Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
23658. Postat la 10/05/2013 21:38 - 4376z1h11m
Fratele Daniel a scris: Ivan legat de schimbarea numelui de pe portal se datorează tot fraților noștrii, cum ar fi ca cineva să te facă păgân, căci un frate a spus în predică că toți cei se cred că sunt creștini sunt păgâni, când am auzit aceste vorbe am sta și am meditat puțin la cele spuse de fratele acela, de aceia am luat această decizie să nu fiu o pricină de poticnire pentru fratele meu, ...
Frate Daniel cred că eram și eu în aceea adunare despre care zici tu că un frate a predicat așa, numai că el a zis cu totul alt ceva; a zis că sunt Biblii vechi, unde în locurile în care în Biblia tradusă de Cornilescu scrie *NEAMURI* în alea vechi scrie *PĂGÂNI*, sigur că îmi aduc aminte că zicea că el nu este creștin de duzină, ci este credincios Adevărului, dacă de acel frate este vorba, atunci sigur nu a zis; "creștinii sunt păgâni", dar dacă este vorba despre alt cineva și din altă parte , atunci îmi cer scuze.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
RE: Primii Creștini!
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
23659. Postat la 11/05/2013 06:19 - 4375z16h30m
" Nu vă vorbiți de rău unii pe alții, fraților! Cine vorbește de rău pe un frate sau judecă pe fratele său, vorbește de rău Legea sau judecă Legea. Și dacă judeci Legea, nu ești împlinitor al Legii, ci judecător. Unul singur este dătătorul și judecătorul Legii: Acela care are putere să mântuiască și să piardă. Dar tu cine ești de judeci pe fratele tău?" . Iacov 4;11,12.
valentina a scris:
Un citat lămuritor:, frate Olah:
" Întotdeauna a existat o categorie de oameni care se declară evlavioși, dar care, în loc să înțeleagă și mai mult adevărul, își fac o religie din a căuta defecte de caracter sau erori de credință la cei care au păreri deosebite de ale lor. Astfel de persoane sunt mâna dreaptă a lui Satana. Nu sunt puțini cei care își acuză frații . Aceștia sunt întotdeauna activi atunci când Dumnezeu acționează și când slujitorii Lui Îi aduc o închinare autentică. Ei pun într-o lumină falsă cuvintele și faptele celor care iubesc adevărul și încearcă să-l pună în practică, prezentându-i pe cei mai serioși și smeriți slujitori ai lui Hristos fie ca înșelați, fie ca înșelători". Ellen White Tragedia veacurilor, pag. 428.
Valentina, esti draguta sa ne lamuresti ce legatura are citatul Ellenei cu subiectul de aici?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
Moderator6 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
23668. Postat la 11/05/2013 14:00 - 4375z8h49m
Off topic, se pare că discuția acestui subiect se duce în altă direcție, vă rugăm respectați tema discuției și tot odată încetați cu atacuri subtile la adresa unor utilizatori.
Moderator
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
23674. Postat la 11/05/2013 20:28 - 4375z2h22m
Eu cred că tema discuției era cu totul altă latură care se vroia discutată, iar noi am mers numai pe extreme, "ba da, ba nu" și s-a ajuns prea departe, chiar foarte departe de așteptări.
Cred că ar fi fost mai bine ca tema de față să fie un fel de șablon, să vedem dacă caracterul nostru, credința noastră, faptele noastre, felul nostru de a fi, se potrivește ca a celor ce se zice că au fost "primii creștini", pentru că până acum au fost numai insulte și vorbe, cred că ar fi timpul ca să fim și constructivi.
Îmi permit să compar două lucruri, poate că până la urmă vom și înțelege ceva.
Când eram mic, mai ales în Bucovina mea, numele de pocăit, era cea mai mare batjocură, pentru neamurile cuiva care se încumeta să se pocăiască. Acuma peste numai 60 de ani este o cinste, chiar oamenii ne pocăiți, dacă vreau să cumpere ceva și aude că ești pocăit, cumpără fără prea multe întrebări și fără prea multe negocieri, eu când vreau să pun punctul pe I, spun că eu sunt pocăit!, și nu mai este nevoie de multă vorbărie, numai că; sunt și pocăiți care strică firma, știți voi cum .....
În ce privește numele de creștin, cred că tot așa a început, numai că celor ce li s-a zis creștini, nu s-au rușinat, ci au dovedit că și atunci când li s-a dat acest nume, ei au demonstrat că pot merge înainte, privind la țintă și peste veacuri a ajuns să fie o instituție, numai că ajungând instituție, mulți au făcut uz de ea, au profitat și sau trasat căi care sunt departe de voia Tatălui care este în ceruri.
Mai zic încă odată, hai să folosim șablonul, nu de nume , ci de caracter și de sinceritate, ca să vedem dacă suntem ca primii cărora li s-a dat acest nume.
Pentru că atunci când vom fi întrebați unde este talantul, iar noi vom scoate din ștergar, un nume, oricare ar fi el, dar fără fapte făcute prin credință, răspunsul cred că va fi unul singur, știți voi care......!
