"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
Cuvântul grec, gheena, , vine dela o combinația a două cuvinte ebraice, ge și hinnom, însemnând rvalea Hinomului.r1; Termenul original se referea la o vale în partea de sud a Ierusalemului în care se închinau la zeități păgâne. Din cauza reputației ei ca un loc abominabil, a devenit mai târziu un loc în care era ars gunoiul. Gheena a devenit sinonimul cu run loc pentru ars r11; un loc folosit pentru aruncarea lucrurilor nefolositoare.
Rai și Iad ce ne învață Biblia cu adevărat?
Da-ti clic aici cind aveti timp de citit:
Daniele.. nu mi-ai raspuns la provocare.... Fiara si proorocul mincinos, din cine se compun ? Din oameni sau sunt tot demoni ? Ca scrie ca vor fi aruncati de vii in iazul de foc impreuna cu diavolul
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Aurelc a scris:
Daniele.. nu mi-ai raspuns la provocare.... Fiara si proorocul mincinos, din cine se compun ? Din oameni sau sunt tot demoni ? Ca scrie ca vor fi aruncati de vii in iazul de foc impreuna cu diavolul
Nu mi-am dat seama ca am fost provocat
Poi hai sa analizam:
Gasim caci Diavolul este numit Balaurul cel mare
Apoc. 12:9
Citat:
Și balaurul cel mare, șarpele cel vechi, numit Diavolul și Satana, acela care înșeală întreaga lume, a fost aruncat pe pământ; și împreună cu el au fost aruncați și îngerii lui.
Pe urma gasim fiara savarsind semne si minuni mari amagind locuitorii pamantului, pana acolo incat sa dea suflare icoanei fiarei
Apoc 13:13
Citat:
Săvârșea semne mari, până acolo că făcea chiar să se pogoare foc din cer pe pământ, în fața oamenilor.
14Și amăgea pe locuitorii pământului prin semnele, pe care i se dăduse să le facă în fața fiarei. Ea a zis locuitorilor pământului să facă o icoană fiarei, care avea rana de sabie și trăia.
15I s-a dat putere să dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei să vorbească, și să facă să fie omorâți toți cei ce nu se vor închina icoanei fiarei.
Aici deja ne punem intrebarea daca fiara este fiinta umana sau demoni?
Raspunsul la intrebarea il gasim in Apoc 16:13
Citat:
Apoi am văzut ieșind din gura balaurului, și din gura fiarei, și din gura proorocului mincinos trei duhuri necurate, care semănau cu niște broaște.
14Acestea sunt duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite, și care se duc la împărații pământului întreg, ca să-i strângă pentru războiul zilei celei mari a Dumnezeului Celui Atotputernic. -
Aceste 3 duhuri demonice unul din ele fiind chiar diavolul care a luat forma de sarpe in eden probabil ca pot lua infatisare de oameni , dar oamenii nu vor putea face semnele ce le vor face ei, asa ca sigur sunt demoni
Soarta lor va fi cea descrisa in Apoc 20 :10
Citat:
Și diavolul, care-i înșela, a fost aruncat în iazul de foc și de pucioasă, unde este fiara și proorocul mincinos. Și vor fi munciți zi și noapte în vecii vecilor
Dane, ai facut o incursiune frumoasa... dar te-ai incurcat la calcule... daca rasfoiesti subiectul acesta de la inceput , vei vedea ce frunos ne-am inteles noi doi, ca o "Fiara " in limbaj profetic reprezinta un sistem politic, si ca acest sistem e compus din oameni, din imparati ( Nebucadnetar, Constantin cel Mare...si altii chiar din zilele noastre) chiar daca ei sunt condusi de demoni, ei SUNT oameni...
Altfel, are trebui sa ne punem intrebarea daca apostolii au fost oameni si ei sau au fost duhuri, pentru ca si ei au facut atatea semne si minuni... dar nu ei le-au facut , ci Duhul Domnului care era peste ei. Tot asa, si acesti oameni din care e compus sistemul politic al "Fiarei" sunt stapaniti de demoni, dar eu inteleg ca ei sunt totusi oameni...
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Parerea mea este caci caci tot ce este din materie umana cum nu poate traii vesnic , nici nu va arde vesnic, iar materia spirituala (duhurile) cum pot traii vesnic, vor putea si fi chinuite vesnic.
Domul sa ne lumineze. Nu atarna mantuirea noastra de acest subiect , doar schimbam opinii.
Aceasta deocamdata e opinia mea,
Domnul sa te binecuvinteze Daniele ! :clap2: :thankyou: :thumbsup: Uite, acum consider eu ca ai analizat mai exact lucrurile :-) Oricum si eu cred ca am spus lucrul acesta chiar la inceputul subiectului... asemenea invataturi nu ne mantuiesc, ci pur si simplu, ne dam si noi cu parerea, si incercam sa extragem din Biblie pe cat se poate cate o invatatura la fiecare tema de discutie.
mesc a scris:
daca iazul de foc este un loc unde o sa fie dusi ce sortiti pt acolo, as vrea sa va intreb: in ce zi o fost creat iazul de foc?
As vrea sa nu cadem in extreme cu intrebarile... e clar, fiecare are dreptul sa intrebe, aproape orice... dar raspunsurile sunt limitate, iar unele foarte probabil sa fie imposibil de dat. Mi-ar place sa cred ca ai intrebat asta din dorinta constructiva, si nu una ca sa ispitesti pe cineva, pentru ca avem versetul care ap. Pavel ne atentioneaza:
Citat:
VDC 2 Timotei 2:23 Fereste-te de intrebarile nebune si nefolositoare, caci stii ca dau nastere la certuri.
In Biblia mea, scrie in Genesa 1:1 ca " La inceput, Dumnezeu a facut cerurile si pamantul". Eu prin cuvantul " ceruri " inteleg mai mult decat ceea ce poate vedea ochiul liber sau telescopul astronomic, si in aceasta inteleg ca la inceput au fost facute toate, inclusiv iazul cu foc, si alte lucruri care nu sunt mentionate la inceputul cartii Geneza... Altfel te-as intreba si eu pe tine sa-mi spui cand au fost creati ingerii, serafimii, heruvimii, cei 24 de mai batrani, si alte fiinte ceresti, sau cand s-a razvratit Lucifer impotriva Domnului si alte chestii pe care ori le intelegem prin credinta, ori ajungem sa cautam raspunsuri incoerente, fara suport biblic, si ne trezim ca ne contrazicem pe baza unor intrebari " nebune" asa cum il citam pe Pavel mai sus...
De exemplu, un verset pe care l-am adus in discutie chiar la conferinta audio din 14. Feb , si pe care chiar tu l-ai citit, ne va ajuta sa pricepem unele lucruri prin credinta, fara a avea anumite dovezi palpabile, ca de altfel, avandu-le n-ar mai fi vorba de credinta...
Citat:
VDC Evrei 11:3 Prin credinta pricepem ca lumea a fost facuta prin Cuvantul lui Dumnezeu, asa ca tot ce se vede n-a fost facut din lucruri care se vad.