Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 1 din 6 1 2 3 4 > >>
Deconectat Cum intelegeti "trinitatea" ?
avodah
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
3347. Postat la 06/07/2010 20:39 - 5415z1h14m
Cum ati raspunde la intrebarea :
Ne putem inchina si sluji lui Yahshua Mesia?

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat RE: Cum intelegeti "trinitatea" ?
fullban10
3350. Postat la 06/07/2010 20:52 - 5415z1h1m
Cam ce-ai vrea sa-ti raspundem la aceasta intrebare ?. Nu prin Domnul nostru Isus Hristos se duc rugaciunile la Tatal ?. Nu El este Mijlocitorul ?. Cum sa nu ma rog Lui : Doamne Isuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, ai mila de mine pacatoasa.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
avodah
3352. Postat la 06/07/2010 23:02 - 5414z22h51m
Si la acest aspect parerile sunt impartite, uni considerand ca nu ne este ingaduit sa ne inchinam decat Tatalui ,asa cum insusi Yahshua reaminteste ispititorului in Luca 4 :8
Drept raspuns Yahshua i-a zis: Inapoia Mea Satano!Este scris: "Sa te inchini Lui YHWH Elohim , si numai Lui sa-i slujesti. "

Intrebarea se naste dupa moartea Sa, ucenici ridicau rugaciuni spre Tatal in Numele lui Yahshua(dovedind credinta in El, ca mijlocitor ), sau se rugau direct lui Yahshua?
Coloseni 3:17
Si orice faceti , cu cuvantul sau cu fapta , sa faceti totul in Numele lui Yahshua Mesia, si multumiti , prin El , lui Elohim Tatal.

Cum intelegem acest "prin EL" ?
Aici este nedumerirea.
A sluji- inseamna si a te apleca in fata unui superior sau grad mai inalt.
Gasim spre exemplu in Genesa 43:26 un fel de slujire cand frati sai s-au aruncat cu fata la pamant
Cand a ajus Iosif acasa ,i-au dat darul si s-au aruncat cu fata la pamant inaintea lui.

Asta nu inseamna ca ei l-au slujit ca pe un Dumnezeu, asa cum in Daniel 6 dregatori imparatului au cerut tuturor oamenilor pentru 3 zile sa nu se inchine altor dumnezei decat imparatului.
Ar putea inchinarea din Matei 14 :33
Ceice erau in corabie , au venit de s-au inchinat inaintea lui Yahshua , si I-au zis :"cu adevarat , tu esti Fiul lui Elohim.

sa fie una asemanatoare cu cea lui Iosif? ;sau o inchinare ca una in fata lui Elohim?
In Fapte 24 :23 se poate vedea si o altfel de slujire
Si a poruncit sutasului sa pazeasca pe Pavel , dar sa-l lase putin mai slobod si sa nu opreasca pe nimeni din ai lui sa-i slujeasca sau sa vina la el

Nedumerirea mai mare ramane in legatura cu rugaciunile cum ne sunt permise?
Prin El adica sa cerem in Numele LUi sau sa-i cerem Lui ?
Astepatam opinii !!!

fullban10
3357. Postat la 07/07/2010 14:21 - 5414z7h32m
Ioan 10;7-18 : vs. 9 " Eu sunt Usa. Daca intra cineva prin Mine, va fi mantuit..............."

Aurelc
3369. Postat la 15/07/2010 12:50 - 5406z9h3m
avodah a scris:
Cum ati raspunde la intrebarea :
Ne putem inchina si sluji lui Yahshua Mesia?

Interesantă întrebarea ta din citat vis-a-vis de tematica ce i-ai dat-o subiectului... Deci la întrebarea din citat aș răspunde prin "Da, chiar se cuvine și este imperios necesar să ne închinăm și lui Isus " pe baza unor versete de acest fel:
Matei 28:18 Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei, și le-a zis: "Toată puterea Mi-a fost dată în cer și pe pământ.

