Deconectat |
RE: Care-i diferența dintre Adventiști și voi ?. |
Pedro V (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9386. Postat la 14/03/2011 21:37 - 5168z1h21m |
|
|
cautatorul a scris:
Voi care ati creat acest frumos forum ce crez sau denominatiune sunteti?
Daca cineva de pe forumul si nu doar de aici,este acesta este altceva decat crestin A LUI ISUS HRISTOS ,nu a cultului x sau y ,sa ia BIblie sa isi faca o verificare caci este in mare mare ratacire.
Daca cine indrazneste sa se numeasca biserica apostolica (si orice alt nume dat de oamenii in afara Scripturi ,nu va merge ,parca ziceam caci credem Toata Biblia si mergem dupa Ea), sa dovedeasca la fel ca apostolii in puterea Duhului Sfant ca sunt,deabia apuc sa ma bucur cu ei.
Numai bine
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!! |
|
Deconectat |
pop jeniffer (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9387. Postat la 14/03/2011 21:45 - 5168z1h13m |
|
|
Ca sa raspund in numele tuturor nu i-mi permit dar mie i-mi place sa zic ca fac parte din "Biseria Apostolica de Ziua a Saptea" . Si una din diferentele intre noi si fratii adventisti cred eu ca sunt sarbatorile Domnului , dar mai sunt multe altele mai amanunte dar cred ca asta este cea mai cunoscuta . Multa pace !! A... si nu am crezut ca tu ne-ai dat aceste nume , stiu ca noi suntem chemati in mai multe feluri fiind mai putin cunoscuti.
,,Eu-zice Domnul-te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta."
psalmul 32,8 |
|
Deconectat |
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9389. Postat la 14/03/2011 22:07 - 5168z0h51m |
|
|
Shalom!
Permiteti-mi sa observ ca aici sambatarii au o sansa pe care nu este bine s-o rateze... ACEEA DE A SE DEFINI PRIN DELIMITARE!
Mai concret, in discutiile purtate, puteti identifica mai corect ce credeti voi diferit de alte culte, denominatii, confesiuni, secte, miscari religioase.
Insa, revin, daca este cazul sa dati socoteala altora de nadejdea care este in voi, faceti lucrul acesta sistematizat, in ordinea doctrinelor: ce credeti voi despre bibliologie, teologie, cristologie, etc...
Chestiunile cu "vin sau must?", dragilor, nu sunt dogme sau doctrine, nu sunt nici macar teologoumena (convingeri demonstrabile biblic), ci adiaphora, adica incredintari personale, lipsite de importanta in privinta mantuirii...
Un alt lucru care, volens-nolens, trebuie abordat este chestiunea autoritatii carismatice (ma refer la "carismatic" in sensul sociologic, nu cel religios), care la adventisti este Ellen White, iar la sambatari sunt "batranii", pionierii acestei Miscari religioase din Romania...
Desigur, pentru a putea posta ceea ce credeti voi distinct de ceea ce cred altii, ar trebui sa stiti temeinic si, repet, sistematic, ce cred altii... Altfel, ne trezim ca spunem ca si copilasii:
"Cine crede in Iisus/
Sa ridice mana sus"...
Sora Valentina, daca vrei sa stii ce cred mesianicii diferit de iudaismul rabinic si de crestini, vezi articolul "Mesianism versus iudaism, versus crestinism" de pe www.mesianic.org
Fr. Avodah, mentiunea ta cu privire la erezia "Teologiei Inlocuirii" (Replacement Theology), proclamata de catolicism, ortodoxie, adventism si alte culte neatente la implicatiile teribile pe care le are sustinerea acestor minciuni merita o felicitare speciala!
A propos, voi, sambatarii, ce israelologie aveti, cum va situati in relatie cu poporul Israel? Au fost lepadati CA POPOR, putand fi mantuiti doar la nivel de indivizi, sau nu?... Sunt ei Israelul etnic si voi cel spiritual, sau cum credeti?... Fundamentati-va comentariile (pro sau contra) cu referinte, nu cu versete intregi, sa nu ocupam spatiul. Lucrul acesta va va ajuta sa va clarificati Crezul mai bine, pentru a-l trece in documentele voastre oficiale.
Harul Domnului Isus Hristos, și dragostea lui Dumnezeu, și împărtășirea Sfântului Duh (despre care unii cred ca este o putere impersonala), să fie cu voi cu toți! Amen.
