"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
Stiti ce vrea sa stiu de la voi, unde scrie concret ca in perioada celor 1000 de ani pamantul va fi pustiu si gol, dar sa scrie concret, fara deduceri, si am sa cred si eu!?
Pana aici voua nu v-a convenit deducerile mele, ale surorii Lucia, ale fratelui Nica, nustiu de ce eu trebuie sa cred ca ale voastre sunt mai bune, doar ca sunt scrise de profeteasa EGW?
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
22415. Postat la 29/03/2013 15:30 - 4421z14h25m
Stii, abdon de ce cred ca nu vor fi oameni pe pamant?. Pentru ca oamenii acestia, daca or fi, nu prea au ce sa faca. Nu au pamant sa-l lucreze pentru a avea hrana, nu au resurse , nu au nici macar verdeata de pe camp cu semintele ei si pomi cu rod . Mare nu ma este, muntii sau prabusit, apele sunt amare de la steaua pelin care a cazut in ele. Imagineaza-ti cea mai ramas in urma urgiilor si maniei lui Dumnezeu. Oamenii acestia vor fi cei mai decazuti oameni care au existat vreodata pe pamant. Ei sunt cei care indiferent cate ploi cu foc, stele cazute, seceri si cosoare au secerat , care batjocoreau Numele lui Dumnezeu, prin absurd, cineva a scapat. Si nu uita ca cerul a trecut cu trosnet si s-a strans ca un sul, deci nu va mai fi atmosfera. Soarele parjoleste si luna nu va mai fi.
As vrea sa meditati la conditiile de trai ale celor despre care ziceti ca vor locui in mia de ani pe pamant. Care va fi lungimea anilor lor? Sub harul cui vor trai ei? Catre cine-si vor indrepta ei ruga? Au ei un Mangaietor, ei care au blestemat pe Dumnezeu? Ai cui sunt oamenii acestia? Care e Planul de Mantuire pentru ei?
Sfintii vor locui cu Hristos, cu Tatal si Duhul Sfant, o mie de ani.
Ei abdon si Lucia, , daca mi-ai spune , frumos, fara batjocura, despre viata acestor , fiinte despre care zici ca vor locui pe pamantul acesta devastat, te-as asculta si mi-as schimba credinta. Dar scrie si referintele biblice care vorbesc despre viata acestor neascultatori, cartitori, batjocoritori de Dumnezeu. Ce-i asteapta dupa mia de ani? Spune tu cu cuvintele tale, Lucia si abdon. Nu va spun nimic cele 7 trambite, nu va spun nimic urgiile? Nu va spune nimic mania lui Dumnezeu?
Zic ca ar mai trebui sa intre aici si doi Martori ai lui Iehova, si o sa vedeti complectare despre miia de ani.
Deci nu exista o referire fixa biblica, ca de pilda : Sa tine-ti Sabatul, sau Sa tine-ti sarbatorile in cinstea Domnului, aceste referiri sunt concrete, dar despre cum va fi miia de ani nu este o referire concrete, doar ca eu am dreptate in felul in care am primit de la ..., si altii au dreptate in felul cum au primit de la ... . Asta este.
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
"Ei Abdon si Lucia", dar de cand asemenea adresare de cartier...Valentina?
S-a scris destule aici, "dar de intrebarile nebune trebuie sa ne ferim..."spune Cuvantul, deja se intelege parerea fiecaruia, asa ca fiecare cu drumul lui.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Cum va fi împărăția de 1000 de ani?
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
22425. Postat la 29/03/2013 19:31 - 4421z10h24m
Scumpul moșului beyon, zi-mi ce ar trebui să zic, pentru că după ce am lecturat cu atenție, toată expunerea ta și satisfacția Valentinei, pentru că amândoi citiți și împărtășiți din așa zisul spirit profetic, numai că Valentina nu este atât de feroce, ea merge mai degrabă pe linia de a afla adevărul ca să-l poată distruge mișelește, însă tu scumpule ai mers atât de departe, încât ai rătăcit sensul teoriei și din mulțimea teoriilor, ai rătăcit printre multele cuvinte și ți-ai dat arama pe față.
Și acuma să mă explic: În postarea 22414, zici: "...și marea nu mai era."
Dă-mi voie să-ți explic ce ai reușit să faci:
1. Apoi am văzut un cer nou și un pământ nou; pentru că cerul dintâi și pământul dintâi pieriseră, și marea nu mai era. Vezi, pentru ca să îți scoți pasența, folosești trucuri, ca să bagi în ceață și să încurci, crezând că faci/faceți lucrare din asta că încurci pe cei ce nu sunt de o credință cu voi.
Acolo pe noul pământ nu mai era mare, nu se vorbește de pământul acesta.
beyond, în postarea 22382, zici: Nu e deranjant, căci este scris: "Lucruri, pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc." (1 Cor.2.9).
Păi dacă crezi ce ai scris, de unde scoți atâtea lucruri, străine Bibliei, dacă lucrurile care vor fi sunt atât de complexe, ca să nu mai zic de OZN -uri că sunt ale Diavolului, pentru că el umblă cu ele ca să ajungă la alte lumi?
1 și cu 1 = 2! în mia de ani, vor fi oameni pe acest pământ, nu atât de mulți, dar vor fi! - 19. Eu însumi Mă voi înveseli asupra Ierusalimului, și mă voi bucura de poporul Meu; nu se va mai auzi în el de acum nici glasul plânsetelor, nici glasul țipetelor.
