Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 9
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 2 din 3 < 1 2 3 >
Deconectat RE: Cand invie cei rai?
laurentiu nastasa
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26553. Postat la 08/01/2015 15:52 - 3768z6h6m
[quote]laurentiu nastasa a scris:
Pace si har fratii in Unsul Ieshua. Deci este clar ca daca nu este acel text im manuscrisul cel mai vechi al Vestei bune inseamna ca cineva la adaugat nebagand in seama avertismentul din Apocalipsa 22.18,19, eu unul sterg ceia ce am spus mai sus adica "CEI RAI VOR INVIA DUPA CEI O MIE DE AMI" deoare ce ma tem sa nu fac gresiala si sa sustin ideia unui copiist fara minte care a adaugat la Apocalipsa. Si ramane sa ne rugam ca Tatal prin Fiul sa ne dea lumina asupra acestu subiect foarte important, caci rastalmacirea nu isi are locul caci stiti ce li se va intampla celor ce fac asta.

laurentiu nastasa a scris:
Revelatia20.5,6 **[[ ,,Ceilalți morți n-au înviat până când nu s-au împlinit cei o mie de ani,,. ]] Aceasta este cea dintâi înviere. Fericit și sfânt este cel care are parte de cea dintâi înviere: asupra lor, a doua moarte*nu are putere; ci vor fi preoți**ai lui Elohim și ai Unsului si vor împărăți cu El o mie de ani.

**Deci acest text nu exista in Sinaiticus cea mai veche Biblie.

laurentiu
Lucia
26556. Postat la 08/01/2015 18:22 - 3768z3h36m
Ionica, te rog sa-mi dai referintele biblice care imi scapa...si care iti sustin parerea.
Care este diferenta rasplatirilor sfintilor din vechime si a Miresei?
La care judecata a celor vii unii vor scapa...cum?
Dupa succesiunea evenimentelor tale, spui ca cele doua invieri au loc inaintea mileniului, chiar si cerul si pamantul se vor inoi inainte de mileniu, cum mai pot pasi cei rai pe pamantul nou, si unde scrie acest lucru ?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
26558. Postat la 08/01/2015 20:34 - 3768z1h25m
1. fiecare om la nastere este inregistrat si scris in Cartea Vietii
2. fiecarui nou nascut i se da un inger supraveghetor
3. acest inger tine evidenta
4. la moartea individului, ingerul stie deja, daca el a murit ca drept sau ca nedrept
5. pe baza marturiei ingerului el este lasat sau sters din Cartea Vietii
6. la invierea celui rau se deruleaza faptele ca sa nu existe nici un dubiu
7. sfintii se pronunta si intaresc verdictul, consimtindu-l, apoi cel rau este distrus fara nici un drept de apel

Cred ca ceea ce iti scapa este un aspect descris atat in Evanghelii cat si in Epistola catre Evrei si anume ca exista diferenta intre rasplata Miresei si rasplata sfintilor din vechime. De aceea sunt doua invieri. Pe de alta parte, la judecata celor vii, sunt unii care vor scapa cu viata, toti aceia care se pocaiesc dupa rapirea Bisericii. Ei raman pe pamant si populeaza din nou pamantul. Multi dintre urmasii lor se revolta, dupa ce se incheie domnia de o mie de ani. Si sunt distrusi impreuna cu Satan si demonii.

Ionică, ca noi vom judeca ingerii , scrie in Biblie, dar că pe marturia ingerilor o să fim noi stersi din Cartea vietii? te rog sa aduci referinta biblica.

Ionică, la cer au urcat, cu Iisus si ingerii Lui, sfintii. La cer nu urca pacatosii.
Judecata celor care urca la cer a fost facuta deja; judecata preadventa.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Ionica
26562. Postat la 09/01/2015 05:26 - 3767z16h32m
Lucia a scris:
Ionica, te rog sa-mi dai referintele biblice care imi scapa...si care iti sustin parerea.
Care este diferenta rasplatirilor sfintilor din vechime si a Miresei?
La care judecata a celor vii unii vor scapa...cum?
Dupa succesiunea evenimentelor tale, spui ca cele doua invieri au loc inaintea mileniului, chiar si cerul si pamantul se vor inoi inainte de mileniu, cum mai pot pasi cei rai pe pamantul nou, si unde scrie acest lucru ?

