Frate Nica ma alatur la postarea ta pentru cit timp fratii si surorile se inchină la fiara si au botezul fiarei nu pot sa inteleaga ce inseamnă duhul lui Elohima,ceia ce Elohim implineste,mielul adică Mesia.
Isaia capitolul 11:27- Duhul Domnului Se va odihni peste El, duh de înțelepciune și de pricepere, duh de sfat și de tărie, duh de cunoștință și de frică de Domnul.
DIN cauza ca numai peste miel au fost 7 duhuri dar fratii inca se inchină la fiara si nu inteleg si inprumuta de la vecini tot felul de lucruri care nici nu sint scrise in biblie eu am sa ma rog pentru toti fratii care zic ca sint in credinta sfintilor, dar sfintii nu au inprumutat nimic dela vecini, ca duhul lui Elohim sa le descopere adevarul curat si nu inprumutat.
În biserica lui Yeshua Mesia toate se petrec in numelelui Yeshua Mesia pentrucă Elohim se descoperă în noul testament ca tată, fiuși duhul sfănt, în șă prin numele Yeshua Mesia.
Pavel spune în coloseni capitolul3:17: -Și orice faceți, cu cuvântul sau cu fapta, să faceți totul în Numele Domnului Isus, și mulțumiți, prin El, lui Dumnezeu Tatăl.
18. Nevestelor, fiți supuse bărbaților voștri, cum se cuvine în Domnul.
avodah a scris:
Cum ati raspunde la intrebarea :
Ne putem inchina si sluji lui Yahshua Mesia?
El insusi Yahshua Mesia a ascultat de prima porunca din Lege si nu s-a ridicat mai presus de tot ce se numeste Elohim (Dumnezeu ) ,nici o data nu s-a autoproclamat Atotputernic,deacea Tatăl ii dă lui imparatia .
In rugaciunea ,,Tatal nostru "noi care suntem frati ai lui Yahshua Mesia care inseamnă Fiul Lui ,fiu de Dumnezeu ,noi purtăm practic acelasi nume ,,Fii de Dumnezeu,,adica ascultatori de tot ce a spus Creatorul.
In rugaciunea ,,Tatal nostru" Noi toti cerem sa vină Imparatia lui pe pământ ,cui i-a fost dată imparatia nu fiului omului?El dupa trup semană cu noi ,iar dupa duh semană cu cel de la care a iesit ,si duhul lui Yahshua ascultă in totalitate de Cel ce este Duh Prea Sfant.Eu inteleg că ar trebuii să ne adresăm Lui Elohim ,cu El am incheat noul legamănt prin jertfă,jertfa fiind Yahsuah.Si noi toti putem devenii jertfe ,de un miros placut Domnului ,Care a privit cu placere la jertfa fiului Lui,deoarece in El era un Duh de ascultare,un duh sfant care spunea... Iată in sulul cărtii este scris despre mine vin sa fac voia ta Elohim.Elohim a spus, ascultare vreau mai mult decat jerfe.
El a fost intodeauna ascultator si implinitor,a implinit totul pana la moarte.
Filipeni cap 2:5-11
,,5. Să aveți în voi gândul acesta, care era și în Hristos Isus:
6. El, măcar că avea chipul lui Elohim (Dumnezeu), totuși n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Elohim (Dumnezeu),
7. ci S-a dezbrăcat pe sine însuși și a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor.
8. La înfățișare a fost găsit ca un om, S-a smerit și S-a făcut ascultător până la moarte, și încă moarte de cruce.
9. De aceea și Elohim (Dumnezeu )L-a înălțat nespus de mult, și I-a dat Numele, care este mai presus de orice nume;
10. pentru ca, în Numele lui Yahsuah( Isus), să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ și de sub pământ,
11. și orice limbă să mărturisească, spre slava lui Elohim ( Dumnezeu )Tatăl, că Yahsuah ( Isus Hristos este Domnul). Deci El sta la dreapta lui Elohim si mijloceste pentru noi .El este marele preot ,un mare preot mijloceste neicetat pentru fratii lui , deoarece si El a fost aici pe pamant si stie ce este in om.
avodah a scris:
Cum ati raspunde la intrebarea :
Ne putem inchina si sluji lui Yahshua Mesia?
