Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 4
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Deconectat Bolile credincioșilor
lnedelea
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
2513. Postat la 16/03/2010 22:21 - 5530z7h6m
O întrebare care se naște adesea: Care este motivul existenței bolii la cei credincioși?

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Deconectat RE: Bolile credincioșilor
fullban10
2525. Postat la 17/03/2010 19:25 - 5529z10h3m
Hrana este principalul motiv al imbolnavirilor. De aceea suntem indemnati sa facem o reforma in ceea ce priveste hrana. Intoarcerea la hrana parintilor nostrii Adam si Eva , ar fi o solutie. Iti dai seama ca in cer nu vom manca : carne, ficatei, gratatele, mititei, branzica, cascaval si iaurt ?. Noi pe pamant ne pregatim pentru cer. Cum ?. Nu stiu la voi, dar eu nu stau deloc bine la capitolul asta.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
emanolake
2531. Postat la 17/03/2010 23:38 - 5529z5h50m
Iti dai seama ca in cer nu vom manca : carne, ficatei, gratatele, mititei, branzica, cascaval si iaurt ?. Noi pe pamant ne pregatim pentru cer. Cum ?. Nu stiu la voi, dar eu nu stau deloc bine la capitolul asta.

Nu cei sănătoși au trebuință de doctor, ci cei bolnavi. Eu am venit să chem la pocăință nu pe cei neprihăniți, ci pe cei păcătoși.

Exodul 15/26
. El a zis: Dacă vei asculta cu luare aminte glasul Domnului Dumnezeului tău, dacă vei face ce este bine înaintea Lui, dacă vei asculta de poruncile Lui și dacă vei păzi toate legile Lui, nu te voi lovi cu niciuna din bolile cu care am lovit pe egipteni; căci Eu sunt Domnul care te vindecă.

Deuteronomul 28/58-61
58. Dacă nu vei păzi și nu vei împlini toate cuvintele Legii acesteia, scrise în cartea aceasta, dacă nu te vei teme de acest Nume slăvit și înfricoșat, adică de Domnul Dumnezeul tău,
59. Domnul te va lovi în chip minunat, pe tine și sămânța ta, cu răni mari și îndelungate, cu boli grele și necurmate.
60. Va aduce peste tine toate bolile Egiptului de care tremurai, și ele se vor lipi de tine.
61. Ba încă, Domnul va aduce peste tine, până vei fi nimicit, toate felurile de boli și de răni care nu sunt pomenite în cartea Legii acesteia.

Exodul 23/25,26
25. Voi să slujiți Domnului Dumnezeului vostru, și El vă va binecuvânta pâinea și apele, și voi îndepărta boala din mijlocul tău.
26. Nu va fi în țara ta nici femeie care să-și lepede copilul, nici femeie stearpă. Numărul zilelor tale îl voi face să fie deplin.

Psalmi 41/1-4
Ferice de cel ce îngrijește de cel sărac! Căci în ziua nenorocirii Domnul îl izbăvește;
2. Domnul îl păzește și-l ține în viață. El este fericit pe pământ, și nu-l lași la bunul plac al vrăjmașilor lui.
3. Domnul îl sprijină, când este pe patul de suferință: îi ușurezi durerile în toate bolile lui.
4. Eu zic: Doamne, ai milă de mine! Vindecă-mi sufletul! Căci am păcătuit împotriva Ta.

smiley te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur curățat prin foc, ca să te îmbogățești; și haine albe, ca să te îmbraci cu ele și să nu ți se vadă rușinea goliciunii tale; și doctorie pentru ochi, ca să-ți ungi ochii și să vezi.
fullban10
2533. Postat la 18/03/2010 03:58 - 5529z1h30m
Ai raspuns corect, din Carte. Dar , tu, ce zici ?. Invatatura , ca invatatura, dar practica te omoara !. Ai raspuns si tu , cum a raspuns tanarul bogat, Domnului Isus : toate aceste lucruri le-am pazit din tineretea mea. Adica suntem toba de carte. Dar ne mai lipseste un singur lucru, zice Isus, sa vindem tot ce avem. Adica toata invatatura aceasta s-o impartasim si altora ca sa se implineasca numarul sfintilor Lui.

