Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 4
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 12 din 22 << < 9 10 11 12 13 14 15 > >>
Deconectat RE: Cum va fi împărăția de 1000 de ani?
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
22378. Postat la 28/03/2013 15:28 - 4422z14h36m
Scumpii moșului, dacă ne vom duce înaintea Biblie și ne vom a-nevoii ca să o tragem după noi, atunci hai să o lăsăm să nu mai transpirăm și să gândim cum să o dăm să fie după cum înțelegem noi, o lăsăm deoparte ca să nu ne mai încurce.
Vreau să deschid o paranteză și să discutăm în trei cuvinte, despre profeția că; o fecioară virgină, care nu a cunoscut bărbat, va rămânea însărcinată, fără să aibă loc nici un fel de contribuție bărbatul, ci asta se va întâmpla numai de la Duhul Sfânt,
Dacă zicem că sunt lucruri care nu se pot întâmpla fizic, ci numai spiritual, atunci nici asta nu s-a întâmplat fizic, pentru că nu se poate, nimeni nu poate demonstra ce s-a întâmplat în corpul Mariei și .

Eu cred chiar dacă știința și medicina, nu au ce să zică, trebuie să tacă pentru că nu au argumente, vă dați seama dacă nu ar fi comerțul acesta religios, care este patronat de Constantinopol și Vatican, ce comentarii ar fi pentru a contrazice acest mare adevăr și câte argumente ar aduce că așa ceva nu se poate fizic, doar trebuie înțeles numai spiritual.
Eu cred că suntem prea mici să sortăm ce se va împlini fizic și ce nu se poate fizic, ci trebuie dedus/înțeles numai spiritual.
Acuma, eu de și știu că cunoașteți pe de rost, dar eu tot pentru a avea mai la îndemână, copiez din cartea Apocalipsei câteva versete din cap. 20.

1. Apoi am văzut pogorându-se din cer un înger, care ținea în mână cheia Adâncului și un lanț mare.
2. El a pus mâna pe balaur, pe șarpele cel vechi, care este Diavolul și Satana, și l-a legat pentru o mie de ani.
3. L-a aruncat în Adânc, l-a închis acolo, și a pecetluit intrarea deasupra lui, ca să nu mai înșele Neamurile, până se vor împlini cei o mie de ani. După aceea, trebuie să fie dezlegat pentru puțină vreme.
4. Și am văzut niște scaune de domnie; și celor ce au șezut pe ele, li s-a dat judecata. Și am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus și din pricina Cuvântului lui Dumnezeu, și ale celor ce nu se închinaseră fiarei și icoanei ei, și nu primiseră semnul ei pe frunte și pe mână. Ei au înviat, și au împărățit cu Hristos o mie de ani.
5. Ceilalți morți n-au înviat până nu s-au sfârșit cei o mie de ani. Aceasta este întâia înviere.
6. Fericiți și sfinți sunt cei ce au parte de întâia înviere! Asupra lor a doua moarte n-are nici o putere; ci vor fi preoți ai lui Dumnezeu și ai lui Hristos, și vor împărăți cu El o mie de ani.
7. Când se vor împlini cei o mie de ani, Satana va fi dezlegat;
8. și va ieși din temnița lui, ca să înșele Neamurile, care sunt în cele patru colțuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, ca să-i adune pentru război. Numărul lor va fi ca nisipul mării.

Aș zice că nu mai știu ce să cred, dar de ce să zic așa, acuma pe bune, Yahwe Eohim - Dumnezeu, de ce nu a spus drept, ce se va întâmpla, de ce a lăsat ca eu să deduc ce se va întâmpla.
Am o dilemă împărțită în două păreri, una din aceste două sigur este valabilă.
Prima părere: Ori este așa cum este scris, fără comentarii!
A doua părere: Ori nu este îngăduit să înțelegem ce va fi în mia de ani!
Dacă nu este îngăduit să cunoaștem/înțelegem, ce va fi în mia de ani și după mia de ani, nu era mai bine ca Yahwe Elohim, să nu ne fi scris nimic?

Dacă da al nostru trebuie să fie da și nu să fie nu, de ce trebuie noi să ne dăm cu părerea ce se împlinește fizic, literar și ce se împlinește în alte deducții înțelesuri, adică spiritual?
Eu cred așa cum este scris, dar pentru că s-a luuuuungit această expunere, voi reveni cu părerea mea defalcată și cu argumente.
De-o cam dată, hai să mergem; langsam und sihen/încet dar sigur ....!

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lucia
22379. Postat la 28/03/2013 15:36 - 4422z14h29m
beyond, ai mai gasit UN adanc subteran, in adancurile oceanelor de unde ies duhurile sub forma de OZN-uri...?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
beyond
22380. Postat la 28/03/2013 15:49 - 4422z14h15m
Preaiubite Nica,

Faptul că Duhul Sfânt a însărcinat-o pe Maria este o realitate de netăgăduit.
Dar ce înseamnă asta?
Înseamnă că în Iisus sunt unite două naturi: cea spiritual-divină (că doar e de la Duhul), și cea materială (moștenită de la Maria).

Unirea dintre divin și pământesc este "taina evlaviei": "Și fără îndoială, mare este taina evlaviei. 'Cel ce a fost arătat în trup, a fost dovedit neprihănit în Duhul, a fost văzut de îngeri, a fost propovăduit printre Neamuri, a fost crezut în lume, a fost înălțat în slavă.'" (1 Tim.3.16).

