"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
22650. Postat la 05/04/2013 12:25 - 4414z18h55m
Buna ziua
Din discutile de mai sus reiese doua invataturi ;
1 . Domnul beyond spune ca in timpul mileniului pamantul va fi pustiu si gol , mantuiti vor fi cu Domnul in cer .
2 . Doamna Lucia spune ca in timpul mileniului pamantul va fi locuit de oameni ?
Daca am spus ceva gresit corectatima sau completatima . Va rog daca doriti raspundeti la o serie de intrebati . Fara sa va adresati unul altuia ci va rog adresativa mie .
1. Va rog aduceti versete biblice in sprijinul convingerilor propri . Recunosc ca sau adus ceva versete biblice , dar aduceti de ambele parti .
2. Ce scop are mileniu in istoria acestui pamant ?
1.
Ieremia 4.23-25;
Ieremia 25.30-33;
Țefania 1.2,3
Ioan 14.2,3
2 Petru 3.3-10
Cred eu că sunt suficient de multe încât să poți pe baza lor, să interpretezi simbolic orice alte pasaje biblice vechi-testementare unde AR PĂREA că se vorbește despre mia de ani (zic "AR PĂREA" deoarece niciodată nu scrie în VT despre vreo mie de ani).
2.
Sunt mai multe scopuri ale mileniului, nu numai unul.
a) Unul din ele este acela ca planeta să se odihnească o mie de ani după cei aprox.6000 de ani de istorie a păcatului omenesc.
Să-și țină și planeta Sabatul ei, fără a mai fi acoperită de faptele urâte ale umanității.
Este același principiu promovat în versetele Leviticul 26.34,35:
Atunci țara se va bucura de Sabatele ei tot timpul cât va fi pustiită și cât veți fi în țara vrăjmașilor voștri; atunci țara se va odihni, și se va bucura de Sabatele ei.
Tot timpul cât va fi pustiită, va avea odihna pe care n-o avusese în anii voștri de Sabat, când o locuiați.
Acolo era vorba literal despre poporul Israel, dar principiul odihnei rămâne.
b) Alt scop este ca sfinții luați la cer să aibă timp să se acomodeze cu lucrurile pe care nici măcar nu și le puteau imagina.
Ia gândiți-vă cât timp i-ar lua unui țăran de pe vremea lui Vlad Țepeș să se acomodeze la civilizația noastră! Va rămâne siderat când va vedea că printr-o telecomandă putem face să se aprindă o lumină noaptea în casă.
Dar cu cât mai mult sunt lucrurile cerești de neimaginat de către sfinți.
Și nu uitați: sunt sfinți care au trăit și ei, tot demult, neobișnuiți cu civilizația superioară (dpdv material) în care trăim noi azi.
Iar în cer sunt lucruri cu care și noi, cei de azi, obișnuiți cu răsfățul roadelor științei, va trebuie să ne acomodăm. "Lucruri, pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc." (1 Cor.2.9)
c) Alt scop este de a sfârși lucrarea păcătoasă a omenirii.
Pentru ca sfinții luați la cer să aibă timp de o mie de ani să judece faptele comise de semenii lor păcătoși, trebuie ca lucrarea păcătoșilor să înceteze. Pentru că altfel nu poți judeca.
De exemplu, dacă vrei să măsori apa dintr-un butoi care are un robinet în fundul lui. Și dai drumul la robinet ca să se scurgă apa într-un recipient-etalon despre care știi că are un anumit număr de litri. Ei bine, nu vei putea măsura niciodată volumul acela de apă DACĂ CINEVA TOARNĂ ÎNCĂ APĂ PE DEASUPRA ÎN BUTOI.
Tot așa este și cu judecata. Dacă judeci, trebuie să judeci niște fapte care sunt încheiate, nu care se tot comit în continuare.
Omenirea păcătoasă va fi judecată de sfinții din cer. Dar ea trebuie să înceteze să existe la Parousia, când va veni arderea globală a planetei, înainte de mia de ani, așa cum spune Petru.
d) Alt scop este ca Satana și îngerii lui să fie arestați în Abisul (Adâncul) spiritual. Am vorbit ce este acel Adânc - o stare adâncă de nefericire datorită faptului că nu mai au pe cine să posede.
Satana va fi legat de această planetă, luându-i-se puterile îngerești, și nu va mai putea merge la nicio civilizație din univers pentru a-și etala înșelăciunile.
Va fi forțat să stea pe această planetă pustie și să mediteze la toată răutatea lui care au condus lucrurile în halul acela.
Disperarea lui va fi fără margini atunci.
Pământul acesta va fi el însuși un Adânc literal, o planetă adusă în starea primordială de Abis.
Cu același respect!
_______
@Lucia
Apele fiind infectate de corpurile in putrefactie si tot felul de gunoaie...au facut ca si pestii sa sufere....sa moara, acea poluare cu tot feluri de resturi a afectat viata din ape.
Interesant! Unde anume ai văzut tu așa ceva? Nici astăzi nu mor toții peștii în apele foarte poluate, darămite atunci în vremurile acelea mult mai curate și eliberate de poluare.
Unde oi fi văzut tu că Nebucadnețar a aruncat cadavrele din Ierusalim în marea Galileei, eu unul nu știu.
Unde oi fi văzut tu că Israeliții nu-și îngropau morții, iar nu știu.
