stanca voi zidi BISERICA Mea si portile locuintei mortilor nu o vor birui."(Matei 16.18)
.
Sora Lucia,eu stiu ca si tu ,ca si mine, vrei si ai dorinta sa inveti,tocmai de aici de la temeliea primei adunari (in traducerea ta scrie Biserica),chiar si asa, tot iti vei da seama, ca aici este marea problema si in vederea numelui primilor ucenici.
De exemplu, am sa-ti dau versetul adus de tine din traducerea pe care o am eu:Și Eu îți spun: tu ești Petru, și pe această piatră voi zidi Adunarea Mea, și porțile Locuinței morților nu o vor birui.
Eu inteleg ,acest verset asa:Și Eu îți spun: tu ești Piatra , și pe această piatră voi zidi Adunarea Mea, și porțile Locuinței morților nu o vor birui.
Stim cu totii ca, adunarea sfintilor in sarbatori se zideste din PIETRE vii ,adica din credinciosi...nu este asa fratilor?
Deci,nu din nume ca Petru,Petrișor,Petruț ,Petrică...etc.(acestea sunt nume date de oameni ,ca si copilasii lor sa poarte numele apostostolului si sau a apostolilor.
In,Ioan 1 cu 42. Și l-a adus la יהושע (Yașua). יהושע (Yașua) l-a privit și i-a zis: ,,Tu ești Simon, fiul lui Iona; tu te vei chema Chifa'' (care tălmăcit înseamnă Petru).
Aici in paranteza talmaceste numele ,adica semnificatia lui Chifa,dar nu poate fi un Petru ,pentru ca este clar PIATRĂ ,chiar daca este basilica sfantul Petru la Roma,aceasta basilica nu este asejata pe Stâncă.
Este clar, Casa de Rugaciune pentru toate popoarele este zidita pe Stanca:Matei 7:24 De aceea, pe orișicine aude aceste cuvinte ale Mele, și le face, îl voi asemăna cu un om cu judecată, care și-a zidit casa pe stâncă.
Matei 7:25 A dat ploaia, au venit șuvoaiele, au suflat vânturile și au bătut în casa aceea, dar ea nu s-a prăbușit, pentru că avea temelia zidită pe stâncă.
Fratele Ioan scrie despre Nazarineni.
Da! ei erau nazarinenii ebioniti,ce reprezentau credinta apostolica.
In zile lui Antipa ,martorul Meu credincios ,care a fost ucis la voi,unde locuieste Satana ,Apoc 2 cu 13 ( paganizarea era de fapt o domnie a Satanei,care a ucis pe nazarinenii-ebioniti,ce reprezentau cred,apost.Antipa=impotriva celor multi,cum era defapt adunarea (biserica) celor putini.
Frate Ivan eu din câte știu Noul testament a fost tradus prima dată în aramaică apoi în greacă, deci traducerea care tu o ai în Spaniolă o fi cum zici dar ridică semne de întrebare cine a tradus-o, dar să nu ne abatem de la subiect era de preferat să ne spui dacă toate cele trei versete legate de primii creștini este înlocuit cu cuvântul Nazarineni, personal eu nu țin morțiș să mediatizez acest subiect ca ceva foarte sacru, eu am adus în discuție versetele legate de primii creștini, până la urmă nu denumirea ne mântuie ci credința și faptele noastre, că sub sigla unei denumiri se sprijină multă lume, dar nu le folosește la nimic, deci haideți să nu dramatizăm acest subiect prea mult că nu văd rostul, eu rămân la ce este scris, iar dacă unii nu mai cred aproape deloc în scripturile ce le avem, atunci se ridică multe semne de întrebare cu privire la strămoși noștri ce au adormit și ei nu știau de astfel de învățături, eu unul personal nu cred că Dumnezeu a lăsat timp de 2000 de ani ca oameni să fie învățați din aceste scripturi iar ele să fie catalogate ca niște falsuri, până la urmă toți vin cu dovezi ce nu pot fi justificate că sunt bibli false, am observat că mulții au început să traducă biblia după bunul lor plac, deoarece originalul nu cred că deține cineva ca să spună eu am tradus din original această biblie, deci în concluzie fiecare traduce după încredințarea pe care o are și duc oameni în rătăcire de nu mai știu care biblie este adevărată, dar tot cuvântul lui Dumnezeu le va judeca pe toți cei ce se încumetă să traducă după bunul lor plac, cred că mă opresc aici deoarece mă abat de la subiect.
