Deconectat |
RE: Cum va fi împărăția de 1000 de ani? |
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
3766. Postat la 14/10/2010 19:46 - 5318z11h14m |
|
|
Poti sa-mi spui unde scrie in Scriptura, ca pe pamant au mai ramas oameni vii, dupa ce Isus a plecat la cer cu " rodul sangelui varsat" ?.
Biblia are răspuns la toate intrebările. |
|
Deconectat |
lnedelea (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
3840. Postat la 21/10/2010 22:25 - 5311z8h35m |
|
|
Mai întâi ar trebui explicat ce însemnă "rodul sângelui vărsat" că poate unii nu înțeleg ce înseamna această expresie și care este referința biblică corespunzătoare ca să nu apară confuzie...
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2 |
|
Deconectat |
3842. Postat la 22/10/2010 08:58 - 5310z22h2m |
|
|
Daca trebuie si acest lucru explicat ? Cu placere.
La cruce s-a varsat sange. Crestinii care si-au consacrat viata slujirii lui Dumnezeu, sunt ridicati la cer ca rod al jertfei Sale, ca o rasplata a faptului ca nu in zadar El S-a jertfit. Din miliardele de oameni care si-au dus viata pe acest pamant, o parte au primit jertfa Sa, L-au urmat, si cand au fost martirizati, au murit pentru Isus. N-au lasat ca Numele Lui sa fie defaimat, batjocorit si tarat in noroi. Astia suntem noi, cei care L-am acceptat pe Isus sa ne fie Domn si Mantuitor. Suntem rodul sangelui varsat.
|
Deconectat |
3843. Postat la 22/10/2010 09:30 - 5310z21h30m |
|
|
Si pentru a aduce noi argumente cu privire la ceea ce se va petrece in cei o mie de ani, va provoc sa explicati: cand se vor intampla ceea ce Isus spune in Matei 12;41 si 42 ?
Acolo sunt oameni care se vor scula si vor acuza. Cand crezi tu ca se va face lucrul acesta ?. Nu in perioada cand Domnul Isus cu toti sfintii Lui sunt in cer, se deschid cartile, si-ncepe judecata?. In cei o mie de ani se vor lamuri toate, si aftfel odata verdictul dat, Imparatia se v-a cobori pe pamant. Lumile necazute in pacat, creatia lui Dumnezeu, sunt in deplina cunostinta de raul pe care Satan si agentii lui l-au facut de la inceputul timpului. Nu se mai indoieste nimeni ca miliardele de oameni pacatosi care sunt inviati de data ceasta, merita exterminarea prin foc.
Domnul Isus a spus: Va spun ca in ziua judecatii, oamenii vor da socoteala de orice cuvant nefolositor, pe care-l vor fi rostit. Caci din cuvintele tale vei fi scos fara vina, si din cuvintele tale vei fi osandit. Matei 12;36,37.
|
Deconectat |
Avram_76 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
3845. Postat la 22/10/2010 12:48 - 5310z18h11m |
|
|
Nu, draga mea.Nu!! Aceasta judecata de care faci referire este "judecata de apoi".Si-i spune "de apoi" deaorece se face DUPA mia de ani(indiferent cum o crezi tu sau eu) se va face dupa ce are loc razboiul final dupa ce toti vor fi omorati, dupa ce diavolul, fiara si proorocul mincinos vor fi aruncati in iazul de foc.Scrie forte clar in versetul 11 din apoc 20, APOI.Dupa care apoi? Pai dupa evenimentele descrise anterior.....adica , repet, dupa ce are loc mia de ani cu toate evenimentele ei...atat de la inceput...cat si din timpul ei cat si la finalul ei.
O judecata se poate face doar dupa ce toate faptele sunt consumate...doar atunci se trage linie, draga mea, nu in timpul miei de ani are loc judecata.Este f. adevarat faptul ca...faptele unora merg inainte la judecata...tocmai pt a nu fii judecati odata cu lumea (adica la judecata de apoi).Dar de aceasta judecata au parte doar cei mantuiti....noua ne sunt judecate faptele inainte.....
Iar judecata cea mare are loc DUPA mia de ani.Atunci se implinesc cuvintele mantuitorului din matei 12.
