Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 3 din 4 < 1 2 3 4 >
Deconectat RE: Care astru ceresc se învârte în jurul celuilalt, Pământul sau Soarele ?
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
17002. Postat la 19/02/2012 14:34 - 4825z15h58m
Sa inteleg ca cei ce nu CRED in spusele oamenilor de stiinta trebuie sa se echipeze bine si sa mearga pe luna sau in cosmos...

Interesant...eu insa cred ca echipati cu puterea Duhului Sfant vom cunoaste adevarul adevarat si vom zbura la revenirea Domnului Isus Hristos in ceruri...
Pana atunci:"...pentru ca credinta noastra este intemeiata nu pe intelepciunea omeneasca, ci pe puterea lui Dumnezeu."
Vom medita la Cuvantul lui Dumnezeu si nu la stiinta!
Cuvantul nu minte, omul da!
"...Opreste-te, soare, asupra Gabonului, Si tu, luna asupra Aialonului!"(Iosua 10:12)
Deci, voi sustineti ca acest cuvant nu este adevarat, de cine este insuflat?
Sa par fanatica si nu voi sustine teoriile oamenilor, care indirect m-ar face sa spun MINCIUNA la Cuvantul lui Dumnezeu!
Asa cum Iov nu a fost in cosmos sau pe luna si totusi stia ca pamantul este spanzurat pe nimic, asa putea spune Iosua :
"Stai, Pamant! Nu credeti?

Frate Emil, eu nu am spus ca nu este bine sa cercetezi si o mai spun inca o data , sustin teoriile stiintei atata timp cat nu se contrazic cu Cuvantul, in rest spun si eu asa : "Prin credinta intelegem ca lumea a fost facuta prin Cuvantul lui Dumnezeu..."
Cat despre Iov, Dumnezeu a vrut sa-l constientizeze de Marimea Sa...si de nimitniciea omului.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Care astru ceresc se învârte în jurul celuilalt, Pământul sau Soarele ?
emylas
17006. Postat la 19/02/2012 14:54 - 4825z15h37m
Sora Lucia,aveti dreptate.Noi trebuie sa credem mai mult in Cuvantul lui Dumnezeu.Nu trebuie sa mearga nimeni in cosmos,in ca nu,dar va venii timpul.Cand va venii Domnul,si ai va lua la cer,pe cei credinciosi,poate pe mine si pe dumneavoastra,deasupra pamantului,cand ne vom uita in jos probabil vom spune;"Si totusi se invarte".
Dar daca stiinta greseste cand spune ca pamantul se invarte,si Biblia nu sustine asta,desi nu e neaparat,ca sa nu fie adevarat,nu credeti ca tot atat de gresit este sa credem,ca pamantul sta pe loc?E mult mai gresit,azi sa spunem ca sta pe loc,decat a fost alta data.Asa dar,daca Biblia nu spune ca pamantul se invarte ori nu,atunci ajung la concluzia,ca e gresit sa spune,Ca Sta,ori ca se ROTESTE.Multa pace.

Crede,roaga-te si lucreaza!
Lucia
17008. Postat la 19/02/2012 15:56 - 4825z14h36m
Frate Emil, nu trebuie neaparat sa spuna cineva ceva cu privire la Pamant, ci daca spune Biblia ca Soarele se misca si eu spun ca sta si celelalte planete se invart in jurul sau, atunci ce fac eu, nu contrazic Cuvantul care spune ca soarele se misca?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
lnedelea
17011. Postat la 19/02/2012 17:05 - 4825z13h27m
Cine susține că în Biblie scrie că soarele se mișcă ar fi bine ca să și dovedească cu versetele corespunzătoare că poate alții nu au găsit sau nu scrie așa.

Lucia a scris in postarea nr. 16914:
... verset si acela nesemnificativ din Psalmul 50 cu 1 care are cu totul alta conotatie...

Dacă cineva crede că Ps 50:1 are "o altă conotație" ar trebui să explice deoarece în absența explicației cuvintele rămân fără valoare (numai simple afirmații).

ioan olah a scris in postarea nr. 15306:
Frate Inedelea,referitor la versetul din :Un psalm al lui Asaf.) Dumnezeu, da, Dumnezeu Domnul vorbeste si cheama pamantul, de la rasaritul soarelui pana la asfintitul lui. (Ps.50:1)

Daca studiezi bine acest Psalm 50 si vezi contextul scrierii,a chema Pamantul de la rasaritul soarelui si pina la asfintitul lui,Dumnezeu vorbeste si cheama,nici intrun caz nu se refera la miscarea Pamantului,
Dumnezeu vorbeste si cheama Pamantul -Dumnezeu vorbeste la Omenire si in special la Poporul sau,ca argumet vezi aceste versete :

5. "Strangeti-Mi pe credinciosii Mei, care au facut legamant cu Mine prin jertfa!" -