Oricum, e remarcabilă depărtarea ta de Biblie, în dorința ta de a demonstra că ar fi adevărat ceea ce crezi tu.
Cautatorule,
ai adus o intrebare, pe care o consider foarte buna:
"Ce scop are mileniu in istoria acestei lumi?"
Primul scop este acela de a se implinii TOATE profetiile Vechiului Testament cu privire la Poporul Israel, adunat si restaurat pe vechea vatra si intors la Dumnezeu, grandoarea si inaltarea pamanteasca, Imparatia pe scaunul pamantesc a lui David, care este cheia acceptarii mileniului pe pamant, profetia nu se poate implini in cer pentru ca tronul lui David este jos, pe acest pamant, asa ca pana acum Isus nu a Imparatit pe tronul lui David, deci, urmeaza sa domneasca in mileniu.(Zaharia 8:23);Num. 23:59;Dan2.34-36, 44-45)
Scopul lui Dumnezeu prin aceasta Imparatie pamanteasca de o mie de ani este de a restaura autoritatea divina pe intreg pamantul, sa demonstreze tuturor slava si maretia Lui, sa stapaneasca peste toti Imparatii pamantului, cum sta scris si sa le arate ca El este cu adevarat Imparatul Imparatilor, si Domn al Domnilor!
Consider ca pamantul acesta nu va fi pustiu si gol, ci doar dupa Imparatia milenara va fi distrus total, asa cum scrie in Apoc.20.
Locul pe care ni-l pregateste acum, este chiar noul pamant.
Nu pot sa cred in arderea partiala pentru ca nu scrie nicaieri despre acest lucru, si nici despre o regenerare a acestuia, nu scrie.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Globală, nu parțială, Lucia. Vezi că faci confuzie.
Arderea e menționată în contextul de la 2 Pet.3.3-10 și e globală. Tocmai de aceea Petru o compară cu un alt cataclism global: potopul lui Noe.
Și nu numai Petru, dar și Domnul Iisus la Mat.24.37: "Cum s-a întâmplat în zilele lui Noe, aidoma se va întâmpla și la venirea Fiului omului."
_______
Israelul etnic va fi restabilit ca națiune prin faptul că mulți din ei vor fi realtoiți în Israelul spiritual.
Dar Împărăția restaurată nu e a Israelului etnic, ci a celui spiritual - Biserica Duhului sau Măslinul cu Ulei (un simbol pentru Duhul Sfânt).
Restaurarea se produce prin faptul că în Israelul spiritual restaurat va intra și Israelul etnic care va fi fost împietrit până la un moment dat.
Măslinul (Israelul spiritual) nu poate fi complet până nu vor fi realtoite ramurile firești (evreii) care renunță la necredința lor.
Prin acea realtoire a evreilor credincioși, abia atunci Măslinul va fi restaurat și complet în frumusețea sa.
Dar Împărăția Israelului nu este literală pe pământul acesta în mia de ani, ci e Împărăția Israelului spiritual în ceruri, când îi va lua Domnul la revenirea Sa.
Căci, odată pentru totdeauna:
Iudeu nu este acela care se arată pe dinafară că este Iudeu; și tăiere împrejur nu este aceea care este pe dinafară, în carne.
Ci Iudeu este acela care este Iudeu înăuntru și tăiere împrejur este aceea a inimii, în duh, nu în slovă; un astfel de Iudeu își scoate lauda nu de la oameni, ci de la Dumnezeu. (Romani 2.28,29).
Atunci ce facem cu profetiile care spun ca Mesia va Imparati pe tronul lui David, ca doar acesta nu este in cer, ci pe pamant?
Ce facem cu profetiile care spun ca toata ramasita lui Israel fizica, etnica, literala, cum vrei sa-i spui, va fi mantuita?
Eu nu cred nici intr-o ardere partiala, globala, ci intr-o distrugere totala a acestui pamant, sta scris:
Cerul si pamantul vor pieri!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Cum va fi împărăția de 1000 de ani?
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
22689. Postat la 05/04/2013 17:11 - 4414z14h9m
Buna ziua
Va multumesc pt bunavointa dvs si pt ca ati raspuns .
Versetele biblice aduse de doamna Lucia ca va fi locuit pamantul .
(Zaharia 8:23); 23.
Așa vorbește Domnul oștirilor: "În zilele acelea, zece oameni din toate limbile neamurilor vor apuca pe un Iudeu de poala hainei, și-i vor zice: Vrem să mergem cu voi; căci am auzit că Dumnezeu este cu voi!"
Num. 23:59; versetul e gresit, probabil din graba .
Dan2.34-36,
34. Tu te uitai la el, și s-a dezlipit o piatră, fără ajutorul vreunei mâini, a izbit picioarele de fier și de lut ale chipului, și le-a făcut bucăți.
35. Atunci fierul, lutul, arama, argintul și aurul s-au sfărâmat împreună și s-au făcut ca pleava din arie vara; le-a luat vântul, și nici urmă nu s-a mai găsit din ele. Dar piatra, care sfărâmase chipul, s-a făcut un munte mare, și a umplut tot pământul.
36. Iată visul. Acum îi vom spune și tâlcuirea înaintea împăratului.
44-45)
44. Dar în vremea acestor împărați, Dumnezeul cerurilor va ridica o împărăție, care nu va fi nimicită niciodată, și care nu va trece sub stăpânirea unui alt popor. Ea va sfărâma și va nimici toate acele împărății, și ea însăși va dăinui veșnic.
