"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
Intrebare: oamenii care zici ca raman pe pamant, e vreunul inviat, e vreunul care va avea viata vesnica?
Multumesc. Am gasit intrebarea.
Nu, nu este nici unul inviat. Invierea este in doua etape, sau cete. Prima ceata este ceata acelora care fac parte din Mireasa Domnului si Mantuitorului nostru Isus Christos. "Aceasta este intaia inviere" (Apoc 20:5). Cealalta ceata invie la "sfarsitul zilelor" (Daniel 12:13). Aceasta fraza arata ca va fi dupa mia de ani, deoarece in mia de ani vor fi zile. In era a doua, in mileniu, alternanta zi-noapte mai exista. In era a treia, era cea vesnica "Nu va mai fi noapte" (Apoc. 22:5, Apoc. 21:23-25). Deci nu exista alternanta zi-noapte. Nu exista soare, nu exista luna (Apoc. 21:23). Este doar o singura zi, o zi vesnica, eterna. ESTE UN OWLAM SHABAT SHALOM (Sabat Al Pacii Eterne) BINECUVANTAT SI VESNIC!
Referitor la intrebarea mai recenta: Desigur, eu as dori si sper din toata inima ca voi fi printre Mireasa (chiar si cel mai mic sa fiu ar fi o mare si eterna favoare) si nu printre aceia care vor ingropa mortii. De fapt, acum nu exista numai aceasta chemare. Nu sunt doua chemari. Abia cand Mireasa va fi glorificata (rapita) se va deschide usa pentru chemarea de a fi locuitori ai mileniului. Acum este doar chemarea pentru Mireasa. Cine nu o accepta, pacatuieste, deoarece Domnul si Mantuitorul nostru Isus spuse, ca o avertizare> "Cine nu este cu Mine, este împotriva Mea, și cine nu strânge cu Mine, risipește." Matei 12:30. Amin!
Oricum, va fi un mare har si pe pamant. Consecintele plagilor devastatoare vor fi inlaturate relativ repede. In timp de sapte luni, cu un efort concentrat si cu o organizare buna, toti mortii vor putea fi stransi si ingropati (Ezechiel 39:12). In timp de sapte ani, uriasul arsenal militar, tot armamentul si tot ce se leaga de el, va fi dezasamblat, folosit ca combustibil sau transformat in lucruri folositoare (Ezechiel 39:9, Mica 4:3). In acest timp padurile arse se vor regenera, fiind protejate, pana se va termina combustibilul militar "Nu vor lua lemne de pe camp si nu vor taia lemne din paduri, ci vor face focul cu armele" (Ezechiel 39:10).
"apele marii SE VOR VINDECA" Amin! Marea (oceanul planetar) care a fost cea mai afectata, nemaifiind viata in ea, va fi vindecata de un fluviu ce are doua izvoare, ce va izvora din Israel, de la Ierusalim (Ezechiel 47:8), oras care va fi centrul inchinarii si sediul de guvernamant al tuturor popoarelor de pe pamant (Mica 4:1-2). AMIN!
TOATA SCRIPTURA ESTE INSPIRATA DE DUMNEZEU SI DE FOLOS. AMIN!
"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat
RE: Cum va fi împărăția de 1000 de ani?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
24685. Postat la 13/09/2013 07:38 - 4253z23h40m
Invierea este in doua etape, sau cete. Prima ceata este ceata acelora care fac parte din Mireasa Domnului si Mantuitorului nostru Isus Christos. "Aceasta este intaia inviere"
Ma opresc la adevarul acesta. Ceata aceasta urca sus in cer. Corect?
Cine nu o accepta, pacatuieste, deoarece Domnul si Mantuitorul nostru Isus spuse, ca o avertizare> "Cine nu este cu Mine, este împotriva Mea, și cine nu strânge cu Mine, risipește." Matei 12:30. Amin!
Conform acestui adevar , cei despre care zici ca au ramas pe pamant sa-l locuiasca o mie de ani, sunt hulitoriii lui Dumnezeu.
Dragul meu prieten. Recunosti, negru pe alb, ca oamenii acestia nu sunt al lui Dumnezeu? Ei sunt impotrivitorii. De ce i-ar lasa Dumnezeu pe pamant? Ca vidanjori?
Oricum, va fi un mare har si pe pamant.
Aici te contrazici. Cum impaci Matei 12;30 cu aceasta fraza?
Observi cum Satana cauta sa ne convinga ca Dumnezeu e atat de ingaduitor, atat de bun , nemaipomenit de bland, incat, oricat am fi noi de ticalosi, hulitori, batjocoritori, neascultatori, catâri si impotrivitori.... .oricum va fi un mare har si pe pamant. Ionica, Ionica, esti intr-o mare eroare.
Dumnezeu e bun, insa este drept.
Valentina, va trebui sa dai explicatii, cum faci tu de spicuiesti din versete, numai asa de dragul teorii si parerii tale?