CorneliuS
2542. Postat la 18/03/2010 18:22 - 5528z11h6m
Parerea mea, existenta bolii in trupurile credinciosilor se datoreaza pacatului care inca mai exista printre noi (oricat de mic sau mare ar fi el),si va exista atata timp cat Diavoliul este liber.
In Vechiul Legamant (Vechiul Testament), cand un om a pacatuit, mergea la preot, marturisea pacatul si primea o "amenda"+ o anumita jertfa in functie de gravitatea pacatului (nu e vorba de un pacat care duce la moarte, pt acesta solutia era clara, moartea) si omul pleca acasa bucuros ca este iertat.
Cateva exemple: -David a pacatuit, a fost iertat dar a platit pt pacat cu moartea fiului sau
-Moise, a pacatuit, a fost iertat dar a platit si el pt pacat, nu a intrat in Tara Sfanta. etc.

Acum in Noul Legamant (Noul Testament), pt ca nu exista om fara pacat, in momentul cand ne dam seama ca am pacatuit, ne plecam in fata Marelui Preot Mesia si ne cerem iertare. Prin scump Sangele Sau care a curs la Golgota trebuie sa credem ca ne iarta si am rezolvat problema cu jertfa si preotul din vechime.
Aceste boli si slabiciuni care ne apasa, sunt pedepsele pt pacatele noastre. Chiar daca am fost iertati totusi trebuie sa suportam o anumita pedeapsa de la Dumnezeu spre indreptarea noastra.
Ieremia 30:11
Căci Eu sunt cu tine, zice Domnul, ca să te izbăvesc; voi nimici pe toate neamurile printre care te-am risipit, dar pe tine nu te voi nimici; te voi pedepsi cu dreptate, nu pot să te las nepedepsit.r1;

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
emanolake
2551. Postat la 18/03/2010 19:46 - 5528z9h41m
Nu te grăbi să deschizi gura, și să nu-ți rostească inima cuvinte pripite înaintea lui Dumnezeu; căci Dumnezeu este în cer, și tu, pe pământ, de aceea să nu spui vorbe multe. Căci, dacă visele se nasc din mulțimea grijilor, prostia nebunului se cunoaște din mulțimea cuvintelor.
Cine nesocotește Cuvântul Domnului se pierde, dar cine se teme de poruncă este răsplătit. Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul de la tine decât să faci dreptate, să iubești mila și să umbli smerit cu Dumnezeul tău? Voia lui Dumnezeu este sfințirea voastră: să vă feriți de curvie;fiecare din voi să știe să-și stăpânească vasul în sfințenie și cinste,nu în aprinderea poftei, ca Neamurile care nu cunosc pe Dumnezeu. Fiindcă propovăduirea crucii este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzării; dar pentru noi, care suntem pe calea mântuirii, este puterea lui Dumnezeu. Dar Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de rușine pe cele înțelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de rușine pe cele tari. Și Dumnezeu a ales lucrurile josnice ale lumii și lucrurile disprețuite, ba încă lucrurile care nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt; pentru ca nimeni să nu se laude înaintea lui Dumnezeu.
Și voi, prin El, sunteți în Hristos Isus. El a fost făcut de Dumnezeu pentru noi înțelepciune, neprihănire, sfințire și răscumpărare, pentru ca, după cum este scris: Cine se laudă să se laude în Domnul. Și învățătura și propovăduirea mea nu stăteau în vorbirile înduplecătoare ale înțelepciunii, ci într-o dovadă dată de Duhul și de putere. Dar omul firesc nu primește lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie; și nici nu le poate înțelege, pentru că trebuie judecate duhovnicește. Pentru ca nu cine se lauda singur va fi primit, ci acela pe care Domnul il lauda. Dar noi, care suntem fii ai zilei, să fim treji, să ne îmbrăcăm cu platoșa credinței și a dragostei și să avem drept coif nădejdea mântuirii. Căci Dumnezeu nu ne-a chemat la necurăție, ci la sfințire. Căci Cel ce sfințește și cei ce sunt sfințiți sunt dintr-unul. De aceea, Lui nu-I este rușine să-i numească (frați), De aceea, frați sfinți, care aveți parte de chemarea cerească, ațintiți-vă privirile la Apostolul și Marele Preot al mărturisirii noastre, adică Isus, Urmăriți pacea cu toți și sfințirea, fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul. Luați seama bine ca nimeni să nu se abată de la harul lui Dumnezeu, pentru ca nu cumva să dea lăstari vreo rădăcină de amărăciune, să vă aducă tulburare, și mulți să fie întinați de ea. Căci, cine păzește toată Legea, și greșește într-o singură poruncă, se face vinovat de toate. Căci este scris: Fiți sfinți, căci Eu sunt sfânt. Dumnezeul păcii să vă sfințească El însuși pe deplin; și duhul vostru, sufletul vostru și trupul vostru să fie păzite întregi, fără prihană, la venirea Domnului nostru Isus Hristos.

