Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 5 din 8 << < 2 3 4 5 6 7 8 >
Deconectat RE: Samuel sau altcineva?
costy
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
16894. Postat la 12/02/2012 18:12 - 4829z3h30m
vasinepos a scris:

Părerea mea este că nu putea fi înger deoarece îngerii lui Dumnezeu nu sunt în locuința morților pentru că Bibla spune că Adâncul este închis iar cheile sunt în mâna lui Petru (Matei 16:19, Apocalipsa 1:18).

Pace frate vasinepos, citind putin cateva din randurile scrise de tine mi-am amintit un verset din Bilie in care spune ca si ingeri sunt in locuinta mortilor in adinc , adica acei ingeri care sau razvratit impreuna cu vrasmasul impotriva Celui Preinalt si dovada o gasim aici :
2 Petru 2.4 Căci dacă n-a cruțat Dumnezeu pe îngerii care au păcătuit, ci i-a aruncat în Adânc, unde stau înconjurați de întuneric, legați cu lanțuri și păstrați pentru judecată;

Multa Pace si o seara Binecuvintata .

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
vasinepos
16897. Postat la 12/02/2012 18:37 - 4829z3h5m
Da frate, sunt de acord, este scris că sunt îngeri legați în Adânc, dar aceștia nu se pot compara cu sfinții care se odihnesc în locuința morților cum ar fi Daniel, Samuiel și ceilalti.
Eu nu cred că Saul ar fi putut discuta cu un înger legat în Adânc, care este înger decăzut și nici cu un înger slujitor a lui Dumnezeu (de lumină).

Toate poruncile Lui au fost înaintea mea, și nu m-am depărtat de la legile Lui - Ps 18:22
emylas
16923. Postat la 14/02/2012 20:37 - 4827z1h5m
Ceea ce a vazut femeia,nu a fost altceva decat o contrafacere.Sa nu uitam ca satana,va personifica pe Hristos,in vremea sfarsitului.Iar pentru a amagi el se preface intrun inger de lumina.Satan poate cunoaste chiar viitorul atat cat ai e permis.In subiectul nostru,satana era foarte bucuros ca Saul,cel care indepartace pe vrajitori si pe ghicitori,acum apela chiar la ei,cerand ajutor.Dumnezeul cerului nu a avut nici un amestec in toata treaba asta,implicit profetul Samuel.

Crede,roaga-te si lucreaza!
Nica Schirod
16933. Postat la 16/02/2012 10:52 - 4825z10h50m
În postarea asta voi încerca, vorba poveștii, să împac și capra și varza.
Hai să analizăm încă odată de la început; Dumnezeu la lepădat pe Saul și nu i-a mai răspuns nici într-un fel, nicidecum, în disperare el ajunge să se gândească că dacă ar mai fi cineva să cheme duhurile morților, el ar fi dispus să meargă să întrebe și prin ei, cineva îi spune că este o femeie care pe ascuns practică exact ce vroia Saul, atunci Saul se deghizează, își ea alte haine și se duce la aceea necromantă care era un medium activ în slujba Satanei, odată cu acceptarea lui Saul de a întreba prin acel sol al Satanei, devine și el un medium pasiv al lui satana, asta așa ca ide-ie.

Acuma ce să înțeleg, că Dumnezeu nu ia răspuns prin nici un mijloc posibil, însă îi va răspunde prin duhul lui Samuel? Nu cred! dacă vom citi bine în darea de seamă a lui Samuel vom înțelege că el s-a dedicat toată viața numai în slujba Lui Dumnezeu, oare după moarte să fie proorocul Satanei? Nici asta nu cred! Atunci ce se ascunde oare în acest subiect? Care să sie adevărul oare?

Dragii moșului, gândiți-vă bine, că Biblia nu scrie că Dumnezeu a trimis pe duhul lui Samuel ca să vorbească cu vrăjitoarea, Biblia spune ce a înțeles el și el asta a înțeles, acuma aduc câteva versete pentru o înțelegere mai bună:

10. și cu toate amăgirile nelegiuirii pentru cei ce sunt pe calea pierzării, pentru că n-au primit dragostea adevărului ca să fie mântuiți.
11. Din această pricină, Dumnezeu le trimite o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună:
12. pentru ca toți cei ce n-au crezut adevărul, ci au găsit plăcere în nelegiuire, să fie osândiți. 2 Tesaloniceni 2:

Așa că Saul nu a împlinit porunca Adevărului cu dragoste, ci s-a lăsat convins de amăgirile nelegiuirii, Dumnezeu la lăsat să creadă o minciună și până la urmă a fost nimicit.
Oare nici atât nu putem să deosebim?
NU A FOST SAMUEL !!!

