"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi)
5275. Postat la 06/12/2010 13:45 - 5265z16h13m
Lucia a scris:
Acest subiect dupa cat se pare este foarte controversat,parerea mea este ca VENIREA DOMNULUI si RAPIREA BISERICII v-a avea loc pe nori pentru a fi vazuta de intreaga omenire,insa impreuna cu Hristos vom cobora pe MUNTELE SIONULUI,unde v-a fi IMPARATIA MILENARA.Totusi daca privim anumite texte biblice inclinam sa credem contrariul,eu personal nu-mi prea fac griji,Hristos vine,ne RAPESTE... SUNTEM CU EL SI NE DUCE UNDE NE-A PREGATIT LOCUL,Oriunde v-a fi.... vom fi impreuna dragii mei frati,ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU... SA RAMANEM IN DRAGOSTEA SA!!!AMIN
sint deaçord çu tine dar nu e nimiç rau sa fie disçutate,iata çatea relatari bibliçe
imparatia de o mie de ani
Apocalipsa 20
1Apoi am văzut pogorându-se din cer un înger, care ținea în mână cheia Adâncului și un lanț mare.
2El a pus mâna pe balaur, pe șarpele cel vechi, care este Diavolul și Satana, și l-a legat pentru o mie de ani.
4Și am văzut niște scaune de domnie; și celor ce au șezut pe ele, li s-a dat judecata. Și am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus și din pricina Cuvântului lui Dumnezeu, și ale celor ce nu se închinaseră fiarei și icoanei ei, și nu primiseră semnul ei pe frunte și pe mână. Ei au înviat, și au împărățit cu Hristos o mie de ani.
5Ceilalți morți n-au înviat până nu s-au sfârșit cei o mie de ani. Aceasta este întâia înviere.
1 Corinteni 6
2Nu știți că sfinții vor judeca lumea? Și dacă lumea va fi judecată de voi, sunteți voi nevrednici să judecați lucruri de foarte mică însemnătate?
sfirsitul pacatului si noul pamant
Apocalipsa 20
7Când se vor împlini cei o mie de ani, Satana va fi dezlegat;
9Și ei s-au suit pe fața pământului, și au înconjurat tabăra sfinților și cetatea preaiubită. Dar din cer s-a pogorât un foc care i-a mistuit.
12Și am văzut pe morți, mari și mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie. Niște cărți au fost deschise. Și a fost deschisă o altă carte, care este cartea vieții. Și morții au fost judecați după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărțile acelea.
Apocalipsa 21
1Apoi am văzut un cer nou și un pământ nou; pentru că cerul dintâi și pământul dintâi pieriseră, și marea nu mai era.
2Și eu am văzut coborându-se din cer de la Dumnezeu, cetatea sfântă, noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei.
4El va șterge orice lacrimă din ochii lor. Și moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici țipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut."
Maleahi 4
1"Căci iată, vine ziua, care va arde ca un cuptor! Toți cei trufași și toți cei răi, vor fi ca miriștea; ziua care vine îi va arde, zice Domnul oștirilor, și nu le va lăsa nici rădăcină nici ramură.
Matei 25
34Atunci Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: ,Veniți binecuvântații Tatălui Meu de moșteniți Împărăția, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii.
41Apoi va zice celor de la stânga Lui: ,Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care a fost pregătit diavolului și îngerilor lui!
2 Petru 3
6și că lumea de atunci a pierit tot prin ele, înecată de apă.
10Ziua Domnului însă va veni ca un hoț. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cerești se vor topi de mare căldură, și pământul, cu tot ce este pe el, va arde.
Evrei 1
11Ele vor pieri, dar Tu rămâi; toate se vor învechi ca o haină;
12le vei face sul ca pe o manta, și vor fi schimbate; dar Tu ești același; și anii Tăi nu se vor sfârși."