Pacea Domnului, fratii mei!
Domnul Isus primeste inchinarea si as incepe cu :
*Iosua 5:14
El a răspuns: rNu, ci Eu sunt Căpetenia oștirii Domnului, și acum am venit.r1; Iosua s-a aruncat cu fața la pământ, s-a închinat și I-a zis: rCe spune Domnul meu robului Său?r1;
*Matei 8:2
Și un lepros s-a apropiat de El, I s-a închinat și I-a zis: rDoamne, dacă vrei, poți să mă cureți.r1;
*Matei 9:18
Pe când le spunea Isus aceste vorbe, iată că a venit unul din fruntașii sinagogii, I s-a închinat și I-a zis: rFiica mea adineaori a murit; dar vino de pune-Ți mâinile peste ea, și va învia.r1;
*Matei 14:33
Cei ce erau în corabie au venit de s-au închinat înaintea lui Isus și I-au zis: rCu adevărat, Tu ești Fiul lui Dumnezeu!r1;
*Matei 15:25
Dar ea a venit și I s-a închinat, zicând: rDoamne, ajută-mi!r1;
*Matei 20:20
Atunci mama fiilor lui Zebedei s-a apropiat de Isus împreună cu fiii ei și I s-a închinat, vrând să-I facă o cerere.
*Marcu 5:6
Când a văzut pe Isus de departe, a alergat, I s-a închinat
*Ioan 9:38
rCred, Doamner1;, I-a zis el; și I s-a închinat.
*Matei 28:9
Dar iată că le-a întâmpinat Isus și le-a zis: rBucurați-vă!r1; Ele s-au apropiat să-I cuprindă picioarele și I s-au închinat.
*Matei 28:17
Când L-au văzut ei, I s-au închinat, dar unii s-au îndoit.
Dimpotriva, ingerii si apostolii au fugit de inchinarea oamenilor.
*Apocalipsa 19:10
Și m-am aruncat la picioarele lui ca să mă închin lui. Dar el mi-a zis: rFerește-te să faci una ca aceasta! Eu sunt un împreună-slujitor cu tine și cu frații tăi care păstrează mărturia lui Isus. Lui Dumnezeu închină-te! (Căci mărturia lui Isus este duhul prorociei.)r1;
*Apocalipsa 22:8
Eu, Ioan, am auzit și am văzut lucrurile acestea. Și, după ce le-am auzit și le-am văzut, m-am aruncat la picioarele îngerului care mi le arăta, ca să mă închin lui. Apocalipsa 22:9
Dar el mi-a zis: rFerește-te să faci una ca aceasta! Eu sunt un împreună-slujitor cu tine și cu frații tăi, prorocii, și cu cei ce păzesc cuvintele din cartea aceasta. Închină-te lui Dumnezeu.r1;
*Faptele apostolilor 10:25
Când era să intre Petru, Corneliu, care-i ieșise înainte, s-a aruncat la picioarele lui și i s-a închinat. Faptele apostolilor 10:26
Dar Petru l-a ridicat și a zis: rScoală-te, și eu sunt om!r1;
*Faptele apostolilor 14:15
rOamenilor, de ce faceți lucrul acesta? Și noi suntem oameni de aceeași fire cu voi; noi vă aducem o veste bună, ca să vă întoarceți de la aceste lucruri deșarte la Dumnezeul cel Viu, care a făcut cerul, pământul și marea și tot ce este în ele.
Har și pace vouă din partea Celui ce este, Celui ce era și Celui ce vine !
Lucia a scris:
Priviti in Apocalipsa, unde sunt cele doua tronuri cu Tatal si Fiul...TOTI se inchina inaintea Lor.Noi, de ce nu?
Iubita si scumpa Lucia la intrebarea ta noi de ce nu ?
Cum raspunzi draga mea la intrebarea aceasta ...
Sa faci totul dupa chipul care ti-a fost arat pe munte?
Sau pe ce tron au stat imparatii lui Israel?
