Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Deconectat RE: Ce este credința
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
2716. Postat la 30/03/2010 20:47 - 5516z9h32m
Ca sa inteleg credinta, eu am in minte mereu increderea pe care o are copilul in tatal sau. Puritatea lor, o credinta copilaresca. De aceea si Isus se refera la copiii cand spune sa fim ca ei. Copiii nu-si fac probleme cand tu ii spui sa sara de pe creanga unui copac, si-l asiguri ca-l vei prinde. El sare, pe baza cuvantului tau. Observi cate tomuri de carti s-au scris ca sa invete, sa indrume, sa ni se lamureasca poruncile, legile si invataturile Domnului Isus ?. Si de ce ?. Pantru ca ne credem mai destepti si mai caposi decat Datatorul Legii. Trebuie sa despicam firul in patru, si chiar daca am ajuns la Adevar, tot mai avem ceva de comentat.
Ce-ar fi sa fim copiii in credinta ?.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Dani
2740. Postat la 05/04/2010 12:56 - 5510z17h23m
Adevarata CREDINTA este de asculta cuvantului lui Dumnezeu si totodata implnirea ei.Avram Isac si Iacov sunt din cei ce au dovedit ca au CREDINTA si lista este lunga cu cei ce au aratat adevarata credinta, in zilele noastre nu prea gasim atăta CREDNTA ce am gasit în PATRIARHI nostri.Dumnezeu să ne dea si nouă ce le-a dat lor.
fullban10
2741. Postat la 05/04/2010 13:06 - 5510z17h13m
Vezi nu putem lua totul toto-modo, si trebuie sa recunoastem ca au crezut, dar au si cazut. Dar conteaza tare mult sa nu ramanem la pamant, sa ne ridicam, si maine sa fim mai increzatori si sa biruim pacatul mai abitir decat am facut-o ieri. Si toate acestea doar cu sprijin de sus. Nu putem singuri. Sa vrem, si El, prin Duhul Sfant ne va intarii.

emanolake
2743. Postat la 05/04/2010 21:26 - 5510z8h53m
1 Timotei 1/5:
Ținta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun și dintr-o credință neprefăcută.

Uneori credinta este infaptuita prin ascultarea cuvantului si inplinirea sa dupa cate se vede in sfanta scriptura in fapte 14/8-10, apostolul Pavel era intruna din misiuni pentru a propovadui evanghelia si ai invata pe oameni despre cuvantul Domnului dar multi de acolo se indoiau si nu credeau dar se relateaza faptul ca acela care a ascultat cuvantul Domnului a demonstrat o mare dragoste de Domnul si a crezut tot ce vorbea Pavel si vedem ca in versetul 8-10 ne zice in felul urmator:

8. În Listra era un om neputincios de picioare, olog din naștere, care nu umblase niciodată.
9. El ședea jos și asculta pe Pavel când vorbea. Pavel s-a uitat țintă la el și, fiindcă a văzut că are credință ca să fie tămăduit,
10. a zis cu glas tare: rScoală-te drept în picioare.r1; Și el s-a sculat dintr-o săritură și a început să umble.

1 Ioan 5/3,4:
3. Căci dragostea de Dumnezeu stă în păzirea poruncilor Lui. Și poruncile Lui nu sunt grele;
4. pentru că oricine este născut din Dumnezeu biruie lumea; și ceea ce câștigă biruința asupra lumii este credința noastră.

Am mai văzut apoi sub soare că nu cei iuți aleargă, că nu cei viteji câștigă războiul, că nu cei înțelepți câștigă pâinea, nici cei pricepuți, bogăția, nici cei învățați, bunăvoința, ci toate atârnă de vreme și de împrejurări.
Dani
2809. Postat la 09/04/2010 22:03 - 5506z8h16m
Este adevarat că credinta vine in urma auzirii si multi au auzit de Hristos dar nu toti sau pocăit ci au rămas cu ce au auzit , ca exemplu primul popor ales de Dumnezeu la refuzat pe Hristos,noi zicem că l-am primit si bine am făcut că l-am primit in inima noastră pe Hristos ca domn si măntuitor,dar se pune o intrebare foarte mare trăim si noi viata noastra de crestini asa cum a trăit-o Hristos ''CITEZ:1 Ioan;2.4. Cine zice: rÎl cunoscr1; și nu păzește poruncile Lui, este un mincinos, și adevărul nu este în el.
5  Dar cine păzește Cuvântul Lui, în el dragostea lui Dumnezeu a ajuns desăvârșită; prin aceasta știm că Suntem în El.
6  Cine zice că rămâne în El, trebuie să trăiască și el cum a trăit Isus.