20. Nu vor mai fi în el nici copii cu zile puține, nici bătrâni care să nu-și împlinească zilele. Căci cine va muri la vârsta de o sută de ani va fi încă tânăr, și cel ce va muri în vârstă de o sută de ani va fi blestemat ca păcătos.
21. Vor zidi case și le vor locui; vor sădi vii, și le vor mânca rodul.
22. Nu vor zidi case, ca altul să locuiască în ele, nu vor sădi vii, pentru ca altul să le mănânce rodul, căci zilele poporului Meu vor fi ca zilele copacilor, și aleșii Mei se vor bucura de lucrul mâinilor lor.
V-am înțeles cum credeți voi, noi sigur nu credem ca doamna E.W. este Dumnezeu, așa că dacă aveți alt ceva să împărtășiți cu noi, sigur puteți să o faceți dar, cred că Valentina a adus un slujbaș mai luminat ca să ne încurce, uite că nu se poate, cred că ar fi mai înțelept ca moderatorii să închidă subiectul, pentru că ce se petrece pe topicul acesta nu mai este nimic Dumnezeiește!
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
abdon a scris:
Zic ca ar mai trebui sa intre aici si doi Martori ai lui Iehova, si o sa vedeti complectare despre miia de ani.
Martorii lui Iehova nu susțin nimic deosebit esențialmente: ci tot că mia de ani e pe Terra. Și ei cred că ei sunt cei ce vor fi pe Terra în acea mie de ani. Și că ei vor face din Terra un paradis în acea mie de ani.
Dar de fapt, e aceeași Mărie, cu altă pălărie. E Măria mileniului planetar, cu pălăria înflorată a iehoviștilor.
_______
Preaiubite Nica, am văzut postarea ta abia după ce postai postarea asta.
Așa că, pentru a-ți răspunde, mă apuc, iată, s-o editez.
Despre Isaia 65 pe care-l aduci în discuție, eu zic să iei tot contextul de la versetul 17 la 25. Și vei vedea că acolo e vorba de lucruri de după mia de ani. Adică de o vreme în care moartea nu mai este, după cum stă scris: "Și Moartea și Locuința morților au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua." (Apoc.20.14).
Sau, și mai clar: "El va șterge orice lacrimă din ochii lor. Și moartea nu va mai fi." (Apoc.21.4)
De aceea ți-am mai scris la topicul înființat de tine - "Când și unde se va împlini textul din Isaia 65:17-25?" - că traducerea lui Isaia 65.20 este traducerea siriană: "Căci cine aici la vârsta de o sută de ani va muri, acolo va fi încă tânăr; și cel ce va muri în vârstă de o sută de ani în blestemul păcatului, acolo nu va mai fi."
E o traducere foarte logică în care se compară nenorocirea morții de acum, cu binecuvântarea vieții veșnice și tinereții de atunci, după mia de ani.
_______
În legătură cu regenerarea noului pământ din Apoc.21.1 n-ai citit bine, Nica.
Acolo se spune că vechiul pământ și vechiul cer trecuseră, iar marea de pe vechiul pământ nu mai era.
Și că aceasta este motivația pentru care Domnul face un nou pământ și un cer nou DUPĂ MIA DE ANI.
Deci, acolo nu se referă că n-ar mai fi vreo mare pe noul pământ, cum confunzi tu.
Cornilescu a pus foarte bine semnul "punct și virgulă". Iată:
"Apoi, am văzut un cer nou și un pământ nou; pentru că cerul dintâi și pământul dintâi pieriseră, și marea nu mai era."
Deci, în prima parte a versetului (până la "punct și virgulă") se spune ce se face: un cer nou și un pământ nou.
Iar în a doua parte ni se spune care e motivul pentru care se regenerează planeta: "pentru că cerul dintâi și pământul dintâi pieriseră, și marea nu mai era."
Dacă dorești putem analiza și versiunea KJV:
"And I saw a new heaven and a new earth: for the first heaven and the first earth were passed away; and there was no more sea."
(Și am văzut un nou cer și un nou pământ: pentru că primul cer și primul pământ trecuseră; și nu mai era mare.)
Aici, semnele suferă o schimbare. Versetul este la fel - împărțit în două. Dar împărțirea o face de data asta semnul "două puncte".
Deci, Nica, tu spui că nu mai e mare pe noul pământ. Dar râul cu apă cristalină care iese de la tronul lui Dumnezeu, ce crezi că se va face cu el? Se va evapora pe traseu? Sau va ajunge în final în marea de pe noul pământ? Tu ce crezi?
Și dacă nu în marea planetară, atunci unde crezi tu că se vor vărsa toate izvoarele și râurile de după mia de ani?
Sau nu crezi că vor mai ape atunci? Și că animalele nu mai au nevoie de apă?
Adică leul trebuie să mănânce, dar nu și să bea?
Adică va mânca paie ca boul (Is.65.25), dar să nu-i trebuiască oare apă?
Frate Nica, am sa aduc un verset pentru cei ce adauga si scot, poate ca asa isi vor da seama de gravitatea situatiei lor.
"Marturisesc orcui aude cuvintele prorociei din cartea aceasta, ca, daca va adauga cineva la ele, Dumnezeu ii va adauga urgiile scrise in cartea aceasta.
Si daca scoate cineva din cuvintele cartii acestei prorocii, ii va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vietii si din cetatea sfanta, scrise in cartea aceasta."
Domnul zice: "Eu vin curand. Amin!Vino Doamne Isuse! (Apoc.22: 18-20)
Pot eu sa nu raman la ce este scris si sa adaug sau sa scot?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
VALENTINA zice: Abdon, tu scrii : In Apoc. 20 v8 scrie: ca sa insele Neamurile care sunt in cele patru colturi ale pamantului - aici spune ale unui pamant si te rog intoarce-te la vs. 3. De la vs, 3 pana la vs. 8 e o distanta de o mie de ani. Si mai trebuie sa ne spui care sunt Neamurile.
