"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
Din așazisele exemple expuse pentru înțelegere lipsește subiectul care este mascat în expresia "aceste lucruri". Poate ar fi necesară o detaliere pentru ca să se înțeleagă cerința...
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Deconectat
RE: Cum va fi împărăția de 1000 de ani?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
3546. Postat la 29/08/2010 16:08 - 5364z15h2m
Prin credinta, Inedelea, prin credinta, inteleg eu toate aceste proorocii, apocalipsa si imparatia celor o mie de ani. Ele par a fi abstracte, incuiate ( ca nuca incuiata din care nu poti sa-i mananci miezul), ilogice, aiurite, incurcate. Dar punandu-le in grila unui careu , ca-n rebus, toate se leaga se definesc, se lamuresc si-si dau pe deplin lumina. De aceea se zice ca Biblia se face inteleasa, tot prin Biblie.
Ai auzit si tu de multe ori, ca un par lung, devine foarte stralucitor daca este periat lin, cu un pieptene, de o suta de ori.
Tot asa va straluci slovele Bibliei in inima noastra, daca o citim mereu, si mereu, si mereu.
Niciodata nu luam un text si sa facem din el, esenta crestinismului si daramam cu el toate denominatiunile.
valentina a scris:
Niciodata nu luam un text si sa facem din el, esenta crestinismului si daramam cu el toate denominatiunile.
Sora Valentina nu vi se pare ca SDA face exact aceasta?
Marturisirea de credinta SDA
Darul profeției
Printre darurile Duhului Sfânt se află și profeția. Acest dar este un semn de identificare a bisericii rămășitei și s-a manifestat prin lucrarea Ellenei White. Scrierile acestui sol al lui Dumnezeu sunt un izvor continuu de adevăr învestit cu autoritate, adevăr care oferă bisericii mângâiere, călăuzire, instruire și îndreptare
Prin alte cuvinte numai SDA poate fi biserica adevarata pentru ca doar SDA crede in scrierile Ellenei White ca fiind profetice.Restul credinciosilor care cred in Mesia si tin Shabatul ,Sarbatori,mancaruri curate , etc dar nu cred in Ellen White sunt pierduti , pentru ca nu se incadreaza in semnul de identificare a biserici.
Un prieten adventist m-a chemat anul trecut la el la biserica, si s-a nimerit sa cada studiul 23 "Biserica lui Hristos" care m-a lamurit ca daca nu fac parte din SDA chiar daca tin Shabatul si restul , nu pot sa fac parte din Biserica Lui.
Aici este formatul electronic al studiului respectiv pentru cei ce cunosc engleza : http://www.amazingfacts.org/FreeStuff/BibleStudies/StudyGuides/tabid/105/ctl/ViewMedia/mid/453/IID/2-23/LNG/en/7/The-Bride-of-Christ/SC/R/Default.aspx
Mai jos scot in evidenta punctul 12 discutat la acest studiu care spune:
12. How many churches fit these six specifications?
Answer:
Instead, Jesus gave such pointed, specific, highly descriptive points that they fit one church and only one church--the Seventh-day Adventist Church.
traducerea
Cate biserici se incadreaza in cele 6 specificari ?(tratate la punctele anteriaore)
Raspuns:
Isus a specificat , cu asa mare descriptie ca ele se potrivesc unei singure biserici si doar a unei biserici: Biserica Adventista de ziua Saptea
Aceasta a fost experienta mea , la invitatia prietenului meu , si ii multumesc Tatalui pentru confirmarea primita.
Eu unul nu asi avea curajul sa spun ca doar cei care cred in Ellen W. fac parte din Biserica lui Mesia , respectiv ramasita biserici.
Stiu ca am fost pe langa subiect , dar cand vad ca se acuza ca luam versete prin care eliminam restul denominatiunilor, a trebuit sa aduc putin adevar cu privire la cei care intradevar fac aceasta .