Ivan olah a scris:
Frate Dani cand ma refer la Primii Crestini, nu ma refer Urmasii lui Yahshuah Nazarineanul.
Frate Ivane eu din câte am citat asta am înțeles sau asta se înțelege din ce ai scris:
Ivan Olah a scris:
Primii Creștini si Slugile sale au luat atâta Lumina (Pagana) incat au orbit, si nu e de mirare ca multi vor Mantuirea cu si prin Multimea (Biserica, Cult), astfel incat se aliniaza la Crestinism prin inventarea unei noi Biserici, care bineinteles, e obligata sa se alinieze la Non-Combat (Ecumenism), indiferent de inchinare se considera Crestini buni sau Primii Crestini, insasi Scriptura spune:
Pentru că dacă ne luăm după biblie primii creștini au fost numiți apostoli, iar dacă ai făcut referire la primii creștini instituit de Constantin și Elena, atunci trebuia să spui că de ei este vorba, dar după cum am spus discuția s-a deschis doar pe baza versetelor din Fapt. Apostolilor. Și din epistola lui Petru.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
23596. Postat la 06/05/2013 17:41 - 4380z5h3m
Dani a scris: Eu rămân la ce este scris, iar dacă unii nu mai cred aproape deloc în scripturile ce le avem, atunci se ridică multe semne de întrebare cu privire la strămoși noștri ce au adormit și ei nu știau de astfel de învățături, eu unul personal nu cred că Dumnezeu a lăsat timp de 2000 de ani ca oameni să fie învățați din aceste scripturi iar ele să fie catalogate ca niște falsuri, până la urmă toți vin cu dovezi ce nu pot fi justificate că sunt bibli false, am observat că mulții au început să traducă biblia după bunul lor plac, deoarece originalul nu cred că deține cineva ca să spună eu am tradus din original această biblie, deci în concluzie fiecare traduce după încredințarea pe care o are și duc oameni în rătăcire de nu mai știu care biblie este adevărată, dar tot cuvântul lui Dumnezeu le va judeca pe toți cei ce se încumetă să traducă după bunul lor plac, cred că mă opresc aici deoarece mă abat de la subiect.
Felicitări frate Dani. Așa cum vegheați la porțile forumului ca să nu intre ereziile lumii sfârșitului, așa v-aș ruga să ne întoarcem la cărările vechi. Anume să nu mai folosim decât Numele românești. Sau să se stabilească oadată pentru totdeauna scrierea corectă. Dar după cum vedem fiecare scrie după cum a auzit de la unul sau de la altul. Dacă se hotărăște să o facem să o facem corect. De-o bucată de timp fiecare se întrece în a scrie Numele sfinte cât mai cu "moț". (יהושע (Yașua). יהושע (Yașua) etc. etc. etc.) Vedeți cât de mare le e mândria, încât nici numele lui Isus, Dumnezeu, Duh Sfânt, nu le mai place, nici numele de creștin nu le mai place. Unii vor să ne numim israeliți, unii nazarineni, unii ucenici. Unii scriu chiar că nici biserică nu mai este corect.
Editat Moderator6
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
23599. Postat la 06/05/2013 20:02 - 4380z2h42m
Buna seara
Mai Dani mai ,tu spui ; Rugămintea mea este ca discuția să aibă ca bază atât motivația biblică cât și referință biblică.
Tu ceri referinte biblice dar din tot ce ai scris tu nu ai adus nici o referinta biblica .
