Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 3 din 4 < 1 2 3 4 >
Deconectat RE: Ca si toate Neamurile .....
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
23294. Postat la 25/04/2013 12:06 - 4391z10h49m
beyond, dragul meu, parerea mea include tot ce am adus in discutie acolo, iar ce ai scos tu in evidenta, este o frantura dintr-o fraza...pe care ai definit-o prea aspru...inchizitoriala!
Nu ai vrea sa avem o discutie civilizata?
Eu ma silesc, si am sa-ti arat ca de fapt, tu esti cel care incepi....dovada, eu discut sincer si in termeni civilizati, iar tu, te abati de la aceasta.

Hai, sa vedem, ce referinte biblice aduci in favoare unui Israel spiritual?
Israelul pamantesc a fost ales de Dumnezeu in mod spiritual sau fizic?
Cum a fost purtata "samanta lui Avram" pe acest pamant, in mod firesc sau spiritual?
Fagaduinta Davidica este spirituala sau fizica?
Daca vrei sa-mi raspunzi, atunci te rog sa-mi aduci argumente biblice.

.............................
Acum iti voi dovedi ca de fapt nu eu sunt cea care iti fragmentez spusele, ci tu...
Beyond a scris, ca eu as fi scris:
"TREBUIE SA INTELEGI CA TEORIA TA ESTE FALSA"
Sa vedeti cum am scris:
"TREBUIE SA INTELEGI CA TEORIA TA ESTE FALSA SI NU POATE SA STEA IN PICIOARE, TOCMAI DIN CAUZA ACESTOR PROROCII CARE SE IMPLINESC SUB OCHII NOSTRII...(RESTAURAREA POPORULUI ISRAEL PE VECHEA VATRA)

.......Dupa cum se vede nu este inchizitoriala, ci teoria este falsa dupa parerea mea, pentru ca totul se implineste in mod fizic cu poporul ales.
Daca ar fi fost la modul spiritual, poporul Israel ar fi ramas risipit.

Dupa cum vezi, eu in mod pacifist iti explic parerea mea.
beyond, daca tu ai venit aici cu scopul de ati impune o parere absoluta, iti spun de pe acumm, ca vei esua...majoritatea cred ca mine, oare de ce?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
beyond
23295. Postat la 25/04/2013 12:23 - 4391z10h32m
Accentul inchizitorial cădea pe cuvântul "TREBUIE", așa că din punctul de vedere a ceea ce am dorit eu să pun în evidență, nu era nevoie să fi citat toată fraza ta, căci restul era irelevant.
_______

Lucia a scris:
Nu ai vrea sa avem o discutie civilizata?

Asta am dorit de la bun început.
Numai că o discuție civilizată se poartă în doi, nu în unul.
Lucia
23297. Postat la 25/04/2013 12:40 - 4391z10h14m
Dragul meu, daca intradevar vrei o discutie, atunci raspunde-mi la intrebari.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
23300. Postat la 25/04/2013 14:54 - 4391z8h1m
Nu Lucia, . Nu majoritatea are dreptate si crede adevarul. Nu este nevoie sa dau exemple.

......majoritatea cred ca mine, oare de ce?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
beyond
23306. Postat la 25/04/2013 18:06 - 4391z4h49m
@valentina

Ai mare dreptate, valentina.
Nu majoritatea decide în probleme de Adevăr.

Căci dacă ar fi ca majoritatea să decidă, atunci ar fi trebuit ca noi să fi fost cu toții catolici.
_______

@Lucia

În privința întrebărilor tale, eu am răspuns deja.
Dar nu ai remarcat tu.
Am folosit mereu citate biblice pe care nu vrei să le tratezi spiritual, ci doar ad-litteram.

Eu am explicat multe proorocii, de regulă din VT (de ex. Zaharia 14), ca împlinindu-se în duh, nu în literă.

Însă tu, Lucia, nu ai dat explicații la versetele aduse de mine în discuție (de exemplu despre patria cerească de care zice Pavel la Epistola către Evrei).

Tu o ții într-una că tu aduci Biblia în discuție.
Și eu aduc tot Biblia ca argument.

Dar știi ce ne diferențiază pe mine de tine? - Că eu pot să explic și versetele aduse de tine în discuție (ca împlinindu-se în duh), dar tu nu poți să explici versetele aduse de mine în discuție (de exemplu Ier. 7.31, 19.5, 32.35; 2 Pet.3.3-10; Țef.1.1,2 etc. etc. etc. etc.)