Avand în vedere că discuția voastră nu se îndreaptă pe o direcție corectă trebuie să intervin în calitate de moderator și vă rog să:
- discutați despre subiectul la care postați
- nu mai aduceți nici un fel de atac altor comunități religioase
- aduceți argumente prin care să vă arătați opinia (faptul că spuneți că celalalt nu are dreptate nu are nici o valoare)
- acceptați faptul că celalalt poate gândi diferit (și are dreptul să facă asta- deci poate avea o altă părere)
Cu alte cuvinte dicutați despre cum înțelegeți personal că se va desfășura împărăția de 1000 de ani (după lumina pe care o aveți fiecare).
Shalom!
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Este f. adevarat faptul ca in Biblie gasim profetii conditionate.Atunci cand profetia este conditionata in cadrul profetiei este mentionata, in mod expres CONDITIONAREA, adica ce anume conditioneaza implinirea sau neimplinirea profetiei.
De aici si pana la a crede ca absolut toate profetiile sunt "conditionate" este cale lunga si fara sfarsit.Frumusetea profetiei tocmai in asta consta: ca se implineste.Daca o profetie nu se implineste inseamna ca nu este de la Domnul.Departe de noi gandul ca profeti ca Zaharia, Isaia etc. nu ar fi profeti adevarati.Numai profefetiile profetilor falsi nu se implinesc.
Sora Valentina, te rog, citeste toate explicatiile date de mine si de fratii mei, acestea le gasesti printre primele postari cu privire la acest subiect.
Vreau sa-ti spun ca am gasit dovezi istorice care atesta faptul ca ucenicii ucenicilor Domnului au crezut in mia de ani cu oameni pe pamant asa cum credem noi.A fost o descoperire uluitoare si in acelasi timp extrem de placuta pt. mine sa vad ca in sfarsit am si eu credinta sfintilor.
Cu stima, Avram.
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Deconectat
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
3550. Postat la 29/08/2010 23:25 - 5364z7h45m
Aș vrea și eu să fac o mică paranteză in privința cu mia de ani și dacă greșesc să mă completați voi: În primul rănd vreu să aduc o mica prorocie care a fost la o adunare pentru popor (adica noi ).
De ce te culci pe o ureche și zici că sînt mîntuit.....mîntuirea încă nu am dato.....cînd veți primi cununa, atunci veți fi mîntuiți....veți căpăta biruință deplina...trezițivă vă zice.......trezeștete poporul meu......că-ci încă o ațipire este în sînul tău.........și strig și bate glasul....... și nimeni nu-mi vrea să-mi deschida.......(c-am atata a fost, unde am puntat cu puncte acolo vorbea in duh)
Apocalipsa 20/4-6
4. Și am văzut niște scaune de domnie; și celor ce au șezut pe ele li s-a dat judecata. Și am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus și din pricina Cuvântului lui Dumnezeu, și ale celor ce nu se închinaseră fiarei și icoanei ei și nu primiseră semnul ei pe frunte și pe mână. Ei au înviat și au împărățit cu Hristos o mie de ani.
5. Ceilalți morți n-au înviat până nu s-au sfârșit cei o mie de ani. Aceasta este întâia înviere.
6. Fericiți și sfinți sunt cei ce au parte de întâia înviere! Asupra lor a doua moarte n-are nicio putere; ci vor fi preoți ai lui Dumnezeu și ai lui Hristos și vor împărăți cu El o mie de ani.
2 Tesaloniceni 2/13
13. Noi însă, frați preaiubiți de Domnul, trebuie să mulțumim totdeauna lui Dumnezeu pentru voi, căci de la început Dumnezeu v-a ales pentru mântuire, în sfințirea Duhului și credința adevărului.
Tit 2/11-13
11. Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toți oamenii, a fost arătat
12. și ne învață s-o rupem cu păgânătatea și cu poftele lumești și să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate și evlavie,
13. așteptând fericita noastră nădejde și arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu și Mântuitor Isus Hristos.