45. Aceasta înseamnă piatra, pe care ai văzut-o dezlipindu-se din munte, fără ajutorul vreunei mâini, și care a sfărâmat fierul, arama, lutul, argintul și aurul. Dumnezeul cel mare a făcut deci cunoscut împăratului ce are să se întâmple după aceasta. Visul este adevărat, și tâlcuirea lui este temeinică."
Versete biblice aduse de domnul beyond ca pamantul nu va fi locuit nici de oameni si nici de animale.
Ieremia 25.30-33;
30. ,Și tu, să le prorocești toate aceste lucruri, și să le spui: ,Domnul va răcni de sus; din Locașul Lui cel sfânt va face să-I răsune glasul; va răcni împotriva locului locuinței Lui; va striga, ca cei ce calcă în teasc, împotriva tuturor locuitorilor pământului.
31. Vuietul ajunge până la marginea pământului; căci Domnul Se ceartă cu neamurile, intră la judecată împotriva oricărei făpturi, și dă pe cei răi pradă sabiei, zice Domnul."
32. "Așa vorbește Domnul oștirilor: ,Iată, nenorocirea merge din popor în popor, și o mare furtună se ridică de la marginile pământului.
Țefania 1.2,32. "Voi nimici totul de pe fața pământului, zice Domnul."
3. "Voi nimici oamenii și vitele, păsările cerului și peștii mării, pietrele de poticnire, și pe cei răi împreună cu ele; voi nimici cu desăvârșire pe oameni de pe fața pământului, zice Domnul."
Ioan 14.2,3 2. În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc.
3. Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiți și voi.
2 Petru 3.3-10
3. Înainte de toate, să știți că în zilele din urmă vor veni batjocoritori plini de batjocuri, care vor trăi după poftele lor,
4. și vor zice: "Unde este făgăduința venirii Lui? Căci de când au adormit părinții noștri, toate rămân așa cum erau de la începutul zidirii!"
5. Căci înadins se fac că nu știu că odinioară erau ceruri și un pământ scos prin Cuvântul lui Dumnezeu din apă și cu ajutorul apei,
6. și că lumea de atunci a pierit tot prin ele, înecată de apă.
7. Iar cerurile și pământul de acum sunt păzite și păstrate, prin același Cuvânt, pentru focul din ziua de judecată și de pieire a oamenilor nelegiuiți.
8. Dar, preaiubiților, să nu uitați un lucru: că, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, și o mie de ani sunt ca o zi.
9. Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinței Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi, și dorește ca nici unul să nu piară, ci toți să vină la pocăință.
10. Ziua Domnului însă va veni ca un hoț. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cerești se vor topi de mare căldură, și pământul, cu tot ce este pe el, va arde.
Va rog sa imi permiteti sa continui cu cateva intrebari .
Doamna Lucia
1 .In acel timp pamantul va fi locuit de evrei si de neamuri sau numai de evrei?
2 . In acel timp mai este har , mai este posibilitate de pocainta si mantuire ?
3 . Cand incepe mileniul , ce eveniment are loc inaimtea mileniului ?
Domnule beyond
1 .In acel timp mai este har , mai este posibilitate de pocainta si mantuire ?
2 . Cand incepe mileniul , ce eveniment are loc inaimtea mileniului ?
3 .In timpul mileniului unde sunt oamenii ?
cautatorul a scris:
1 .In acel timp mai este har , mai este posibilitate de pocainta si mantuire ?
2 . Cand incepe mileniul , ce eveniment are loc inaimtea mileniului ?
3 .In timpul mileniului unde sunt oamenii ?
1. Nu mai este har pentru oameni, căci oamenii nu mai există pe pământ în mileniu.
Singurii oameni sunt în cer, dar ei sunt sfinți, nu mai păcătuiesc, deci nu au nevoie de har și iertare. Pe pământ, nu mai sunt decât Satana cu îngerii săi. Iar pentru ei nu este har și iertare.
2. Mileniul începe odată cu ridicarea sfinților înviați și transformați la cer. Ei sunt toți cei care au fost mântuiți de-a lungul timpului încă din vremea lui Adam.
În acel moment, pământul cu tot ce e pe el, va arde. Marea nu va mai fi, se va evapora din pricina căldurii. De aceea, vor pierii și toți peștii cum scrie la Țefania.
3. În timpul mileniului, oamenii mântuiți sunt în cer. Pe Terra nu mai e nimeni.
Ci totul e pustiu și gol (Ieremia 4.23 - "Mă uit la pământ, și iată că este pustiu și gol, mă uit la ceruri și lumina lor a pierit.")
Este cam cum era la început, în Geneza 1.2 - "Pământul era pustiu și gol".
După arderea globală de la 2 Pet.3.3-10, oasele care nu au fost calcinate de focul care va fi cuprins planeta, vor sta o vreme pe pământ până vor putrezi de tot și se vor transforma în țărână. "Cei pe care-i va ucide Domnul în ziua aceea vor fi întinși de la un capăt al pământului până la celălalt; nu vor fi nici jeliți, nici adunați, nici îngropați, ci vor fi un gunoi de pământ." (Ier.25.33)
Nu vor fi îngropați, jeliți, adunați, pentru că nu mai e niciun alt om pe Terra care să-i îngroape, să-i jelească, sau să-i adune.