Afara de cele trei versete biblice unde sunt rostite numele "crestin "nu mai sunt . Tu ai voie sa aduci referinte din istorie dar alti nu au voie la altii tu ceri referinte biblice . Hai ca esti tare.
Tu spui ca ; eu rămân la ce este scris, iar dacă unii nu mai cred aproape deloc în scripturile ce le avem, ........
Bine faci ca rămâi la ce este scris , dar sa judeci pe altii cum e ? De unde sti tu ca nu mai cred ? Lasa-l pe Dumnezeu sa judece . Ioan Olah si-a spus doar opinia .
Tu nu ai specificat clar ce sa se discute despre primii crestini .
Cum au primit numele ? Sau cum se numeau ? Sau cum erau organizati ? Cum traiau ei ? etc
A in sfarsit ai spus "Pentru că dacă ne luăm după biblie primii creștini au fost numiți apostoli . Tare si martori spun ; noi suntem martori lui Dumnezeu , ortodocsii spun noi suntem drept credinciosi , adventistii noi suntem asteptatori venirii Domnului si asa mai departe . Numele pe care il poarta fiecare cult e frumos si fiecare inseamna ceva, dar toti spun ca ei sunt urmasi apostolilor dupa numele pe care il poarta .
Eu raman la ce a spus domnul Nica "În ce mă privește, eu respect și pe creștinii credincioși, și pe credincioșii creștini la fel de mult, pentru a ajunge mântuiți, nu cred că trebuie să avem o siglă anume.
Eu vin cu o singura intrebare la acest subiect, si doresc sincer sa meditam fiecare la ea:
Esti sigur ca esti crestin?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
23605. Postat la 06/05/2013 23:46 - 4379z22h59m
Dani a scris :
Frate Ivan eu din câte știu Noul testament a fost tradus prima dată în aramaică apoi în greacă, deci traducerea care tu o ai în Spaniolă o fi cum zici dar ridică semne de întrebare cine a tradus-o.
Baza Scripturii este Versiunea Reina Valera, anul 1569 si The New Strong"s Exhaustive Concordance of the Bible,anul 1984.
Dani a scris :
dar să nu ne abatem de la subiect era de preferat să ne spui dacă toate cele trei versete legate de primii creștini este înlocuit cu cuvântul Nazarineni, personal eu nu țin morțiș să mediatizez acest subiect ca ceva foarte sacru, eu am adus în discuție versetele legate de primii creștini,
nu am citat din Fapt.Ap.11:26, deorece am postat la un alt subiect si rezultatul este acelasi :
Isus este Yahushua, sau Yahushua este Isus?
22962. Postat la 13/04/2013 21:17 - 22z23h23m
iar in (1 Petru 4,16)nici nu pomeneste cuvantul Crestin, ci spune Credincios.
Dani a scris :
până la urmă nu denumirea ne mântuie ci credința și faptele noastre, că sub sigla unei denumiri se sprijină multă lume, dar nu le folosește la nimic, deci haideți să nu dramatizăm acest subiect prea mult că nu văd rostul, eu rămân la ce este scris
Eu am incercat sa explic cu Scriptura atat versiunea Spaniola cat si Cornilescu, si rezultatul este : " ASA ESTE SCRIS "
Dani traducerile au fost facute in diferite limbi, nu doar in Limba Romana, ca sa spui ca: duc oamenii in ratacire, departe de mine gandul sa spun ca Scriptura nu este buna, indiferent de cine sau ce Limba e tradusa, pentru-ca frati de ai nostrii sunt in toate tarile de pe pamant, nu numai in Romania, asa ca nu mai dramatiza si ameninta ca Dumnezeu le va judeca, in primul rand discutam la o tema si aducem argumente fiecare, si cine cauta Adevarul al gaseste in orice Scriptura ar avea.