7. Asculta, poporul Meu, si voi vorbi; asculta, Israele, si te voi instiinta. Eu sunt Dumnezeu, Dumnezeul tau.

15. Cheama-Ma in ziua necazului, si Eu te voi izbavi, iar tu Ma vei proslavi!

16. Dumnezeu zice insa celui rau: "Ce tot insiri tu legile Mele si ai in gura legamantul Meu,

22. Luati seama, dar, voi care uitati pe Dumnezeu, ca nu cumva sa va sfasii, si sa nu fie nimeni sa va scape.

Contextul versetului 1 din Ps. 50 este acel verset și nu multe altele sitate mult mai deparet de acest prim verset care nu au legatură cu acesta într-un psalm așa de complex.
Cine dorește se poate uita la vers. 2 din Ps. 50 "Din Sion ... strălucește Dumnezeu" vedeți că este vorba de strălucirea cerească și Sionul Ceresc. Deci aceste prime două versete din acest psalm definesc starea de mișcare a pământului prin "chemarea de către Cel Sfânt" din punct de vedere ceresc, adică vazute din Cer.
În versetul 3 definește venirea lui Dumnezeu prin exprimarea "Dumnezeul nostru vine" și versetul 5 la care face referire în postarea citată expune porunca care se va da la Îngeri pentru a strânge pe cei credincioși prin textul imperativ "Strângeți-Mi pe credincioșii Mei...". Pentru a vedea concret Matei 24:31 ne lămurește "El va trimite pe îngerii Săi cu trâmbița răsunătoare, și vor aduna pe aleșii Lui din cele patru vânturi, de la o margine a cerurilor până la cealaltă". Deci versetul 5 nu se adresează deloc oamenilor, nici poporului său, ci îngerilor. Celelalte versete expuse (7, 15, 16, 22) sunt total străine contextului versetelor 1 și 2 din Psalmul 50.

ioan olah a scris in postarea nr. 15306:
Versetul 1 din Psalmul 50 niciodata nu poate anula aceste versete

Iosua 10
13 Și soarele s-a oprit, și luna și-a întrerupt mersul,

Iov 9
7 Poruncește soarelui, și soarele nu mai răsare;

Iov 31
26 , luna când înainta măreață,

Psalmi 19
5 Și soarele, ca un mire, care iese din odaia lui de nuntă, se aruncă în drumul lui

Ecclesiast 1
5 Soarele răsare, apune și aleargă spre locul de unde răsare din nou.

Isaia 38
8 s-a pogorât soarele Și soarele s-a dat înapoi

Naum 3
17 răsare soarele, zboară,

Habacuc 3
11 Soarele și luna se opresc în locuința lor,

Versetul 1 din Psalmul 50 nu anulează pe celalte expuse (Iosua 10, Iov 9, Iov 31, Psalmi 19, Ecclesiast 1, Isaia 38, Naum 3, Habacuc 3), ci doar ne învață cum se vede relativitatea miscării "pământului" văzută din Cer. Cred că aprofundarea postătii nr. 8999 ar ajuta la înțelegre.

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Lucia
17016. Postat la 19/02/2012 18:36 - 4825z11h56m
Frate lnedelea, eu iti voi raspunde sincer la "toate" nedumeririle tale, insa cinstit va fi sa imi raspunzi si tu la intrebarile mele, nu crezi?

Dovada biblica/ ca soarele se gaseste in miscare:

1"...Opreste-te, soare, asupra Gabonului, Si tu, luna asupra Aialonului!"(Iosua 10:12)
Eu acest verset il voi explica pe intelesul tau acum:
Opreste-te, lnedelea, prin Italia. Asta inseamna ca te misti, mergi, calatoresti, nu?
Apoi Psalmul 19 ne arata clar ca soarele se misca...
Soarele si luna in mersul lor fac alternanta dintre noapte si zi, arata vremile(anotimpurile)si ne este ghid calendaristic(arata zilele si anii).(Genesa 1.14)
Daca dovezile mele nu iti sunt destul de clare, voi reveni cu altele...

2.Iata explicatia versetului 1 din Psalmul 50:
"Dumnezeu, da, chiar Dumnezeu Domnul a vorbit si a chemat pamantul , de la rasarit pana la asfintitul lui."
In primul rand, dragul meu,
cand citesti Biblia nu te axezi pe un singur verset, ci pe un context in ansamblu, nu putem lua ce ne convine , ci luam tot...
Asa ca introducerea Psalmului 50 cu 1 vrea sa ne spuna cu alte cuvinte:" Dumnezeu a chemat tot pamantul ca sa ii vorbeasca, pamant insemnand "toti oamenii" de la un capat la celalalt al pamantului(rasarit-asfintit).
Contextul nici pe departe nu ne vorbeste de miscarea de rotatie a pamantului sau macar de univers, natura, insa astept lamuriri in acest sens.

lnedelea
17026. Postat la 21/02/2012 00:10 - 4824z6h21m
Lavinia1 a scris în postarea nr. 16925:
Multa Pace ,da ....intrebarea din Iov ,,Cunosti tu legile cerurilor sau tu ii oranduiesti stapanirea pe pamant?,,
Nu! eu nu le cunosc in totalitate nici nu pretind ca le cunosc ,Cel ce cunoaste toate lucrurile este Creatorul tuturor lucrurilor ,noi suntem creatia manii lui ,nu ne putem ridica la rang de intelepciunea Lui atat de mare..
La scoala copilasii nostrii invata ca Pamantul se misca ,asa am invatat si eu pana acum, si asa invata generatii intregi de oameni,dar daca nu este asa cum suntem invatati de Ministerul cercetarii si invatamantului?.