Dacă un singur om va mai fi pe Terra, atunci cu siguranță el și-ar jeli copilul, soția, mama, tata, rudele. Și în mod cert și-ar aduna măcar rudele apropiate ca să și le îngroape. CHIAR DACĂ EL A FOST CREDINCIOS, IAR EI NECREDINCIOȘI.
M-am uitat așa fugitiv peste postări aici unde s-a postat atâta, pentru a lămuri niște lucruri care în fond nu i-ar deranja deloc pe adevărații copii ai Domnului, pentru că ei vor fi cu El, și restul cred că vor înțelege pe deplin atunci. E plin de argumentări non sens pe aici deoarece dacă în loc să ținem cont de lucrurile care vorbesc direct despre ce se va întâmpla în acea Împărăție de 1000 de ani căutăm mai întâi să explicăm alte profeții. E clar că nu se prea poate ajunge la un rezultat bun.
Soră Lucia, cam așa înțeleg și eu lucrurile cu privire la Mileniu, că Pământul acesta va fi locuit cu oameni și că Mesia va împărăți împreună cu clasa de oameni care au avut parte de întâia înviere. Ei formează acea împărăție de preoți (spirituali) care practic trebuie să "facă slujbă" adică să se închine și să învețe închinarea adevărată pe alții. Pe cine ar învăța ei dacă înafară de ei nu mai trăiește nimeni? Îngerii cam știu ei mai bine decât oamenii ce au de făcut. Națiunea lui Israel, abia în acel mileniu va avea parte de "odihna Canaanului" care nu le-a dat-o Iosua fiul lui Nun, dar va veni un alt Iosua ( sau cum spunem noi pe românește Iisus) care le va da adevărata odihnă. ÎN Evrei cap. 4 scrie câte ceva despre aceste aspecte. Iar ce scrie în Isaia, Zaharia și celelalte profeții, completează câte un detaliu în plus ( bineînțeles acolo unde se face referire la această perioadă de timp) Însă pentru a înțelege aceste lucruri, eu parcă așa îmi amintesc că am scris mai la începutul subiectului mai multe detalii, apoi ați mai scris și voi ceilalți destule pentru că majoritatea celor de aici înțelegem la fel lucrurile astea ( foarte diferit de Martorii lui Yehova... pentru că la un moment dat am văzut că beyond făcea ceva asociere cu teoria lor)
Mi-a plăcut și am preluat cu citat un fragment din postarea fratelui ELIAHU777. E o demonstrație simplă, care nu ne poate lăsa să sărim prea departe cu gândirea:
ELIAHU777 a scris:Este CLAR CA LUMINA ZILEI: Între Apocalipsa 20.3 și 20.8, toată Mia de ani este descrisă în 20.4-7:
- 4 Și am văzut niște scaune de domnie; și celor ce au șezut pe ele li s-a dat judecata. Și am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus și din pricina Cuvântului lui YaHVeH, și ale celor ce nu se închinaseră fiarei și icoanei ei și nu primiseră semnul ei pe frunte și pe mână.Ei au înviat și au împărățit cu Messia o mie de ani.
- 5 Ceilalți morți n-au înviat până nu s-au sfârșit cei o mie de ani. Aceasta este întâia înviere.
- 6 Fericiți și sfinți sunt cei ce au parte de întâia înviere! Asupra lor a doua moarte n-are nicio putere; ci vor fi preoți ai lui YaHVeH și vor împărăți cu Messia o mie de ani.
- 7 Când se vor împlini cei o mie de ani, Satana va fi dezlegat
- 8 și va ieși din temnița lui, ca să înșele Neamurile, care sunt în cele patru colțuri ale pământului
Beyond zice:
1.) Zaharia 14.9 - "Și Domnul va fi împărat peste tot pământul. În ziua aceea, Domnul va fi singurul Domn, și Numele Lui va fi singurul Nume." Este vorba despre momentul de după mia de ani, după ce Ierusalimul se va pogorî din cer.
Dacă Zaharia 14.9 este momentul de după Mia de ani, Zaharia 14. 14-21, este cumva înaintea Miei de ani ???, ...sau în Veșnicie ???
Adică... ??? În Ierusalimul pogorât din Cer... caii, catârii, cămilele... vor fi lovite cu URGIE (v.14), ...egiptul și neamurilecare nu vor prăznui sărbătoarea Corturilor (v.18)vor fi lovite cu urgie (v.19)... în VEȘNICIE (???) URGII ȘI PEDEPSE???
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Fiindcă ai citit doar fugitiv, permite-mi să-ți scriu câte ceva.
Ai preluat de la ELIAHU, dar nu știu dacă ai văzut că eu am spus despre Zaharia că este o profeție complexă unde se sare temporal de la una la alta.
În acest sens, scrisesem așa:
De exemplu, în Zah.13, în toiul unei expuneri despre viitor se referă la elemente din trecut: "Lovește pe păstor și se vor risipi oile!"
Asta s-a întâmplat la răstignirea lui Iisus după cum stă scris:
"În noaptea aceasta, toți veți găsi în Mine o pricină de poticnire; căci este scris: 'Voi bate Păstorul, și oile turmei vor fi risipite.'" (Mat.26.31).
De aceea, legat de caii, cămilele, măgarii, aceste vite intră în contextul Zah.14.12-21 care sare temporal față de versetul Zah.14.11.
Acea vreme de la vers.12 la 21, eu le apreciez ca fiind acum, nu în veșnicie.
