"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
Ca sa o luam de la km. 0, trebuie sa scrii cum va fi ziua 1 a mileniului pe pamant. Apoi activitatea , apoi ocupatia, apoi inchinarea, apoi...................
Mai intai sa vedem cum va fi ULTIMA zi inainte de mileniu:
"iar ceilalti au fost ucisi cu sabia ce iesea din gura aceluia care sedea pe cal. Si toate pasarile s-au saturat de carnea lor." Apoc. 19:21
O priveliste inspaimantatoare, cu oameni neingropati, devorati de pasarile cerului. Deci pasarile nu au pierit.
Profetul Ezechiel un om sfant, a scris cu exactitate acelasi lucru. A se compara Apocalipsa 19:17,18 cu Ezechiel 39:17-20.
In prima zi din mileniu, populatia ramasa are instructiuni clare si precise, consemnate in Biblie: inceperea distrugerii armamentului ramas dupa cataclismul din necazul cel mare (Ezechiel 39:9,10) si inceperea ingroparii mortilor (Ezechiel 39:11-16).
Primul act va consta in distrugerea armamentului in sens ecologic, adica, ce se poate folosi din el ca material combustibil pentru foc, pentru gatit, spalat, incalzit, fierarit, etc. Ce nu se poate distruge prin foc, nefiind inflamabil, va fi refolosit in fierarit, ptr. unelte, scule, etc.. (Mica 4:3).
Evident orice zi de lucru va incepe cu rugaciuni si laude la adresa lui Dumnezeu si a Mielului, va fi o bucurie pentru ei sa stie ca au o protectie desavarsita, ca nu ii pandeste nici un rau, iar pentru noi, ca Mireasa, ca preoti, va fi o bucurie sa ducem la scaunul maririi inchinarea si aceste laude, dand lui Dumnezeu raport in fiecare zi, ce se intampla pe pamant si cat a fost realizat din planul sau, precum si cum am vegheat noi pentru bunul mers al pamantenilor. Cand se vor implini zilele miei de ani, vom fi ispravit totul, vom dezlega pe Satan si pe demoni pentru ultima proba. Apoi vom curati elementele inselate, nestatornice, dind istoriei ce va veni o lectie de neuitat. Si dupa acest act vom depune guvernarea la picioarele tronului maririi, predand imparatia in mana Tatalui Domnului si Mantuitorului nostru Isus Christos, ca Dumnezeu sa fie totul in toti (1Corinteni 15:28).
"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat
RE: Cum va fi împărăția de 1000 de ani?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
24628. Postat la 09/09/2013 10:50 - 4257z20h11m
Ionica a scris:
valentina a scris:
Ca sa o luam de la km. 0, trebuie sa scrii cum va fi ziua 1 a mileniului pe pamant. Apoi activitatea , apoi ocupatia, apoi inchinarea, apoi...................
Mai intai sa vedem cum va fi ULTIMA zi inainte de mileniu:
"iar ceilalti au fost ucisi cu sabia ce iesea din gura aceluia care sedea pe cal. Si toate pasarile s-au saturat de carnea lor." Apoc. 19:21
O priveliste inspaimantatoare, cu oameni neingropati, devorati de pasarile cerului. Deci pasarile nu au pierit.
Profetul Ezechiel un om sfant, a scris cu exactitate acelasi lucru. A se compara Apocalipsa 19:17,18 cu Ezechiel 39:17-20.
In prima zi din mileniu, populatia ramasa are instructiuni clare si precise, consemnate in Biblie: inceperea distrugerii armamentului ramas dupa cataclismul din necazul cel mare (Ezechiel 39:9,10) si inceperea ingroparii mortilor (Ezechiel 39:11-16).
Primul act va consta in distrugerea armamentului in sens ecologic, adica, ce se poate folosi din el ca material combustibil pentru foc, pentru gatit, spalat, incalzit, fierarit, etc. Ce nu se poate distruge prin foc, nefiind inflamabil, va fi refolosit in fierarit, ptr. unelte, scule, etc.. (Mica 4:3).