Mă bucur că s-a început cu întrebarea care Dumnezeu i-a adresat-o la Iov în cap. 38:33 "Cunoști tu legile cerului?". Din aceasta deducem că cerul are legii iar dacă privim al Ieremia 33:25 "Așa vorbește Domnul: ... dacă n-am așezat legile cerurilor și ale pământului" deducem că Dumnezeu a pus legi și pentru pământ. Acum se poate deduce foarte ușor faptul că pământul este în mișcare, că dacă era static nu avea nevoie de legi. Mai mult, putem vedea explicit că legile pământului sunt ale lui Dumnezeu și nu a Ministerului Educației, minister care se străduiește să afle cât mai multe din aceste complexe legi prin oamenii de știință.

Si totusi am o intrebare ...Daca soarele pe timpul lui Iosua s-a oprit si nu s-a mai grabit sa apuna o zii intreaga ,asta inseamna ca s-a dublat aceea zii?

Conform cu Geneza 1:5, 8 o zi este definită de două apusuri de soare. Faptul că durata acelei zile a fost mai mare nu înseamnă că ziua s-a dublat.

Si s-a oprit soarele si luna .....acum o alta intrebare ce se intampla cand soarele si luna se opresc in acelasi timp?

Nu s-a întâmplat nimic pentru că au fost oprite de Dumnezeu "care ține toate lucrurile cu Cuvântul puterii Lui" - Evrei 1:3 (dacă am ințeles eu bine ce ați vrut să întrebați).

Lucia a scris în postarea nr. 17002:
Sa inteleg ca cei ce nu CRED in spusele oamenilor de stiinta trebuie sa se echipeze bine si sa mearga pe luna sau in cosmos...

Nu este obligatoriu ca cineva să meargă în Cosmos pentru a se convinge că pământul se rotește. Fratele Nică a dat deja un exemplu practic în postarea nr. 15361. Cine nu e convins de mărturia adevărată a fratelui nostru, poate să se urce într-un avion ca să se convingă.
Și dacă acest "experiment" în consideră prea scump, poate încerca altul mai ieftin și accesibil la mai multă lume:
În 31 decembrie a fiecărui an, dacă cineva din Europa deschide un televizor pe un program de știri internațional de gen CNN care realizează transmsii în direct, poate vedea progresiv în timp după rotația pământuilui sarbătorirea cu artificii a intrării în noul an începând din Țara Soarelui Răsare (Japonia) până pe coasta vestica a SUA.

"...Opreste-te, soare, asupra Gabonului, Si tu, luna asupra Aialonului!"(Iosua 10:12)
Deci, voi sustineti ca acest cuvant nu este adevarat, de cine este insuflat?

Da, este adevărat deoarece Iosua era pe pământ în momentul în care a dat prunca, iar de pe pământ așa este corect ""...Opreste-te, soare!". Dacă era în cer trebuia să spună: "...Opreste-te, pământ!" (aceasta înseamnă relativitatea mișcării).

Asa cum Iov nu a fost in cosmos sau pe luna si totusi stia ca pamantul este spanzurat pe nimic

O astfel de afirmație exclusivistă că Iov nu a fost în cer e mai greu de crezut sau ca nu avea informații de acolo atâta timp cât în capitlul 1:7 din cartea Iov este descris un dialog care îl are Dumnezeu cu Satana care se întorcea "De la cutreierarea pământului și de la plimbarea pe care a făcut-o pe el."

Lucia a scris în postarea nr. 17016:

Dovada biblica/ ca soarele se gaseste in miscare:

1"...Opreste-te, soare, asupra Gabonului, Si tu, luna asupra Aialonului!"(Iosua 10:12)
Eu acest verset il voi explica pe intelesul tau acum:
Opreste-te, lnedelea, prin Italia. Asta inseamna ca te misti, mergi, calatoresti, nu?
Apoi Psalmul 19 ne arata clar ca soarele se misca...
Soarele si luna in mersul lor fac alternanta dintre noapte si zi, arata vremile(anotimpurile)si ne este ghid calendaristic(arata zilele si anii).(Genesa 1.14)
Daca dovezile mele nu iti sunt destul de clare, voi reveni cu altele...

Am mai explicat deja: pentru o persoană care privește de pe pământ soarele se mișcă. Pentru o persoană care privește din cer se miscă pământul. Sper ca acum s-a înțeles relativitatea miscării.