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Frate Ivan eu din câte știu Noul testament a fost tradus prima dată în aramaică apoi în greacă
Toata Scriptura a fost scrisa de Evrei, asta pot sa ti dovedesc ce este scris in Biblia Catolica care explica clar cand a fost scrisa fiecare carte si de cine, vezi si cauta cuvantul Jamnia(Institutia Rabinica care odata ce a vazut ca Romanii distrug si iau Scrierile Evreiesti a inceput sa multiplice in secret atat Vechiul cat si Noul Testament) ca sa nu se piarda originalul.Dar toate astea in Bibliile scrise si traduse de Preasfintii Romaniei nu arata.
Testamentele au fost separate de Religia Crestina odata cu infiintarea Crestinismului de Biserica Catolica,atunci cind l-au inventat pe Kristo de unde vine si denumirea de Krestin,dar Mantuitorul se cheama Yahshua Ha Mashiach,si in ziua de azi Evrei al canta si cheama cu numele lui Original.
Apostolii nu aveau cum sa fie numiti Primii Crestini deorece Crestinismul nici nu exista pe vremea lor,el a fost infintat mai tarziu de Constantin prin 321-325.
In Biblia Hebraica scrie : HaNotzarim: Ones "separated": vezi Cornilescu : Matei 2:23, Luca18:37, F.Ap. 6:14, 22:8, 24:5. HaNatzarim (Nazarenes) was the name given to the followers of Yahshua.
Ones "separated" înseamnă Cei separați. Dâ de înțeles câ s-au separat de ceilalți evrei care nu-L urmau pe Yahshua.
În această postare se scriu niște lucruri total eronate.
Bunul simț religios și rațional ne este agresat cu niște presupuneri în stil gnostic.
De fapt, ceea ce face Ivan Olah aici se numește GNOSTICISM, nu creștinism, nu nazarin-ism, nu noțr-ism, nu iudaism.
Gnosticismul presupune scoatere din mânecă a unor "taine mântuitoare" la care nu toți au acces, taine prin care unii se îngâmfă considerându-se mai presus ca alții.
Dar nu e nicio taină faptul că Noul Testament a fost scris în greacă.
Noul Testament a fost scris direct în greacă, nu în aramaică.
Evangheliile, Epistolele și Apocalipsa au fost scrise mult mai târziu după anii 50...60 d.Hr., nu imediat după înălțarea lui Iisus la cer. De aceea, ele s-au scris în greacă, limbă care era de circulație globală în acel timp. Neamurile care primiseră harul după anul 34 se creștinaseră în număr destul de însemnat până în anii 50...60. Iar ele puteau înțelege greaca, nu aramaica.
De aceea, Evangheliile, Epistolele și Apocalipsa erau scrise pe înțelesul lor, nu în aramaică, cum presupune în mod gnostic Ivan Olah.
Manuscrisele cele mai vechi le avem în greacă. Împreună, ele formează ceea ce se numește "Textus Receptus", adică Textul Primit... primit prin insuflare de la Duhul.
De exemplu, cel mai vechi fragment de manuscris nou-testamentar e, bineînțeles, în limba greacă și datează din jurul anului 100 d.Hr. El se numește P52 (relatând un fragment din Evanghelia lui Ioan).
Îl puteți vedea cum arată la acest link.
Metoda de datare a manuscriselor se bazează pe paleografie, adică stilul de scris al vremii (căci stilul de scris al vremii nu se schimba prea ușor).
Ivan zice de o teorie a conspirației a catolicilor (implicând un anume Kristo). De fapt, ar fi chiar rizibil să ne imaginăm că existau catolici în anul 100 când a fost datat acel fragment în greacă, P52.
Ar fi chiar și mai rizibil să ne gândim că Pavel scria Corintenilor într-o altă limbă decât greaca.
Acest tip de învățătură promovată de Ivan Olah dă impresia de credință, deoarece dă impresia de "mântuire selectivă" pentru o grupă de inițiați care acceptă gnoza (taina informațională). Dar învățătura gnostică nu are nimic în comun cu Adevărul, ci doar dorește să iasă în evidență.
Informația adusă de aceste gnosticisme nu este decât o grozavă rătăcire față de Scriptură.
Atunci când spui că apostolii nu erau creștini, și că originalul nou-testamentar nu a fost scris în greacă, îți bați joc de toată munca de cercetare a unor oameni care și-au dedicat viața să aducă lumină în aceste aspecte: paleografie, datare, găsire și autentificare a manuscriselor etc.
De exemplu, astăzi știm că cele mai multe manuscrise ale Noului Testament le avem cu textul original Textus Receptus.
Există și alte câteva versiuni (versiuni catolice sau de alt tip). Dar Textus Receptus (după care a fost tradusă King James Version) este cel mai bogat în manuscrise vechi - circa 95%.
Acum, imaginați-vă procesul de copiere a scribilor creștini.
Evident că cei mai mulți dintre ei erau credincioși adevărați. Nici nu s-ar fi obosit să copieze scrierile apostolilor dacă nu ar fi considerat asta ca o datorie dumnezeiască. Era o muncă dificilă. Ei copiau exact deoarece le era frică de Dumnezeu să modifice sau să omită sau să adauge.
Ei bine, ca să fac o comparație: dacă ai avea o rețetă culinară a unui preparat foarte gustos, și dacă te-ai apuca s-o copii, nu ai face-o identic? Ba evident că da.