Ai raspuns corect, din Carte. Dar , tu, ce zici ?. Invatatura , ca invatatura, dar practica te omoara !. Ai raspuns si tu , cum a raspuns tanarul bogat, Domnului Isus : toate aceste lucruri le-am pazit din tineretea mea. Adica suntem toba de carte. Dar ne mai lipseste un singur lucru, zice Isus, sa vindem tot ce avem. Adica toata invatatura aceasta s-o impartasim si altora ca sa se implineasca numarul sfintilor Lui.

Ferește-te de o învinuire nedreaptă și să nu omori pe cel nevinovat și pe cel drept; căci nu voi ierta pe cel vinovat.

Ca sa sti Valentina eu traiesc dupa aceasta carte cum o numesti tu, eu o numesc Cuvantul Domnului , caci toata Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire,pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.In primul rand tu nu poti sa ma caracterizezi cu tanarul bogat ca nu sti situatia mea si cum umblu in ascultarea Domnului, eu na-m facut cum e la voi scoala de teologie sau alte invataturi doctrinale, eu merg pe baza cuvantului cum ne arata si ne invata cum trebuie sa facem si sa merem pe calea cea buna, eu nu pot sa inpartasesc invatatura altora cum ai zis ca sa se umple numarul sfintiilor pentru ca nu depinde de mine sa umplu numarul acela la care te referi pentru ca cuvantul Domnului ne invata in Romani: 9/15,16,18

Căci El a zis lui Moise: rVoi avea milă de oricine-Mi va plăcea să am milă; și Mă voi îndura de oricine-Mi va plăcea să Mă îndur.r1;
Așadar, nu atârnă nici de cine vrea, nici de cine aleargă, ci de Dumnezeu care are milă.
Astfel, El are milă de cine vrea, și împietrește pe cine vrea.

In ziua de astazi toti cunosc adevarul si toti au fost invatati cum trebuie sa umble in adevar dar nimeni nu a ascultat pe Domnul si nu a luat in seama cuvantul sau ba inca mai au uni boala cercetari sa nu inplineasca legea si poruncile care ne-au fost date ca sa traim prin ele Legea Domnului este desăvârșită și înviorează sufletul; mărturia Domnului este adevărată și dă înțelepciune celui neștiutor.Orânduirile Domnului sunt fără prihană și înveselesc inima; poruncile Domnului sunt curate și luminează ochii.Frica de Domnul este curată și ține pe vecie; judecățile Domnului sunt adevărate, toate sunt drepte. Dar oameni si-au intors privirile de la adevar si zic ca nu mai trebuie nimica sa tinem chiar Domnul ne si zice destul de clar si ne si arata:

Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru; umblați întocmai după rânduielile Mele, păziți poruncile Mele și împliniți-le.Sfințiți Sabatele Mele, căci ele sunt un semn între Mine și voi, ca să știți că Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru!r1;Dar fiii s-au răzvrătit și ei împotriva Mea. N-au umblat după rânduielile Mele, n-au păzit și n-au împlinit poruncile Mele, pe care trebuie să le împlinească omul ca să trăiască prin ele, și au pângărit Sabatele Mele.

