beyond: "Și atunci de ce mai trebuie să mai vină vreo împărăție în mia de ani tot pe pământ?" Lucia: "Ca sa vada si cei din vechime cu ochii lor FAGADUINTA!"
_______
Păi s-o vadă, dar ce se vede nu mai e prin credință, ci prin vedere.
Așadar, dacă e o patrie cerească vizibilă, ea e chiar în cer.
Pe aceea o vor vedea, nu pe una tot de pe pământ.
Căci cei din vechime, dacă citești mai atentă în Biblie, ai să vezi că erau în căutarea unei patrii cerești, nu pământești.
Iar la venirea a doua a Domnului, lucrurile se vor împlini ad-litteram:
ce-i ceresc, va fi ceresc, iar ce-i pământesc, va fi pământesc.
Doar acum, în această epocă a harului și a credinței (care nu se bizuie pe vedere), putem considera că ce-i ceresc e spiritual și nu se vede.
Dar atunci ce-i ceresc se va vedea ca fiind cu-adevărat CERESC.
Că de-aia spune CERESC, că e ceresc, nu pământesc.
E greu de priceput?
Cand va veni Isus, si cei din vechime si cei de acum vor fi ceresti prin rascumpararea trupurilor, in trupuri ceresti, insa Imparatia se cheama cereasca prin faptul ca este guvernata la nivel mondial de cei ceresti, Satana este legat, Israelul etnic, toata ramasita se va intoarce, popoarele vor veni la Ierusalim sa se inchine, ca doar n-or merge in cer, nu pot astia nu sunt transformati ca noi.In mileniu neamurile vin la Ierusalim, doar n-or veni cu rachetele in cer, daca zici ca acolo va fi mileniu.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lucia, dacă tu vrei să te încadrezi în cei ce răstălmăcesc Scripturile spre pieirea lor, n-ai decât.
Mie îmi pare rău pentru tine. Dar iată că ai fost avertizată.
Repet: dacă tu dai un alt înțeles expresiei "PATRIE CEREASCĂ", care se va vedea ca cerească atunci când se va termina epoca credinței și va începe epoca vederii, atunci ești liberă să sucești cum dorești.
Domnul să aibă milă de tine!
_______
Pentru ceilalți care respectă cuvântul așa cum a fost scris:
Poate că acum vă veți da seama mai bine de ce a spus clar Domnul la Ioan 14.2,3:
"În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc.
Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiți și voi."
Pentru că El urmează să-i ia pe ai Săi în patria care timp de o mie de ani va fi cerească. În acea patrie cerească este El acum, unde S-a dus mai înainte ca să pregătească câte-o reședință tuturor copiilor Domnului.
Iar făgăduința asta nu va fi moștenită mai înainte de cei din VT decât cei din NT.
Iar poporul evreu, când se va întoarce la Dumnezeul pe care L-au răstignit, ei o vor face după modelul Neamurilor rămase credincioase în Măslin.
După cum stă scris: "Ca și toate Neamurile..."
Și evreii vor căuta aceeași patrie cerească pe care au căutat-o și o caută și creștinii autentici dintre Neamuri.
Căci creștinii nu au căutat niciodată, și nici nu caută o împărăție teocratică-pământească, fiindcă ei știu de la Hristos că: "Împărăția Mea nu e din lumea aceasta."
Astfel că nici evreii nu vor căuta o împărăție teocratică-pământească, fiindcă nici creștinii, și nici strămoșii lor (Avraam, Isaac, Iacov) nu căutau o patrie pământească, ci cerească.
Iar patria aceea cerească nu înseamnă ce zice unul și altul, ci chiar cerească.
Nu înseamnă "separare de păcat" fiindcă, dacă ar însemna asta, atunci Avraam ar fi găsit deja acea patrie cerească, și nu ar mai fi urat-o de bine urmașilor săi.
Cu toată stima, beyond... un simplu glas "de dincolo de..." vedere!
