Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin


Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 2
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 3 din 4 < 1 2 3 4 >
Deconectat RE: Păcat de moarte?
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21194. Postat la 08/01/2013 10:40 - 4501z22h1m
La întrebarea mea; care este păcatele care nu duc la moarte?

Fratele Ovidiu a scris: Raspunsul meu frate Nica este ca pacatele iertate nu duc la moarte

Da , răspuns corect, numai nu știu cum să cântăresc, care păcate vor fi iertate ca nu cumva să fac păcate care nu vor fi iertate.
Eu sunt sigur de un păcat care este iertat și anume, păcatul adamic, după care urmează, dacă din greșeală se calcă Legea Lui Dumnezeu, apoi se observă/observi,îmi/îți pare rău, rezolvi problema mai ales dacă ai nedreptățit pe aproapele, mai sunt păcatele din neștiință, care nu vei observa nici odată că ai săvârșit un păcat, apoi , în ziua Împăcării, respecți regula și vii în fața Domnului și El decide , dacă se iartă fără urmări grave, sau poate că așa:

1 Corinteni 5: 5. am hotărât ca un astfel de om să fie dat pe mâna Satanei, pentru nimicirea cărnii, ca duhul lui să fie mântuit în ziua Domnului Isus.

1 Timotei 1: 20. Din numărul lor sunt Imeneu și Alexandru, pe care i-am dat pe mâna Satanei, ca să se învețe să nu hulească.

Dar atenție, nici un păcat nu mântuiește, toate până la rezolvare duc la moarte, mai ales cele cu premeditare, sau din nepăsare.


- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat RE: Păcat de moarte?
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21199. Postat la 08/01/2013 17:14 - 4501z15h28m
Cam așa e cu păcatul. Când îl repari te liniștești.

Cel rău fuge fără să fie urmărit, dar cel neprihănit îndrăznește ca un leu tânăr. (Proverbe 28:1)

Un hoț furase într-o noapte o vacă de la un om sărac, dar bun credincios. Era singura lui vită cu care muncea și de la care avea lapte pentru copii. Vaca avea un clopoțel legat la gât. Hoțul a dus-o la el în grajd, convins că nu l-a văzut nimeni. S-a dus să se culce, dar i se părea mereu că aude sunând clopoțelul de la gâtul vacii. Temându-se că va fi descoperit, s-a sculat din pat și s-a dus în grajd. Vaca stătea liniștită, dar sunetul clopoțelului se auzea necontenit. Ca să nu mai sune, hoțul luă un șomoiog de paie, îl îndesă în clopoțel și merse să se culce la loc. Dar îl auzi din nou.
Enervat, se sculă iarăși, se duse în grajd, desfăcu curelușa cu clopoțelul de la gâtul vacii, îl înfășură în niște cârpe, îl duse înăuntru și-l ascunse sub pat. Acum credea că poate să doarmă liniștit. Abia își puse capul pe pernă, că auzi din nou clopoțelul. Furios, sări din pat, luă clopoțelul, se duse în fundul grădinii și îl îngropă acolo. Spera că acum va putea dormi împăcat. Dar de îndată ce puse capul jos, auzi clopotul care suna când amenințător, când tânguitor. Ce mai putea face? După ce se gândi puțin, se duse de luă clopoțelul, îl puse la gâtul vacii și o duse înapoi la casa stăpânului ei, înainte de a se face ziuă. Din acea clipă, clopoțelul încetă să mai sune, pentru că hoțul își îndreptă fapta și scăpă de teroare și frică.
În fiecare din noi există o conștiință care ne mustră ori de câte ori facem ceva rău. Ca să scăpăm de chinurile ei și de sentimentul neplăcut al vinovăției, soluția e simplă: să nu păcătuim și să nu greșim niciodată. Nimic nu e mai prețios decât o conștiință liniștită și un cuget curat, încredințat că întotdeauna face tot ce este mai bine. Liniștea interioară și împăcarea cu sine le putem dobândi dacă facem voia lui Dumnezeu și păzim poruncile Lui. Altfel, riscăm să fugim fără să fim urmăriți, sau să nu ptuem dormi din pricina cine știe cărui sunet de clopoțel. Și asta nu e deloc plăcut! ( Respiro)


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Păcat de moarte?
emanolake
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21213. Postat la 09/01/2013 13:53 - 4500z18h48m
Deuteronomul 27:26 Blestemat să fie cine nu va împlini cuvintele legii acesteia, și cine nu le va face! - Și tot poporul să răspundă: Amin!