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Romani 11:36 |
|
Deconectat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9399. Postat la 15/03/2011 13:50 - 5167z9h8m |
|
|
Aș apela și eu la înțelegerea voastră și v-aș ruga să încercați să nu vă îndepărtați prea tare de subiect. Dacă spuneați că frații adventiști consideră că Evreii ca națiune au fost lepădați pentru totdeauna și în locul lor au fost aleși ei, și ca să răspund și provocării fratelui Michael o să preiau un citat de mai sus: Michael Roman a scris: A propos, voi, sambatarii, ce israelologie aveti, cum va situati in relatie cu poporul Israel? Au fost lepadati CA POPOR, putand fi mantuiti doar la nivel de indivizi, sau nu?...
Deci spre deosebire de ce cred frații noștri adventiști noi înțelegem că de la venirea lui Mesia încoace, israelul ca națiune are un văl pe față care nu le permite să-L recunoască le Domnul Isus ca Mesia. Dintre ei, cei care-și deschid inima Cuvântului Evangheliei, sunt mântuiți ca indivizi cum scriai mai sus frate Michael.
Situația se va schimba însă atunci când Mireasa va fi răpită și Harul se va lua de la Neamuri și va fi dat dinou poporului Israel, care îl va accepta la nivel național pe Fiul lui Dumnezeu ca Mesia venit deja și va beneficia de salvarea de care va avea nevoie în vremuri de strâmtorare.
O altă deosebire dintre noi și frații adventiști este că la noi partea feminină își acoperă capul cel puțin în slujbele din adunări și la rugăciune în orice loc. La ei acest lucru e facultativ din câte știu eu.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
fullban2 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9403. Postat la 15/03/2011 17:05 - 5167z5h54m |
|
|
Nu stiu daca punctul de vedere al lui fr Aurelc e cu adevarat punctul de vedere al simbatarilor( cred mai degraba ca e o convingere personala),ca am vorbit pe aceasta tema cu uni dintre simbatarii de la virfuri,si nu prea am inteles ca acesta ar fi ideia de credinta a simbatarilor ..dar poate ma insel vre-o cativa prezbiteri,cu care am vorbit dintre simbatari cred ca Isus este harul lui Dumnezeu care a adus mintuirea pentru toti oameni (tit 2 v11-12)si nu cred ca simbatarii vor fi rapiti (biserica)(ioan 3 v16).
Cat timp Isus e la dreapta Tatalui ca mare preot Inca e har pentru ca singele lui inca ispaseste (evrei 7 v 24-25) trecerea harului de la neamuri la evrei e o doctrina adventista pe care simbatari adevarati nu o propovaduesc
desi sint uni care o sustin.
|
|
Deconectat |
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9405. Postat la 15/03/2011 17:43 - 5167z5h15m |
|
|
Adventistii cred, ca natura este a doua carte care vorbeste despre Dumnezeu.
Biblia are răspuns la toate intrebările. |
|
Deconectat |
pop jeniffer (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9406. Postat la 15/03/2011 17:48 - 5167z5h10m |
|
|
Pacea Domnului nostru Isus sa fie cu noi toti!!
Frate "sword of god" in postare dumneavoastra de mai sus a-ti scris:
"Cit timp Isus e la dreapta Tatalui ca mare preot Inca e ha pentru ca singele lui inca ispaseste (evrei 7 v 24-25) trecerea harului de la neamuri la evrei e o doctrina adventista pe care simbatari adevarati nu o propovaduesc desi sint uni care o sustin "
Eu as avea o intrebare in legatura cu ce a-ti afirmat , intrebarea mea este: care sunt " sambatarii adevarati " dupa parerea dumneavoastra ?
