Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 5 din 6 << < 2 3 4 5 6 >
Deconectat RE: Cum intelegeti "trinitatea" ?
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
13891. Postat la 15/09/2011 08:47 - 4979z14h15m
creanga adrian a scris:
Toti stiti cine a interzis ,monoporizat apoi controlat si supravegheat traducerile Bibliei mai mult de un mileniu asa ca sa nu va mirati de multe adevaruri care le aflati si care nu corespund cu ceea ce ati fost obisnuiti sa credeti ! Aici este un studiu despre botezul in numele sfintei treimi foarte convingator insa in germana care abunda de argumente si date istorice zdrobitoare

http://www.bibelcenter.de/bibel/trinitaet/mat28_19_allgemein.php

Pe curind !

În postarea mea 13891 am făcut odată ceva comentarii asupra celui mai grozav articol-dovadă a falsificării lui Matei 28:19. Articol scris în limba germană și deci ușor de citit pentru mine. Acolo se aduceau zdrobitoarele dovezi pe care Ionică le tot pomenește atât citând din Alin Ișfa (al cărui Nou Testament tradus îl am și lasă mult de dorit...) cât și direct diverse surse din așa (re)numiții sfinții părinți sau părinți bisericești Eusebiu din Cezareea, etc. Vă pun citatul cu pricina mai jos ca să nu mă mai chinui să scriu odată despre asemenea glume religioase și dovezi din articole slabe care smintesc de minte oamenii slabi.
Am lecturat zilele trecute mult lăudatul articol convingător, abundent de argumente și date istorice zdrobitoare.
Părerea mea finală asupra acestui articol: NICI VORBĂ ! Omul acesta confundă marfa cu ambalajul din nefericire și se pare că sunt și oameni care îl cred... Und daß ist schade...
Astea-s gogoși teologice pe care șmecherii le vând cu succes la o anumită categorie de credincioși care nu se iau după ce scrie în Cuvânt ci după imaginația celor ce se mint pe ei înșiși și apoi mai și cred ce spun.

Deci articolul pleacă din start pe un drum practic inexistent... Cu titlul își dă examenul " Matei 28,19 - Botezul în numele Trinității"
Eu aș vrea să-l rog pe distinsul domn Wolfgang Schneider sau pe toți care-i cumpără gogoșile să îmi explice și mie de unde și până unde versetul 19 din Matei 28 exprimă în literă și spirit "formula trinității". Faptul că acolo e pomenit consecutiv de Dumnezeu Tatăl, de Fiul Său și de Duhul Sfânt nu înseamnă nici în cea mai mică proporție că se vorbește despre trei fiinețe divine cosubstanțiale, coeterne și coegale. Dacă cineva își închipuie asta, e treaba lui, să fie sănătos.

Apoi articolul se vrea la suprafață a fi un studiu biblic corect și obiectiv, și când colo e foarte subiectiv și își repetă de "n" ori propria teorie fără să prezinte niciodată motivele care ar argumenta contrariul la ce susține el, așa măcar din respect pentru cei care vor să compare dovezile... De exemplu nu a prezentat nici unul din citatele care arată cum sună în vechile manuscrise versetul respectiv... Cum să arate așa ceva? Dacă le-ar fi arătat, toată teoria lui era bună de pus în ramă pentru "gluma zilei".
El recunoaște că nici unul din cele 6000 de manuscrise ( eu știam de o cifră de aprox 30 000 dar nu e așa important) păstrate până acum nu conține o altă formă a lui Matei 28:19 decât cea pe care o cunoaștem cu toții: "ÎN NUMELE TATĂLUI, AL FIULUI ȘI AL DUHULUI SFÂNT" dar în schimb începe să aducă citate din "părinții bisericești" cum ar fi Eusebiu din Cezarea sau Justin martirul care cică ar spune prin scrierile lor contrariul- o altă gogoașă pentru că nici un citat amintit de el nu scrie " botezați în Numele Meu" sau " ucenicizați toate popoarele botezându-i în Numele lui Isus" ci doar spun:

1. În cele 7 exemple "să faceți ucenici din toate popoarele... și să-i învățați..."