Lucia a scris în postarea nr. 17016:
2.Iata explicatia versetului 1 din Psalmul 50:
"Dumnezeu, da, chiar Dumnezeu Domnul a vorbit si a chemat pamantul , de la rasarit pana la asfintitul lui."
In primul rand, dragul meu,
cand citesti Biblia nu te axezi pe un singur verset, ci pe un context in ansamblu, nu putem lua ce ne convine , ci luam tot...
Asa ca introducerea Psalmului 50 cu 1 vrea sa ne spuna cu alte cuvinte:" Dumnezeu a chemat tot pamantul ca sa ii vorbeasca, pamant insemnand "toti oamenii" de la un capat la celalalt al pamantului(rasarit-asfintit).
Contextul nici pe departe nu ne vorbeste de miscarea de rotatie a pamantului sau macar de univers, natura, insa astept lamuriri in acest sens.

Am explicat deja în postarea nr. 17011.

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Nica Schirod
17027. Postat la 21/02/2012 04:09 - 4824z2h23m
Bună dimineața și multă Pace de la Domnul.

Din nou îmi bag nasul unde nu-mi fierbe oala sau poate îmi fierbe, nu știu precis, însă ce știu că știți cum stau lucrurile, însă fariseismul din noi vrea să demonstreze că vezi Doamne, suntem mai catolici decât Papa.
Se vede că vrem să demonstrăm, că atât de mult credem ce este scris în Biblie, că poate să zică oricine ce ar zice, dacă așa-i scris îi scris și gata și eu/tu atât credem și mai mult nimic.
Întreb: Cine a zis că s-a oprit soarele, Dumnezeu sau omul ?

Pentru o mai bună înțelegere, hai să vorbim ceva ce avem la îndemână, să vedeți cum vorbim noi ăștia care zicem că vorbim numai adevărul și Doamne ferește nu mințim.
Cred că toți avem ceas la purtător și nu numai, dacă mergem la cineva și stăm puțin mai mult, când ne uităm la ceas, cam cum zicem?, nu zicem; vai ce fuge ceasul, fi atent cât îi ..., întreb; spunem drept sau mințim, ați văzut în viața voastră un ceas fugind, sau zicem; ce repede a trecut vremea, întreb trece vremea, sau trecem noi prin vreme?
Încă o problemă, hai să citim un verset: Și dacă zilele acelea n-ar fi fost scurtate, nimeni n-ar scăpa; dar, din pricina celor aleși, zilele acelea vor fi scurtate. Matei 24:22.

Cum credeți ca acele zile vor fi mai scurte?, va umbla Dumnezeu la toate ceasurile și le va regla ca să țăcăne mai repede? Nu credeți că ceasurile vor fi reglate așa cum sunt, numai ziua va fi mai scurtă?
Acuma eu aș fi îndreptățit să zic așa: Îi scris că ziua va fi mai scurtă, sigur că ceasurile vor țăcăni mai repede, dacă eu zic așa înseamnă că ăsta-i adevărul sau mint?
Încă un lucru, dovedesc că noi nu credem și facem numai ce îi scris în Biblie, facem atât de multe lucruri care nici nu sunt pomenite în Biblie, de pildă tu care citești pe internet, ști prin ce mijloace se face posibil acest lucru? te rog arată-mi unde este scris în Biblie.
Unde ai găsit scris în Biblie , că omul va zbura și la peste 10 000 de metri înălțime și cu o viteză a sunetului? Unde ai găsit scris în Biblie, că vei scoate din buzunar o cutiuță micuță și prin ea vei vorbi cu cineva din America la 8 000 de km ca și cum ai fi la 3 metri de el?

Întreb încă odată și aștept răspuns, consistent și sus tenabil: A vorbit Dumnezeu că soarele umblă și pământul șade pe loc, sau omul?

Gândire plăcută fără FARISEISM!!!

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat RE: Ș
Lavi
17030. Postat la 21/02/2012 07:46 - 4823z22h46m
lnedelea a scris:
Mă bucur că s-a început cu întrebarea care Dumnezeu i-a adresat-o la Iov în cap. 38:33 "Cunoști tu legile cerului?". Din aceasta deducem că cerul are legii iar dacă privim al Ieremia 33:25 "Așa vorbește Domnul: ... dacă n-am așezat legile cerurilor și ale pământului" deducem că Dumnezeu a pus legi și pentru pământ. Acum se poate deduce foarte ușor faptul că pământul este în mișcare, că dacă era static nu avea nevoie de legi. Mai mult, putem vedea explicit că legile pământului sunt ale lui Dumnezeu și nu a Ministerului Educației, minister care se străduiește să afle cât mai multe din aceste complexe legi prin oamenii de știință.

Multumesc, frate Inedelea pentru raspunsuri ,intradevar Ministerul educatiei prin oamenii de stiinta ,descopera copiilor la scoala lucruri esentiale care sa le prinda bine in viata .
Unii copii nu sunt invatati de parintii lor aceste notiuni elementare cum ar fii ,,de unde rasare soarele?,, dar iata ca la scoala invata cum sa se orienteze ,cum sa foloseasca o busola si multe alte lucruri.