Evident orice zi de lucru va incepe cu rugaciuni si laude la adresa lui Dumnezeu si a Mielului, va fi o bucurie pentru ei sa stie ca au o protectie desavarsita, ca nu ii pandeste nici un rau, iar pentru noi, ca Mireasa, ca preoti, va fi o bucurie sa ducem la scaunul maririi inchinarea si aceste laude, dand lui Dumnezeu raport in fiecare zi, ce se intampla pe pamant si cat a fost realizat din planul sau, precum si cum am vegheat noi pentru bunul mers al pamantenilor. Cand se vor implini zilele miei de ani, vom fi ispravit totul, vom dezlega pe Satan si pe demoni pentru ultima proba. Apoi vom curati elementele inselate, nestatornice, dind istoriei ce va veni o lectie de neuitat. Si dupa acest act vom depune guvernarea la picioarele tronului maririi, predand imparatia in mana Tatalui Domnului si Mantuitorului nostru Isus Christos, ca Dumnezeu sa fie totul in toti (1Corinteni 15:28).
Ar fi adevarat ceea ce ai scis daca lucrurile acestea i-ar fi fost descoperite lui Ioan: "Descoperirea lui Isus Hristos, pe care i-a dat-o Dumnezeu, ca sa arate robilor sai (adica noua) lucrurile care au sa se intample in curand. Si le-a facut-o cunoscut, trimitand pe ingerul Sau la robul Sau Ioan,- care a marturisit despre Cuvantul lui Dumnezeu, si despre marturia lui Isus Hristos, si a spus tot ( tot inseamna tot) ce a vazut."
Ce ne-a spus Ioan din partea lui Dumnezeu despre Isus Hristos?
Nimic din ce ai scris tu.
In schimb ne-a spus ca, ..." inaintea scaunului de domnie si inaintea Mielului", ..."era o mare gloata, pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam , din orice semintie, din orice norod si de orice limba..."..." imbracati in haine albe, cu ramuri de finic in maini; si strigau cu glas tare, si ziceau: Mantuirea este a Dumnezeului nostru, care sade pe scaunul de domnie, si al Mielului!"
Oamenii aceia erau acolo in urma unei judecati. Ei au fost gasiti vrednici sa faca parte din gloata.
Dumnezeu este un Dumnezeu al oamenilor vii. Mortii care au cazut sub focul maniei ochilor Lui , erau gunoi.
"Biruitorii fiarei , ai icoanei ei, si ai numarului numelui ei" , " cantau , in cer, cantarea lui Moise, robul lui Dumnezeu, si cantarea Mielului. Si ziceau: Mari si minunate sunt lucrarile Tale, Doamne Dumnezeule, Atotputernice! Drepte si adevarate sunt caile Tale, Imparate al Neamurilor!"
Nimic despre multimea aceea de oameni despre care tu scrii ca au ramas sa curete pamantul de "gunoaie" nu i s-a aratat lui Ioan. Din contra scrie ca "oamenii au hulit pe Dumnezeu din pricina urgiei,", ca Babilonul " un locas al dracilor. o inchisoare a oricarui duh necurat' a fost " rasplatit cum v-a rasplatit" ..." va fi arsa in foc, pentru ca Domnul Dumnezeu, care a judecat-o, este tare." (referinte detailate in Ap. !8)
Valentina, te-am scris un verset prin care te-am dovedit ca MAI INTAI Dumnezeu Si-a aruncat privirile peste Neamuri ca sa-si formeze un popor din mijlocul lor, deci, perioada pe care o traim...
Ca apoi, sa spuna:
"Dupa aceea, MA VOI INTOARCE si voi ridica DIN NOU cortul lui David, din prabusirea lui..."
Cand?
CAND SE VA INTOARCE!
................
Acum, iti aduc argumente prin care iti voi dovedi ca la REVENIREA Domnului, vor fi oameni pe pamant.
"Atunci, se va arata in cer semnul Fiului Omului, toate semintiile pamantului se vor boci(oare de ce?), si vor vedea pe Fiul Omului venind pe NORII CERULUI cu putere si cu mare slava."(Mat.24-30)
...............
Cum s-a inaltat, asa va reveni:
"...Acest Isus care S-a inaltat la cer din mijlocul vostru, VA VENI IN ACELASI FEL CUM L-ATI VAZUT MERGAND LA CER."(Fapt. 1-11)
Deci, este clar ca LUMINA ZILEI!