A scris corect: Este CLAR CA LUMINA ZILEI: Între Apocalipsa 20.3 și 20.8, toată Mia de ani este descrisă în 20.4-7:
- 4 Și am văzut niște scaune de domnie; și celor ce au șezut pe ele li s-a dat judecata. Și am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus și din pricina Cuvântului lui YaHVeH, și ale celor ce nu se închinaseră fiarei și icoanei ei și nu primiseră semnul ei pe frunte și pe mână.Ei au înviat și au împărățit cu Messia o mie de ani.
- 5 Ceilalți morți n-au înviat până nu s-au sfârșit cei o mie de ani. Aceasta este întâia înviere.
- 6 Fericiți și sfinți sunt cei ce au parte de întâia înviere! Asupra lor a doua moarte n-are nicio putere; ci vor fi preoți ai lui YaHVeH și vor împărăți cu Messia o mie de ani. - - tot ce este roșu aici... ESTE O ADĂUGARE OMENEASCĂ!
- 7 Când se vor împlini cei o mie de ani, Satana va fi dezlegat
Beyond zice:
1.) Zaharia 14.9 - "Și Domnul va fi împărat peste tot pământul. În ziua aceea, Domnul va fi singurul Domn, și Numele Lui va fi singurul Nume." Este vorba despre momentul de după mia de ani, după ce Ierusalimul se va pogorî din cer.
Dacă Zaharia 14.9 este momentul de după Mia de ani, Zaharia 14. 14-21, este cumva înaintea Miei de ani ???, ...sau în Veșnicie ???
Adică... ??? În Ierusalimul pogorât din Cer... caii, catârii, cămilele... vor fi lovite cu URGIE (v.14), ...egiptul și neamurilecare nu vor prăznui sărbătoarea Corturilor (v.18)vor fi lovite cu urgie (v.19)... în VEȘNICIE (???) URGII ȘI PEDEPSE???
Dragă soră Lucia! ...ești chiar ca un copilaș care nu știe perversitățile lumii acesteia... zis religioasă... dracilor! 1Corinteni 10.20: Dimpotrivă, eu zic că ce jertfesc Neamurile jertfesc dracilor, și nu lui YaHVeH. Și eu nu vreau ca voi să fiți în împărtășire cu dracii.
Lucia zice:
Marturisesc orcui aude cuvintele prorociei din cartea aceasta, ca, daca va adauga cineva la ele, Dumnezeu ii va adauga urgiile scrise in cartea aceasta.
Si daca scoate cineva din cuvintele cartii acestei prorocii, ii va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vietii si din cetatea sfanta, scrise in cartea aceasta.
Păi... în fiecare Biblie scrie la fel, și cu toate aceste SOMAȚII, ...între 2 (două) variante de nouă feluri, ...care nu seamănă una cu alta, sunt diferențe de peste zece cărți, ...sute de capitole și mii de versete!!!!!!!!!
Apoi...??? Cei care au editat aceste Biblii... nu le-a fost frică să schimbe ce a fost scris înaintea lor și apoi să sfințească ce au scris cei puși de ei să scrie... ca numai ei să schimbe... ce nu le-a convenit cum alții au schimbat???
Nu le-a fost frică, pentru că fiecare s-a referit la DumneZeul lui, și EU SCHIMB CUM MĂ INSPIRĂ MÂNTUITORUL MEU! ...la urmă FIECARE vom vedea cum a văzut și Faraon cu toți cei din Exodul 7.12: Toți și-au aruncat toiegele, și s-au prefăcut în șerpi. Dar toiagul lui Aaron a înghițit toiegele lor.
Toate căile par bune dar... la urmă VOM VEDEA FIECARE... unde duce cărarea lui (eu pe a mea, tu... pe a ta). Datoria noastră de acum, este:
1. Să ne iubim;
2. să ne slujim;
3. să ne mărturisim credința.
De judecat... are cine să ne judece! ...pentru că zice: Iacov 4.17: Deci cine știe să facă bine, și nu face, săvârșește un păcat!
E lung pământul, ba e lat;
...spunea Cășbuc când era beat!
Ce pasă lumii dimprejur că stau culcat???
...sub al meu pat???
Eu stau cum vreau! Și cred ce vreau!
...pamântu-i lat! ...ba este plat!
...spunea Coșbuc, când era beat!
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
ELIAHU777 a scris:
5 Ceilalți morți n-au înviat până nu s-au sfârșit cei o mie de ani. Aceasta este întâia înviere.
- 6 Fericiți și sfinți sunt cei ce au parte de întâia înviere! Asupra lor a doua moarte n-are nicio putere; ci vor fi preoți ai lui YaHVeH și vor împărăți cu Messia o mie de ani. - - tot ce este roșu aici... ESTE O ADĂUGARE OMENEASCĂ!
Ei da! Spre deosebire de felul cum ar fi abordat Martorii lui Iehova subiectul miei de ani, asta da! abordare nouă a subiectului: hai să masacrăm fără niciun motiv versetele biblice care nu ne convin.
Într-adevăr, în acest fel, se poate demonstra tot ce vrem noi să demonstrăm.
Doar nu ne vor împiedica câteva versete amărâte, pe ici, pe colo, nu-i așa?
Mai ales dacă le vom arunca la gunoi dintr-o "sfântă" motivație: erau plantate în Biblie de către dușmanii Adevărului (fie de la Vatican, fie de la Constantinopol etc.)