Oriunde v-a fi.... vom fi impreuna dragii mei frati,ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU... SA RAMANEM IN DRAGOSTEA SA!!!AMIN[/quote]
Deconectat
RE: Cum va fi împărăția de 1000 de ani?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
6171. Postat la 24/12/2010 19:11 - 5247z10h47m
Ioane! Lucia!
Chiar oriunde? Vrei sa precizezi, deoarece e o mare diferenta intre stanga si dreapta, intre prima si a doua inviere.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi)
6173. Postat la 24/12/2010 21:41 - 5247z8h17m
paçe !
parerea mea este ça imparatia de 1000 de ani o sa fie pe pamant,
iar referitor la intampinare e normal ça dupa çe slujesti lui dumnezeu sa ti se dea si meritul de transformare ,adiça o putere ça sa poti sa l intampini pe isus pe nori,la açeasta intampinare o sa aiba parte si primi inwiati ,adiça çei çe iau implinit porunçile si legile lui dumnezeu,si çare o sa imparateasça çu isus.
a doua inuiere ,adiça a çelor paçatosi o sa aiba loç la sfirsitul imparatiei de 1000 de ani ,çind satana o sa fie dezlegat ça sa fie judeçat .
asta e parerea mea desi este un subiet foarte deliçat ,si çred ça e mai simplu sa spui çum gandesti,deçit sa urmezi o doçtrina si la urma sa te trezesti ça ai slujit unui profet si nu lui dumnezeu,important este sa façem in asa fel sa lasam doçtrinele ,adiça titaniçul, çare de multe ori ne punem baza,nu sora trebuie sa çerem intelepçiune si nu sa ne bazam pe barça aia mare.
Deconectat
nicodana82 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
6767. Postat la 10/01/2011 18:41 - 5230z11h17m
În general omenirea înțelege că sfârșitul lumii actuale înseamnă începutul împărăției de o mie de ani, împărăție care este înțeleasă ca o nouă lume. Deci această nouă lume va fi una pe pământ în care Domnul Isus va domni și pe acest pământ nu va mai fi nici un rău așa cum scrie în Prorocul Isaia 65:25 "Lupul și mielul vor paște împreună, leul va mânca paie ca boul, și șarpele se va hrăni cu țărână. Nici un rău, nici o vătămare nu se va face pe tot muntele Meu cel sfânt, zice Domnul."
Dana
Deconectat
Moderator1 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
14608. Postat la 06/10/2011 20:33 - 4961z10h26m
La rugămintea surorii valentina am preluat postarea aceasta și am mutat-o aici:
Valentina a scris:Un subiect foarte clar prezentat în Biblie este totuși "văzut" în trei variante:
- 1-o mie de ani pe pământ, un timp în care oamenii vor fi convertiți, iar pacea va domni
- 2- o mie de ani de necaz, conflict și haos
- 3- o mie de ani în care cei neprihăniți sunt în cer, Satana și îngerii lui pe pământ contemplând trupurile moarte ale păcătoșilor nimiciți
Un subiect deschis tuturor celor care au de scris ceva. Așa cum au înțeles.
Nu ne certăm nici dacă întrebăm. OK?
În Biblie avem răspunsuri la trei întrebări:
1- Ce evenimente vor avea loc la revenirea lui Isus?
2-Ce se întâmplă în decursul celor o mie de ani?
3-Ce va avea loc la sfârșitul perioadei de o mie de ani?
Dacă răspundem la ele credeți că va fi un început bun?
Și pentru că cine propune și răspunde, iată ce am găsit eu scris :
1-În 1 Tesaloniceni 4; 16,17 am găsit scris ce evenimente vor avea loc la revenirea lui Isus:
Căci Însuși Domnul, cu un strigăt, cu galsul unui arhanghel și cu trâmbița lui Dumnezeu, Se va coborî din cer, și întâi vor învia cei morți în Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiți toți împreună cu ei, în nor, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; și astfel vom fi totdeauna cu Domnul
2- În Ieremia 25;33, am citit care va fi starea pământului în perioada celor o mie de ani:
Cei pe care-i va ucide Domnul în ziua aceea vor fi întinși de la un capăt al pământului până la celălalt; nu vor fi nici jeliți, nici adunați, nici îngropați, ci vor fi un gunoi pe pământ.
