"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
Sora Lucia, eu cam peste tot în Biblie am găsit că Domnul Isus întâi ierta păcatele apoi vindeca boala. ( Matei 9; Luca 5...) Deci mie nu mi se pare corectă sau biblică ideea pe care ati spus-o: să ne rugăm pentru păcătos ca sa fie vindecat dar nu și iertat de păcate... Așa ceva nu cred că s-ar putea întampla vreodată.
Un alt exemplu:
Citat VDC: Iacov 5:16 Mărturisiți-vă unii altora păcatele, și rugați-vă unii pentru alții, ca să fiți vindecați. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.
Iată că și aici prima dată se rezolvă problema păcatului si abia apoi vindecarea.
Fratele Nică mai sus a adus in discuție două păcate a căror ordine eu aș inversa-o după cum înțeleg eu acel pasaj. Dar voi deschide un subiect separat pentru ca mi se pare interesant acel verset.
Cât despre păcatele de moarte cred ca mai trebuie să studiem cu toții și să ne adâncim atât în acel verset cât și în toata Biblia.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Frate Ovidiu, referinta ta biblica imi sustine punctul de vedere, acela de a ne ruga unul pentru altul, iertarea pacatelor venind in urma marturisirii, nu in urma mjlocirii mele pentru pacatele altora.
Problema pacatelor care duc la moarte o rezolva Dumnezeu prin Mijlocitorul nostru Isus Hristos, tocmai aici este secretul, se vrea a intelege ca omul poate mijloci pentru om, insa iertarea o da Fiul, Isus Hristos!
In urma iertarii vine vindecarea, nimeni nu ma impedica sa ma rog ca cineva sa fie vindecat, insa nu depinde nici aici de mine, ci de indurarea lui Dumnezeu si CREDINTA celui in cauza!
A te ruga pentru pacat este una, si pentru vindecare e alta, Nu intotdeauna boala vine in urma pacatuirii (Iov, orbul...)
-Avram s-a rugat pentru Abimelec, pentru nevasta si roabele lui si Domnul i-a vindecat, si a putut sa nasca...nu s-a rugat pentru pacatele lor!
-Cand poporul a cartit si Domnul a aprins un foc si a mistuit o parte din tabara, Moise s-a rugat ca sa stinga focul si s-a stins.
Noi suntem constienti ca a ne ruga unii pentru altii, nu inseamna ca ne rugam special pentru un pacat anume, lasam la latitudinea Domnului toate lucrurile si EL va decinde in dreptul fiecaruia.
Daca nu esti de acord cu mine, te rog sa-mi explici urmatorul verset:
"Sa nu-ti pui mainile peste nimeni cu graba, ca sa nu te faci partas la pacatele altora, pe tine insuti pastreaza-te curat."(1 Timotei 5:22)
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Păcat de moarte?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
Valentina, te rog explica, multi poate nu inteleg ce vrei sa spui.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Păcat de moarte?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21508. Postat la 31/01/2013 20:17 - 4478z12h22m
Ca să înțelegi versetul 22 din 1 Timotei, e musai să citești de la versetul 17. De aceea se recomandă să citești contextul. Presbiterii puneau măna pe capul celor ce intrau în vreo slujbă în biserică, spre ai întări cu putere de la Dumnezeu în lucrare . Pavel îi recomandă lui Timotei să nu facă lucrul acesta în grabă, și spune mai sus, să cerceteze fiecare om în parte pentru a nu se face părtaș păcatelor lor. Dacă-l așezi în slujbă, și el are cine știe ce păcate, e ca și cum tu-l hirotonești cu tot cu păcatele lui.
Draga mea, eu versetul l-am inteles, insa punerea mainilor peste cineva nu se practica numai la investirea cuiva intr-o anumita slujba, ci si atunci cand se rugau pentru bolnavi, pentru a primi darurile Duhului Sfant, la binecuvantarile copiilor...
Deci, cei ce slujesc trebuie sa fie atenti atunci cand se roaga pentru cineva, trebuie sa-i cerceteze mai intai si apoi sa-si puna mainile peste ei ca sa se roage!