Așa că cei mai mulți oameni care vor dori să aibă rețeta, vor avea rețeta originală.
Doar pe ici pe colo, în anumite zone ale lumii, unii vor modifica ceea ce nu le convine lor.
Dar aceștia vor fi doar 5%, pe când cei care vor avea rețeta originală vor fi cei mai mulți: 95%.
O DIFERENȚĂ COVÂRȘITOARE.
Așa este Textus Receptus original față de toate celelalte versiuni biblice: 95% față de 5%.
Ori, în toate aceste manuscrise originale se vorbește despre "creștini" datorați lui "Hristos", nu vreunui personaj ("Kristo" ) inventat de talmudiști sau de alți rătăcitori.
Tocmai de aceea, Petru spune (în original) foarte frumos: "dacă sufere pentru că este creștin, să nu-i fie rușine, ci să proslăvească pe Dumnezeu pentru numele acesta." (1 Pet.4.16)
beyond a scris:
"In aceasta postare (a lui Ioan Olah) se scriu niste lucruri TOTAL ERONATE."
1.INVATATURA GNOSTICA, inseamna curent FILOZOFIC cu trasaturi mistice, un amestec de dogme cu traditii din religiile pagane, de ceea ce Ioan Olah se dezice TOTAL.
2.In ceea ce ai expus din postarea lui Ioan, reiese ca el nu spune in ce limba s-au scris epistolele, ci de cine au fost scrise acestea, DE NISTE EVREI.
Apropo, de unde ai scos cuvantul RIZIBIL?
La fratele Olah, STILUL GNOSTIC este chiar exclus...mai degraba filozofia o vad in scrierile tale amestecate cu teorii false , si misticismul LUNII INSANGERATE care pentru tine este o SFANTA.
-Ma mira faptul ca nu ai inteles ca inca de pe timpul ADEVARATILOR CREDINCIOSI, numiti de neamuri crestini, s-a strecurat CULTUL lui CEZAR, acela de a te inchina unui om, chiar daca acestia nu se numeau catolici, spiritul catolicismului s-a nascut de foarte mult timp...
Chiar daca adventistii nu s-au numit asa in 1844, spiritul acesta exista inca de pe atunci, dovada teoriile false pe care le vehiculeaza si azi.
Sunt de acord cu versetul de la 1Petru. CE ESTE SCRIS, E ADEVARAT!
Ceea ce cred ca fratele Ioan Olah isi va da seama ca cei din Antiohia i-au numit pentru prima data crestini pe apostoli.STA SCRIS!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
23825. Postat la 19/05/2013 17:34 - 4367z5h16m
Sunt de acord cu versetul de la 1Petru. CE ESTE SCRIS, E ADEVARAT!
Ceea ce cred ca fratele Ioan Olah isi va da seama ca cei din Antiohia i-au numit pentru prima data crestini pe apostoli.STA SCRIS
Bun avocat
Numai că trebuie să-l lămurești, deoarece nu vrea să accepte acest adevăr, iată ce scrie el:
Atata timp cat Crestinismul instituit de Constantin cu tot Paganismul inglobat in Biserica, care a incercat in decursul vremii sa stearga orice urma de Iudeu, prin a modifica si a talmacii Scriptura, eu unul nu ma consider Crestinprefer sa fiu un Eretic, un urmas al lui Yahshuah, prin Duhul Adevarului, si cu Yahveh care nu ma va parasii niciodata
Fratele Ioan este un om sincer,are motivele lui sa creada asa!
...............................
La mine la usa au venit dintre cei care se numesc crestini comform traducerii scripturii in singurele locuri unde apar aceste cuvinte si anume aceste:Faptele apostolilor 11:26 și, când l-a găsit, l-a adus la Antiohia. Un an întreg, au luat parte la adunările Bisericii, și au învățat pe mulți oameni. Pentru întâiași dată, ucenicilor li s-a dat numele de creștini în Antiohia.
Faptele apostolilor 26:28 Și Agripa a zis lui Pavel: "Curând mai vrei tu să mă îndupleci să mă fac creștin!"
1 Petru 4:16 Dimpotrivă, dacă suferă pentru că este creștin, să nu-i fie rușine, ci să proslăvească pe Dumnezeu pentru numele acesta.
Am subliniat un an intreg ... si mai bine de un an,am luat si eu parte la invatatura congregatiei respective ,numita creștină.
Spunandu-le ca Legea sfanta este valabila,cat si sarbatorile (pentru ca ele nu sunt ,,crestine'' ci au fost date credinciosilor,care au incheiat un LEGAMANT prin jertfa)...si de aici marele necaz ,asupra capului meu si mare tulburare in inima si mintea mea.
Pentru ca am vazut mai multe fapte la acesti ,,crestini'' ca la cei din cercul in care ma invarteam eu( nu ma refer la cei sinceri din adunare) ci la membrii apropiati ai familiei,pe care am invatat sa-i respect si sa-i iubesc pana la capat.
Am ajuns la un punct in a alege VIATA sau MOARTEA acestea sunt cuvintele potrivite ,pentru ca altele nu am gasit si in acel timp ,alegerea mea a depins ori de VIATA ori de MOARTE!
Ei mi-au spus :Vino dupa noi,noi suntem adevaratul popor!