3- În Apocalipsa 20; 7-9 am găsit scris ce se întâmplă după cei o mie de ani:
Când se vor împlini cei o mie de ani, Satana va fi dezlegat; și va ieși din temnița lui , ca să înșele Neamurile, care sunt în cele patru colțuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, ca să-i adune pentru război. Numărul lor va fi ca nisipul mării. Și ei s-au suit pe fața pământului, și au înconjurat tabăra sfinților și cetatea cea iubită. Dar din cer s-a pogorât un foc care i-a mistuit.
Moderator
Deconectat
14631. Postat la 07/10/2011 15:31 - 4960z15h27m
M-am întors la începutul discuțiilor și parcă nu aș mai continua, dar totuși 2009 a fost demuuuult.
Postarea 1336 e aprigă împotriva adventiștilor, urmată de postarea 1337 care o susține. Pe atunci nu era regulamentul care să interzică atacurile, poate azi o luăm de la capăt, fără atacuri. Aurelc scrie în postarea 1339 de constrângere. De când Dumnezeu constrânge pe cineva?. Și mai spuneai în 2009 că nu ar fi interesantă discuția despre mileniu. Dar oare când e nimerit să se vorbească de revenirea lui Isus?
Soră valentina, există o regulă nescrisă care spune că pentru ca să înțelegi un lucru bine, trebuie să citești cu atenție. Pentru ca să-l și interpretezi bine, trebuie mai întâi să-l înțelegi corect. Îmi amintesc de faptul că m-ați mai citat odată tot interpretativ cu ceva postări de pe la înființarea acestui forum și n-ați prea avut dreptate.
Regulamentul permite să se discute despre ereziile adventiștilor și ale oricărui curent religios, atâta timp cât se face în spirit analitic și nu defăimător.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
14658. Postat la 08/10/2011 11:42 - 4959z19h17m
Lasă că nu erau deloc în regulă cuvintele la adresa adventiștilor. Pot începe o discuție despre ereziile voastre? Nu, nu. Cred că nu. În casa gazdei nu se cade.
Mă gândeam că mai doriți să reluăm subiectul, întro altă lumină, acum având parteneri mai tineri și mai școliți.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
Moderator4 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
14663. Postat la 08/10/2011 13:12 - 4959z17h47m
Off topic, aici se discuta tema,, Cum va fi împărăția de 1000 de ani,,alte discuții se pot discuta prin mesaj privat.
Multumesc pentru înțelegere!
Moderator
Deconectat
18977. Postat la 27/06/2012 20:19 - 4696z10h39m
Spuneți că în cei o mie de ani vor fi pe pământ oameni.
Totuși Domnul Isus spune: că zilele acelea vor fi ca zilele din timpul lui Noe: potopul ia luat pe toți, tot așa va fi și la venirea Fiului omului.
După evanimentele din 1 Tesaloniceni 4;13-18, pe pământ va mai rămânea Satana și îngerii lui.
Soră Valentina, ca de obicei, nu exprimi o întrebare sau mai multe.. curate, ci respingi ,,concluzia corectă a susținerilor subiectului,, după modelul din Genesa 3.1, aducând argumente dinaintea timpului care face obiectul discuției!
Subiectul este clar: ,,Cum va fi Împărăția de 1000 de ani?,, care se referă la viața ÎN ACEST TIMP, din tot timpul și spațiul hotărât de YHVH, Creatorul Mântuitor și Suveran al lumii dinainte, al lumii acesteia (trecută printr-un Potop din care au scăpat 8 persoane și 1 sau 2 copii mici ai lui Sem, și trecută prin Necazul cel Mare din care vor scăpa 144.000 de iudei din Ierusalimul care va fi distrus - pustiit, cu cei ce vor mai scăpa de pe toată fața pământului), și al lumii viitoare, dinaintea trecerii în Împărăția Vieții veșnice.