O sa incerc sa iau versetele de la Maleahi 4, si sa-ti dovedesc ca nu ai nici cap nici coada...
Tu erai cea care invatai pe aici sa cercetam TOATA Biblia, si tu nu ramai la sfatul tau, de ce?
Versetul unul spune:
1."Caci iata, vine ziua, care va arde ca un cuptor!..."
......................
Din aceasta ARDERE cine mai ramane?
1."...Toti cei trufasi si rai, vor fi ca miristea;ziua care vine ii va arde, zice Domnul Ostirilor, si nu le va lasa nici radacina, nici ramura."
Iar tu, Valentina, in postarea cu numarul 22496 ai scris ca acest verset ar insemna:
"...iar jos au ramas cei trufasi si cei rai din Maleahi 4;1"
Te rog sa-l recitesti cu atentie, mai mult, iti voi aduce in fata ochilor urmatorul verset, care spune asa:
2."Dar pentru voi care va temeti de Numele Meu, va rasarii Soarele neprihanirii, si TAMADUIREA va fi sub aripile Lui, veti iesi si veti sari ca niste vitei din grajd"
Valentina, ti se pare ca cei rai sunt jos, iar cei buni in cer?
Eu ii vad pe ambii jos...
Si ca o confirmare a spuselor mele si lnedelea, voi aduce urmatorul verset in fata ochilor tai, si a lui Ionica de asta data, care dupa parerea lui spune ca cei buni vor fi in cer in acel moment.
3."Si veti calca in picioare pe cei rai, caci ei vor fi ca cenusa sub talpa picioarelor voastre, in ziua pe care o pregatesc Eu, zice Domnul ostirilor."
Dragii mei, daca cei rai sunt calcati in picioare de cei care se tem de Numele Domnului, de unde ideea ca acestia sunt in cer?
Cand ii vedem clar ca ei calca in picioare pe cei rai.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Fratilor nu stiu cum priveste Dumnezeu la aceste postari,dar eu miam luat timp,si cu greu am putut trece peste ele.Cine va mai ramane aici pe pamant in mia de ani?Si de ce sa mai lase Dumnezeu o ceata,pe pamant,sa calce peste cadavre,e placut nui asa?Nu va suparati,dar cand Dumnezeu vorbest figurat,voi luam literal,cand vorbeste literal voi luati figurativ.Unele lucruri chiar intrec,in talmacirile date,tot ceea ce e uman,nu e drept.Si totusi adevarul nu lati dat nimeni.
Ionica a scris în postarea nr. 24674:
Ei sunt inviati si rapiti la cer, actul acesta fiind un act vizibil. Dusmanii lor teologici, acei oameni mandrii care pana acum ii considerau o secta fanatica, cu devieri eretice, vor intelge in sfarsit, ca ce au spus ei este adevarat. Se vor pocai, nu vor lua semnul fiarei si vor intra in mileniu, pierzand favoarea cerului.
Am spicuit doar unele lucruri enumerate în postare pentru a fi mai scurt. Oare toate afirmațiile din ea pot fi dovedite cu texte biblice ca să fie credibile?
Shalom,
Da. Domnul si Mantuitorul nostru spune (spicuiesc) "in casa Tatalui meu sunt multe locuinte... ma duc sa va pregatesc un loc... voi veni din nou si va voi lua ... " Ioan 14:2,3. Domnul nostru Isus spune clar ca destinatia noastra, a Miresei, este cerul, unde este el. Casa Tatalui este cerul, care este numit "scaunul sau de domnie" si pamantul este numit "asternutul picioarelui lui". Guvernarea se va manifesta din cer, de unde vor fi trimise instructiuni la Ierusalim, in Israel, la noul Templu.
Cred ca am raspuns aici si pentru Lucia.
Vizibilitatea rapirii este clar zugravita "doi oameni vor fi la camp... unul va fi luat altul va fi lasat". Apoc 15:4 arata clar ca dupa rapirea Miresei, ramasitele neamurilor - care vor ramane nerapite la cer - vor veni si se vor inchina lui Dumnezeu. Armonia Bibliei ne si arata locul: la Ierusalim (Zaharia 14:16).
Nu am putea intelege PE DEPLIN Vechiul Testament, fara Noul Testament! Trebuie sa fim foarte atenti la acest puzzle escatologic. Sunt profetii care s-au implinit, sunt profetii care urmeaza sa se implineasca inainte de mileniu si sunt profetii care urmeaza sa se implineasca in mileniu si chiar dupa mileniu. Eu chiar m-am gandit ca am putea discuta intr-un topic diferit acest lucru. Facem un topic nou - unde cu acordul moderatorilor - putem discuta cele 4 ramuri.