Shalom,

Corect este "evenimentele prezentate de tine" caci nu sunt eu stapanul lor sa fie numite ale mele.

1.Care este diferenta rasplatirilor sfintilor din vechime si a Miresei?

Evrei 11:
39 Toți aceștia, măcarcă au fost lăudați pentru credința lor, totuș n'au primit ce le fusese făgăduit; 40 pentrucă Dumnezeu avea în vedere ceva mai bun pentru noi, ca să n'ajungă ei la desăvîrșire fără noi.

"pentrucă Dumnezeu avea în vedere ceva mai bun pentru noi, ca să n'ajungă ei la desăvîrșire fără noi."

Intalnim aceste cuvinte "noi", "ei", "ceva mai bun".

Matei 11:11. Adevărat zic vouă: Nu s-a ridicat între cei născuți din femei unul mai mare decât Ioan Botezătorul; totuși cel mai mic în împărăția cerurilor este mai mare decât el.

Matei 19:27 Atunci Petru a luat cuvântul și I-a zis: rIată că noi am lăsat tot și Te-am urmat; ce răsplată vom avea?r1;
28 Isus le-a răspuns: rAdevărat vă spun că atunci când va sta Fiul omului pe scaunul de domnie al măririi Sale, la înnoirea tuturor lucrurilor, voi, care M-ați urmat, veți ședea și voi pe douăsprezece scaune de domnie și veți judeca pe cele douăsprezece seminții ale lui Israel.

2.La care judecata a celor vii unii vor scapa...cum?

Judecata de la venirea Domnului Ieshua. Urmatoarele versete arata ca Mireasa este deja rapita la cer. Deci rapirea trebuie pusa inaintea ultimelor sapte plagi. Asadar, inainte de derularea acestor plagi, mai exista imparatia fiarei si mai exista oameni. Oare toti sunt vrednici de distrugere vesnica?

Apocalipsa Capitolul 15
1 Apoi am văzut în cer un alt semn mare și minunat: șapte îngeri care aveau șapte plăgi, cele din urmă, căci cu ele s-a terminat mânia lui Dumnezeu.
2 Și am văzut ceva ca o mare de sticlă amestecată cu foc a, iar cei care au învins Fiara, chipul ei și numărul numelui ei, stăteau în picioare pe marea de sticlă, având harpele lui Dumnezeu. 3 Ei cântă cântarea lui Moise, slujitorul lui Dumnezeu, și cântarea Mielului, spunând:
"Mari și minunate sunt lucrările tale,
Doamne Dumnezeule atotputernic!
Drepte și adevărate sunt căile tale,
rege al națiunilor!

Deci mai exista natiuni, oi si capre impreuna. Separarea inca nu s-a facut.

4 Cine nu se va teme, Doamne,
și nu va preamări numele tău?
Căci numai tu ești sfânt!
Toate națiunile vor veni
și se vor prosterna înaintea ta
pentru că ai făcut cunoscute judecățile tale".

Cine sunt aceste natiuni care vin sa se inchine dupa ultimele sapte urgii? Si unde se vor inchina, in cer sau pe pamant?

3. Dupa succesiunea evenimentelor XXX, spui ca cele doua invieri au loc inaintea mileniului, chiar si cerul si pamantul se vor inoi inainte de mileniu, cum mai pot pasi cei rai pe pamantul nou, si unde scrie acest lucru ?

Am aratat din Ap 15 ca rapirea si implicit intaia inviere au loc inainte de cele sapte urgii finale. Ca nu poti fi rapit daca nu esti inviat mai intai. La sfarsitul celor sapte urgii marea este ca sangele, fara viata. Dar mai exista. Apoi cei din mare sunt inviati. Deci este totusi un anume timp intre intaia inviere si invierea generala.