Dani a scris :
Frate Ivane eu din câte am citat asta am înțeles sau asta se înțelege din ce ai scris:
Ivan Olah a scris:
Primii Creștini si Slugile sale au luat atâta Lumina (Pagana) incat au orbit, si nu e de mirare ca multi vor Mantuirea cu si prin Multimea (Biserica, Cult), astfel incat se aliniaza la Crestinism prin inventarea unei noi Biserici, care bineinteles, e obligata sa se alinieze la Non-Combat (Ecumenism), indiferent de inchinare se considera Crestini buni sau Primii Crestini,
Daniele intelegi doar ce vrei tu sa intelegi, eu am spus cu totul altceva, si acum hai sa ti explic: Primii Crestini si Slugile au luat - LUMINA- te intreb ? au fost vreodata ucenicii sau urmasii lui Yahshua sa ia Lumina in Duminica Pastelor Pagane ? ,,,aici apare Orbirea...Cultele si Bisericile Crestine care sunt Fiicele Curvei, adica a Biserici Apostate, neaga Pastele Adevarat, instituit de Yahveh si toata Oranduiala lui... iarasi te intreb ? oare Biserica Apostolica de ziua a saptea nu vrea sa semene si ea un Cult Crestin, care prin Obligatia fata de Biserica de Stat Ortodoxa este obligata la Non Combat, adica daca nu te incadrezi la Randuiala Crestina( Greco-Romana)esti un Eretic, dupa cum ne numeste Valentina :
Valentina a scris :
Felicitări frate Dani. Așa cum vegheați la porțile forumului ca să nu intre ereziile lumii sfârșitului, așa v-aș ruga să ne întoarcem la cărările vechi.
Atata timp cat Crestinismul instituit de Constantin cu tot Paganismul inglobat in Biserica, care a incercat in decursul vremii sa stearga orice urma de Iudeu, prin a modifica si a talmacii Scriptura, eu unul nu ma consider Crestin, prefer sa fiu un Eretic, un urmas al lui Yahshuah, prin Duhul Adevarului, si cu Yahveh care nu ma va parasii niciodata.
De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
23606. Postat la 07/05/2013 02:28 - 4379z20h16m
Ce încurcate devin căile pocăinței acum și cred că vor fi și mai încurcate.
Valentina propune amenințător: Felicitări frate Dani. Așa cum vegheați la porțile forumului ca să nu intre ereziile lumii sfârșitului, așa v-aș ruga să ne întoarcem la cărările vechi. Anume să nu mai folosim decât Numele românești. Sau să se stabilească oadată pentru totdeauna scrierea corectă. Dar după cum vedem fiecare scrie după cum a auzit de la unul sau de la altul. Dacă se hotărăște să o facem să o facem corect. De-o bucată de timp fiecare se întrece în a scrie Numele sfinte cât mai cu "moț". (יהושע (Yașua). יהושע (Yașua) etc. etc. etc.) Vedeți cât de mare le e mândria, încât nici numele lui Isus, Dumnezeu, Duh Sfânt, nu le mai place, nici numele de creștin nu le mai place. Unii vor să ne numim israeliți, unii nazarineni, unii ucenici. Unii scriu chiar că nici biserică nu mai este corect. Nu mai este rușine pe pământ?. Nimănui nu-i mai roșește obrazul?.
Și Lucia întreabă: Eu vin cu o singura intrebare la acest subiect, si doresc sincer sa meditam fiecare la ea: Esti sigur ca esti crestin?
Dați-mi voie să lungesc întrebarea pusă de Lucia: Credeți că la primii creștini le era tot atât de lehamite de numele sfinte ca și Valentinei?
Primii creștini nu cumva or fost evrei?
Nu cumva numele sfinte au fost rostite în limba lor (evreiască)?
Credeți că și ei considerau numele sfinte cu moț?
Am voie eu, să fiu creștin ca și ei și să zic numele sfinte ca și ei?
Eu vreau cu toată puterea să fiu creștin ca și ei, dar dacă zic numele sfinte ca și ei, sunt catalogat că; introduc ereziile sfârșituluicum zice Valentina.