,,Eu-zice Domnul-te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta."
psalmul 32,8 |
|
Deconectat |
fullban2 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9417. Postat la 16/03/2011 02:32 - 5166z20h26m |
|
|
well;Jeniffer ,cred ca si tu poti fi;Totul e sa nu ne impietrim inima ca la Meriba
Perfectiunia o putem ajunge prin Yahshuah;prin lupta cu credinta ;noi trebue sa fim DESAVIRSITI dupa cum Tatal nostru ceresc este desavirsit; acestea sint cuvintele lui Yahshuah; Trebue sa crestem !!
|
|
Deconectat |
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9422. Postat la 16/03/2011 10:00 - 5166z12h59m |
|
|
Buna ziua
Multumesc pop jenifer am inteles ca se numesc"Biseria Apostolica de Ziua a Saptea"
|
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9430. Postat la 16/03/2011 15:30 - 5166z7h28m |
|
|
Draga Valentina, esti primita cu toata dragostea pe acest portal si cred ca numai tu personal poti face diferenta...ai inceput sa ne cunosti prin ceia ce expunem, noi personal nu cunoastem in amanuntit doctrina bisericii tale, noi am putea sa ne dam cu parerea...insa foarte usor putem aluneca pe panta controversei, care poate sa-ti aduca intristare,iar noua o imagine rea.Tu, stii ca aceste diferente nu zidesc. Noi nu am trait printre voi dar,prin intermediul acesta tu traiesti printre noi.Acest subiec il consider personal , ca o provocare la dispute, din partea ta.
Eu cred ca indirect prin acest subiect deschis de tine vrei sa-ti expui doctrina.Pentru ca tot portalul este oglinda crezului nostru si tu poti face diferenta...cine este in spatele tau?
Pentru a face o diferenta corecta si sa nu spun vorbe goale ,eu, ca si sambatar trebuie sa-ti cunosc doctrina.Iar eu nu merg mai departe decat la faptul ca voi nu credeti in manifestarile Duhului Sfant ,un punct de referinta in viata spirituala a crestinului si o conditie vitala de a dobandi viata vesnica, ce ar putea sa ma mai intereseze din credinta voastra, o respect ca pe toate celelalte ,dar nu-mi poate starni interes.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9439. Postat la 16/03/2011 20:09 - 5166z2h49m |
|
|
Surioara draga. Intre postarea 3480 din 17-08-2010 si postarea 9233 din 10-03-2011, cand a "înviat" topicul deschis de mine, am zis eu ceva? Acum daca sunt forumisti interesati de subiect, ce ai tu împotriva lor?. Ma repet. Daca vrea sa traiasca, lasa-l. Nu te intereseaza, nu-l accesa. E adevarat ca am venit peste voi, dar daca intreb si mi se raspunde, ce vina-mi gasesti? Sunt si eu ca si tine. Nu avem voie sa vorbim. Dar sa scriem? Nici? Daca n-ai intrebari si framantari, ce sunt eu de vina? Daca esti multumita cu cat stii, fii fericita. Eu vreau sa cresc in credinta. Avem aceleasi drepturi? Da, mi s-a raspuns.
Uite ce frumos a scris fratele Roman. Acum puteti sa scrieti despre voi.
Diferente? Adventisti stiu sa asculte pe ceilalti.
Daca li se permite sa spuna ceva, spun . Daca nu, se indeparteaza si merg mai departe. Nu noi facem adventisti, ci Duhul Sfant. Datoria noastra e sa spunem despre dragostea lui Isus.
Biblia are răspuns la toate intrebările. |
|
Deconectat |
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9454. Postat la 17/03/2011 12:26 - 5165z10h32m |
|
|
Buna ziua
Doamna Lucia cred ca acest forum e public si daca e public poate intra cine doreste sa scrie ce doreste dar sa respecte regulile puse .Aceasta nu inseamna ca trebuie ca toti care intra pe acest sait si sa creada la fel. Ideile pro si contra aduc la lunina adevaruri minunate. S-a mai repezit cineva tare tot la Valentina pe acest forum cerin inhiderea lui rusinica crestin. Vreau sa va spun in scris ca m-am simtit bine si mi-a placut aici . Nu am intrat ni o data pe forum e prima data .
Valentina am vazut in postarile tale o suminare a drepturilor, libertatilor femeii .Femeile au drepturi egale cu barbatii . |
|
Deconectat |
Moderator3 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9496. Postat la 18/03/2011 13:55 - 5164z9h3m |
|
|
Vrem să va aducem la cunostință că acest subiect a fost inchis citeva ore din cauza unor utilizatori care nu au stiut cum să dezbată acest subiect,,Care-i diferența dintre Adventiști și voi?
Vă indemnăm ca discutiile să fie la subiect,atacul la persoană să nu mai fie amintit,cu duhul blăndeții se poate discuta orice subiect pe acest forum.
Vă mulțumim pentru ințelegere.
Moderator |
|