Esti una din forumistele la care tin f. mult pt. ca vad o oarecare framantare a sufletului tau si pt. ca si eu vin de la adventisti.
Draga mea, doar adventistii cred ca pamantul va fii pustiu si gol, nu tre sa tii toata viata la o invatatura pe care proorocii si apostolii nu au propovaduit-o.Ei au propovaduit mia de ani cu oameni pe pamant.
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!! |
|
Deconectat |
3847. Postat la 22/10/2010 14:34 - 5310z16h26m |
|
|
Stai asa, ca nu-i asa. Cum sa fie omorati atatia oameni fara judecata ?.
Barbatii din Ninive si imparateasa de la miazazi, pe cine mai osandeste daca dupa mia de ani toti sunt distrusi ?.
|
Deconectat |
3849. Postat la 22/10/2010 15:10 - 5310z15h49m |
|
|
Sora mea draga.....apoc cap 20 cu 12 "Si am vazut pe MORTI, mari si mici, stand in piciore inaintea scaunului de domnie.Niste carti au fost deschise.Si a fost deschisa si o alta carte, care este cartea vietii,Si MORTII au fost judecati dupa faptele lor dupa cele ce erau scrise in cartile acelea. Vers 13.Marea a dat inapoi pe mortii care erau in ea;Moartea si Locuinta mortilor au dat inapoi pe mortii care erau in ele.Fiecare a fost JUDECAT dupa faptele lui.
Deci iata ca si mortii sunt judecati.....
Ce este asa de greu de inteles ca judecata vine dupa moarte?
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!! |
|
Deconectat |
3850. Postat la 22/10/2010 15:17 - 5310z15h43m |
|
|
Tocmai la aceasta judecata ii osandeste.Acolo se dau toate cartile pe fata.Doar acolo.
|
Deconectat |
3851. Postat la 22/10/2010 15:43 - 5310z15h17m |
|
|
In timpul miei de ani.
Fac o pauza ca sa mai cercetez.
|
Deconectat |
3852. Postat la 22/10/2010 16:11 - 5310z14h49m |
|
|
Sora draga, e f. bine sa faci o pauza.Asa este f. bine, sa ne mai oprim din cand in cand si sa ne revizuim periodic credinta.M-as bucura daca in aceasta pauza ai cerceta Scriptura...si nu ce zice invatarura adventa cu privire la subiect.Cu siguranta, cautand o sa descoperi.Nu degeaba ai ajuns pe aici...eu cel putin asa cred.
Cei amintiti in matei 12 nu au cum sa osandeasca pe cineva cat timp acestea(cineva) sunt morti.Doar cand acestea vor fi adusi la viata pt. judecata vor putea fii osanditi.Si atunci si vor fii osanditi.Asta la sfarsitul miei de ani , la judecata de apoi.
In timpul miei de ani o sa mergem la sarbatoare, aleluia  
|
Deconectat |
deysimoni (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
3857. Postat la 23/10/2010 15:27 - 5309z15h32m |
|
|
Frumos si bine interpretat. Te sustin Avram_76 in credinta si-n cuvat. Domnul sa ne binecuvanteze pe toti |
|
Deconectat |
3884. Postat la 27/10/2010 21:28 - 5305z9h32m |
|
|
Valentina a scris în postarea nr. 3766
Poti sa-mi spui unde scrie in Scriptura, ca pe pamant au mai ramas oameni vii
Isaia 65:20 "Nu vor mai fi în el nici copii cu zile puține, nici bătrâni care să nu-și împlinească zilele. Căci cine va muri la vârsta de o sută de ani va fi încă tânăr..."
Mai mult, din versetul 23 al capitolului 65 din cartea profetului Isaia, teza I, rezultă în mod explicit că în mia de ani oamenii vor avea copii, deci se vor înmulți: "Nu vor munci degeaba, și nu vor avea copii ca să-i vadă pierind, căci vor alcătui o sămânță binecuvântată de Domnul, și copiii lor vor fi împreună cu ei."
Faptul că "cine va muri la vârsta de o sută de ani va fi încă tânăr" evidențiază o lugire a duratei vieții în mia de ani ceea ce va duce la "numărul ... ca nisipul mării" (Apoc 20:8) la sfârșitul miei de ani.