2. În cele 17 exemple "să faceți ucenici din toate popoarele în Numele Meu... și să-i învățați..."

Și punctul 3. e cel la care nu vrea să dea nici un citat, că acelea seamănă cu Biblia adică "în Numele Tatălui al Fiului și al Duhului Sfânt!"...
Deci pe lângă că unele dintre citate spun lucruri de genul: " în Numele Meu veți avea putere (autoritate) să faceți ucenici între toate neamurile" deci se referă la autoritate, la suportul Divin în lucrare nici unul din citatele lui Eusebiu din Cezareea nu pomenește deloc ceva despre botez (!!)...
Așadar, de unde o scornește el că Eusebiu ar spune de o formulă de botez "în Numele lui Isus"... habar nu am.

În rest, ce să zic? Un articol lung, dar slab în dovezi și periculos pentru cei ce nu stau bine pe temelie, pentru că omul nostru vrea să fie convingător folosind tot felul de avertismente sau amenințări sau acuze, nici nu știu cum să numesc elementele prin care încearcă să-i facă să se simtă vinovați pe cei ce nu cred ce spune el ci ce scrie în Biblie privitor la Matei 28:19 : "În Numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt"...

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban4
13892. Postat la 15/09/2011 10:00 - 4979z13h2m
Esti iezuit ?

Atenție !
Total pe lângă subiectul discutat, deci offtopic și nepermis !
Moderator4
fullban4
13893. Postat la 15/09/2011 10:07 - 4979z12h56m
De ce in Biblie e scris intr-un singur loc botez in numele tatalui fiului si s. duh ? De ce apostoli botezau numai in numele lui Isus ? Erau apostaziati ? Stai cam prost cu germana esti tare poate la altceva !

A câta oară batjocorești deja pe ceilalți forumiști ??
creanga adrian a scris:Stai cam prost cu germana esti tare poate la altceva !
fullban4
13896. Postat la 15/09/2011 11:45 - 4979z11h17m
Si inca ceva chiar catolicii recunosc in Biblia HERDER 1965 catolica , ca formula de botez tata,fiu,duh este o forma trinitara ce sa creeat din formula simpla de botez "in numele lui Isus" in biserica timpurie (ca explicatie la Matei 18 ;16-20 )

Postările consecutive la interval mai mic de 24 de ore sunt interzise!!
Aurelc
13897. Postat la 15/09/2011 12:00 - 4979z11h2m
1. Nu știu ce înțelegi tu prin a fi iezuit pentru că sunt mai multe înțelegeri despre iezuiți. Oricum în principiu nu sunt iezuit.

2. Biblia este Cuvântul Domnului dragule. De ce este scris într-un fel și nu în altul, nu mă întreba pe mine. Întreabă-L pe El, și /sau întreabă-te singur eventual dacă nu vei primi un răspuns de la El.

3. Știu ce scriu catolicii despre formula trinitara a botezului, știu și ce scriu martorii lui Yehova despre Numele Domnului și mai multe mai știu și eu dar ce are aceasta cu trinitatea nu pricep...
Faptul că într-un loc se amintește de Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt nu înseamnă că e vorba despre trinitate. Probabil că e prea greu de înțeles un adevăr așa de simplu pentru unii oameni. E ca și cum pe baza conceptului că familia înseamnă un bărbat și o femeie și ceva copii de fiecare dată când văd un bărbat și o femeie și niște copii ar însemna că am văzut o familie, chiar dacă ei nu sunt în realitate căsătoriți și acei copii nu sunt ai lor... E absurd să crezi asemenea lucruri dragule...

Ah... mulțumesc pentru complimentele drăguțe despre cunoștințele mele de limbă germană ! Păcat că nu ai putut da nici un exemplu în care am tradus greșit...