Iar daca vii ,tu ( adica eu) poti tine sabatele ,sarbatorile,alimentatia...numai sa nu inveti pe altii sa le tina!
Am spus:Eu nu pot invata pe altii ,decat cea ce practic si cred eu,totul era impotriva mintii mele.
Am dus o lupta spirituala,nu am cuvinte ca sa pot explica...dar totul a fost o lectie pentru mine ( persoanal) ca sa iubesc Legea sfanta mai mult si cu o mai mare responsabilitate.
A trebuit sa le dau,in cele din urma raspunsul.....
Mi-am zis,il voi intreba pe sotul meu ,care le mai arunca cate-o vorba de genu,,spalare de creier''dar eu ii aparam...nu ,dragul meu ,astia au fapte ,au organizare ,nu au frica in vestirea cuvantului,nu se dau indarat de la nimic,ei inainteaza...doar ca... nu au sabate ,sarbatori si spun ca Israelul fizic ,actual nu este poporul ales ,pentru ca este condus de un guvern politic si se foloseste de arme!
Adevaratul popor nu construieste arme pentru a ucide,pentru a se apara,adevaratul popor crede in Isus Cristos...asta era deviza lor!
Sau... au sabate dar au si armata....si cate altele....
Toate acestea m-au convins ca astia da crestini adevarati ,numai ca ,nu intelegeam de ce nu au sabate si randuieli...de ce pot manca orice...?
Aici a fost poticnirea mea in ei si a lor in mine!
Deci....cum scriam mai sus l-am intrebat pe sot ( nu iau decizi mari si importante fara sa ma consult cu el)...dar inainte de al intreba m-am rugat ,ca nici o data si anume ca daca ,,ei sunt'' eu voi pleca dupa ei,dar eu voi face aceasta in conformitate cu raspunsul pe care avea sa-l dea, GURA SOTULUI MEU!
L-am intrebat cam asa:Imi dai voie sa merg dupa ei?
Aveti idee cam ,care a fost raspunsul sotului meu?
Doar doua persoane de pe acest portal cunosc raspunsul (ii rog sa nu-l spuna).
Cu respect.
Daca credem in Fiul lui Dumnezeu, va trebui sa traim o viata de credinta, multi insa, au indoieli fata de acest cuvant "CRESTIN", si cred ca ar trebui sa fie linistiti in privinta aceasta...pentru ca el vine de la primii credinciosi in FIUL...
Cand s-a impus INCRESTINAREA tuturor paganilor, este clar ca acest cuvant s-a diluat in ESENTA, daca pana atunci numele acesta s-a atribuit doar celor care credeau voluntar cu inima si mintea in Cel de sus , el a fost atribuit tuturor prin anumite ritualuri(botezul in apa la prunci...)
Increstinarea fortata , a dus la crestini cu numele, caci viata lor nu descoperea decat paganism si idolatrie.Asa cum si in zilele noastre gasim majoritari, crestini cu numele.
Diferenta dintre crestinii adevarati si cei de nume , este DRAGOSTEA IN ADEVAR.
Asa este sora Lucia!
Insa ,problema este mult mai delicata,cum a fost si intamplarea mea....am privit la fapte nu doar la credinta unor oameni ,care spun ca sunt crestini ,urmasi ai primilor ucenici,deci,urmasi ai turmei mici.
Eu, fiind undeva (dupa parerea lor) intre ,,drumuri''pe ,,nicaieri'',spunandu-mi ca, batranii adunarii din care fac parte ,au cheile imparatiei si nu intra nici ei si nici pe mine nu ma lasa sa intru!
Acestia ,asa zisii ,,crestini'' , cand au zis aceasta, cu privire la chei,nu sau referit doar la adunarea mea...,,batranii adunarii'' sau referit in general la toti batranii adunarilor din tara si de peste hotare ,care in sinceritatea lor, vor sa urmeze ,legile ,poruncile si randuielile vesnice.
Cand i-au judecat pe ei ( ca tin o umbra)si pe mine m-au judecat,dar au avut acest drept?
......................
Asa deci,pentru mine a fost un salt, ca sa cresc in credinta data sfintilor o data pentru todeauna si prin aceasta experienta am invatat argumentele acestor ,,crestini'' pe care le aveau imporiva celor ce cred si considera ca nimeni nu poate sa-i judece cu privire la cea ce sta scris in coloseni 2cu 16,17:
Nimeni dar să nu vă judece cu privire la mâncare sau băutură, sau cu privire la o zi de sărbătoare, cu privire la o lună nouă, sau cu privire la o zi de Sabat,
care sunt umbra lucrurilor viitoare, dar trupul este al lui Mashiah!
In general, Traditia Crestina si multele denominatiuni numite crestine fara sarbatori biblice,afirma ca aceasta umbra ,deja nu mai este valabila...vin lucruri mai bune!
Nu!
Nu este asa!
Se refera ca acum,noi facem sarbatorile Lui Yahveh,caci nu este nici UMBRA care trebuie sa VINA,dar trebuie sa sa pazim SARBATORILE!
Iar adevarata intelegere, este ca vin lucruri mai mari!
Multi pot citii ,profetia din Zaharia14:16-19 si aici scrie clar ,ca cine nu face sarbatorile o sa fie pedepsit.Asta inseamana ca noi ,aici,trebuie sa stim ca sarbatorile nu s-au terminat ci sunt vesnice,caci Yashuah Mashiah este Legea!