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
dumitruvartolomei
17072. Postat la 23/02/2012 20:28 - 4818z1h14m
Lucia a scris:
Deci... cine merge la vrajitori, vor vorbi cu Ingeri ai lui Dumnezeu?
Care dumnezeu?

Soră dragă, stați în cumpănă că nu ar fi fost un Înger a lui Dumnezeu ființa cu care a vorbit Saul prin femeia care chema morții. Ca să înțelegeți vă ajută versetul din 1 Samuel 28:13 "Văd o ființă dumnezeiască sculându-se din pământ."
Dacă este "ființă Dumnezeiască" este clar că era un Înger al lui Dumnezeu (de lumină).

nicaschirod a scris:
Oare nici atât nu putem să deosebim?
NU A FOST SAMUEL !!!

Da frate, ai dreptate că nu a fost Samuiel ci un înger a lui Dumnezeu.
Ca să vă convingeți că este așa citiți lamurirea Domului Isus când spune în Matei 22:30 "Căci la înviere, nici nu se vor însura, nici nu se vor mărita, ci vor fi ca îngerii lui Dumnezeu în cer".

Lăudat să fie Domnul!
Nica Schirod
17080. Postat la 24/02/2012 02:11 - 4817z19h31m
Frate Dumitru, ai dreptate că era înger de lumină și pentru susținerea celor spuse de tine, aduc și referința Biblică: 2 Corinteni 11:14. Și nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
you_rubio
18943. Postat la 26/06/2012 18:42 - 4694z4h0m
Se poate preface in inger de lumina, dar Saul era proroc si descoperea imediat daca era asa. Deci acolo a fost Samuiel chemat de femei pentru ca prorocul Saul si-a dat seama ca e el si pare mi-se ca s-a inchinat.

Nick
fullban10
18963. Postat la 27/06/2012 06:44 - 4693z15h57m
Saul , în momentul acela nu mai era prooroc de muuult. Era lepădat. Proorocii nu chemau morții. Acest lucru era o urâciune pentru poporul lui Dumnezeu.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
you_rubio
19145. Postat la 07/07/2012 20:26 - 4683z2h16m
Doamna Valentina, uite ce scrie in Cartea întâia a Regilor cap. 15 vr. 23, biblia otodoxa ca a fost lapadat ca rege nu si proroc: Pentru că ai lepădat cuvântul Domnului, și El te-a lepădat, ca să nu mai fii rege peste Israel. Si in ver 26 scrie din nou: Domnul te-a lepădat pe tine, ca să nu mai fii rege peste Israel.

Aratati-mi unde scrie ca a fost lepadat ca proroc ca sa nu mai deosebeasca ca e inselat si nu vorbeste cu Samuil?

Nick
ioan olah
19161. Postat la 08/07/2012 13:14 - 4682z9h27m
Pacea Domnului Isus Hristos !!!

Daca ar fi fost Saul proroc dupa ce la parasit Dumnezeu nu mai avea nevoie sa mearga la Vrajitoare,iar celor care sustin ca Vrajitoarea a vazut pe Samuel,va inselati,Vrajitoarele mint si nu au nimic cu Divinitatea,Vrajitoarele al au ca Domn pe Satana care le poate arata orice in afara de Divinitate,mai clar o copie falsa precum e si el fals,toate sustinerile precum ca Vrajitoarea la vazut pe Samuel ,nu sunt altceva decit un precedent de a da crezare la Vrajitorie,unde insusi cuvantul Vrajitor insemna mai pe romaneste Vrajeala si nici intr-un caz Adevar.

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
you_rubio
19164. Postat la 08/07/2012 13:43 - 4682z8h58m
Domnule Olah, Imparatul Saul era poproc si daca nu imi aratati scris ca nu a mai fost nu pot crede. El s-a dus la femeia care chema mortii si nu la o vrajitoare pentru ca el ca proroc nu putea sa cheme un mort.
Nici vrajitorii nu pot face asta, numai oamenii care au darul de a chema mortii.