Problemele ridicate de tine soră dragă, se referă la situația existentă în timpul ,,iminent,, dinaintea Răpirii, când Mântuitorul va veni ca un hoț (1Tesaloniceni 4.16,17 și Apocalipsa 3.3 și 16.15), diferit de a II-a venire relatată în Tesaloniceni 5.2,4 și 2 Petru 3.10.
Pe scurt, viața pe timpul Împărăției de 1000 de ani va fi cum zice Isaia în capitolul 65, și Ezechiel în capitolele 40-47, cu noutatea acestui pământ arătată la Ezechiel 47.12: Dar lângă râul acesta, pe malurile lui de amândouă părțile, vor crește tot felul de pomi roditori. Frunza lor nu se va veșteji, și roadele lor nu se vor sfârși; în fiecare lună vor face roade noi, pentru că apele vor ieși din Sfântul Locaș. Roadele lor vor sluji ca hrană, și frunzele lor, ca leac.r1;
Evenimentele din timpul Miei de ani se desfășoară EXACT - ABSOLUT EXACT ca în capitolele 19 și 20 din Apocalipsa (fără suceala din 20.5)!
Binecuvântări!
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat
19003. Postat la 29/06/2012 06:12 - 4695z0h46m
Cum va fi împărăția de o mie de ani, trebuie să știu cum va începe. Nu?
- noi cei vii care vom rămâne până la venirea Domnului, nu o vom lua înaintea celor adormiți
- .....Dumnezeu se va coborî din cer, și întâi vor învia cei morți în Hristos.
- ..........vom fi răpiți toți împreună cu Domnul în văzduh; și astfel vom fi totdeauna cu Domnul.
Va fi ca atunci când Isus S-a înălțat la cer, după jertfa de pe cruce, și oamenii priveau la El cum se ridica?
Apoi, toată omenirea aceea, s-a dus în "camera de sus", și în rugăciune, și-au rezolvat problemele, s-au lăsat de păcate, așteptând o altă revenire, pentru a fi luați la cer după mia de ani?
Au stat pe pământul acesta continuânduși viața, însurându-se, procreând, construind case, sădind și culegând, fără nicio grijă timp de o mie de ani, iar sus în cer judecata se face cu privire la ei?
De la momentul ridicări la cer a rodului jertfei lui Isus, pe pământ ce mai este?
Un citat din postarea 19006, a lui Michael Roman.
"utilă celor care pășesc pe urmele Maieutului, moșind aducerea adevărurilor la lumină prin intermediul întrebărilor"
Un ajutor potrivit.
Maieutica este arta extragerii unui anume continut informational coerent si corect, dintr-o minte inzestrata care il poseda fara a o stii, si care condusa abil prin intrebari bine formulate, avanseaza progresiv catre scoaterea la suprafata a adevarului cautat.
Nu vă supărați dacă am să pun mai multe întrebări despre mia de ani.
Mia de ani și Împărăția Păcii mesianice, se află în TOATE BIBLIILE, MAI MULT DECÂT SUFICIENT!
Da! ...știu! În esență, Maieutica este DIBĂCIE, DIPLOMAȚIE, ...de care se uzează foarte mult în religia politico-economică. Pe mine mă interesează numai credința cu trăire a credinței, și trăirea prin credință, în călăuzirea și conducerea Duhului Adevărului!
Pentru aceasta, orice om de credință autentică, poate umbla ca Enoh (Genesa 5.24), și Ilie - Eliahu (1Împărați 19.10,14) - singur, afară din orice TABĂRĂ (Evrei 13.13).