.................
Acest verset l-au inteles in defavoarea lor ,prin doctrina lor,l-au inteles eronat!
Iar mie ( o femeie care a cautat si cauta adevarul) o neinsemnata,fara merite mi s-a facut clar de cunoscut ...prin asa ,,numitii batraini ai adunarii'' in sarbatori ,ca pentru noi este scris!
Pentru noi, cei care credem,nimeni nu ne poate judeca daca tinem acestea!
Slava Celui Prea Inalt!
Asa ca, invatatura lor este impotriva lor nu impotriva celor care cred ca shabatele sunt vesnice!
................
Sa-mi fie cu iertare,dar pe mine nu ma poate judeca o persoana(chiar daca spune ca este crestina) care nu tine shabatul ,sarbatorile,alimentati,o luna noua,sau cu privire la bautura sfanta in memoria mortii mantuitorului,cu privire la aceste versete.....
Majoritatea crestinismului (majoritatea denominatiunilor,numite crestine) au inteles eronat acest pasaj biblic...de ce ?
Pentru ca, ei au inteles... cam asa:Nimeni sa nu te judece pentru a nu tine sarbatorile lui Elohim.
Se intelege foarte rau acest pasaj tradus astfel,este foarte rau asa!
Ce vrea sa zica in mod normal Tora- Sfanta Scriptura?
Vrea sa zica aceasta :Cine a descoperit Legea lui Elohim-Tora,nimeni sa nu ne judece pe noi(care ne-am nascut din nou) ca pazim cea ce Elohim ne-a dat prin legamintele Lui!
Deci?
E invers!
In ansamblu ...nimeni sa nu te critice pe tine pe mine,ca tinem shabatul,sau sarbatorile cum e Rosh Hodesh,si celelante sarbatori mari de peste an.
Pentru ca scriptura mai zice si asta:Corpul (trupul) este al lui Mashiah,si cel care judeca este trupul Lui.
Da, El ne poate judeca!
El te poate judeca!
El,ma poate judeca!
El poate sa-ti spuna:Fratele meu, nu tii shabatul,cum Elohim tii l-a dat prin lege?
Fratele meu, nu ai venit la sarbatoare?
Da,El corpul Lui te poate judeca!
Dar o persoana ce nu tine legea-Tora lui Elohim nu te poate judeca nici critica!
......................
Asa ca, eu ( nesabuita de mine) care mi-au fost dragi crestinii si imi sunt dragi si ii respect si sunt datoare sa le spun exact asa cum stau lucrurile ,nu cum sunt ,,indoctrinati unii dintre ei'' ca nu au dreptate ,prin cea ce invata si pe altii!
Si daca m-am fript cu ciorba am sa suflu si in iaurt,de acum incolo.
........................
Nu am idee ce s-a mai scris dupa ultima mea postare,dar am sa scriu ce mi-a raspuns sotul meu.
Mi-a raspuns aceaste cuvinte:Numai asa, nu mai poti fii sotia mea!
Cum mi-a fost sufletul(numai eu stiu).....si am martori in acest sens ca spun adevarul.
Ce m-a indemnat sa privesc spre (o organizatie ,cunoscuta la nivel mondial?)
A fost faptul, ca, veneau in numele sfant in numele acesta YHVH...asta m-a speriat la acesti ,,crestini''!
Si am vazut poticniri in acest nume ,chiar printre crestinii care tin alimentatia,sabatele,sarbatorile....si altele....lucru ,care m-a intristat.
Cu toate acestea ,am inchis biblia inaintea celor cu care studiasem mai bine de un an si le-am spus asa:Eu aleg pe fratii mei,nu-i parasesc!
Am fost in situatia sa aleg,am trecut printr-un test si am ales CREDINTA si FAPTA!
.........................
Cu multumire.
Deconectat
23940. Postat la 30/05/2013 13:54 - 4356z8h55m
Cum aș putea să te fac să înțelegi că nu există credincios în afara creștinismului?. Și că orice credincios trebuie să fie creștin, dar nu orice creștin este credincios.
valentina a scris:
Cum aș putea să te fac să înțelegi că nu există credincios în afara creștinismului?. Și că orice credincios trebuie să fie creștin, dar nu orice creștin este credincios.
Trebuia sa ma tin de cuvant cu privire la intrebarile tale.
Exista credincios (ucenic) in afara CRESTINISMULUI cu siguranta!
Am mai spus-o si o repet ,tocmai in crestinism este foarte mult spirit al Izabelei.
Ma uitam intr-o zi la tv ( nu prea sunt adepta televizorului)dar, deschizand televizorul dau peste o emisiune.....
Un reporter intreaba o mare vedeta tv din Romania ( nu dau numele),respectiva femeie este intrebata:-Impreuna cu fostul sot participi la botezul copilasului?
Fostul sot...deoarece, era de curand divortata.
La care,aceasta femeie cu multa siguranta pe ea ,raspunde ceva de genu:-Chiar daca suntem divortati,trebuie sa increstinam un copilas.
Pardon...ce sa faca un astfel de cuplu,divortat?
Sa increstineze un copilas!