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban4
13898. Postat la 15/09/2011 12:12 - 4979z10h51m

Un alt argument :

Kompendium der Kirchengeschichte - Karl Heussi:

r0;Das Taufbekenntnis, seine älteste Gestalt war ein Christusbekenntnis, seine spätere Form triadisch (S. 39). Das Neue Testament kennt keine eigentlich trinitarischen Aussagen... Matth. 28,19. (kein echtes Herrenwort!) ...Das Trinitätsdogma bildete sich seit etwa 200r1; (18. Auflage, S. 69)

Nu am timp si nici intentia sa va conving ceva ! Continuati cum va place , cum sinteti obisnuiti si cum va invata mai mari vostri !
Moderator3
17180. Postat la 01/03/2012 12:38 - 4811z9h24m
misionar a scris:

Așa-zisa Sfînta Treime; nu a existat niciodată după mărturia Sfintei Scripturi, aceasta nu există nici azi și nici în veșnicie. Există doar un singur Dumnezeu care S-a descoperit ca Tată in Fiul prin Duhul Sfant . Întotdeauna Dumnezeu este cel determinant, iar ceea ce a ieșit din El este adus într-o relație cu El; Fiul lui Dumnezeu, Cuvîntul lui Dumnezeu, Duhul lui Dumnezeu etc. Fiu, Cuvînt, Duh etc. Îl au ca punct de plecare pe Dumnezeu. Dumnezeu nu are punct de plecare, pentru că El este singurul, Cel veșnic - El este sursa originară, punctul de plecare și punctul de referință, totul în toate.

De aceea Isus nu poate fi altcineva decât Dumnezeu însuși. În El locuiește întreaga plinătate a lui Dumnezeu ; nu o treime, ...întreaga plinătate (Col. 2, 9)! Ceea ce a spus El atunci, mai este valabil și astăzi:Cine M-a văzut pe Mine, a văzut pe Tatăl. (Ioan 14, 9). El este Emanuel, aceasta înseamnăsmileyumnezeu cu noi in forma umana. (Mat. 1, 23; Isa. 7,14). GLASUL MISIONARULUI
Copii lui Elohim întodeauna sau luptat cu mincuna ,și noi astăz hai să nu ne oprim .
Dacă satana o reușit și nea încurcat mințile prin înșălăcune , tot așa și noi fiind înîelepți pimind adevărul putem eșim din e-a .
Din orce neînțeleger se poate eși ușor , dacă dorim să anulăm mincuna .
Multe lucruri false am lăsat ,și dacă mai trebue ceva de lăsat, s-o facem cu curaj, să nu fim cei ce punem beți în roate , dar să susținem adevărul, și întunericul de la sine va despăria .
E important să recunoaștem că majoritatea din noi am trecut prin reformație , deja în multe lucruri am fost luminați ,cred că o rămas mai puțin de reformat. (numele păgîn)
Elohim ne chiamă să ne lupta penru credința sfinților pîna la capăt .