Dumnezeu, nu-i așa?, n-avea nicio putere să-Și protejeze Cuvântul în original.
Iar numărul de manuscrise Textus Receptus (95% din manuscrisele originale) n-are nicio relevanță în fața dorinței noastre de a arunca la gunoi versete pentru a ne susține ideile religioase. Nu-i așa?
_______
Legat de profeția de la Zaharia, eu am scris deja în postarea 22239, de pe pagina 9 a acestui topic.
Un sumar remember despre contextul de la Zaharia 14.12-21:
beyond a scris:
Aceea este o profeție foarte complexă în care lucrurile povestite sar de la un moment la altul, iar multe din cuvinte au o însemnătate pur simbolică, nu literală.
Văd, totuși, că se vrea asortarea lucrurilor ușoare după cele grele, în loc să fie invers.
...
Ei bine, ploaia din Zah.14.17 care nu mai cade peste țările ce nu mai vin la sărbătoarea corturilor este acuma, în acest timp. Și ploaia aceasta înseamnă Duhul Sfânt care nu se mai dă oamenilor și popoarelor care resping "Sărbătoarea corturilor". Această "sărbătoare" simbolizează învierea "corturilor", adică corpurilor celor credincioși.
După cum spune Petru: "Dar socotesc că este drept, cât voi mai fi în cortul acesta,..." (2 Pet.1.13).
Toți oamenii din toate neamurile care resping învierea corpurilor (simbolizată prin "sărbătoarea corturilor" ), nu vor mai primi Duhul Sfânt.
Asta înseamnă tâlmăcit ce se spune la Zaharia 14.17.
Putrezirea ochilor în găvane (Zah.14.12) simbolizează stricarea definitivă a perspectivei spirituale pe care o poate avea cineva. Sunt ochi spirituali cei ce vor putrezi.
Nu mai zic de "carnea" și de "limba" care le va putrezi. Ci fiecare de pe forum să se roage Domnului ca Duhul să-i descopere simbolistica.
Oalele care vor fi sfințite de la Zah.14.21 sunt vasele după voia Domnului. Despre Pavel spune Domnul Însuși: "el este un vas, pe care l-am ales, ca să ducă Numele Meu înaintea Neamurilor". Ierusalimul acela care este înconjurat este "Ierusalimul ideologic", adică "Ierusalimul ceresc" ai cărui locuitori sunt vasele acelea alese.
Pavel spune despre creștini:
"Așadar, voi nu mai sunteți nici străini, nici oaspeți ai casei, ci sunteți împreună cetățeni cu sfinții, oameni din casa lui Dumnezeu" (Efes.2.19).
Așadar creștinii autentici nu mai sunt pământești, ci cetățeni ai cerului, ai acelui Ierusalim care nu este pământesc, ci ceresc.
Tot Pavel spune creștinilor:
"v-ați apropiat de muntele Sionului, de cetatea Dumnezeului cel viu, Ierusalimul ceresc, de zecile de mii, de adunarea în sărbătoare a îngerilor" (Evrei 12.22).
Iar în altă parte o spune clar: "cetățenia noastră este în ceruri, de unde și așteptăm ca Mântuitor pe Domnul Isus Hristos." (Filip.3.20).
Creștinismul, acest popor care are cetățenia în ceruri, el este poporul Israelului spiritual, iar Ierusalimul ceresc se află în război spiritual și este înconjurat ideologic de toți ateii, vrăjitorii, câinii, necredincioșii și mincinoșii.
Acești războinici agresivi nu cred nici în înviere ("sărbătoarea corturilor" ), nici în revenirea Domnului, nici în Sabat, nici în Lege, și mulți din ei nu cred nici în Tatăl YHWH.
De aceea, le-au putrezit ochii în găvane, și sunt orbi. Limba lor putredă e incapabilă de a spune Adevărul. De aceea, se ceartă între ei și ridică mâna unii împotriva altora.
Așa li se întâmplă tuturor celor ce se suie la luptă împotriva Ierusalimului ceresc ai căror cetățeni sunt creștinii.
_______
Nu voi mai continua cu tratarea duhovnicească a profețiilor. Căci dacă nici tratarea ad-litteram a lui Ioan 14.2,3, 2 Pet.3.3-10, Țefania 1.2,3, Ier.4.23-25, Ier.25.30-33, ș.a., nu s-a priceput, cu atât mai mult nu văd cum s-ar pricepe lucrurile spirituale de la Zaharia.
Oricum, se vede că la Zaharia lucrurile sunt mult mai complexe decât le iau de bune cei ce nu citesc Biblia integral.
De exemplu, în Zah.13, în toiul unei expuneri despre viitor se referă la elemente din trecut:"Lovește pe păstor și se vor risipi oile!"
Asta s-a întâmplat la răstignirea lui Iisus după cum stă scris: "În noaptea aceasta, toți veți găsi în Mine o pricină de poticnire; căci este scris: 'Voi bate Păstorul, și oile turmei vor fi risipite.'" (Mat.26.31).
Zaharia nu povestește lucrurile cursiv, ci el sare de la lucruri care au fost demult (inclusiv cucerirea Ierusalimului în anul 70 de armatele lui Titus - Zah.14.2), la lucruri care sunt acum în era creștină, și la lucruri care vor fi imediat înainte de Parousia și înainte de mia de ani (mă refer la necazul care va fi în Israel odată cu primirea vieții spirituale de către aceste oase uscate, care din 14 mai 1948 sunt adunate), și la lucruri care vor fi după mia de ani.
E o profeție extrem de dificilă.