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2 |
|
Deconectat |
3893. Postat la 28/10/2010 20:11 - 5304z10h49m |
|
|
Ceea ce scrie Isaia acolo, s-ar fi intamplat daca Israel ar fi respectat tot ceea ce Dumnezeu le-a cerut. Acolo este o proorocie conditionata. Doar poporul Israel ar fi beneficiat de toate acele lucruri, dar omarandu-L pe Cel care le-a facut oferta, Neamurile au fost poftite la masa Domnului Isus.
|
Deconectat |
Dani (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
3895. Postat la 28/10/2010 20:43 - 5304z10h16m |
|
|
Valentina ce scri tu nu corespunde cu scriptura afirmatia ta, as dori sa fi mai clara in argumente sa aduci dovezi la ce ai postat,pentru ca biblic trebuie sa dovedesti astfel de afirmati ca prorociile sunt conditionate.
Eu stiu ca majoritatea prorociilor sau implinit ,iar unele urmeaza sa se implineasca.
Deci astept dovezi biblice si dupa aceia mai vedem daca sunt prorociile conditionate si in ce sens sunt conditionate.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7 |
|
Deconectat |
3905. Postat la 28/10/2010 22:58 - 5304z8h2m |
|
|
Canaanul, e o proorocire conditionata ?
Templul din Ierusalim, ceea ce trebuia el sa fie, e o proorocire conditionata?
Ceea ce trebuia sa fie Solomon, e o proorocire conditionata ?
Lui Moise i s-a proorocit ca v-a intra in Canaan. E o proorocire conditionata?
Binecuvantarile care su fost proorocite poporului Israel, au fost proorociri conditionate?
Sau ce trebuia sa fie pentru, Dumnezeu, poporul ales Israel, a fost o proorocire conditionata?
E plina Biblia de proorociri, care s-ar fi implinit................................DACA
|
Deconectat |
Lica (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
3915. Postat la 29/10/2010 16:25 - 5303z14h35m |
|
|
Pentru a nu creea off-topic și pentru că acest subiect merită atenția noastră am creat un spațiu special destinat profețiilor condiționate sau nu.
Vă rog ca această discuție referitoare la profeții să o continuați la următorul subiect: http://www.melhisedec.ro/forum/viewthread.php?forum_id=16&thread_id=181
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti. |
|
Deconectat |
3916. Postat la 29/10/2010 18:04 - 5303z12h55m |
|
|
Este foarte adevarat faptul ca acest topic este "Imparatia de o mie de ani".
Cu permisiunea fratilor ce au postat anterior, cu permisiunea ta, frate Lica, vreau sa fac o precizare ce cred ca este absolut necesara.
Este foarte adevarat faptul ca unele profetii sunt conditionate.Atunci cand ele sunt conditionate, Dumnezeu arata si felul in care sunt conditionate.
Sora Valentina, f. multe din profetiile care arata "mia de ani cu oameni", sunt considerate de catre Biserica Adventa, ca fiind profetii "conditionate".Cu alte cuvinte, ni se ia materialul de lucru.
Stop !!! Atentie!!!
Zaharia cap. 12 este o profetie NECONDITIODATA.Citeste-o toata dar, vreau sa-ti atrag atentia asupra a doua versete din acest capitol.
Vers 9; "In ziua aceea, voi cauta sa nimicesc toate neamurile care vor veni impotriva Ierusalimului.Atunci voi turna peste casa lui David si peste locuitorii Ierusalimului, un duh de indurare si de rugaciune, si isi vor intoarce privirile spre Mine, pe care L-au strapuns.Il vor plange cum plange cineva pe singurul lui fiu, si-L vor plange amarnic, cum plange cineva pe un intai nascut".
Acuma, tu ai spus in postarea 3893 ca "Doar poporul Israel ar fi beneficiat de toate acele lucruri, dar omarandu-L pe Cel care le-a facut oferta, Neamurile au fost poftite la masa Domnului Isus."
Deci, cu alte cuvinte, demomnstrand neascultare prin faptul ca L-au omorat, zici tu ca nu se mai implinesc anumite profetii.
Dar iata, aici, in profetia din Zaharia, dumnezeu arata niste evenimente, care vor avea loc DUPA ce evreii l-au omorat pe Domnul.Si chiar asa si zice " isi vor intoarce privirile spre Mine, spre cel ce L-au strapuns."--- si-l vor plange cum niciodata Neamurile L-au plans.
