fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
26696. Postat la 17/01/2015 13:25 - 3759z8h39m
Parerea mea este ca la aceasta fagaduinta se refera textul din Evrei 11; 39, 40.
Vrasmasie voi pune intre tine si femeie, intre samanta ta si samanta ei. Aceasta iti va zdrobi capul, si tu ii vei zdrobi calcaiul. ( Gen. 3;15)
Aceasta fagaduinta a fost data ca sa o vedem implinita toti, odata....." ca sa n-ajunga la desavarsire ei fara noi".
De-a lungul calatoriei pe pamant,( sunt mult mai multe dar nu am enumerat toate evenimentele) o ceata de oameni,- au gustat ce bun este Domnul-, prin jertfele de la Sanctuar, a alta ceata in ,- arsita zilei-, inchizitie, martiri, o alta ceata, apostazia zilelor pe care le traim.
BC Evrei 11: 39. Toti acestia, macar ca au fost laudati pentru credinta lor, totusi n-au primit ce le fusese fagaduit;
40. pentru ca Dumnezeu avea in vedere ceva mai bun pentru noi, ca sa n-ajunga ei la desavarsire fara noi.
Da, sora Valentina. Multumesc!
Promisiunea includea ca Dumnezeu va zdrobi pe asupritorul mincinos care a devenit stapanul lumii acesteia si vor mosteni lumea:
Romani 16:20 Dumnezeul păcii îl va zdrobi în curând pe Satan5 sub picioarele voastre. Harul Domnului nostru Isus Cristos să fie cu voi!
NTR Romani 4:13 Avraam sau sămânța lui au primit promisiunea că vor moșteni lumea nu prin Lege, ci prin dreptatea care vine prin credință.
14 Căci dacă moștenitori ar fi cei ce sunt sub Lege, atunci credința n-ar mai însemna nimic, iar promisiunea ar fi fără valoare,
15 întrucât Legea aduce mânia. Unde nu există Lege, nu există nici neascultare de Lege.
16 De aceea este prin credință: ca să poată fi prin har, așa încât promisiunea să fie valabilă pentru toți urmașii, nu doar pentru cei ce sunt sub Lege, ci și pentru cei ce împărtășesc credința lui Avraam, care este tatăl nostru, al tuturor,
17 așa cum este scris: rTe-am făcut tatăl multor neamuri.r0;3El este tatăl nostru înaintea lui Dumnezeu în Care a crezut, Care învie morții și Care cheamă lucrurile care nu sunt, ca și cum ar fi.
BC Romani 4:13. In adevar, fagaduinta facuta lui Avraam sau semintei lui, ca va mosteni lumea, n-a fost facuta pe temeiul Legii, ci pe temeiul acelei neprihaniri care se capata prin credinta.
14. Caci, daca mostenitori sunt cei ce se tin de Lege, credinta este zadarnica, si fagaduinta este nimicita;
15. pentru ca Legea aduce manie; si unde nu este o lege, acolo nu este nici calcare de lege.
16. De aceea mostenitori sunt cei ce se fac prin credinta, pentru ca sa fie prin har, si pentru ca fagaduinta sa fie chezasuita pentru toata samanta lui Avraam: nu numai pentru samanta aceea care este sub Lege, ci si pentru samanta aceea care are credinta lui Avraam, tatal nostru al tuturor,
17. dupa cum este scris: "Te-am randuit sa fii tatal multor neamuri." El, adica, este tatal nostru inaintea lui Dumnezeu in care a crezut, care invie mortii si care cheama lucrurile care nu sunt, ca si cum ar fi.
La asta se refera textul din Epistola catre Evrei "însă n-au primit ceea ce a fost promis".
Deci Abraham si samanta lui vor mosteni lumea? Da. Este lumea in stapanirea lor? NU. Cand li se va da? La inviere:
Daniel 12:13 Cât despre tine, du-te, până când va veni sfârșitul! Te vei odihni și, la sfârșitul zilelor, te vei scula pentru a-ți primi partea de moștenire.
Deci in disputa cu Imeneu si Filet, apostolul Pavel avea dreptate. Invierea pune capat lumii vechi si toate lucrurile se fac noi, care se mostenesc vesnic.
Observatie foarte importanta, pentru cei ce cred ca vechiul pamant va fi distrus abia la sfaritul miei de ani:
Grecii folosesc doua cuvinte cu privire la ce este "nou".
