Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 4 din 8 < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
Deconectat RE: Samuel sau altcineva?
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
14232. Postat la 25/09/2011 18:57 - 4969z3h47m
Mulțumesc mult.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lucia
14239. Postat la 25/09/2011 21:04 - 4969z1h40m
Parerea mea este ca daca vrem sa aflam adevarul despre ocultism, nu trebuie sa mergem la aceste surse interzise de Dumnezeu, ci sa cautam adevarul in Biblie.
Apoi, cuvantul VRAJITORIE cuprinde toate lucrurile scrise in Deutronom 18...orice persoana care practica unul din aceste lucruri ,era numit\a vrajitor|are.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Aurelc
14244. Postat la 26/09/2011 00:36 - 4968z22h8m
Soră Valentina, deocamdată din câte am citit în Biblii, în diferite traduceri, peste tot spune că acea femeie care chema duhurile morților a vorbit cu Samuel. Eu am prezentat de ce cred acest lucru și cum deasemenea cred că după moartea Domnului Isus lucrurile s-au schimbat. Dacă aveți ceva dovezi palpabile cu versete din Biblie, nu ne lăsați în încurcătură și arătați-ni-le și nouă... Că altfel, doar așa cu presupusul putem da fiecare dar asta nu cred că ajută pe careva să-și schimbe opinia. În schimb când sunt aduse dovezi temeinice, ar fi ceva șanse să-și mai schimbe unii din noi punctul de vedere. Eu așa mă gândesc...

you_rubio a scris:Saul a fost omorat (a murit) cand Dumnezeu a trimis duhul cel rau asupra lui. Asata nu inseamna ca atunci cand a mers la femeia care chema mortii ca a putut fi prostit de aceasta ca era imparat foarte puternic. Uitati-va la calugari care cunosc multe din lumea ceallata si pot chema chiar mortii. Ar fi interesant sa mergeti intr-un schit de calugari si astfel v-ati convinge ca intamplarea cu Saul si Samuile este adevarata.

Sebesan Stefan a scris:Sigur ca este adevarata copile, dar aici se discuta daca vrajitoarei i s-a aratat intradevar Samuel, sau diavolul!

you_rubio m-aș bucura să nu te lași intimidat de forumiști care vor să mânuiască arma aceasta numită cuvântul dar care nu țin cont că decât să-ți arunce-n nas că ești mai tânăr, mai bine s-ar apleca cu drag spre tine și ți-ar explica mai amănunțit ceea ce poate în viziunea lor nu ai înțeles. Deci te rog nu te simți jignit și îndrăznește și continuă să-ți expui punctele de vedere pe forum, bineînțeles, respectând regulamentul. smiley

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban10
14264. Postat la 26/09/2011 15:38 - 4968z7h5m
Ioan 13;3, 4 : Iisus fiindcă știa că Tatăl Îi dăduse toate lucrurile în mâini, că de la Dumnezeu a venit și la Dumnezeu Se duce, S-a sculat de la masă, s-a dezbrăcat de hainele Lui, a luat un ștergar, și S-a încins cu el.

Dacă aplici aceeași " logică" explicare a textului din 1 Samuel 28, 11-19, la textul pe care tocmai l-ai citit, va reieși că Domnul Iisus, gol fiind, S-a încins cu un ștergar.
Noi nu luăm textele mota-mon, ci le trecem prin judecata minții și ținem cont că Biblia se explica pe ea însăși.
Ca Samuel a vorbit ( ții tu de coarnele ciutei și zici că-i cerb lopătar), nu demonstrează cu nimic că glasul lui Samuel a fost cu adevărat . Biblia ne vorbește de puterea pe care o are diavolul ( vezi posedatul din Gadara) . Samuel se odihnește în mormânt și va ieși la sunetul trâmbiții întâi, nu la chemarea unui om posedat de diavol, sau la incantația oricărui agent al lui..

Biblia are răspuns la toate intrebările.
nicodana82
14960. Postat la 10/11/2011 21:28 - 4923z0h16m
Femeia care chema mortii era intrată în transă si atunci a văzut lumea de dincolo si pe Samuil. Așa ca oriece persoană care ajunge în acea stare de transă vede ce se întaplă acolo în lumea cealată si persoanele moarte devin vizible iar aceasata nu poate fi înșelată. Astfel femeia vedea clar că este Samuil cel cu care vorbea și care a fost chemat din morți de aceea a și țipat!