Asta se intampla in crestinismul actualului sistem de lucruri sau al acestui chip de inchinare (ascultare) al acestui veac.
..............
In noua traducere pe care o citesc eu,in singurele versete in care apare cuvantul crestin si sau crestini ,este scris ucenic,de exemplu in Fapte 26:28 ,scrie,,Agripa a zis lui Pavel:Curand mai vrei tu sa ma indupleci sa ma fac ucenic?''
Pentru ca si in Isaia 54:13,scrie asa; Toți fiii tăi vor fi ucenici ai lui Yahveh, și mare va fi propășirea fiilor tăi.
Mashiah la fel a zis in Matei 28:19 Duceți-vă și faceți ucenici din toate popoarele si botezul lor sa fie in numele Meu.
Si invatati ucenicii sa pazeasca tot ce v-am poruncit.
Si iata ca Eu sunt cu voi,in toate zilele pana la sfarsitul veacului.HaleluYa.
Secretul din acest pasaj biblic ,consta in acest cuvant,,Iata ca Eu sunt cu voi''.
In privinta lui Petru (conform traducerii Cornielescu) cand afirma in:1 Petru 4:16 Dimpotrivă, dacă suferă pentru că este creștin, să nu-i fie rușine, ci să proslăvească pe Dumnezeu pentru numele acesta.
Dar cat de clar este in traducerea unde apare Numele Sfant,acelasi verset:Dimpotriva,daca sufera pentru ca este credincios,sa nu-i fie rusine,ci sa proslaveasca pe Yahveh pentru numele Lui.
Pentru ca, tot sciptura ne vine in ajutor cand afirma in:Marcu 8:38 Pentru că de oricine se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, în acest neam preacurvar și păcătos, Se va rușina și Fiul omului, când va veni în slava Tatălui Său împreună cu sfinții îngeri."
.........................
Sora Vali ,ti-am raspuns pe Mp,ca sa nu calc regulamentul punctului :
3. Nu agreem atacurile la adresa cultelor/bisericilor/organizațiilor religioase. Discuțiile/ dezbaterile vor fi purtate în mod civilizat iar părerile vor fi bine argumentate. Deoarece este vorba de un forum creștin, aici nu se defăimează vreo religie/ cult/ grupare religioasă. Se poate vorbi despre ele în spirit analitic al doctrinei dar nu în scopul de a jigni membrii lor.
...pentru ca asa am gasit cu cale,ca este mai bine.
Si pe Mp ti-am pus cateva intrebari (dar nu mi-ai raspuns la acele doua intrebari),asa ca ,daca ai buna vointa te mai intreb si aici,daca vrei raspunzi ,daca nu,am sa raspund eu data viitoare,la intrebarile :
1.Ce este religia?
2.Ce este credinta?
....................
Eu am fost la un pas,,distanta'' de a urma o comunitate de frati CRESTINI si acesti crestini ( de care am prins mare drag,trebuie sa recunosc) studiaza intens sa combata sarbatorile,spunand ca ei sunt ,adevaratii crestini,urmasi ai lui Cristos (cum spun ei).
Dar!
Prin prisma Legii- care este dreptarul cunostintei si al adevarului (Cristos al lor ) este prins in Numele de cinste al Lui Yahshuah(Yashua).
Pentru ca, Yahshuah a spus in:Marcu 13:22-23Căci se vor scula mantuitori mincinosi si proroci mincinosi.Ei vor face semne si minuni,ca sa insele ,daca ar fi cu putinta ,si pe cei alesi.Paziti-va ,iata ca vi le-am spus toate dinainte .
Adevaratii urmasi ai lui Mashiah sau luptat pentru credinta sfintilor data o data pentru totdeauna.
Nu au facut parte dintr-o organizatie doctrinara, fara sarbatori,ci au urmat poruncile,legile si randuielile,care sunt vesnice.
Si m-am convins singura, ca respectivii ,,crestini'' nu sunt in conformitate cu ,Cuvantul-Torah(chiar daca-l studiaza intens) cu toata baza lor doctrinara si cu toata documentatia,pe care o au!
Deci,oricine se poate numii cu acest nume de crestin,dar la ce-i foloseste daca se lupta impotriva Torei?
Adevaratii crestini ( fie cum spui tu),eu stiu ca este vorba despre ucenicii evrei,si primii ucenici,au invatat si facut ucenici, din orice popor,conform poruncii lasate de Mashiah:Duceți-vă și faceți ucenici din toate popoarele si botezul lor sa fie in numele Meu.
Si invatati ucenicii sa pazeasca tot ce v-am poruncit.
1.Credinciosii(urmasi ai primilor ucenici)sunt de fapt pastratorii adevarului nepangarit nu s-au ridicat mai presus de Adevar.
2.Credinciosii cauta in tacere si asteapta in rabdare sa li se descopere ce le este necesar pentru mantuire, si se bucura de orice veste buna si de pace.
3.Adevaratii credinciosi binecuvinteaza pe Israel,si in acest popor sfant ,sunt inclusi (toti care s-au alaturat lui Israel),deci ,atunci cand se vor revarsa binecuvantarile ceresti peste Israel,se vor revarsa si peste toate familiile pamantului care-l vor binecuvanta pe Israel!
Putem cunoaste aceasta din profetia lui Zaharia.
Cu multumire.