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
fullban10
26571. Postat la 10/01/2015 12:57 - 3766z9h1m
Poate Lucia sa mai aiba cuvinte pentru asa o logica incalcita si amestecata.

Sau poate: numai tacerea poate comunica ceea ce cuvintele nu mai pot .

Ionica
26584. Postat la 11/01/2015 07:16 - 3765z14h42m
Nu este nimic incalcit sau nelogic, ci de perceptie si acceptare.

Spune Biblia ca cei vii vor fi judecati intai si apoi cei morti? Scrie atat in Biblie cat si in Credeul Apostolic.

Judecata viitoare.
Matei 25:
31 Când va veni Fiul omului în slava Sa cu toți sfinții îngeri, va ședea pe scaunul de domnie al slavei Sale.
32 Toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărți pe unii de alții cum desparte păstorul oile de capre;

Voi cum intelegeti aici surorilor Lucia si Valentina? Ca aceste neamuri sunt moarte, apoi sunt inviate si apoi se face despartirea dintre oi si capre la finalul miei de ani? Sau ca aceste neamuri sunt cei vii care prind venirea Domnului Ieshua?

Aici e Credeul Apostolic copiat la anul 340, in Asia Mica:

Πιστεa3;ω οp22;ν εo84;ς θεòν πατέρα παντοκράτορα·

καp54; εo84;ς Χριστp56;ν o2;ησοq66;ν, τp56;ν υo85;p56;ν αp16;τοq66; τp56;ν μονογενq34;, τp56;ν κa3;ριον o69;μq82;ν,
τp56;ν γεννηθέντα o52;κ πνεa3;ματος o37;γίου καp54; Μαρίας τq34;ς παρθένου,
τp56;ν o52;πp54; Ποντίου Πιλάτου σταυρωθέντα καp54; ταφέντα
τq35; τρίτq31; o69;μέρα o36;ναστάντα o52;κ τq82;ν νεκρq82;ν,
o36;ναβάντα εo84;ς τοp58;ς οp16;ρανοa3;ς,
καp54; καθήμενον o52;ν δεξιq5; τοq66; πατρa2;ς,
p5;θεν o56;ρχεται κρίνειν ζq82;ντας καp54; νεκροa3;ς;
καp54; εo84;ς τò o41;γιον πνεq66;μα,
o37;γίαν o52;κκλησίαν,

o40;φεσιν o37;μαρτιq82;ν,
σαρκp56;ς o36;νάστασιν.

Traducere:
Cred înTatăl Atotputernic;
Și în Isus Cristos, singurul Lui Fiu, Domnul nostru,
născut din Duhul Sfânt și din Fecioara Maria,
de Pilat din Pont răstignit,
îngropat, a treia zi a înviat din morți,
ridicat în cer,
și se așeză la dreapta Tatălui,
de unde vine sa judece pe cei in viață și cei morți.
și in Duhul Sfânt,
sfânta Biserica,
iertarea păcatelor,
învierea trupului.

Eu am dat dovezi, deci acum e randul vostru sa le acceptati sau sa spuneti ca nu asa trebuie intelese cum le inteleg eu.

Despre mia de ani sau ce va fi dupa nu am scris, deci nici voi nu vorbiti la aceasta postare. Scrieti strict ce v-am cerut. Trebuie ca cei vii sa moara toti ca sa poata fi judecati? Sau pot fi judecati inca in viata?

Lucia
26596. Postat la 13/01/2015 12:13 - 3763z9h45m
Ionica a scris:

1.Am aratat din Ap 15 ca rapirea si implicit intaia inviere au loc inainte de cele sapte urgii finale. 2.Ca nu poti fi rapit daca nu esti inviat mai intai.
3. La sfarsitul celor sapte urgii marea este ca sangele, fara viata. Dar mai exista. Apoi cei din mare sunt inviati.
4.Deci este totusi un anume timp intre intaia inviere si invierea generala.