Cum să nu mă închin și să-l laud și să-I slujesc ( adică să împlinesc ceea ce a spus El) pe Cel care a murit pentru mine și păcatele mele, El însuși neavând păcat. Dragostea aceasta a Lui merită răsplătită cu tot ce am eu în mine. Oricum, El a pus în mine tot ce am smiley

În schimb la întrebarea de la titlul subiectului nu am ce să spun afirmativ, deoarece " trinitate" nu există nici ca și cuvânt în Biblie și nici ca și concept corect despre Dumnezeu. Deci nu-mi pot închipui că poate fi corect să spun că dacă aș cere ceva, fie că cer de la Dumnezeu Tatăl, de la Fiul Său sau de la "Duhul Sfânt"( ca și cum ar fi o a treia componentă coegală, cosubstanțială și coexistentă cu Tatăl și cu Fiul) ar fi tot una. Tatăl a fost și rămâne suveran întotdeauna. Fiul Său este născut din Tatăl, este subordonat Lui și oricum a mărturisit că nu venit să facă nimic de la El însuși ci doar ce a văzut la Tatăl. Se cunoaște Ps 40 " În sulul cărții Tale este scris despre Mine, vin să fac voia Ta Dumnezeule" ...

Deci noi ceea ce cerem de obicei cerem Tatălui în Numele ( meritele) lui Isus Cristos. Mai sunt unele excepții, dar asta este regula.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
avodah
3388. Postat la 19/07/2010 04:21 - 5402z17h32m
Asa este, cuvantul "trinitate" nu este biblic ci mai degraba cu radacini in paganism.
Ramane intrebarea cum il prezentam pe Yahshua evreilor care nu au citit niciodata Noul Legamant , cand ei au conceptul de un singur Elohim(Dumnezeu) la care se pot inchina.
Cum Il putem prezenta pe Yahshua intr-un fel in care lor sa nu le fie frica de calcarea unui principiu Biblic.
YHWH este unul , doar Lui sa i te inchini si sa Ii slujesti

Daca se va ridica dintre ai tai un proroc sau un visator de vise , si te va indruma sa urmezi si sa slujesti alti dumnezei pe care tu nu ii cunosti ,sa nu-l asculti ca Eu va pun la incercare.

Cum credeti ca ar fi cel mai bine de a-l incerca sa-l prezentam pe Yahshua unui astfel de public care au fost invatati ca doar lui YHWH sa i se roage?
Acesta este cel mai senzitiv aspect care ii impinge pe evrei sa nici nu asculte la ce avem de spus , din cauza ca din start nu pot concepe inchinare in afara de YHWH.
A invatat Yahshua pe descipolii Sai se roage direct Lui dupa moartea Sa , sau sa se roage asa cum Tora a invatat pana atunci doar Tatalui , diferenta fiind ca ne rugam Tatalui prin (meritele) Fiului ?
Asi dori ca si alti forumisti sa se exprime , sa aflam parerile majoritati .
Este un subiect sensibil , si nu dam cu parul. Dar putem sa contribuim cu idei si versete.

emanolake
3390. Postat la 20/07/2010 11:08 - 5401z10h45m
Și din ceruri s-a auzit un glas care zicea: Acesta este Fiul Meu preaiubit în care Îmi găsesc plăcerea.Dacă Îmi slujește cineva, să Mă urmeze; și unde sunt Eu, acolo va fi și slujitorul Meu. Dacă Îmi slujește cineva, Tatăl îl va cinsti. Căci Dumnezeu a vrut ca toată plinătatea să locuiască în El și să împace totul cu Sine prin El, atât ce este pe pământ, cât și ce este în ceruri, făcând pace prin sângele crucii Lui. Și din ceruri s-a auzit un glas care zicea: Acesta este Fiul Meu preaiubit în care Îmi găsesc plăcerea. Căci în nădejdea aceasta am fost mântuiți. De aceea și poate să mântuiască în chip desăvârșit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentru că trăiește pururi ca să mijlocească pentru ei. Căci este un singur Dumnezeu și este un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Hristos
avodah
3417. Postat la 25/07/2010 07:30 - 5396z14h23m
rTaina Trinității constituie doctrina centrală a Credinței Catolice. Pe ea se bazează toate celelalte învățături ale Bisericii. ...