Deconectat
24033. Postat la 13/06/2013 18:02 - 4342z4h47m
Mahatma Gandi, a spus odată: eu am devenit creștin, nu numai m-am numit creștin!
Nu mai doresc sa comentez eroarea in care te afli, de aceea las sa vorbeasca exemplu acestui om care nu a considerat ca sa fii numit crestin este o rusine. Nu doresti sub nici-o forma sa fii numita crestina? Ok! Nu te obliga nimeni. Dar lasa-i pe cei care vor si nu-i opri.
El nu s-a mulțumit doar să poarte un nume sau să împlinească un ceremonial. N-a condus masele ca un prelat având o autoritate și o poziție mai înaltă decât a lor. El s-a identificat cu cei din neamul său și a fost în mijlocul lor în toate circumstanțele. Cei mai mulți conducători ai Indiei s-au considerat a fi din casta superioară și au stat departe de masele largi ale populației din castele inferioare. Gandi, n-a lasat pe nimeni să fie mai jos ca el, ci i-a apreciat și i-a ajutat pe toți. Dacă unii dintre conducătorii Indiei îl considerau pe cei din castele inferioare de neatins, ca și cum s-ar îmbolnăvi de lepră, Gandi a stat tot timpul cu ei, redându-le demnitatea și o nouă identitate. El îi numea pe cei din pătura cea mai de jos asocietații: Harijans , adica - Oameni ai lui Dumnezeu! Asemeni acestor oameni din castele inferioare ale Indiei, și nouă Hristos ne-a dat un nou nume.
Această demnitate n-o căpătăm prin ceea ce avem, ci prin ceea ce suntem.
Lavi a scris:
Dar cat de clar este in traducerea unde apare Numele Sfant,acelasi versetimpotriva,daca sufera pentru ca este credincios,sa nu-i fie rusine,ci sa proslaveasca pe Yahveh pentru numele Lui.
Lavinia dacă tot ai adus această dovadă cu credincioș în loc de creștin, atunci precizează ce biblie este, se pare că ne place să vorbim de rău pe creștini formaliști, dar ce faceți cu creștinii ce păzesc legile și poruncile lui Dumnezeu,și ei intră în categoria c reștinilor, nu înțelg de ce se ține neapărat să se scoată din biblie cuvântul creștin, chiar așa mare piedică este acest nume de creștin.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Sora Vali ,nu ai raspuns la cele doua intrebari,multumesc.
Am sa-ti raspund eu,pentru ca mi-ai dat sansa.
1Ce este religia?
Definitia pentru religie:
Forma de inchinare.
Ansamblu de atitudini,convingeri si comportamente religioase,care pot fii de natura personala sau pot fii promovate de catre o organizatie.
De obicei religia presupune credinta intr-un singur D-zeu sau mai multi dumnezei;sau divinizarea unor oameni,obiecte ,dorinte sau forte.
......
Exista religie adevarata si falsa.
Initiatorul religiei false este Satan Diavolul,ca fiind ,,dumnezeul acestui sistem-veac de lucruri''(in care multimea isi pune nadejdea) :2Corinteni 4:3,4,,Si daca evanghelia imparatiei este acoperita,este acoperita pentru cei ce sunt pe calea pierzarii,a caror minte necredincioasa,a orbit-o dumnezeul, veacului acestuia,ca sa nu vada stralucind lumina Evangheliei slavei lui haMashia,care este chipul lui Yahveh.
...............
2.Ce este credinta?
Este asta:Evrei 11:1 Și credința este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd.
Dar este si o credinta falsa ,pentru cei care sunt pe cale pierzarii pentru ca nu au avut dragoste pentru adevar.
2 test.cap2 cu versetele 11 si 12 ( dupa traducerea de Cornielescu):11. Din această pricină, Dumnezeu le trimite o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună:
12. pentru ca toți cei ce n-au crezut adevărul, ci au găsit plăcere în nelegiuire, să fie osândiți.
Traducerea care face diferenta si scoate numele Celui care trimite lucrarea de ratacire,aceleasi versete:Din aceasta pricina,Yahveh ,le trimite o lucrare de ratacire,ca sa creada o minciuna ,pentru ca toti cei ce n-au crezut Adevarul,ci au gasit placere in nelegiuire,sa fie osanditi.
Si cat de minunat scrie in-2 Samuel 7:26 Slăvit să fie Numele Tău pe vecie, și să se zică: ,Yahveh al oștirilor este Elohim a lui Israel'. Și casa robului Tău David, să rămână înaintea Ta!'
Deci,un nume face diferenta.... nu un titlu pe care-l folosesc majoritatea denominatiunilor.
.................
Frate Dani,traducerea din care citesc eu, nu mai este un necunoscut,ascuns... si este buna,deoarece ,in vechea traducere ( pe care o avem majoritatea) este ascuns, de ochii nostrii ,tocmai ce este mai sfant si drept,Numele Sfinte,in care este salvare si care face diferenta intre dumnezeul acestui veac si Sfantul care Salveaza.
Intr-o zi ,una din ficele mele m-a intrebat:-Mamii noi suntem crestini?
-Care este religia noastra?
Si de atunci...ma tot gandesc ,cum trebuie sa fie raspunsul meu cu privire la intrebarile ei?