Evrei 9/28
28. tot așa, Hristos, după ce S-a adus jertfă o singură dată, ca să poarte păcatele multora, Se va arăta a doua oară, nu în vederea păcatului, ca să aducă mântuirea celor ce-L așteaptă.
Isaia 62/2,3
2. Atunci neamurile vor vedea mântuirea ta, și toți împărații, slava ta; și-ți vor pune un nume nou pe care-l va hotărî gura Domnului.
3. Vei fi o cunună strălucitoare în mâna Domnului, o legătură împărătească în mâna Dumnezeului tău.
2 Timotei 4/7,8
7. M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credința.
8. De acum mă așteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da în ziua aceea Domnul, Judecătorul cel drept. Și nu numai mie, ci și tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.
Iacov 1/12
12. Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci, după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieții pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc.
Apocalipsa 3/11,12
11. Eu vin curând. Păstrează ce ai, ca nimeni să nu-ți ia cununa.
12. Pe cel ce va birui îl voi face un stâlp în Templul Dumnezeului Meu, și nu va mai ieși afară din el. Voi scrie pe el Numele Dumnezeului Meu și numele cetății Dumnezeului Meu, Noul Ierusalim, care are să se coboare din cer de la Dumnezeul Meu, și Numele Meu cel nou.
Evrei 10/35-39
35. Să nu vă părăsiți, dar, încrederea voastră pe care o așteaptă o mare răsplătire!
36. Căci aveți nevoie de răbdare, ca, după ce ați împlinit voia lui Dumnezeu, să puteți căpăta ce v-a fost făgăduit.
37. Încă puțină, foarte puțină vreme, și rCel ce vine va veni și nu va zăbovi.
38. Și cel neprihănit va trăi prin credință; dar, dacă dă înapoi, sufletul Meu nu găsește plăcere în el.
39. Noi însă nu suntem din aceia care dau înapoi ca să se piardă, ci din aceia care au credință pentru mântuirea sufletului.
Apocalipsa 5/9,10
9. Și cântau o cântare nouă și ziceau: Vrednic ești Tu să iei cartea și să-i rupi pecețile: căci ai fost junghiat și ai răscumpărat pentru Dumnezeu, cu sângele Tău, oameni din orice seminție, de orice limbă, din orice norod și de orice neam.
10. Ai făcut din ei o împărăție și preoți pentru Dumnezeul nostru, și ei vor împărăți pe pământ!
Deci după cîte se relatează, toți cei ce au umblat in adevar și au păzit cuvîntul Domnului, vor avea o înviere care va fi mia de ani și aicia vor primi cu toți cununa cea adevarată, ceilalți care au murit in păcate ei nu vor avea întăietate cu cei sfinți la prima inviere doar la ziu judecăți unde am văzut pe morți, mari și mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie. Niște cărți au fost deschise. Și a fost deschisă o altă carte, care este Cartea Vieții. Și morții au fost judecați după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărțile acelea. Oricine n-a fost găsit scris in Cartea Vieții a fost aruncat în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.
De acea prorocia are o asemanare cu venirea a doua a Domnului nostru și mîntuitorul nostru din evrei 9/28: Se va arăta a doua oară, nu în vederea păcatului, ca să aducă mântuirea celor ce-L așteaptă. Ai făcut din ei o împărăție și preoți pentru Dumnezeul nostru, și ei vor împărăți pe pământ!Ei au înviat și au împărățit cu Hristos o mie de ani.
Eu aș zice că înainte să complicăm nu știu cât lucrurile, ne putem opri la o idee foarte simplă, redată mai sus de pasajul din Apocalipsa 5:10 (... și ei vor împărăți pe pământ) Nimeni n-a împărățit vre-odată peste sine însuși ci peste altcineva... mi se pare și logic.
Acum de unde ideea că dacă sfinții ce-au înviat la prima înviere și despre care scrie clar că vor împărăți pe pământ n-au nici o șansă să ajungă pe pământ deoarece pe el s-ar afla satana ca " fiind legat " ?