Și am explicat parțial simbolistica lor:
Sărbătoarea Corturilor - Credința în învierea în Corpuri de slavă;
Putrezirea ochilor în găvane - Stricarea definitivă a perspectivei spirituale (putrezirea ochilor spirituali);
Putrezirea limbii - Incapacitatea de a spune adevărul;
Ridicare mâinii unii la alții - Lipsa de uniformitate și de pace între cei răi din ziua de azi.
Oalele sunt "vasele alese", adică creștinii autentici: "el este un vas, pe care l-am ales, ca să ducă Numele Meu înaintea Neamurilor, înaintea împăraților, și înaintea fiilor lui Israel" (F.Ap.9.15)
Nu înțeleg de ce există tendința de a lua Zaharia ca profeție doveditoare a unei mii de ani, care nu este specificată acolo nicidecum.
Nu înțeleg de ce se vrea a se aplica Împărăția lui Dumnezeu ca fiind o restaurare a Împărăției evreilor etnici, când dacă judecăm lucrurile duhovnicește, vom vedea că pentru Dumnezeu important este Măslinul în care sunt altoiți și Neamuri și Evrei.
El este Împărăția spirituală, Israelul spiritual, și restaurarea acelui Măslin nu poate avea loc decât când vor fi realtoiți și evreii în număr mare ca ramuri firești.
______
În afară de toate acestea, am mai spus și altele (despre Adâncul spiritual, despre legarea Satanei etc.), dar momentan nu cred că e cazul să reiau.
Verificați voi înșivă, ca niște buni bereeni, versetele pe care le-am spus:
Ieremia 4.23-25;
Ieremia 25.30-33;
Țefania 1.2,3
Ioan 14.2,3
2 Petru 3.3-10.
Am scris că acestea de mai sus sunt suficient de multe versete literale pe baza cărora putem să tragem concluzia că în mia de ani, Împărăția restaurată a Israelului spiritual este în cer pentru o mie de ani. Concluzia asta ne dă dreptul de a interpreta simbolic Apocalipsa 20, Zaharia 14 și orice alte pasaje biblice vechi-testementare unde AR PĂREA că se vorbește despre mia de ani (deși doar "AR PĂREA" deoarece niciodată nu scrie în VT despre vreo mie de ani).
Oricum, eu vă rog pe toți, fierbinte, în Numele lui Iisus Hristos/Yahshua Ha'Mashiach, aduceți-vă aminte de discuția aceasta de pe acest topic, și atunci când va apărea pe planetă Ființa de Lumină care va spune că este "Iisus Hristos" și a venit să restaureze Israelul etnic și să întemeieze împărăția literală de o mie de ani (sau al patrulea Reich, sau mai știu și eu cum o denumi-o), eu unul îmi fac datoria și vă sfătuiesc să nu-l credeți - căci este Antihristul.
Evreii vor fi cuceriți de el, deoarece Însuși Domnul a profețit: "Eu am venit în Numele Tatălui Meu, și nu Mă primiți; dacă va veni un altul, în numele lui însuși, pe acela îl veți primi." (Ioan 5.43)
Împărăția aceea despre care vă va minți, nu va dura decât foarte puțin, un ceas simbolic, după cum stă scris:
Cele zece coarne, pe care le-ai văzut, sunt zece împărați, care n-au primit încă împărăția, ci vor primi putere împărătească timp de un ceas împreună cu fiara. (Apoc.17.12)
Ei vor căpăta adeziunea marii majorități a oamenilor care cred în împărăția milenară, și vor prigoni pe păzitorii Legii lui Dumnezeu care vor avea credința lui Iisus.
Vor spune că aceștia din urmă sunt cei ce trebuie să moară loviți de "toiagul de fier". Se vor bizui pe Isaia 65.20 și pe alte versete greșit interpretate.
Dar Dumnezeu nu va dormita.
Împărăția lor, preconizat milenară și evreiască, va fi spulberată de cele 7 urgii neamestecate cu milă, care vor veni peste împărăția fiarei.
Apoi se va arăta în cer semnul Fiului Omului, și pe când e El departe de Terra, toți cei răi vor căuta să se ascundă în crăpăturile pământului din pricina strălucirii slavei Lui.
Și atunci va fi nimicit Antihristul: "Domnul Isus îl va nimici cu suflarea gurii Sale, și-l va prăpădi cu arătarea venirii Sale." (2 Tes.2.8).
Împărăția fals milenară va dura doar un ceas simbolic, adică foarte puțin.
Domnul va trimite pe îngerii Săi să-i culeagă pe aleșii Săi de la o margine a pământului până la cealaltă. Ei se vor ridica la cer pentru întâlnirea cu El și vor fi mereu cu El.
În timp ce planeta va arde cu troznete, ei se vor ridica cu toții la ceruri, în reședințele pe care Domnul Iisus li le-a pregătit aleșilor Săi încă de pe acum, din era creștină.
Că doar de-aia a venit să-i la cer, după cum stă scris: "În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc.
Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc,Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiți și voi." (Ioan 14.2,3)
Aceste versete sunt cele mai sfinte și cele mai clare versete. Și eu cred că n-are rost să-L adaptăm pe Iisus la Zaharia, ci invers: pe Zaharia la Iisus.