Ionica, am impartit "afirmatiile"tale in patru puncte, ca sa le dezbatem un pic.

1.Capitolul 15 din Apocalipsa nu vorbeste de invierea dinaintea revenirii Domnului Hristos, si daca iti pui intrebarea:"Cine sunt aceia care cantau inaintea scaunului de Domnie?"
Am sa-ti raspund ca la invierea Domnului Isus Hristos, dupa rastignirea Sa, au inviat anumiti sfinti impreuna cu El, acestia fiind CEL DINTAI ROD! (Matei 27.52-53)
"...si nimeni nu puteau sa invete cantarea afara de cei o suta patruzeci si patru de mii, care fusese rascumparati de pe pamant.Ei nu s-au intinat cu femei , caci sunt verguri si URMEAZA PE MIEL oriunde merge El.Au fost rascumparati dintre oameni , CA CEL DINTAI ROD PENTRU DUMNEZEU SI PENTRU MIEL."(Apoc.14.3-4 )
Daca nu ma crezi, citeste mai departe versetele si vezi ca dupa rascumpararea celui dintai rod, urmeaza evanghelizarea mondiala!
De aici confuzia care o fac multi ca Mireasa si Mileniu sunt in cer si nu jos pe pamant.
Invierea si rapirea Miresei au loc in acelasi timp la revenirea Domnului Hristos si acest eveniment este dupa cele sapte urgii, numit si NECAZUL CEL MARE.
Apoi, Satan este legat si incepe Mileniu!
..................
2.Afirmatia ta, ca nu poti fi rapit daca nu esti inviat mai intai, nu o inteleg, pentru ca procesul rapirii are loc instantaneu cu cel al invierii...sau poate nu am inteles eu ce ai vrut sa spui!
3.Nu pot fi de acord cu punctul trei, pentru ca nu sunt de acord deasemeni cu succesiunea evenimentelor, aceia ca cea de a doua inviere ar fi la finalul celor sapte urgii, la tine reiese ca prima inviere este inaintea urgiilor si cea de a doua dupa urgii.Cu totul eronat!
4.Intre cele doua invieri este intradevar un timp, dar acela este de o mie de ani, atat cat va Imparati Hristos cu CEL DINTAI ROD, cu MIREASA si cu RAMASITA din Israel, neamurile deasemeni se vor ridica in acest timp la Ierusalim sa se inchine inaintea Marelui Imparat-Isus Hristos la SARBATORILE DOMNULUI.
Dupa Mileniu are loc cea de a doua inviere pentru IUDECATA DE APOI.
Si despre aceasta inviere as avea ceva de spus, dar las pe alta data...

[b]Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Ionica
26598. Postat la 13/01/2015 14:21 - 3763z7h37m
OK. Dar atunci sa mergem punct cu punct.

Sa luam punctul 1. Ca de inceput te invit sa citesti cu atentie acest text - recenzat dupa textele antice, ca de exemplu cea mai veche Biblie compela, Codex Sinaiticus - si apoi gandeste-te daca mai poti sa iti sustii parerea:

Matei 27:
50 Și Ieșhua, strigând din nou cu glas tare, și-a dat spiritul.
51 Și, iată, perdeaua templului s-a rupt în două, de sus până jos, și pământul s-a cutremurat și stâncile s-au despicat;
52 Și mormintele s-au deschis și multe trupuri ale sfinților care muriseră au cazut afara, fiind vazute;
53 (Text lipsa din anumite manuscrise vechi)

Din pacate, textul catolicilor preluat apoi in mai toate Bibliile moderne, a fost readaptat in secolul IV (sau chiar mai repede), dupa cel al Evangheliei Nazireilor, care la Capitolul 85:10 are:
Acum, la momentul cutremurului, s-au deschis mormintele; și mulți dintre sfinții care dormeau s-au sculat, și au ieșit din morminte, după învierea Lui, au intrat în oraș și au apărut la mulți.