Da! ...m-am lămurit! Ieremia 5.31: rProrocii prorocesc neadevăruri, preoții stăpânesc cu ajutorul lor, și poporului Meu îi plac aceste lucruri. Dar ce veți face la urmă?r1;
Har și Pace!
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat
19042. Postat la 30/06/2012 14:19 - 4693z16h40m
Pedagogic, expunerea fără o concluzie preliminară, este ca un nor fără ploaie - crează umiditate, dar nu udă - oricine poate primi sau respinge expunerea - expunerea cu concluzie, incită (cheamă) la studiu... chiar aprofundat, ...ca să ajung și eu la concluzia celui ce mi-a prezentat-o, asemenea rezultatului unei probleme.
Aceasta este cerința ta ( 19000), visa-vis de ce ți-a răspuns Michael (18996-Botezul în apă )
Dacă-mi permiți, ți-aș cere același lucru, indiferent dacă eu sunt eu, iar el e el.
Nu mi-ai comunicat nimic , referitor la întrebările puse, deci norul a fost fără ploaie, a creat umiditate, dar nu a udat.
Oricine poate primi sau respinge. Vreau și eu o concluzie. Se poate?
Deci cum începe, prima zi pe pământ, după ridicarea la cer a lui Isus cu cei care vor fi cu El pentru totdeauna?
valentina a scris:
Cum va fi împărăția de o mie de ani, trebuie să știu cum va începe. Nu?
- noi cei vii care vom rămâne până la venirea Domnului, nu o vom lua înaintea celor adormiți
- .....Dumnezeu se va coborî din cer, și întâi vor învia cei morți în Hristos.
- ..........vom fi răpiți toți împreună cu Domnul în văzduh; și astfel vom fi totdeauna cu Domnul.
Va fi ca atunci când Isus S-a înălțat la cer, după jertfa de pe cruce, și oamenii priveau la El cum se ridica?
Ca să nu rămână lucrurile în neclaritate, să privim textul concret din 1 Tesaloniceni 4:17 "Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiți toți împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; și astfel vom fi totdeauna cu Domnul".
Cuvântul cheie pentru înțelegere, pe care l-am și subliniat, este: întâmpinăm.
Acum, dacă privim din punct de vedere fizic, o persoană o poți întâmpina numai dacă vine spre tine. Textul nu spune "ca să plecăm cu Domnul în cer", ci ca să-l întâmpinam. Deci El va avea un itinerariu spre pământ și nu spre cer. Și textul din Luca 19:15 prin exprimarea "când s-a întors înapoi" arată reîntoarcerea pe pământ a Mântuitorului pentru a domni în mia de ani.
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Este adevarat, acest eveniment de proportie mondiala trebuie vazut de toate popoarele pamantului, Intampinarea va avea loc pe nori, intr-o viziune panoramica,
Strangerea Miresei, inaltati in vazduh prin puterea Duhului Sfant, bucuria acestui eveniment care va culmina pe muntele Sionului cu mileniu sau Imparatia Mielului de o mie de ani.
Daca ar fi in cer, nu ar mai fi milenara pentru ca acolo este vesnicia.
Planul lui Dumnezeu are un scop bine stabilit si nu se va sfarsi pana nu se va implini TOTUL.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
19098. Postat la 02/07/2012 06:22 - 4692z0h36m
Cu Domnul nu poți fi decât în cer. El nu va mai pune piciorul pe pământul acesta. Nu găsim niciun text în care să se spună că Domnul Isus va mai locui pe pământul acesta păcătos. Abia după curățirea lui. Iată un text care spune că noi coborâm din cer .
Și am văzut coborându-se din cer de la Dumnezeu cetatea sfântă, Noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei. Și am auzit un glas tare, care ieșia din scaunul de domnie, și zicea: " Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, și ei vor fi poporul Lui, și Dumnezeu Însuși va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor."
Deci cum va fi prima zi pe pământ după ce , Domnul Isus Și-a luat pe-ai Lui?