..............................
Nu poti nega urmatoarea prorocie care nu poate sa se implineasca decat pe pamant si cu poporul Israel:
"...si Domnul Dumnezeu ii va da scaunul de domnie a tatalui Sau David...in veci."(Luca 1-32)
Cand se va implini?
In Mileniu, draga mea, scaunul de domnie a lui David este unul singur, la Ierusalim!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
24633. Postat la 09/09/2013 17:46 - 4257z13h15m
Acum, iti aduc argumente prin care iti voi dovedi ca la REVENIREA Domnului, vor fi oameni pe pamant.
Am spus eu ca nu vor fi oameni pe pamant la revenirea Domnului Iisus cu sutele de mii si mii de mii de ingeri, pe norii cerului? Am adus ca argument textul din 1 Tes. 4; 16, 17. Eu sustin ca nu vor ramanea oameni pe pamant dupa ridicarea la cer a poporului lui Dumnezeu.
Vor ramane Valentina, pentru ca harul se va duce la poporul Israel CAND SE VA IMPLINI NUMARUL NEAMURILOR.
"...nu vreau sa nu stiti TAINA aceasta: o parte din Israel a cazut intr-o impietrire, CARE VA TINE pana va intra numarul deplin al Neamurilor.
Si ATUNCI tot Israelul va fi mantuit, dupa cum este scris:"Izbavitorul va veni si va indeparta toate nelegiuirile lui Iacov."(Rom.11.25-26)
Aici aminteste de prorocia din Isaia 59-20
Valentina, Izbavitorul va veni, dupa ce va intra numarul Neamurilor, si va imparatii peste Israel pamantesc, daca nu ar fi Mileniu, unde va veni Mantuitorul ca sa mantuiasca ramasita Israelului cum scrie mai sus?
Dupa cum vezi, exista o distinctie clara intre Neamuri si Israel.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Ar fi adevarat ceea ce ai scis daca lucrurile acestea i-ar fi fost descoperite lui Ioan:
Am aratat o paralela identica intre ce zice profetul Ezechiel si ce zice apostolul Ioan (cadavre devorate de pasarile cerului). Acelasi Dumnezeu sfant si atotputernic in pricepere, intelepcoiune si cunostinta i-a inspirat pe amandoi. Nu cred, ca Dumnezeu in intelepciunea sa ar fi spus o profetie ce urma sa nu se intample... El nu poate fi conditionat. Ce spune el se implineste, altfel cuvantul lui este o prorocie falsa. Nici un cuvant profetic spus de gura lui nu cade la pamant. Profetul Ezechiel detaliaza mai pe larg, spunand ca la acest ospat macabru vor participa si fiarele campului (animalele salbatice) nu numai pasarile. Dar tacerea lui Ioan, nu poate fi o contrazicere ca vor fi doar pasari. Tacerea nu inseamna intotdeauna contrazicere. El subliniaza doar aspectul cel mai vizibil: cardurile de pasari.
Ti-am pus o intrebare, la care nu imi amintesc ca as fi primit raspuns. Tu negi toate profetiile neimplinite din Vechiul Testament, spunand ca sunt conditionate. Poti sa imi spui unde anume se gasesc aceste asazise "conditionari" in textele in cauza?
Deconectat
24641. Postat la 10/09/2013 11:18 - 4256z19h43m
Ar trebui sa parasim acest topic si sa dezbatem problema in alt loc.
Totusi, e o lucrare in zadar, deoarece toate prorociile sunt conditionate. Chiar si viata vesnica. Nu poti avea ceva daca nu indeplinesti niste conditii. Adam si Eva erau conditionati ?. Israel era conditionat sa manance lapte si miere in Canaan?. Iertarea pacatelor este conditionata de marturisire?. Si am putea continua cu toata istoria.
Dar pentru ca suntem aici, si pentru a nu ne mai pierde in discutii desperechiate, esti de acord sa ne continuam discutia, punctual?:
- S-a terminat ruperea pecetilor, a incetat sunetul trambitilor, si s-au golit potirele cu plagi. Urmeaza rapirea, ridicarea in nor a tuturor sfintilor ( 1 Tes. 16, 17) care se duc in sus cu Domnul Iisus si ingeriii toti. "......s-a sfarsit taina lui Dumnezeu, dupa vestea buna vestita de El robilor Sai prorocilor." ( Ap. 10;7).