Cand va veni pe nori de slava Mantuitorul ca sa instaureze Imparatia de o mie de ani in Israelul pamantesc, si sa mantuiasca ramasita fizica a evreilor, vom fi transformati cu totii in trupuri de slava , sfintii trecutului vor invia si ei in trupuri de slava si impreuna intampinam pe Mirele, ca apoi sa mergem pe Muntele cel Sfant, si toate popoarele lumii, toate neamurile ramase sa se inchine in fata Imparatului, si sa vada cu ochii lor ca tot ce a stat scris in Cuvant este adevarat, VOR AVEA DESTUL TIMP IN CEI O MIE DE ANI.
Au trecut aprox. 30 de ore de când am pus întrebarea din postarea anterioară.
Mă gândeam și eu că va fi dificil să mi se răspundă la ea.
Fiindcă spre Muntele Sionului cel ceresc vor merge Hristos cu sfinții înviați. Nu pe vreun munte "sfânt" de pe pământ (de fapt, pe pământ niciun munte n-a rămas pângărit până la ora actuală).
Căci, casa Tatălui unde pregătește Domnul Iisus reședințele cerești este acolo, în cer, pe Muntelui Sionului (sau alături de el, nu știu exact).
Acolo a spus Domnul că ne pregătește reședințe unde ne va lua la întoarcerea Lui, nu aici pe Terra. Ci a spus că se duce la Tatăl (adică în cer, la dreapta Tatălui unde este acum) ca să ne pregătească acolo niște reședințe, nu pe Terra.
Este exact ca și un părinte (tată, mamă) care pleacă azi în Italia, ca să pregătească pentru copilul lor rămas în țară o locuință și un servici cu contract.
Și îi spune fiului (sau fiicei):
"Copile, eu mă duc în Italia, și după ce îți voi pregăti un loc unde să stai și un servici cu contract, mă voi întoarce să te iau cu mine, ca acolo unde sunt eu să fii și tu cu mine."
Deci, acum, unde-i pregătește părintele locuința și serviciul, și unde-l va lua pe copil: în România sau în Italia?
beyond, dragă, deoarece timpul meu este tare condensat, o să încerc să scriu telegrafic câteva idei vis-a-vis de ceea ce mi-ai adresat mai sus.
Mai întâi, (doar) dacă ești cumva curios de felul cum înțeleg eu că sunt redate în Biblie lucrurile privitoare la mia de ani, va trebui să te rog să faci un efort și să-mi citești postările de pe paginile mai de la începutul subiectului.
Apoi, așa cum ai spus și tu, deoarece în mod direct despre această mie de ani este scris doar în Apocalipsa 20, mi se pare corect să nu începem să interpretăm mai întâi Isaia, Ieremia, Zaharia și alți profeți înainte de a stabili câteva detalii decisive într-o înțelegere corectă a celor ce se vor petrece în Împărăția de o mie de ani. Deci ar trebui să vedem mai întâi ce spune Apocalipsa 20 și să ne facem o idee despre mileniu din singura carte care-l pomenește în felul acesta.
Dacă se pleacă de la o premiză greșită nu se prea poate ajunge la un rezultat bun. Noi va trebui să cercetăm Cuvântul ca să vedem ce ne spune El, nu să-l cercetăm ca să ne găsim argumente pentru unele idei personale. Așa că cred că ne-ar fi de folos să trecem scurt în revistă detalile pasajului din Apocalipsa 20
Citat VDC:
Apocalipsa 20:1. Apoi am văzut pogorându-se din cer un înger, care ținea în mână cheia Adâncului și un lanț mare. 2. El a pus mâna pe balaur, pe șarpele cel vechi, care este Diavolul și Satana, și l-a legat pentru o mie de ani. 3. L-a aruncat în Adânc, l-a închis acolo, și a pecetluit intrarea deasupra lui, ca să nu mai înșele Neamurile, până se vor împlini cei o mie de ani. După aceea, trebuie să fie dezlegat pentru puțină vreme. 4. Și am văzut niște scaune de domnie; și celor ce au șezut pe ele, li s-a dat judecata. Și am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus și din pricina Cuvântului lui Dumnezeu, și ale celor ce nu se închinaseră fiarei și icoanei ei, și nu primiseră semnul ei pe frunte și pe mână. Ei au înviat, și au împărățit cu Hristos o mie de ani. 5. Ceilalți morți n-au înviat până nu s-au sfârșit cei o mie de ani. Aceasta este întâia înviere. 6. Fericiți și sfinți sunt cei ce au parte de întâia înviere! Asupra lor a doua moarte n-are nici o putere; ci vor fi preoți ai lui Dumnezeu și ai lui Hristos, și vor împărăți cu El o mie de ani. 7. Când se vor împlini cei o mie de ani, Satana va fi dezlegat; 8. și va ieși din temnița lui, ca să înșele Neamurile, care sunt în cele patru colțuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, ca să-i adune pentru război. Numărul lor va fi ca nisipul mării. 9. Și ei s-au suit pe fața pământului, și au înconjurat tabăra sfinților și cetatea preaiubită. Dar din cer s-a pogorât un foc care i-a mistuit. 10. Și diavolul, care-i înșela, a fost aruncat în iazul de foc și de pucioasă, unde este fiara și proorocul mincinos. Și vor fi munciți zi și noapte în vecii vecilor.
- în timpul miei de ani diavolul va fi închis și legat în Adânc. Adâncul este un loc anume, despre el vorbeau dracii când Îl rugau pe Domnul Iisus să nu-i chinuiască înainte de vreme trimițându-i încă de pe atunci în Adânc ...