Tinere, beyond ..cred ca ar trebuii sa-ti sar in ajutor putintel...in priviinta VT si NT, nu este tocmai asa, este vorba despre LEGAMINT nu TESTAMENT,este complect diferit.
In Vechiul Legamant gasim,cuvantul Legamant intre credinciosii Celui Preainalt care au facut legamant prin jertafa.
Isaia 30:1 "Vai, - zice Domnul - de copiii răzvrătiți, care iau hotărâri fără Mine, fac legăminte care nu vin din Duhul Meu, și îngrămădesc astfel păcat peste păcat!
Romani 9:4 Ei sunt Israeliți, au înfierea, slava, legămintele, darea Legii, slujba dumnezeiască, făgăduințele,
Galateni 4:24 Lucrurile acestea trebuie luate într-alt înțeles: acestea sunt două legăminte: unul de pe muntele Sinai naște pentru robie și este Agar, -25. căci Agar este muntele Sinai din Arabia; -și răspunde Ierusalimului de acum[/b], care este în robie împreună cu copiii săi.
( Aici fac o paranteza Ierusalimul din timpul lui Shaul).
26. Dar Ierusalimul cel de sus este slobod, și el este mama noastră.
Efeseni 2:12 aduceți-vă aminte că în vremea aceea erați fără Mașia, fără drept de cetățenie în Israel, străini de legămintele făgăduinței, fără nădejde și fără Elohim în lume.(Nu vorbeste de un singur legamant,ci de legaminte...si aici ne includem noi (dupa cum suntem cunoscuti ca neamurile,pentru ca asa suna mai bine)...
Cuvantul TESTAMENT il gasim in:2 Corinteni 3:14 Dar ei au rămas greoi la minte: căci până în ziua de astăzi, la citirea Vechiului Testament, această maramă rămâne neridicată, fiindcă marama este dată la o parte în Mașia.
Galateni 3:15 Fraților, (vorbesc în felul oamenilor); un testament, chiar al unui om, odată întărit, totuși nimeni nu-l desființează, nici nu-i mai adaugă ceva.
Galateni 3:17 Iată ce vreau să zic: un testament, pe care l-a întărit Elohim mai înainte, nu poate fi desființat, așa ca făgăduința să fie nimicită, de Legea venită după patru sute trei zeci de ani.
Evrei 9:16 În adevăr, acolo unde este un testament, trebuie neapărat să aibă loc moartea celui ce l-a făcut.
Evrei 9:17 Pentru că un testament nu capătă putere decât după moarte. N-are nici o putere câtă vreme trăiește cel ce l-a făcut.
Daca ai citi legamant in toate versetele de mai sus ..parca lucrurile devin mai clare ( pentru mine cel putin).
Acum intreb cu cine a incheiat Yașua un testament sau un legămant ?
Nu ,cu cei 12,care nu l-au parasit?
Dar, atat atunci, cat si acum s-a intamplat si se intampla asta :Psalmii 50:5 "Strângeți-Mi pe credincioșii Mei, care au făcut legământ cu Mine prin jertfă!"
Cata vreme este HAR ..cand a lipsit HARUL?Mila?
Dar, a incheiat El un contract (testament) intreb asa ,deoarece aceasta traducere a suferit mai multe modificari de-a lungul istoriei...ba testament ba legamant...ar trebuie sa fie ceva mai clar..nu?
Dar legămintele...?
Si eu vad un singur Legamant (intelegere) dar cand este vorba de cei dintre straini de legamintele sfinte (asa le vorbea Pavel) am arat mai sus in versete in efeseni.
Tu spui:
Iar poporul evreu, când se va întoarce la Dumnezeul pe care L-au răstignit, ei o vor face după modelul Neamurilor rămase credincioase în Măslin
Nu l-au rastignit ei...s-a intamplat asta :Ioan 10 cu 18. Nimeni nu Mi-o ia cu sila, ci o dau Eu de la Mine. Am putere s-o dau, și am putere s-o iau iarăși: aceasta este porunca, pe care am primit-o de la Tatăl Meu."