Așa că, înainte să mă mai întrebi pe mine ceva, explică-mi tu mie unde este patria de care vorbește Pavel la Evrei 11.16:

13. În credință au murit toți aceștia fără să fi căpătat lucrurile făgăduite, ci doar le-au văzut și le-au urat de bine de departe, mărturisind că sunt străini și călători pe pământ.
14. Cei ce vorbesc în felul acesta arată deslușit că sunt în căutarea unei patrii.
15. Dacă ar fi avut în vedere pe aceea din care ieșiseră, negreșit că ar fi avut vreme să se întoarcă în ea.
16. Dar doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească. (Evrei 11.13-16)

De asemenea, dacă te pricepi, spune-mi și mie unde este Împărăția cerurilor de care vorbea Domnul Iisus?
Lucia
23313. Postat la 25/04/2013 18:56 - 4391z3h58m
beyond a scris:

Dar știi ce ne diferențiază pe mine de tine? - Că eu pot să explic și versetele aduse de tine în discuție (ca împlinindu-se în duh), dar tu nu poți să explici versetele aduse de mine în discuție (de exemplu Ier. 7.31, 19.5, 32.35; 2 Pet.3.3-10; Țef.1.1,2 etc. etc. etc. etc.)

Dragul meu,smiley daca asta crezi despre mine, ce rost are sa mai explic ceva?smiley

beyond
23316. Postat la 25/04/2013 19:46 - 4391z3h9m
Lucia a scris:

beyond a scris:

Dragul meu,smiley daca asta crezi despre mine, ce rost are sa mai explic ceva?smiley

Draga mea, stai liniștită, că până acum nu mi-ai explicat nimic.

Să fii iubită!
Lucia
23320. Postat la 25/04/2013 20:38 - 4391z2h17m
Oare asa sa fie???smiley

beyond
23324. Postat la 25/04/2013 21:23 - 4391z1h32m
Ești uimită?
Atunci citește două cuvinte: "PATRIE CEREASCĂ".
Deconectat RE: ca și toate neamurile...
fullban8
23361. Postat la 26/04/2013 17:52 - 4390z5h3m
Să nu fi uimită sora Lucia!

Dar... mai ales, te rog să nu te lași sedusă de Șarpele din Eden (Genesa 3.1), ...că basilicul are limba despicată și învârtește Adevărul Sfânt cu Minciuna urmărită de el.
Mincinosul SCHIMBĂ SENSUL SFÂNTULUI CUVÂNT, punând accentul pe NOȚIUNEA de PATRIE CEREASCĂ (în, din Cer)... patrie dorită de oamenii din Evrei 11.8-14... după doctrina adventistă cu 1000 de ani în Cer, ...accent mutat de pe (de la) NOȚIUNEA de CETATE PREGĂTITĂ de Cel Prea Înalt, pentru trecerea în veșnicie (Apocalipsa 21.2)!

Atenție Evrei 11.16: Dar (ei) doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească. De aceea lui YaHVeH nu-I este rușine să Se numească Mântuitorul lor, căci le-a pregătit o cetate.

Dovezi din Biblii catolice demne de încredere... Evrei 11.16:
- (http://www.wordofyah.org/scriptures/nt/B58C011.htm):
- But now they desire a better country, that is, a heavenly: wherefore Yahweh is not ashamed of them, to be called their Elohim; for he hath prepared for them a city.
= Dar acum ei doresc o țară mai bună, cerească: pentru aceasta lui YaHVeH nu-I este rușine de ele, să fie numit DumneZeii lor, pentru că el a pregătit pentru ei o cetate = un oraș.

- (http://eliyah.com/thescriptures/): - But now they long for a better place,that is, a heavenly. Therefore Elohim is notashamed to be called their Elohim, for Hehas prepared a city for them.
= Dar acum ei doresc o țară mai bună, cerească: pentru aceasta lui Dumnezei nu-I este rușine de ele, să fie numit Dumnezeii lor, pentru că el a pregătit o cetate pentru ei.