Pentru "prietena" Valentina,
Stimata "prietena", eu m-am straduit sa iti raspund la intrebari. Tu ai scris ca "toate profetiile sunt conditionate". Te-am rugat sa imi explici ce conditie exista la Geneza 3:15, ca aceasta sa nu se implineasca? O sa iti raspund de acum incolo NUMAI IN CAZUL in care imi raspunzi la intrebare. Asa este fair play.
Deconectat
24701. Postat la 14/09/2013 19:31 - 4252z11h47m
Ionica, citeste la chat.
Ramanem la mia de ani si raspunde-mi, numai daca vrei .
Lucia, deja ajunsesem la un punct corect, in discutia cu Ionica- Dumnezeu e in cer cu sfintii Lui. Iar ma-ntorci? Tu in schimb scrii :Valentina, ti se pare ca cei rai sunt jos, iar cei buni in cer?
Ionica e de aceiasi parere. Copiii lui Iisus , sunt cu El in cer.
valentina a scris:
Ionica, citeste la chat.
Lucia, deja ajunsesem la un punct corect, in discutia cu Ionica- Dumnezeu e in cer cu sfintii Lui. Iar ma-ntorci? Tu in schimb scrii :Valentina, ti se pare ca cei rai sunt jos, iar cei buni in cer?
Nu am gasit topicul respectiv, sunt prea multe topice in sectiunea "intrebari si raspunsuri", dar nu am vazut nici un topic cu numele de profetii conditionate. Asa ca te rog sa ma ajuti si da-mi linkul de la topicul respectiv. O sa iti raspund, aici la ultima interpelare, dar te rog sa ne oprim din controversa, si sa discutam teoria ta ca toate profetiile ar fi conditionate, pe celalalt topic. Multumesc moderatorilor, ptr. ingaduinta.
Observi cum Satana cauta sa ne convinga ca Dumnezeu e atat de ingaduitor, atat de bun , nemaipomenit de bland, incat, oricat am fi noi de ticalosi, hulitori, batjocoritori, neascultatori, catâri si impotrivitori.... .oricum va fi un mare har si pe pamant. Ionica, Ionica, esti intr-o mare eroare.
Avem exemple, cand Dumnezeu lucreaza cu multa mila si intelepciune. Un caz frumos este cazul Ninive. Mesagerul special al lui Dumnezeu, care in acest caz a fost profetul Iona, nu a inteles subtilitatea mesajului cu care a fost inzestrat. DE CE TOCMAI 40 DE ZILE? Nu s-a gandit la aceasta deloc, ci a ramas un superficial si dupa ce a fost constrans de D-zeu sa il duca, l-a predicat cu toata puterea, privindu-l si intelegandu-l in felul lui. Problema a fost ca nu l-a inteles corect. La fel se intampla si in cazul nostru. Dumnezeu are putere sa miste lumea la pocainta, chiar si dupa rapirea Miresei. Eu am dat versete si cred ca sunt suficiente. Lantul profetic se imbina armonios de la Geneza la Apocalipsa. De aceea ma opresc aici.
Ionica a scris: valentina a scris:
Ionica, citeste la chat.
Nu am gasit topicul respectiv, sunt prea multe topice in sectiunea "intrebari si raspunsuri", dar nu am vazut nici un topic cu numele de profetii conditionate. Asa ca te rog sa ma ajuti si da-mi linkul de la topicul respectiv. O sa iti raspund, aici la ultima interpelare, dar te rog sa ne oprim din controversa, si sa discutam teoria ta ca toate profetiile ar fi conditionate, pe celalalt topic. Multumesc moderatorilor, ptr. ingaduinta.
Avem exemple, cand Dumnezeu lucreaza cu multa mila si intelepciune. Un caz frumos este cazul Ninive. Mesagerul special al lui Dumnezeu, care in acest caz a fost profetul Iona, nu a inteles subtilitatea mesajului cu care a fost inzestrat. DE CE TOCMAI 40 DE ZILE? Nu s-a gandit la aceasta deloc, ci a ramas un superficial si dupa ce a fost constrans de D-zeu sa il duca, l-a predicat cu toata puterea, privindu-l si intelegandu-l in felul lui. Problema a fost ca nu l-a inteles corect. La fel se intampla si in cazul nostru. Dumnezeu are putere sa miste lumea la pocainta, chiar si dupa rapirea Miresei. Eu am dat versete si cred ca sunt suficiente. Lantul profetic se imbina armonios de la Geneza la Apocalipsa. De aceea ma opresc aici. Multumesc moderatorilor ptr. ca au permis aceasta paranteza.
Deconectat
24709. Postat la 15/09/2013 15:18 - 4251z16h0m
Tu compari situatia localitatii Ninive cu situatia oamenilor despre care zici ca au ramas sa faca curat pe pamant o mie de ani?
Ninivenii s-au pocait, de la vite pana la imparat, dar au fost distrusi, definitiv, cu prima ocazie care s-a ivit.