Multi oameni care nu au avut parte de o educatie in cadrul scolii nici macar nu au idee de unde rasare soarele , darmite incotro apune.... aceasta categorie de oameni nu pot da invatatura copiilor lor.
Si totusi atat Soarele ,Pamantul si Luna au legi clare cat si apele marilor totul este bine determinat in UNIVERS.
Spre exemplu Soarele.
In fiecare zi Soarele apare din aceeasi parte a orizontului spunem ca el rasare.
Partea de orizont de unde rasare soarele se numeste rasarit sau est.
De dimineata pana la pranz ,Soarele urca pe cer .
La amiaza ,el se afla in punctul cel mai inalt ,deasupra liniei orizontului .
Aceasta parte de orizont din dreptul soarelui se numeste miaza zi sau sud.
De la amiaza Soarele incepe sa coboare spre partea opusa a rasaritului ,pana dispare sub orizont .

Spunem ca Soarele apune ,iar partea de orizont unde apune soarele se numeste apus sau vest.
Partea de orizont opusa celei de miazazi se numeste miazanoapte sau nord.
Estul,Vestul,Sudul si Nordul,aflanduse intodeauna in aceleasi parti ale orizontului,constituie puncte principale de orientare sau puncte cardinale.

lnedelea a scris:
Conform cu Geneza 1:5, 8 o zi este definită de două apusuri de soare. Faptul că durata acelei zile a fost mai mare nu înseamnă că ziua s-a dublat.

Da multumesc si pentru acest raspuns .

lnedelea a scris:
Nu s-a întâmplat nimic pentru că au fost oprite de Dumnezeu "care ține toate lucrurile cu Cuvântul puterii Lui" - Evrei 1:3 (dacă am ințeles eu bine ce ați vrut să întrebați).

Da ati inteles bine intrebarea ,multumesc .

Lucia
17031. Postat la 21/02/2012 09:24 - 4823z21h8m
Frate lnedelea, ce ai scris...ai mai scris, insa parerile tale nu sunt dupa Cuvant, asa ca nu omul a facut Legile Universului din care face parte si Pamantul, ci Dumnezeu care spune ca nu le vom intelege...
Am invatat si eu fizica la scoala, insa Creatorul este Fizicianul-fizicienilor, mai mare decat toti!
Apoi frate Nica sustinerea mea ferma nu trebuie sa va nacajeasca si sa ma catalogati printre farisei numai pentru faptul ca nu va dau dreptate.

Imi place postarea ta Lavi:
"Soarele rasare", "soarele urca", "soarele incepe sa coboare"...este intr-o continua miscare, ai dreptate!
Daca Biblia este scrisa prin ochii lui Dumnezeu, El este omni-prezent si vede si cum vedem noi de pe pamant...deci ar fi putut spune: Opreste-te, pamant!
Pentru ca eu care am construit si trenul si am sadit si pomii, cand calatoresc, nu spun: Opreste-te, pomule! Ci spun opriti trenul!(relativitatea miscarii)Pentru ca cunosc adevarul, ar fi absurd sa sustin contrariul doar din cauza ca asa se vede din tren.
Asa este si cu Dumnezeu, nu ar fi lasat sa se spuna ca soarele se misca daca el sta.Pentru ca El este ADEVARUL.