Cand se refera la cu ceva totul nou, o noutate ce nu a mai fost, de exemplu un produs nou, folosesc cuvantul "neos", dar cand se refera la ceva innoit, de exemplu o casa renovata, folosesc cuvantul "kaine". Lumea care va veni si o vom primi in stapanire, nu este o lume ce nu a mai fost, adica nu este un ALT PAMANT, care nu a mai fost, ci este acelasi pamant, care a existat de la inceput, insa innoit. Sfarsitul lumii nu inseamna distrugerea planetei in bucati si apoi facerea unui alt pamant, ci este innoirea pamantului.
Deci interpretarea ca la sfarsitul miei de ani, acest pamant vechi va fi distrus si ca Dumnezeu va face un alt pamant, este gresita.
Iata textul:
Apocalipsa 21:1
"kai (si) eidon (vazut-am) curanon (un cer) kainon (innoit) kai (si) gen (pamant) kainen (innoit)
Asta fiind situatia, de unde stim ca situatia descrisa la Apocalipsa 21:1 este abia la sfarsitul miei de ani si nu la inceputul ei, fiindca apostolul Petru scrie aceleasi cuvinte, spunand ca lumea veche se distruge prin foc (in felul in care apa a distrus totul), ca o lume noua sa se faca?
2Petru 3:13 Dar noi, după făgăduința Lui, așteptăm ceruri noi (kainous) și un pămînt nou (kainen), în care va locui neprihănirea.
Intrebari:
1. Daca lumea veche se distruge la inceputul miei de ani, de ce ar trebui sa se refaca abia dupa o mie de ani?
2. Daca lumea veche se distruge abia la sfarsitul miei de ani, si cerurile noi si pamantul nou apar abia dupa mia de ani, de ce spune apostolul Petru ca asteptam un cer nou si un pamant nou in care va locui dreptatea?
"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat
RE: Cand invie cei rai?
26735. Postat la 19/01/2015 18:53 - 3757z3h11m
1. Daca lumea veche se distruge la inceputul miei de ani, de ce ar trebui sa se refaca abia dupa o mie de ani?
2. Daca lumea veche se distruge abia la sfarsitul miei de ani, si cerurile noi si pamantul nou apar abia dupa mia de ani, de ce spune apostolul Petru ca asteptam un cer nou si un pamant nou in care va locui dreptatea?
Intrebarile nu sunt puse corect. Tu intrebi de lumea veche si mai sus, in postare vorbesti despre innoirea pamantului.
poate trebuia sa sune asa intrebarea: Daca pamantul se distruge la inceputul miei de ani, de ce ar trebui sa se innoiasca abia dupa mia de ani?
valentina a scris: 1. Daca lumea veche se distruge la inceputul miei de ani, de ce ar trebui sa se refaca abia dupa o mie de ani?
Intrebarile nu sunt puse corect. Tu intrebi de lumea veche si mai sus, in postare vorbesti despre innoirea pamantului.
poate trebuia sa sune asa intrebarea: Daca pamantul se distruge la inceputul miei de ani, de ce ar trebui sa se innoiasca abia dupa mia de ani?
Dupa , voi incerca un raspuns.
Shalom,
Totusi, apostolul Pavel astepta ca la venirea Domnului Ieshua sa vina ceruri noi si un pamant nou in care sa locuiasca dreptatea. De ce sa se astepte atat? Te-ai pregatit cu raspunsul?
Deconectat
26814. Postat la 23/01/2015 18:19 - 3753z3h45m
Si eu , si tu , asteptam un cer nou si un pamant nou care vine odata cu Iisus, insa , eu , nu mi-am pus intrebarea de ce sa astept atat? Spre deosebire de Petru noi avem cartea Apocalipsa. Acolo Dumnezeu ne-a descoperit cursul evenimentelor. De acolo noi stim cand va face Dumnezeu un cer nou si un pamant nou.
Hai, sa nu dam de lucru ADMINISTRATIEI, si sa ne intoarcem la SUBIECT.
Ce vreau sa va intreb eu:
Daca la invierea de apoi, ultima din seria de invieri...cei mai multi spun, ca va fi doar invierea CELOR RAI, atunci, de ce se deschid niste carti pe de-o parte, iar pe cealalta se deschide cartea vietii?