Vrei sa spui ca oamenii aceia beneficiaza de aceiasi ingaduinta din partea lui Dumnezeu, chiar daca El a spus:
"Cine nu este cu Mine, este împotriva Mea, și cine nu strânge cu Mine, risipește." Matei 12:30.
???
Ionica, poti sa-mi explici si mie, cum este GUVERNAREA Miresei, din cer?
Ei vor fi in cer, si vor veni la Ierusalim sa vada ce fac pamantenii?
Daca poti sa explici cand va incepe Mileniu, Mireasa va Imparati cu Hristos in cer, iar RESTUL jos?(daca am inteles gresit, scuze)
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
valentina a scris:
Tu compari situatia localitatii Ninive cu situatia oamenilor despre care zici ca au ramas sa faca curat pe pamant o mie de ani?
Ninivenii s-au pocait, de la vite pana la imparat, dar au fost distrusi, definitiv, cu prima ocazie care s-a ivit.
Vrei sa spui ca oamenii aceia beneficiaza de aceiasi ingaduinta din partea lui Dumnezeu, chiar daca El a spus:
"Cine nu este cu Mine, este împotriva Mea, și cine nu strânge cu Mine, risipește." Matei 12:30.
???
Scriptura spune ca vor face curat sapte luni nu toata mia de ani.
Din pacate, da. Situatia este pe apropae. Avem un crestinism modern care nu stie sa deosebeasca stanga de dreapta, din cauza minciunii cotidiene cu care se infasoara si a pacatului in care traiesc. Uite numai un caz: certificatele de refugiati. Un frate spunea ca din satul lor majoritatea (cu o singura exceptie) pocaitilor care au pensie de refugiati au facut acte false ca sa le primeasca, deoarece nu au fost refugiati nici unul.
Cum ii justifica cineva (o pocaita): Au pensii mici. Deci daca ai pensie mica, minciuna se justifica. Altii se justifica altfel: Sunt cazuri in Biblie care arata ca sfintii din Biblie au mintit, curvit, ucis, etc.. Deci daca ei au avut dreptul si noi avem.
Cum sa intelegem lucruri tainice, adanci, daca nu intelegem un lucru cotitian? Dorinta de sfintire a disparut, si a ramas dorinta de justificare a pacatului.
Biblia nu sta numai din versetul citat de tine. Este o armonie frumoasa. Si este minunata. Profetiile din Vechiul Testament se resimt armonios in pildele si invatatura Mantuitorului nostru. Superioritatea unora fata de alti credinciosi este clar zugravita: Ioan Botezatorul este mai mic ca cel mai mic din imparatia cerurilor. Aluzie la ce spune Daniel "sfintii celui prea-inalt vor lua imparatia". Acest ecou este si la apostolul Pavel, care scrie:
"Dumnezeu pregatind CEVA MAI BUN pentru noi, ca sa nu fie facuti desavarsiti fara noi" (Biblia Fidela).
Fara noi ei nu pot fi desavarsiti. Iata ca noi vom fi invatatorii lor. Ei vor umbla in lumina pe care noi - ca Mireasa - le vom arata.
Apocalipsa este acel "ecou", acea summa profetica a Vechiului Testament. Nu se schimba nimic, dupa cum este scris: Nu am venit sa stric, ci sa dau implinirea ei. Vechiul Testament este umbra lucrurilor viitoare. Cand va veni acel viitor, toate vor fi clare.
De ce este necesara si justificata mia de ani:
Am vazut 6000 mi de ani de guvernare a lui Satan si rezultatele ei. Vom vedea o guvernare de o mie de ani a lui Christos si rezultatele ei. Daca tu contesti ceva rau, trebuie sa dai dovada ca lucrul tau este mai bun. Dumnezeu va dovedi superioritatea guvernarii sale, prin Fiul sau, Domnul si Mantuitorul nostru. Nu poti sa elimini o guvernare si sa nu justifici prin fapte ca tu esti superior. Dumnezeu va demonstra nu numai teoretic ci si practic ca metodele sale de guvernamant sunt superioare metodelor Celui Rau. Apoi se va da drumul lui Satan si a demonilor, sa-si spuna ultimul cuvand in apararea lor. Evident ca nu se vor supune ci vor dori sa faca ce au mai facut. Apoi ii vom judeca si pe ei, cum este scrius "nu stiti ca sfintii vor judeca ingerii"
Ionica, poti sa-mi explici si mie, cum este GUVERNAREA Miresei, din cer?
Ei vor fi in cer, si vor veni la Ierusalim sa vada ce fac pamantenii?
