Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
12169. Postat la 22/06/2011 13:51 - 5064z9h28m
Inimile dumneavoastre să fie pline de Pace bunătate și dragoste sfântă.
Soră Lucia și restul, vă atenționez, că acum sunt bine dispus, mai ales din cauză că am citit mai sus ce a scris sora Lucia, pe care o rog să mă înțeleagă, că am de gând, să/și glumesc puțin, dar acum vorbesc foarte serios, iar după aceea......, soră Lucia te respect și, observ ineresul tău în acestă discuție, chiar dacă de multe ori, mai sari calul, cum ai făcut și mai sus, dar să ști că zic în sensul frumos al cuvântului și, chiar foarte bine faci, că numai așa putem merge înainte învăța și compara lucrurile pe care nu sau discutat.
Soră Lucia, din punctul meu de vedere, tu ai dreptate, dar ai și făcut o mică comfuzie, dar cu îngăduința ta și prin răbdarea ta, voi reposta versetul care aduce încurcătură și hai să îl rezolvăm, dar nu numai numai noi amândoi .... .
Iată versetul cu pricina, care avem ce gândi din pricina lui:
1 Corinteni 5:5 am hotărât ca un astfel de om să fie dat pe mâna Satanei, pentru nimicirea cărnii, ca duhul lui să fie mântuit în ziua Domnului Isus.
Citind acest verset, prin prisma celor scrise mai sus, să înțeleg că oxigenul care oxigenează sângele care circulă prin corpul meu, va ajunge mântuit !?.
Deci raportat la acest verset, noi luptăm pentru mântuirea duhului nostru și de aici rămâne întebarea, nu numai ce este duhul omului, dar cum este duhul omului, acuma este el persoană?, ce înfățișare are?, hai să mai analizăn și această încurcătură, să o definim și, să mergem mai departe.
Cu mult respect, moșu Nică care vă iubește și vă respectă foarte sincer !!!
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Frate Nica, este doar un punct personal de vedere, si este al meu!
Daca dupa parerea dvs. ,,am sarit calul",este foarte frumos sa-mi explicati in ce consta acest ,,salt",dupa cum am spus de foarte multe ori, vreau sa invat, eu sunt o persoana greu de convins, insa daca am ajuns sa fiu convinsa cu privire la ceva este OK...Asa ca eu raman la ce am scris, cu convingerea ca imi veti explica clar unde gresesc, Va multumesc!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Ce este "duhul omului" ?
12428. Postat la 02/07/2011 23:41 - 5053z23h38m
Șalom - Pace sfântă de la cel ce are multă și o dă la cine o dorește.
No bine, soră Lucică, eu îți spun de ce am zis că ai cam sărit calul, dar tu nu te supăra pe moșu , că nu am zis cu răutate, am zis în sensul frumos al cuvântului, dar voi reposta un mic fragment, din ce ai scris tu:
Duhul acesta ne-a facut sa fim vii, este Oxigenul din sangele nostru(oxigenul iese, sangele ramane).
Și acuma, concluzii; duhul omului este interes, credință, voință, decizie, puterea de înfăptuire și nu în cele din urmă faptele, iată unverset:
Apocalipsa 14:13 Și am auzit un glas din cer, care zicea: "Scrie: Ferice de acum încolo de morții, care mor în Domnul!" - "Da", zice Duhul; "ei se vor odihni de ostenelile lor, căci faptele lor îi urmează!
Sigur duhul nu este persoană distinctă, deocam-dată, pentru a ajunge mântuit, există două posibilități: 1. Credința și: 2. Faptele.
Pentru a putea să facem voia Celui Prea Înalt, prin cele două posibilități arătate mai sus, prin puterea noastră personală nu se poate, dacă am încerca prin puterea noastră, automat asta ar însemna că acceptăm ca cel rău (Lucifer) să ne călăuzească. Dar acceptând pe Duhul Sfânt să ia stăpânire peste, trupul nostru, peste duhul nostru, atunci totul se schimbă.