Lucia
26599. Postat la 13/01/2015 14:35 - 3763z7h23m
Nu inteleg, modifica cu ceva spusele mele?
Si una si celalta vorbesc de acelasi lucru, INVIERE, "cazut afara", ce inseamna pentru tine?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
laurentiu nastasa
26605. Postat la 13/01/2015 22:41 - 3762z23h17m
Pace si har fratii si surorii. Daca in original este scris "căzut afară" de ce sa contrazicem Cuvantul adevarului ca noi nu intelegem acum ca am fost obisnuiti cu textul acesta care difera de cel original f. Mult? deci e clar ca la moartea Stapanului Ieshua mormintele adica pietrele date la o parte sau rasturnate, si trupurile sfintilor sau oasele probabil au fost iesite afara, scoase afara de la cutremurul acela foarte mare, de aceia este scris "căzut afara".

laurentiu
Lucia
26608. Postat la 14/01/2015 12:07 - 3762z9h51m
Draga Laurentiu, ai vazut tu originalul?!
Crezi tu, ca Dumnezeu ar fi ingaduit greseli de traducere majore, ca noi sa ne ratacim cu Scripturile in mana de la adevar?Eu cred ca NU!
Cercetand Scripturile vom avea viata vesnica!
Toate Bibliile pe care le detin in casa, si te asigur ca nu-s putine, spun ca SFINTII au inviat, iar eu sa o cred pe cea care nu am vazut-o... dar de care am auzit ca este veche insa a fost gasita intr-o MANASTIRE A NU STIU CE SFINTE se numea aceasta manastire?!
Logic vorbind, sa zicem ca au "cazut afara"asa morti cum erau, dar nu ti se pare ciudat, ca numai mormintele SFINTILOR sau deschis?
Pacatul din Eden revine, vrasmasul aduce suspiciune "dar chiar asa o fi?"ca sa nu mai credem Cuvantul lui Dumnezeu.NECREDINTA este pacatul de la inceput.
ACUM CE FACEM?
Cititi conextual, cititi in intregime capitole, si mergeti in toata Biblia, trebuie sa credem invierea, altfel alergarea noastra este zadarnica.

Ionica
26611. Postat la 14/01/2015 14:51 - 3762z7h7m
Lucia a scris:
Nu inteleg, modifica cu ceva spusele mele?
Si una si celalta vorbesc de acelasi lucru, INVIERE, "cazut afara", ce inseamna pentru tine?

Sora Lucia, din cauza cutremurului, mormintele care erau sapate in stanca si erau astupate cu lespezi (piatra plata) s-au deschis, adica aceste lespezi s-au rostogolot, au cazut si trupurile moarte deasemenea. Nu a fost nici o inviere aici. Cu multi ani dupa eveniment, apostolul Pavel scria in Epistola catre Evrei, ca sfintii din vechime nu au primit inca promisiunea. Cum iti explici?

Evrei 11:39 Toți aceștia, măcarcă au fost lăudați pentru credința lor, totuș n'au primit ce le fusese făgăduit; 40 pentrucă Dumnezeu avea în vedere ceva mai bun pentru noi, ca să n'ajungă ei la desăvîrșire fără noi.

Si apoi, daca acestia, care sunt cei mai faimosi sfinti, nu au inviat, de ce sa invie ceilalti, care nu sunt asa de insemnati?

Lucia
26614. Postat la 14/01/2015 18:49 - 3762z3h9m
Ionica, si doar mormintele sfintilor au fost deschise, numai asa ca morti sa cada pe jos, crezi ca are vreo logica spusele tale?
Nu stiu ce citesti tu, si ce cauti, dar in Bibliile pe care le detin scrie ca "multi sfinti au inviat si s-au aratat in cetate."
Apocalisa 14. sustine acest lucru, ca 144 de mii, CEL DINTAI ROD, urmeaza pe Domnul...oriunde!
Referinta de la Evrei este adevarata, insa nu stiu cum o intelegi tu, eu cred ca FAGADUINTA este mantuirea prin Hristos, ei au murit si nu au vazut pe Mesia, dar facanduse VOIA , adica, Hristos murind si inviind, de ce nu ar fi fost posibila aceasta inviere a sfintilor morti, ca ei sa vada pe Mesia cel asteptat ?
N-AU PRIMIT CE LE ERA FAGADUIT(cat au fost in viata), totul este la trecut...dar explica ca avea in vedere sa primeasca ei , cei morti, impreuna cu cei dupa Hristos aceasta fagaduinta.
Trebuie sa ai credinta, ca sa ramai la ce sta scris.
Nu te-ai pus niciodata intrebarea, de ce se spune ca fiecare invieaza "LA RANDUL CETEI LUI"?