Frate Nică vă rugăm să citiți cu atenția postarea Valentinei și veți constata că nu pomenește numele dumneavoastră, deci lăcrămația dumneavoastră nu este sprijinită de o dovadă clară că dumneavoastră sunteți autorul, atâta timp cât nu este pomenit numele persoanei nu putem spune că este atac la persoana dumneavoastră..
Editat Moderator6
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Dragi crestini, daca suntem crestini credinciosi, atunci sa facem ca primii crestini, sa traim in dragoste, un nume dat celor care se intorceau la Hristos nu trebuie sa ne faca sa ne dovedim fara iubirea lui Dumnezeu, spuneti-I Numele in ce limba vreti si cum credeti ca este mai bine, dar hai, sa dovedim ca suntem cu adevarat crestini, nu in numele cu care sunt chemata, ma dovedesc ca as fi crestina(ca nici nu stiu daca putem scoate din vocabularul nostru acest cuvant), ci prin ceea ce sunt si ceea ce implinesc, si acest lucru se va vedea prin DRAGOSTEA pe care o avem unii fata de altii.
Frate Nica, eu te iubesc asa cum esti, cu bune cu rele, daca insa o iertam si pe Valentina, ne dovedim plini de dragoste.
Fiecare dintre noi gresim intr-un fel sau altul, asa ca fiind crestini adevarati trebuie sa iertam.
Editat Moderator6
Cautatorul a scris:
Mai Dani mai, tu spui; Rugămintea mea este ca discuția să aibă ca bază atât motivația biblică cât și referință biblică.
Tu ceri referinte biblice dar din tot ce ai scris tu nu ai adus nici o referinta biblica.
Afara de cele trei versete biblice unde sunt rostite numele "crestin "nu mai sunt. Tu ai voie sa aduci referinte din istorie dar alti nu au voie la altii tu ceri referinte biblice. Hai ca esti tare.
Căutătorule acele trei versete sunt referințe biblice legat de acest subiect, deci nu înțeleg care este problema frate, mă așteptam ca să discuți legat de acest subiect cu dovezi biblice dar se pare că ai ocolit pe lângă subiect, iar eu istorie nu am scris doar mi-am spus părerea despre ce am găsit scris.
Căutătorule te rog să-mi dai dovada că te - am acuzat pe tine direct, că eu am recitit ce am scris și nu am văzut că am pomenit numele tău direct, respect opinia atăt a ta cît și a lui Ioan Olah, dar părerea unora nu corespunde cu biblia, asta e părerea mea legat de acest subiect.
Ivan Olah a scris:
Daniele intelegi doar ce vrei tu sa intelegi, eu am spus cu totul altceva, si acum hai sa ti explic: Primii Crestini si Slugile au luat - LUMINA- te intreb? Au fost vreodata ucenicii sau urmasii lui Yahshua sa ia Lumina in Duminica Pastelor Pagane?, aici apare Orbirea... Cultele si Bisericile Crestine care sunt Fiicele Curvei, adica a Biserici Apostate, neaga Pastele Adevarat, instituit de Yahveh si toata Oranduiala lui... iarasi te intreb? Oare Biserica Apostolica de ziua a saptea nu vrea sa semene si ea un Cult Crestin, care prin Obligatia fata de Biserica de Stat Ortodoxa este obligata la Non Combat, adica daca nu te incadrezi la Randuiala Crestina (Greco-Romana) esti un Eretic, dupa cum ne numeste Valentina:
Cred că repet a treia oară Ivan, noi nu discutăm de creștinii ce au fost instituite de Constantin și Elena, ci doar de cei menționați în Fapt. Apostolilor, nu înțeleg de ce fugiți de răspuns și aduceți în discuție Creștinismul formalist, repet nu am eu treabă cu acei creștini ce calcă orânduielile lui Dumnezeu, eu vorbesc de apostoli și discipolii lui ce au fost numiți creștini chiar dacă ei erau evrei, asta ca săi răspund fratelui Nică, deci una este să ai o naționalitate iar alta este să primești un nume, deci să nu amestecăm lucrurile fraților.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat
23617. Postat la 07/05/2013 17:31 - 4379z5h13m
Mă așteptam ca să ne spuneți cum vă era inima când vi se spunea creștin, acum mulți ani, frate Nica. Cât de mult v-ați dorit să vi se spună creștin?