Care este sfatul tau,pentru mine?
In scriptura scrie ca, Mashiah declară ,,Nu am venit să stric Legea și Proorocii''. Am venit nu să stric, ci să împlinesc" (Matei 5:17).
Ce erau Legea și Profeții? ...O religie ?... Nu Nu !!!
Yahsua nu a venit să desființeze Legea și Profeții !
Corect!
Stim ce a venit sa desfinteze...dar acum nu intru in detalii ca voi fi pe langa topic.
Pe cind Religia Crestina tocmai asta vrea sa faca, si anume sa desfiinteze Legea si Prorocii!
Atunci ,noi credinciosii Legii si Prorocilor din punctul tau de vedere ( cum spui crestinii ai adevarului)... putem sa ne asimilam Crestinismului?
Vrem sa facem parte din acest Sistem ...numit Crestinism=Religie ?
Despre Iudaism stim si cunoastem ca:Iudaismul este Religie intradevar,dar este religia Fariseilor,Datinilie... tocmai de asta Mantuitorul a combatut aceste lucruri adica Religia.
In Concluzie ,Legea si Prorocii nu este Religie !
Pe cand Iudaismul cu Fariseismul si datinile sale este Religie .
Daca nu este asa ,va rog in modul linistit ,ajutati-ma ,daca ma insel.
...................
Cand s-a facut recesamantul,am intrebat in stanga in dreapta ,cum sa ma inscriu la rubrica Religie?
Pentru ca,oriunde te duci fie la o fabrica ,fie la scoala trebuie sa complectezi un formular...nu?
Si acolo pe formular specifica religia nu credinta...nu-i asa?
Eu,din pricina rubricii respective numite religie a trebuit sa specific la recesamant ca sunt de religie Iudaica.
Insa,redinta mea este in salvarea Iudeului Yahshuah care a zis cu gura lui aceste cuvinte in:Ioan 4:22 Voi vă închinați la ce nu cunoașteți; noi ne închinăm la ce cunoaștem, căci Mântuirea vine de la Iudei. Si nici o religie, nu poate lupta impotriva acestor cuvinte,deoarece se lupta impotriva lor insisi,inselandu-se singuri!
Eu nu am specificat ca sunt de religie crestina,si nu cred ca am gresit cu ceva!
....................
Cu multumire.
Deconectat
24037. Postat la 14/06/2013 13:19 - 4341z9h30m
Nu-mi place de numele de crestin ce-l port, zici. Și diavolul râde ironic, uită-te la ea pocaita!
Îmi amintesc de Isus cum a fost ironizat și numit Regele iudeilor. Da, este Rege.
Și da, avem un nume scump, de copii de Dumnezeu, chiar dacă nu-i meritul nostru. Nu suntem numiți astfel din pricina faptelor noastre bune, ci pentru că am ales să credem în El, și să Îl acceptăm ca Tată. E Harul Lui, e dragostea Lui.
As fi putut si eu sa-ti raspund la fel de ironic ,dar pentru pacea si linistea mea ,mai bine tac.
Nu am idee, daca ai citit intreaga mea postare(poate te-a plictisit)...imi pare rau ca m-am obosit degeaba.
...................
Nu-mi este rusine de cuvantul in sine ,,crestin,, dar trebuie sa fac diferenta intre crestin si credincios.
Ca nu cumva ,crezand in ,,dumnezei noi veniti de curand'' si diavolul sa-mi intinda curse si sa-i urmez fara sa ,,pipai '',macar că Toma ne este exemplu.
Pentru ca Toma si-a amintit de ce le spuse-se invatatorul Mashiah pe cand era in mijlocul lor :Matei 24:24 ,,Caci se vor scula mantuitori mincinosi si proroci mincinosi;vor face sene mari si minuni,pana acolo incat sa insele,daca va fii cu putinta,chiar si pe cei alesi''
Dupa cum m-am silit sa scriu in doua postari,propria experienta cu privire la crestinii si urmasi ai lui Cristos,care mi-au arat o alta cale,fara sabate si sarbatori ,fara luni noi,acestea fiind o umbra (dupa parerea lor)dar nu au inteles ca sunt umbra lucrurilor viitoare ,a lucrurilor mai bune si mai mari.
Eram la un singur pas sa-i urmez...dar pana si casatoria imi era in primejdie,mai mult decat atat, un frate batran din adunare mi-a spus:Daca te vei duce dupa ei,vei plange cu amar!
Si i-am ascultat sfatul,nu m-am dus,pentru ca asa s-ar fii intamplat as fii plans cu amar.
Macar ca-mi plangea inima dupa ei,dupa ,,crestinii aceia'' pentru ca ei veneu in numele Sfant dar, intre mine si ei era o prapastie adanca.
Experienta aceasta m-a facut sa fiu extrem de atenta,si cand beau apa sa am ochii deschisi ca si Ghedeon cand a fost atent la oamenii care au lipait apa si cu aceia a avut izbanda.
Puteam sa-i urmez,dar pretul era sa renunt la sarbatorile vesnice si la fratii mei sambatarii,mai mult decat atat, departe de Israel.
Pentru ca,potrivit doctrinei lor ,nu Israelul vizibil este poporul ales ci crestinii care cred in Cristos ( in Cristosul lor).
???
..................