Ionica
26631. Postat la 15/01/2015 15:10 - 3761z6h48m
Shalom sora Lucia,

Nu inteleg ce nevoie avem ca de dragul credibilitatii Bibliei sa facem pe avocatii falsificatorilor... Mentinand un fals nu facem altceva decat sa subminam autoritatea Bibliei, fiindca asa facem ca textele sa se contrazica. Deci, nu pot fi de acord cu interpretarea ta, fiindca atunci invierea s-ar fi produs deja si l-am contrazice pe apostolul Pavel si am da dreptate lui Imeneu si Filet.

2Timotei 2:
16. Iar de deșartele vorbiri lumești ferește-te, căci ele vor spori nelegiuirea tot mai mult.
17. Cuvântul lor va roade ca o cangrenă. Dintre ei sunt Imeneu și Filet,
18. Care au rătăcit de la adevăr, zicând că învierea s-a și petrecut, și răstoarnă credința unora.

16 Ferește-te de vorbăriile goale și lumești; căci cei ce le țin vor înainta tot mai mult în necinstirea lui Dumnezeu.
1Tim 4.7; 1Tim 6.20; Tit 1.14;
17 Și cuvântul lor va roade ca cangrena. Din numărul acestora sunt Imeneu și Filet,
1Tim 1.20;
18 care s-au abătut de la adevăr. Ei zic că a și venit învierea și răstoarnă credința unora.

Cine au fost acesti oameni? Oameni care au naufragiat de la credinta spre credintele lumesti.

1Timotei 1:
18. Porunca pe care ti-o dau, fiule Timotei, dupa prorociile facute mai inainte despre tine, este ca, prin ele, sa te lupti lupta cea buna
19. si sa pastrezi credinta si un cuget curat, pe care unii l-au pierdut, si au cazut din credinta.
20. Din numarul lor sunt Imeneu si Alexandru, pe care i-am dat pe mana Satanei, ca sa se invete sa nu huleasca.

Vedem ca acesti oameni au fost excomunicati de biserica, pentru ca au hulit, insa ei nu s-au pocait ci au inaintat in cadere spunand ca invierea a avut loc. Si probabil nu s-au oprit aici, ci au incercat sa isi justifice "crezul" cu Evanghelia. Cum? Foarte simplu. Falsificand Evenghelia pe care au copiat-o. Ei erau oameni importanti in lucrare alaturi de Pavel, si nu cred ca s-au oprit, ci au facut ucenici si au intemeiat biserici dupa crezul lor. De aceea avem o ramura de manuscrise care contin textul alterat si o alta ramura de manuscrise care nu contin textul alterat. Lucrurile sunt clare.

fullban10
26632. Postat la 15/01/2015 15:32 - 3761z6h26m
Nu inteleg ce nevoie avem ca de dragul credibilitatii Bibliei sa facem pe avocatii falsificatorilor.

Nu stim al carui avocat esti, dar lucrarea pe care o fac cei care insista ca Bibilia , pe care o citim astazi, nu ar spune adevarul, e lucrarea Diavolului. Doar el vrea ca noi toti sa nu credem in Scriptura.
Scriptura este Cuvantul lui Dumnezeu si ce e al lui Dumnezeu ramane al lui Dumnezeu.
Chiar daca s-au adus modificari , ele nu sunt esentiale, ele nu modifica mesajul. Intelegi?

