Binecuvantat sa fie Numele Lui Isus Hristos, Unsul, Mesia, Emanuel Domnul pacii, Intaia zidire a Dumnezeului Cel Preainalt. El care a fost vestit de proroci sub diferite nume, totusi el va avea in ceruri un Nume Nou si Sfant.
E usor sa ne aparam cu versetul altei evangheli propovaduita de un inger(asta o poate face oricine), dar greu e sa deschideti ochii sa vedeti ca ati dat la o parte lucrurile ce dau viata si adevarata evanghelie e departe de voi.
El care a fost vestit de proroci sub diferite nume, totusi el va avea in ceruri un Nume Nou si Sfant.
Dar Numele care i-a fost dat in ziua a opta,nume, care fusese spus de înger înainte ca să fi fost El zămislit în pântece, nu a fost Sfant? Luca 2:21
Sa ne amintim putin ce a transmis ingerul Gabriel:Drept răspuns, îngerul i-a zis: "Eu sunt Gabriel, care stau înaintea lui Dumnezeu; am fost trimis să-ți vorbesc, și să-ți aduc această veste bună. Ingerul Gabriel a stat inaintea Tatalui Domnului nostru Yeshua, Regele Universului de la El a primit insarcinarea.
Luca 1:19
Rabinul Shaul a văzut pe Cel Sfant care-i zicea: ,Grăbește-te, ieși iute din Ierusalim, căci nu vor primi mărturisirea ta despre Mine." Acest shaliah (apostol) a fost un bun cunoscator al legii si cred ca a cunoscut aceasta porunca :,,Dar proorocul care va avea îndrăzneala să spună în Numele Meu un cuvânt pe care nu-i voi porunci să-l spună sau care va vorbi în numele altor dumnezei, proorocul acela să fie pedepsit cu moartea." Deci, toti proroocii care au primit porunca sa spuna ceva, au avut in vedere porunca sfanta.
Aceiasi invatatura au avut-o si cei 12 evrei shaliahi -unsi.
Deuteronomul 18:20
Este scris:Vă spun că, în ziua judecății, oamenii vor da socoteală de orice cuvânt nefolositor, pe care-l vor fi rostit. Matei 12:36
Cercetează si Isaia capitolul 65, iar versetul 16 să te lumineze.
Multumesc.
Apocalipsa 3:12 Pe cel ce va birui, îl voi face un stâlp* în Templul Dumnezeului Meu și nu va mai ieși din el. Voi** scrie pe el Numele Dumnezeului Meu și numele cetății Dumnezeului Meu, Noul Ierusalim, care are să se coboare din cer, de la Dumnezeul Meu, și Numele Meu cel nou.»
Eu imi pun intrebarea daca nu cumva acest nume este nou numai pentru credinciosi, adica l-a primit dupa inaltare, sau a fost numele ceresc al Fiului, inainte de a veni pe pamant pe care apoi l-a primit inapoi?
"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Shalom, Ionică.
Bună întrebare, aștept și eu răspunsul.
Mă întreb însă de ce întrebi așa :,, Dacă nu cumva acest nume este nou numai pentru credincioși?"
După înălțare, Rabi Yeshua, s-a numit la fel cum spuse-se îngerul Gabriel, evreicei Miriam.
Amintește-ți cum s-a prezentat Yeshua înaintea lui Shaul pe drumul Damascului.
Deconectat
RE: Isus sau Emanuel?
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
27508. Postat la 24/11/2015 14:13 - 3448z7h58m
Shalom - Pace.
Moșul încearcă să descurce problema cu Numele, mi-e frică să nu încurc mai tare, dar ...
În Apocalipsa cap. 19, rezolvă problema:
11. Apoi am văzut cerul deschis, și iată că s-a arătat un cal alb! Cel ce sta pe el, se cheamă "Cel credincios" și "Cel adevărat", și El judecă și Se luptă cu dreptate.
12. Ochii Lui erau ca para focului; capul îl avea încununat cu multe cununi împărătești, și purta un nume scris, pe care nimeninu-l știe, decât numai El singur.
13. Era îmbrăcat cu o haină muiată în sânge. Numele Lui este: "Cuvântul lui Dumnezeu."
Aici după mine numele este destul de clar: nu-l știe, decât numai El singur.