Daca poti sa explici cand va incepe Mileniu, Mireasa va Imparati cu Hristos in cer, iar RESTUL jos?(daca am inteles gresit, scuze)
Exact. Prezenta noastra - ca Mireasa Domnului si Matuitorului nostru Isus - va fi invizibila, ca cea a lui Dumnezeu care umbla in racoarea zilei in gradina Edenului (Geneza 3:8), dar nu era vazut, ci doar auzit. Trupul sufletesc nu poate vedea trupul duhovnicesc, sunt doua naturi din doua regnuri diferite. Ca sa se poata vedea, ori trupul sufletesc trebuie sa se transforme in trup duhpovnicesc, ori viceversa. Insa trebuie sa retinem, ca transformarea din trup sufletesc in trup duhovnicesc este o onoare, pe cand viceversa este o injosire, ca si cum din regnul uman te-ai transforma in regn animal. Sa vedem ce se va intampla dupa Mileniu, dupa testul final. Va aduce trecerea testului si o schimbare de regn? Caci trecerea oricarul examen aduce si rasplata. Vor primii si pamantenii schimbarea? Daca nu cum vor putea sa vada fata lui Dumnezeu? Va fi oare intr-un sens mai relativ? Caci Dumnezeu va fi cu oamenii. Si ei vor vedea fata lui. Asa scrie. Deci, ceva se va intampla.
Aici inca nu am o incredintare deplina, trebuie sa mai studiez cu atentie profetiile in lumina textului antic. Un frate de la noi din adunare, mi-a atras atentia ca fratele Zaharia Bica sustine o noua redare a unor profetii, in lumina textului grec antic. El spune asa, profetia care spune ca "toti vor invia prin Christos" este de fapt "toti vor invia ca Christos"
Dupa domnia sa textul ar suna mai exact asa:
"Căci, precum toti mor CA Adam, așa și toți vor învia CA Christos."
Daca textul ar suna asa - nu stiu, inca nu am o certitudine (inca nu ma pronunt nici pro nici contra) - atunci ar insemna ca si cei de la judecata tronului mare si alb (care este dupa mileniu) vor invia in trupuri duhovnicesti si nu in trupuri sufletesti. Asta ar insemna ca in veacul vesnic sa fie numai un singur regn, regnul duhovnicesc. Asa se poate explica mai bine si ce spune apostolul Pavel "carnea si sangele nu pot MOSTENI imparatia lui Dumnezeu"
Fie ca bunul si sfantul Dumnezeu sa ne ajute la o incredinatre dupa voia lui. Amin!
Deconectat
24731. Postat la 17/09/2013 19:31 - 4249z11h47m
Nimicirea răului: Misiunea Domnului și Mântuitorului nostrum Isus Cristos ca Domn și Rege, este să nimicească toate persoanele rele și nelegiuite, fie spirituale sau fizice, cât și toate lucrurile rele, și apoi cu mandatul încheiat, va preda domnia în mâna Tatălui. Dacă iadul există veșnic atunci însemnă că Domnul Isus nu a nimicit orice domnie, stăpânire, putere (1Corinteni 15:26).
Dumnezeu totul în toți: la sfârșit, caracterul lui Dumnezeu va fi totul în toți (1Corinteni 15:28), acesta este scopul final, ca în toate făpturile să locuiască Dumnezeu în mod plenar prin calitățile Lui, ca toate creaturile să aibă calitățile lui Dumnezeu, dar acest lucru ca în toți să fie Dumnezeu nu e posibil dacă cei răi mai există pe undeva.
Plata păcatului: conform Bibliei plata păcatului este moartea, (Rom 6:23). Fiul lui Dumnezeu, Domnul și Mântuitorul nostru Isus a plătit această plată prin moartea Sa (Evrei 7:27; 1Timotei 2:5,6), dacă plata păcatului ar fi fost "chinul etern" atunci Domnul Isus ar fi trebuit să se chinuiască etern ca să ne răscumpere, dând "chin etern pentru chin etern", ca sa aducă balanța justiției divine pe poziția de egalitate. Dar Biblia este clară: "Și păcatul, odată făptuit, aduce moartea", nu chin veșnic (Iacov 1:15). Astfel, alegerea este între viață veșnică și moarte veșnică, nu chin veșnic. Dumnezeu să fie slăvit pentru toate judecățile sale drepte și adevărate! Amin.
Am subliniat cateva din adevarurile scrise de tine care dovedesc ca nu au cum sa mai ramana oameni pe pamant in mia de ani.
Scriptura spune ca vor face curat sapte luni nu toata mia de ani. - de parca ar conta!
Shalom,
Prietena Valentina, ramai cu incredintarea ta, eu doresc sa ma duc mai departe cu a mea. Dumnezeu sa te binecuvanteze.
Rugaminte:
As dori sa studiem o profetie din Vechiul Testament, prin care unii sustin ca aceasta taie cu totul conceptia noastra despre mileniu. Mai inainte de a trece la profetia respectiva, as dori sa lamurim anumite cavinte.
1. Cum se scrie in ebraica cuvantul "tara"?
2. Cum se scrie in ebraica cuvantul "pamant" cu referire la globul pamantesc?
Rog pe cei cu solide cunostinte in ebraica sa ne raspunda. Multumesc.