Luca 8:31 Și dracii rugau stăruitor pe Isus să nu le poruncească să se ducă în Adânc.
Deci Adâncul unde va fi legat satana timp de o mie de ani nu are cum să fie un Pământ pustiu câtăvreme ceilalți draci din Luca 8 puteau fi trimiși încă de pe vremea Mântuitorului de pe pământ. - Mi se pare destul de clară Biblia în acest sens. Putem vedea și :
Romani 10:7 Sau: ,Cine se va pogorî în Adânc?' (Să scoale adică pe Hristos din morți).
- tot la începutul miei de ani are loc și întâia înviere, care se continuă cu faptul că cei înviați vor împărăți cu Hristos împreună. Din moment ce înviații de la prima vedere au corpuri cerești, precum Mântuitorul lor, înseamnă că ei îl vor putea urma oriunde va merce El, atât în văzduh, unde-L vor și întâmpina cât și pe Pământ. - Dovada
Citat VDC:
Apocalipsa 19:6"Aleluia! Domnul, Dumnezeul nostru Cel Atotputernic, a început să împărățească. 7. Să ne bucurăm, să ne înveselim, și să-I dăm slavă! Căci a venit nunta Mielului; soția Lui s-a pregătit,
- scopul pentru care satana a fost închis în Adânc a fost acela de a nu mai înșela Neamurile (Apoc. 20:3) și pentru ca împărăția de o mie de ani să poată începe (Apoc. 19:6,7).
- În timpul miei de ani nu scrie Biblia că nu vor fi oameni pe Pământ, nici că toți oamenii au fost uciși decât cei ce s-au războit cu oastea "Celui ce ședea pe cal" împreună cu fiara și prorocul mincinos. Sunt convins că datorită urgiilor și nenorocirilor ce vor avea loc pe pământ nu vor supraviețui foarte mulți oameni. Dar la câte sute de popoare sunt pe Terra, ajunge să supraviețuiască din fiecare Neam de oameni câteva perechi. Și cine știe să calculeze o progresie matematică, va vedea câți oameni vor putea fi ca să alcătuiască Neamurile pe care le va înșela satana la sfârșitul miei de ani, după ce va fi dezlegat din Adânc pentru puțină vreme. În zilele noastre, în doar câțiva ani a ajuns populația de la 6 miliarde la aproape 8, și asta cu restricții grozave pentru popoarele mai numeroase. Ce să mai zicem de viteza de înmulțire într-o perioadă de 1000 de ani, atât de binecuvântată și prosperă cum este aceea a nunții Mielului?
- În Apoc 20:6 scrie că cei ce au avut parte de întâia înviere și deci de mileniu vor fi preoți ai lui Dumnezeu și ai lui Hristos. Aceasta nu poate să exprime altceva decât că dintr-o mulțime de oameni, o clasă aparte dintre ei sunt aleși să fie preoți. În felul acesta, cei înviați în trupuri cerești vor putea contribui unde va fi nevoie pe pământ la " a ajuta " omenirea să zicem așa să învețe să se închine corect lui Dumnezeu și lui Hristos, păzind porunci, sărbători și tot ce a poruncit Dumnezeu.
- În Apocalipsa 20:9 scrie că la sfârșitul miei de ani, satana este dezlegat din Adânc, și determină neamurile aflate pe fața pământului să se răzvrătească iar cu război împotriva taberei sfinților și a cetății preaiubite (Ierusalimul pământesc). Deci toți aceștia se află pe Pământ la sfârșitul miei de ani pentru că finalul versetului arată că din cer s-a pogorât un foc (pe Pământ) și i-a mistuit
Citat VDC:
Apocalipsa 20:8. Numărul lor va fi ca nisipul mării. 9. Și ei s-au suit pe fața pământului, și au înconjurat tabăra sfinților și cetatea preaiubită. Dar din cer s-a pogorât un foc care i-a mistuit.
Cam asta se poate desprinde strict din Biblie despre Împărăția de o mie de ani, fără filosofii și interpretări nu știu cât de strălucite. Faptul că alte elemente din alte proorocii potrivesc și completează acest tablou e cu totul altceva. Dar ca să alcătuim un alt tablou despre mia de ani argumentat din alte profeții și apoi să-l forțăm să potrivească acolo unde-i este locul, în Apocalipsa 20 mi se pare o pierdere de vreme și o rătăcire...
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Aurelc, am înțeles.
Deci, dacă ce spun eu e rătăcire, orice dialog e inutil.
Oricum aș vrea să știi că și eu am gândit cândva așa ca tine.
De aceea, eu n-o să spun că tu trăiești o rătăcire, pentru că credința ta despre mia de ani o înțeleg, am experimentat-o, și are un aer logic, luată ad-litteram.
Numai că, dacă eu sunt rătăcit, de ce nimeni nu îmi răspunde biblic și logic despre 2 Pet.3.3-10 și despre Țefania 1.2,3.
Fiindcă aceste versete (și mai sunt și altele, dar n-o să complic lucrurile), contrazic direct interpretarea ta despre uciderea oamenilor la revenirea Domnului:
Aurelc a scris:
În timpul miei de ani nu scrie Biblia că nu vor fi oameni pe Pământ
Unde scrie ca in Mia de ani nu vor mai fi oameni pe pamant?