- Evrei 11.16 spune clar ...
(http://www.bibliacatolica.com.br/biblia-ave-maria/hebreus/11/#.UXqhjaJA2BQ) - din Biblia portugheză (http://www.bibliacatolica.com.br/):
- Mas não. Eles aspiravam a uma pátria melhor, isto é, à celestial. Por isso, Deus não se dedigna de ser chamado o seu Deus; de fato, ele lhes preparou uma cidade.
= Dar nu. Ei au năzuit la o țară mai bună, cerească. Prin urmare, Zeus nu se încrede să fie numit Zeusul lor: într-adevăr, el le-a pregătit o cetate.

Citește cu atenție Evrei 11.8-10: Căci el ( este vorba despre 8.Avraham, 9.Isaac și Iaacov) aștepta cetatea care are temelii tari, al cărei meșter și ziditor este YaHVeH.
...și vom vedea că este vorba despre Cetatea Ierusalimului din Apocalipsa 22.2: Și eu am văzut coborându-se din cer, de la YaHVeH, cetatea sfântă, Noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei.

Har și binecuvântări!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
beyond
23364. Postat la 26/04/2013 18:34 - 4390z4h21m
ELIAHU ești atât de convins că eu slujesc minciunii, încât s-ar putea să fii foarte aproape să faci hulă împotriva Duhului Sfânt.

Problemele tale de natură emoțională te predispun unui limbaj radical și plin de sine.
Eu am toată compasiunea față de tine! Mare păcat ar fi de atâtea lucruri bune investite de către YHVH în tine de-a lungul vieții tale.

Oricum, ca să te dumiresc totuși că n-ai dreptate, iată:
Cetatea de care zici tu, este Ierusalimul ceresc; și se pogoară abia după 1000 de ani pe Terra.
Dar timp de o mie de ani el va fi în cer, adică în patria cerească pe care o căutau toți sfinții din VT, o caută toate Neamurile rămase credincioase, și o vor căuta și evreii care se vor întoarce la Dumnezeul pe care L-au răstignit.

Uite! și eu am scris că patria cerească se află în ceruri doar timp de o mie de ani.

beyond a scris în postarea 23276 de pe pagina anterioară a acestui topic:

Toți cei din Măslin sunt străini și călători pe Terra, în căutarea unei patrii cerești, nu pământești. Dacă sunt "călători pe pământ", atunci cum să credem că evreii care se vor întoarce la Domnul, vor căuta o împărăție teocratică pe pământ?
Căci de aceea Domnul a folosit expresia Împărăția Cerurilor, tocmai fiindcă Împărăția nu este pe pământ, ci în ceruri (- timp de o mie de ani, căci după aceea se pogoară pe pământ).

Îți doresc multă pace și liniște sufletească!
Lucia
23369. Postat la 26/04/2013 19:45 - 4390z3h9m
Dragii mei, de la intemeierea pamantului, Dumnezeu a pregatit un loc, GRADINA EDEN, un loc special, un loc ceresc in care Dumnezeu a vrut sa-l guverneze pe om, sa-l conduca, sa fie o unealta in mana Lui.
Prin neascultare totul s-a naruit, gradina a fost inconjurata de heruvimi, si nu se mai stie nimic de ea.Acest pamant a fost creat ca o casa cereasca, dar totul s-a stricat prin intrarea pacatului in lume.Planul de mantuire vrea sa restabileasca acea IMPARATIE CEREASCA care inseamna guvernarea sau conducerea lui Dumnezeu pe pamant.
Imparatia mediatoare a lui Israel incredintata pe pamant este o forma a Imparatiei lui Dumnezeu, pentru ca acest popor asa neascultator, ca dealtfel, noi toti...a purtat cu el credinta in Dumnezeul adevarat, a purtat Legea lui Dumnezeu prin veacuri, din acest popor s-a nascut Mesia, Iata inceputul GUVERNARII CERESTI prin Isus, cand era inca pe pamant, continuand sa guverneze dupa inaltare prin Duhul Sfant, ca apoi la revenirea Lui sa IMPARATEASCA aici jos pe pamant in Ierusalimul nou.
Daca Imparatia este de pe acum cereasca prin Fiul, in viitor cand El va reveni sa guverneze vizibil in trup cu cei RASCUMPARATI, cum va fi si Patria in care va guverna?Va fi o PATRIE CEREASCA!
Daca Imparatia lui Dumnezeu va fi in cer, de ce Mntuitorul ne invata sa ne rugam:VIE IMPARATIA TA!
IMPARATIA ESTE HRISTOS, este ca si cum am zice: Vino, Doamne Isuse! EL va guverna INTREAGA lumea de la IERUSALIM.
Prorociile cu privire la Israel se implinesc sub ochii nostrii, patria isi aduna cetatenii in mod fizic, hotarele ei se restabilesc, ceea ce ne face sa credem ca Imparatia va fi aici.Domnul sa ne binecuvinteze!

beyond
23372. Postat la 26/04/2013 20:14 - 4390z2h41m
Lucia a scris:
GRADINA EDEN, un loc special, un loc ceresc

Din păcate pentru tine, Lucia, trebuie să te informez că grădina Edenului era un loc pământesc, nu ceresc cum crezi tu.