Deconectat
24736. Postat la 18/09/2013 17:42 - 4248z13h37m
Chiar daca vrei sa parasesti discutia , deoarece te-ai incurcat in propriile-ti fraze, ( cel ce sapa groapa, cade singur in ea) ai datoria de-a raspunde la cele de sus si la cele de jos. Iata :
Fara noi ei nu pot fi desavarsiti. Iata ca noi vom fi invatatorii lor. Ei vor umbla in lumina pe care noi - ca Mireasa - le vom arata.
- in 1 Tes. 4;17 scrie ca "vom fi totdeauna cu Domnul", iar in Ap. 20; 4 u.p. "au imparatit cu Hristos o mie de ani", vs.6; Fariciti si sfinti sunt cei ce au parte de prima inviere! Asupra lor a doua moarte n-are nicio putere; ci vor fi cu preoti ai lui Dumnezeu si ai lui Hristos, si vor imparatii cu El o mie de ani"
Cum explici tu, plecarea din preajama lui Hristos si a lui Dumnezeu, a sfintilor Sai, in mia de ani?
O ultima intrebare: Cand are loc pecetluirea celor sfinti ? Inainte sau dupa mia de ani. Asta pentru o ultima lamurire, apoi te las.
Nu ai adus nimic in plus la teoria privind oamenii care presupui ca vor locui pe pamant o mie de ani . Nici nu se va putea, oricat te vei stradui. In mia de ani nu vor locui oameni pe pamant. Domul Isus o spune prin apostolul Ioan in Apocalipsa.
valentina a scris:
Chiar daca vrei sa parasesti discutia , deoarece te-ai incurcat in propriile-ti fraze, ( cel ce sapa groapa, cade singur in ea) ai datoria de-a raspunde la cele de sus si la cele de jos. Iata :
- in 1 Tes. 4;17 scrie ca "vom fi totdeauna cu Domnul", iar in Ap. 20; 4 u.p. "au imparatit cu Hristos o mie de ani", vs.6; Fariciti si sfinti sunt cei ce au parte de prima inviere! Asupra lor a doua moarte n-are nicio putere; ci vor fi cu preoti ai lui Dumnezeu si ai lui Hristos, si vor imparatii cu El o mie de ani"
Cum explici tu, plecarea din preajama lui Hristos si a lui Dumnezeu, a sfintilor Sai, in mia de ani?
O ultima intrebare: Cand are loc pecetluirea celor sfinti ? Inainte sau dupa mia de ani. Asta pentru o ultima lamurire, apoi te las.
Nu ai adus nimic in plus la teoria privind oamenii care presupui ca vor locui pe pamant o mie de ani . Nici nu se va putea, oricat te vei stradui. In mia de ani nu vor locui oameni pe pamant. Domul Isus o spune prin apostolul Ioan in Apocalipsa.
OK. Dar de ce groapa vorbesti acolo? Eu am purtat un dialog civilizat, nu mi-am permis sa arunc cu cuvinte in deradere "vor ingropa mortii o mie de ani". Ca apoi sa spui ca nu e mare lucru diferenta. POFTIM? Pai esti cazuta deja in groapa. Si totusi iti voi raspunde la aceasta postare. Dar daca continui cu insinuari, fi sigura ca te voi ocoli cum spune Scriptura.
Mireasa este glorificata, este in regatul ceresc, nu mai avem trupuri sufletesti ci trupuri duhovnicesti. Noi vor fi in cer. Guvernarea se va face din cer, prin ingeri. Si poate vom veni si noi, din cand in cand, sa mirosim o floare sa mangaiem un animal, asa in stilul nostru de invizibili.
In mileniu intra doar oamenii care s-au pocait, dupa ce Mireasa a fost rapita. Mireasa se compune din sfintii lui Christos. Sfintii lui Christos sunt numai aceia care au primit invatatura sa si au aplicat-o. Sfintii din vechime nu au trait dupa aceasta invatatura, deci nu au cum sa fie in Mireasa.
Invierea generala nu este in Mileniu, ci dupa Mileniu.
Judecata de la tronul cel mare si alb, descris la Apocalipsa, este dupa Mileniu. Aici va fi o inviere generala si fiecare va fi judecat dupa faptele lor.
Evident ca sfintii din vechime, care vor invia la aceasta judecata si fiind declarati drepti - avand in vedere ca vor fi timpuri noi, ei trebuie invatati sa cunoasca situatia din acest timp nou. In discursul despre Ioan Botezatorul sunt expresii clare care arata superioaritaea Miresei fata de sfintii din vechime.
Nu putem continua, deoarece nu avem baza de intelegere comuna. Eu nu cred in teoria despre profetiile conditionate. Daca o profetie nu se implineste acea profetie nu a fost spusa de Dumnezeu. Definitia este calra SI ESTE A LUI DUMNEZEU. Nu putem intelege Biblia daca nu acceptam cuvintele lui Dumnezeu.