Dacă acceptați părerea mea, atunci trecem la CE ESTE DUHUL SFÂNT, cum se primește, ce este, cum lucreză, cum îl cunoaștem, că îi interesant să îl cunoaștem, pentru că este scris, că cel rău se poate preface în înger de lumină.
Dar aștept concluziile voastre, ca să mergem mai departe.
Multă Pace și liniște, vă doresc din toată inima.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Frate Nica eu sunt de acord cu ce ati constatat , un urma cercetarilor, si sunt dornic sa continuam cu restul problemelor.
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
12436. Postat la 03/07/2011 07:59 - 5053z15h21m
Proverbe 1; 23. ..............iată voi turna duhul meu peste voi, vă voi face cunoscut cuvintele mele............
Psalmul 94; 19 : Cănd gânduri negre se frământă cu grămada înlăuntru meu, mângâierile Tale îmi înviorează sufletul.
Psalmul 142;3: Când îmi este mâhnit duhul în mine, Tu îmi cunoști cărarea
Psalmul 143;4: Îmi este mâhnit duhul în mine, îmi este tulburată inima înlăuntrul meu. vs. 7: Grăbește de m-ascultă, Doamne! Mi se topește duhul: nu-mi ascunde Fața Ta!
Iov 32;8: Dar, de fapt, în om, duhul, suflarea Celui Atatputernic, dă priceperea
Toate acestea, și faptul că Pavel a fost în duhul, s-au cu duhul am fost cu voi, mă face să cred că duhul omului, e gândul omului.
Dacă duhul este mintea și Pavel a fost în duhul (după cum se susține în postarea anterioară), cum se explică faptul că au fost împrenă în 1 Cor 5:4 "În Numele Domnului Isus, voi și duhul meu, fiind adunați laolaltă ... "?
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Frate Nica, eu am vrut sa explic in mod pamantesc in ce consta acea suflare de viata, adica acea ,,respiratie", luam din aer Oxigenul(asa l-au numit oamenii), ce vi se pare anormal sa ii spunem pe nume suflarii in mod stiintific? Oxigenul ne tine vii, fara oxigen in creier , lesinam...intram in coma, murim, de fapt eu m-am gandit ce ar fi acea suflare. Apoi...aceasta suflare dupa parerea mea face sa functioneze creierul , doar instalata in noi suflarea , devenim fapturi vii(suflete vii) duhul lucreaza facandu-ne sa gandim ,vorbim...Este ca un conbustibil care ne face sa functionam.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
12457. Postat la 03/07/2011 19:01 - 5053z4h18m
Inedelea. E același lucru când spui celor de acasă , când ești plecat, că ești în comuniune cu ei, în rugăciune, în simțire, în duh. Se creează o așa împreună simțire de parcă sunteți una.
Așa v-am simțit eu când eram banată și voi mi-ați acordat iertarea. Erați chiar aici cu mine, vă simțeam că vă pasă. Gândul meu mergea la fiecare. Gândul era duh. Eu eram acasă și aveam doar posibilitatea să citesc ce scriați voi, vorbeam cu voi, toate în gând. N-ai călătorit niciodată cu duhul împreună cu Avraam când mergea cu Isaac spre muntele Moria?, sau cu Iosif în închisoare? sau cu Isus în Ghetsemani? Nu cred că am eu o problemă la cap, dar acest fel de viețuire caracterizează viața creștinului. Cu duhul poți fi oriunde.
Ai simțit asta vreodată?
Apropo! Ce ziceți e ceva normal? Nu mă lăsați în rătăcire!
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
12462. Postat la 03/07/2011 21:07 - 5053z2h12m
Eu am intalnit in biblie patru referiri la duhul si anume;
1. Duhul Sfant mai este numit si Duhul lui Dumezeu , Duhul lui Isus , Duhul adevarului
2. Duhul necurat mai este denumit si duhul rautati adica demoni
3. Duhul omului
-Psl. 32. 2 in duhul caruia nu este viclenie ( duhul=mintea ,gandirea ,judecata )
-Ecl 12.7 pana nu se intoarce duhul la Dumnezeu (duhul= suflarea de viata .)