Spiritualul este exprimat în lumea vizibilă prin literal, tot așa după cum Duhul S-a exprimat pe Sine în lume prin Iisus Hristos.
Creștinismul, dacă e să ne fi învățat ceva, atunci acesta este unul din lucrurile de bază: că literalul trebuie să se fundamenteze pe spiritual, și că spiritualul din inimi va ieși cumva la lumină, mai devreme sau mai târziu, găsind o cale de a se exprima în lumea vizibilă-materială.

Aplicând cele de mai sus la subiectul topicului, iată că deși Satana este legat de un Abis spiritual în mia de ani, totuși acest lucru trebuie musai să capete o expresie în lumea fizică.
În acest sens, în postarea mea anterioară, am scris așa:

beyond a scris:

Literalul se împletește cu spiritualul, și exprimă în exterior ceea ce este înlăuntru.
În mia de ani, Satana va fi complet legat de un Adânc spiritual (o nefericire adâncă din brațele căreia nu se poate sustrage), iar această stare de fapt se poate vedea exprimată în exterior printr-un Adânc literal-material: o planetă adusă la starea dezastruoasă de Abis haotic, și de care el va fi legat să nu o poată părăsi.

P.S. Lucia, dacă tu crezi că lucrurile sunt simple în domeniul preocupărilor noastre exegetice, atunci uită-te bine la nuanțele extraordinare din lumea natural-științifică (care nu este tot așa de complicată ca lumea spirituală).
Și ai să găsești că în lumea natural-științifică lucrurile sunt totuși peste măsură de complicate. O varietate imposibil de descris de ființe, de insecte, de plante, de molecule, de fenomene, de nuanțe și forme de tot felul.

Și oare crezi tu că Adevărurile veșnice ale Domnului se pot trata cu atâta simplism??
Eu cred că, dimpotrivă, nuanțele interpretative care descopere Adevărul sunt mult-mult mai de neimaginat decât putem noi să întrevedem. Și că doar în veșnicie se va sfârși cunoștința (conform 1 Cor.13.8).

De exemplu, ce-ar fi fost dacă îți mai scriam și despre Mica Înviere de la Parousia, de dinainte de mia de ani, a celor ce L-au răstignit pe Domnul? Cu fiecare nuanță nouă pe care o introduc în discuție, există tot mai multe șanse de a nu se mai înțelege cum trebuie. Și tu ai dovedit din plin acest lucru.
Ai fi spus despre Mica Înviere că nu stă scris nimic despre ea în Biblie, și gata! nu te interesează.
Și atunci degeaba ți-aș spune că Însuși Domnul le-a spus celor din Sinedriu:
"Și veți vedea pe Fiul omului șezând la dreapta puterii și venind pe norii cerului." (Marcu 14.62)
Lucia
22381. Postat la 28/03/2013 17:31 - 4422z12h33m
Imaginatia ta intrece orice asteptare...
Ocolesti contextul din Apoc. 20, si intrebarea mea cu privire la Imparatia viitoare a Domnului in Israelul pamantesc, care sustine teoria unui Mileniu pamantesc, in favoarea FILOZOFIILOR iesite din contextul biblic.
Eu inchei discutia aici, urandu-ti , calatorie placuta in LUMEA FANTEZIEI tale!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
beyond
22382. Postat la 28/03/2013 17:45 - 4422z12h20m
Lucia, eu nu am ocolit nimic. Ci mie mi s-au ocolit întrebările despre care am vorbit în postarea 22373 (în a doua parte a postării).

Dar, fie cum spui tu: am imaginație.
Nu e deranjant, căci este scris: "Lucruri, pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc." (1 Cor.2.9).

Totuși, tu nu asta ai dorit să spui despre mine, ci faptul că am scris rânduri care ți se par că n-au legătură cu logica exegetică.
N-am de ce să mă supăr. Ai mai spus-o. Și, probabil, atâta timp cât tu nu vezi conexiunile logice din ideile mele, probabil o vei mai spune.

Oricum, Domnul să te binecuvânteze și să-ți arate dacă ceea ce cred eu (și am văzut că și valentina crede la fel) despre mia de ani este corect sau incorect.
Lucia
22383. Postat la 28/03/2013 18:24 - 4422z11h40m
beyond, daca nu ai ocolit nimic, atunci unde sunt comentariile de la Apoc.20?
Unde este raspunsul la intrebarea mea:
Unde se vor realiza profetiile cu privire la Imparatia viitoare a Domnului in Israelul pamantesc?
Ai comentat, tu, Psalmi, Zaharia, unde?
...............
Eu te-am raspuns la contextul din Ioan, daca nu te- a satisfacut pe tine, asta este treba ta, eu ce sa-ti fac?
..........
Cea de a doua intrebare pentru mine nu este logica(din punctul de vedere al parerilor diferite), si la ceva gresit, nu pot sa dau un raspuns corect.
.........................
Cat despre referinta din Tefania, acele randuri exprima SIMBOLIC PUSTIIREA care a urmat in Israel.
Te-am raspuns, ca sa nu crezi ca le ocolesc intentionat, cum faci tu.
Apropo, referinta din 1 Cor, vrea sa spuna ca mintea noastra nu poate atinge lucrurile ce ne sunt pregatite, asa ca nu ti le poti imagina tu, si nici nu este un suport biblic pentru lumea fanteziei tale.
Aici se incheie discutia noastra.

beyond
22384. Postat la 28/03/2013 19:41 - 4422z10h23m
Lucia, tu ai spus că ai încheiat discuția cu mine și că mă lași în "lumea fanteziei mele".
De aceea, răspunsul pe care-l voiai la argumentele tale de la sfârșitul postării 22371 (Zah 14:9 ; Ps110 ; Isa 2.2-5; Mat:22: 41-45), și pe care eu îl preconizasem a ți-l da într-o postare viitoare, nu mai avea sens.

