"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
2535. Postat la 18/03/2010 05:06 - 5529z0h23m
Mi-e dor de cer, nu-mi pasa de durere.
In orice-ar fi, nu vad decat un pas.
Prin care urc spre marea mangaiere,
Ce-o voi gasi la Tatal meu acas"........
Dar pan-atunci, eu cant pe calea vietii,
Din lacrimi strang manunchi de bucurii.
Si-astept sa trec pe portile Cetatii,
Sa fiu acasa-n vesnicii! . (Imnul 493)
Voi, nu ?.
Incepand cu Genesa, pana la prima venire a Domnului Isus, oamenilor li s-a aratat, folosindu-se mai multe metode, ca v-a veni Rascumparatorul, care v-a zdrobii capul sarpelui. Nu se stia atunci, cum nu se stie nici acum, cand, dar semne-au fost multime. Dar cum L-au asteptat ?. Si-au facut o imagine proprie a lor, dupa placul lor, dupa imaginatia lor, dupa inima lor. Si cand a venit, nu L-au cunoscut. Cercetand, Scripturile, folosind mijloacele ce ne-au fost puse la dispozitie, si nu sunt putine, noi cum Il asteptam pe Isus ?.
Tare mult mi-a placut istoria lui Ghedeon. Judecatori ; 6. Iti dai seama ca ce-i facea Madian poporului Israel, face criza , azi, aceluiasi popor al lui Dumnezeu ?. Si ca si atunci, si azi, unii se ascund in pesteri iar altii se urca pe stanci intarite. Sa purtam o discutie despre aceste stanci intarite. Vine Domnul , cum Il asteptam ?.
Nu există dorință mai mare a omului decât aceea de a se întâlni cu Ziditorul Său.
El "a pus în inima lor chiar și gândul veșniciei, măcar că omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârșit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu" Eclesiastul 3:11.
Cât despre pregătirea pentru Marea Întâlnire, El face această lucrare "ca să înfățișeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă și fără prihană" Efeseni 5:27.
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Deconectat
RE: Vine, Domnul, in curand
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
3072. Postat la 30/04/2010 14:42 - 5485z15h46m
Cand Cir era in fata zidurilor Babilonului, iudeii au stiut ca se apropie eliberarea lor din robie. Cand invadatorii au inconjurat Ierusalimul, apoi s-au departat, aparent fara nici-o logica, credinciosii au stiut ca e timpul sa paraseasca Ierusalimul, s-au refugiat, si asftfel n-au murit. Am dat doar doua exemple care ne arata ca cine-i atent la proorociri, stiu ce au de facut. Avem proorociri cu privire la revenirea pe norii cerului a Domnului Hristos ?. Avem !. Sa ne aplecam si noi atentia asupra acestor profetii si sa luam exemplu de la Daniel : " Deseori , Daniel si tovarasii lui studiasera aceste proorocii, si alte asemanatoare, care subliniau planul lui Dumnezeu pentru poporul Sau. Iar acum cand desfasurarea rapida a evenimentelor dadea marturie despre mana cea puternica a lui Dumnezeu la lucru printre popoare, Daniel a dat o atentie deosebita fagaduintelor facute lui Israel."......................... " Nu putea intelege legatura dintre robia celor 70 de ani, profetizata prin Ieremia, si cei 2300 de ani despre care l-a auzit in viziune pe vizionarul ceresc declarand ca aveau sa treaca inainte de curatirea Sanctuarului lui Dumnezeu..............si a lesinat......" .......................... " Inca apasat de povara lui Israel, Daniel a studiat din nou proorociile lui Ieremia. "............................. " Cu credinta intemeiata pe cuvantul cel sigur al proorociei, Daniel s-a rugat Domnului pentru implinirea grabnica a acestor fagaduinte. " Profeti si regi- Intoarcerea din robie.
Ce a trecut din profetiile Apocalipsei, si ce urmeaza sa vina ?
Sa facem si noi ca Daniel, sa studiem aceste profetii.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
RE: Vine, Domnul, in curand
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi)
3084. Postat la 01/05/2010 13:12 - 5484z17h17m
In adunarea unde slujesc prin harul DOMNULUI am inceput prin noiembrie o serie de studii avand ca tema profetiile mesianice. Praznicele DOMNULUI tin cam de aceeasi categorie de studii, doar atat ca alea-s mai degraba "profetzii" obiectuale, care tin de tipologie si analizarea lor e mai complexa decat in cazul cuvintelor scrise ale proorociilor.
Ok, ce vreau sa spun e k am inceput studiul unor profetii mesianice, Gen. 3:15, 49:8/12, dar am fost nevoit sa sar peste cele care vizau legamantul avrahamic (le-am amintit in treacat la studiile anterioare Pesach-ului), dar se pare k sambatarilor le place sa le vorbesti numai despre Praznice, nu au o deschidere si spre profetiile mesianice care, iata, se implinesc sub ochii nostri...
Baruch ha-Ba!
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.