Valentina, cu voia s-au FARA VOIA noastra, PLANUL DE MANTUIRE va fi dus la indeplinire.
La Dumnezeu nimic nu este cu neputinta, El a ingaduit peste Israel timpul de impietrire, si tot El il va mantui in Mileniu pe acest pamant.
"El ne-a randuit inainte de intemeierea lumii , dupa placerea vointei Sale...(Efeseni 1.4-5)
Si chiar daca Israel nu a ascultat, prorociile se vor implini, si Israel va avea cea mai mare inaltare pamanteasca , numai pentru ca A FOST ALES prin marea dragoste a lui Dumnezeu.
DOVADA:
"Din DRAGOSTE pentru slujitorul Meu Iacov si pentru Israel, ALESUL MEU, te-am chemat pe nume, te-am vorbit cu bunavointa, desi tu nu M-ai ascultat."(Isaia 45.4)
Ce vom zice, ca Dumnezeu este nedrept in alegerile Sale?
Dar ce sunt eu, un ciob...sa spun OLARULUI cum sa lucreze?(Romani capitolul 9)
"Spun deci: A lepadat Dumnezeu pe Poporul Sau Israel?Nicidecum!"(Rom.capitolul 11)
Mai cerceteaza Valentina, si vei vedea ca Israel va fi tara in care Mantuitorul va Imparati o mie de ani, si toate Neamurile vor veni la Ierusalim sa se inchine inaintea Lui, la SARBATORILE DOMNULUI.
Nu poti nega prorociile cu privire la Poporul sfant, care daca nu ar mai fi VEACUL VIITOR(Mileniu), nu ar avea unde sa se implineasca.
Prorociile cu privire la Israel nu pot fi conditionate, El a fost ales sa poarte un nume sfant, din el s-a nascut Mesia, si tot in el va fi Imparatia, unde Mesia va pune sub picioarele Lui toata suflarea, puteri, domnii si toti Imparatii lumii, care azi nu-L cred.
Deconectat
24650. Postat la 10/09/2013 20:30 - 4256z10h31m
Prorociile cu privire la Israel nu pot fi conditionate,
Gresit
Deut. 6;14:
Iata poruncile, legile si oranduielile pe care a poruncit Domnul Dumnezeu vostru, sa va invat sa le impliniti in tara pe care o veti lua in stapanire; ca sa te temi de Domnul, Dumnezeul tau, pazind, in toate zilele vietii tale, tu , fiul tau, toate legile si poruncile Lui pe care ti le dau, si sa ai zile multe. Asculta-le dar, Israele, si cauta sa le implinesti, ca sa fi fericit si sa va inmultiti mult, cum ti-a spus Domnul, Dumnezeul parintilor tai, cand ti-a fagaduit tara in care curge lapte si miere. Asculta, Israele! Domnul. Dumnezeul nostru este singurul Domn.
Deut. 7; 12: Daca veti asculta aceste porunci, daca le veti pazi si implini, Domnul Dumnezeul tau va tinea fata de tine legamantul si indurarea cu care S-a jurat parintilor tai....si tot asa pana la vs. 26.
Nu ma contrazice ca te contrazici singura. Prorociile sunt conditionate. Toata Biblia o spune. In dragoste trebuie sa fie doi. Dumnezeu este dragoste. Israel?
Israel (nepotul lui Avram) a fost ales special in PLANUL DE MANTUIRE, ca popor care sa-L identifice pe UNICUL DUMNEZEU in multitudinea dumnezeilor falsi a celorlalte popoare;
Sa transmita Legea lui Dumnezeu (baza a tuturor legilor pamantesti) si sa se vada binecuvantarile de care au avut parte cei care au implinit-o;
Sa pastreze Cuvantul lui Dumnezeu-Scripturile, care profeteau venirea Mantuitorului;
Sa fie poporul din care se naste Mesia, si in care va Imparati in veacul viitor.
Tocmai prin ALEGEREA asta, profetiile nu pot fi CONDITIONATE, planul de mantuire este inreversibil, nu poate fi anulat.(Isaia 45.4)
Omul in sine, prin puterile lui nu poate dobandi mantuirea decat prin JERTFA LUI HRISTOS si la desavarsire se ajunge doar prin har si cu ajutorul Duhului Sfant.