Te las pe tine sa reflectezi. Si cum intelelegi rugaciunea Tatal nostru?
Domnul nostru Yahsuah s-a rugat sa vina imparatia Tatalui care este in ceruri.
Fii Binecuvantata.
daca imi permiteti, cu toata ingaduinta de care puteti da dovada fata de mine, un novice in Cuvantul Domnului, dar cu nadejde ca celui ce cere ( intelepciune) i se va da.
Sora Lavinia , scumpa si draga, incerc sa explic de ce , pe pamant fiind, Domnul Isus ne invata cum sa ne rugam prin rugaciunea "Tatal Nostru".
Pe pamant , El nu S-a dezbracat de dumnezeire, ci de privilegii ca Dumnezeu.
Rolul Lui pe pamant era sa-L proslavesca pe Tatal, nu pe Sine. Ne arata cum se traieste duhovniceste, cum vrea Dumnezeu Tatal ca sa traiasca omul. Cum a trait Fiul Sau pe pamant.
In cer, insa, Isus e Rege, Imparatul Imparatilor si Domnul Domnilor.
Este o simpla intrebare sora Lavinia, si am puso in asa fel sa exprime si raspunsul.
Daca eu ma duc in lume si incep sa marturisesc asa:Credeti in Domnul Isus!
Este bine, ce va face Isus in acest caz?
Daca vin ca talharul de pe cruce si in rugaciune ii spun Domnului Isus:Isuse , te rog mijloceste la Tata pentru mine, stii...sunt pacatoasa!
Cine ma iarta de pacate, cine imi spala pacatele?
Daca vin la Mesia, la cine ma duc ?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
daca imi permiteti, cu toata ingaduinta de care puteti da dovada fata de mine, un novice in Cuvantul Domnului, dar cu nadejde ca celui ce cere ( intelepciune) i se va da.
Sora Lavinia , scumpa si draga, incerc sa explic de ce , pe pamant fiind, Domnul Isus ne invata cum sa ne rugam prin rugaciunea "Tatal Nostru".
Pe pamant , El nu S-a dezbracat de dumnezeire, ci de privilegii ca Dumnezeu.
Rolul Lui pe pamant era sa-L proslavesca pe Tatal, nu pe Sine. Ne arata cum se traieste duhovniceste, cum vrea Dumnezeu Tatal ca sa traiasca omul. Cum a trait Fiul Sau pe pamant.
In cer, insa, Isus e Rege, Imparatul Imparatilor si Domnul Domnilor.
Cred cu tarie scumpa Nikki ca Ha Mashiah nu a fost lipsit de( Dumnezeire) pe pamant ,cat timp a trait in mijlocul poporului Israel invatandu-i cuvintele Tatalui Lui .
Am sa mai fac aici o precizare:
,,Si iarasi, cand aduce in lume pe Cel Intai-nascut, zice:,,Toti ingerii lui Dumnezeu sa I se inchine!"(Evrei 1-6)"
Numai ingerii, noi...de ce nu?
Mai mult, Isus a venit in lume nu pe un tron pamantesc, deci nimeni nu avea un motiv sa I se inchine ca unui Imparat , cine I se inchina intelese-se prin credinta, caci era MANTUITORUL.Sora Nikky a adus f, multe argumente biblice.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Domnul Pacii sa fie cu voi,revenind la problema trinitatii nu intra in discutie inchinarea adusa Domnului Isus,pt. ca Tatal i-a dat-o,problema trinitatii sta in a 3-a persoana numit Dumnezeu Duhul Sfant.Cat despre Tatal ca este o persoana se gaseste in scripturi ca soarele in amiaza mare,adica sa fii orb sa nu vezi ,despre Domnul Isus la fel ,dar despre Duhul Sfant ca persoana,Domn si Dumnezeu coegal,coetern cu celelalte 2 persoane, nicicum,niciunde.Aici se pune problema cui ne inchinam?
Poate, pentru a lămuri mai bine acest "subiect" probabil ar fi bine să fie ținut cont și de Matei 12:31 "De aceea vă spun: Orice păcat și orice hulă vor fi iertate oamenilor; dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată" ...