Am adus acest verset ca mi-am pus un semn de intrebare si nu pot sa-l inteleg sau sa-l categorisesc sub o forma cum ar fi ca cuvintul Blestemat sa fie ori un pacat de moarte pe pamint sau pacat de moarte in focul vesnic?
Deconectat RE: Păcat de moarte?
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21238. Postat la 11/01/2013 08:12 - 4499z0h29m
Frate Nică, în ideile pe care le-ați postat la acest subiect, înafară de ultima postare mi se părea că unul dintre noi doi nu a înțeles întrebarea acestui subiect "Păcat de moarte?".

S-a pornit de la o întrebare pe care fratele nostru emanolake a lansat-o , respectiv ce este de făcut atunci când vedem un frate de-al nostru comitând un păcat care duce la moarte? Ei bine, eu am tratat problema din punctul de vedere al unui fapt deja consumat, că așa părea să ne întrebe fratele emanolake și de-aceea am dorit să lămurim mai întâi noținunea aceasta de "păcat de moarte" sau "păcat care duce la moarte" în ideea în care este prezentat în acel pasaj biblic. Nu că aș susține eu sau altcineva (Doamne ferește!) că sunt păcate în urma cărora Dumnezeu i-ar felicita pe fii oamenilor, ci în ideea că în acest pasaj biblic este prezentată o diferențiere între păcate: pentru unele era recomandat să ne rugăm, pentru altele nu... mai prezint odată citatul:
Citat VDC: 1 Ioan 5:16 Dacă vede cineva pe fratele său săvârșind un păcat care nu duce la moarte, să se roage; și Dumnezeu îi va da viața, pentru cei ce n-au săvârșit un păcat care duce la moarte. Este un păcat care duce la moarte; nu-i zic să se roage pentru păcatul acela.



Acum eu unul din acest pasaj ințeleg că este vorba fie de un anumit păcat, fie de o anumită categorie de păcate pentru care nu ne este recomandat să ne rugam dacă vedem pe cineva păcătuind în felul respectiv. În rest, suntem îndemnați să ne rugam unii pentru alții și să cautăm să mijlocim pentru cei vinovați ca Domnul să se îndure de ei și să le dăruiască iertare ( De exemplu Iov aducea jertfe pentru copii lui, Iacov ne spune să ne mărturisim unii-altora păcatele și să ne rugăm ca să fim iertați ( vindecați) - aici în Iacov bineînțeles că e vorba de păcate comise de la om la om, că alea se rezolvă între noi... )


Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat RE: Păcat de moarte?
Moderator4
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21301. Postat la 16/01/2013 20:57 - 4493z11h44m
Subiect: RE: Păcat de moarte?


21296. Postat la 16/01/2013 10:42 - 4h7m Nica Schirod a scris:
Frate Ovidiu, eu chiar m-am speriat când vedeam atâta toleranță, eu nu am înțeles, pentru că tu nu ai explicat așa ca acum, acum am înțeles și iertare te rog.
Ultima postare a ta, este foarte pe înțeles, acuma , poate pe alții nu-i interesează încă un amănunt, cum categorisim păcatele, pentru că păcat mai pe înțeles, este călcarea Legii, acum sincer, nu înțeleg, cum poți să calci Legea, NU tare apăsat și cum poți călca Legea mai apăsat?
Care să fie păcatele care duc la moarte și care sunt cele care nu duc la moarte?