Dana
anita
16233. Postat la 06/01/2012 14:29 - 4866z7h15m
ciprus a scris la nr 13190:
Am un indemn pt anita.
Daca ai deschis acest subiect, eu cred ca ar fi frumos si o dovada de respect pentru toti care au postat in acesta rubrica, sa iti exprimi si tu parerea . Nu trebuie sa fie o postare kilometrica, ci una scurta si concisa ca , asa cum sa spune si inca este valabil : gestul conteaza.

Draga frate ciprus,
eu am deschis subiectul ca altii sa raspunda si sa discute, nu eu. Pana acum am vazut ca cei care au scris la acest subiect s-au impartit in doua tabere:
1. unii spun ca femaia care chema mortii a vorbit cu Diavolul;
2. altii spun ca femeia a vorbit Samuiel.
Eu astep în continuare dovezi scripturistice ca să aflu care este adevărul.

ANA
Lucia
16238. Postat la 06/01/2012 14:55 - 4866z6h49m
Draga Ana, ne bucuram ca esti sincera si ai spus ca subiectul l-ai deschis pentru ,, altii" si nu pentru tine, insa daca te implici si tu, ar fi foarte frumos...iar daca sunt doua tabere nu crezi ca din doi, unul are dreptate?
Tu, care crezi ca are dreptate?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
anita
16240. Postat la 06/01/2012 15:06 - 4866z6h37m
S-ar putea una din tabere să aibă dreptate sau amândouă sau niciuna.
Eu nu am în acest moment nici un fel de convingere, de aceea am întrebat pentru a mă clarifica cu această problemă.

ANA
Lucia
16243. Postat la 06/01/2012 15:28 - 4866z6h16m
Te inteleg, insa amandoua nu pot avea dreptate, pentru ca sunt doua pareri diferite...iar daca nu ai nici o convingere, draga mea, ar trebui sa cercetezi si tu Scripturile!
Nu poti deschide un subiect doar de dragul de al deschide , fara nici o convingere...atunci imi pun intrebarea: De unde l-ai scos?

you_rubio
16600. Postat la 29/01/2012 20:40 - 4843z1h4m
Eu stiu ca si la noi in tara sunt femei care cheama mortii si daca nu credeti puteti sa mergeti sa va convingeti. Preturile pentru un astfel de serviciu nu sunt mici iar persoana chemata este cea reala cu vocea ei. Deci femeia care a chemat pe Samuiel era una care avea o astfel de capacitate de a chema mortii si Samuiel a fost chemat un fata lui Saul care a discutat cu el. Ganditi-va ca acela nu era Samuiel imparatul Saul ar fii omorato pe aceea femeie pentru ca nu a chemat pe Samuiel (care a fost dorinta imparatului ).

Nick
ioan olah
16604. Postat la 30/01/2012 10:45 - 4842z10h59m
Pacea Domnului Isus Hristos !

Femeia fiind vrajitoare,era normal ca sa comunice cu ajutorul Satanei care are si el anumite puteri,dar pina la o limita daca vedeti ce sa intamplat ca ex. in Exod 7:10-12 cu toiagul lui Aaron prefacut in sarpe,si desi vrajitorii au facut la fel serpi din toiegele lor,dar toiagul lui Aaron a inghitit toiegele lor.

10. Moise si Aaron s-au dus la faraon si au facut cum poruncise Domnul. Aaron si-a aruncat toiagul inaintea lui faraon si inaintea slujitorilor lui; si toiagul s-a prefacut intr-un sarpe.

11. Dar faraon a chemat pe niste intelepti si pe niste vrajitori, si vrajitorii Egiptului au facut si ei la fel prin vrajitoriile lor.

12. Toti si-au aruncat toiegele, si s-au prefacut in serpi. Dar toiagul lui Aaron a inghitit toiegele lor.

In Concluzie cel care ia raspuns vrajitoarei nici intr-un caz nu era Samuel, ci era Satana, care imita pe Samuel,deorece tot ce a spus vrajitoarea erau deja lucruri intamplate,trecute,nu a spus nimic nou ceva de genul cum Daniel ia descoperit visul pe care Imparatul nu si-l aducea aminte de el,prin asta se vede unde este Duhul lui Dumnezeu si Duhul fals al Satanei care din toate timpurile era un imitator Fals a lui Dumnezeu si care si astazi tot asa in numele Domnului amageste pe multi prin tot felul de minuni.