Bine, bine, dar versetul 13. zice: Numele Lui este: "Cuvântul lui Dumnezeu."
Acuma noi înțelegem ce ni s-a dat să înțelegem, că; atunci când s-a împlinit vremea când răscumpărătorul nostru trebuia să vină pe pământul acesta în chip omenesc, mesagerul a înștiințat-o Maria ia spus numele care trebuia să-l pună Copilului, Nume pe care trebuia să îl poarte și să-l rostească oamenii.
Sigur, vestea care a fost adusă Mariei, era Cuvântul Lui YHWH - Dumnezeu și în ziua a opta când trebuia să-i puie Numele, ia pus Numele exact după cum i s-a spus.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lavi a scris:
Shalom, Ionică.
Bună întrebare, aștept și eu răspunsul.
Mă întreb însă de ce întrebi așa :,, Dacă nu cumva acest nume este nou numai pentru credincioși?"
După înălțare, Rabi Yeshua, s-a numit la fel cum spuse-se îngerul Gabriel, evreicei Miriam.
Amintește-ți cum s-a prezentat Yeshua înaintea lui Shaul pe drumul Damascului.
Shalom sora Lavi,
Multumesc.
O sa reformulez: ,, Dacă nu cumva acest nume este nou numai pentru oameni?" Evident ca nimeni de pe pamant nu-l stie inca. Iata si dovada:
Apocalipsa 9:
12. Ochii Lui erau ca para focului; capul îl avea încununat cu multe cununi împărătești, și purta un nume scris, pe care nimeni nu-l știe, decât numai El singur.
Dar misterul ramane, cel putin pentru mine. Este un nume complet nou, deoarece a fost dat dupa inaltare sau este un nume nou, deoarece el n-a fost inca prezentat nici unui om?
E interesant, unii si-au schimbat numele, altii nu. Apostolul Ioan nu si l-a schimbat, Saul da, devenind apostolul Pavel. Spune asta ceva in cazul de fata? Cand se schimba un nume?
Șabat Șalom!
Acum nu am timp sa intru in detalii, dar am si eu cateva intrebari.
Apostolul Pavel ( de ce oare? )
Yeshua l-a strigat pe nume; Shaule, Shaule!
Acesta, a raspuns imediat ( din inertie).
Fratele Nica a raspuns destul de clar cu privire la numele scris, pe care nimeni nu-l știe, decât numai El singur.
Avem cateva exemple cu privire la schimbarea numelor. Nu te vei mai numi Avram; ci numele tău va fi Avraam; căci te fac tatăl multor neamuri. Geneza 17:5
Intreb, Avram a uitat cum s-a numit el anterior?
Geneza 32:28 Apoi a zis: "Numele tău nu va mai fi Iacov, ci te vei chema Israel (Cel ce luptă cu Dumnezeu); căci ai luptat cu Dumnezeu și cu oameni, și ai fost biruitor." Aceasi intrebare, si cu privire la Iacov....Iacov a uitat cum s-a numit el anterior?
Iar cand Iacov l-a intrebat pe acel om:"Spune-mi, Te rog, numele Tău." El a răspuns: "Pentru ce Îmi ceri numele?" Și l-a binecuvântat acolo.
Intrebarea este, de ce a fost necesara schimbarea numelui lui Iacov ?
Sa ne amintim putin, cine s-a dat drept Esav ( Esau) ?
Iacov, bine inteles.
Referinta:Isaac a zis: "Tu ești deci fiul meu Esau?" Și Iacov a răspuns: "Eu sunt." Geneza 27:24 In acest ''Eu sunt'' se afla identitatea fiecaruia dintre noi.
La scoala, de exemplu, profesorul striga pe nume elevii... care, la randul lor, raspund cu promtitudine; prezent!
Daca profesorul se face ca nu intelege, se uita spre elevul care a raspuns prezent, si intreaba:,, Tu esti, Marius?'' Doar cel care isi aude numele, recunoaste din inertie :,,Eu sunt" Marius! Lavi a scis:Un nume care salveaza, care inseamna salvare, trebuie sa-si aibe originea numaidecat ( vorba lui Rabi Shaul) dupa numele poporului din care a iesit, parerea mea desigur.)