In secolului II, in discutiile unora despre Vechiul Testament au existat mai multe pareri:
1. O parte a crestinilor gnostici il respingeau total si il batjocoreau
2. O alta parte dintre crestinii gnostici, fiind vazuti invinsi in argumentele lor despre Vechiul Testament si care doreau sa fie priviti ca biserici crestine apostolice (ex-marcionitii, ex-valentinienii) au cedat pana la concluzia ca Vechiul Testament trebuie acceptat, dar in sens alegoric. Facand astfel ei au respins istoricitatea sa si interpretarea literala a profetiilor si fiind foarte multi, au infuentat in sens gresit linia ideologica a bisericii crestine.
3. O alta parte sustinea ca profetiile neimplinite din Vechiul Testament se vor implini in viitor, fiind mostenite de biserica, care prin altoire a devenit parte a Israelului.
Nu am citit ca ar fi fost o linie de interpreti care sa fi sustinut varianta cu profetiile conditionate. Dar, probabil ca aceasta linie s-a dezvoltat ulterior de la partida expusa la punctul 2.
La Geneza 1:1,2 scrie "Bereșit bara Elohim et ha-șamayim v'et ha-areț. Ve ha-areț haita tohu vabohu vehoșeh al-pnei tehom ve ruah Elohim merahefet al-pnei ha-mayim."
Observam aici ca Terra, Pamantul este numit "areț". In schimb la Țefania 1:2,3 apare un alt cuvant "adamah". Traducerile englezesti literale (Young's Literal Translation), mult mai bune ca cele romanesti, traduc textul din aceasta perspectiva la Geneza punand "earth" si la Tefania "ground".
Daca ne uitam in context profetia se refera la Israelul antic si ea trebuie pusa la topicul profetiilor implinite, iar nu la topicul profetiilor neimplinite, despre Mileniu. Profetia aceasta se incadreaza la acel ciclu de profetii care vizau pedeapsa Israelului antic, care s-a si implinit sub stapanirea chaldeilor, care au facut prapad tara lui Israel. Popoarele antice biruitoare aveau diferite metode barbare de pedepse, aplicate acelor popoare care se opuneau. Cruzimile aplicate de diferiti conducatori ai asirienilor, ai romanilor, si chiar al grecilor, precum Alexandru Cel Mare, sunt de notorietate. Ei ucideau in masa, de la copilul din burta pana la cel mai batran. Luau ostateci numai foarte putini dintre ei, pentru parade si pentru a suplini anumite meserii sau activitati. Un exemplu socant este cazul Daciei ocupata de Traian, in care au ramas doar 80 de oameni, dupa spusele medicului lui Traian. In unele cazuri, pentru a stipula un exemplu infricosator celorlalte popoare, sa nu se opuna dominatiei lor, armatele razbunatoare distrugeau totul, daramand totul si dand foc la tot ce arde. Unii mergeau si mai departe infectand sursele de apa si terenurile agricole, punand pietris, otravuri si sare. Mureau chiar si pestii si pasarile sau animalele salbatice ale locurilor respective. Peste tot erau daramaturi, foc si cenusa, cadavre de oameni si hoituri de animale. Era un loc dezolant, de groaza, semanand ca un loc blestemat.
Avem nevoie, cum am mai spus, de un sub-forum, cu patru topice in care sa dezbatem:
1. profetiile implinite
2. profetiile ce trebuie sa se implineasca pana la mileniu
3. profetiile ce se vor implini in mileniu
4. profetiile ce se vor implini dupa mileniu
Va rog foarte mult. Multumesc.
Deconectat
24741. Postat la 19/09/2013 18:54 - 4247z12h24m
mi-am permis sa arunc cu cuvinte in deradere "vor ingropa mortii o mie de ani". Ca apoi sa spui ca nu e mare lucru diferenta.
7 luni sau o mie de ani ce mai conteaza, ca tot nu-i adevarat. Asta trebuia sa intelegi. Si trebuie sa dai texte biblice.
In mileniu intra doar oamenii care s-au pocait, dupa ce Mireasa a fost rapita.
- Pocainta vine si in urma lucrarii Duhului Sfant.
Duhul Sfant e in cer.
Mireasa se compune din sfintii lui Christos. Sfintii lui Christos sunt numai aceia care au primit invatatura sa si au aplicat-o. Sfintii din vechime nu au trait dupa aceasta invatatura, deci nu au cum sa fie in Mireasa.
- Deci nici Avraam , nici Isaac, nici Iacov si ceilalti ??
Mireasa este glorificata, este in regatul ceresc, nu mai avem trupuri sufletesti ci trupuri duhovnicesti. Noi vor fi in cer. Guvernarea se va face din cer, prin ingeri.[color=red] Si poate vom veni si noi, din cand in cand, sa mirosim o floare sa mangaiem un animal, asa in stilul nostru de invizibili.