Este foarte important acest lucru, nebagarea de seama, se termina cu multe probleme si suferinta, consecintele se rasfrang si peste lucrator si peste cei din jur...vinovat se face lucratorul!
In cazul in care se i-a cu multa usurinta lucrul Domnului, cel ce face acest lucru, se face partas pacatelor celui care crede ca poate sa mearga pe doua carari, si cu Domnul si cu cel rau!
De fapt acest lucru am vrut sa-l scot in evidenta.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Păcat de moarte?
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21559. Postat la 07/02/2013 16:40 - 4471z15h59m
Soră Lucică, aduc dovadă, că ce ai zis mai sus, despre punerea mâinilor, că poate să fie un păcat foarte mare și dacă nu se rezolvă, sigur duce la moarte. Dacă a păcătuit preotul care a primit ungerea, și prin aceasta a adus vina asupra poporului, - Levetic 4: 3.
Dacă cel care a primit ungerea, face ce face cu nebăgare de seamă, cu exces de zel, cu nepăsare, inclusiv prin punerea mâinilor cu grabă, sau tot atât de bine prin refuzarea de punere a mâinilor, aduce vina asupra întregului popor/adunare, nu este păcat de moarte , atunci când atrage păcat asupra întregului popor?
Așa cum unii cred că Diavolul este negru, de multe ori cu coarne, cu păr, cu copite și uită că el se preface în înger de lumină, și când visează, să nu zic mai mult, că un bărbat îmbrăcat în alb, îi spune cine știe ce minuni, nu merge la versetul: - La lege și la mărturie!" Căci dacă nu vor vorbi așa, nu vor mai răsări zorile pentru poporul acesta. Isaia 8:20. Și se apucă de te miri ce debitează.
Atunci când ne apucăm să sortăm păcatele, să vedem care duc la moarte și care nu duc la moarte, atunci îi bai mare, dacă avem ce sorta. Aici putem să luăm învățătură, cam în felul acesta; Dacă trebuie să mă rog pentru toți oamenii, atunci mă rog, dar dacă trebuie să mă rog pentru o femeie, care se duce să facă avort, nu cred că mă rog.
Dar dacă pun semnul întrebării, cam ce fel de păcat este ăsta, eu am arătat cel mai mic păcat, acela din Iacov, cine știe și nu face .... Dar eu cer iertare anticipat pentru greșeala pe care o fac acum, uitați-vă, eu cred că și a folosi aici un nume fictiv, nu cred că duce în rai, s-ar putea să fie și acesta a nu: Iată ce trebuie să faceți: Fiecare să spună aproapelui său adevărul; judecați în porțile voastre după adevăr și în vederea păcii; Zaharia 8:16 .
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
RE: Păcat de moarte?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21622. Postat la 11/02/2013 08:56 - 4467z23h42m
EVIDENT și PERSISTENT
Păcatul aducător de moarte trebuie să aibe aceste două elemente: să fie evident și persistent.
- Când Eva a mâncat din fruct, păcatul a fost evinent, dar nu persistent și de aceea moartea nu a survenit pe loc.
- În Sodoma și Gomora , păcatul a fost evident și persistent și moartea a venit pe loc.
- Iona, a păcătuit fugind de Fața Domnului. Păcatul a fost evident, dar nu persistent, el rămânând profet al Lui.
- Iuda . Păcatul lui era evident și persistent cunoscut de Isus, dar nu era știut și de ucenici. Moartea și-a provocat-o singur.
Cel mai greu înțelegem , noi oamenii, de ce întârzie Dumnezeu în a lua atitudine în privința Satanei! Pentru noi , păcatul lui e evident și persistent de mii de ani. Dar pentru că noi suntem o priveliște pentru lumile universului, faptul că Satanei încă nu i-a venit timpul să dea socoteală de tot răul pe care l-a făcut și-l face, este că încă nu a ajuns destul de evident și persistent pentru ei.
Soră Lucia, eu nu m-am referit la rugăciune pentru păcatul omului(nici nu știu cum ar putea fi aceea), ci la rugăciune de mijlocire pentru ca păcătosul să fie iertat cum de exemplu a făcut-o Iov la cererea DOMNULUI pentru cei trei prieteni. Sau cum o făcea preoția în vechime, însă astăzi se fac aceste rugăciuni de mijlocire pe baza altui fel de jertfă pentru vină...