Acum însă văd că te schimbi și îmi ceri explicații.
Îți voi da orice explicație vei dori. Dar după credința mea, nu a ta.
_______

În primul rând, nu prea îmi dau seama ce anume de la Apoc.20 care are legătură cu mia de ani a rămas necomentat de mine.
Am vorbit cam despre toate. Uite le voi scrie în ordine:
- la începutul miei de ani, are loc legarea de Adânc a Satanei (e un Adânc spiritual manifestat vizibil printr-o planetă pustiită și arsă). Satana nu va mai putea părăsi planeta pentru a înșela Neamurile noastre din univers;
- mântuiții vor învia și vor fi transformați, și vor fi luați în reședințele cerești timp de o mie de ani, unde vor judeca cazurile tuturor îngerilor răzvrătiți și ale oamenilor care nu au avut parte de întâia înviere;
- după mia de ani, Domnul se va pogorî pe planetă, și va pregăti un loc neted (unde este muntele Măslinilor) să se pogoare Ierusalimul ceresc;
- pământul și marea vor fi regenerate, iar Ierusalimul va coborî din cer pe Terra;
- are loc învierea a doua: din noua mare și din noul pământ vor învia cei ce vor avea parte de a doua înviere ("Marea a dat înapoi... Moartea a dat înapoi..." - Apoc.20.13);
- semnificația dezlegării Satanei prin faptul că are din nou pe cine să înșele după învierea cea de-a doua, de după mia de ani, a oamenilor ce vor învia în slăbiciune spirituală;
- înșelătoria Satanei asupra tuturor celor înviați produce strângerea unei mari armate: Gog și Magog, care vor înconjura Ierusalimul pogorât pe Terra;
- judecata prin focul gheenei asupra celor răi aflați în jurul Ierusalimului și pe tot pământul. Ei vor arde în funcție de greutatea păcatelor comise, unii mai mult, alții mai puțin. În acest timp, mântuiții stau în Ierusalimul care nu poate fi atins de focul gheenei. Acel foc va curăți pământul de orice spirit răutăcios care există pe el după cea de-a doua înviere.

Alte detalii suplimentare despre fiecare idee de mai sus, se pot regăsi printre postările mele.
_______

Referința de la 1 Cor.2.9 arată că oricât ne-am imagina lucrurile care vor fi în lumea viitoare, nu putem intui pe deplin. Dar prin asta, Dumnezeu nu vrea să spună să fim fără imaginație sau să renunțăm la cercetarea Cuvântul Lui, ci dimpotrivă să ne cultivăm imaginația corectă - cea care își imaginează lucrurile deduse din versetele biblice (descoperite printr-o rațiune luminată de Duhul Sfânt). Este o provocare din partea Lui pentru noi, fiindcă oricât de mult ne-am imagina, noi tot nu putem să avem viziunea exactă a minunățiilor care vor fi după mia de ani.
_______

Acum, despre răspunsurile la întrebările mele de la postarea 22373:
a) despre Ioan 14.2,3 am înțeles răspunsul tău - zici că Iisus nu îi va lua pe ucenici la întoarcerea Lui, înainte de mia de ani. Dar acest răspuns nu e unul care nu-mi convine mie (cum spui tu), ci e unul care se depărtează binișor de Biblie. Căci Domnul spune că-i va lua în reședințele cerești la întoarcerea lui, nu după ce va mai sta o mie de ani pe Terra.
b) legat de a doua mea întrebare: când vor fi luați ucenicii în cer? Tu spui că la sfârșitul miei de ani. Cum să fie așa, de vreme ce după mia de ani Ierusalimul se va pogorî din cer? Vrei să spui că Ierusalimul se va pogorî pe pământul regenerat, iar mântuiții abia atunci vor fi luați de pe pământ la cer? Mi se pare o chestie greșită treaba asta: de a-i despărți pe mântuiți de Ierusalimul ceresc.
c) despre Țefania, tu spui că nimicirea cu desăvârșire a oamenilor, peștilor, păsărilor și animalelor a avut loc în Israel. Eu am continuat cu întrebarea: UNDE ANUME SCRIE ÎN ISTORIE ACEST LUCRU, CA TOȚI OAMENII ȘI PEȘTII ȘI PĂSĂRILE ȘI ANIMALELE SĂ FI FOST NIMICITE VREODATĂ DIN ISRAEL?

d) și ultima întrebare, pe care o ocolești dinadins și la care nimeni n-a răspuns niciodată, am scris-o în felul următor:

beyond a scris:
Mai mult, când am întrebat: "Cum ar putea să spună omenirea virtuală din mia de ani de pe pământ ceea ce spune la 2 Petru 3.4: 'Unde este făgăduința venirii Lui? Căci de când au adormit părinții noștri, toate rămân așa cum erau de la începutul zidirii!'?", de asemenea nu am primit niciun răspuns.
Fiindcă nicio omenire virtuală (ipotetică) din mia de ani de pe pământ n-ar putea să emită batjocuri despre revenirea Domnului, din moment ce El este cu ei, împărățind peste ei. De asemenea, nici nu ar putea să spună că toate sunt așa cum erau de la începutul lumii, din moment ce a avut loc o înviere globală (cea dintâi) și o transformare a tuturor celor mântuiți.
Lucia
22386. Postat la 28/03/2013 20:27 - 4422z9h37m
Aduci niste raspunsuri care nu sunt ale mele.

beyond
22387. Postat la 28/03/2013 20:44 - 4422z9h21m
Lucia a scris:
In afara de faptul ca bati campii prin Univers. aduci niste raspunsuri care nu sunt ale mele.