Acest lucru nu va da de gandit?
Daca toti sunt rai, pentru ce trebuie judecata?
In urmatorul verset iata, ce spune:
"Oricine nu a fost gasit in cartea vietii, a fost aruncat in iazul cu foc si cu pucioasa, moartea a doua.(Apoc.20.15)
Din acest verset, se pare ca din cei judecati se asteapta sa mai fie gasiti oameni in cartea vietii.Ce ziceti?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
26840. Postat la 25/01/2015 18:50 - 3751z3h14m
Mai gasim in Apocalipsa reveniri la subiect, ca sa zic asa. Sunt tablouri si tablouri. In cap. 17 e tabloul judecatii curvei, in cap 18 e tabloul negustorilor care plang si jelesc, apoi se revine in cer unde gloata canta Aleluia. Deci nu se merge cronologic.
Se deschid cartile pentru cei rai deoarece, cineva din cei buni a intrebat de ce X nu este cu el si marturiseste cat de credincios era X. Atunci se deschide cartea la pagina lui X si se citeste ce scrie. Dupa ce sunt rezolvate toate " contestatiile" cei rai sunt aruncati in iazul de foc.
Judecata este facuta de Iisus cu dreptate. Nimic nu va ramanea nelamurit. Orice suspiciune, orice intrebare, orice nelamurire va fi solutionata. Judecata se face in fata lumilor necazute din univers.
Acuzatia adusa de Satana a fost, si este , ca Dumnezeu este un tiran si partinitor, numai pe el urandu-l, l-a aruncat din cer pe pamant.
La astfel de acuzatii cum crezi ca va fi judecata celor rai? Ei vor invia ultimii deoarece ei au ramas in morminte. Ei nu participa la judecata deoarece dosarul lor a fost inchis in momentul mortii. Pana la moarte nu au manifestat nici macar un gest de regret, de umilinta , de smerenie privitor la acceptarea inchinarii in fata lui Dumnezeu. Dumnezeu nu facea parte din viata lor. Mai sunt o categorie de oameni care au facut cunostinta cu Dumnezeu, chiar au calatorit impreuna pe drumul vietii, insa la un moment dat au parasit calea luminoasa. Au gasit un loc mai bun in tabara intunericului. Mai sunt aceia care sunt atat de convinsi ca vor fi acolo sus in cer incat raman uimiti cand invie intre cei rai. Sunt multe de scris aici.
Lucia a scris:
Hai, sa nu dam de lucru ADMINISTRATIEI, si sa ne intoarcem la SUBIECT.
Ce vreau sa va intreb eu:
Daca la invierea de apoi, ultima din seria de invieri...cei mai multi spun, ca va fi doar invierea CELOR RAI, atunci, de ce se deschid niste carti pe de-o parte, iar pe cealalta se deschide cartea vietii?
Acest lucru nu va da de gandit?
Daca toti sunt rai, pentru ce trebuie judecata?
In urmatorul verset iata, ce spune:
"Oricine nu a fost gasit in cartea vietii, a fost aruncat in iazul cu foc si cu pucioasa, moartea a doua.(Apoc.20.15)
Din acest verset, se pare ca din cei judecati se asteapta sa mai fie gasiti oameni in cartea vietii.Ce ziceti?
Shalom,
Sora Lucia nu am intentionat sa discutam cartea Apocalipsa aici, dar am putea deschide un topic separat cu numele "Dezbaterea Apocalipsei verset cu verset".
Da sora Lucia, mi-a dat de gandit acest lucru. Eu vad doua invieri:
1. Intai invie cei care au fost in noul legamant si au tinut de el, la acest eveniment nu invie nici un rau. Ei invie inaintea celor sapte urgii finale. Ei vor primi dreptul la viata in cer.
2. Apoi invie ceilalti care au fost sub legea Adamica, sub legea Noahica, sub legea Abrahamica, sub legea lui Moise, fie ca au respectat-o sa nu. Intre acestia vor mai fi cei sub legea Unsului - dar nu au respectat-o si cei care au fost fara nici o lege (agnostici, atei, fara religie si lege). Cei care au respectat legea Adamica, Noahica, Abrahamica si Mozaica - pana ce ele au fost in vigoare - vor primi dreptul la viata. Dar nu in cer, ci pe pamant.
Daca gresesc rog sa fiu corectat cu versete biblice.