Moderator
Deconectat RE: cum înțelegeți trinitatea
fullban8
18301. Postat la 02/05/2012 23:25 - 4748z23h37m
Spre înțelegerea TRINITĂȚII = dividerea-împărțirea unui Dumnezeu FALS în trei; 0 : 3 = 0; câteva citate document, cred că pot fi relevante și convingătoare:
- ,,Imperiul Roman de Răsărit 28.02.380 (zi, lună și an, după calendarul păgân). CREDINȚA TRINITARĂ - RELIGIE DE STAT. Teodosiu I. Cel Mare, pe care împăratul occidental - roman Grațian l-a ridicat ca împărat al Occidentului după moartea lui Valens 379, decretează tuturor popoarelor supuse lui, credința trinitară CREȘTINĂ în forma în care a fost aprobată de Conciliul de la Niceea în anul 325,,.
- ,,Constantinopol 01.05.381 (zi, lună și an, după calendarul roman păgân). CREDINȚA TRINITARĂ OBLIGATORIE PENTRU CREȘTINI. La Conciliul ecumenic II, episcopii au stabilit edictul aprobat de împăratul Teodosiu I în februarie 380, care, cerea tuturor supușilor romani acceptarea credinței trinitare - zis CREDINȚĂ CREȘTINĂ, așa cum a fost formulată la Conciliul de la Niceea 325. Credința trinitară reprezintă distrugerea unității creatoare, împărțind dumnezeirea în Tată, Fiu și Duh Sfânt, declarată ca singura credință valabilă pentru toți CREȘTINII, ca religie de stat,,. (B.Harenberg, Cronica istoriei omenirii, pg. 212.).
- ,,Deoarece Conciliul Vatican II a amintit în decretul pentru ecumenism numai despre creștinii care cred în trinitatea lui Dumnezeu, trebuie verificat în ce măsură mai sunt creștine comunitățile care au respins credința trinitară,,. Lexiconul sectelor pg.115; ediția Herder.
Atenție mare frate Abdon!
Problema în discuție, este că omul a trecut peste voia lui YHVH, denumindu-L prin alți termeni, decât cei stabiliți de El ÎNSUȘI. Etimologia cuvântului ,,dumnezeu,, așa cum este relatată în Dicționarul Biblic de nume proprii și cuvinte rare, de Nicolae Moldoveanu, pag 107: DUMNEZEU = Strălucitorul iar Strălucitorul = ?? Lucifer! (de la DIAUS = ?? Diavol, cuvânt SANSCRIT de unde vin cuvintele de origine latină DEUS, DIEU, DIOS, DIO, DOMINE). Sanscrita = vechea limba indo-europeană (fără scris); ,,după care,, este scrisă cea mai mare parte a literaturii clasice indiene. In DEX-ul limbii române, la termenul DIVIN găsim scris: ,,provenit de la DUMNEZEU sau de la ZEI, în felul lui DUMNEZEU sau al ZEILOR.../DIVINITATE = DUMNEZEU = ZEU,, - egalitate păgână. Aici obsevăm că rădăcinile cuvântului dumnezeu vin din vechile limbi afro-babiloniene unite cu idolii celor sanscrite (indo-europene), preluat în limbile greco-latino-romane politeiste.
O multitudine de termeni au fost inventați pentru a justifica sistemele teologice nou create. Spre exemplu, TEOLOGIA a devenit o ,,DISCIPLINA, care se ocupa cu EXPUNEREA, și JUSTIFICAREA rațională a IZVOARELOR DOGMELOR și RITUALURILOR unei religii,,. Este clar că o dată ce s-a ieșit din cadrul simplu și profund al afirmațiilor lui YHVH în Scriptură, a devenit necesar ca exprimarea să se facă în termenii falsului. YHVH oferă libertatea alegerii, religia falsă oferă DOGME și RITUALURI.
Oricine se va opune acestor dogme și ritualuri, va fi scos în afara sistemului respectiv (în cel mai fericit caz, cu viață). Numele de DISCIPLINA pe care și l-a arogat, ,,zice,, că îi dă dreptul în sine, ca în nume propriu (în numelei disciplinei), să i-a măsuri coercitive (constrângatoare).
TEOLOGII și sistemele lor, au creat o religie a lor, fără să fie mandatați de YHVH, ba sunt chiar POTRIVNICI voiei Sale. Astfel, din toată această mare minciună a teologiei, rămin valabile doar trei cuvinte: TEOLOGI = POTRIVNICI = înșelători.