emylas
17032. Postat la 21/02/2012 10:02 - 4823z20h29m
Sa fie pace!
Oare cine dintre noi comenteza aici,impins de un spirit fariseic?Mosu Nica,nu te contrazic,dumneata cunosti mai bine,pe ceilalti,si felul lor de a fi.Eu daca sunt fariseu,recunosc,miar parea bine sa fiu,da unul credincios.
Dar sa revenim,la legile pamantului.As vrea sai spun sorei Lavinia,ca acest lucru,ca sa stea soarele in loc,a fost un lucru nemai auzit.Aceasta lucrare e supranaturana,asa dar doar Domnul putea sa faca asa ceva,fara sa afecteze legile care-i guverneaza.Insa si eu sunt tot asa de nedumerit ca si tine,si ma gandesc,dar limitele imi sunt prea inguste sa pot pricepe.Fratele Inedelea,a spus el ceva bine,ca la Domnul,toate sunt cu putinta.Si atunci mam gandit sa va spun.Cum sa putut,sa se faca un drum prin Marea Rosie?Care stim,ca si ea e in miscare.Alta minune.Cum sa putut sa se opreasca apele Iordanului,asa incat cele de jos,sa se duca in cursul lor,iar cele de sus sa nu mai curga?Cele de sus,stateau pe loc,oprindu-le,un stavilar pus de Domnul,dar care puteai vedea apa,in valtoarea ei.Ce sa intamplat,cu apele de sus,sau strans,gramada?. In problema cu oprirea Soarelui,e un pic complicata,zic eu pana la rezolvare.In timp ce Iosua si armata lui,sau poporul lui,au vazut acea minune,celelalta popoare nu au bagat de seama.Adica pentru ceilalti ziua in cauza,se derula in mod normal.Dar,un lucru mi sa pare,mie in neregula,de fapt mai multe.Unu ar fi.Cat timp,sa oprit soarele?Aroape o zi intreaga!Lavinia are dreptate.Sa dublat ziua.Poate nu,poate da.Daca soarele a stat,pe loc la Iosua,la celelalte popoare,nu,atunci cum ne putem explica,acest lucru?Ramanem la o minune Divina si atat.Dar,mai este o problema.Sa oprit si luna.Poate in acea zi era vizibila luna.Deci a fost necesar,ca doua corpuri ceresti,sa stea pe loc,asa ca minunea a fost dubla.Dar daca ziua nu sa dublat,inseamna ca,nu fost nici o minune.Nu vi sa intamplat,ca intro zi de vara,sa vi se para ca soarele nu se grabeste apuna?Sau ca trece foarte greu?.Acum,daca sustinem ca,soarele se invarte,sustinem si ca el sa oprit.Cei care sustinem ca pamantul se roteste,sustinem ca,pamantul sa oprit,si luna,iar soarele a stat in cortul lui.Este asa ori nu?
Asa dar,nu Dumnezeu a zis,ci Iosua,sa se oprea soarele.
Dar avem un alt caz in care vorbeste Domnul.
"Si Isaia a zis:,,Iata,din partea Domnului,semnul dupa care vei cunoaste ca Domnul va implini cuvantul pe care la rostit: ,,Cum vrei:sa treaca umbra peste zece trepte inainte,sau sa dea inapoi cu zece trepte?"....,,Atunci Isaia,prorocul,sa rugat Domnului,si Domnul a dat cu zece trepte inapoi umbra din locul in care se pogorase pe cadranul soarelui lui Ahaz."
Aici Domnul vorbeste,cu sa faca aceasta minune,in ceea ce consta,ori sa dai soarele inapoi,ori inainte;,ori sa rotesti pamantul inainte ori inapoi.Prin cadran,inteleg un instrument de masurat timpul,cu ajutorul soarelui,iar umbra,proiectata pe cadran indica,ora.Acum,ce sa intamplat aici,intrun mod fizic?Sa dat pamantul inapoi?Sa dat soarele?Dar ca sa ajungem la un consens,ca la adevar niciodata,asa ca uni sustin,si asa vor ramane ca soarele se invarte,iar alti ca pamantul iar nu soarele,eu spun sa lasam cele scrise in Biblie,si de cei care leau vazut cum leau vazut si sa ne aducem aminte de versetul din Daniel 12:4,9.
,,Tu insa Daniele,tine ascunse aceste cuvinte,si pecetluieste cartea,pana la vremea sfarsitului.Atunci multi o vor citi,si cunostinta va crest"...,,El a raspuns:,,Du-te Daniele!Caci cuvintele acestea vor fi ascunse si pecetluite pana la vremea sfarsitului.
Sa aveti pace intre voi!

ioan olah
17033. Postat la 21/02/2012 10:06 - 4823z20h25m
Pacea Domnului Isus Hristos !

nicaschirod

Postări: 605

Întreb încă odată și aștept răspuns, consistent și sus tenabil: A vorbit Dumnezeu că soarele umblă și pământul șade pe loc, sau omul?

Gândire plăcută fără FARISEISM!!!

Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, (2Tim.3:16)

Fratilor cei care credeti mai mult in ce spun oamenii de stiinta decit in Scriptura care este Insuflata de Dumnezeu,va dau un exemplu ce a declarat un astfel de om care a fost acolo sus si care crede la fel ca voi ca Pamantul se invarte :

Din pacate, Iuri Gagarin, la revenirea din misiunea executata in Cosmos a tinut o conferinta de presa, in care a prezentat elementele misiunii sale si a tinut sa precizeze: "Eu nu l-am intalnit pe Dumnezeu in Cosmos!"

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
emylas
17035. Postat la 21/02/2012 17:47 - 4823z12h44m
Sa fie pace.
Pentru un om ce nu avea credinta in suflet,si iubirea de Dumnezeu,mi se pare o afirmatie destul de corecta.Poate se astepta sa vada tronul lui Dumnezeu,dinclo de bolta albastra,si a ramas inselat in asteptarile sale.Noi daca am merge L-am vedea pe Dumnezeu?Nu categoric nu.Noi invatam sa-L vedem pe Dumnezeu in lucrurile create de El.Sa vedem dragostea Sa,caracterul Sau plin de bunatate,indurare,dreptate.Dar sa-L vedem,asa cum ne uitam unii la altii,nu se poate.Oare cate lucruri,ne sunt de mare folos azi,descoperite de oameni,care nu-L recunosc pe Dumnezeu ca si Creator,dar nici nu cred in existenta Sa.
Adoptand ceea ce ei au descoperit,fie el curentul electric,telefonul,netul,etc,inseamna ca noi ne lepadam de Dumnezeu.Pentru ca cei ce leau descoperit,poate cine stie ce lucruri nelegiuite fac,sau cine stie ce afirmatii fac despre Dumnezeul pe care noi iL slujim.Ma gandesc,ca e destul de important acest subiect,si probabil vom medita la el.Cine stie,poate intro zi,vom da la gunoi,leptopul,telefonul,etc.
Sa fie pace,si iubire.