Poporul se numeste -Yah'udah
Geneza 29:35
Voi vă închinați la ce nu cunoașteți; noi ne închinăm la ce cunoaștem, căci Mântuirea vine de la Yah'udah Ioan 4:22
Shalom,
Lavi a scris:Avram, a uitat cum s-a numit el anterior?
Scuze, trebuia să scriu Avraam *.....
Deci, putem observa că patriarhilor le-au fost schimbate numele, și o dată cu schimbarea, numele acestora au primit noi sensuri.
Shalom,
Citește te rog la Ioan capitolul 14:15-21și 2 Corinteni 13:5.
Numele cel nou este descoperit în versetu 13 din Apoc.
Doar cei care îl așteaptă pe adevăratul Mântuitor care trăiește vesnic - Ioan 6:57 acelora li se arată - Ioan 14:21.
Și care s-a rugat așa cum scrie la Ioan 17:17.
Revin cu o nota ce am intalnit-o la versiunea GBV 2001, unde la Apocalipsa 19:12 se mentioneaza ca unele manuscrise contin o versiune putin diferita. Nu este exclus ca scribii sa fi facut aici o reductie stilistica sau din contra aceasta versiune diferita sa fie o "extensie stilistica"; atat autori renumiti din antichitate (Prezbiterul Gaiu de la Roma, Origene de la Alexandria, Eusebiu de la Cesareea), cat si din timpurile moderne (eruditul catolic Mocsy Imre), recunosc ca anumiti scribi modificau versetele la copiere, din varii motive.
Nota GBV 2001 de la Apocalipsa 19:12:
" Unele ms. rscrise nume și un nume scris",
Asadar in aceste manuscrise textul suna asa: "Apocalipsa 19:12. Și ochii Lui sunt ca o flacără de foc și pe capul Lui sunt multe coroane, având scrise nume și un nume scris, pe care nu-l știe nimeni, decât El;"
Daca aceasta versiune este autentica, imaginea din Apocalipsa 19:12,13 este ca Fiul lui Dumnezeu are multe coroane, de aceea are si mai multe nume scrise pe ele. Totusi se face o distinctie clara: desi toate numele sunt scrise pe aceste coroane imparatesti, unul dintre nume nu este stiut decat de el insusi.
Textul nu este complementar si nu spune ca acest nume nestiut ar fi "Cuvantul lui Dumnezeu", spune doar ca Fiul este numit "Cuvantul lui Dumnezeu".
A se compara si cu Apocalipsa 2:17 Cel ce are urechi, să audă ce zice bisericilor Duhul! Celui ce învinge îi voi da mana ascunsă10 și-i voi da o piatră albă pe care este scris un nume nou, pe care nu-l cunoaște nimeni în afară de cel care-l primește.»
Isi cunoaste cineva acest nume din viitor? Nu.
Apocalipsa 3:12 Pe cel ce învinge îl voi face un stâlp în Templul Dumnezeului Meu și nu va mai pleca din el; și voi scrie pe el Numele Dumnezeului Meu, numele cetății Dumnezeului Meu, Noul Ierusalim, care coboară din cer de la Dumnezeul Meu, și noul Meu Nume.
Mie asa mi se pare din aceasta ultima cercetare, ca acest nume tainic al Fiului inca nu este stiut de nimeni de pe pamant. Si acum am incredintarea ca acest nume, nu este un nume ce l-a avut inainte de intrupare, ci un nume ce l-a primit dupa inaltarea la cer.
Din cercetarile pe care le-am facut, numele personal de inainte de intrupare a Fiului n-a fost nici Emanuel, nici Isus, ci Mihail (Mikhael).
Fratilor ubiti !Oare e aît de greu de înteles , cînd în limba romînă ne vorbește atît de clar că numele Creetorului nu poate fi pus la nevel cu numele domnul-zeus . Cred că in curind va veni vremia cînd va fi despartit grîul de negina .FIȚI BINECUVÎNTAȚI Shalom.......
Isa 42:8 Eu sunt יהוה YAUE , acesta este Numele Meu; și slava* Mea n-o voi da altuia, nici cinstea Mea, idolilor.
Isa 52:6 . De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști în ziua aceea că Eu vorbesc și zic:
rIată-Mă!r1;
Psal 83:18 Ca* să știe că numai Tu, al cărui nume** este יהוה YAUE ,
Tu ești Cel Preaînaltb30; pe tot pămîntul.