Vom ramane la Apocalipsa unde se pare ca este singura referinta CLARA despre Mileniu, ca sa nu ne mai contrazicem apoi, ca profetia de la Zaharia a fost, sau va fi, sau mai stiu eu ce...
Lucia a scris:
Unde scrie ca in Mia de ani nu vor mai fi oameni pe pamant?
Foarte simplu: la 2 Petru 3.3-10.
Acolo se vede că arderea planetei (CU TOT CE ESTE PE EA) are loc mai înainte de mia de ani, și anume la revenirea în glorie a Domnului Iisus spre Terra.
Și asta se poate corela foarte bine cu Țefania 1.2,3:
"Voi nimici totul de pe fața pământului", zice Domnul.
"Voi nimici oamenii și vitele, păsările cerului și peștii mării, pietrele de poticnire, și pe cei răi împreună cu ele; voi nimici cu desăvârșire pe oameni de pe fața pământului", zice Domnul.
Peștii mării e logic că vor fi nimiciți cu TOTUL doar dacă oceanul planetar se va evapora din pricina marii călduri emanate de care zice 2 Pet.3.10: "În ziua aceea, cerurile vor trece cu troznet, trupurile cerești se vor topi de mare căldură, și pământul, cu tot ce este pe el, va arde."
Ar trebui să faci conexiuni raționale și să-ți dai seama de indiciile din context că evenimentele de care vorbește Petru acolo sunt înainte de mia de ani.
Și aceste indicii sunt cele pe care le voi scrie acum bolduit:
<<în zilele din urmă vor veni batjocoritori plini de batjocuri, care vor trăi după poftele lor și vor zice: "Unde este făgăduința venirii Lui? Căci de când au adormit părinții noștri, toate rămân așa cum erau de la începutul zidirii!">>
<<Iar cerurile și pământul de acum sunt păzite și păstrate prin același Cuvânt, pentru focul din ziua de judecată și de pieire a oamenilor nelegiuiți.>>
Chiar nu pot să înțeleg cum de nu se pricepe un lucru pe care chiar și orbii l-ar vedea. Că acel context se referă la arderea pământului și cerurilor de acum, nu de după mia de ani.
De aceea spune Țefania că Domnul va nimici totul de pe "fața pământului", nu numai din Israel.
Sau nici la Țefania nu vezi că scrie negru pe alb despre "fața pământului"?
Ramai la opinia ta...
Eu raman la a mea, si Domnul sa ne binecuvinteze pe amandoi!
Deconectat
RE: Cum va fi împărăția de 1000 de ani?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
22869. Postat la 11/04/2013 21:17 - 4408z10h3m
Aurelc, scrie: În timpul miei de ani nu scrie Biblia că nu vor fi oameni pe Pământ, nici că toți oamenii au fost uciși decât cei ce s-au războit cu oastea "Celui ce ședea pe cal" împreună cu fiara și prorocul mincinos. Sunt convins că datorită urgiilor și nenorocirilor ce vor avea loc pe pământ nu vor supraviețui foarte mulți oameni. Dar la câte sute de popoare sunt pe Terra, ajunge să supraviețuiască din fiecare Neam de oameni câteva perechi. Și cine știe să calculeze o progresie matematică, va vedea câți oameni vor putea fi ca să alcătuiască Neamurile pe care le va înșela satana la sfârșitul miei de ani, după ce va fi dezlegat din Adânc pentru puțină vreme. În zilele noastre, în doar câțiva ani a ajuns populația de la 6 miliarde la aproape 8, și asta cu restricții grozave pentru popoarele mai numeroase. Ce să mai zicem de viteza de înmulțire într-o perioadă de 1000 de ani, atât de binecuvântată și prosperă cum este aceea a nunții Mielului?
- În Apoc 20:6 scrie că cei ce au avut parte de întâia înviere și deci de mileniu vor fi preoți ai lui Dumnezeu și ai lui Hristos. Aceasta nu poate să exprime altceva decât că dintr-o mulțime de oameni, o clasă aparte dintre ei sunt aleși să fie preoți. În felul acesta, cei înviați în trupuri cerești vor putea contribui unde va fi nevoie pe pământ la " a ajuta " omenirea să zicem așa să învețe să se închine corect lui Dumnezeu și lui Hristos, păzind porunci, sărbători și tot ce a poruncit Dumnezeu.
Mai trebuie sa precizezi, si pe Lucia am rugat-o de multe ori sa scrie, ce statut au oamenii acestia care au ramas pe pamant?. Sfinti in niciun caz, deoarece Domnul Isus Si i-a luat pe-ai Lui.
Deci daca a mai ramas , pe ici pe colo cate cineva, sunt pacatosii pacatosilor. Din ei se vor ridica preoti? Oare cine-i va alege? Oare cine-i va pune preoti? Oare Duhul Sfant mai lucreaza la inima lor? Scrie acest lucru in Biblie/
Luati in calcul doar Apocalisa 20, dar luati si versete din evanghelisti.
Eu ma bazez pe cuvantul Lui Isus:
Cum s-a intamplat in zilele lui Noe, aidoma se va intampla si la venirea Fiului omului. In adevar, cum era in zilele de dinainte de potop, cand mancau si beau, se insurau si se maritau, pana in ziua cand a intrat Noe in corabie, si n-au stiut nimic, pana a venit potopul si ia luat pe toti, tot asa va fi si la venirea Fiului omului.