Oricum, succes celor ce vor să le ia pe toate ad-litteram, și care încă îl așteaptă pe Ilie să vină, conform literei, și nu duhului: "Iată, vă voi trimite pe proorocul Ilie, înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare și înfricoșată." (Mal.4.5)
Deconectat
22440. Postat la 30/03/2013 14:08 - 4420z15h47m
În sfârșit, pentru a doua oară, recunoști că există o profeție pe care nu o poți trece prin culoarea gri, a potențialului tău de a bate câmpii și de a anihila totul ce nu corespunde cu așa zisul spirit profetic ......
Bine ai face dacă nu te-ai mai lega atâta de mia de ani, n-ar fi mai bine dacă nu ne-ai tulbura cu părerile tale?, cunosc foarte bine doctrina pe care vrei să o impui aici și văd că dacă nu suntem de acord cu ea, ți-ai pus în gând să distrugi, dacă vrei îți dau adresa altor forumuri, care sunt de ai voștri, de pildă cine tea adus și ți-a dat ca sarcină pe care văd că te achiți cu stoicism, a fost pe un forum de al vostru și cum a ieșit din tipare, imediat a fost luată peste picior.
Să ști că nu cu răutate îți zic, mie milă de tine pentru că nu pricepi , că în afară de cel ce ți-a dat ca sarcină distrugerea noastră, nimeni nu dă doi bani pe ce scrii tu, păcat de kilometrii de scris, tu crezi că noi nu pricepem că joci la două capete?
Dacă tu în mia de ani vei fi pustiu și gol, asta-i numai treaba ta, îți aparține, nu vezi că de când ai intrat aici, nu mai este nimeni în afară de tine și de tine și iară de tine și mai câte odată Lucia care îți mai ține piept, mai eu câte odată și Valentina care sunteți amândoi pe un calapod și un caracter?
Domnilor moderatori, banați-ne pe noi care nu suntem de acord cu cu mia de ani secată și cu Diavolul legat dar el fuge cât poate de la un capăt al pământului până la celălalt și încă un lucru, pe noi care nu suntem de acord că trăim în fântâna adâncului acolo unde le e frică și dracilor să nu fie trimiși.
Frate Nică fiecare utilizator are dreptul la o părere, iar moderatorii nu banează pe cineva doar atunci când se încalcă regulamentul acestui portal. Vă rog să discutați doar la subiect și să vă spuneți părerea chiar dacă răspunsul nu este cel dorit de dumneavoastră, nimeni nu vă impune să credeți părerea utilizatorului [b]beyond.
Moderator7[/b]
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Preaiubite Nica, știu că nu din răutate zici ce zici.
Dacă faci vreo greșeală în exprimarea ta, Domnul să te ierte.
Și să mă ierte și pe mine, dacă greșesc cu ceva din neștiință.
Legat de fraza ta adresată mie: "Dacă tu în mia de ani vei fi pustiu și gol, asta-i numai treaba ta",
se pare că tu confuzi ce am spus eu. Eu am spus că planeta va fi pustie și goală conform cu Ier.4.23-25, nu persoana mea.
Dar dacă tu îmi dorești ca eu atunci să fiu "oale și ulcele" ("pustiu și gol" ), eu sper ca Domnul să se uite nu numai la dorința ta, ci și la a mea de a fi cu El în mia de ani.
Cât despre tine, eu îți doresc ca și tu să fii atunci cu Domnul, nu să fii "pustiu și gol."
Totuși, aș dori să știi că faci niște supoziții greșite despre mine. Nici nu joc la capete, nici nu am vreo sarcină, nici nu am intenția să tulbur, nici nu vreau să țin cuiva piept etc. Și chiar dacă scriu mai mult, nu scriu "kilometri", ci scriu concentrat doar pe explicații.
Atunci când am abordat acest topic, al miei de ani, nici nu aș fi dorit să intru în polemică cu cineva.
Scrisesem, de aceea, în acea primă postare (22111 de la pag.7 a acestui topic):
beyond a scris:
Ce subiect extraordinar este acesta: al miei de ani!
Sunt atâtea versete care par a se contrazice unele pe altele, și care par a susține fie o direcție, fie cealaltă, încât subiectul este unul chiar foarte complex.
Fiind atât de complex, cu atât mai mult există posibilitatea ca ideile expuse să scape din limitele subiectului, și să capete o tentă conflictuală.
...
Păcat! Mare păcat de subiectul în sine!
Era un subiect care chiar ar fi fost dificil să poată suporta o demonstrație de la cap la coadă. Era un subiect care necesită mult dialog și care, pe lângă rațiune, necesită și investiția unei credințe personale. Căci era un subiect în care Domnul ne-a dat mai degrabă dovezi biblice, decât demonstrații.
Deci, eu scrisesem deja că e un subiect "care, pe lângă rațiune, necesită și investiția unei credințe personale."
După care, totuși, valentina și Lucia mi-au solicitat părerea.
De aceea am continuat să scriu la acest topic, nu din motivele pe care mi le inventezi.
Dar dacă există vreo regulă cum că nu ai voie să-ți scrii credința personală decât dacă coincide cu cea majoritară de pe portal, trebuia ca nici valentina, nici Lucia, să nu-mi fi solicitat opinia decât după ce m-ar fi avertizat despre regula asta.
Singurul lucru pe care l-am dorit a fost să explic cât mai detaliat ce cred, și modul cum interpretez eu versetele biblice. Și asta pentru ca oricine care mă citește să poată înțelege credința mea, și motivele ei biblice.