După gândirea mea, oamenii se împart în două categorii, oameni care caută să respecte Legea, chiar cu prețul libertății sau vieții, și oameni care respectă Legea, dar unde poate să o fenteze, se folosesc de acest truc, pentru a satisface dorințele firii pământești, mai pe înțeles, atunci când prin respectarea Legii ar trebui să piardă, sau prin trișarea Legii pot să câștige, dar fără să fie văzuți de cineva.

Tot după gândirea mea, și păcatele care s-ar părea că nu duc la moarte, dacă sunt anticipate, adică plănuite, duc foarte sigur la moarte, no, acum aș vrea o comentare sinceră, pentru că am văzut pe unii care citesc pe acest portal, eu de bun ce găsesc mai libertin și mai ieftin și sunt convinși că e bine mai pe lângă ... așa că eu de aceia am fost mai dur.
Deci hai să vedem care sunt în categoria de păcate care NU duc la moarte.
Apoi dacă ne țin balamalele, să vedem care categorie de păcate DUC la moarte.




21297. Postat la 16/01/2013 14:43 - 6m Valentina a scris:
Iar intru în vorba voastră și parcă vă aud gândul: iar Valentina ?
Citind rândurile voastre, m-am gândit că poate mă lămuresc și eu. Am un caz concret, din "curtea" mea cum se zice (așa cum vă place frate Nica)
O beneficiară a serviciilor mele umanitare, după ce s-a făcut sănătoasă cât să poată lucra și ea în serviciul de întrajutorare, când a dat zăpada mare și a văzut că nu mai poate ieși să meargă la lucru, nu a găsit altceva de făcut, decât să bea un pahar de vin. Un pahar de vin bun , a mai cerut un pahar, și poate două, trei , că pe mine m-a chemat gazda unde stătea ea ca să o văd pe V. în ce stare e. Nu era bine deloc. Pricina beției a fost înlăturată. S-a dezmeticit si acum a primit predica. A fost mustrată de mine , de gazdă, și a fost destul ca V. să ia pastile cu pumnul. Acum era în spital la urgență. La două zile și-a revenit. Gazda i-a comunicat că nu o mai primește . A luat-o acasă o soră de-a ei. Poate e necesar să precizez: V. e ortodoxă.
În toată această perioadă m-am rugat pentru ea. Și m-am rugat ca niciodată de mult, ca Dumnezeu să o ajute. În ce categorie intră fraților aceste păcate : beție și tentativă de ucidere.?
Aproape uitasem de acest topic și nici nu mi-am amintit de textul : să nu vă rugați pentru ei. Eu atât am știut: era o femeie care era în necaz.
Azi i s-a oferit o gazdă la o soră bolnavă. Să o îngrijească pentru ași plăti întreținerea de la bloc. O să însoțească la biserică pe sora noastră și o să audă Cuvântul care e ca o sabie ascuțită. Să vedem cum evoluiază V. Se întoarce la păcatul care i-a făcut un rău așa de mare?
Așa că aștept o lămurire: trebuia să nu mă rog? Sau altfel spus, te mai gândești dacă să te rogi sau nu pentru cineva care este în păcat?


Deoarece aceste două postări au fost scrise în timpul procesului de mutare a serverului, acestea au fost recuperate și postate aici.



Moderator
Deconectat RE: Păcat de moarte?
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21307. Postat la 17/01/2013 14:29 - 4492z18h12m
De data asta , îmi eu răspunderea de a răspunde unui copil, nevinovat, mai precis; unei fetițe, dacă o judecăm după ultima postare, în care a întrebat cu un suflet blajin și nevinovat, cu bunătate și curiozitate ...... și nu cu aere de general cu patru stele albastre.
Sper că întrebarea este sinceră și nu retorică, eu ca de fiecare dată voi răspunde sincer!