Tinerii noștri acest lucru trebuie să înțeleagă. Da suntem creștini și iubim numele acesta și-l purtăm cu cinste, deoarece e numele Domnului Cristos.
Deconectat
23625. Postat la 08/05/2013 10:10 - 4378z12h34m
Dani a scris :
Frate Ivan eu din câte știu Noul testament a fost tradus prima dată în aramaică apoi în greacă
Toata Scriptura a fost scrisa de Evrei, asta pot sa ti dovedesc ce este scris in Biblia Catolica care explica clar cand a fost scrisa fiecare carte si de cine, vezi si cauta cuvantul Jamnia(Institutia Rabinica care odata ce a vazut ca Romanii distrug si iau Scrierile Evreiesti a inceput sa multiplice in secret atat Vechiul cat si Noul Testament) ca sa nu se piarda originalul.Dar toate astea in Bibliile scrise si traduse de Preasfintii Romaniei nu arata.
Testamentele au fost separate de Religia Crestina odata cu infiintarea Crestinismului de Biserica Catolica,atunci cind l-au inventat pe Kristo de unde vine si denumirea de Krestin,dar Mantuitorul se cheama Yahshua Ha Mashiach,si in ziua de azi Evrei al canta si cheama cu numele lui Original.
Apostolii nu aveau cum sa fie numiti Primii Crestini deorece Crestinismul nici nu exista pe vremea lor,el a fost infintat mai tarziu de Constantin prin 321-325.
In Biblia Hebraica scrie : HaNotzarim: Ones "separated": vezi Cornilescu : Matei 2:23, Luca18:37, F.Ap. 6:14, 22:8, 24:5. HaNatzarim (Nazarenes) was the name given to the followers of Yahshua.
Ones "separated" înseamnă Cei separați. Dâ de înțeles câ s-au separat de ceilalți evrei care nu-L urmau pe Yahshua.
Frate Ioan Olah, eu te inteleg ce vrei sa spui, dar cuvantul CRESTIN reprezinta mai intai de toate credinta in Mesia, eu nu vreau sa te contrazic, dar ca sa vorbesti despre cei care sunt credinciosi lui Dumnezeu, se foloseste pe scurt cuvantul crestin.
Citind pe forum, la unul dintre subiecte"Incercand sa definim Legea lui Dumnezeu", in postarea cu numarul 5235, scrii printre altele:
"...caci a format discipoli numiti CRESTINI de la numele Sau..."
Deci, si tu uzezi acest cuvant si fiecare dintre noi il uzam, asta nu inseamna ca gresim.
Deconectat
23646. Postat la 10/05/2013 16:27 - 4376z6h17m
Creștin e acela care vrea sa ramana Crestin.!
Acolo unde ai citit postarea mea era bine sa pui si data postarii, ai dreptate, asa credeam si eu, pina nu mi-am dat seama ca e o greseala, ati dau un exemplu si eu, si Dani inainte era Dani Crestinul, azi numai e Crestinul, e simplu Dani.
Catolici spun că sînt crestini, așa spun și protestanți, ortodocși, baptiști, penticostali, adventiști, sîmbătarii Bisericii Apostolice. etc. tot ce stă sub semnul crucii se numește Creștin.
și dacă sora Lucia vrea să fie în această categorie de oameni Creștini, ea stie ce face și toți cei ce vreau să se numească Creștini, la fel ei stiu in ce categorie se asimiliaza. Nu sunt eu care convinge, ci Duhul Adevarului este cel care trezeste la Adevar.
Frate Ioan Olah, subiectul deschis de fratele Dani, m-a facut sa cercetez si despre crestini si crestinism.