2Timotei 2:
16. Iar de deșartele vorbiri lumești ferește-te, căci ele vor spori nelegiuirea tot mai mult.
18. Care au rătăcit de la adevăr, zicând că învierea s-a și petrecut, și răstoarnă credința unora.

Te superi daca am spune despre tine ca faci lucrarea lor? Tu insusi scrii ca invierea are loc inainte de pecetea a saptea (Judecata de la venirea Domnului Ieshua. Urmatoarele versete arata ca Mireasa este deja rapita la cer. Deci rapirea trebuie pusa inaintea ultimelor sapte plagi. ) si alte interpretari care " rastoarna credinta multora."
Daca in scrierile tale ai mentiona faptul ca : asa am inteles, sau as vrea sa aflu si parerea voastra, sau am descoperit acest inscris si vreau sa vorbim pe marginea lui, parca altfel ar fi mesajul.
Dar odata ce vii hotarat ca Biblia nu-i corecta, nici nu-ti mai vine sa citesti mai departe ce scrii.

laurentiu nastasa
26633. Postat la 15/01/2015 15:48 - 3761z6h10m
Da manuscrisele se contrazic intre ele si se intelege ca copiisti Nu au fost fideli textului Sacru cel mai vechi, ei au copiat ce le-a convenit in rest ce nu, nu au copiat au scos si adaugat, asta este adevarul, noi nu trebuie sa ne poticnim nicidecum CI SA DAM GLORIE LUI ELOHIM SI FIULUI LUI ca nu ne LASA IN INTUNERIC, deci cea mai veche Biblie sau manuscrise ale vesteai bune sunt cele mai aproape de Textul sacru adica scris de mana trimisilor(apostolilor). Si sfinti din vechime sunt morti si asteapta INVIEREA, ÎNVIEREA NU SA FACUT CI VA FI LA VENIREA FIULUI CELUI PREAINALT IN CURAND.

laurentiu
Lucia
26641. Postat la 15/01/2015 20:27 - 3761z1h32m
Ionica a scris:

1.Nu inteleg ce nevoie avem ca de dragul credibilitatii Bibliei sa facem pe avocatii falsificatorilor...
......................
18. Care au rătăcit de la adevăr, zicând că învierea s-a și petrecut, și răstoarnă credința.

2.Cine au fost acesti oameni?
Vedem ca acesti oameni au fost excomunicati de biserica, pentru ca au hulit, insa ei nu s-au pocait ci au inaintat in cadere spunand ca invierea a avut loc. Si probabil nu s-au oprit aici, ci au incercat sa isi justifice "crezul" cu Evanghelia. Cum? Foarte simplu. Falsificand Evenghelia pe care au copiat-o. Ei erau oameni importanti in lucrare alaturi de Pavel, si nu cred ca s-au oprit, ci au facut ucenici si au intemeiat biserici dupa crezul lor. De aceea avem o ramura de manuscrise care contin textul alterat si o alta ramura de manuscrise care nu contin textul alterat. Lucrurile sunt clare.

Dragul meu,
De dragul credibilitatii Bibliei, nimeni nu se face avocatul falsificatorilor, ci spune ca greselile de traducere, nu vor discredita in nici un fel Cuvantul lui Dumnezeu.
Si as vrea sa va intreb: cine a luat o Biblie in mana si vrea sa urmeze pe Dumnezeu, cum o vede?
Cat despre Imeneu, si Filet erau doi oameni care nu credeau in INVIEREA VIITOARE, si spunea ca invierea a fost...DAR ESTE CINEVA AICI, CARE NU CREDE IN INVIEREA VIITOARE?
Nu despre asta vorbim?