Soră Valentina, foarte bine ai făcut că te ai rugat ca nici odată pentru acest caz, pentru că această femeie, prin cunoștințele ei, prin învățăturile primite de la învățătorii din Biserica din care făcea parte, chiar dacă a băut vin și încă mai multe pahare și condiment în paharele cu vin, și-a băut și mintea, apoi în urma predicii pe care i-ai aplicat-o și în urma dirigenției aplicată de gazdă, sper că după ce s-a revenit, apoi în urma acestei întâmplări complicate, a decis să îngurgiteze medicamente ca ciobanul, adică să nu se mai complice și să le ia în zece zile după cum îi prescrise doctorul, el a hotărât să le ia pe toate odată, după care a dormit 3 zile și s-a trezit sănătos, (asta era o vorbă din popor) de asta se zice ca ciobanul.

Chiar dacă, am judeca mai abrupt, adică mai hei rup ist, și am zice că a vrut să își ia viața, totuși nu poate fi catalogat ca; Păcat de moarte, pentru că ea nu a gustat din procesul de mântuire și nu a cunoscut tainele mântuire și nici Jertfa de pe Golgota și efectele ei, așa că de așa fel de oameni/femei, trebuie să ne fie milă, pentru că am primit ordin ce să facem: Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceți rugăciuni, cereri, mijlociri, mulțumiri pentru toți oamenii, 1 Timotei 2:1.

Este tot părerea mea.


- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat RE: Păcat de moarte?
Estera1
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21308. Postat la 17/01/2013 17:44 - 4492z14h57m
Pacatul odata faptuit,aduce moarte.Pacatul este rezultatul infaptuiri cand mintea este de acord cu pofta sau placerea care locuieste in firea mea sau a ta.Chear daca suntem ispititi nu trebuie sa pacatuim.
Mandria ete pacatul prin care Lucifer a fost aruncat din cer si din inger de lumina a devenit inger al intunericului.
Mandria atrage dupa sine : slava desarta, ingamfarea, ipocrizia, aroganta, infumurarea, laudarosenia, nerusinarea, ocara si multe altele care sunt ficele mandriei.

Un alt pacat este:Invidia care aduce dupa sine complotul, miania, dusmania, cearta, nemultumirea, bucuria de raul altuia,uciderea si tinerea de minte a raului.
Invidiosul pofteste necontenit bunutile aproapelui si uraste pe cei buni.
Toate acestea sunt calcari ale Legii. Ma opresc aici dar voi continua.

Multa pace de la Cel ce poate da pacea.
Deconectat RE: Păcat de moarte?
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21346. Postat la 20/01/2013 09:03 - 4489z23h38m
Am cercetat și nu am găsit ca cineva să fi scris despre păcatul care a dus la moartea copilului lui David , rezultat al păcatului lui.
Cu toate că i s-a spus că acel copil va murii, totuși David s-a rugat pentru viața lui, până a murit copilul.
Și acest verset este ca o mângâiere și o încurajare pentru cel ce se roagă, chiar dacă știe că e în zadar:

Cine știe dacă nu se va îndura Domnul de mine și dacă nu va trăi copilul?. ( 2 Samuel 12;22 u.p.)


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Păcat de moarte?
Estera1
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21348. Postat la 20/01/2013 18:29 - 4489z14h12m
De data aceasta vreau sa scriu despre un alt pacat care duce la moarte.
Iubirea banilor care este radacina tuturor relelor si aduce dupa sine : marturia mincinoasa, lacomia, minciuna, viclesugul, nedreptatea, furtul,camataria, inchinarea la idoli si altele.

Un alt pacat de moarte este,, Desfranarea '' care atrage dupa sine sodomia, coruptia, silnicia, adulterul toate acestea si altele care sunt fice ale desfranarii.

Un alt pacat care duce la moarte este ,, Trandavia "care atrage dupa sine lenea, desnadejdea, nepasarea, neglijenta,necredinta, slabanogirea si osindirea altuia.