Valentina zice:
1. Cu Domnul nu poți fi decât în cer. El nu va mai pune piciorul pe pământul acesta.
2. Nu găsim niciun text în care să se spună că Domnul Isus va mai locui pe pământul acesta păcătos.
3. Abia după curățirea lui. Iată un text care spune că noi coborâm din cer.
1. Isaia 65.19 Eu însumi Mă voi înveseli asupra Ierusalimului și Mă voi bucura de poporul Meu; nu se va mai auzi în el de acum nici glasul plânsetelor, nici glasul țipetelor. 20 Nu vor mai fi în el nici copii cu zile puține, nici bătrâni care să nu-și împlinească zilele. Căci cine va muri la vârsta de o sută de ani va fi încă tânăr, și cel ce va muri în vârstă de o sută de ani va fi blestemat ca păcătos. 21 Vor zidi case și le vor locui; vor sădii vii și le vor mânca rodul. 22 Nu vor zidi case, ca altul să locuiască în ele; nu vor sădi vii, pentru ca altul să le mănânce rodul; căci zilele poporului Meu vor fi ca zilele copacilor, și aleșii Mei se vor bucura de lucrul mâinilor lor. 23 Nu vor munci degeaba și nu vor avea copii ca să-i vadă pierind, căci vor alcătui o sămânță binecuvântată de Domnul, și copiii lor vor fi împreună cu ei. 24 Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! 25 Lupul și mielul vor paște împreună, leul va mânca paie ca boul, și șarpele se va hrăni cu ȚĂRÂNĂ. Niciun RĂU, nicio VĂTĂMARE nu se va face pe tot muntele Meu cel sfânt, zice Domnul.
2. Ezechiel 47. 12 Dar lângă râul acesta, pe malurile lui de amândouă părțile, vor crește tot felul de pomi roditori. Frunza lor nu se va veșteji, și roadele lor nu se vor sfârși; în fiecare lună vor face roade noi, pentru că apele vor ieși din Sfântul Locaș. Roadele lor vor sluji ca hrană, și frunzele lor, ca leac.r1;
3. Zaharia 14.16 Toți cei ce vor mai rămâne din toate neamurile venite împotriva Ierusalimului se vor sui în fiecare an să se închine înaintea Împăratului, Domnul oștirilor, și să prăznuiască sărbătoarea Corturilor.
4. Apocalipsa 20.3 L-a aruncat în Adânc, l-a închis acolo și a pecetluit intrarea deasupra lui, CA SĂ NU MAI ÎNȘELE NEAMURILE, PÂNĂ SE VOR ÎMPLINI CEI O MIE DE ANI. După aceea trebuie să fie dezlegat pentru puțină vreme. .. 7 Când se vor împlini cei o mie de ani, Satana va fi dezlegat 8 și va ieși din temnița lui, ca să înșele neamurile care sunt în cele patru colțuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, ca să-i adune pentru război. Numărul lor va fi ca nisipul mării. 9 Și ei s-au suit pe fața pământului, și au înconjurat tabăra sfinților și cetatea preaiubită. Dar din cer s-a coborât un foc care i-a mistuit. .. 11 Apoi am văzut un scaun de domnie mare și alb, și pe Cel ce ședea pe el. Pământul și cerul au fugit dinaintea Lui și nu s-a mai găsit loc pentru ele. .. 15 Oricine n-a fost găsit scris în Cartea Vieții a fost aruncat în iazul de foc.
5. Apocalipsa 21.1 Apoi am văzut un cer nou și un pământ nou; pentru că cerul dintâi și pământul dintâi pieriseră, și marea nu mai era. 2 Și eu am văzut coborându-se din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfântă, Noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei.
..fără cuvinte!
Deconectat
19103. Postat la 03/07/2012 06:57 - 4691z0h1m
Da, un duș rece de m-a cutremurat. Totuși ?????
Deci prima zi pe pâmănt și viitoarele 999 de zile , prietene ELIAHU, le prezinți ca fiind minunate.
