Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Deconectat Cum reactionam la dezastre ?.
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
3332. Postat la 25/06/2010 14:35 - 5429z15h38m
Fratii mei. Imi inchipui ca cei mai multi stati la case, aveti pamant pe care l-ati arat, semanat, si asteptati sa culegeti roade bogate, din care sa se hraneasca familia si Casa Domnului (zecimea). Ma uit la imaginile de la televizor si vad cum apa a luat totul.
O singura data am vazut urmarile unei ruperi de nori, si m-am ingrozit. Puhoiul de apa era la 3-4 m de masina noastra. Cu ochii vedeam cum a intrat in satul socrilor mei ( Bunesti- Suceava) , a trecut peste fantani, de peste tot a luat pasari lemne, garduri. A lasat in urma teren viran. Case nu, ca erau sus pe deal.
Atunci nu cunosteam pe Dumnezeu cum Il cunosc astazi. Toata lumea faceam cruce, si ziceam Tatal nostru.
Azi stau si ma intreb , cum reactioneaza la dezastre copiii lui Dumnezeu?. Oare atunci iti mai aduci aminte fagaduintele Lui ? Iti mai aduci aminte ca " Domnul este langa toti cei ce-L chiama.........."? Cand iti lasa apa locul gol, mai ai puterea sa-i multumesti ?.
Dumnezeu sa ne aiba in paza, si zi si noapte sa-L rugam sa ne pregateasca pentru venirea Lui. Ca ce va veni, nu s-a aratat inca.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Cum reactionam la dezastre ?.
fullban10
3340. Postat la 04/07/2010 09:10 - 5420z21h2m
Inca mai astept un gand de imbarbatare.

abdon
3401. Postat la 23/07/2010 00:46 - 5402z5h26m
Inca nu am primit nici o confirmare daca fratii de credinta noastra, in Jud. Suceava, au fost afectati de catastrofa, sau mai bine zis, de mania Domnului. Intreb: Stie careva, daca frati de credinta, au fost loviti de ape, in vederea unui ajutor material?

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

emanolake
3431. Postat la 26/07/2010 13:46 - 5398z16h26m
Nu ți-am dat Eu oare porunca aceasta: Întărește-te și îmbărbătează-te? Nu te înspăimânta și nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine în tot ce vei face.
Noi privim la o inundatie care este sau care vine dar ce sa zicem care au suferit in vechime si au fost ani de seceta si foamete si razboaie si oameni treceau prin mai mari suferinte ca noi si in zilele de astazi totusi mai au o posibilitate mai poti sa refaci cea ce nu ai dar sa nu uitam ce zice iov: Gol am ieșit din pântecele mamei mele și gol mă voi întoarce în sânul pământului. Domnul a dat și Domnul a luat r11; binecuvântat fie Numele Domnului.
fullban10
3433. Postat la 26/07/2010 21:51 - 5398z8h21m
Si uite asa s-a spalat pe maini , Pilat.
Dumnezeu zice ceva despre oameni ca tine care zice semenului lui , vina maine ca-ti voi da, sau cum i-ai incurajat : frate nu stii ce zice Domnul , ai curaj, gol ai iesit................, i-a nu te mai vaita.
Bravo frate, bine-ai mai inteles , empatia, dragostea si-ntrajutorarea.

abdon
3437. Postat la 28/07/2010 23:58 - 5396z6h14m
Mdam asa e Valentina, unde dai si unde crapa smiley

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

fullban10
3438. Postat la 29/07/2010 06:37 - 5395z23h35m
Nu se potrivea alt raspuns la cea scris , emanolache. Sunt sigura ca a omis sa scrie o fraza. Pai nu te apuci si-i spui celui caruia i s-a dus toata " averea" pe apa sambetei, cele scrise de , emanolache.