Îmi pare rău dacă am înțeles greșit răspunsurile tale. Dar ai putea să spui frumos unde am înțeles eu greșit, fără să folosești expresii necreștinești de genul "a bate câmpii".
Nu e frumos din partea ta. Eu nu m-am adresat ție personal în felul acesta.

P.S. Văd că după ce am scris eu prima parte a postării prezente (partea de deasupra asteriscurilor), ai corectat postarea ta anterioară față de cum te-am citat eu în quote-ul de mai sus. Totuși era bine să fi adăugat și modul în care am înțeles eu greșit răspunsurile tale la cele 4 întrebări ale mele (notate cu a, b, c, d) din postarea mea anterioară 22384.

Fiindcă mie mi s-a părut că la întrebările a) și b), ai spus că Iisus va lua pe ai Săi în reședințele cerești la sfârșitul miei de ani, nu la începutul ei atunci când El se întoarce la Parousia.

De asemenea, la întrebarea c), mi s-a părut că ai spus că e vorba de un eveniment întâmplat deja în istoria umanității, iar eu am întrebat când au pierit toți oamenii, peștii, păsările și animalele din Israel. Adică în ce perioadă a istoriei. Nu de alta, dar eu n-am auzit ca să fi pierit vreodată orice vietate din Israel.

De asemenea, la întrebarea d), eu nu am văzut vreun răspuns: nici de la tine, nici de la altcineva.
fullban10
22388. Postat la 28/03/2013 20:47 - 4422z9h17m
Si totusi , Lucia, frate Nica, daca ati raspunde la intrebarea pusa de mine : ce oameni raman pe pamant dupa ridicarea la cer a celor mantuiti? Nu numai ce oameni, ci si referinta biblica in care se spune ca mai ramane cineva dupa urgiile revarsate pe pamant. Veti constata ca nu aveti raspuns.

- Mai e ceva intreg ramas pe pamant ca sa poata asigura viata unor oameni?
- Mai traieste cineva sub privirea lui Isus? Privirea Lui va fi o privire prietenoasa?
- Cu ce scop, prin absurd, va lasa El oameni pe pamant? Sa aiba Satan si ingerii lui cu cine conversa?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
abdon
22390. Postat la 29/03/2013 09:31 - 4421z20h33m
Spuneam unui frate care a fost adventist/reformist iar acum este in randurile noastre si sustine cu tarie ce sustin unii. Eu stiu ca Cuvantul scrie ca pe Calea Domnului chiar si cei fara minte nu se ratacesc, nustiu de ce atata incalceala este aici!

"la începutul miei de ani, are loc legarea de Adânc a Satanei (e un Adânc spiritual manifestat vizibil printr-o planetă pustiită și arsă).Satana nu va mai putea părăsi planeta pentru a înșela Neamurile noastre din univers;"

In Apoc. 20 v8 scrie: ca sa insele Neamurile care sunt in cele patru colturi ale pamantului - aici spune ale unui pamant, ale unei planete, pe cand mai sus este confundat cu Universul, adica cu planete multe, ca sa iasa la socoteala, atunci ar fi trebuit ca Duhul sa scrie prin Apostolul Ioan :
ca sa insele Neamurile care sunt in Ceruri - adica in Univers

Tot in vers 8 spune: pe Gog si pe Magog ca sa-i adune pentru razboi, v9 s-au suit pentru razboi si au inconjurat - dupa parerea unora ar insemna, ca acestia , Gog / Magog, inviaza pentru razboi ..., desi acestia coexista pe pamant cu sfintii, nu in Univers, dar datorita diavolului care este legat, acestora nu le trece prin cap sa se lege de cei sfinti ci sunt pasibili atat de bunatatea lui Dumnezeu cat si de sfinti, dar dupa ce va fi dezlegat cel rau le va pune rotitele rautatii in miscare

In varianta unora ar fi ca diavolul ar alerga prin Univers cu inviatii Gog si Magog si va cauta Imparatia Cerurilor ca sa se razboiasca, ceea ce pe multi ne face sa ne gandim la S.F de genul Star Wars ( Razboiul Stelelor ), cu diferenta ca Vader si Luck au nava spatiala, iar dupa desenele adventiste ( sau probabil ale Martorilor, ca sunt confuzi unii cu altii ) atat cei rai, cat si cei buni vor alerga cu caii prin Univers, cam ciudata teoria

Hai sa ramanem cu picioarele pe pamant ... .

Iar daca tot veni vorba de Gog si Magog, unii considera ca Tefania face aluzie la miia de ani, si nu are implinire istorica, cum este considerat Ezechiel 38 -39, care este o detaliere a micii descrieri din versetul de la Apoc 20.

Si acum se face un amalgam, cele spuse in Apoc 20 si in Ezec 38-39, sunt inainte de miia de ani sau dupa?