Lucia
17039. Postat la 21/02/2012 19:05 - 4823z11h26m
Frate Emil, aici se vorbeste de pamant si soare, nu?
Hai, sa nu deviem de la subiect, daca nu suntem de acord in unele privinte cu oamenii de stiinta, aici...miscarea de rotatie, nu inseamna ca le detestam lucrurile bune si folositoare, pentru ca si asta este o absurditate.
Ci sa revenim si sa spunem mai bine asa:
"Cu cine ma veti asemana ca sa fiu deopotriva cu el?"
Zice Cel Sfant.
"Ridicati-va ochii si priviti!
Cine a facut aceste lucruri?
Cine a facut sa MEARGA dupa numar ,in sir, ostirea lor?
El le cheama pe toate pe nume; asa de mare e puterea si taria Lui, ca una nu lipseste.(Isaia 40:25-26)
Privind in sus cei ce credem in Dumnezeu, ne dam seama de maretia Lui.Slavit sa fie Domnul!

Nica Schirod
17041. Postat la 22/02/2012 07:58 - 4822z22h33m
Hei sus la treabă că soarele îi sus .

Sfinților care nu credeți nimic, numai ce-i scris în Biblie, de ce nu răspundeți la întrebări, nu credeți că așa ar fi frumos?, sau de sfinți ce sunteți, vedeți numai pe orizontalitatea voastră, la noi ceilalți care ne mai uităm și la ce a făcut Dumnezeu prin puterea și înțelepciunea Lui, cum a așezat toate lucrurile, cum respectă toate Legea care le-a fost dată.
Mai pun pentru a N oară, întrebările, poate acum după ce v-am făcut cu ou și cu oțet îmi veți răspunde, dar vreau acum amănunțit ca pedeapsă că nu ați fost corecți în ce privește răspunsul la întrebări.

1) - Ce se întâmplă în timpul celor patru anotimpuri?
2) - Ce se întâmplă atunci, când este eclipsă de lună?
3) - Ce se întâmplă atunci când este eclipsă de soare?
4) - Ce se întâmplă când eclipsa este în diferite zone de pe glob?
5) - De ce soarele nu răsare în același loc și vara și iarna?
6) - Soarele urcă și apoi coboară?
7) - Ce se întâmplă atunci când zilele vor fi scurtate, se vor regla și ceasurile?

Și nu mai pun întrebări aici, lecturați și conținutul pe care le-am întrebat pe parcurs și dacă va fi nevoie, voi reveni și cu ele, pentru ca să vă aduc aminte numai, că aveți și vă folosiți de nu multe, foarte multe lucruri de care nu pomenește Biblia nimic.
Ziceam să nu folosim fariseismul, dar văd că fariseismul este pe primul loc, este adevărat că fie care ere dreptul la opinie, dar de la opinie și până la a zice că numai tu ai dreptate, pentru că așa scrie, te-aș crede cacă nu ai folosi nimic ce nu este menționat în Biblie.
Aștept reproșuri și jigniri mai puține, dar aștept răspunsuri temeinice la întrebări, pentru că până acum s-a făcut vorbire destulă, dar s-a ocolit întrebările incomode.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

Lucia
17044. Postat la 22/02/2012 08:53 - 4822z21h39m
Din respect pentru varsta dvs. accept ...tot...
Si pentru ca credeti ca imi impun punctul de vedere , va dau oportunitatea sa va sustineti contrariul...De pamant si soare ne bucuram cu totii, dar cel mai mult de mantuirea venita sa ne uneasca in lantul dragostei Sale.

Lavi
17045. Postat la 22/02/2012 11:21 - 4822z19h11m
Frate Nica am să răspund eu la cateva intrebari puse de matale (mă refer la eclipse)asa cum am gasit scris si relatat de oameni care cerceteaza astfel de fenomene.

Pentru aceste intrebari 2 si 3 Eclipsele sunt in functie de modul in care sunt aliniate Soarele, Pămantul si Luna.

La intrebarea :2) Ce se intampla atunci cand este eclipsă de Lună?

Eclipsele pot fi: de Lună dacă Pămantul este situat intre Soare si Lună.

Eclipsele de Lună sunt posibile numai in perioadele de Luna plină.

La intrebarea3) - Ce se întâmplă atunci când este eclipsă de soare?

Eclipsele pot fi: de Soare daca Luna se afla intre Soare si Pamant.

Eclipsele de Soare nu se pot produce decat in perioadele de Luna noua.
Eu cam asta am inteles din relatarile cercetatorilor stintifici .

Nica Schirod
17046. Postat la 22/02/2012 11:39 - 4822z18h53m
Îți mulțumesc din inimă pentru respect, dar mai mult invidiez respectul tău în privința de a nu sări prin vorbe ca să muțesc eu, rămân entuziasmat de felul tău de acum care cred că te comporți sută la sută perfect, sper că și prin recunoașterea mea că te ai schimbat, va fi un imbold.
Acuma din respect pentru respectul tău, hai răspunde așa cum înțelegi la întrebările mele, eu am vorbit așa mai dur pentru că discuția mergea pe două extreme și nu cred că ar fi normal.