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
3553. Postat la 30/08/2010 10:10 - 5363z21h1m
" Apoi noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul." 1 Tesaloniceni 4;17
- acest moment arata ca toti neprihanitii, ( sfintii , snopul , roada) se ridica la Isus," in nor". Spune-mi cand se coboara pe pamant?
Textele din Ap. 19, Ap. 20 ne spune ca pe pamant sunt cadavre si este si Diavolul legat.
-spune-mi si mie, sfintenia Domnului Isus, a poporului Sau, Dumnezeu Tatal, toti Acestia vor sta pe acelasi pamant pe care sunt cadavre , Diavol si ingerii cei rai ?. Pe acest pamant imbacsit de pacate se face judecata celor nelegiuiti ? .
Incap doua sabii in aceiasi teaca ? Nicidecum.
Tu zici ca pe pamant, intrun colt se face judecata de o mie de ani, in alt colt e legat Diavolul, si peste tot zac cadavre care miroase, si vrei sa ma convingi ca asa ceva e logic si a fost hotarat de la facera lumii, in planul de mantuire, de catre Dumnezeu ?.
Dar in cetatea sfanta care se coboara pe pamant cine sta, e goala, daca tot, Tribunalul, e pe pamant ?
Spune-mi unde gresesc eu , sau mai bine spune varianta ta, asa cum am scris si eu.
O să răspund și eu, dar mi-ar place mai întâi primesc răspuns la întrebarea ce-am scris-o mai sus, de fapt la idee, pentru ca n-am formulat-o ca întrebare, dar întreb acum. Peste cine împărățesc pe pământ acei sfinți?
valentina a scris:" Apoi noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul." 1 Tesaloniceni 4;17
- acest moment arata ca toti neprihanitii, ( sfintii , snopul , roada) se ridica la Isus," in nor". Spune-mi cand se coboara pe pamant?
Pasajul respectiv se referă la faptul că după ce vom învia nu vom mai putea fi despărțiți de Domnul așa cum aici în trupurile acestea de carne e posibil. Când vor mai reveni pe pământ ? Gândiți-vă la visul patriarhului Iacov cu scara cerurilor în care îngerii se suiau și coborau pe pământ. Ființele cerești cărora li s-a permis au făcut dintotdeauna slujba aceasta de a se sui și coborâ pe pământ când a fost nevoie.
valentina a scris:Textele din Ap. 19, Ap. 20 ne spune ca pe pamant sunt cadavre si este si Diavolul legat.
-spune-mi si mie, sfintenia Domnului Isus, a poporului Sau, Dumnezeu Tatal, toti Acestia vor sta pe acelasi pamant pe care sunt cadavre , Diavol si ingerii cei rai ?. Pe acest pamant imbacsit de pacate se face judecata celor nelegiuiti ? .
Incap doua sabii in aceiasi teaca ? Nicidecum.
1. Trebuie avut grija ce se înțelege prin cadavre, deoarece în mod fizic nu pot exista în aer liber cadavre mai mult de câteva săptămâni și apoi se descompun...
2. Diavolul se află acum pe pământ și nu este legat. În Apocalipsa arată clar că atunci când va fi legat, va fi legat în adânc ca să nu mai înșele neamurile (care se subînțelege că-s pe pământ). Sau... dumneavoastră locuiți cumva acum în adânc ? Eu locuiesc pe pământ și dumneavoastră la fel, și nu aici e adâncul. Hai să citim:
2 Petru 2:4 Căci dacă n-a cruțat Dumnezeu pe îngerii care au păcătuit, ci i-a aruncat în Adânc, unde stau înconjurați de întuneric, legați cu lanțuri și păstrați pentru judecată; Apocalipsa 20:3 L-a aruncat în Adânc, l-a închis acolo, și a pecetluit intrarea deasupra lui, ca să nu mai înșele Neamurile, până se vor împlini cei o mie de ani. După aceea, trebuie să fie dezlegat pentru puțină vreme. Luca 8:31 Și dracii rugau stăruitor pe Isus să nu le poruncească să se ducă în Adânc.