Desi, te-am adus argumente clare ca Israelul fizic va avea parte de mantuire si de propasire, RESPINGI ADEVARUL SCRIS.
Cerceteaza Romani cap. 9 si 11, si apoi mai vorbim.
Israel are si va avea un loc aparte printre popoare tocmai prin ALEGEREA aceasta.
In dragostea Sa, Dumnezeu a pus in practica MARELE PLAN DE MANTUIRE, nu a cerut omului sa se jertfeasca si sa chinuie, ci Fiul Sau a chinuit, ca noi doar sa CREDEM si primim mantuire in dar.
Israel este DEOSEBIT prin alegerea in acest PLAN, fara el planul nu poate fi finalizat.
Hristos va cobora la Ierusalim, nu la Roma, acolo toate Imparatiile pamantului vor realiza ca intradevar este adevarata Evanghelia care se vesteste azi.
Eu nu te contrazic, Cuvantul te contrazice, tu respingi adevarul scris, eu iti aduc clar versete demne de luat in seama, tu!?
De ne convine sau nu PLANUL DE MANTUIRE s-a desfasurat si continua sa se desfasoare intr-o stransa legatura cu acest popor.Scena VOII SALE (RASTIGNIREA-MOARTEA SI INVIEREA)s-a petrecut in Israel, s-a inaltat si va reveni tot acolo.
Totusi, e o lucrare in zadar, deoarece toate prorociile sunt conditionate.
E corect?
Sa vedem ce intelegi tu prin conditionarea profetiilor. Sa luam de exemplu profetia din Geneza 3:15. Poti sa aduci aici o contitionare, care ar fi facut ca aceasta profetie sa nu se implineasca?
Rog moderatorii sa permita devierea de la subiect, fiindca are legatura cu topicul. Multumesc.
Deconectat
24655. Postat la 11/09/2013 08:23 - 4255z22h38m
Mutati-ne discutia. Ne indepartam de subiect.
Credeam ca vei tine regula si vei da un raspuns. Dar , ca de obicei, se aplica regula Satanei : desparte-i si invinge-i. Ce cauta subiectul Israel aici?
In eventualitatea ca vei dori sa continuam, dupa raspunsul dat la prima intrebare ( poate il vei da) imi permit sa pun o a doua intrebare.
Avem textul din Daniel 12:2. "Mulțimea celor ce dorm în țărâna pământului se va scula: unii pentru viață veșnică, și alții pentru ocară și rușine veșnică."
Suntem la momentul 1 Tes. 4; 16,17, si trebuie lamurit ca sa stiu pana unde suntem pe aceeiasi lungime de unda. Aici se infaptuieste prima parte a textului.
Intrebare: oamenii care zici ca raman pe pamant, e vreunul inviat, e vreunul care va avea viata vesnica?
Valentina, daca ai ajuns sa-ti dai seama ca nu TOATE profetiile sunt conditionate, vei ajunge sa intelegi ca Mileniu se va desfasura pe pamant, in Israel, la Ierusalim vor veni toate popoarele sa I se inchine, in sarbatori, scrie sau nu scrie asa?
- S-a terminat ruperea pecetilor, a incetat sunetul trambitilor, si s-au golit potirele cu plagi. Urmeaza rapirea, ridicarea in nor a tuturor sfintilor ( 1 Tes. 16, 17) care se duc in sus cu Domnul Iisus si ingeriii toti. "......s-a sfarsit taina lui Dumnezeu, dupa vestea buna vestita de El robilor Sai prorocilor." ( Ap. 10;7).
E corect?
Nu este corect. Nu se arata nicaieri ca rapirea Miresei este tocmai dupa plagile finale. Biruitorii fiarei - adica Mireasa - sunt deja in cer (Apoc 16:6, Apoc. 15:2, Apoc. 20:4, Apoc. 3:10) si iau parte la distrugerea celor rai (Apoc. 2:27), ca judecatori (1Cor 6:2). Deci este un act dupa Rapire. Acest lucru se stia, chiar si cand nu exista Apocalipsa.