Nu cred că asta înseamnă distrugerea cuiva, așa cum exagerezi tu. Pe cine distrug eu, prezentându-mi credința și modul exegetic de interpretare a Scripturii? Fiecare e liber ce să creadă, eu nu impun, eu doar mă explic.
Iar dacă credința mea și a valentinei ți se pare greșită, de ce vrei să fie banat cineva pentru asta?
Dacă opiniile noastre nu coincid cu a ta, e oare musai să fie banat cineva pentru că-și expune civilizat ceea ce crede, de ai ajuns să ceri propria-ți banare?
Apostolul Pavel a spus: "...și dacă în vreo privință sunteți de altă părere, Dumnezeu vă va lumina și în această privință. Dar în lucrurile în care am ajuns de aceeași părere, să umblăm la fel." (Filip.3.15)
Deci, nici măcar un apostol ca Pavel, care știa Cuvântul mai bine ca toți, nu era așa de exclusivist încât să "baneze" și să înlăture din inima lui pe vreun credincios, doar pentru că acela era "de altă părere" cu privire la lucrurile care nu sunt de temelie.
Iar temelia este Hristos. Dacă noi spunem că suntem creștini, ar trebui să știm că toți stăm pe temelia care este Hristos. "Căci nimeni nu poate pune o altă temelie decât cea care a fost pusă și care este Isus Hristos." (1 Cor.3.11)
Acum, în privința interpretării miei de ani, fiecare clădește cum crede de cuviință deasupra "temeliei". "Dacă lucrarea zidită de cineva pe temelia aceea, rămâne în picioare, el va primi o răsplată.
Dacă lucrarea lui va fi arsă, își va pierde răsplata. Cât despre el, va fi mântuit, dar ca prin foc." (1 Cor.3.14,15)
Eu ți-am scris cu respect. Tu... să zicem că tot cu respect mi-ai scris. Mai ales atunci când spui că "bat câmpii" (o expresie care văd că e tare la modă printre marii creștini de azi).
_______
Dar uite, Nica, fiindcă tot ai pomenit de "fântâna Adâncului" (Apoc.9.2) unde le e frică și dracilor să nu fie trimiși", voi relua din postarea mea 22367 de pe pag.11 a topicului, prin care am explicat de ce acela este un Adânc spiritual, și nu unul material.
beyond a scris:
Demonii care cereau Domnului să nu se ducă în Adânc, cereau de fapt să nu li se curme starea de distragere de la propria nefericire. Ei posedau (și posedă) pe oameni (sau chiar animale) tocmai ca să vadă cu ochii omului, să audă cu urechile lui, să trăiască viața omului, substituindu-i-se. Duhurile (îngerii) necurate vor ca, prin posesia unui om, să simtă lucruri din planul material uman tocmai ca să-și uite starea nefericită și disperată în care au căzut de când s-au răsculat împotriva lui Dumnezeu, mai înainte de întemeierea lumii.
Când ies afară din om, ei au nevoie să posede pe altcineva, căci altfel se simt mizerabil. Această stare deplorabilă se numește "ducere în Adânc", și de aceea Îi cereau Domnului să-i lase să posede orice altceva, doar să fie în cineva.
E un Adânc spiritual, nu unul abisal material.
În ceea ce privește locul material pe unde hălăduiește un duh necurat când iese dintr-un om, Domnul nu spune de vreun Adânc material, ci de "locuri fără apă": "Duhul necurat, când a ieșit dintr-un om, umblă prin locuri fără apă, căutând odihnă, și n-o găsește." (Mat.12.43)
Ce fel de "odihnă" caută și nu găsește: odihnă materială? Nu! Ci odihnă spirituală!
Și de ce n-o găsește: tocmai fiindcă starea lui sentimentală este disperată: el este mort spiritual, este într-un Adânc spiritual. "Nefericirea profundă"! Ea este Adâncul spiritual.
De asemenea, în postarea 22373 de pe aceeași pagină a topicului, scrisesem:
beyond a scris:
Când un fum a ieșit din fântâna acestui Adânc, iar din fum au ieșit niște lăcuste (Apoc.9), dintr-un Adânc material a ieșit fumul, sau dintr-un Adânc spiritual?
Oare nu dintr-o stare nefericită și dintr-un neastâmpăr produs de păcat au ieșit toate acele lăcuste?
Ba da, căci lăcustele simbolizează războinici conform tipologiei de la Judec.7.11: "Madian, Amalec, și toți fiii Răsăritului, erau răspândiți în vale, ca o mulțime de lăcuste, și cămilele lor erau fără număr, ca nisipul de pe marginea mării."
Sau tipologia de la Ieremia 51.14: "Domnul oștirilor a jurat pe Sine însuși: 'Da, te voi umple de oameni ca de niște lăcuste, și vor scoate strigăte de război împotriva ta.'"
Deci, din ce Adânc material să iasă acești războinici, din moment ce ei sunt doar niște oameni de război? Au ieșit din fundul pământului? Cum să iasă oamenii din fundul pământului? De unde până unde așa ceva, din moment ce cea mai vehiculată interpretare cu privire la acele lăcuste apocaliptice este că ele reprezintă puterea islamică otomană care a chinuit atâta timp lumea creștină încropită? Au ieșit otomanii din Adâncul material al pământului? Evident că nu.
Ci eu vorbesc despre un Adânc spiritual. Eu spun că ei și-au făcut apariția pe firmamentul istoriei dintr-o stare nefericită produsă de propriile lor păcate, de propria lor mândrie și de propria lor violență. La fel ca văduvele dedate la plăceri carnale, care sunt deja moarte măcar că trăiesc, așa și puterea islamului: era moartă spiritual și venea din Adânc.
