"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
Eu cred,ca printre alte daruri pe care ni lea daruit,este si acesta al iertari.Cred ca fiecarui om ia daruit acest dar,din abundenta dar fiecare iarta dupa cum hotaraste,mai mult sau mai putin.Asa cum spunea sora Lucia,despre fata dumneaiei,trebuie sa ai un tel,o motivatie,un scop atat de sus,de inalt,de puternic incat sa,domine orice ar putea intra in sfera ta de pace si sa te tulbure.Si oricum aceste armate vor incerca tot timpul sa ne tulbure,noi care am fost rastigniti cu Hristos,nu mai traim noi,ci Hristos traieste in noi.Atunci,cum sa mai sesizezi tu ca fratele tea jignit,tea batjocorit,tea calomniat,etc.Asa cum se mai spunea mai sus,un astfel de crestin,nu va astepta,pana ce cineva isi va cere iertare,ca apoi sal ierte,ci el va ierta,instantaneu,chiar fara sa mai analizeze,daca sa ierte sau nu.Cand ai pretentia,ca cel ce tia gresit sa vina sasi ceara iertare,altfel nul ierti,apoi tu nu esti crestin.Sau mai sunt frati,care au pretentia,ca cei gresiti sasi ceara iertare inaintea adunarii.Pai asa sunt fratii intre ei,lupii inteleg dar si oile?Un caz extraordinar,de indiferenta fata de calomnie il avem,cu David si Simei.2Samuel16:5-14.Fie ca Domnul sa ne ajute sa fim iertatori ca si El.
Crede,roaga-te si lucreaza!
Deconectat
RE: Iertarea. Cum și de câte ori iertăm pe ceilalți ?
Frate dragă, să știț că dacă nu se cere iertare se ajunge în situația ca frații să nu mai vorbescă între ei. E bine oare așa, ca frații să fie ca dușmanii din cauza încăpățânării celui care nu se coboară să-și ceară iertare?
Lucia a scris:
Si daca nu vine sa va ceara iertare, ce faceti?
Nu-i foloseste lui iertarea in acest caz, dar va foloseste Dvs. ca sa nu ramaneti cu amaraciune si ura in inima.
Omul care constientizeaza ca trebuie sa-si ceara iertare, este omul care iubeste si se lupta sa nu mai repete pacatul impotriva aproapelui.
Insa pentru cei inconstienti sau care gresesc intentionat...este bine sa nu-i tineti in seama nimic.
Nu ma pot abtine sa va expun o intamplare:
La Liceu, fica mea cea mare era mereu batjocorita si tratata ca fiind fanatica, prin credinta pe care o emana, erau elevi care o strigau intruna: Pocaita, pocaita!(si multe cuvinte de batjocora pe care nu le pot scrie aici)Ea le zambea binevoitor, urmandu-si cursul, enervati incepeau a striga si mai tare, ea se intoarcea si le spunea calm:"Daca vreti va si multumesc pentru ceea ce imi faceti acum, pentruca pentru mine este o favoare si o cinste batjocorile voastre."
Au ramas mirati de atitudinea ei si au lasat-o in pace...Ea prin puterea pe care o avea sa ierte ramanea mereu plina de pace si senina.
Mă bucur și apreciez mult că fiica Dvs. a fost mai puternică ca Elisei pentru că atunci când au strigat copii "Suie-te, pleșuvule! Suie-te, pleșuvule! (2 Regi 2:23) el nu a rezistat și nu s-a lasat batjocorit. Vă întreb dar, Elisei să nu fi rămas mereu plin de pace si senin?