...........De ce toata vina cade asupra unui popor...ca ei l-au rastignit..?
Daca El a spus ca nimeni nu-i ia viata cu sila?
Si-a dat propria VIATA ca sa nu piara tot neamul!
Un singur om (fara pacat )a murit pentru tot poporul si nu invers.
.............................
Iata cateva modificari cu aceste testament -legamant.
In 1874-In cetirea Asezamantului Vechi-Sfanta Scriptura.
In 1921-La citirea Vechiului Testament-Biblia Cornielescu.
1950-La citirea Vechiului Legaman-New Word Translation of the Cristian Greek Scriptures ,Brooklyn.
1975-La citirea Vechiului Testament-Noul Testament, Pascal.
1991-La citirea Vechiului Testament-Biblia Cornielescu ( care a fost un calugar..din cate imi amintesc)-accept corectare.
Deci in concluzie...care traducere are dreptate?
Să te numesc oare "Bătrână Lavi" doar fiindcă ți-ai precizat identitatea? Hai deocamdată să nu!
Iată ce vreau, de fapt, să spun:
Nu aș dori să intru în explicații detaliate despre aspectele menționate de tine în postarea anterioră.
Deoarece n-are rost să fiu mai mult off-topic decât am fost deja pe alocuri.
Însă pe scurt!
Bineînțeles că:
- Mântuitorul Și-a dat viața,
- dar nu e mai puțin real că El a fost răstignit la cererea poporului evreu de atunci.
Nu sunt două afirmații care se bat cap în cap.
Mântuitorul Și-a dat viața lăsându-Se răstignit, nu punându-Se El singur pe cruce.
Despre deosebirea dintre Testament și Legământ, n-are rost să intru în adâncime, deoarece, după cum am spus, limbajul meu țintea altceva, nu să fie riguros precis în privința VT și NT.
Oricum, cuvântul grec este διαθηκη (diatheke) și pentru LEGĂMÂNT, și pentru TESTAMENT.
Numai că în românește, acolo unde s-a presupus moartea celui ce făcut legământul, s-a tradus "testament".
Pentru că un testament presupune moartea celui ce lasă un testament, și o moștenire pentru cel ce rămâne în viață.
Iar dacă ai să recitești Evrei cap.9, ai să vezi că se vorbește despre aceste lucruri în mod clar.
Chiar în versetul citat de tine (Evrei 9.16) se spune clar despre moartea celui ce face testamentul.
Iar în versetul 15 de dinainte se vorbește despre "moștenire".
Acum, nu fi nici tu peste măsură de literală, de vreme ce limba română ne dă posibilitatea de a face distincția între un simplu legământ, și unul care reprezintă un testament și în care beneficiile se capătă prin moștenire doar prin MOARTE.
Să fii iubită!
Deconectat
RE: Ca si toate Neamurile .....
Moderator6 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
23433. Postat la 28/04/2013 00:22 - 4388z22h12m
Nu înțeleg... voi credeți că moderatorii nu au altă treabă decât să citească și să șteargă postări offtopic?
Oare degeaba am scris noi acest mesaj ?
Moderator6 a scris:
beyond , Lucia , valentina , (și mai nou, iarăși, parțial și ELIAHU777) ați reușit să faceți un talmeș-balmeș din toate subiectele la care s-a postat în ultimele zile pe forum... cel puțin "Ca și toate Neamurile..." a sărit cu totul de pe linie, a ajuns bineînțeles prin mia de ani, predestinare și apoi jigniri în toate felurile, la toate postările aproape.
Văd că buna noastră credință și înțelegere este ignorată de unii din voi. Nu e frumos din partea voastră... Se pare că doar Lucia și-a dat seama că nu așa se scrie pe un forum.
Mă tem că se vor trage niște consecințe în curând
Iti multumesc beyond pentru explicatie...