Fapt 15:14 Simon* a spus cum mai întîi יהוה YAUE Și-a aruncat privirile peste păgîni, ca să aleagă din mijlocul
lor un popor care să-I poarte Numele.
Zahr14:9 Și יהוה YAUE va fi Împărat* peste tot pămîntul. În ziua aceea, יהוה YAUE va fi singurul Stăpîn** și
Numele Lui va fi singurul Nume.
Daca nu ma insel, alfabetul ebraic nu are litera Y
Iata literele alfabetului ebraic: alef, bet, ghimel, dalet, he, waw, zain, het, tet, iod, kaf, lamed, mem, nun, sameh, ain, pe, țadi, kof, reș, șin, taw
Litera iod a fost tradusa inca din antichitate de catre greci intotdeauna cu litera "i" (iota) si nu cu "y" (upsilon).
Pronuntia numelui divin in afara Iudeii este in unele surse pe filiera vocala, fara consoane
Preotul pagan Sanchuniathon din Beirut (sec IX i.e.n.) s-a informat de la un preot evreu pe nume Ierubaal, despre religia evreilor si Dumnezeu lor. Eusebius care reda pe Sanchuniathon scie numele Dumnezeului evreilor ca "Ieuō" - asadar numai vocale, asa cum scria si Josephus despre literele numelui divin, numite matres lectionis. Intrebarea este daca Sanchuniaton a redat corect pronuntia numelui sau numai pe aproape?
Iata si alte surse in care consoanele lipsesc cu desavarsire! Ceea ce confirma literele IHWH ca fiind vocale matres lectionis!
Fiecare religie are un zeu și unele mulți dumnezei. De la babilonieni, la egipteni; de la greci tWho este Dumnezeu?
O romanii; din Evul Mediu la noua lume; Chiar și astăzi, toate au idoli din lemn și de piatră pe care au numit Dumnezeu. Creștinii (la fiecare confesiuni - Națiunilor demon), numit Dumnezeul lor și pe Isus lor, "Dumnezeu." Musulmanii numit Allah, "Dumnezeu" lor, hindușii le numit lor Krishna, Siva și Vișnu "Dumnezeu", așa face toate păgâni și păgânii numit idolii lor, "Dumnezeu." Aici este Babilon, sau confuzie cui Dumnezeu. ? este Dumnezeu sau care Dumnezeu este Dumnezeul adevărat și care unul este a ta Numai în planeta Pământ, toată lumea are un zeu și există mulți dumnezei - cum ar fi zeul soarelui, zeul luna, zeul vântului, zeul ploaie, Dumnezeu apă, Dumnezeu bani, Dumnezeu maimuta, Dumnezeu porc, Dumnezeu bucatarie, o mie și una zei, și o serie de "zeițe le vrei tu - la fel ca acolo sunt multe religii.
Toți creștinii de astăzi, indiferent de confesiuni lor, la sunat pe tatal lor ceresc, "Dumnezeu" la fel ca păgânii și toate celelalte închinătorii la idoli numite dumnezeii lor, "Dumnezeu", și le predau colegii lor căzut om atât, pentru a face astfel. Dar Dumnezeu nu este un nume, este un substantiv, un generic care este păgân și inapt pentru atribuie ELOHIM noastre, (adică cei puternici), Creatorul nostru. Cum identifică un creștin (sau diferentia), Dumnezeului său de la zei neamurilor și toate celelalte religii, deoarece acestea sunt toate numit Dumnezeu? În mod similar, atunci când un roagă și, sau apelurile creștine pe Dumnezeu, pe care Dumnezeu portarul apel sau pentru a se ruga, deoarece acestea sunt toți dumnezeii sau sunt numit Dumnezeu? Cum se facă distincția între zeii păgânilor, zeii altor religii și Dumnezeul creștin, din moment ce sunt toate pe Dumnezeu, sau se numește Dumnezeu. Prin urmare, Dumnezeul creștinilor trebuie să fie Dumnezeul hinduși și musulmani și păgâni. Nu sunt toate la fel? Dumnezeu este universal; Dumnezeu este un termen impropriu! Aceasta este ceea ce Revelatorul numește, "Babilon", sau confuzie. Ei sunt confuzi cu privire zeii lor. Ei (ALL), nu știu cine este Dumnezeul lor; ei (ALL) Nu știu cine se închină.