Iată ce spune Cuvântul:

8 Apoi Domnul Dumnezeu a sădit o grădină în Eden, spre răsărit; și a pus acolo pe omul pe care-l întocmise.
9  Domnul Dumnezeu a făcut să răsară din pământ tot felul de pomi, plăcuți la vedere și buni la mâncare, și pomul vieții în mijlocul grădinii, și pomul cunoștinței binelui și răului.
10  Un râu ieșea din Eden și uda grădina; și de acolo se împărțea și se făcea patru brațe.
11  Numele celui dintâi este Pison; el înconjoară toată țara Havila, unde se găsește aur.
12  Aurul din țara aceasta este bun. Acolo se găsește și bedelion și piatră de onix.
13  Numele râului al doilea este Ghihon; el înconjoară toată țara Cuș.
14  Numele celui de-al treilea este Hidechel: el curge la răsăritul Asiriei. Al patrulea râu este Eufratul.

Poate știi că țara Cuș este țara unde urma să fie Egiptul.
Asiria, de asemenea, poate știi că este pe pământ, nu în cer.
Iar despre Eufrat, ce să mai zic!?

Succes, oricum, dacă vrei să răstălmăcești Biblia!
Căci nu vei reuși.
Lucia
23375. Postat la 26/04/2013 20:33 - 4390z2h22m
Precum in cer asa si pe pamant!
Ceresc inseamna separati de pacat, separati de Satana, sa nu uitam ca Satana va fi legat pentru 1000 de ani.

beyond
23379. Postat la 26/04/2013 20:46 - 4390z2h8m
Lucia a scris:
Ceresc inseamna separati de pacat

A, da?! Păi parcă nu erai de acord cu ABSTRACTUL și cu interpretările spirituale, nu-i așa?
Ce faci te sucești?
"Ceresc" zici acuma că nu mai e ceresc? Ci doar "separat de păcat"?

Ce bine știi să-ți întocmești căile când este vorba să cauți ce iubești! (Ieremia 2.33)
Lucia
23380. Postat la 26/04/2013 20:58 - 4390z1h57m
Cand omul a fost creat avea Duhul Sfant in el, deci cerul era in el, acum prin credinta in Isus, Duhul Sfant este in cei care sunt nascuti din nou, deci , iata cerul in noi.CERESC INSEAMNA SEPARAT DE PACAT, SI ASTA S-A REALIZAT PRIN JERTFA LUI HRISTOS.

beyond
23381. Postat la 26/04/2013 21:06 - 4390z1h49m
Lucia, dacă vrei să te încăpățânezi, atunci e eficient să-ți repeți cât mai des neadevărul pe care tot îl susții.
Poate te vei autosugestiona mai profund că "CERESC" nu e în cer, ci s-ar tâlcui "separat de păcat".

Dar, te rog, măcar nu mai zi că respecți Cuvântul Domnului!
Fiindcă Îl iei în deșert.
_______

Uite, dați-mi voie să curm revărsarea asta antibiblică a Luciei:
Deci, iată pasajul de la Evrei 11:

13. În credință au murit toți aceștia fără să fi căpătat lucrurile făgăduite, ci doar le-au văzut și le-au urat de bine de departe, mărturisind că sunt străini și călători pe pământ.
14. Cei ce vorbesc în felul acesta arată deslușit că sunt în căutarea unei patrii.
15. Dacă ar fi avut în vedere pe aceea din care ieșiseră, negreșit că ar fi avut vreme să se întoarcă în ea.
16. Dar doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească. De aceea, lui Dumnezeu nu-I este rușine să Se numească Dumnezeul lor, căci le-a pregătit o cetate.