Deci sper că am lămurit că în paralel cu lumea noastră și pe vremea apostolilor exista " Adâncul " și acolo ar fi putut fi trimiși pe loc demonii din acea împrejurare cu porcii Gadarenilor.
valentina a scris Tu zici ca pe pamant, intrun colt se face judecata de o mie de ani, in alt colt e legat Diavolul, si peste tot zac cadavre care miroase, si vrei sa ma convingi ca asa ceva e logic si a fost hotarat de la facera lumii, in planul de mantuire, de catre Dumnezeu ?.
Dar in cetatea sfanta care se coboara pe pamant cine sta, e goala, daca tot, Tribunalul, e pe pamant ?
S-avem pardon... unde am spus eu asemenea aberatii ? Îmi pare rău dar nici prin gând nu-mi trec asemenea idei. Dacă vă interesează felul cum văd eu lucrurile și majoritatea cei de credința asta, deschideți la prima pagină a acestui subiect și citiți începând cu păstarea nr. 1336 ca să nu mă mai repet. Iar dacă aveți întrebări legate de ce am scris acolo să-mi spuneți. Dar ca idee la provocarea ce-ați scris-o în citatul de mai sus vă spun următoarele:
- Judecata va avea loc doar după războiul final, deci după acea 1000 de ani.
- Diavolul nu va fi legat pe pământ, am argumentat asta deja.
- Cadavrele am mai spus mai devreme literal privit textul nu au cum să rămână în fața soarelui 1000 de ani. Să fim serioși...
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
3566. Postat la 04/09/2010 19:59 - 5358z11h11m
Si pe cine mai judeca dupa o mie de ani ? Sunt dezintegrati pacatosii fara judecata ?.
In cei o mie de ani, este judecata lui Dumnezeu Tatal. Celelalte lumi au acum ocazia sa vada ca Dumnezeu Tatal a procedat corect, cand a dat Legea, de care Diavolul a zis ca a dat-o deoarece e un despot, rau si arogant, care impune ca toata lumea sa-L asculte doar pe El. Ca Dumnezeu Tatal nu din placerea de-a ucide, au murit milarde de oameni de-a lungul existentei pamantului (potop, egipteni, in Ierihon, in Ierusalim, etc. etc. etc). Aici se v-a dovedi dragostea, imensa dragoste a lui Dumnezeu. Si pentru aceasta fiecare din pacatosii care au murit vin, la bara si sunt judecati. Ei pot spune daca Dumnezeu Tatal i-a ucis fara sa fie vinovati. Acolo sta Domnul Isus , Aparatorul, Avocatul tuturor.
Interesantă poziție cu privire la judecata viitoare. Oare există suport biblic pentru aceasta? deoarece nu apare nici o referință în postare în acest sens ...
Oare la ce lumi face referire exprimarea "Celelalte lumi ... "
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Deconectat
3568. Postat la 05/09/2010 19:28 - 5357z11h42m
1 Corinteni 4;9 u.p. .................fiindca am ajuns o priveliste pentru lume, ingeri si oameni.
Psalmul 94;15 : Ci se va face odata judecata dupa dreptate, si toti cei cu inima curata o vor gasi buna.
valentina a scris:Si pe cine mai judeca dupa o mie de ani ? Sunt dezintegrati pacatosii fara judecata ?.
In cei o mie de ani, este judecata lui Dumnezeu Tatal.
Soră Valentina, vă contraziceți singură... Și de unde scoateți învățătura că judecata va fi în timpul miei de ani? Care lumi să mai privească la lumea noastră? Credeți în extratereștrii?