Mania este pacatul de moarte din care se nasc :nebunia, blasfemia, cruzimea,spaima, tulburarea, ocara,iritarea si prostia.
Toate aceste pacate duc la moarte, prin infaptuirea lor calcam Legea.


Multa pace de la CEL ce poate da pacea.
Deconectat RE: Păcat de moarte?
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21351. Postat la 20/01/2013 19:23 - 4489z13h18m
Soruta mea Estera ...eu una, nu contest in priviinta banilor ca fiind un păcat ,dar să fiu realistă, in lumea in care trăim ..întodeauna ne lovim de acesti ,,bani'',nu?
Muncim pentru a primii un salariu...tot din salariu ne plătim si taxele la stat,tva..etc,cred că ar trebuii să intelegem diferenta dintre iubirea de bani si dependenta de bani in lumea actuală ,a acestui sistem in care trăim.
Iubirea de bani este inchinarea la zeul Mamona si aceasta este idolatrie.
Insă, faptul că un om munceste pentru bani ca să supravietuiască este justificată prin insă-si fapta lui si anume munca ,pentru a trăii.
Fratele Nica a adus mai sus versetul care indeamnă ,practic :Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceți rugăciuni, cereri, mijlociri, mulțumiri pentru toți oamenii.
Acum, eu care doresc să merg pe urmele apostolului Shaul ,intrucat si el a mers pe urmele Învătătorului ,mă pot ruga.. ( inconstientă de cauza unui oarecare om ,fără să cercetez cauza lui?)
Dacă ,cunosc de exemplu starea lui ,păcatele pe care le săvârseste ,fie in ascuns fie pe fată ( de care am cunostiintă)..cum fac mijlociri ?,cum mă rog?
Nu de alta ,dar un om poate fi influentat de numeroase duhuri,de : indiferentă ,pasivitate,necredintă,curvie cu ,,dumnezei străini'',necurătie..etc...cu ce duhuri mă lupt si cum ?
Da, veti zice dar scrie ...să ne rugăm pentru toti oamenii ...eu cred că secretul la acest indemn este asa cum a făcut Avraam ... Avraam s-a apropiat, și a zis: "Vei nimici Tu oare și pe cel bun împreună cu cel rău?"
Ce spuneti?



Deconectat RE: Păcat de moarte?
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21353. Postat la 20/01/2013 21:57 - 4489z10h44m
Frate Nică, dacă ar fi să mă număr și eu printre cititorii acestui forum despre care spuneați că citesc pe aici și iau de bun ceea ce se scrie fără să cerceteze Adevărul și fără să vadă adevăratul sens al Cuvântului, ci mai degrabă abia așteaptă să li se dea vreo dezlegare la anumite păcate, m-aș vedea pus într-o situație tare penibilă, că n-aș mai ști ce și pe cine să cred...
Pe de-o parte găsesc în Biblie scris un pasaj ca acesta pe care-l studiem noi aici la acest topic:
Citat VDC: 1 Ioan 5:16 Dacă vede cineva pe fratele său săvârșind un păcat care nu duce la moarte, să se roage; și Dumnezeu îi va da viața
Conform acestui pasaj, Biblia ar susține că sunt păcate pentru care ne putem ruga, dacă nu sunt păcate care duc la moarte...

Pe de altă parte, văd un frate aici cu Scriptura în mână care afirmă că "toate păcatele duc la moarte" și asta ar însemna că să nu mă mai rog pentru nimeni ( că doară... toți au păcătuit...) dar mai apoi vine iar cu versete din Biblie
Citat VDC 1 Timotei 2:1 Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceți rugăciuni, cereri, mijlociri, mulțumiri pentru toți oamenii


Acuma eu rătăcitul, ce să mai înțeleg din ce susții dumneata? Sunt păcate care nu duc la moarte și pentru acești păcătoși mi-e recomandat să mă rog? Sau toate păcatele fără excepție duc la moarte și în concluzie dacă văd pe fratele meu păcătuind, nu mai are rost să mă rog oentru el, de fapt nici nu-mi mai este recomandat de Biblie să mă rog pentru el...