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Deconectat RE: RE: Samuel sau altcineva?
Remus
16609. Postat la 30/01/2012 12:29 - 4842z9h15m
valentina a scris:
Dacă tot te-ai abătut, de ce nu ai trecut și pe la comentariul meu despre discuțiile dintre Avraam si bogatul nemilos?
Așa cum Avraam a vorbit cu bogatul nemilos, așa a venit și Samuel din mormânt să vorbească cu Saul. Așa ceva nu există.
Etiopianul era etiopinean din Etiopia.

S-a folosit de trupul lui Samuel nu era el direct si nu la vazut direct Saul pe Samuel ci vrajitoare ii spunea ii transmitea
Aurelc
16646. Postat la 31/01/2012 22:27 - 4840z23h17m
ioan olah a scris:
In Concluzie cel care ia raspuns vrajitoarei nici intr-un caz nu era Samuel, ci era Satana, care imita pe Samuel,deorece tot ce a spus vrajitoarea erau deja lucruri intamplate,trecute,nu a spus nimic nou

Frate Ioan, dă-mi voie să mai postez odată pasajul discutat aici, ca să nu greșim încercând să ne imaginăm cum ne-ar place nouă să scrie. Ai spus că femeia respectivă i-a spus lui Saul doar lucruri din trecut, dar văd că textul biblic spune altceva...:
Citat VDC: 1Samuel 28:15. Samuel a zis lui Saul: "Pentru ce m-ai tulburat, chemându-mă?" Saul a răspuns: "Sunt într-o mare strâmtoare: Filistenii îmi fac război, și Dumnezeu S-a depărtat de la mine; nu mi-a răspuns nici prin prooroci, nici prin vise. Și te-am chemat să-mi arăți ce să fac."
16. Samuel a zis: "Pentru ce mă întrebi pe mine când Domnul S-a depărtat de tine și S-a făcut vrăjmașul tău?
17. Domnul îți face așa cum îți vestisem din partea Lui; Domnul a rupt împărăția din mâinile tale, și a dat-o altuia, lui David.
18. N-ai ascultat de glasul Domnului, și n-ai făcut pe Amalec să simtă aprinderea mâniei Lui: de aceea îți face Domnul așa astăzi.
19. Și chiar Domnul va da pe Israel împreună cu tine în mâinile Filistenilor. Mâine, tu și fiii tăi, veți fi împreună cu mine și Domnul va da tabăra lui Israel în mâinile Filistenilor."

Deci dragule, câteva amănunte bune de luat în seamă când studiem acest pasaj, sau această temă:
1. Din ce am subliniat eu în citatul de mai sus am găsit o grămadă de afirmații care urmau să se întâmple. Deci ce i-a spus a fost viitor și de trecut doar a legat confirmarea că Samuel l-a mai avertizat pe Saul cu multă vreme în urmă aceste lucruri.

2. Și eu sunt de părere că dacă Saul nu era convins că Samuel i-a transmis ce i-a transmis acea femeie, ar fi omorât-o... Avea toate motivele din lume, mai ales că pe acea vreme împăratul omora mai ușor un om decât poate cineva să omoare un animal în zilele noastre.