Eu am spus că înainte de mileniu va avea loc prima înviere de care vor avea parte toți cei sfinți și vrednici. Apoi în timpul miei de ani nu înviază nimeni conform versetului ce-l voi mai posta odată mai jos. La sfârșitul miei de ani Satana va fi dezlegat ca să mobilizeze masele de oameni care s-au înmulțit pe pământ în timpul miei de ani și care posibil să-L fi slujit pe Domnul păzind Legile Sale numai de teamă, ca să nu fie pedepsiți ( conform cu Zaharia 14 ) Și atunci va avea loc lupta finală, Diavolul va fi prins, judecat și aruncat în iazul de foc împreună cu slujitorii lui și va avea loc și a 2-a înviere a tuturor ce nu avuseseră parte de prima înviere ca să fie judecați după faptele lor. E atât de clar scris aici...
Citat VDC Apocalipsa 20:3 L-a aruncat în Adânc, l-a închis acolo, și a pecetluit intrarea deasupra lui, ca să nu mai înșele Neamurile, până se vor împlini cei o mie de ani. După aceea trebuie să fie dezlegat pentru puțină vreme.
4 Și am văzut niște scaune de domnie; și celor ce au șezut pe ele, li s-a dat judecata. Și am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus și din pricina Cuvântului lui Dumnezeu, și ale celor ce nu se închinaseră fiarei și icoanei ei, și nu primiseră semnul ei pe frunte și pe mână. Ei au înviat, și au împărățit cu Hristos o mie de ani.
5 Ceilalți morți n-au înviat până nu s-au sfârșit cei o mie de ani. Aceasta este întâia înviere.
6 Fericiți și sfinți Sunt cei ce au parte de întâia înviere! Asupra lor a doua moarte n-are nici o putere; ci vor fi preoți ai lui Dumnezeu și ai lui Hristos, și vor împărăți cu El o mie de ani.
7 Când se vor împlini cei o mie de ani, Satana va fi dezlegat;
8 și va ieși din temnița lui, ca să înșele Neamurile, care Sunt în cele patru colțuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, ca să-i adune pentru război. Numărul lor va fi ca nisipul mării.
Deconectat
3573. Postat la 06/09/2010 19:08 - 5356z12h2m
Nu cumva tu ai scris ca judecata are loc pe pamant in cei o mie de ani ? Interesant ca ai adus in discutie, lucruri noi care se vor intampla in cei o mie de ani. Oamenii se inmultesc. Judecata, cadavre, Satana, si oameni inmultindu-se. ???????????????. Deci se aseaza scaunele de judecata, si.................... oamenii se inmultesc. Care oameni ? Ca la venirea Domnului Isus, cei sfinti si vrednici s-au ridicat la cer, iar ceilalti au murit " la suflarea gurii Sale". deci pe pamant nu mai sunt decat; cadavre, Satana si ingerii lui. Cadavrele se vor dezintegra ( recunosc) si ramane doar Satana si ingerii lui, care sunt ca legati cu lanturi, deoarece nu mai au pe cine insela. Cine sa se inmulteasca ?????????????????? Poate zici ca se vor si pocai unii din ei ?. Dupa mia de ani, coboara "cetatea sfanta, noul Ierusalim" pe muntele Maslinilor. Acum inviaza toti pacatosii, care vor "fi ca nisipul marii" ( " Ceilalti morti n-au inviat pana nu s-au sfarsit cei o mie de ani Ap.20;5 p.p ). Acum Satana ii va aduna intr-o ultima incercare de-a distruge cetatea, pe sfinti si pe Dumnezeu ( Ap. 20;7-9). " Dar din cer s-a pogorat un foc care i-a mistuit". Neamurile din cele patru colturi ale pamantului Gog si Magog sunt pacatosii cei multi, mii si mii, care sub comanda Satanei ataca.