- Fantastic. La asa postari mie mi se cereau texte biblice.
Dragul meu Ionica, am crezut ca am inteles eu gresit, cand am citit si recitit postarile tale.
Trebuie sa intelegem ca TRUP sau CORP sunt acelasi lucru.
Domnul Isus Hristos s-a nascut din fecioara trup pamantesc, ca apoi, dupa moartea Sa sa invie in trup duhovnicesc, numai ca, trupul dupa inviere avea mai multe calitati, sa intre in incaperi chiar daca usile erau incuiate, sa-si poarte trupul dintr-un loc in altul fara nici un mijloc de transport(rapit dintr-un loc in altul), sa manance fara sa aiba nevoie de acest lucru, sa se inalte, ca apoi sa coboare intre ucenici.
Pe scurt, Hristos a trait printre noi dupa inviere intr-un TRUP deosebit, care sfida legile fizicii pamantesti...cu toate acestea, era TRUP, ii vedeau, ranile(Toma l-a atins), manca, statea printre ucenici, deci, cum poti spune ca numai cei transformati il pot vedea.
Se spune ca la venirea Lui, orice ochi il va vedea.STA SCRIS!
Apoi, trebuie sa fii foarte atent, Isus Hristos va veni in TRUP!
"Caci in lume s-au raspandit multi AMAGITORI, care nu marturisesc ca Hristos va veni in TRUP , iata amagitorul, iata Antihristul!"(2 Ioan 7)
La venirea Domnului orice ochi il va vedea, la clipita de ochi va fi transformarea, TOTI SFINTII, de la inceputul inceputurilor, deci si din vechime, Avram, Isac si Iacov...patriarhii, martirii...si cei care vor fi in viata, vor fi transformati in TRUPURI care vor avea aceleasi caracteristici ca a Domnului, VOM INTAMPINA pe Mirele in vazduh, pentru ca noua functionalitate a corpurilor ne da aceasta posibilitate, ca apoi sa coboram IN MUNTELE CEL SFANT.
"...Mntele Maslinilor se va despica si va forma o vale foarte mare....si atunci va veni Domnul cu sfintii Sai, impreuna cu El...(din vazduh, dupa intampinare)
Si Domnul va fi Imparat PESTE INTREG PAMANTUL.
....
"TOTI cei ce vor mai ramane dintre toate Neamurile care au venit impotriva Ierusalimului, se vor sui in fiecare an sa se inchine inaintea Imparatului, Domnul ostirilor, si sa praznuiasca SARBATOAREA CORTURILOR."Cititi Zaharia 14.
Deci, Ionica, dupa cum vezi, guvernarea lui Hristos va fi in trup, vizibila de toti, cu sfintii transformati, la Ierusalim, unde muntele va fi CASA DOMNULUI, si toti pamanteni se vor sui in fiecare an sa se inchine inaintea lui Hristos la Sarbatoarea Corturilor.
Cei care nu cred in posibilitatile trupurilor transformate, nu vor intelege INTAMPINAREA in vazduh a Mirelui, atunci, aceste trupuri pot trai si in spatiul ceres si cel terestru.
Insa, Hristos ca sa finalizeze planul de mantuire trebuie sa guverneze pe tronul tatalui Sau David, jos pe pamant, pana va pune sub picioarele Sale toti Imparatii si Imparatiile pamantului!
Deconectat
24757. Postat la 22/09/2013 15:50 - 4244z15h28m
Mi-e greu sa va pun intrebarile acestea , voua celor care sustineti ca in mileniu e viata pe pamant, deoarece o sa ziceti ca va ironizez.
Dar cum sa nu va intreb ce rost are sa te chinui pe pamantul acesta, hartuit de Satana, batuti de uragane, zgaltaiti de cutremure, fara locuri de munca, salarii de mizerii, spitale, inmormantari, respectand atatea reguli ca sa fi cu Dumnezeu sa ai viata vesnica, cand poti sa ai linistea mileniului.?
Fara Satana, fara boli, viata de familie, copiii, nunti, nepoti, animale pasnice, fara grija zilei de maine. Preotii din cer vin si fac evanghelizari, mergi , indiferent de distantele parcurse, Polul Nord sau Polul Sud( banuiesc ca sunt mijloace de transport) la Muntele Maslinilor si sarbatoresti. Aceasta reiese din ce a scris Ionica.
Pe bune. E o viata mai buna decat acum.
Te intrebasem , Lucia. Unde vrei sa petreci mileniul?
Valentina, in loc sa pui atatea intrebari, cred ca ar fi mai bine sa cercetezi Cuvantul.
Explicand parerea ta cu argumente, poate ne vei convinge...?!
La intrebarea ta, iti voi raspunde cu o alta intrebare.
Crezi ca Mileniu il vom petrece unde vrem noi, sau unde vrea Dumnezeu?