3. Eu nu aș vrea să creadă cineva că vreau să dau apă la moară celor ce susțin asemenea practici precum vrăjitoria, descântecul, chematul morților, etc. Aceste lucruri sunt interzise de DOMNUL, și El știe cel mai bine de ce a interzis acestea. Cei ce fac asemenea lucruri vor avea de primit o aspră pedeapsă în ziua judecății și nu aș vrea să fim nici unul într-o asemenea postură. Dar pentru faptul că sunt interzise, și că interzise fiind nu le putem oricum pricepe pe deplin, nu înseamnă că nu cred că s-a putut comunica cu sufletele oamenilor, înainte ca Domnul Isus să se fi jertfit. Ca o dovadă în plus, îi rog pe cei ce nu cred acest gen de acțiuni să-și răspundă în primul rând lor, și dacă cred că nu spun aberații să ne spună și nouă: Pe muntele Tabor, cu cine a stat Domnul Isus de vorbă, și ce au văzut ucenicii? Au văzut pe Moise și pe Ilie, sau au fost înșelați și ei, și fentați cum spun unii că a fost fentat Saul? Poate și glasul ce l-au auzit din nor n-a fost decât o iluzie...
Citat VDC Matei 17:11. După șase zile, Isus a luat cu El pe Petru, Iacov și Ioan, fratele lui, și i-a dus la o parte pe un munte înalt.
2. El S-a schimbat la față înaintea lor; fața Lui a strălucit ca soarele, și hainele I s-au făcut albe ca lumina.
3. Și iată că li s-a arătat Moise și Ilie, stând de vorbă cu El.
4. Petru a luat cuvântul, și a zis lui Isus: "Doamne, este bine să fim aici; dacă vrei, am să fac aici trei colibe: una pentru Tine, una pentru Moise și una pentru Ilie."
5. Pe când vorbea el încă, iată că i-a acoperit un nor luminos cu umbra lui. Și din nor s-a auzit un glas, care zicea: "Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea Mea: de El să ascultați!"
6. Când au auzit, ucenicii au căzut cu fețele la pământ, și s-au înspăimântat foarte tare.
7. Dar Isus S-a apropiat, S-a atins de ei, și le-a zis: "Sculați-vă, nu vă temeți!"
8. Ei au ridicat ochii, și n-au văzut pe nimeni, decât pe Isus singur.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
ioan olah
16687. Postat la 02/02/2012 18:37 - 4839z3h7m

Dumnezeu a creat pe om din tarana si ia dat suflare.

Gen.2:7
7. Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata, si omul s-a facut astfel un suflet viu.

Dumnezeu interzice cu tărie orice încercare de comunicare cu cei morți sau cu lumea spiritelor. Biblia ne spune că aceia care practica comunicarea cu morții, cum fac mediumii spiritiști astăzi, comunică de fapt cu duhurile morților , care sunt duhurile demonilor. Dumnezeu spune că aceste activități sînt o urîciune și că aceia care le săvîrșesc trebuie să fie pedepsiți cu moartea.

Lev.19:31
31. Sa nu va duceti la cei ce cheama duhurile mortilor, nici la vrajitori: sa nu-i intrebati, ca sa nu va spurcati cu ei. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.
Lev.20:27
27. Dar daca un om sau o femeie cheama duhul unui mort sau se indeletniceste cu ghicirea sa fie pedepsiti cu moartea; sa-i ucideti cu pietre: sangele lor sa cada asupra lor."
Deutr.18:10-12
10. Sa nu fie la tine nimeni care sa-si treaca pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care sa aiba mestesugul de ghicitor, de cititor in stele, de vestitor al viitorului, de vrajitor,
11. de descantator, nimeni care sa intrebe pe cei ce cheama duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care sa intrebe pe morti.
12. Caci oricine face aceste lucruri este o uraciune inaintea Domnului; si din pricina acestor lucruri va izgoni Domnul Dumnezeul tau pe aceste neamuri dinaintea ta.

Solomon ne spune astfel :tarana se intoarce in pamant cum a fost,si duhul se intoarce la cel care la dat,la Dumnezeu .

Eclesiastul 12:7
7. pana nu se intoarce tarana in pamant, cum a fost, si pana nu se intoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat.

Aici in Isaia vedem raspunsul cu cine comunica acesti practicanti,de fapt ei soptesc si bolborosesc,si raspunsul e clar, ei cheama mortul si nici intrun caz Dumnezeu nu va da duh mortului din nou sa o asculte pe vrajitoare, care practica ce a ce interzice Domnul , comunicarea cu Duhurile Satanice.

Isaia 8:19
19. Daca vi se zice insa: "Intrebati pe cei ce cheama mortii si pe cei ce spun viitorul, care soptesc si bolborosesc"

Saul a intrebat pe Domnul si nu ia raspuns,vers.6,deci Dumnezeu la parasit ,Saul vazand ca Dumnezeu la parasit,si ca nu la ascultat,atunci Saul sa dus la Vrajitoare,prin asta putem stii ca el era sub influenta Satanei,care deja stia si avea toata autoritatea ca sa i ia viata,deci sa vedem la
Iov 1 cu vers. 12. Domnul a zis Satanei: "Iata, iti dau pe mana tot ce are, numai asupra lui sa nu intinzi mana." Si Satana a plecat dinaintea Domnului.