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Deconectat
RE: Cum intelegeti "trinitatea" ?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
13065. Postat la 07/08/2011 14:08 - 5018z9h8m
Nu avem scris exact cuvânt cu cuvânt TRINITATE. Dumnezeu e unic dar nu unipersonal. Dumnezeirea e pluralitate. Stă scris că Dumnezeu e dragoste. Dragostea se manifestă în pluralitate. Avem texte unde Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Dumnezeu Duhul Sfânt se află în același loc:
- la botezul Domnului Isus................ Și în clipa aceea cerurile s-au deschis, și a văzut pe Duhul lui Dumnezeu pogorându-Se în chip de porumbel și venind peste El. Și din ceruri s-a auzit un glas, care zicea : acesta este Fiul Meu prea iubit, în care Îmi găsesc plăcerea. ( Matei 3;16, 17)
- Harul Domnului Isus Hristos, și dragostea lui Dumnezeu, și împărtășirea Sfântului Duh, să fie cu voi cu toți ! Amin. ( 2 Corinteni 13; 13).
- Sunt felurite daruri dar este același Duh; sunt felurite slujbe, dar este același Domn; sunt felurite lucrări, dar este același Dumnezeu, care lucrează totul în toți. ( 1 Corinteni 12;4-6)
- după știința mai dinainte a lui Dumnezeu Tatăl, prin sfințirea lucrată de Duhul, spre ascultarea și stropirea cu sângele lui Isus Hristos............( 1 Petru 1;2)
- Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui , Fiului și al Sfântului Duh. ( Matei 28;19)
- Așa vorbește Domnul, Împăratul lui Israel și Răscumpărătorul lui, Domnul oștirilor: Eu sunt Cel dintâi și Cel de pe urmă, și în afară de Mine, nu este alt Dumnezeu. ( Isaia 44; 6)
Dumnezeu trei Persoane.
Sa aveti multa pace,sora Valentina din textele de mai sus(ma refer la ultima postarea ) eu nu gasesc manifestarea celor 3 persoane ale dumnezeirii .Spuneti ca aveti texte care vorbesc despre cei 3 dumnezei,dar textele la care faceti referinta nicidecum vorbesc despre asa ceva.Conchideti :"Dumnezeu trei persoane" este o parere persona la care poate sa fie impartasita efectiv de toata lumea religioasa dar ea continua sa ramana nescripturistica.Am scris si ma repet nu exista afirmatia ca duhul este Domn,poate ca ar fi de dorit dar nu exista asa ceva in toata Scriptura,contrariu ,da si anume ca Domnul este duh. Căci Domnul este Duhul; și unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia. 2 Corinteni 3:17
Este un sinugur Dumnezeu care lucreaza prin Fiul si puterea Sa, puterea Duhului Sfant.Trei Dumnezei inseamna egalitate, pe cand FIUL contrazice cand spune ca venirea LUI o stie doar Tata.Cine-I mai mare?Dumnezeu lucreaza si prin ingeri, asa ca este Unul singur,nu trei!
Deconectat
13372. Postat la 27/08/2011 20:07 - 4998z3h9m
Este o părere personală care nu poate fi împărtășită efectiv de toată lumea creștină. Și crezi că dacă nu toată lumea a crezut că Isus e Mesia, aceasta L-a făcut să nu-Și ducă lucrarea până la capăt? Noi nici nu trebuie să fim ca toată lumea, a zis Isus. Noi trebuie să fim ai Lui, și pentru asta ne-a dat un Mângâietor, pe Duhul Sfânt ca să ne conducă pe calea către Hristos.
Dar dacă noi nu vorbim vor vorbi pietrele. Aceasta îmi este mărturia, mă închin în Numele Tatălui, Fiului și Sfântului Duh, am fost botezată în Numele Tatălui, Fiului și Sfântului Duh, cred în Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. Ei sunt Dumnezeul meu. Amin!
Ceea ce nu observati dmvs valentina , este ca de fapt nu ati fost botezata in nici un nume. "Tata" , "fiu" si "duh sfant" nu sunt nume ci mai degraba niste functii sa zicem asa .