Scenariul prezis de Pavel cat si de Ioan este asa>
1. Rapirea
2. Judecata
Dupa ce biruitorii fiarei sunt in cer la marea de sticla, INCEPE JUDECATA TUTUROR POPOARELOR (1Cor 6:2), ei spun ca toate popoarele (adica cei care raman din aceste popoare) vor veni sa se inchine la Dumnezeu (Apoc 15:2). Deci plagile cele mai grele (cele sapte potire) care raman pentru final, ii despart pe oameni. Cei ce au semnul fiarei, sunt distrusi (Apoc 16:2), iar cei ce au ascultat avertizarea (Apoc. 14:9) sunt salvati si intra in mileniu (Apoc 20:3). Satana este legat ca sa nu ii mai insele. Conform cu profetia din Zaharia, aceste popoare se vor inchina lui Dumnezeu, PE PAMNT, LA NOUL TEMPLU DIN IERUSALIM (Zaharia 14:16).
"Toti cei care VOR MAI RAMANE din toate popoarele venite impotriva Ierusalimului SE VOR SUI IN FIECARE AN SA SE INCHINE ...etc."
Dar fara Vechiul Testament nu putem intelege pe deplin profetiile din Noul Testament si viceversa. Fara Noul Testament nu putem intelege pe deplin profetiile din Vechiul Testament. Bine a zis apostolul Pavel> Toata scriptura este inspirata de Dumnezeu si de folos. Amin!
Deconectat
24667. Postat la 11/09/2013 17:14 - 4255z13h47m
Nu este corect. Nu se arata nicaieri ca rapirea Miresei este tocmai dupa plagile finale. Biruitorii fiarei - adica Mireasa - sunt deja in cer
3-Cam cand e momentul rapirii?
Am inteles bine? Tu scrii ca in cer sunt o parte din oameni si o parte au ramas jos? Apoi scrii de o judecata, a tuturor popoarelor.
Ca oamenii sa fie in cer, a fost o judecata (Ap. 20;4 ). Acestia au intampinat pe Domnul Isus pe norii cerului.
Judecata celor morti , care n-au inviat ( Ap.20;5, 12-15) v-a fi facuta de cei ridicati la cer, pe perioada celor o mie de ani.
Momentul rapirii este dupa terminarea misiunii Miresei (a ramasitei ei). Misiunea aceasta este o misiune profetica, de a convinge lumea ca semnul fiarei nu trebuie luat. Va fi o lupta spirituala, in care Mireasa va fi impotriva unui sitem global puternic (Noua Ordine Mondiala a Guvernului Mondial), care va dori eliminarea tuturor legilor lui Dumnezeu din societate. Sistemul doreste sa schimbe legea lui Dumnezeu in toate aspectele sociale. Va fi o lupta mediatica pe o durata de trei ani si jumatate (conform cu cartile Daniel si Apocalipsa). Dupa terminarea marturiei de trei ani si jumatate, Mireasa va fi infranta in sens fizic (ucisi), dar spiritual vor fi "biruitorii fiarei", deoarece datorita muncii lor o multime mare de oameni nu vor lua semnul fiarei. Ei sunt inviati si rapiti la cer, actul acesta fiind un act vizibil. Dusmanii lor teologici, acei oameni mandrii care pana acum ii considerau o secta fanatica, cu devieri eretice, vor intelge in sfarsit, ca ce au spus ei este adevarat. Se vor pocai, nu vor lua semnul fiarei si vor intra in mileniu, pierzand favoarea cerului. Ceilalti, care nici in al 12 ceas nu vor intelege cum stau lucrurile, vor lua semnul fiarei si vor fi distrusi.
Parerea mea este ca,nusi au rostul tot ce scrieti voi aici. Nici unul din voi,nu ati dat slava lui Dumnezeu,pt ca nici unul nu aveti gandul lui Dumnezeu.Va invartiti in jurul unui subiect,ca un burghiu in lemn,si stiti incotro inainteaza el?,logic,in jos.Toate teoriile voastre doctrinare,sunt doar speculatii si interpretari dupa mintea omului.Voi asa crez ati primit,nu ca va fost descoperit de la Duhul Sfant.Numai speculati Cuvantul,lasati-l asa cum la lasat Dumnezeu.
emylas, parerea ta despre parerile noastre, nu conteaza, nu este la subiect si nici bazata pe Cuvant.