" In timpul mileniului, cei neprihaniti vor avea ocazia pentru prima data sa cerceteze in mod direct dragostea si dreptatea lui Dumnezeu in modul in care a tratat problema pacatului si pe cei pacatosi. Avand de-acum un tablou complet al procedurii Lui cu cei pacatosi si inlaturand astfel confuziile sau indoielile acumulate in amintirea vietii lor pamantesti, ei vor urmari toate straduintele pline de dragoste ale lui Dumnezeu, in incercarea Lui de-ai salva pe toti. Atunci vor intelege pe deplin ca toti cei care sunt pierduti, chiar rude si prieteni, sunt nemantuiti numai si numai pentru ca au respins apelurile lui Hristos " In cautarea sigurantei de Mark Finley -( 26 de studii biblice despre adevarurile lui Dumnezeu care duc la mantuire)- studiul 25- Mileniul o veste buna.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
3574. Postat la 06/09/2010 19:15 - 5356z11h55m
Care lumi ? Nici in limile create de Dumnezeu si necazute in pacat, ca noi pamantenii, nu crezi ? Nu sunt extraterestrii, ci sun oameni creati de Dumnezeu. "Fiii lui Dumnezeu au venit intr-o zi de s-au infatisat inaintea Domnului".................. ( Iov 1;6)
"Textele din Ap. 19, Ap. 20 ne spune ca pe pamant sunt cadavre" (postarea nr. 3553) "deci pe pamant nu mai sunt decat; cadavre" (postarea nr. 3573)
apare o inconsecvență în explicație. Într-adevar în Apocalips 19:21 se evidențează o distrugre masivă "Iar ceilalți au fost uciși cu sabia, care ieșea din gura Celui ce ședea călare pe cal..." dar, pentru consecvență, NU A TUTUROR OAMENILOR de pe pământ ci numai a fiarei, împărațiilor pământului și oștile lor așa cum rezultă din Apocalips 19:19 "... am văzut fiara și pe împărații pământului și oștile lor, adunate ca să facă război cu Cel ce ședea călare pe cal și cu oastea Lui.". Deci în consecință ar rezulta că rămân oameni pe pământ...
Deconectat
3581. Postat la 07/09/2010 20:02 - 5355z11h8m
(............................. si se inmultesc)
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
muty_adina (detalii numai pentru membrii conectaţi)
3760. Postat la 13/10/2010 19:34 - 5319z11h37m
evident ca se inmultesc...
Deconectat
3762. Postat la 13/10/2010 20:25 - 5319z10h45m
Dupa cum ziceti ca judecata e pe pamant si oamenii se inmultesc tot aici:
- deci intr-o parte, a pamantului, se face judecata finala, si-n cealalta parte, oamenii se-nmultesc. Mai sa fie ! Nu-i logic deloc.
Dumnezeu e un Dumnezeu al ordinii.
Soră Valentina, judecata e doar la sfârșitul miei de ani, nu în timpul ei... Chiar că și eu cred că e un Dumnezeu al ordinii și orânduielii, nu-i nimeni ca El
Logica o deduci mai ușor dintr-un pasaj ca acesta:
Citat VDCApocalipsa 20:4-6
4. Și am văzut niște scaune de domnie; și celor ce au șezut pe ele li s-a dat judecata. Și am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus și din pricina Cuvântului lui Dumnezeu, și ale celor ce nu se închinaseră fiarei și icoanei ei și nu primiseră semnul ei pe frunte și pe mână. Ei au înviat și au împărățit cu Hristos o mie de ani.
5. Ceilalți morți n-au înviat până nu s-au sfârșit cei o mie de ani. Aceasta este întâia înviere.
6. Fericiți și sfinți sunt cei ce au parte de întâia înviere! Asupra lor a doua moarte n-are nicio putere; ci vor fi preoți ai lui Dumnezeu și ai lui Hristos și vor împărăți cu El o mie de ani.
Deci vers.5 arată clar că în afară ce cei care au parte de întâia înviere nu mai înviază nimeni până după mileniu. Asta pare să fie logic că judecata finală are loc atunci când sunt toți ceilalți înviați plus cei ce se nasc și trăiesc în timpul mileniului.
Deci judecata e la sfârșitul 1000 de ani și nu în timpul ei... după cum înțeleg eu.