Ionica
26650. Postat la 16/01/2015 14:11 - 3760z7h47m
Shalom sora Lucia,

Imeneu si Filet credeau ca invierea a fost deja si apostolul Pavel nu credea. Este o diferenta majora. Ambele nu pot fi adevarate, nici reconciliate. Acesti oameni - ma refer la Imeneu si Filet - trebuia sa fi avut ceva la mana ca sa poata sustine asta, ma refer la ceva contrafacere a Evangheliei. Si ca au fost oameni care s-au ocupat cu falsificarea textelor o spun nu eu, ci cei din acel timp indepartat. Unul dintre ei este marele istoric crestin, poate cel mai mare din antichitate, Eusebiu De Cesareea. El a trait in secolele III si IV, si avea cartile unui alt istoric crestin Hegesippus, un evreu din zona Israel, convertit la crestinism. Hegesippus a trait in secolul II.

Iata ce scrie Eusebius in Istoria Ecclesiasta (a bisericii):
Eusebiu îl citează pe Părintele bisericesc Dionisie ( Hist. Eccl . , Bk . 4 . 23 ), care raportează că epistolele sale au fost falsificate: "Atunci cand colegii mei creștini m-au invitat să le scriu scrisori, am făcut așa. Acesti apostoli ai diavolului s-au umplut cu neghină, au scos unele lucruri și au adaugat altele. Pentru ei, vaiul este rezervat. Nu e de mirare atunci, dacă unii au îndrăznit să se atingă chiar și de cuvântul Domnului Însuși, atunci când acestia au conspirat să mutileze propriile mele eforturi umile".

O alta marturie din secolul II:
John William Burgon, care il citeaza pe presbiterul Gaius (AD 175-200): "Prin urmare, si-au pus mâinile cu îndrăzneală pe scripturile divine, susținând că le-au corectat. Că eu nu vorbesc în mod fals de ei în această chestiune, oricine dorește poate să învețe. Căci dacă oricine va colecta respectivele copii ale lor, și să le compare una cu alta, el va găsi că acestea diferă foarte mult. Acelea de-a lui Asclepiades, de exemplu, nu sunt de acord cu cele de-a lui Theodotus. Și multe dintre acestea pot fi obținute, pentru că discipolii lor au scris asiduu corecțiile, cum le numesc ei, care sunt o corupție, fiecare dintre ele. Din nou, cele de la Hermophilus nu sunt de acord cu acestea, precum și cele de Apollonides nu sunt consecvente cu ele însele. Pentru că puteți compara cele pregătite de ei la o dată anterioară cu cele pe care le-au corupt mai târziu, și le veti gasi foarte diferite. Dar ce indrazneata este această infracțiune, ea nu este ca si cum ei înșiși sunt ignoranți. Pentru ca nici ei nu cred că scripturile divine au fost rostite de duhul sfânt, și, astfel, sunt necredincioși, sau altfel ei cred sunt mai înțelepti decât duhul sfânt, și în acest caz, ce altceva sunt decât îndrăciți? Căci ei nu pot nega comiterea crimei, deoarece copiile au fost scrise de către propriile lor mâini. Pentru ca ei nu au primit astfel de scripturi de la instructorii lor, nici nu pot produce copii de la cele care au fost transcrise".

A nu crede marturiile inaintasilor nostrii crestini e treaba noastra, dar asta nu va schimba starea lucrurilor de atunci.

De ce s-au impus versiunile facute de ei? Fiindca faceau foarte multe "pentru că discipolii lor au scris asiduu corecțiile".

fullban10
26662. Postat la 16/01/2015 17:44 - 3760z4h15m
Ai iesit din tema , ne vedem la traducere...

??

Ionica
26690. Postat la 17/01/2015 12:11 - 3759z9h48m
Shalom,

As vrea sa comentati urmatoarea fraza "însă n-au primit ceea ce a fost promis"

NTR Evrei 11:39 Ei toți au fost vorbiți de bine pentru credința lor, însă n-au primit ceea ce a fost promis,

Ce le-a fost promis?

BC Evrei 11: 39. Toti acestia, macar ca au fost laudati pentru credinta lor, totusi n-au primit ce le fusese fagaduit;
40. pentru ca Dumnezeu avea in vedere ceva mai bun pentru noi, ca sa n-ajunga ei la desavarsire fara noi.

Pagina 2 din 3 < 1 2 3 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164112 vizite unice Powered by PHP-Fusion