emanolake
3440. Postat la 29/07/2010 11:10 - 5395z19h2m
Sa nu credeti ca am vorbit ca sa judec pe cei ce sufera si care trec prin astfel de incercari sa nu credeti ca nu stiu cum este suferinta si cum este sa traiesti in ea, caci eu sint partas la asa ceva si stiu cand cineva se trudeste o viata sa faca ceva si sa piarda deodata. Cuvîntul Domnului ne vorbeste: . Mai bine să te duci într-o casă de jale decât să te duci într-o casă de petrecere; căci acolo îți aduci aminte de sfârșitul oricărui om, și cine trăiește își pune la inimă lucrul acesta.Mai bună este întristarea decât râsul; căci, prin întristarea feței, inima se face mai bună.
Să nu credeti ca eu ma bucur de cei ce suferă baremi ca nu fac voia Domnului oameni, și li se întămplă astfel de nenorociri care vin peste ei. Dupa cate văd eu postarea asta cu dezastre este pusă la Întrebări si răspunsuri biblice, si raspunsul meu este dupa cuvîntul Domnului ca toate ce se petrec sint din cauza pacatelor oamenilor care le făptuiesc zi de zi pe pămînt:

Isaia 30:1
Vai zice Domnul de copiii răzvrătiți, care iau hotărâri fără Mine, fac legăminte care nu vin din Duhul Meu și îngrămădesc astfel păcat peste păcat!

Isaia 55/6-8
6. Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L câtă vreme este aproape.
7. Să se lase cel rău de calea lui, și omul nelegiuit să se lase de gândurile lui, să se întoarcă la Domnul care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru care nu obosește iertând.
8. Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre, și căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul.

Ieremia 6/16-19
16. Așa vorbește Domnul: Stați în drumuri, uitați-vă și întrebați care sunt cărările cele vechi, care este calea cea bună: umblați pe ea, și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre! Dar ei răspund: Nu vrem să umblăm pe ele!
17. Am pus niște străjeri peste voi: rFiți cu luare aminte la sunetul trâmbiței! Dar ei răspund: Nu vrem să fim cu luare aminte!
18. De aceea, ascultați, neamuri, și luați seama la ce li se va întâmpla, adunare a popoarelor!
19. Ascultă și tu, pământule! Iată, voi aduce peste poporul acesta o nenorocire care va fi rodul gândurilor lui; căci n-au luat aminte la cuvintele Mele și au nesocotit Legea Mea.

frate nu stii ce zice Domnul , ai curaj, gol ai iesit................, i-a nu te mai vaita.

Nu mă vait dar nici nu ascund adevarul care este: Nu judeca sa nu fi judecat si nu osîndi sa nu fi osîdit, asa vorbeste Domnul. Și eu nu judec si nu osîndesc pe nimeni altul ca să ști valentina.

Păzește-ți piciorul când intri în Casa lui Dumnezeu și apropie-te mai bine să asculți decât să aduci jertfa nebunilor; căci ei nu știu că fac rău cu aceasta.
Nu te grăbi să deschizi gura, și să nu-ți rostească inima cuvinte pripite înaintea lui Dumnezeu; căci Dumnezeu este în cer, și tu, pe pământ, de aceea să nu spui vorbe multe.
abdon
3450. Postat la 30/07/2010 23:10 - 5394z7h2m
Bine ar fi daca e asa, sa fie fratii feriti de necazuri.

Aurelc
3501. Postat la 19/08/2010 16:10 - 5374z14h2m
Eu de la bun început n-am reușit să înțeleg prea bine provocarea subiectului. E ra vorba de reacția noastră atunci când ni se întâmplă nouă ceva rău, sau când li se întâmplă altora?

Se pare că nu sunt singurul care nu a chiar înțeles ideea, după discuțiile ce le văd mai sus.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
costy
3504. Postat la 19/08/2010 19:08 - 5374z11h4m
eu cred ca asfel de teme nar trebuiu dezbatute in felul acesta uite ca apar certuri, neintelgeri , discuti fara rost si asta face sa ne departam putin cate putin de Domnul. poate aceste lucruri sunt niste incercari in viata acestor oameni Domnul stie de ce omul pierde tot intr-o clipa noi nu trebuie sa murmuram nici sa judecam ce putem face este sa ne ajutam intre noi ca asfel de lucruri as placute in fata Domnului

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
fullban10
3506. Postat la 19/08/2010 19:33 - 5374z10h39m
Eu zic sa nu fugim de discutiile acestea. Am simtit nevoia unui cuvant de incurajare ( ca o fiinta slaba), din partea fratilor . Sunt speriata in fata acestor dezastre, si nu gasesc ca lipsita de importanta discutia pe marginea acestor situatii care-ti dau viata peste cap. Nu ati observat ca nu suntem pregatiti sa actionam in cazuri de extrema urgenta ?.

Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19192206 vizite unice Powered by PHP-Fusion