Dumneata cum vezi, se contrazice Biblia sau are dreptate ? Ori avem pentru ce păcătoși să ne rugăm, ori nu mai avem...


Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat RE: Păcat de moarte?
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21356. Postat la 20/01/2013 23:22 - 4489z9h19m
Dragii mei, daca citim cu atentie versetul adus in discutie vom intelege ca nu pentru OMUL care a pacatuit nu trebuie sa ne rugam, ci pentru PACATUL pe care l-a facut acesta.

Am sa dau un exemplu:

Daca am vazut pe fratele meu FURAND, eu nu voi veni inaintea Domnului zicand:
Doamne iarta-i PACATUL acesta, nu!
Pentru ca este un pacat care duce la moarte!
A calcat Legea lui Dumnezeu, a calcat Porunca!

Cred ca trebuie sa facem diferenta intre pacatele care duc la moarte si pacatele care nu duc la moarte.

Raspunsul il gasim la 1Ioan 5:17.
"Orice NEDREPTATE este pacat, dar este un pacat care NU DUCE LA MOARTE."
Adica?!
EXEMPLU:
Eu vad un frate care vorbeste despre situatia unui alt frate aflat intr-o situatie dificila CARE TREBUIE AJUTAT, si "crede"ca a ajuns asa din cauza ca nu-i place sa munceasca SI NU-L AJUTA.
Eu stiu ca fratele de care vorbeste este bolnav si fratele care il discuta ii face o nedreptate, pentru ca nu-i adevarat, insa nu o face constient, ci l-a vazut la munca ca lucra lent si se aseza mereu....
Eu pentru pacatul acestuia ma pot ruga.
Doamne, nu-i tine in seama acea nedreptate pentru ca nu a stiut adevarul, nu s-a dus sa vada cu adevarat CAUZA pentru care lucra atat de lent.
Iubirea din mine ma face sa mijlocesc pentru NEDREPTATEA pe care a facuto fratele meu, cum Iov a mijlocit pentru prietenii lui.

Nu pot spune acelasi lucru pentru calcarea Poruncilor.
Nu pot fura fara sa fiu constient ca fac lucrul acesta sau sa curvesc, sa ma inchin la idoli, sa depun marturie mincinoasa....toate sunt pacate care duc la moarte!


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Păcat de moarte?
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21364. Postat la 21/01/2013 21:49 - 4488z10h53m
Soră Lucia, eu am fost curios de răspunsul fratelui Nică la provocarea ce i-am lansat-o mai sus, deoarece dumnealui a deschis subiectul și e mai în vârstă.

Am citit ce ați scris mai sus soră Lucia, dar nu cred că la asta se referă versetele noastre ce le dezbatem aici.
Ca un mic indiciu, aș spune că pentru a începe să înțelegem la ce vrea să se refere Cuvântul aici, va trebui să stabilim la ce fel de moarte se referă Ioan Apostolul. La moartea acestui trup, datorită unor păcate grave ( de exemplu cel ce a strâns lemne în ziua Sabatului a fost pedepsit cu moartea... deci păcatul acela se mai numea și "păcat de moarte, sau care duce la moarte" ) sau la pedeapsa finală ( cunoscută sub numele de "moartea a doua" ), acolo unde orice păcat comis și neiertat va însemna moarte.


Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat RE: Păcat de moarte?
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21365. Postat la 21/01/2013 23:41 - 4488z9h0m
Scumpul moșului frate Ovidiu, că tare mai strâns cu ușa, acuma nu știu, ori așa o ieșit, ori așa ai plănuit, sigur că tu știi ce argumente aș putea să aduc, care sunt păcate de moarte, dar vreau să îți amintesc că litera omoară, ori nici eu nici tu, nu ne stă în caracter să distrugem, ci eu aici vreau să discutăm,ca prevenție, înainte de a păcătui, adică a călca Legea Duhului de viață.