Termeni cum ar fi DIVINITATE, TEOS, DEUS, DOMINE - DEUS, sunt străini Bibliei. Ei au fost folosiți pentru a putea desființa UNICITATEA LUI YHVH, în favoarea pluralității, respectiv a trinității. Cuvintul grecesc Teocrație (teos = Dumnezeu; Kratos = putere) = puterea Domnului dracilor, apare pentru prima oară la Josephus Flavius. Zeul Tată (El), Zeul Fiu (Baal), și Zeița mama (Semiramida-Isis-Ishtar-Astarteea); formele antice păgâne ale divinității.
După Jertfa de la Golgota, Trinitatea păgână a fost actualizată și modernizată prin Maria cu prunculr30; Isus, ajungând ,,Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Mama lui Dumnezeu,, , pentru ca nu după mult timp să ajungă ,,Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Dumnezeu Duhul Sfânt,, , după modelul trinității luciferice: Balaurul, Fiara și prorocul mincinos.
La un moment dat, Trinitatea Creștină a fost descrisă astfel: Cuvintele SF. Bernard rezuma poziția romano catolică, prin aceea că, cerul este condus ,,de Tatăl Etern, de Fiul și de Maria (Regina Cerului),,: ,,A treia zi dupa moartea Mariei, când apostolii s-au adunat împrejurul mormântului ei, l-au gasit gol. Trupul sacru a fost dus în Paradisul Ceresc... dar, nu a fost destul ca Maria să fie primită în cer: sfințenia rangului ei, era inaccesibil chiar și celui mai înalt dintre arhangheli. Maria urma să fie încoronată Regină a Cerului de catre Tatăl Etern: ea are un tron la dreapta fiului ei.. Acum, zi de zi, oră de oră, ea se roagă pentru noi, obținând favoruri pentru noi, ferindu-ne de pericole, protejindu-ne de ispite, turnând binecuvântări peste noi,,.
Acesta doctrină s-a dezvoltat în vremurile timpurii de apostazie, dar ,,oficial,, , nu a fost proclamată decât în secolul 20. În 1951 Papa Pius XII a declarat că trupul Mariei n-a cunoscut putrezirea, ci a fost luat la cer. (Religia tainică a Babilonului, de Ralph Edward Woodrow, pag.28). În final, Trinitatea Creștină a ajuns la formula: Tatăl; Fiul și Duhul Sfint.
Formula trinitariană se opune Adevărului revelat de Yashuah, Adevărului care a trebuit să-și mențină puritatea în mijlocul idolatriei păgâne tupeistă și agresivă dar, odată ce Satana a dat scaunul său de domnie și puterea sa Omului fărădelegii, era normal ca acesta s-a manifestat ca ,,înger de lumină,, , ademenitor și măgulitor, în termeni Scripturistici. Cu toate acestea, în puterea Duhului Adevărului, doctrina trinității creștine, este descoperită, falsă și neavenită.
În locul lui YHVH (UNIC în DUH și DIVERS în MATERIA-TRUP cu Viață și Duh) au aparut monștri teologici, asemenea unui balaur cu trei capete, ca trei balauri diferiți și totuși unul, ca o esență de trei personae! Matamatic, TREIME înseamnă a împărți un întreg în TREI PĂRȚI EGALE. Întrebarea care se naște este, de ce a fost nevoie să împărțim pe UNICUL YHVH ATOTPUTERNIC în două sau trei părți? ca două sau trei persoane? când YHVH se descoperă, se manifestă și acționează, TOCMAI în virtutea Atotputerniciei Sale UNICE, diversificat în NATURI DIFERITE - Viață, Trup, și Duh! La această întrebare, singurul răspuns viabil, este, ,,PENTRU A FI CA NEAMURILE,, !! înșelate cu filozofia CREȘTINĂ (aparent cerească), prin care învățătorii religioși Creștini, înșeală neamurile și chiar pe credincioșii mesianici chemați la Adevărul Sfântului Cuvânt.
Deasupra ,,neamurilor,, , ca și deasupra ,,Fiarei,, din Apocalipsa 13.1-18, stă puterea, autoritatea și supremația Satanei!