4 Duhul animalelor (duhul=suflarea de viata)
Atunci cand citin in biblie si intalnim cuvantul duh trebuie sa intelegem la ce duh se refera . In functie de lucrarea pe care o savarseste este denumit cu un nume specific lucrari pe care o face .
Putem cerceta versetele amintite de domnul Nica cel din Zaharia 12 . 1 : Proverbe18 .4 : 1Corinteni 2.15 si putem vedea la ce fet de duh se refera fiecare in parte comparand cu cele patru referinte amintite mai sus .
Referitor la1 Corinteni 5: 3. Cât despre mine, măcar că n-am fost la voi cu trupul, dar fiind de față cu duhul, am și judecat, ca și când aș fi fost de față, pe cel ce a făcut o astfel de faptă.
4. În Numele Domnului Isus, voi și duhul meu, fiind adunați laolaltă, prin puterea Domnului nostru Isus,
5. am hotărât ca un astfel de om să fie dat pe mâna Satanei, pentru nimicirea cărnii, ca duhul lui să fie mântuit în ziua Domnului Isus.
-Pavel nu aputut fi present cu trupul (adica present fizic in acel loc ) dar duhul mintea , judecata lui a hotarat ce era de facut .
-v4 Corintenii find adunati impreuna pt a rezolva cazul , erau adunati in numele Domnului Isus , dar si gandul , lui Pavel era cu ei desi el nu era fizic in acel loc
-ce trebuia sa fie dat pe mana Satanei ? carnea . Care sunt faptele carnii (faptele firi pamantesti )? Galateni 5.19-21 printre aceste fapte sunt amintite curvia , preacurvia ,desfranarea . Deci Pavel nu cere ca acest om sa fie dat Satanei ( atunci sar contrazice cu biblia ,ca Isus a venit sa ne mantuiasca din imparatia Satanei ) .Atunci ce trebuia sa fie dat Satani ? nu omul ci faptele carni, adica acel madular care il tragea in pacat , sa fie lovit cu impotenta .
Ca duhul lui sa fie mantuit . Pai nu carnea si sangele va mosteni imparatia lui Dumnezeu , nu corpurile acestea bolnave .
Cu respect
Deconectat
12464. Postat la 04/07/2011 06:49 - 5052z16h31m
Și celui ce fură Îl rogi pe Dumnezeu să-i paralizeze mâinile, cel ai cărui ochii ademenesc, să orbească, celui ce plănuiește să ucidă, Dumnezeu să-i de-a o comoție cerebrală, cel ce nu vrea și nu vrea să urmeze învățăturile Bibliei să fie băgat la zdup până îi intră mințile în cap?
Atunci unde-i harul? Nu prin "forță majoră" se întorc oamenii de la căile lor greșite. Omul de bunăvoie își supune voința sa , voinței lui Dumnezeu, nu sub mutilate, agresiune fizică sau amenințare. Milă voiesc nu jerfe, spune Domnul.
Să ne întoarcem la Adam și Eva. Dumnezeu nu a făcut alți oameni ca să-i înlocuiască pe cei care nu s-au supus, ci i-a îmbrăcat.
Pavel i-a și condamnat fapta dându-i-o Satanei, dar omul rămâne cât mai trăiește să se îndrepte ajutat de frățietate pe drumul mântuirii.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
12465. Postat la 04/07/2011 08:52 - 5052z14h28m
Buna ziua
Doamna Valentina frumoasa latura atingeti . Acel caz din Corinteni spune ca a fost dat pe mana Satanei . Scripturile numesc practicile imorale fapte ale cărnii (Gal. 5:19; Col. 3:5). Creștinii sunt îndemnați să nu trăiască 'potrivit firii pământești' (Rom. 8:13). 'Nimicirea cărnii' ar putea fi deci înțeleasă ca o mortificare a dorințelor carnale. Ideea suferinței trupești, pe care adesea o aduce Satana, s-ar putea să fie și ea cuprinsă. Pavel numea propria sa suferință 'un sol al Satanei' (2Cor. 12:7). Satana este autorul bolii și al suferinței Ioan 9:2). Persoana nelegiuită urma să fie lăsată să sufere consecințele relei sale umblări. Deci Dumnezeu iarta dar suportam urmarile alegerilor noastre .