Voi spune o istorioară, pe care o spunea bătrânii, când noi eram mici, ca să se îndreptățească să ne tăbăcească pielea; Zicea că un om avea casa aproape de pădure și când venea la amiază acasă de la lucru câmpului obosit, zicea lui fiu-său, Vasilică ia cârceagul (un fel de ulcior de pământ, în care se aducea apă și se bea direct din el, printr-un orificiu din toartă) și du-te și adă apă proaspătă de la izvorul din marginea pădurii, dar de câte ori Vasilică lua cârceagul, de fiecare dată primea câte o palmă după cap însoțită de cuvintele; Ai grijă să nu spargi cârceagul.

Odată s-a întâmplat că Vasilică la spart și de frică a fugit în pădure, gândind, dacă atunci când mă trimitea primeam câte o palmă, ce se va întâmpla cu mine acum, după o vreme zice temutul tată; cred că Vasilică a spart cârceagul, că trebuia să vină de mult, a ieșit afară și a strigat, Vasilică nu cumva ai spart cârceagul?, dar el din pădure plângând ia răspuns, da tată l-am spart, și tata ia zis; vino repede acasă, du-te în cămară că este altul nou și adă repede la tata apă că mie sete, Vasilică a venit pe furiș repede, a luat cârceagul nou și a adus apă, dar mirare, tata nu ia reproșat nimic, după ce a crescut mare și era mai voinic ca tatăl său, odată a zis; tată îmi ești dator cu o explicație și la întrebat; tată atunci când mă trimiteai după apă cu cârceagul, de fiecare dată primeam câte o palmă, iar atunci când l-am spart, nici nu mai ocărât de loc, parcă nu s-ar fi întâmplat nimic.
Răspunsul dacă nu îl știți, co proximă ocazie îl spun eu aici.
Acuma aduc ca argument două păcate, unul mai mic și unul mai mare, amândouă le găsim scrise în Noul Legământ (Noul Testament).

1. - Deci, cine știe să facă bine și nu face, săvârșește un păcat! Iacov 4:17.

2. - Din toate părțile se spune că între voi este curvie; și încă o curvie de acelea, care nici chiar la păgâni nu se pomenesc; până acolo că unul din voi trăiește cu nevasta tatălui său. 1 Corinteni 5:1.

Dacă veți conspecta cu atenție și răbdare, o să vedeți consecințele, dar de o cam dată nu mai discut, că nu vreau să fie un hectar de scris, dar dacă vreți să îmi spuneți:

1. Ne putem ruga pentru amândouă?
2. Nu ne putem ruga pentru nici unul?
3. Poate ne putem ruga pentru unul și dacă da pentru care și de ce?

Scumpii moșului, să avem grijă, că dacă nu vom băga de seamă și vom sparge ulciorul și va curge uleiul de rezervă, sar putea ca la urmă rugăciunile noastre, să fie degeaba!


- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat RE: Păcat de moarte?
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21368. Postat la 22/01/2013 13:58 - 4487z18h43m
Frate Ovidiu, pana cand nu vom intelege care sunt pacatele care duc la moarte si cele care nu duc...Cuvantul nu va fi inteles!
Eu asta am facut, am explicat prin exemple ca sa putem face diferenta intre ele si sa intelegem ca de fapt pentru orice om PACATOS putem sa ne rugam, insa nu pentru un PACAT care duce la moarte.

Aici este vorba despre doua categorii de pacate:

1.Pacatul din NESTIINTA sau pacatul care nu duce la moarte ;
2.Pacatul voit sau incalcarea Poruncilor lui Dumnezeu, care este pacatul care duce la moarte.

Si eu pot vedea pe fratele meu savarsind un pacat din NESTIINTA si sa ma rog pentru el.
Dar in acelasi timp il pot vedea inseland, si el stie ca nu trebuie, si ma pot ruga eu pentru el, in cazul asta?
Domnul il poate ierta insa prin marturisirea lui si rugaciune inaintea cerului...nu eu trebuie sa mijlocesc.
Subiectul este deschis de fratele emanolake, iar eu m-am referit la versetul initial.