Hai să discutăm prin prisma amiciției complictându-ne unii pe alții, că dacă mergem numai pe extreme, ce sunt încurcate lucrurile, le încurcăm și mai tare, iar de pe margine se vede alt fel lucrurile, uitați-vă câți membrii suntem, dar câți vizitatori sunt și câți suntem implicați în a conlucra prin expunerile noastre, poate din cauza că noi mergem pe extreme fără a da drept de toleranță, îi facem pe unii să nu se implice de frica noastră.

Încă odată mulțumesc de mintea ta de pe urmă, că-i super și Dumnezeu te va binecuvânta, acuma undă verde la răspunsurile pe care le aștept de la tine, dar cu minte asta. HA; HA!?,.

Aurelc
17068. Postat la 23/02/2012 14:30 - 4821z16h1m
Din câte îmi aduc aminte, eu am mai postat la subiectul acesta. Am subliniat că părerea mea este că dacă dorim să explicăm fenomenele științifice și legile universului cu Biblia e ca și cum am vrea să cadă zăpadă vara - vorba înțeleptului. Adică nu se cade, nu se potrivește dragilor...

Biblia nu e nici manual de științe naturale. N-are rost să vrem s-o scotocim și să aflăm de ce artacția gravitațională este de anumite valori, și cum se formează, și ce Astru îl atrage pe celălalt, etc. În felul acesta s-ar putea găsi răspunsuri la întrebarea centrală a acestui subiect.
Din partea mea poate crede oricine că omul se trage din maimuță, sau că nu există Dumnezeu. Este opțiunea lui, dar asta nu mă va determina să aștept răspunsul cu exactitate la orice întrebare în Biblie. Din Ea aflu că Dumnezeu a dat legi tuturor planetelor din Univers și că nu vor fi călcate legile Lui. Dar dacă mă interesează aceste legi în detaliu, nu am decât să caut răspunsul despre ele acolo unde se poate afla.

Dacă facem neaparat uz de semantica bibliei și nu suntem atenți, vom ajunge să confundăm Soarele cu o persoană care fuge, are picioare, are un cort unde se ascunde, etc... Nici chiar așa..

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Lucia
17069. Postat la 23/02/2012 15:53 - 4821z14h38m
Frate Ovidiu, si eu cred ca nu trebuie sa amestecam lucrurile, insa daca la stiintele naturii ne-a invatat ca omul se trage din maimuta si se sustine teoria evolutiei, de unde noi sustinem contrariul?

Asa si aici, avem dreptul sa ne punem intrebari cu privire la pamant si cer:
"Nu stiti?
N-ati auzit?
Nu vi s-a facut cunoscut de la inceput?
Nu v-ati gandit niciodata la intemeierea pamantului?"(Isaia 40:21)

Si crede-ma, daca dorim raspunsuri cu privire la forma pamantului, la stratul atmosferic , la cursul apelor, la fauna si flora, la animale si la multe alte lucruri ...le gasim in Biblie. Citind Psalmul 104 , vom citi Psalmul naturii...nu poti sa nu exclami: Mare este Dumnezeu!

Iov, 2 Imparati, Amos, Isaia ni se vorbeste despre constelatii, Gainusa, Orionul, Ursa Mare, Arcturus, Closca cu puii, despre semnele Zodiacale, Despre Luna si Soare, intr-un cuvant despre Astrologie...nu le putem confunda , nu le putem metaforiza.

In Biblie gasim geografia si istoria Israelului si a multor popoare...numai ca trebuie sa intelegem acest lucru studiind, apoi vom cunoaste oamenii si munca lor in anumite perioade, viata sociala a acestora, indeletnicirile lor, agricultura, medicina, comertul, educatia, calatoriile si transportul.
In Cuvant gasim unitatile de masura(bani, greutati si masuri)
Ne vorbeste de razboaie , arme si razboinici.
Odata intr-un cerc de tineri am pus urmatoarea intrebare:
"Cate facultati a facut Solomon si care dintre toate ingineriile pamantului le-am putea enumera in viata lui?"
Va rog si pe voi sa meditati la acest lucru.
As vrea sa va spun ca Biblia in esenta ei cuprinde tot ce vrei, o intelepciune care intrece cu mult intelepciunea omeneasca.
Diferenta o vom face doar atunci cand o vom citi in intregime si ii vom intelege sfaturile.
Oamenii de stiinta daca ar studia Biblia ar spune ca Eclesiastul:
"Ce a fost , va mai fi , si ce s-a facut ,se va mai face, nu este nimic nou sub soare."
Asa ca dragilor,
vorba Domnului Isus: Nu am face nimic daca nu ni s-ar ingadui sa facem...

dumitruvartolomei
17078. Postat la 23/02/2012 22:07 - 4821z8h25m
Fraților observăm că ceva se învârte, Dumnezeu știe mai bine!

Lăudat să fie Domnul!
Pagina 3 din 4 < 1 2 3 4 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19192599 vizite unice Powered by PHP-Fusion