Fiti binecuvantati!
Dani
2844. Postat la 10/04/2010 18:08 - 5505z12h11m
Frate Ari de unde ma cunosti atat de bine sa fi afirmi ca cu practica stam mai greu ,te intreb esti cumva proroc si cunosti tainele inimi asa cum vorbeste pavel in corinteni 14,sau esti cumva rautacios de fire.eu nu am un astfel de obicei sa postez un subiect din rautate ci spun doar o simpla parere cu privire la un anume subiect.

Fiti binecuvantati!
Dani
2846. Postat la 10/04/2010 18:18 - 5505z12h1m
Versetele sunt biblice dar parerea ta personala nu reflecta la modul general.
Dani
2848. Postat la 10/04/2010 21:31 - 5505z8h48m
Chiar că nu inteleg ce vrei sa zici eu nu am vorbit de o persoană anume după cum relatezi tu eu am vorbit doar ce este scris si nimic mai mult.Lumina fiecaruia ne-o vede Dumnezeu ,intoteauna ma refer la biserică si nu la o anumita persoană.
fullban10
2850. Postat la 10/04/2010 21:47 - 5505z8h32m
Caut un om, spune undeva in Biblie . Poate gasiti mai repede versetul. Si din cate stim, nu s-a gasit. Nici la spartura nu sunt prea multi. Daca un singur om ar fi fost credincios, pe pamant, la venirea Domnului Isus Hristos, nu mai era nevoie de Jertfa de pe cruce.

avodah
2863. Postat la 11/04/2010 10:48 - 5504z19h31m
valentina a scris:
Caut un om, spune undeva in Biblie . Poate gasiti mai repede versetul. Si din cate stim, nu s-a gasit. Nici la spartura nu sunt prea multi. Daca un singur om ar fi fost credincios, pe pamant, la venirea Domnului Isus Hristos, nu mai era nevoie de Jertfa de pe cruce.

Sincer nu am mai auzit o astfel de invatatura.
Chiar daca ar fi fost , cum Zaharia si Elisaveta gasim ca au fost neprihaniti fara pata:
Luca 1 :6
Amandoi erau neprihaniti inaintea lui YHWH si pazeau fara pata toate poruncile si totate randuielile Lui

a trebuit cineva care sa poata ridica pacatul care a intrat in lume prin Adam.
A trebuit cineva care sa aduca reconsilierea lucrurilor atat in locurile ceresti cat si aci pe pamant.
A existat un plan de salvare , si s-a executat intocmai dupa plan.
Noi sa fim bucurosi ca avem si noi un rol in acest plan:
1 Efes 4
In El (mesia) YHWH ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui dupa ce , in dragostea Lui
5 ne-a randuit mai dinainte sa fim infiati prin Yhashua HaMashiach, dupa buna placere a voii Sale.
de ce?
6 spre lauda slavei harului Sau pe care ni l-a dat in Prea Iubitul Lui
7 In El avem rascumpararea prin sangele Lui , iertarea pacatelor , dupa bogatiile harului Sau
9 caci a binevoit sa ne descopere taina voii Sale dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi
10 Ca sa-l aduca la indeplinire la plinirea vremilor , spre a-Si uni iarasi intr-unul in Mesia toate lucrurile:
cele din ceruri , si cele de pe pamant.

Vedem ca planul inca se desfasoara pana la implinirea vremilor, cand va avea loc restabilirea tuturor lucrurilor, atat in cer cat si jos pe pamant.
Iti multumesc Abba pentru includerea noastra in Planul Tau minunat, si ma rog sa fim gasiti vrednici inspre a aduce glorie si slava Numelui Tau, caci pentru aceasta am fost infiati.

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
fullban10
2866. Postat la 11/04/2010 13:06 - 5504z17h13m
Asa este . De aceea se zice, DACA, pentru ca nu este " niciunul macar ". Buna miscare, buni credinciosi !. Nu va scapa nimic.
Dar cati stau la spartura ?.

Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19192246 vizite unice Powered by PHP-Fusion