Har, și Pace Sfântă cu binecuvântări!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Lica
18331. Postat la 05/05/2012 13:08 - 4746z9h54m
Iubite frate ELIAHU777 inteleg ca sunteti foarte plin de ravna si doriti din inima sa faceti cunoscut ceea ce dvs. numiti ca fiind adevar. Va multumesc pentru ca ne explicati si noua cum intelegeti si aceasta tema insa va rog insistent sa va sustineti punctul de vedere fara a aduce cuvinte grele inaintea celor care au o alta parere. Personal nu ma aflu in cealalta tabara insa modul in care tratati subiectul mi se pare prea indraznet...v-ati gandit vreodata ca:
- poate va inselati si fara sa stiti aruncati mai mult noroi pe ceea ce cred altii ca este un adevar decat este necasar?
- desi nu va inselati poate cei care vad modul indraznet si dur prin care tratati problema vor sari peste argumentele care chiar ar merita citite

Sper ca ma intelegeti si nu va ve-ti supara pe mine!

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
fullban10
25141. Postat la 25/01/2014 19:24 - 4116z2h38m
Binecunoscutul text din Matei 12; 31 spune:
De aceea va spun: Orice pacat si orice hula vor fi iertate oamenilor; dar hula impotriva Duhului Sfant nu le va fi iertata.

Hula inseamna blasfemie. Blasfemia nu este impotriva oamenilor, a duhurilor , a energiilor sau a unei energii.
Blasfemia este un cuvant folosit doar impotriva lui Dumnezeu Tatal, impotriva Fiului Sau, Iisus Hristos, care sunt Persoane ale dumnezeirii.
Deci cand este scris de hula impotriva Duhului Sfant, blasfemia este impotriva unei Persoane a dumnezeirii, Duhul Sfant.
Daca supara cuvantul TRINITATE, sa nu fie folosit. Dar in Scriptura gasim scris despre trei Persoane.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Avram_76
25160. Postat la 01/02/2014 10:56 - 4109z11h6m
Ma gandesc putin la "treimea " intunecata (balaurul, fiara si proorocul mincinos) si ma intreb, retoric, (pentru a evita oftopicul), sunt ei trei (persoane, entitati etc) sau sunt ei una?
Ma gandesc ca sunt trei "entitati" diferite care sunt UNA in scop;scopul balaurului (cel mai tare din ecuatia aratata)...sunt una in vointa balaurului (cel mai tare in ecuatia data).....imi vine in minte :Apocalipsa 13:4 Și au început să se închine balaurului, pentru că dăduse puterea lui fiarei. Și au început să se închine fiarei, zicând: "Cine se poate asemăna cu fiara, și cine se poate lupta cu ea?"
Apocalipsa 16:13 Apoi am văzut ieșind din gura balaurului, și din gura fiarei, și din gura proorocului mincinos trei duhuri necurate, care semănau cu niște broaște.
14. Acestea sunt duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite, și care se duc la împărații pământului întreg, ca să-i strângă pentru războiul zilei celei mari a Dumnezeului Celui Atotputernic.
Cine da puterea (balaurul) este mai mare decat fiara...iar fiara..trebuie sa demonstreze o ascultare si subordonare absoluta ca sa ramana in gratiile "balaurului".
Sfarsitul versetului 14 ne vorbeste despre un Dumnezeu ATOTPUTERNIC care este seful absolut al celeilalte tabere...tabara luminata...tabara sfanta...tabara binelui.E sef deoarece este ATOTPUTERNIC.E puternic balaurul dar puterea lui e nula in fata atotputerniciei lui Dumnezeu (Yahve).Gasim pe undeva prin scriptura :Ioan 10:29 Tatăl Meu, care Mi le-a dat, este mai mare decât toți; și nimeni nu le poate smulge din mâna Tatălui Meu.
Ioan 13:16 Adevărat, adevărat, vă spun, că robul nu este mai mare decât domnul său, nici apostolul mai mare decât cel ce l-a trimis.
Observ ca si in tabara sfanta exista o vointa unica si absoluta...cea a Tatalui...vointa pe care o urmeaza toti fara sovaire.Este scris că Tatal este mai mare, si că Fiul asculta intocmai de tatal.Este scris că Fiul este ridicat mai presus de orice cu o singura exceptie:afara DE CEL CE LA RIDICAT LA RANGUL ACELA.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
fullban10
25166. Postat la 01/02/2014 20:35 - 4109z1h27m
Nu te-ai temut sa faci aceasta comparatie?

fullban10
26951. Postat la 31/01/2015 12:21 - 3745z9h42m
E.W. Bullinger si pozitia sa fata de doctrina numita "trinitate"