Dumnezeu n-a avut nimic de-a face cu Vrajitoarea si cu Saul, el a fost înșelat de către Satana, care a apărut sub forma lui Samuel, care era mort: el n-a văzut nicidecum pe adevăratul Samuel. Vrăjitoarea a văzut forma unui bătrîn, vers. 14 ,Saul a inteles si a tras concluzia ca este Samuel.
Daca credem ce spune Vrajitoarea ca batranul Samuel sa sculat cum spune vers.13 , atunci trebuie sa ne punem intrebarea in cine credem in cea ce spune Vrajitoarea sau ce spune Dumnezeu.

1Sam.28:6,13,14.
6. Saul a intrebat pe Domnul, si Domnul nu i-a raspuns nici prin vise, nici prin Urim, nici prin proroci.
13. Imparatul i-a zis: "Nu te teme de nimic; dar ce vezi?" Femeia a zis lui Saul: "Vad o fiinta dumnezeiasca sculandu-se din pamant."
14. El i-a zis: "Cum e la chip?" Si ea a raspuns: "Este un batran care se scoala si este invelit cu o mantie." Saul a inteles ca era Samuel si s-a plecat cu fata la pamant si s-a inchinat.

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
emylas
16794. Postat la 08/02/2012 16:17 - 4833z5h27m
Iubitii mei frati!Pace voua!Subiectul propus de sora noastra,este unul interesant si de folost,dar tot pe atat de periculos si primejdios.Dezvoltand acest subiect,ne aflam pe terenul satanei,pentru ca ceea ce sa intamplat in acea intalnire a lui Saul cu vrajitoarea,a fost spiritism.In primul rand,cand discutam acest subiect,foarte multe din parerile noastre,mai bine ar sta nespuse,decat spuse.Daca sunt gresite,ele vor oferi o sansa satanei,sa alunecam mai mult in prapastia intunericului.E primejdios,sa facem pe inteleptii,aici pe terenul celui,care stie cel mai bine ce sa intamplat acolo.Sunt perfect deacord cu postarea fratelui,ioan olah.Ca sa intelegem ca sa intamplat acolo,trebuie sa fim pe deplin incredintati,de starea celor morti.Dumnezeu spune ca "mortii nu stiu nimic".Inteleptul Solomon ne ajuta in aceasta privinta.In al doile rand.Nu mortii ne aduc,solii de la Dumnezeu.Dumnezeu a folosit,oameni tematori de El,si uneori chiar ingeri.Niciodata,absolut niciodata,in istoria Bibliei,eu nu cunosc o situatie cand Dumnezeu,sa dea o solie,iar solul,ales sa fie unul mort,care sa trebuiasca trezit,ca sa poti afla,solia.Un singur caz este,acela al lui Saul,care nu sa dus la Dumnezeul celor vii,ci la dumnezeul celor mortii.Ne tot intreba,cine era persoana cu care a vorbit femeia,era Samuel ori nu?O intrebare pentru cei care cred ca a fost Samuel.Daca a fost Samuel,aveti dovada ca el era mort?Daca era mort,care este starea unui mort?Daca avea sa fie intrebat,cu privire la ce sa faca,Saul,Samuel fiind mort,de unde avea sa stie el,ce sai raspunda?Sunt oare mortii primiti in prezenta lui Dumnezeu,dupa moarte merg ei la cer?Si daca cel cu care a vorbit femeia,era Samuel,in ce corp a venit si de unde?Sa nu uitam niciodata,ca nu suntem prea intelepti,daca vom pasii dincolo de hotarele pe care lea trasat Dumnezeu.Voi revenii intro alta postare.Pana atunci,ramaneti sapati in palmele Lui.

Crede,roaga-te si lucreaza!
dumitruvartolomei
16823. Postat la 09/02/2012 20:25 - 4832z1h19m
Eu cred că Saul când a mers la femeia care chema morții a discutat cu un Înger a lui Dumnezeu pentru ca era îmbrăcat cu o mantie albă.

Lăudat să fie Domnul!
Lucia
16828. Postat la 09/02/2012 21:13 - 4832z0h31m
Deci... cine merge la vrajitori, vor vorbi cu Ingeri ai lui Dumnezeu?
Care dumnezeu?

ioan olah
16835. Postat la 10/02/2012 08:43 - 4831z13h0m

Zaharia 10

1. Cereti de la Domnul ploaie, ploaie de primavara! Domnul scoate fulgerele si va trimite o ploaie imbelsugata pentru toata verdeata de pe camp.