Deci, aceasta profetie s-a implinit? NICIODATA! Daca crezi ca si aceasta profetie e conditionata...adica nu trebuie sa o luam in seama.....atunci, in acest caz, trag concluzia ca nu crezi in Scriptura.
Problema este ca se VA IMPLINI IN VIITOR...ALATURI DE ZAHARIA 14 UNDE INCEPE MIA DE ANI SI UNDE TOATE NEAMURILE VOR VENI SA SARBATOREASCA SARBATOARE CORTURILOR.
Deci repet, Scriptura zice, prin profetul Domnului ca evreiii se vor intoarce la Domnul si ca domnul isi va tine fagaduinte poporului sau.
Ma rog ca domnul sa-ti dea credinta sfiintilor.AMIN
|
Deconectat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
3979. Postat la 03/11/2010 10:47 - 5298z19h12m |
|
|
valentina a scris:
Poti sa-mi spui unde scrie in Scriptura, ca pe pamant au mai ramas oameni vii, dupa ce Isus a plecat la cer cu " rodul sangelui varsat" ?.
Eu am vrut să scriu mai devreme un răspuns la această întrebare, dar pe urmă am văzut că discuțiile au luat-o într-o altă direcție și nu am mai scris.
Ideea ce merită amintită este de fapt tot o întrebare... Îmi puteți dumneavoastră arăta în scriptură locul în care scrie că în timpul miei de ani, a nunții Mielului nu vor mai fi oameni pe pământ ?
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
5221. Postat la 04/12/2010 20:50 - 5267z9h10m |
|
|
valentina a scris in postarea nr. 3553
" Apoi noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul." 1 Tesaloniceni 4;17
- acest moment arata ca toti neprihanitii, ( sfintii , snopul , roada) se ridica la Isus," in nor". Spune-mi cand se coboara pe pamant?
Înainte de a răspunde la această întrebare va trebui să vedem 1 Tesaloniceni 4:16 "Căci însuși Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel și cu trâmbița lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer...". Deci Mesia (Hristosul) se pogoară din cer iar în versetul 17 din acest capitol 4 a cărții 1 Tesaloniceni nu evidențează decât "... ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh ...".
Astfel răpirea are loc doar pentru a-l întâmpia pe Domnul în văzduh. Din faptul că nu există nici o aluzie la presupusa "urcare la cer", rezultă că traseul Său va fi numai dinspre cer spre pământ (dedus din expresia "Se va pogorî din cer" menționată în paragraful anterior).
În consecință cei răpiți vor fi cu Mirele întotdeauna în Sion. În acest sens se poate vedea Isaia 52:8 "... căci văd cu ochii lor cum Se întoarce Domnul în Sion". Din faptul că este evidențiat "... împărăteasa, mireasa ta, stă la dreapta ta ..." în Psalmul 45:9, rezultă că și mireasa va coborî odată cu El în Sion.
Mesia va lua în stăpânire împărăția lumii (pământească) și va împărăți: Apocalipsa 11:15 - "... care ziceau: "Împărăția lumii a trecut în mâinile ... Hristosului Său.". Unsul (Hristosul) va fi în Sion și pământul nu va fi pustiu în mia de ani deoarece vor exista popoare pe pământ: Psalmul 99:2 "Domnul este mare în Sion, și înălțat peste toate popoarele".
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
5226. Postat la 05/12/2010 09:38 - 5266z20h22m |
|
|
Acest subiect dupa cat se pare este foarte controversat,parerea mea este ca VENIREA DOMNULUI si RAPIREA BISERICII v-a avea loc pe nori pentru a fi vazuta de intreaga omenire,insa impreuna cu Hristos vom cobora pe MUNTELE SIONULUI,unde v-a fi IMPARATIA MILENARA.Totusi daca privim anumite texte biblice inclinam sa credem contrariul,eu personal nu-mi prea fac griji,Hristos vine,ne RAPESTE... SUNTEM CU EL SI NE DUCE UNDE NE-A PREGATIT LOCUL,Oriunde v-a fi.... vom fi impreuna dragii mei frati,ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU... SA RAMANEM IN DRAGOSTEA SA!!!AMIN
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|