"Ei CERCETAU sa vada ce vreme si ce imprejurari avea in vedere Duhul lui Hristos, care era in ei , cand vesteau mai dinainte patimile lui Hristos si slava de care va fi urmate."(1Petru 1.11)
...........................
Cum va fi imparatia de o mie de ani?
Minunata, Imparatul Imparatilor va guverna in Israelul fizic si noi toti care am crezut in Hristos, vom fi cu El.
"Voi pune peste ele un singur Pastor, care le va paste, si anume pe Robul Meu David ; El va paste, El va fi Pastorul lor. Eu Domnul voi fi Dumnezeul lor si Robul Meu David, va fi Voievod in mijlocul lor."(Ezec.34:23-24)
"Ii va da scaunul de domnie a "tatalui sau David..."
Iata CHEIA intregului mister, daca va domni pe scaunul lui David, unde a fost acesta?
Aici jos pe pamant.
"Cand VA VENI Fiul Omului in slava Sa , cu toti sfintii ingeri, va sedea pe SCAUNUL DE DOMNIE a slavei Sale."(Matei 25:31)
Deconectat
24680. Postat la 12/09/2013 17:36 - 4254z13h25m
Ionica, intrebarea nr., doi este la postarea nr.: 24655. Postat la 11/09/2013 10:23 - 1z9h4m
Lucia, si tu, Ianica, intre ce oameni veti fii : a celor ce vor ramanea pe pamant sa faca curarenie sau a celor ce au urcat cu Iisus in cer?
valentina a scris în postarea nr. 24496:
Bineinteles ca scrie in Biblie ca cei ai lui Dumnezeu au fost luati la cer, 1 Tes. 4;17
Ca să îl vadă toți, redau textul integral din 1 Tesaloniceni 4:16-17 "Căci însuși Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel și cu trâmbița lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, și întâi vor învia cei morți în Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiți toți împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; și astfel vom fi totdeauna cu Domnul".
Ca să nu rămână lucrurile în neclaritate, să privim textul concret din 1 Tesaloniceni 4:16-17 spune indubitabil că "Domnul... Se va pogorî din cer" iar "cei vii .. vom fi răpiți ... în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh".
Domnul se pogoară din cer, (nu se intoarece sau pleacă în cer) iar credincioșii doar îl întâmpină și numai in văzduh.
Aceste aspecte au fost deja lamurite in postarea nr. 19088 de la acest subiect.
Cine susține că acest text spune că oamenii credincioși vor pleca la cer cu Mântuitorul ar trebui s-o dovedească...
valentina a scris în postarea nr. 24496:
...iar jos au ramas cei trufasi si cei rai din Maleahi 4;1.
Să luăm textul integra din Maleahi 4:1-3. "Căci iată, vine ziua, care va arde ca un cuptor! Toți cei trufași și toți cei răi, vor fi ca miriștea; ziua care vine îi va arde, zice Domnul oștirilor, și nu le va lăsa nici rădăcină nici ramură. Dar pentru voi, care vă temeți de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii, și tămăduirea va fi sub aripile Lui; veți ieși, și veți sări ca vițeii din grajd. Și veți călca în picioare pe cei răi, căci ei vor fi ca cenușa sub talpa picioarelor voastre, în ziua pe care o pregătesc Eu, zice Domnul oștirilor".
Textul spune ca cei răi vii vor fi "călcați în picioare" de către cei buni vii care vor fi deasemenea pe pământ ca să îi poată nimici (nu că vor merge în cer).
Ionica a scris în postarea nr. 24674:
Ei sunt inviati si rapiti la cer, actul acesta fiind un act vizibil. Dusmanii lor teologici, acei oameni mandrii care pana acum ii considerau o secta fanatica, cu devieri eretice, vor intelge in sfarsit, ca ce au spus ei este adevarat. Se vor pocai, nu vor lua semnul fiarei si vor intra in mileniu, pierzand favoarea cerului.
Am spicuit doar unele lucruri enumerate în postare pentru a fi mai scurt. Oare toate afirmațiile din ea pot fi dovedite cu texte biblice ca să fie credibile?
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2