Frate Nică, eu nu cred că este vreun credincios sincer care să spună că există vreun păcat care să ducă la viață. Dacă veți citi mai cu atenție ce am scris, veți descoperi că eu am încercat să fac o altfel de clasificare a păcatelor... Că doară or fi de mai multe feluri și acelea... acuma după câțiva ani de pocăință ce-i aveți cred că nu vă este străin ce vă spun. iar dacă e așa, atunci revenim cu exemple.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Frate Ovidiu, nu te inteleg ce vrei sa spui prin:"...eu nu m-am referit la rugaciunea pentru pacatul omului(nici nu stiu cum ar fi aceea), ci la rugaciunea de mijlocire pentru pacatos..."
Deci, initial incepem de la referinta biblica din 1 Ioan 5-16, nu?
Care spune printre altele:"..nu-i zic sa se roage pentru pacatul acela."
Asa ca, dupa cum vedem, se roaga si pentru pacate.
Tu, te dezici de acest lucru, desi in postarea cu numarul 21238 ai scris urmatoarele:
"...in acest pasaj biblic este prezentata o diferenta intre pacate: pentru UNELE era recomandat sa ne rugam, pentru ALTELE nu..."
Acum vi si ne spui ca "nici nu sti cum ar putea fi aceea".
Sincer, eu nu te inteleg!
Apropo, exemplele aduse de tine cu preotii si Iov, le-am adus si eu in postarile de dinainte, acolo se vorbeste de pacatele din nestiinta, pacate care nu duc la moarte si pentru care ne putem ruga.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Soră Lucia, eu consider că acolo unde Biblia ar părea să sugereze să ne rugăm pentru păcat sau pentru păcatul/ele cuiva, de fapt se referă că să ne rugăm pentru păcătos, să mijlocim pentru el, nu să ne rugăm pentru un anume păcat. Este o formă mai scurtă de exprimare după părerea mea aceasta " nu zic să se roage pentru păcatul acela" în comparație cu forma aceasta de exemplu " nu zic să se roage pentru bărbatul sau femeia care se face vinovat de călcarea legii prin păcatul X, Y sau Z."
Aceasta am vrut eu să evidențiez cu acele expresii ce le-ați reprodus mai sus. În rest, văd că nu s-a mai gândit nimeni dacă toate păcatele sunt la fel sau dacă există vreo diferență între ele. ( din nefericire eu în ultima vreme am scris pe portal doar așa pompieristic...) Sper că m-am făcut înțeles deși pare că am scris cam aceeași idee... Deci eu nu pricep cum s-ar putea ruga cineva pentru păcat propriu-zis... Dar îmi imaginez cum este să se roage pentru persoana care a păcătuit, ca să fie iertată, vindecată, mântuită... De exemplu
"Tată, iartă-i că nu știu ce fac!"
Ei păcătuiau, erau vinovați dar Mântuitorul se ruga pentru ei ca să fie iertați cu toate că păcatul lor era unul dintre cele mai grave păcate ce le puteau comite oamenii după părerea mea.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
RE: Păcat de moarte?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21848. Postat la 28/02/2013 01:22 - 4451z7h16m
Aceasta am vrut eu să evidențiez cu acele expresii ce le-ați reprodus mai sus. În rest, văd că nu s-a mai gândit nimeni dacă toate păcatele sunt la fel sau dacă există vreo diferență între ele
Mai sus am scris că nu toate păcatele sunt la fel.
Unele sunt evidente. Se pot corecta atunci când cel care-l face este atenționat, se lasă omul de răul pe care l-a făcut, curvarul din Corint- 1 Corinteni 5; 1-5 și 2 Corinteni 2; 5-11, își cere iertare, iar păcatul se stinge, e aruncat în marea uitări cum ne asigură Dumnezeu. El îl uită și nu-și mai aduce aminte.
Ce zici e corectă această gândire? Cer părerea deoarece multe idei, îmi par bune, dar nu toate sunt bune. Să o luăm pas cu pas. Să înțeleagă și bătrânul și tânărul.