"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
"Nici o faptura nu este ascunsa de El, ci TOTUL este gol si descoperit inaintea Aceluia cu care avem de a face"(Evrei 4:13)
"Nu se vand oare doua vrabii la un ban?TOTUSI, nici una din ele nu cade pe pamant FARA VOIA TATALUI vostru.Cat despre voi, pana si perii din cap , toti va sunt numarati."(Matei 10.29-30)
Cerceteaza beyond, si vei intelege ce este de fapt Dumnezeul nostru!
Chiar crezi ca putem sa-L intelegem DEPLIN pe Dumnezeu si caile Lui?
NU!
"Oh, adancul bogatiei intelepciunii si stiintei lui Dumnezeu!Cat de nepatrunse sunt JUDECATILE Lui, si cat de NEINTELESE sunt caile lui!"
Dragul meu, de aceea te sfatui sa nu mai judeci gandurile Lui...
El a facut totul cu un scop precis , El le dirijeaza...Iar eu il iubesc pentru acest lucru, Slavit sa fie El!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Bine, dar bag seama că argumentele tale nu vin cu idei noi.
Ci doar versete a căror principialitate anti-absolutizare a preștiinței și predestinării divine, eu am pus-o deja în evidență.
Adică, ca să înțelegi mai bine, vii doar cu versete de tipul: "o altă Mărie, cu aceeași pălărie".
_______
Uite, dacă tot adopți stilul "Ba da. Ba nu.", hai să-ți fac hatârul de data asta și să-ți mai explic și eu pe unde te înșeli:
Lucia a scris:
"Nici o faptura nu este ascunsa de El, ci TOTUL este gol si descoperit inaintea Aceluia cu care avem de a face"(Evrei 4:13)
Ceea ce ai vrut tu să pui în evidență este OMNISCIENȚA, nu PREȘTIINȚA.
Eu însumi adusesem în discuție versetul Prov.15.3: "Ochii Domnului sunt în orice loc, ei văd pe cei răi și pe cei buni."
Dar și eu sunt de acord cu OMNISCIENȚA lui Dumnezeu... Dar tu poate îmi citești rândurile pe sărite, și n-ai văzut!
Cu privire la versetul citat de tine:
"Nu se vand oare doua vrabii la un ban? TOTUSI, nici una din ele nu cade pe pamant FARA VOIA TATALUI vostru. Cat despre voi, pana si perii din cap , toti va sunt numarati."(Matei 10.29-30), tot la omnisciența dumnezeiască se referă, nu la vreo preștiință.
Citind integral Biblia, vei putea corela cu versetul de la Luca 12.6:
"Nu se vând oare cinci vrăbii cu doi bani? Totuși, niciuna din ele nu este uitată înaintea lui Dumnezeu."
Dar verbul "a uita" se referă la a uita trecutul, nu a uita viitorul.
Iar cu privire la predestinare, după cum am mai spus, FUNCȚIILE DE APOSTOLI ȘI MARTIRI ERAU DEJA PREDESTINATE de Dumnezeu, nu oamenii. Iată că și Iuda putea să aleagă binele, dar a ales să intre pe FUNCȚIA PREDESTINATĂ DE TRĂDĂTOR.
Așadar, cinstea de apostol și martir s-a căpătat prin alegerile libere plăcute lui Dumnezeu ale oamenilor care au ocupat acele funcții.
De asemenea, acolo unde scrie "FĂRĂ VOIA TATĂLUI VOSTRU", știi oare măcar cât de cât puțină greacă ca să vezi că nu există cuvântul "VOIA"? Și știi oare că sensul cel mai corect este: "FĂRĂ ȘTIREA ȘI CONSIMȚĂMÂNTUL TATĂLUI VOSTRU"? Știai, Lucia? Sau măcar bănuiai?
_______
Lucia a scris: Cerceteaza beyond, si vei intelege ce este de fapt Dumnezeul nostru!
Bine! Uneori ești chiar simpatică. Sancta simplicitas!
P.S. A fost la televizor (la Observator la Antena 1) cu niște "mari" credincioși ortodocși sau de alte religii, din aceia care stau pe la țară și bârfesc pe la porți, sau în fața scării blocului la taifas. Subiectul era despre extratereștri. Și, bineînțeles, își dădeau toți cu părerea, spunând care mai de care tot felul de aberații.
În loc să fi pus mâna să studieze și să nu se mai complacă în ignoranța și suficiența în care trăiesc, preferă să creadă balivernele răspândite de Satan în lume - cum că extratereștii vin din afara Terrei.