Fiind un scriitor prolific, in mare parte din viata sa a imbratisat doctrina trinitatii, insa inainte de a muri, si-a schimbat radical conceptia, studiind manuscrisele vechi, vazand mai bine distinctia clara intre Tatal si Fiul, din textele nemodificate de Biserica Romana Catolica.
Acum, folosind numai Scriptura antica, și lăsând Scripturile nemodificate sa vorbesca, ceea ce au de spus în mod clar, a arătat rolurile în care ei cooperează perfect în relația lor, în drama de desfășurare a creației, si a mantuirii în curs de desfășurare a lui Dumnezeu.
E.W. Bullinger, omul care a scris Companion Bible, a căzut în dizgrația creștinismului nominal in ultimii ani din viața sa, pentru că el a respins doctrina trinității, pe baza scrierilor manuscriselor antice cu privire la acest subiect.

Daca acest cuvant trinitate este asa de contestat, tu, cu ai numi unitatea celor trei: Tatal, Fiul si Duhul Sfant? Care ar fi cuvantul care sa defineasca aceasta frumoasa coabitare, convietuire, conlucrare, colaborare?

Nica Schirod
26957. Postat la 31/01/2015 15:14 - 3745z6h48m
Shalom.

Valentina, de când între Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt există coabitare?
Când au fost cei trei în tabere opuse și au coabitat?
Ști când se face coabitare?
Ști ce înseamnă coabitare?

Te rog șterge acest cuvânt de acolo, că nu-și are locul, cei trei nici odată nu au coabitat!!!
Din totdeauna au fost una în gândire și lucrare.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Ionica
26958. Postat la 31/01/2015 15:49 - 3745z6h13m
valentina a scris:
E.W. Bullinger si pozitia sa fata de doctrina numita "trinitate"

Fiind un scriitor prolific, in mare parte din viata sa a imbratisat doctrina trinitatii, insa inainte de a muri, si-a schimbat radical conceptia, studiind manuscrisele vechi, vazand mai bine distinctia clara intre Tatal si Fiul, din textele nemodificate de Biserica Romana Catolica.
Acum, folosind numai Scriptura antica, și lăsând Scripturile nemodificate sa vorbesca, ceea ce au de spus în mod clar, a arătat rolurile în care ei cooperează perfect în relația lor, în drama de desfășurare a creației, si a mantuirii în curs de desfășurare a lui Dumnezeu.
E.W. Bullinger, omul care a scris Companion Bible, a căzut în dizgrația creștinismului nominal in ultimii ani din viața sa, pentru că el a respins doctrina trinității, pe baza scrierilor manuscriselor antice cu privire la acest subiect.

Daca acest cuvant trinitate este asa de contestat, tu, cu ai numi unitatea celor trei: Tatal, Fiul si Duhul Sfant? Care ar fi cuvantul care sa defineasca aceasta frumoasa coabitare, convietuire, conlucrare, colaborare?

Shalom,

Sora Valentina, trebuie sa ne deranjeze cuvintele nefolosite de Scriptura, mai ales daca ele spun contratiul si mai ales ce se ascunde dupa cuvant.

Biblia spune "Dumnezeu este unul singur".
Trinitatea spune "Dumnezeu este trei in unul".

Sa vedem ce spune doctrina trinitatii:
Doctrina Sfintei Treimi exprimată în forma: "Tatăl, Fiul și Sfântul Duh, întreit în Persoane, dar Unic în ființă, este Dumnezeu Atotputernic"

Eu nu vad asa ceva in Biblie.

De aceea, gandirea sustinuta de mine este non-trinitariana, subordinationista: Fiul nu este atotputernic, ci numai Tatal.

In esenta recunosc existenta unui singur Dumnezeu fara inceput si fara sfarsit (Tatal) si a unei fiinte divine create din El, la inceputul createi, inainte de crearea oricarei alte fiinte (Fiul). Deci Fiul lui Dumnezeu are aceeasi natura divina ca si Tatal (Creatorul) dar are si un inceput existential. N-a existat dintotdeauna. Ori Doctrina Trinitatii spune ca Fiul a existat intotdeauna ca si Tatal.