Nick
Lucia
19179. Postat la 08/07/2012 15:55 - 4682z6h47m
Mergi la Deutronom 18 cu 9 si vei vedea ca toate lucrurile oculte , printre care si chemarea mortilor sunt o URACIUNE inaintea lui Dumnezeu, noi nu trebuie sa apelam la aceste medii, oamenii care le practica se numesc vrajitori.
Un proroc, este o persoana plina de Duhul lui Dumnezeu,si nu are ce cauta la o vrajitoare.
Insa Saul a FOST proroc, dar si-a pierdut acest privilegiu din cauza neascultarii.
Asa cum Satan a fost Inger de lumina, el nu mai este, din cauza neascultarii, si-a pierdut si functie si titlu , tot...
Nu numai ca la indepartat de tron pe Saul, ci..."Duhul Domnului s-a departat de Saul, si a fost muncit de un duh rau..."(1 Samuel 16:14)
Un proroc are Duhul Domnului, vezi tu, nu mai era proroc.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
costy
19647. Postat la 17/09/2012 19:35 - 4611z3h7m
Fiind cu citirea Bibliei la acest subiect deschis aici pe forum , as vrea sa studiem bine un verset care l-am citit si anume gasim scris in :

1 Samuel 28.19 Și chiar Domnul va da pe Israel împreună cu tine în mâinile filistenilor. Mâine, tu și fiii tăi veți fi împreună cu mine, și Domnul va da tabăra lui Israel în mâinile filistenilor.[/

As dori sa ridic o intrebare la ce am subliniat eu , si anume daca cel rau a vorbit lui Saul de unde stia el ce are sa se intample cu Saul si copii sa-i adica ca vor muri in lupta si Israelul va suferi o infrangere , sau cunoaste cel rau zile omului pe acest Pamant , oare astea toate nu le stie Dumnezeu ?

As dori foarte mult sa vorbim despre acest lucru , dar va rog in numele Domnului fara certuri , ci fiecare sa ne spunem parerea asa cum considera el . Domnul fie Binecuvintat .

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
fullban10
19650. Postat la 18/09/2012 06:13 - 4610z16h29m
Noi nu trebuie să subestimăm puterea Satanei. Aduți aminte că el a fost creat deosebit de ceilalți îngeri. El a avut o funcție importantă în cer. El și Domnul Isus au avut un trecut împreună. El cunoștea o parte din planurile cerului. El este și azi inteligent. Amințeșteți că el cunoaște Scriptura. Deci având aceste cunoștințe , putea să prevadă că Saul , prin felul lui de-a fi, a fost lepădat. El a auzit ce i-a zis Samuel lui Saul, și imediat a făcut legătura între dreptatea lui Dumnezeu și pedepsirea celui care nu-L ascultă.
Și nouă ni se întâmplă să prevedem moartea cuiva, dar el care avea mai multe cunoștințe!. Și E.W., scrie ca noi să nu subestimăm inteligența și posibilitățile satanei, dar să nu uităm niciodată că el este un înfrânt, un învins va fi spulberat, făcut praf și pulbere și nu va mai fii.
Deci să nu gândim omenește citind pasajul acesta și să nu ne-ndoim de puterea nemăsurat de mare a lui Dumnezeu, și faptul că satanei îi sunt îngăduite unele acțiuni.
Și tribunalele pământești nu condamnă omul până nu adună toate probele vinovăției. Omul are toată libertatea, și când e condamnat nu poate să zică că a fost constrâns să comită greșeli din X sau Y motive.
Dar când te gândești că Dumnezeu va fi judecat de Universul necăzut în păcat! Satana va recunoște, până la urmă că a urmărit detronarea lui Dumnezeu, folosindu-se de toată puterea care i-a mai rămas, și că judecata și hotărârea de condamnare este corectă.

costy
19651. Postat la 18/09/2012 08:56 - 4610z13h45m
Nu te contrazic sora valentina , poate este asa cum zici si tu , dar cel rau sa aibe putere sa zica unui om ca Maine vei muri , eu stiu ce sa zic ! Domnul stie .

Lavi
19654. Postat la 19/09/2012 19:08 - 4609z3h33m
Frate Costi ,uite si parerea mea sincera cu privire la intrebaria ta.
Si eu m-am intrebat cand intr-un fel ,cand in altul si am ajuns la o concluzie si anume:Atunci cand Cel Sfant da o porunca El este primul care o calca ?
Sau, cand El spune :,,Nu te duce!''tu ,eu ,oricare am fii ,ne ducem ,impotriva poruncii Lui.... ( ca si in cazul lui Saul la vrajitoare)?
Vorbeste Cel Sfant prin cei ce cheama duhurile mortilor ?
Sau ,Cel ce este Sfant face COMPROMISURI?
Daca Cel ce da o porunca o calca primul ce sa mai asteptam de la noi?
Parca ,undeva in scriptura scrie cam asa :,,Daca o CAPETANIE pacatuieste,intraga adunare pacatuieste''
Saul a pacatuit si a murit .
Si ce i se intampla celui care nu asculta ?
Nu cumva se indreapta el insusi spre moarte ?