În loc să fi știut până la vârsta asta că OZN-urile sunt intratereștri, adică duhurile răutății așezate în locuri cerești conduse de Beelzebul (=Domnul Zburătorilor). Adică îngerii cei răi care pot lua orice înfățișare doresc, inclusiv de navă spațială.
Și în neștiința lor despre toate aceste lucruri, în final, toți cei intervievați se resemnau că n-au ce să facă împotriva acelor "extratereștri", fiindcă Dumnezeu - ziceau ei - le-a predestinat oricum, tuturor oamenilor, o soartă în mod absolut.
Și părerea cu care își încheiau aberațiile era chiar aceasta pe care eu o tot combat pe aici: "CE-ȚI E SCRIS, ÎN FRUNTE ȚI-E PUS."
P.S. A fost la televizor (la Observator la Antena 1) cu niște "mari" credincioși ortodocși sau de alte religii, din aceia care stau pe la țară și bârfesc pe la porți, sau în fața scării blocului la taifas. Subiectul era despre extratereștri. Și, bineînțeles, își dădeau toți cu părerea, spunând care mai de care tot felul de aberații.
În loc să fi pus mâna să studieze și să nu se mai complacă în ignoranța și suficiența în care trăiesc, preferă să creadă balivernele răspândite de Satan în lume - cum că extratereștii vin din afara Terrei.
În loc să fi știut până la vârsta asta că OZN-urile sunt intratereștri, adică duhurile răutății așezate în locuri cerești conduse de Beelzebul (=Domnul Zburătorilor). Adică îngerii cei răi care pot lua orice înfățișare doresc, inclusiv de navă spațială.
Și în neștiința lor despre toate aceste lucruri, în final, toți cei intervievați se resemnau că n-au ce să facă împotriva acelor "extratereștri", fiindcă Dumnezeu - ziceau ei - le-a predestinat oricum, tuturor oamenilor, o soartă în mod absolut.
Și părerea cu care își încheiau aberațiile era chiar aceasta pe care eu o tot combat pe aici: "CE-ȚI E SCRIS, ÎN FRUNTE ȚI-E PUS."
beyond, cum se numesc oamenii care ii vorbesc de rau pe semenii lor?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lucia, tu faci o confuzie groaznică.
Eu nu am vorbit pe nimeni de rău. Ai văzut cumva că am pronunțat vreun nume?
Eu am vorbit de rău apucăturile oamenilor: ignoranța, suficiența, lipsa de interes real față de realitățile supranaturale etc.
Este ceea ce spune Ioan: "Toată lumea zace în cel rău." (1 Ioan 5.19)
(Sau crezi că Ioan vorbea de rău pe semenii lui? )
Se pare că tu, Lucia, confunzi răul cu omul care face răul.
Eu nu fac asta (decât dacă știu sigur că omul e împietrit).
Ci eu pot să respect omul, dar să-i demasc răul care s-a agățat de el.
Dar tu crezi că dacă-i demasc răul, îl vorbesc pe om de rău.
Și crezi așa, deoarece tu nu poți să faci distincția între cel rău și omul care este ispitit pe dinlăuntru de cel rău.
Și ca de obicei, ești răutăcioasă cu mine, și-mi cauți nod în papură.
Sau, cine știe, poate ești foarte ecumenică cu ortodocșii aceia, nu-i așa?
Și poate că vrei o legătură puternică cu lumea. Măcar că Domnul a spus:
Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea.
Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. (Mat.7.13,14)
Oricum, dacă tot ești mânată de un duh ca să-mi sucești motivele, atunci spune-mi:
- Un Fiu al Omului când a zis despre niște compatrioți ai Lui: "Lăsați-i: sunt niște călăuze oarbe" (Mat.15.14), îi vorbea de bine sau de rău pe semenii Lui?
- Un alt fiu al omului când a zis: "Suflete preacurvare! Nu știți că prietenia lumii este vrăjmășie cu Dumnezeu?", îi vorbea de bine sau de rău pe semenii lui?
- Un alt fiu al omului când a zis: "Păziți-vă de câinii aceia, păziți-vă de lucrătorii aceia răi; păziți-vă de scrijelații aceia!", a vorbit de bine sau de rău pe semenii lui?
Și dacă ni se arată rătăcirea în mod clar, noi nu putem vorbi de rău rătăcirea respectivă, dar să-i respectăm pe cei ce au căzut în cursa ei?
Sau vrei să te încăpățânezi să consideri că aberația este totuna cu omul care o susține?