Daca nu ma insel, alfabetul ebraic nu are litera Y
Ps 105:3-4
3. Făliți-vă cu Numele Lui cel sfînt! Să se bucure inima celor ce caută pe יהוה (YAUE)!
4. Alergați la יהוה (YAUE) și la sprijinul Lui, căutați* necurmat fața Lui!
Deut 28:10. Toate popoarele vor vedea că tu porți Numele* lui יהוה (YAUE) și se vor** teme de tine.
Isaia55^6. Căutați* pe יהוה YAUE cîtă vreme se poate găsi; chemați-L cîtă vreme este aproape.
O invatatoare de leteratura a fost invitata la o evangelizare , unde un ucenic de scoala pe care ia la invatat avia sa predice . Dupa evangelizare sa apropiat de evangelist si ia aratat grselile gramaticale,dar din misagul spiritual nu a retinut nimic .Eu nus profesor de limbi si nu pre ma bag, cu cit mai mul cu ebraeca .Fiecare limba are alfabetul sau ,si sunetul numelui se poate de scris si cu y Yasua sau I Iasua ii sinonim. Problema ca isus si yasua nu au nimic sinonim ,is diferite nume .Daca vorbim de domnul - ezeus nu e nume sfint ii paginizat ,aici am tras atentia . Shalom -Salom
Isus Hristos Mesia ESTE Yesua Mesia a lui Israel.
Discutile voastre in afara Bibliei din pacate sunt doar palavrageala,fara a avea folos spre zidire duhovniceasca a cuiva,insa spre daramarea multora poate avea,deci cercetati-va ce lucrati.
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
"Acest video arata 36 de motive pentru care YEHOWAH este Numele Singurului Dumnezeu Adevărat, și de ce Yahweh și Yahuwah nu poate fi numele. Aceste motive sunt ușor de înțeles. Nu trebuie să fi un expert în ebraică. De exemplu, există 19 de nume care încep cu prefixul YEHO și 14 nume care încep cu YO. Ambele sunt prescurtari pentru YEHOWAH. Impreuna aceste nume fac 33 de motive. Va trebui sa vizionati acest video pentru cele 3 motive rămase. Dupa ce am văzut acest film văd unde am făcut mai multe greșeli în pronunțare și am folosit în loc de Yehudi Yehudim. Te rug, uita-te la imaginea de ansamblu. La urma urmei, eu sunt un tâmplar și nu un savant. Yehowah a spus poporului său ca vor ști numele lui Isa.52: 6 și ca va fi chemat prin acesta. 2 Cron. 07:14 Ari"
https://www.youtube.com/watch?v=WEvdqPMvccY
Mai multe info de la Cosmin Cosma, Oradea.
Shalom!
Ce părere aveți de proverbul 30:1-8?
Vă sfătuiesc să-l citiți asemenea unor ucenici cu inima mai aleasă. Eu am descoperit versetulele de foc.
6.N-adauga nimic la cuvintele Lui, ca să nu te pedepsească,
și să fi găsit mincinos.
Iată două lucruri pe care ar trebuii să le cerem cu credință :,, Două lucruri îți cer; nu mi le opri, înainte de moarte!
Depărtează de la mine neadevărul și cuvântul mincinos.
Nu-mi da nici sărăcie, nici bogăție, da-mi pâinea care-mi trebuie.
Mă întreb și vă întreb, de unde iese cuvântul adevărului /cuvintele adevărate ?
Răspunsul este simplu, Isaia 45:23.
Dar, de unde așteptăm să auzim sunetul cuvântului?
Numele Sfântului lui Israel, este un cuvânt citit și pronunțat?
Vă sfătuiesc să citiți Isaia, cap.2:3.
,, Căci din Sion vă ieși Legea, și din Ierusalim cuvântul lui Yehovah " Mărturiile, confirmă o poruncă dată de Yeshua:,, Să nu se îndepărteze de Ierusalim "Fapte 1:4.
Sfântul lui Israel să vă binecuvinteze cu o inimă răbdătoare și cu urechi de auzit!
Adevărat, așa să fie!