Pe cand ce amintiti dvs din Matei 5 e cu totul altceva , nu suntem dati pe mana Satanei, nu vorbeste de carne , de faptele carni care sunt multe , ci
aici ne sunt prezentate princiipile imparatiei lui Dumnezeu . Iar cotrast cu morala pe care carturari si fariseii o aveau Domnul Isus prezinta etica pe care trebuie sa o avem .
Evrei care se conduceau dupa niste Legi , ex , Legea morala a celor zece porunci , ei implineau aceste legi prin respectarea lor , Nu se inchinau la idoli ,sa nu preacurvesti , sa nu furi , am amintit doar cateva exemple . Acum pe muntele fericirilor Domnul nu ne cere sa ne scoatem ochiul sau sa ne taiem mana , ci patrunde mai profund la etica ,la intenti , la motivati , la interiorul fintei umane ,degeaba tin sabatul , nu preacurvesc , nu fur etc, daca eu in inima mea am ura , poftesc , am rautate si si...............multe . Consider ca religia lui Isus se ocupa de intentii , motivatii , de partea launtrica a omului .
Cu respect . Pace
Din acest motiv il acuzau pe Domnul Isus ca desfinteaza legea ca Domnul nu se ocupa de partea morala ci de etica .
Cu respect
Deconectat
12478. Postat la 04/07/2011 18:07 - 5052z5h13m
Să fie lovit cu impotență?
Pavel în nici-un caz nu s-a gândit la așa ceva.
Da, ai dreptate soră Lucia, m-aș bucura să se poată reveni la subiect. Clar că așa se întâmplă adesea, din dorința de a argumenta ceva, se dă un exemplu și de multe ori ceilalți se leagă de exemplul dat și se schimbă subiectul...
După părerea mea, în special în Biblia versiunea D. Cornilescu termenii duh și duh de viață și suflet și suflare de viață și încă câteva expresii sunt destul de confuz expuse și așa cum spunea și căutătorul trebuie să fim atenți foarte mult la contextul în care sunt folosiți acești termeni... La fel cum în perioada V.T și chiar și după aceasta, existau opinii și deci expuneri diferite asupra vieții de după moarte. Saducheii nu credeau în înviere, în îngeri iar fariseii credeau; etc.
Deci și conceptele acestea cu duhul sau sufletul omului difereau între ele.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
12523. Postat la 06/07/2011 22:30 - 5050z0h49m
Să ne copleșească pacea lui Eșua ha Mașia - Isus Mesia.
Mergem mai departe cu misterele, de fapt mântuirea duhului, după ce carmea este nimicită, sigur se merge în paralel cu discuția începută de fratele Giță (Căutătorul), la rubrica: 2 Corinteni 5.
Eu mai postez câte-va versete, care face trimitere la duhul omului ? ! .
2 Corinteni 5: 1. Știm, în adevăr, că, dacă se desface casa pământească a cortului nostru trupesc, avem o clădire în cer de la Dumnezeu, o casă, care nu este făcută de mână ci este veșnică.
2. Și gemem în cortul acesta, plini de dorința să ne îmbrăcăm peste el cu locașul nostru ceresc,
3. negreșit dacă atunci când vom fi îmbrăcați nu vom fi găsiți dezbrăcați de el.
4. Chiar în cortul acesta deci, gemem apăsați; nu că dorim să fim dezbrăcați de trupul acesta, ci să fim îmbrăcați cu trupul celălalt peste acesta, pentru ca ce este muritor în noi, să fie înghițit de viață.
Am ajuns la concluzia, că din nou, trebuie să punem capul la contribuție, deci duh = trupul celălalt, poate reușim să dezlegăm acest mister și tot-odată să contribuim și la rubrica deschisă de fr. Giță.
Cel Prea Înalt, să ne lumineze, ca să cunoaștem adevărul.