Totusi, poti sa ne spui si noua ce te-a determinat sa nu mai uzezi acest cuvant, si de ce este gresit?
Deconectat
23652. Postat la 10/05/2013 20:16 - 4376z2h28m
Un citat lămuritor:, frate Olah:
" Întotdeauna a existat o categorie de oameni care se declară evlavioși, dar care, în loc să înțeleagă și mai mult adevărul, își fac o religie din a căuta defecte de caracter sau erori de credință la cei care au păreri deosebite de ale lor. Astfel de persoane sunt mâna dreaptă a lui Satana. Nu sunt puțini cei care își acuză frații . Aceștia sunt întotdeauna activi atunci când Dumnezeu acționează și când slujitorii Lui Îi aduc o închinare autentică. Ei pun într-o lumină falsă cuvintele și faptele celor care iubesc adevărul și încearcă să-l pună în practică, prezentându-i pe cei mai serioși și smeriți slujitori ai lui Hristos fie ca înșelați, fie ca înșelători". Ellen White Tragedia veacurilor, pag. 428.
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
23653. Postat la 10/05/2013 20:28 - 4376z2h17m
Astfel de persoane sunt mâna dreaptă a lui Satana.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
23654. Postat la 10/05/2013 20:30 - 4376z2h14m
Pentru ca Cuvantul primeaza in fata tuturor lucrurilor,si in mare parte toate le-am insirat din Cuvant, acum inteleg caci este greu sa dai cu picorul in tepus, si inteleg si reactia celor care tin cu tarie ca sunt Crestini, pentru-ca toate astea vin ca un zid, este nevoie de multa intelegere, rabdare si munca, dar cand vei incerca sa-l pui in aplicare, vei ramanea tot mai singur, vei fi considerat ca te-ai ratacit,ca ai luat-o razna, vei devenii Turma mica, pe care Yahveh nu o va parasii niciodata .
Ci cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun. (1Tes.5:21)
Ivan Olah a scris:
Acolo unde ai citit postarea mea era bine sa pui si data postarii, ai dreptate, asa credeam si eu, pina nu mi-am dat seama ca e o greseala, ati dau un exemplu si eu, si Dani inainte era Dani Crestinul, azi numai e Crestinul, e simplu Dani.
Ivan legat de schimbarea numelui de pe portal se datorează tot fraților noștrii, cum ar fi ca cineva să te facă păgân, căci un frate a spus în predică că toți cei se cred că sunt creștini sunt păgâni, când am auzit aceste vorbe am sta și am meditat puțin la cele spuse de fratele acela, de aceia am luat această decizie să nu fiu o pricină de poticnire pentru fratele meu, dar eu nu sunt de aceiași părere cu cele spuse de acel frate, consider că la ora actuală majoritatea bisericilor din țară și nu numai se pretind că sunt creștini, deci ce să înțeleg că sunt păgâni toți frați mei, se pare că unii vor să-și schimbe cu orice preț numele de creștin, dar uită ce este mai de preț după cum spune prorocul Mica:
8. "Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul de la tine, decât să faci dreptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumnezeul tău?"
Fraților degeaba noi vrem să ne schimbăm numele denominațiuni, acest lucru nu v-a schimba mare lucru, dacă Dumnezeu ne-a avut și pe noi nemuririle în planul lui de mântuire rămâne doar săi mulțumim pentru că ne-a înfiat și pe noi și ne-a altoit la rădăcina poporului său, deci fraților degeaba vrem să fim evrei că nu vom fi niciodată noi tot neamuri am fost și vom rămâne, doar prin mila lui Dumnezeu avem parte și noi la masa stăpânului împreună cu cei ce păzesc legile și poruncile lui Dumnezeu, deci și creștini și evrei și toți ce vor păzi legile și poruncile lui Dumnezeu vor fi în împărăția lui Dumnezeu, ca să te desparți de frați tăi din pricina unui nume mi se pare de neînțeles acest gest.