2. Caci terafimii vorbesc nimicuri, ghicitorii prorocesc minciuni, visele mint si mangaie cu desertaciuni. De aceea, ei ratacesc ca o turma, sunt nenorociti, pentru ca n-au pastor.

emylas
16852. Postat la 10/02/2012 18:17 - 4831z3h27m
Fratii mei,pacea lui Dumnezeu sa umple inimile noastre.Cred ca e mai mult ca necesar sa recitim tema subiectului din Biblie,personal.

Haideti sa recapitulam.Saul cuprins de frica,merge si intreaba pe Domnul.Domnul nui raspunde,si in loc sa staruiasca,merge la o femeie care cheama mortii.Daca citim in cap.10:13 din 1Cronici scrie asa: "Astfel Saul a murit din cauza pacatului pe care la facut impotriva Domnului,pentru ca na pazit Cuvantul Domnului si pentru ca a intrebat si a cerut sfatul celor ce cheama mortii".

Acum,cu toti stiim ca Dumnezeu interzicea astfel de practici,deci nu Dumnezeu vorbea prin practicile acestor vrajitori,din versetul citat de mine,reiese din ultima parte,ca pe langa alte pacate,Saul a mai adaugat si pe acela,ca a intrebat si a cerut sfatul,NU unui profet din Israel,ci celor ce cheama mortii.
Este usor de inteles,ca nu Dumnezeu ia vorbit lui Saul.Dar cine?E clar,Spiritele.Din moment ce porunca era categorica,din partea lui Dumnezeu,cum putea sa trimita un inger,sai vorbeasca femeii?Si cel pe care la vazut femeia,nu era Samuel,ci era doar un spirit rau,cu o asemanare perfecta,cu a lui Samuel,a vocii,a fizionomiei,a staturii,si a imbracamintii, numai vorbim,ca Satana stia prea bine,soliile lui Samuel,catre Saul,iar de data aceasta Satana i lea repetat.Defapt,toata treaba cu femeia,si chemarea mortilor,nu a fost altceva decat,o sedinta spiritista la miezul noptii.
Sa va spun o intamplare.Erau doi tineri.Unul mergea regulat la genul acesta de sedinte spiritiste,unde vorbea cu sora lui moarta, tanarul acesta,cand a aflat ca prietenul lui,e derutat,in ceva probleme,si nu stie ce sa faca,i-a spus ca ar putea veni cu el,undeva,unde poate vorbi cu mama lui,care si ea era moarta, tanarul a ezita,parandui cam deplasata treaba,dar pana la urma a acceptat, au ajuns acolo,si tanarul care mai fusese,ai spune prietenului sau:intru eu primiul ca termin repede, zis si facu, intra tanaru,sta cateva minute,iese fericit,sil pofteste si pe prietenul lui,intra el,se asaza,femeia ce se ocupa,cu treaba asta,il intreba;cu cine vrei sa vorbesti?Cu mama mea,ai raspunde.
Se apuca femeia de treaba,dupa un timp sare speriata,oau.sii zise.Pleaca,sa nu mai vii,mama ta a fost crestina,vrei sa ma omori,sa cada mania lui Dumnezeu pe mine?".Acum trageti si voi singuri concluzii.Pace voua.

Crede,roaga-te si lucreaza!
vasinepos
16893. Postat la 12/02/2012 17:46 - 4829z3h57m
dumitruvartolomei a scris:
Eu cred că Saul când a mers la femeia care chema morții a discutat cu un Înger a lui Dumnezeu pentru ca era îmbrăcat cu o mantie albă.

Părerea mea este că nu putea fi înger deoarece îngerii lui Dumnezeu nu sunt în locuința morților pentru că Bibla spune că Adâncul este închis iar cheile sunt în mâna lui Petru (Matei 16:19, Apocalipsa 1:18). Îngerii sunt lucrători împrenă cu Dumnezeu și nu sunt în locuința morților. Ei nu răspund în locul lui Dumnezeu la chemarea femeilor care cheamă morții și nici fără acceptul Lui.
O părere a mea, la această femei răspunde numai mortul sau Diavolul.

Toate poruncile Lui au fost înaintea mea, și nu m-am depărtat de la legile Lui - Ps 18:22
Pagina 4 din 8 < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164015 vizite unice Powered by PHP-Fusion