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Lucia
22391. Postat la 29/03/2013 10:25 - 4421z19h39m
Frate Abdon, este atat de clar Cuvantul incat si cei fara "minte" nu se vor rataci.
Filozofiile sunt intortocheate, incat cei ce citesc, la prima vedere ar putea sa spuna, ce destept este omul asta, insa daca vine cu fantasmagonii, vine cu OZN-uri, si calatorii in LUMILE necunoscute, iti dai seama ca de fapt intelepciunea oamenilor este egala cu zero.
Trebuie sa stam atenti ca sa nu ne fure cu filozofiile lumii acesteia...cat de indraznet poate fi un om si cat de siret umbla, atingand corzile mintii umane prin studiul psihologiei si a filozofiei, instrumentand si dirijand cu atata abilitate teoriile lor asortate cu versete din Cuvant.
Sa nu uitam ca si Satana a venit cu Cuvantul lui Dumnezeu cand Domnul Isus a fost ispitit in pustie...
Sa lasam pe Duhul Sfant sa ne calauzeasca!
Imi aduc aminte ca doi "frati", ne-au antrenat in anumite discutii din Cuvantul Domnului, la un moment dat au inceput vertiginos sa devieze pe taramurile fanteziei si a imaginatiei, imediat si-au dat seama ca ceva nu era in regula cu noi, fetele noastre tradau nedumerirea noastra si pentru ca studiase psihologia, ne-au citit imediat.
Am dorit sa ne argumenteze cu Biblia iesirile lor fateziste si au abandonat discutia...pentru ca nu aveau baza biblica la tot ce spuneau, insa acum, sunt unii care desi vad ca ies din sfera biblica, au indrazneala sa suceasca Cuvantul dupa mintea lor incalcita si sa se agate cu tot felul de deductii inreale pentru a-si expune teoriile.
Hai sa ramanem cu picioarele pe pamant...
Apocalipsa 20 :1-7, nu este nici inainte, nici dupa , ci este chiar Mileniu aici jos pe pamant.

fullban10
22392. Postat la 29/03/2013 11:11 - 4421z18h54m
Inainte de a acuza ca unii , ca altii, ne duc in eroare, de parca am fi copiii si ne bate vantul intro parte si-n alta, trebuie ca noi sa raspundem cand suntem intrebati. Dovada? Nici de data aceasta nu ai raspuns cine sunt oamenii care raman pe pamant? Dar poate vei raspunde, conform Ap. 20;2,3 :......"l-a legat pentru o mie de ani. L-a aruncat in Adanc, l-a inchis acolo si a pecetluit intrarea deasupra lui.."
- Ce Neamuri se tem, timp de o mie de ani, daca Satan e legat in Adanc? Deci Satan e legat in Adanc, intrarea e pecetluita.
Lucia scrie-ne ce se intampla in continuare pe pamant timp de o mie de ani.
Abdon, tu scrii : In Apoc. 20 v8 scrie: ca sa insele Neamurile care sunt in cele patru colturi ale pamantului - aici spune ale unui pamant si te rog intoarce-te la vs. 3. De la vs, 3 pana la vs. 8 e o distanta de o mie de ani. Si mai trebuie sa ne spui care sunt Neamurile.
E usor sa acuzi, dar e mai greu sa raspunzi. Beyond, si-a expus pe larg si cat a putut, credinta lui, eu de asemenea, si iata-ne asteptand, sa ne spuneti voi.
Suntem la Ap. 20, asa cum ai cerut,Lucia, ce urmeaza pe pamant?
In vs.5 scrie ca : "Ceilalti morti n-au inviat pana nu s-au sfarsit cei o mie de ani".
Apoi in vs. 7 scrie: " Cand se vor implini cei o mie de ani, Satana va fi deslegat, si va iesi din temnita lui, ca sa insele Neamurile, care sunt in cele patru colturi ale pamantului........"
Repet intrebarea : intre cele doua evenimente, legarea si deslegarea Satanei, ce e pe pamant?

In cer stim ce urmeaza. Ap.20;4 : "Si am vazut niste scaune de domnie; si celor ce au sezut pe ele li s-a dat judecata...... au imparatit cu Hristos o mie de ani".

abdon
22393. Postat la 29/03/2013 11:26 - 4421z18h38m
Faptul a cineva a scris sute, mii de cuvinte despre faptul ca miia de ani nu e pe pamant, nu inseamna ca Cuvantul asa scrie.