Preoții lui calcă Legea Mea și Îmi pângăresc lucrurile Mele sfinte, nu fac nicio deosebire între ce este sfânt și ce nu este sfânt, nici nu învață pe oameni să facă deosebire între ce este necurat și ce este curat, își întorc ochii de la Sabatele Mele, și sunt pângărit în mijlocul lor.

Și vin cu grămada la tine, stau înaintea ta ca popor al Meu, ascultă cuvintele tale, dar nu le împlinesc, căci cu gura vorbesc dulce de tot, dar cu inima umblă tot după poftele lor.

Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învățătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute și își vor da învățători după poftele lor.Își vor întoarce urechea de la adevăr și se vor îndrepta spre istorisiri închipuite.

Și cum vor propovădui, dacă nu sunt trimiși? După cum este scris: rCât de frumoase sunt picioarele celor ce vestesc pacea, ale celor ce vestesc Evanghelia!r1;Dar nu toți au ascultat de Evanghelie. Căci Isaia zice: rDoamne, cine a crezut propovăduirea noastră?

Ascultarea de cuvant face mult rod dar neascultarea de cuvant nu face nimica, de acea asculta de glasul Domnului si nu mai judeca pe aproapele tau.
Deuteronomul 30/10-20

10. dacă vei asculta de glasul Domnului Dumnezeului tău păzind poruncile și rânduielile Lui scrise în cartea aceasta a Legii, dacă te vei întoarce la Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta și din tot sufletul tău.
11. Porunca aceasta, pe care ți-o dau eu azi, nu este mai presus de puterile tale, nici departe de tine.
12. Nu este în cer, ca să zici: rCine se va sui pentru noi în cer și să ne-o aducă, pentru ca s-o auzim și s-o împlinim?r1;
13. Nu este nici dincolo de mare, ca să zici: rCine va trece pentru noi dincolo de mare și să ne-o aducă, pentru ca s-o auzim și s-o împlinim?r1;
14. Dimpotrivă, este foarte aproape de tine, în gura ta și în inima ta, ca s-o împlinești.
15. Iată, îți pun azi înainte viața și binele, moartea și răul.
16. Căci îți poruncesc azi să iubești pe Domnul Dumnezeul tău, să umbli pe căile Lui și să păzești poruncile Lui, legile Lui și rânduielile Lui, ca să trăiești și să te înmulțești și ca Domnul Dumnezeul tău să te binecuvânteze în țara pe care o vei lua în stăpânire.
17. Dar dacă inima ta se va abate, dacă nu vei asculta și te vei lăsa amăgit să te închini înaintea altor dumnezei și să le slujești,
18. vă spun astăzi că veți pieri și nu veți avea zile multe în țara pe care o veți lua în stăpânire, după ce veți trece Iordanul.
19. Iau azi cerul și pământul martori împotriva voastră că ți-am pus înainte viața și moartea, binecuvântarea și blestemul. Alege viața, ca să trăiești, tu și sămânța ta,
20. iubind pe Domnul Dumnezeul tău, ascultând de glasul Lui și lipindu-te de El: căci de aceasta atârnă viața ta și lungimea zilelor tale, și numai așa vei putea locui în țara pe care a jurat Domnul că o va da părinților tăi, lui Avraam, Isaac și Iacov.
fullban10
2558. Postat la 18/03/2010 20:56 - 5528z8h32m
Si atunci de ce suntem pe forum ?.
Deschidem Biblia si la toate intrebarile, raspundem cu ce sta scris. Dumnezeu a creat creierul, ne-a dat limba sa vorbim si maini ca sa scriem. El l-a ascultat pe Cain, pe Moise, pe femeile care si-au cerut dreptul la mostenire in Canaan, , femeia caananita a vorbit lui Isus spunandu-I : dar si caini mananca ce cade de la masa bogatilor..., Marta L-a certat chiar zicand de ce nu-i spune Mariei sa o ajute la treaba, si-as mai continua cu inca zeci de exemple.
O fac pentru ati spune ca avem voie sa ne spunem parerile proprii. Nu-i pacat si e de folos, pentru indreptare, corectare si ridicarea celui care poate-i mai slab, fiindca a fost hranit cu lapte, cum zice Pavel , si acum cand primeste hrana tare trebuie ajutat un pic.