Dar nu un Adânc material, ci unul spiritual.
...
Așadar, știind toate acestea, cu atât mai mult ne dăm seama că Adâncul la care se referiseră duhurile necurate când L-au rugat pe Domnul să nu le trimită în Adânc, este un Adânc spiritual, și nu unul material.
Căci cel material (care se referă la străfundurile de acum ale planetei - vezi Filip.2.10 ultimul cuvânt: καταχθονιων=subpământean) nu are putere să-l rețină pe Beelzebul=Domnul Zburătorilor="domnul puterii văzduhului", și pe îngerii săi, ca să nu iasă din acel adânc material.
Dar Adâncul spiritual de care sunt înfricoșați cu toții este cel în care starea lor sentimentală de disperare și angoasă se accentuează - "Nefericirea profundă!"
De aceea, ca să nu se ducă în acest Adânc spiritual, Îl rugau dracii pe Iisus ca să-i lase să posede pe altcineva. Fiindcă posedând pe cineva, ei își atenuează starea de nefericire, trăind viața materială a celui posedat.
A rătăci prin "locuri fără apă", nu le aduce nicio odihnă spirituală, măcar că ei o caută (Mat.12.43). Ei sunt atunci, în acele momente de după exorcizare, în Adâncul acela spiritual, resimțind în singurătatea lor o stare de nefericire accentuată. Și sfâșierea sufletească pe care o simt într-un astfel de Adânc spiritual, este de natură să-i îngrozească.
De aceea dracii se agață cu disperare ca să intre în oameni.
Și ori de câte ori un om păcătuiește, își calcă conștiința, calcă Decalogul, nu ascultă de Duhul, nu perseverează în Adevăr, și se îngrijorează peste măsură de bani și de lucrurile deșarte ale lumii, atunci dracii pândesc pentru a intra în el, și astfel să scape și ei din Adâncul mizeriei și disperării lor sufletești.
Satana însuși caută ca să posede pe vreun creștin care-și face prea multe griji deșarte, după cum stă scris:
"Și aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuși îngrijește de voi. Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește, și caută pe cine să înghită. Fiți treji, și vegheați!" (1 Pet.5.7,8).
De aceea, poate vă dați seama acum, cât de nefericit va fi Satana în mia de ani, când nu va mai putea poseda pe nimeni, ci va trebui să trăiască pe o planetă pustie. Adâncul va fi atunci, în mia de ani, complet. Va fi spiritual (nefericirea adâncă pe care Satana o resimte în propria-i solitudine, neputând poseda pe nimeni), dar și întreaga planetă va fi un Adânc literal - haotică, distrusă și pustie.
Literalul se împletește cu spiritualul, și exprimă în exterior ceea ce este înlăuntru.
În mia de ani, Satana va fi complet legat de un Adânc spiritual (o nefericire adâncă din brațele căreia nu se poate sustrage), iar această stare de fapt se poate vedea exprimată în exterior printr-un Adânc literal-material: o planetă adusă la starea dezastruoasă de Abis haotic, și de care el va fi legat să nu o poată părăsi.
Domnul să ne binecuvânteze cu bunătate sufletească și cu înțelegere!
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
22472. Postat la 01/04/2013 08:58 - 4418z21h57m
Beyond, ceva din incredintarea ta, nu rezoneaza cu incredintarea mea.
- Marea. Marea nu va mai fi in vesnicii. Circuitul apei in natura va fi deosebit din ce stim noi. Marea cea ucigasa si adapostitoare de pacate, nu va mai fi.
- Cerul si pamantul. Cerul si pamantul vor fi noi. Noi , noute.. Total noi, dupa cuvantul lui Dumnezeu.
Vom manca si vom bea apa, dar nu va fi un serviciu de strangere al deseurilor.
valentina, nu te contrazic! Se poate să fie cum zici. Cred că este un lucru secundar acesta: de a ne imagina ceea ce oricum nu putem (vezi 1 Cor.2.9).
Dar eu citesc că "marea va da înapoi pe morții" (Apoc.20.13). Dar știu că marea și peștii nu mai sunt în mia de ani. Deci, numai o mare de pe pământul regenerat ar putea da înapoi pe morți, la învierea a doua.
Pe de altă parte, la Apoc.21.1, eu văd că una din motivațiile pentru care Domnul regenerează pământul este și faptul că, în mia de ani, "marea nu mai era".
Deci, trag concluzia că Domnul va crea o mare atunci, tocmai fiindcă nu mai există una.
Poate nu la fel de extinsă și de adâncă precum oceanul planetar de azi, dar cred că va crea o mare.
În privința "mării ucigașe și adăpostitoare de păcate", ea nu este mai ucigașă și mai adăpostitoare de păcate ca pământul, de exemplu. Sau ca leul care va mânca atunci paie ca boul.
Pe un pământ nou-nouț nu va mai fi nicio sursă de lacrimi atunci - nici măcar marea.
Însă pe acest pământ afectat de păcat, nu numai marea, dar orice, chiar și un ghiveci de flori care-ți cade în cap de la balcon, poate fi o sursă de lacrimi.
_______
În privința "serviciului de strângere a deșeurilor", da, sunt de acord. Chiar dacă vor mânca și vor bea, totuși nu va exista așa ceva, deoarece totul se va consuma înăuntrul ființelor consumatoare. Aparatul acela digestiv va fi ca un motor care consumă totul, fără să rezulte deșeuri. Prin contrast, acuma, din procesul digestiv rezultă deșeuri, pentru că acuma suntem ca niște motoare cu randament scăzut.
beyond, este bine ca iti da de gandit aceste cuvinte scrise din Apocalipsa:
"...si marea va da inapoi pe mortii..."