Cat despre care moarte este vorba?
Acum doar nu mai crede nimeni ca este omorat daca incalca o porunca, asta a fost in vechime, ci despre moartea spirituala.

Frate Nica, pentru PACATUL CURVIEI, nu putem sa ne rugam, inca o data subliniez, ca pentru orice alt lucru ma pot ruga pentru persoana care a curvit, insa pentru pacatul in cauza , nu!
Atunci cand o persoana NU STIE ca daca poate face un bine si nu l-a facut, este pacat, ma pot ruga pentru el ca Domnul sa-l ierte ca nu a stiut.
Insa in cazul in care stie, nu!
Frate Nica, cati dintre noi STIE ca daca POTI face un bine si nu-l faci, este PACAT?
Oare de cate ori puteam sa facem un bine, si nu l-am facut?
In cazul asta se pare ca am facut pacat , nu?
Mi se pare ca versetul asta te cam impinge sa faci bine, ca sa nu spun ca te OBLIGA, pentru ca altfel faci pacat, sau poate ca multi cred ca nu duce la moarte?
Voi ce credeti?


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Păcat de moarte?
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21371. Postat la 22/01/2013 18:04 - 4487z14h38m
Eu nu încetez să cred :
Cine știe dacă nu se va îndura Domnul de mine și dacă nu va trăi copilul?. ( 2 Samuel 12;22 u.p.)

David știa foarte bine că va murii copilul și totuși s-a rugat. Rugați-vă neîncetat. Când e o urgență mai stai să analizez dacă e bine sau nu să te rogi?


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Păcat de moarte?
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21373. Postat la 22/01/2013 19:44 - 4487z12h57m
Valentina, ar trebui sa-mi citesti cu atentie postarile, eu nu am zis sa nu ne rugam unul pentru altul, versetul spune sa nu ne rugam pentru pacatul care duce la moarte.

Vad un frate ca traieste cu a doua nevasta, eu stiu ca a divortat de prima si inca ea traieste.( toate astea le-a facut in cunostinta Cuvantului), eu ce fac, ma rog la Dumnezeu sa-l ierte, cand el traieste in preacurvie?
Atunci ce facem cu Cuvantul?



Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Păcat de moarte?
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21374. Postat la 22/01/2013 19:48 - 4487z12h53m
Când e o urgență mai stai să analizez dacă e bine sau nu să te rogi?


Ce ai scris tu nu e urgențăsmiley


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Păcat de moarte?
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21375. Postat la 22/01/2013 19:57 - 4487z12h44m
Valentina da-mi un exemplu ca sa inteleg.

Eu ma vad in masura sa-ti dau un exemplu:

Sa zicem ca fratele care traieste in preacurvie se imbolnaveste grav, eu pentru el ma rog ca Domnul sa-l vindece, insa nu ma rog pentru ca sa-l ierte de pacatul preacurviei, acum ma intelegi?
Pentru om ma rog , dar pentru pacatul care duce la moarte, nu!
Pentru ca Cuvantul nu-mi permite...


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Păcat de moarte?
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21385. Postat la 23/01/2013 18:21 - 4486z14h20m
Exemplele mele sunt : să ne rugăm
- oricând
- oridecâte ori
- oricum
Moise .
Poporul era în păcat de moarte? Era.
Dumnezeu a zis : îi voi mistui.
Și Moise s-a rugat Domnului, și Domnul S-a lăsat de răul pe care spusese că vrea să-l facă poporului Său.
Pentru ce s-a rugat Moise? Să le ierte păcatele ? Nicidecum, ci să-Și aducă aminte Dumnezeu, de Avraam , de Isac și de Israel, robii Tăi......


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Pagina 3 din 4 < 1 2 3 4 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19193181 vizite unice Powered by PHP-Fusion