Este adevarat ca el a fost rastignit la cererea poporului evreu de atunci...dar pana si Pilat care a spus ...nu gasesc nici o vina in El si totusi l-a condamnat la moarte.
Stii, de ce am mentionat asa cu privire la neamul ( poporul evreu)..?
Pentru ca... foarte multa lume ,cand aude de cuvantul Iuda-Iudeu-Iudei...se ingrozesc si iti mai arunca cate-o vorba de genu: Ce treaba ai cu poporul acesta ,astia l-au rastignit!
Si sincer, ma doare ,pentru ca acest popor a platit de-a lungul istoriei ,foarte mult...si cand isi vor da seama cine a fost strapuns pe lemn ,vor plange amarnic..asa cum plange un parinte pe singurul sau fiu.
Si ramasita va crede ,dar nu va crede in El cum cred ( majoritatea care zic ca sunt credinciosi,avand in vedere numeroasele credinte ).
Poti sa ma numesti si ,,batrana lavi''..numai ca, nu sunt chiar asa de batrana:D.
Din nou,fii binecuvant!
Nica Schirod a scris: 15. Și cu faptul acesta se potrivesc cuvintele proorocilor, după cum este scris:
16. ,După aceea, Mă voi întoarce, și voi ridica din nou cortul lui David din prăbușirea lui, îi voi zidi dărâmăturile, și-l voi înălța din nou:
17. pentru ca rămășița de oameni să caute pe Domnul, ca și toate Neamurile peste care este chemat Numele Meu, Fapte Ap. 15.
Aduc spre dezbatere ceva ce mi se pare cam pe dos, eu înțeleg că noi suntem altoiți în măslinul care este poporul Lui Dumnezeu, și am fost făcuți părtaș rădăcinii și grăsimii măslinului. Ori de aici reiese că rămășița să caute pe Dumnezeu ca neamurile!?
Cum Israel ca neamurile, în loc; neamurile ca Israel ???
Șalom, frate Nică.
Eu mă gândesc că rămășița de oameni caută pe Sfântul lui Israel ca și frații dintre neamuri adică cei din diaspora, peste care este chemat Numele.Noi cei din diaspora să căutăm sa cunoaștem ca și rămășița.
Să fiu mai clara, Neamurile au nevoie să caute pe Sfântul lui Israel ca și rămășița peste care este chemat Numele.Cred ca este pe dos după cum bine ți-ai dat seama.
Shalom!
Profeția din Zaharia este clara ca lumina zilei.
Așa vorbește Iehova al oștirilor: "În zilele acelea, zece oameni din toate limbile neamurilor vor apuca pe un Iudeu de poala hainei, și-i vor zice: Vrem să mergem cu voi; căci am auzit că Elohim este cu voi!" Zaharia 8:23
Dacă ar fi invers adică ; zece evrei sa apuce de poala hainei a unuia ditre neamuri; și sa-i zică:,, Vrem să mergem cu voi; că am auzit că Elohim este cu voi!"
Este corect așa?
După cum este scris : Să nu vă duceți după alți dumnezei, dintre dumnezeii popoarelor din jurul vostru; căci Iehova,Elohim al tău, este un Elohim gelos în mijlocul tău. Altfel, Iehova Elohim al tău, S-ar aprinde de mânie împotriva ta, și te-ar nimici de pe fața pământului. Deuteronomul 6:14-15.
Mai mult, neamurile nu cunosc poruncile Divinului Lui Israel după cum este scris:
El descoperă lui Iacov Cuvântul Său, lui Israel legile și poruncile Sale.
El n-a lucrat așa cu toate neamurile, și ele nu cunosc poruncile Lui. Lăudați pe Iehova!
Psalmul 147:19-20
Nu poartă nici ciucuri la poala hainei comform poruncii Divine scrisă la Numeri cap.15:37-41.
Mai degrabă neamurile au trebuință să învețe de la cei care au Cuvintele Adevărului adică - Tora învățătura Divină.