Pentru ca asta dovedeste ca marea nu era evaporata, ca ea exista pana la fine, cand pamantul va pieri, cu mare cu tot, dar pana atunci ea gazduieste trupurile moarte care vor invia.
Uite un nou argument in favoarea Mileniului pe pamant, si a faptului ca nu va fi pustiu si fara apa in mia de ani.
Apropo, in cer vor fi pasari si animale?
Vreau referinte biblice!
Deconectat
Moderator2 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
22530. Postat la 02/04/2013 15:29 - 4417z15h26m
Deoarece deja câțiva utilizatori au fost banați în mare parte datorită postărilor lor din cadrul acestui subiect vă atrag atenția că fiecare utilizator are drepturi egale printre care este și dreptul la opinie. Pe de altă parte vă amintesc că acest forum este public astfel încât trebuie să fiți conștienți că ați putea face un lucru greșit chiar susținând adevărul într-un mod eronat!
Controverse asupra subiectului au fost și vor mai fi deoarece fiecare interpretează simbolurile după cum înțelege ca dovadă si faptul că fiecare carte despre Apocalipsa în general susține o interpretare diferită. Dar noi nu îi putem impune lui Dumnezeu să aleagă interpretarea noastră pentru împlinire așa că trebuie să fim atenți pe ce ne consumăm energia.
Eu am scris că "marea va da înapoi pe morții ei" tocmai ca un argument că învierea a doua se va produce după regenerarea pământului (inclusiv creerea altei mări).
Iar această re-creare a mării apare tocmai datorită faptului că în mia de ani "marea nu mai era".
Pentru că la Parousia orice vietate va pieri, inclusiv peștii (Țef.1.2,3). Iar eu văd pieirea peștilor cauzată de dispariția mării în focul global de care se spune la 2 Pet.3.10.
Se pare că Biblia e scrisă de așa manieră încât, câteodată, același verset constituie un argument logic în gura ambelor tabere.
Așa că Duhul este Acela care va face diferența, căci El le va da interpretarea corectă tuturor credincioșilor Săi - și știi și tu asta.
_______
Mă întrebi dacă în cer sunt animale și păsări.
Nu știu.
Dar știu că pe noul pământ de după mia de ani, vor fi. Vezi Isaia 65.17-25 (mai precis vers.25).
_______
Eu așa văd lucrurile, din punct de vedere biblic.
Însă nu e musai ca și tu să le vezi așa.
Fiecare cum va crede, așa va trăi.
Tu aștepți mia de ani pe pământ.
Eu, în cer.
Tu vei fi predispusă să-l crezi pe Hristosul planetar, Acea Ființă luminoasă plină de carismă, și care va apărea ici și colo, pe Terra, va însănătoșii bolnavii și copiii canceroși, va primi închinare de la majoritatea lumii și va spune că a venit să întemeieze mileniul planetar.
Eu însă voi crede că acela este Antihrist cu tot felul de semne și minuni, fiindcă eu aștept un Hristos care va apărea pe norii cerului ca să-i ia pe ai Săi la cer, în reședințele cerești pe care li le pregătește încă de pe-acum.
Deconectat
22533. Postat la 02/04/2013 16:32 - 4417z14h23m
Scumpule beyond, chiar te iubesc, acum am început să te înțeleg (într-un fel) mai ales după ce ai expus mai sus, o revelație, un lucru pe care mie chiar că mia scăpat, în toți anii pe care i-am trăit, despre mia de ani, așa cum vezi tu lucrurile și anume:
beyond a zis: În privința "serviciului de strângere a deșeurilor", da, sunt de acord. Chiar dacă vor mânca și vor bea, totuși nu va exista așa ceva, deoarece totul se va consuma înăuntrul ființelor consumatoare. Aparatul acela digestiv va fi ca un motor care consumă totul, fără să rezulte deșeuri. Prin contrast, acuma, din procesul digestiv rezultă deșeuri, pentru că acuma suntem ca niște motoare cu randament scăzut.
Încerc din toate puterile, să-ți dau dreptate, numai că de și scrii atât de mult în postările tale și asta nu-i deloc rău, numai că nu duci la capăt, nu clarifici și uite așa ca și mine acum, probabil că mai sunt mulți, uite acum nu înțeleg două lucruri, dacă vrei lămurește ca să înțeleg, pentru că eu înțeleg mai cu încetinitorul.
beyond a zis: În privința "mării ucigașe și adăpostitoare de păcate", ea nu este mai ucigașă și mai adăpostitoare de păcate ca pământul, de exemplu. Sau ca leul care va mânca atunci paie ca boul.
Te rog lămurește-mă; Leul și boul, vor fi motoare cu randament maxim, sau cu randament scăzut?
Apoi mai știu că tot ce a făcut YaHVeH pe pământul acesta vechi, a făcut pentru om, adică boul știm noi pentru ce este, iar leul face parte din echilibrul ecologic, acolo în mia de ani, în teoria ta că va fi pe noul pământ, tot pentru asta vor exista?
Mulțumesc anticipat pentru lămuriri.
Eu dragul meu beyond, cu tot ce ai adus in discutie, nu inteleg nimIc, ca ar fi cum spui.
Si dupa cum se vede nimeni nu vede ca tine, nici chiar Valentina, care crede ca PAMANTUL VA ARDE IN INTREGIME, eu ce sa-ti fac daca nu te bazezi pe Cuvant, asta e!
Ar trebui sa-ti dea de gandit ca esti singur...