Deci, după cum se vede, nu e vorba de o patrie cerească înăuntrul omului (adică cum zice Lucia: "SEPARAT DE PĂCAT" ).
Căci atunci Avraam, care era deja separat de păcat, înseamnă că și găsise "PATRIA ACEEA CEREASCĂ".
Dar Pavel ne spune că nu a găsit-o, ci a urat-o de bine altora.

Căci Pavel ne vorbește în acel pasaj chiar de o patrie localizată spațial în ceruri.
Tocmai de aceea o și pune în antiteză la versetul 15 cu orice patrie pământească.

O, Doamne, ce se mai rătăcesc unii! Ai milă de ei, și deschide-le ochii minții și ai sufletului (dacă o mai fi posibil)!
Lucia
23383. Postat la 26/04/2013 21:21 - 4390z1h34m
beyond a scris:

O, Doamne, ce se mai rătăcesc unii! Ai milă de ei, și deschide-le ochii minții și ai sufletului (dacă o mai fi posibil)!

Asta nu are legatura cu subiectul...

...........................
Avram era credincios, dar nu si-a vazut "SAMANTA" care a adus Imparatia Cerurilor...pe pamant.
..............
PILDA:

IMPARATIA CERURILOR se aseamana cu un negustor care cauta margaritare frumoase. Si cand gaseste un" margaritar de mare pret", se duce, vinde tot ce are si-l cumpara.

beyond
23384. Postat la 26/04/2013 21:32 - 4390z1h23m
Lucia a scris:
Avram era credincios, dar nu si-a vazut "SAMANTA" care a adus Imparatia Cerurilor...pe pamant.

Deci, chiar tu cu gura ta spui că SĂMÂNȚA (adică Iisus) a adus deja Împărăția pe pământ.
Și atunci de ce mai trebuie să mai vină vreo împărăție în mia de ani tot pe pământ?
_______

Dar Pavel scrie la sfârșitul capitolului 11 din Evrei:

39. Toți aceștia, măcar că au fost lăudați pentru credința lor, totuși n-au primit ce le fusese făgăduit;
40. pentru că Dumnezeu avea în vedere ceva mai bun pentru noi, ca să n-ajungă ei la desăvârșire fără noi.

După cum se vede e vorba de credincioși din VT care vor primi ce le fusese făgăduit SIMULTAN cu credincioșii din NT.

Toți vor primi făgăduința la venirea Domnului Iisus a doua oară, când îi va lua pe toți să-i ducă în ceruri unde acum le pregătește câte o reședință în casa Tatălui (vezi Ioan 14.2,3).
Acolo este patria cerească și cetatea Noului Ierusalim timp de o mie de ani.

Dar când oare vor primi credincioșii din VT făgăduința PATRIEI CEREȘTI?
Iată când:

Și ce vom fi, nu s-a arătat încă. Dar știm că atunci când Se va arăta El, vom fi ca El, pentru că Îl vom vedea așa cum este. (1 Ioan 3.2)

Deci atunci vor primi toți moștenirea așteptată și făgăduită: CÂND SE VA ARĂTA DOMNUL A 2-A OARĂ. Nu când S-a arătat PRIMA DATĂ.
Adică toți, și cei din VT, și cei din NT, vor primi la prima înviere ce le-a fost făgăduit.

Căci dacă Împărăția cerurilor ar fi implementată pe Terra la prima venire a Domnului Iisus, atunci doar cei credincioși din NT au primit făgăduința, pe când credincioșii morți din VT nu au primit făgăduința căci nu au înviat ca să ajungă la acea desăvârșire de la Evrei 11.40.

Dar Pavel spune la Evrei că important era să nu primească ei făgăduința înaintea noastră.
Pavel nu vorbește, însă, acolo, că noi (cei din NT) am primi-o înaintea celor din VT. (Aceasta ar fi o erezie.)

P.S.
Dacă e cineva care nu știe:
NT = Noul Testament
VT = Vechiul Testament
Lucia
23385. Postat la 26/04/2013 21:44 - 4390z1h11m
beyond a scris:

Deci, chiar tu cu gura ta spui că SĂMÂNȚA (adică Iisus) a adus deja Împărăția pe pământ.
Și atunci de ce mai trebuie să mai vină vreo împărăție în mia de ani tot pe pământ?

Ca sa vada si cei din vechime cu ochii lor FAGADUINTA!

Pagina 3 din 4 < 1 2 3 4 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164087 vizite unice Powered by PHP-Fusion