Sa intamplat intocmai cum spusese vrajitoarea deoarece numeleSAMUIEL inseamna ceva ...ce?
Cine stie sa spuna.
Fi binecuvantat si tu si noi toti care dorim adevarul.

fullban10
19656. Postat la 19/09/2012 20:13 - 4609z2h29m
Când îndoielile îți pun credința în pericol, deschide Evanghelia, bunule prieten.

Lucia
19657. Postat la 19/09/2012 21:30 - 4609z1h12m
Lavi, Samuel inseamna CERUT DE LA DUMNEZEU...
Cat despre ADEVARUL ADEVARAT, fiecare poate sa-l descopere si singur.
Eu spun asa, daca stiu ca poarta ce mi se deschide (mediul ocult) este de la Satana, ce caut eu acolo?
Stii ce ma mira pe mine?
Faptul ca azi lucrarea Duhului Sfant este atribuita puterii intunericului, desi este in cadrul adunarilor lui Dumnezeu, iar acel mediu ocult, este vazut ca venit de la Dumnezeu.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
costy
19658. Postat la 20/09/2012 10:15 - 4608z12h26m
Sora valentina ma-ti inteles gresit, eu nu am nici o indoiala asupra Cuvantului care este scris 1 Samuel, sunt perfect incredintat ca lucrurile astea cu vrajitoria cu chematul mortilor si multe alte de acest fel sunt de la cel rau , problema eu mi-am pus-o in felul urmator, de unde are putere asa de mare diavolul sa stie zilele omului pe acest pamant si mai ales sa-i spună lui Saul ca maine vei muri. Dumnezeu este Cel care ne-a creat si EL ne cunoaste zilele si viata noastra inainte de a ne naste noi pe acest Pamant , pentru ca Scriptura spune de asemenea ca Dumnezeu a hotarat inca de la inceput si lucrurile bune in care trebuie sa umblam noi oameni pe acest Pamant .
Cum am mai zis Domnul le stie pe toate , asemenea cum la facut pe Iov sa inteleaga anumite lucruri care sunt si se petrec pe acest Pamant asemnea sunt si cu lucrurile acestea .Domnul fie Binecuvintat .

Lavi
19659. Postat la 20/09/2012 12:58 - 4608z9h43m
Asa este sora Lucia ,Cerut de la Dumnezeu ,aceasta reprezinta numele lui Samuiel...si Ana de la Dumnezeu l-a cerut si a fost incredintat toata viata lui la Tabernacol si a capatat trecere inaintea poporului ca mare proroc al Lui Dumnezeu.
Acum ,mi-am mai amintit un lucru din scriptura si as dorii sa il fac de cunoscut fratelui Costi ( nu ma indoiesc ca nu l-a citit )...dar sa citim ....deut cap13,,1. Dacă se va ridica în mijlocul tău un prooroc sau un visător de vise care-ți va vesti un semn sau o minune,
2. și se va împlini semnul sau minunea aceea de care ți-a vorbit el zicând: "Haidem după alți dumnezei", - dumnezei pe care tu nu-i cunoști, - "și să le slujim"!
3. să n-asculți cuvintele acelui prooroc sau visător de vise, căci Domnul, Dumnezeul vostru, vă pune la încercare ca să știe dacă iubiți pe Domnul, Dumnezeul vostru, din toată inima voastră și din tot sufletul vostru.
4. Voi să mergeți după Domnul, Dumnezeul vostru, și de El să vă temeți; poruncile Lui să le păziți; de glasul Lui să ascultați; Lui să-I slujiți, și de El să vă alipiți.
..............
Ce spuneti..... vrajitoarea aceea l-a chemat pe Dumnezeul Lui Israel?
Si......, totusi atunci cand ea a chemat numele lui Samuiel care are insemnatatea de Cerut de la Dumnezeu ...ce spuneti nu a zis ea ca de la Dumnezeu a cerut sa il ridice?
Dar care Dumnezeu?
Dumnezeul lui Israel si-a invatat poporul prin prorocii lui (asemenea lui Moise) sa nu mearga dupa ghicitori ,vrajitori si altiiii dumnezei...,nu?
Dupa parerea mea frate Costi ,semnul ,,maine vei fii cu mine...,, s-a implinit intocmai ,dar prin cei care cheama duhurile mortilor ...sa nu mergeti dupa ei ne spune cuvantul si sa nu ii ascultati.
Dumnezeul lui Israel ne izbaveste din moarte nu ne trimite la moarte.

Pagina 5 din 8 << < 2 3 4 5 6 7 8 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164002 vizite unice Powered by PHP-Fusion