După ce au trecut prin plăgi, au scăpat de grindina de foc, de cutremure, de șerpi, au scăpat de cei ce-i înjungheau, de sabie , de molimă, de foame, de fiarele pământului, de steaua, Pelin, mare care ardea ca o făclie, de lăcustele puternice ca scorpiile care 5 luni au chinuit și omorât. După ce au scăpat de cei 4 îngeri care au fost dezlegați pentru ceasul, ziua, luna, anul acesta, năuciții, îngroziți, totuși nepocaiți de ucederile lor, de vrăjitoriile lor, de curvia lor, de furtișagurile lor, oamenii aceștia , câți ori mai fi scăpat, se bucură de o viață de vis. Deci sunt locuitori pe pământ, o mie de ani? Nu? Sunt cei despre care se scrie: Afară sunt câinii, vrăjitorii, curvarii, ucigașii,, închinătorii la idoli, și oricine iubește minciuna și trăiește în minciună.
Pentru aceștia sunt pregătite tot ceea ce, tu zici, că sunt scrise în textele citate?
Sunt oameni voioși, lipsiți de griji, fericiți, de data aceasta hrana lor este atât de sănătoasă încât nu vor mai muri niciodată. Animalele le sunt prieteni, copilașii se vor juca cu ele fără teamă. Ce mai , raiul pe pământ!
Deci, dacă, toate aceste peceți, urgii și dezastre, au fost pentru oamenii, doar pentru a li se asigura o așa viață frumoasă și lipsită de griji, mă întreb:
- de ce Isus răpește și-i ia cu El pe cei morți și pe unii din cei vii, când condițiile pe pământ sunt, acum, mai frumoase decât cele care le-au avut ei vreodată ?
Deci reiau întrebarea pe un alt raționament:
- ce oameni au mai pămas pe pământ după ridicarea la cer a lui Isus cu sfinții Lui?
Cei din Ap. 9;21 și cei din Ap. 22;15, gata să-și refacă viața? E ultima lor șansă. Și după o mie de ani, beneficiari ai unei vieții paradisiace, de ce sunt omorâți ?
4. Apocalipsa 20.3 L-a aruncat în Adânc, l-a închis acolo și a pecetluit intrarea deasupra lui, CA SĂ NU MAI ÎNȘELE NEAMURILE, PÂNĂ SE VOR ÎMPLINI CEI O MIE DE ANI. După aceea trebuie să fie dezlegat pentru puțină vreme. .. 7 Când se vor împlini cei o mie de ani, Satana va fi dezlegat 8 și va ieși din temnița lui, ca să înșele neamurile care sunt în cele patru colțuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, ca să-i adune pentru război. Numărul lor va fi ca nisipul mării. 9 Și ei s-au suit pe fața pământului, și au înconjurat tabăra sfinților și cetatea preaiubită. Dar din cer s-a coborât un foc care i-a mistuit. .. 11 Apoi am văzut un scaun de domnie mare și alb, și pe Cel ce ședea pe el. Pământul și cerul au fugit dinaintea Lui și nu s-a mai găsit loc pentru ele. .. 15 Oricine n-a fost găsit scris în Cartea Vieții a fost aruncat în iazul de foc.
Orice duș spală și curăță, iar cel rece, de regulă... mai și reconfortează dar, dacă te reântorci în mizeria interpretărilor doctrinare, orice duș rămâne zadarnic.
Oricine, poate ajuta doar pe cel care ajută să fie ajutat - astfel, eu nu am timp și nici dispoziția să mă chinui cu împotrivitorii. Nu pot sta lângă cei de vârsta mea, care nu vor să depășească pragul clasei I!
Problema ta este că tu vrei să aplici algebra superioară și geometria în spațiu (din clasele superioare), fără să cunoști adunarea și scăderea (din clasele primare) - studenția este facultativă, iar ingineria sau altă profesie, nu este pentru toți care au ternimat facultatea, ci decât pentru cei ce o practică.