Nustiu de ce mai se intreaba dupa atatea pagini de scris, sau de fapt depinde cine a scris, in general din studiul Cuvantului lui Dumnezeu s-a inteles
1) ca dupa trecerea urgiilor, si a ridicarii Miresei la Cer( prima inviere ),
2) va ramane pe pamant o ramasita de oameni, martori ai urgiilor care au fost in trecut, acestia vor avea timp pocainta, si viata lor, starea lor fireasca nu va mai fi incurcata de diavol, ce vor face, cum vor face vor raspunde, vietatile care au ramas in viata vor trai in pace cu totii, iar cine va muri vremelnic, va muri ca pacatos, va raspunde dupa miia de ani. Nu este argumnet ca ultima urgie a nimicit intreaga omenire, scrie ca oamenii vor fi hulitori, adica vor exista si dupa urgie.
3) La incheierea mileniului, dupa ce diavolul va fi dezlegat, acesta va suci mintea celor mai multi, si va porni un razboi impotriva celor care in miia de ani au implinit Cuvantul, va interveni Hristos, si va innabusi pe pamant toate acestea, va arunca nu in Adanc, ci intr-un iaz de foc ( nicidecum pe pamant ), pe diavol si pe ai lui unde vor munciti vesnic (contrar conceptiei advente).
4.a) Dupa care vor invia cei morti ( a doua inviere, sau cea de apoi), toti, vor fi ridicati in vazduh,
5) iar pamantul va fi distrus cu troznete si fulgere, si ceea ce il inconjoara.
4. b ) Cei ce vor sedea in vazduh toata omenirea de la Adam pana dincolo de noi, vor sta in fata judecatii (nu si Mireasa) pentru a isi primi sentinta, oile la dreapta caprele la stanga, totul dupa Cartea Vietii.
6) Dupa aceia Dumnezeu creeaza un Cer nou si un Pamant nou, pentru ca cele dintai pierisera, acolo Cortul lui Dumnezeu va cobora pe pamant unde va fi slujit in vecii vecilor de mine, si de toti ai Lui.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Lucia
22394. Postat la 29/03/2013 12:12 - 4421z17h52m
Valentina, actiunea din Apocalipsa 20, se desfasoara pe acest pamant, un inger coboara sa-l lege pe Satana.
Explica cum, si ai scris si tu, bine?
Daca nu ar mai fi nimeni pe pamant, de ce mai trebuie legat in adanc, sa-l inchida acolo si sa PECETLUIASCA intrarea(indiferent cum este anihilat el nu mai are acces la Terra si cerul ei)?
De aici deducem ca nu mai CUTREIERA pamantul in lung si lat, nu mai zboara prin vazduh, ci este inchis intr-o TEMNITA, de ce?
Continuarea versetului in care ne explica ce face ingerul cu Satana spune:
ca este legat, inchis si pecetluit, CA SA NU MAI INSELE NEAMURILE.
Nu spune neamurile din univers, sau pe altcineva...

Exemplu:
In curtea casei mele am un caine liber, eu am toate neamurile la mine acasa, un copil imi leaga cainele, CA SA NU FACA RAU NEAMURILOR.
Actiunea se desfasoara in curtea mea, cainele legat este aici, pentru ca sa nu faca rau celor care sunt cu mine.
.....................
Pentru mine este clar ca lumina zilei, insa ma intreb, ce se intampla cu tine, de nu vezi cum stau lucrurile?
Neamurile raman, si dupa mia de ani vor fi INSELATE.
Cei care au intampinat pe Isus in vazduh, nu spune ca se duc IN CER pentru a ramane, ci Il INTAMPINA ACOLO, ca apoi impreuna sa Imparateasca in Israel, unde va avea loc perioada de glorie si prosperitate a poporului sfant, toate profetiile cu privire la viitoarea Imparatie a Domnului in Israel, se va implini in mia de ani.
.................
La mine nu scrie, "ALE UNUI PAMANT" ca si cum ar fi altul, ci: ale pamantului, ceea ce ne determina sa credem ca este acesta, nu scrie nicaieri, mai multe pamanturi, ci, mai multe ceruri.

fullban10
22397. Postat la 29/03/2013 12:33 - 4421z17h31m
Dupa seria de urgii, cutremure , foc din cer si pietre de un talant greutate si cetatile Neamurilor care s-au prabusit( cap.16, vs. 19), nu cred ca a mai ramas cineva pe pamant. Dar in fine. Cine crede ca va mai exista viata pe pamant in mia de ani , spera ca mai are o sansa. Crunta amagire. Dupa mia de ani nu mai scrie ca va mai fi o inviere.
Abdon (din studiul Cuvantului lui Dumnezeu s-a inteles) - uite ca nu s-a inteles de aceea e nevoie de versete
si Lucia ( Daca nu ar mai fi nimeni pe pamant, de ce mai trebuie legat in adanc, sa-l inchida acolo si sa PECETLUIASCA intrarea(indiferent cum este anihilat el nu mai are acces la Terra si cerul ei)? )- banuiesc ca aceasta legare e simbolica. Daca in curtea ta nu se afla nimeni, cainele tau e ca si cum ar fi legat.
Neamurile raman, si dupa mia de ani vor fi INSELATE.- scrii tu Lucia.
Oare de asta sunt ele lasate ?

abdon
22398. Postat la 29/03/2013 12:47 - 4421z17h17m
"Crunta amagire. Dupa mia de ani nu mai scrie ca va mai fi o inviere."

Apocalipsa 20:4  Și am văzut niște scaune de domnie; și celor ce au șezut pe ele, li s-a dat judecata. Și am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus și din pricina Cuvântului lui Dumnezeu, și ale celor ce nu se închinaseră fiarei și icoanei ei, și nu primiseră semnul ei pe frunte și pe mână. Ei au înviat, și au împărățit cu Hristos o mie de ani.
5  Ceilalți morți n-au înviat până nu s-au sfârșit cei o mie de ani. Aceasta este întâia înviere.
6  Fericiți și sfinți Sunt cei ce au parte de întâia înviere! Asupra lor a doua moarte n-are nici o putere; ci vor fi preoți ai lui Dumnezeu și ai lui Hristos, și vor împărăți cu El o mie de ani.
7  Când se vor împlini cei o mie de ani, Satana va fi dezlegat;
8  și va ieși din temnița lui, ca să înșele Neamurile, care Sunt în cele patru colțuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, ca să-i adune pentru război. Numărul lor va fi ca nisipul mării.
9  Și ei s-au suit pe fața pământului, și au înconjurat tabăra sfinților și cetatea prea iubită. Dar din cer s-a pogorât un foc care i-a mistuit.