emanolake
2571. Postat la 19/03/2010 10:58 - 5527z18h29m
Dupa cate ne invata scriptura gasim multe categori de boli, dar cea mai importanta care este, este boala spirituala care afecteaza pe mai multi in privinta adevarului si inpliniri.

Marcu 4/11,12

11. Vouă, le-a zis El, v-a fost dat să cunoașteți taina Împărăției lui Dumnezeu; dar pentru cei ce sunt afară din numărul vostru, toate lucrurile sunt înfățișate în pilde;
12. pentru ca, măcar că privesc, să privească și să nu vadă, și măcar că aud, să audă și să nu înțeleagă, ca nu cumva să se întoarcă la Dumnezeu și să li se ierte păcatele.

Dupa cate vedem Domnul ne invata si ne arata destul de clar cum sa facem voia sa dar greseala care este, este a omului pentru ca nu asculta de cuvantul sau, ba încă are boala cercetărilor fără rost și a certurilor de cuvinte, din care se naște pizma, certurile, clevetirile, bănuielile rele,zadarnicele ciocniri de vorbe ale oamenilor stricați la minte, lipsiți de adevăr și care cred că evlavia este un izvor de câștig. Pentru ce omul e bolnav spiritual? Pentru ca: Veți auzi cu urechile voastre, și nu veți înțelege; veți privi cu ochii voștri, și nu veți vedea.Căci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, și-au închis ochii, ca nu cumva să vadă cu ochii, să audă cu urechile, să înțeleagă cu inima, să se întoarcă la Dumnezeu, și să-i vindec.

In zilele de astazi dupa cate se stie majoritatea merg in ratacire. De ce? Pentru ca sint inselati de potrivnicul nostru satana, amagindui pe multi si inselandui cu vorbe amagituare ca nu mai trebuie cutare ca aia nu mai e valabil sa ti si ca harul te mantuie nu mai trebuie sa ti legea.poruncile si oranduierile. Domnul nu a desfintat nimica ci Domnul a venit ca sa o intareasca dar omul este care a desfintato: fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulțumit; ci s-au dedat la gândiri deșarte, și inima lor fără pricepere s-a întunecat. S-au fălit că sunt înțelepți, și au înnebunit; și au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare și târâtoare.De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăției, să urmeze poftele inimilor lor; așa că își necinstesc singuri trupurile;căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu și au slujit și s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin.

De multe ori ne incadram in pilda semanatorului:

Cei închipuiți în sămânța căzută lângă drum sunt cei ce aud; apoi vine diavolul și ia Cuvântul din inima lor, ca nu cumva să creadă și să fie mântuiți.
Cei închipuiți în sămânța căzută pe stâncă sunt aceia care, când aud Cuvântul, îl primesc cu bucurie; dar n-au rădăcină, ci cred până la o vreme, iar când vine ispita, cad.
Sămânța care a căzut între spini închipuiește pe aceia care, după ce au auzit Cuvântul, își văd de drum și-l lasă să fie înăbușit de grijile, bogățiile și plăcerile vieții acesteia și n-aduc rod care să ajungă la coacere.
Sămânța care a căzut pe pământ bun sunt aceia care, după ce au auzit Cuvântul, îl țin într-o inimă bună și curată și fac rod în răbdare.

Vă spun vouă, prietenii Mei: să nu vă temeți de cei ce ucid trupul, și după aceea nu mai pot face nimic.
Am să vă arăt de cine să vă temeți. Temeți-vă de Acela care, după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de El să vă temeți.
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19192299 vizite unice Powered by PHP-Fusion