Ieremia 29.14: ...Mă veți găsi, dacă Mă veți căuta cu toată inima.
1. Prin versetele date, eu am prezentat calea pe care am ajuns la comoara care pentru mine are valoare, și... resurse inestimabile, ...pentru toată omenirea - nu am nimic de lămurit cu nimeni, și nu împart nimic cu nimeni - fiecare să meargă la Râul de Apă Vie, și să bea, fără bani, și fără plată (Isaiah 55.1), fără zeciuielile și darurile (date cerșetorilor autorizați - Isaia 56.10) de care trebuie să te bucuri TU și FAMILIA TA (Deuteronom 14.26 up). Eu nu pot ajuta la învățătură pe nimeni care nu vrea să învețe, ...sau care vrea doar ce vrea el și cum vrea el - nici nu mă interesează aceasta.
2. Eu am căutat sincer, și am găsit chiar mai mult decât am căutat. Cât timp am fost în biserică, cu toate căutările mele, cu tot studiul meu, nu puteam promova și trece de clasa I - bagheta predicatorilor semidocți (sfințiți cu diplome și atestate), se îndrepta numai spre neamurile și slugoii lor, care îi susțineau și-i slăveau în slujba intereselor lor... în Domnul lor.
3. După ce înțelegi versetele simple pentru copilași de clasa I, putem discuta mai departe; altfel, nu!
Cu toate inadvertențele ei, Biblia este clară - pentru Mântuire, este suficientă!
Eu ți-am arătat ce este CLAR în Sfântul Cuvânt - eu mulțumesc Cerului pentru că am înțeles eu - nu pot nutri întrebări pe raționamente.. iraționale - dacă Evangheliile nu sunt în totalitate un FALS, după Răpirea Miresei și a invitaților la Nunta Mielului (cele 5 fecioare înțelepte), pe timpul Necazului cel Mare încheiat cu Plăgile, vor rămâne cele 5 fecioare nechibzuite (din care vor fi aleși cei 144.000), și toată populația globului (din doi de pe câmp, unul va fi luat, unul va fi lăsat...)
După cum toți CEI NĂSCUȚI au murit și vor mai muri în Adam, ...în Mia de ani, TOȚI vor fi înviați în YHVH (1Corinteni 15.22) - fiecare, își va vedea bunicii și străbunicii, până la Adam și Eva (FĂCUȚI DIN ȚĂRÂNA PĂMÂNTULUI vor învia ODATĂ CU MOARTEA PE CARE EI AU ADUS-O - Genesa 2.17 - pentru a-și primi Viața veșnică după Apocalipsa 20.14,15). Astfel, toată omenirea Îl va alege sau respinge pe Singurul Creator Mântuitor, în lipsa înșelătorilor (Balaurul legat în Ap.20.2,3, Fiara-sistemul religios lumesc și prorocul mincinos-preoțimea pasorală din Ap.19.20) - da! ...este o șansă - șansa Iubirii Celui ce ne-a creat, ne-a răscumpărat cu Sângele Său, și ne-a mântuit după credința fiecăruia, LIBER să-și aleagă SOARTA.
Mia de ani, este timpul restabilirii și reașezării tuturor lucrurilor stricate de OMUL îndreptat spre rău, după intenția Creatorului Mântuitor, după care, TOTUL va fi trecut PRIN FOC - DOAR ce va trece prin ACEST FOC, VA VEDEA Pământul cel nou și Cetatea cea nouă din Apocalipsa 21.1.
Dacă îți place calea și starea ta cu toți ca tine, rămâi unde ești - dacă poți înțelege, ridică-te tu la STEGAR - oricare ar fi el, un stegar nu vine la tine! - dacă nu înțelegi, roagă-te, ...dacă nici așa nu înțelegi, nici un om nu te poate ajuta (Psalmii 49.7).
Multă Pace!