Deci la fel de bine ati fi putut fi botezata si in numele mamei, a ficei si a duhului bun. Nu este nici o diferenta.
Universul fata de Pamanat este ca Pamantul fata de un atom !!!
Tata cat de mare esti !!!
valentina a scris:
Este o părere personală care nu poate fi împărtășită efectiv de toată lumea creștină. Și crezi că dacă nu toată lumea a crezut că Isus e Mesia, aceasta L-a făcut să nu-Și ducă lucrarea până la capăt? Noi nici nu trebuie să fim ca toată lumea, a zis Isus. Noi trebuie să fim ai Lui, și pentru asta ne-a dat un Mângâietor, pe Duhul Sfânt ca să ne conducă pe calea către Hristos.
Dar dacă noi nu vorbim vor vorbi pietrele. Aceasta îmi este mărturia, mă închin în Numele Tatălui, Fiului și Sfântului Duh, am fost botezată în Numele Tatălui, Fiului și Sfântului Duh, cred în Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. Ei sunt Dumnezeul meu. Amin!
Sora Valentina, daca sunteti amabila , sa ne dati un exemplu din scriptura, a felului de inchinare cum dmv. l-ati descris,respectiv, il si procedati , ca sa vim si noi convinsi ,ca nu este doar parerea dmv. preluata de e cine stie unde, ci cea ce credeti si invatati pe altii, ati preluat-o dintr-o relatare asemanatoare care sa fie in scriptura.
Toata lumea are dreptul la pareri personale, insa daca nu gasim exemple in scriptura care sa se alineze cu parerea respectiva, e posibil sa cadem subt cuvantul care spune:
Multe cai pot parea bune omului , insa la urma s-ar putea sa nu duca la viata vesnica
Va multumesc!
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat
13426. Postat la 29/08/2011 21:01 - 4996z2h16m
Ciprus, când Domnul Isus a zis ucenicilor, mergeți și botezați, în Numele Tatălui , Fiului și Sfântului Duh, a zis că erau " FUNCȚII"? Nu te-am înțeles!
Avodah, "lupta" ta pentru Numele Lor, nu se aplică citatului dat? Eu nu am pretenția de învățător. Tu ?. Purtăm discuții libere, în limita bunului simț, și în lumina Scripturii. Nu deținem nici unul din noi " rețeta " adevărului. Gândurile noastre față de gândurile Lui, sunt la o distanță imensă.
Sora Valentina eu nu m-am referit deloc la Numele Lor in cele spuse mai sus , ci aici vorbim despre trinitate.
Redau doar citatul specific la care m-am referit :
Ati scris:
mă închin în Numele Tatălui, Fiului și Sfântului Duh
Ce se poate intelege de aici este ca Dmv. va rugati Fiului si Sfantului Duh in Numele Tatalui
Eu nu am gasit inca in scriptura vreun exemplu ca cineva sa se roage lui Mesia sau Duhului sfant ci doar Tatalui .
Singurele exemple le avem subt aceasta forma cum este lasat si in Efeseni 5 :20
Mulțumiți totdeauna lui Dumnezeu Tatăl, pentru toate lucrurile, în Numele Domnului nostru Isus Hristos
Totdeauna lui Elohim Tatal .
Dmv. acceptati acest sfat din partea apostolilor ,ca intotdeauna sa facem asa, sau credeti ca putem inversa putin ordinea?
Soră Valentina, dumneavoastră aveți cunoștință ce anume susține teoria trinității sau doar susțineți ceva pentru că știți că Biserica din care faceți parte susține această învățătură?
De exemplu mi-ar place tare mult să-mi spuneți cu cuvintele proprii ce înseamnă trinitate și cum se poate argumenta ea pe baza Bibliei. Mulțumesc.
Bineînțeles că nu e obligatoriu să îmi spuneți, pentru că nu e o poruncă ci doar o provocare la discuție... Dar văd că vă implicați așa de tare în această discuție și asta ar însemna că aveți cunoștințe solide din care ar putea învăța și alții ceva.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.