Și multă pace.
Si daca Hristos este in voi,trupul este mort din pricina pacatului, dar duhul este viata, din pricina dreptatii.Si daca Duhul Celui ce a inviat pe Isus dintre cei morti va invia si trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Sau care locuieste in voi.(Romani 8:10-11)
Deconectat
12541. Postat la 08/07/2011 07:26 - 5048z15h53m
Frate Nica, citatul este din 2 Corinteni, nu de alta dar la 1 Corinteni 5 e altă dandana.
Duhul nu poate să fie trup. Trupul e lut, și se duce-n lut.
Duhul nu este = trupul celalalt, ci el va locui in trupul ceresc!
Deconectat
12554. Postat la 08/07/2011 19:32 - 5048z3h47m
Șalom - Pace Sfântă.
Mulțumesc frumos soră Valentina, pentru atenționare, da , aveți dreptate.
Mai întăi vreau să repostez versetele de mai sus, apoi formulez o discuție.
2 Corinteni 5: 1. Știm, în adevăr, că, dacă se desface casa pământească a cortului nostru trupesc, avem o clădire în cer de la Dumnezeu, o casă, care nu este făcută de mână ci este veșnică. 2. Și gemem în cortul acesta, plini de dorința să ne îmbrăcăm peste el cu locașul nostru ceresc,
3. negreșit dacă atunci când vom fi îmbrăcați nu vom fi găsiți dezbrăcați de el.
4. Chiar în cortul acesta deci, gemem apăsați; nu că dorim să fim dezbrăcați de trupul acesta, ci să fim îmbrăcați cu trupul celălalt peste acesta, pentru ca ce este muritor în noi, să fie înghițit de viață.
Doresc să văd părerile dumneavoastre, versetul 3, eu aici înțeleg că trupul acela ceresc, este și el îmbrăcăminte, acum aici.
După ce trecem de hopul acesta, mergem și o să vedem mai departe ce este de fapt duhul omului.
Și soră Valentina, să știți, că eu nu lupt ca să îmi susțin părerile, vin cu argumente, pentru o discuție amiabilă, cu respect, dar cu dorința de a afla adevărul, atât eu cât și alții, eu încerc să merg cu pași mici, cu argumente mari, ca să învățăm, ca atunci, când suntem în fața cui-va, care vrea să caute cu orice prețnod în papură, așa cam ca dumneavoastră, care veniți cu de toate, numai cu Biblia nu, să știm ce să răspundem, dar mai ales să înțelegem ce suntem noi de fapt, că ne naștem fără să vrem, nu ne putem alege părinții, sexul, culoarea, trăim așa cum vedem, și murim când ne place cel mai mult să trăim.
Aștept comentarii, dar cu Biblie, nu povești, ci discuții în urma cercetării versetului 3, mai ales, Vom fi îmbrăcați, dacă nu vom găsi dezbrăcați.
Multă pace și un Sabat plin de bucurii.
Ca sa intelegem versetele de la 2Corinteni ar fi fost necesar sa se scrie si versetul 5 si de ce nu, sa se citeasca tot contextul.
Putem rastalmaci cum vrem noi Cuvantul , ba chiar sa-L aratam dupa cum vrem noi, dar ADEVARUL ramane unul singur.
Versetul 5 spune: ,,Si Cel ce ne-a facut chiar pentru aceasta este Dumnezeu , care ne-a dat arvuna Duhului."
Arvuna Duhului este Duhul Sfant cu care am fost botezati ,El in noi a creat acel trup launtric, spiritual, duhovnicesc care ne va transforma la inviere.
Acest corp ceresc este din insusi Dumnezeu pentru ca este din Duhul Sfant care schimba firea noastra prin Legea Duhului de viata.
Duhul omului este duhul omului natural, pamantesc, cel care se vede dinafara, pe cand cel dinauntru este creat prin Duhul Sfant.
Asa cum a spus si fratele Ovidiu daca nu distingem bine ce vrea sa spuna Cuvantul putem face foarte usor confuzii.