Lucia
22405. Postat la 29/03/2013 13:14 - 4421z16h50m
Sta scris." Ceilalti morti nu au inviat pana nu s-a sfarsit cei o mie de ani...", deci va fi o a doua inviere Valentina.
....................
Daca pe pamant nu mai ramane nimeni , de ce nu se spune acest lucru?
De ce se spune ca Satana este legat, si nu spune ramane singur?
De ce se adauga explicatia ROSTULUI LEGARII, acela de a nu mai insela nemurile, daca ele nu mai exista?

abdon
22406. Postat la 29/03/2013 13:21 - 4421z16h43m
Si scrie ca Satana va avea acces la Terra, asta ca nu vrea E.G White, e altceva

Satana va fi dezlegat;
și va ieși din temnița lui, ca să înșele Neamurile, care Sunt în cele patru colțuri ale pământului

Pana si Pilat a spus : ce am scris am scris! Si noi transformam cuvintele "patru colturi ale pamantului" cu un intreg Univers. Ce e scris e scris, sa ramanem la ce e scris.

Daca scrie in perioada miiei de an sunt Neamuri in cele patru colturi ale pamantului sa ramanem la ce este scris, degeaba zic eu ca sunt Obama, cand de fapt sunt tot Abdon.

beyond
22407. Postat la 29/03/2013 13:35 - 4421z16h29m
abdon a scris:
In varianta unora ar fi ca diavolul ar alerga prin Univers cu inviatii Gog si Magog si va cauta Imparatia Cerurilor ca sa se razboiasca...

abdon, nu ai înțeles corect. Nimeni n-a zis asta. Mai citește.
Și vei vedea că nu o să poți să aduci vreun citat din rândurile mele (sau ale valentinei) care să-ți justifice aserțiunea din quote.

abdon a scris:
In Apoc. 20 v8 scrie: ca sa insele Neamurile care sunt in cele patru colturi ale pamantului - aici spune ale unui pamant, ale unei planete, pe cand mai sus este confundat cu Universul

valentina ți-a răspuns deja despre diferența între cele 2 versete: Apoc.20.3 și 20.8. Din postarea ta de adineauri (22406), se deduce că nu ai înțeles ce a spus ea.
Pe de altă parte, niciun forumist nu te-a făcut "ciuca bătăilor" (cum ai spus tu) doar fiindcă îți scrie cum vede el (ea) lucrurile.

abdon a scris:
1) ca dupa trecerea urgiilor, si a ridicarii Miresei la Cer( prima inviere ),
2) va ramane pe pamant o ramasita de oameni

Deci zici tu că în mia de ani, Mireasa (înviații la prima înviere) este în cer, iar unii oameni sunt pe pământ. Dar Domnul Iisus unde este? Căci dacă e în cer cu Mireasa și nu e pe pământ în mia de ani, atunci cum este Împărat pe pământ conducând cu "toiag de fier"?

abdon a scris:
Am sa iau un copil de clasa a doua sa vad ce intelege din acestea

Scriptura spune: "Fraților, nu fiți copii la minte; ci la răutate, fiți prunci, iar la minte, fiți oameni mari." (1 Cor.14.20).
Deci: "oameni mari", nu copii de clasa a doua. Căci copiii nu au dezvoltată capacitatea de interpretare exegetică a simbolurilor biblice.
De fapt, din câte se vede, nici mulți oameni mari nu o au.
_______

În privința unor lucruri cu care eram dator să răspund, răspund acum unor lucruri care au fost solicitate de Lucia în postarea dânsei - 22371 (Zah 14:9 ; Ps110 ; Isa 2.2-5; Mat:22: 41-45):

1.) Zaharia 14.9 - "Și Domnul va fi împărat peste tot pământul. În ziua aceea, Domnul va fi singurul Domn, și Numele Lui va fi singurul Nume."
Este vorba despre momentul de după mia de ani, după ce Ierusalimul se va pogorî din cer.

2.) Psalm 110 - Domnul a zis Domnului meu: "Șezi la dreapta Mea, până voi pune pe vrăjmașii Tăi sub picioarele Tale."...
Este vorba despre momentul care începe cu înălțarea Domnului Iisus la cer, la 40 de zile după învierea Lui.

Asta se poate vedea cel mai bine în ceea ce a spus Petru:
"Dumnezeu a înviat pe acest Isus și noi toți suntem martori ai lui.
Și acum, odată ce S-a înălțat prin dreapta lui Dumnezeu, și a primit de la Tatăl făgăduința Duhului Sfânt, a turnat ce vedeți și auziți.
Căci David nu s-a suit în ceruri, ci el singur zice: "Domnul a zis Domnului meu: 'Șezi la dreapta Mea, până ce voi pune pe vrăjmașii Tăi sub picioarele Tale.'
Să știe bine dar, toată casa lui Israel, că Dumnezeu a făcut Domn și Hristos pe acest Isus, pe care L-ați răstignit voi." (F.Ap.2.33)

Iar Ștefan a zis: "Iată, văd cerurile deschise, și pe Fiul omului stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu." (F.Ap.7.56)

Iar Pavel spune: "El, dimpotrivă, după ce a adus o singură jertfă pentru păcate, S-a așezat pentru totdeauna la dreapta lui Dumnezeu" (Evrei 10.12).