Este dogma trinității o învățătură biblică ? - caleacrestina.ro
http://www.caleacrestina.ro/index.php/invatatura-crestina/483-este-dogma-trinitatii-o-invatatura-biblica
Învățătura nebiblică a trinității un instrument al Satanei !!! - caleacrestina.ro
http://www.caleacrestina.ro/index.php/mesaje-spirituale/463-invatatura-nebiblica-a-trinitatii-un-instrument-al-satanei
Este Dumnezeul Bibliei o treime de persoane sau o singură persoană ? - caleacrstina.ro
http://www.caleacrestina.ro/index.php/invatatura-crestina/298-este-dumnezeul-bibliei-o-treime-de-persoane-sau-o-singura-persoana

Este Dumnezeul Bibliei, o trinitate de persoane ? (CARTE, DOWNLOAD PDF) - caleacrestina.ro
http://www.caleacrestina.ro/download/Este_Dumnezeul_Bibliei_o_trinitate_de_persoane.pdf

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
fullban10
26962. Postat la 31/01/2015 17:30 - 3745z4h32m
Deci nu au un nume.
Si vorba poetului Marin Sorescu:

Și pentru că toate acestea
Trebuiau să poarte un nume,
Un singur nume,
Li s-a spus Eminescu.

Asa si oamenii. Citind Scriptura, vazand unitatea intre Tatal , Fiul si Duhul Sfant, au concluzionat: si pentru ca toti Acestia trebuiau sa poarte un Nume, un singur Nume, li S-a zis TRINITATE.

Urmand logica ta, inseamna ca daca in Biblie nu scrie de racheta numele ei nu trebuie rostit, ba mai mult nu trebuie rostitsmiley.

Lucia
26973. Postat la 31/01/2015 18:56 - 3745z3h6m
Ionica, Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu nu a fost creat, ci NASCUT...singurul NASCUT din Dumnezeu...asta ce iti spune?
Este foarte ciudat ca nu pomenesti nimic despre Duhul Sfant, de ce?
Ca sa nu fie trei?!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
26978. Postat la 31/01/2015 19:31 - 3745z2h31m
Ai observat si tu?

Lucia
26986. Postat la 31/01/2015 20:32 - 3745z1h30m
Pai, cum sa vorbeasca de Duhul Sfant, cand el crede ca Dumnezeu este duh si Fiul la fel, si totusi noi suntem creati dupa CHIPUL lui Dumnezeu, Iar Isus este intruchiparea fiintei Sale.Mai mult, Isus Hristos va veni in trup, cum s-a inaltat!
El nu crede in TRUPURI CERESTI...

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Netzari
27029. Postat la 02/02/2015 12:42 - 3743z9h21m
Am spus undeva ca nici eu nu cred in Trinitate, ca, de altfel, tot iudaismul mesianic si am fost intrebat daca cred in Tatal, Fiul si Duhul Sfant.
Sigur ca da, cred, dar nu in felul pe care il vedem la catolici, adica trei persoane distincte, egale, si totusi un singur Dumnezeu. Asa ceva nu vine din Biblie. Duhul Sfant nu este o persoana diferita de persoana Celui Preaanalt, iar Fiul nu este egal cu Tatal, exista o subordonare clara aici. Sunt sigur ca stiti ce spun, texte care sa argumenteze aceste lucruri sunt destule si nu am intentia sa invat pe nimeni Biblia. Sunt foarte sigur ca aici, pe site, sunt buni cunoscatori de Scripturi, se vede asta destul de clar din postari.
Invatatura despre Trinitate, pe care o gasim la majoritatea cultelor crestine, vine din Biserica Catolica, asa cum tot de acolo vine si canonul Noului Testament grecesc. Aceasta biserica a generalizat niste invataturi de care nici neoprotestantii de astazi nu se pot desparti. Invatatura despre Trinitate este un bun exemplu in acest sens.
Sa avem pace si binecuvantari.

A sluji lui Dumnezeu cum vrea omul, si nu cum cere Dumnezeu, este idolatrie.
Pagina 5 din 6 << < 2 3 4 5 6 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164135 vizite unice Powered by PHP-Fusion