Și încă aș mai putea oferi vreo câteva referințe nou-testamentare pentru a se vedea că nu e vorba de vreo domnie a lui Iisus în "mia de ani planetară", ci e vorba de domnia Lui care a început încă de acum aprox. 2000 de ani. Acum El domnește cu "toiag de fier", nu atunci în mia de ani.
Deci în Psalmul 110 se vorbește despre lucruri care încep odată cu era creștină (mai precis, odată cu înălțarea lui Iisus la dreapta Tatălui, și cu onorarea Lui ca Domn).

Deci, nu fantasmagoriile, ci Cuvântul lui Dumnezeu nu ne lasă să ne rătăcim. Exact după cum stă scris despre Calea sfințeniei:
"cei ce vor merge pe ea, chiar și cei fără minte, nu vor putea să se rătăcească." (Is.35.8).

Dar Calea aceasta necesită credință în Cuvântul Scripturii. Ori dacă nu e credință, degeaba ar fi creier. Dar dacă e credință, atunci lucrurile devin foarte simple, încât chiar un om fără minte le-ar pricepe. Căci credința are, printre altele, puterea de a șlefui ulterior și intelectul.

3.) Isaia 2.2-5 - "Se va întâmpla în scurgerea vremurilor, că muntele Casei Domnului va fi întemeiat ca cel mai înalt munte..."

În scurgerea vremurilor, asta se și întâmplă: că Domnul va sfârși războiul spiritual cu Satana, în favoarea Lui.
Scurgerea vremurilor acestea înseamnă scurgerea a câteva mii de ani, în urma cărora Domnul va fi biruitor. Și aceste mii de ani se scurg de când a făcut Isaia proorocia respectivă și până după momentul judecății de apoi (de după mia de ani) când totul va renaște.
"Casa lui Iacov" de la versetul 5 reprezintă Israelul spiritual, nu cel etnic.
Și "muntele Casei lui Yahweh" este Iisus; și El va fi întemeiat ca cel mai înalt munte.
Dacă se va renunța doar la citirea literală, se va înțelege și limbajul simbolistic al Bibliei. Nu e greu, nu se pot rătăci "nici cei fără minte". Trebuie doar credință și puțină bunăvoință.
De exemplu, simbolul "munte" are printre alte semnificații și pe acela de "împărat, împărăție" (vezi Ier.51.25).

4.) Mat.22.41-45 - bănuiesc că Lucia a vrut să pună în discuție același lucru ca la punctul 2: așezarea Domnului la dreapta Tatălui. Iar asta am explicat-o cu lux de amănunte, deja.

Scriptura este de o frumusețe excepțională atunci când se dă jos mahrama citirii simplist-literale.
Hai să exemplific mai pe larg de ce "muntele" simbolizează și "împărat, împărăție".
În afară de Ier.51.25, la Psalm 68.16 se vede că niște "munți" poartă pizmă pe "muntele ales de Dumnezeu".
"Munții" aceia sunt împărații pământului, iar "muntele ales" este Împăratul suprem: Iisus care a fost făcut Domn la dreapta Tatălui.

În acest sens, în Psalm 2.2 se scrie mai literal:
"Împărații pământului se răscoală și domnitorii se sfătuiesc împreună împotriva Domnului și împotriva Unsului Său, zicând: 'Să le rupem legăturile și să scăpăm de lanțurile lor!'"
Împărații pământului poartă pizmă de pe acum, din aceste vremuri, pe Domnul Iisus. Și ei se întărâtă împotriva Lui, fiindcă-i conduce cu toiag de fier.
De aceea, deși ei vor "să scape de lanțurile Lui", Domnul îi va zdrobi cu un toiag de fier la venirea Lui, după cum scrie în același Psalm, la versetul 2.9.

Toiagul de fier pe sub care Domnul îi trece pe toți, este acum, nu în vreo mie de ani. Iar același toiag va fi și cel ce va zdrobi oamenii la Parousia. Și zdrobirea asta va consta în faptul că nu vor fi salvați și nu vor învia decât cei ce vor fi învățat până atunci să treacă pe sub toiag ca niște oi autentic-creștine.
Căci după cum am mai spus și în altă postare: toiagul de fier reprezintă autoritatea spirituală a Domnului și cântărirea caracterului fiecăruia.
Cei ce vor corespunde la caracter, vor trece pe sub toiag către învierea cea dintâi.
Ceilalți vor fi zdrobiți de toiagul de fier. Nu vor putea trece nicidecum de el; că doar e "de fier".

Așa că Domnul Iisus este "muntele ales" care e pizmuit de ceilalți "munți" (împărați ai pământului).
Totuși, El este muntele în care va locui Yahweh pentru totdeauna. Căci Duhul lui Yahweh va locui în El pe vecie în Cel căruia Dumnezeu nu-i dă Duhul cu măsură (vezi Ioan 3.34).
De aceea, spune în același Psalm 68.16:
"pentru ce, munți cu multe piscuri, purtați pizmă pe muntele pe care l-a ales Dumnezeu ca locaș împărătesc? Cu toate acestea, Domnul va locui în El în veci."

Se poate vedea și Apoc.17.9,10.
Și cum literalul se împletește cu spiritualul, nici acei 7 munți nu sunt numai literali (cele 7 coline ale Romei), dar și simbolici conform echivalenței "munte = împărat, împărăție". Iar la Apoc.17.9,10, echivalența sare în ochi, fiindcă lucrurile ("munți" și "împărați") sunt spuse imediat unele după altele.
Pagina 12 din 22 << < 9 10 11 12 13 14 15 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19192498 vizite unice Powered by PHP-Fusion