Biserica a studiat această taină cu o mare grijă și, după patru secole de clarificări, a decis să formuleze astfel doctrina: în unitatea Dumnezeirii sunt trei Persoane, - Tatăl, Fiul și Spiritul Sfânt. ...r1; (Manual pentru Catolicii de Azi, pag.11)

rOponenții noștri (Protestanții) pretind uneori că nici un crez nu ar trebui privit ca dogmă dacă nu este explicit declarat în Scriptură (ignorând că numai prin autoritatea Bisericii recunoaștem ca adevărate anumite Evanghelii, și pe altele nu). Însă bisericile Protestante au acceptat ele însele dogma Trinității pentru care nu există o asemenea împuternicire limpede în Evanghelii. ...r1; (Revista rViațar1;, 30 octombrie 1950)

Biserica Catolică nu și-a însușit doctrina Trinității din Biblie, ci mai degrabă a adoptat-o din religiile păgâne.

rTrinitatea Platonică, ea însăși o rearanjare a vechilor trinități ale popoarelor străvechi, pare a fi trinitatea filozofică rațională a atributelor care au dat naștere celor trei întruchipări sau persoane divine învățate de Bisericile creștine. ... Această concepție a filozofului grec (Platon, sec. al iv-lea î.Hr.) despre trinitatea divină ... poate fi găsită în toate religiile străvechi (păgâne).r1; (Paris, 1865-1870, rNoul Dicționar Universalr1;, editat de M. Lachâtre, vol.2, pag.1467)

emanolake
3430. Postat la 26/07/2010 13:28 - 5395z8h25m
În organizarea Bisericii Catolice, locul lui Teodosius este imediat după cel al lui Constantin. Pe la debutul anului 380, el a fost botezat de episcopul catolic din Tesalonic, și imediat după aceea a emis următorul edict:
Este plăcerea noastră ca națiunile care sunt conduse prin îndurarea și mijlocirea noastră să adere cu fermitate la religia care a fost predată de Sfântul Petru Romanilor, a cărei tradiție a fost conservată cu credincioșie și care este acum mărturisită de pontiful Damasus și de Petru, episcop de Alexandria, un om de o sfințenie apostolică. Potrivit ordinii apostolilor și doctrinei Evangheliei,să credem în absoluta divinitate a Tatălui, Fiului și Duhului Sfânt: sub o egală măreție, ș i o pioasă Trinitate. (După cunoștințele mele, aceasta este prima menționare a cuvântului Trinitate în vreun crez sau edict.) Împuternicim pe cei ce acceptă această doctrină să-și asume titlul de Creștini Catolici; și pentru că-i considerăm pe toți ceilalți ca fiind nebuni extravaganți, îi stigmatizăm cu infamul nume de r18;eretici,r17; și declarăm ca locașurile lor de rugăciune să nu mai murdărească respectabilul nume de biserici. Pe lângă condamnarea dreptății divine, trebuie să se aștepte să sufere pedepsele severe pe care autoritatea noastră,călăuzită de înțelepciune cerească, va găsi cu cale să le aplice.
Această lege a fost emisă în numele a trei împărați: Grațian, Valentinian II și Teodosius. Astfel, religia întregii lumi romane a fost decretată de doi băieți debili și un necivilizat soldat spaniol. (Milman, Istorie a Creștinismului, cartea iii, cap.ix, par.1.)

Taina Trinității constituie doctrina centrală a Credinței Catolice. Pe ea se bazează toate celelalte învățături ale Bisericii.
... Biserica a studiat această taină cu o mare grijă și, după patru secole de clarificări, a decis să formuleze astfel doctrina: în unitatea Dumnezeirii sunt trei Persoane - Tatăl, Fiul și Spiritul Sfânt. ... (Manual pentru Catolicii de Azi, pag.11)
Oponenții noștri (Protestanții) pretind uneori că nici un crez nu ar trebui privit ca dogmă dacă nu este explicit declarat în Scriptură (ignorând că numai prin autoritatea Bisericii recunoaștem ca adevărate anumite Evanghelii, și pe altele nu). Însă bisericile Protestante au acceptat ele însele dogma Trinității pentru care nu există o asemenea împuternicire limpede în Evanghelii. ... (Revista Viața r11; publicație catolică, 30 octombrie 1950)
Michael Roman
3470. Postat la 05/08/2010 22:19 - 5384z23h34m
Shalom! Fr. Avodah, Isus/Yeshua este Dumnezeu sau nu?

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
avodah
3472. Postat la 07/08/2010 16:09 - 5383z5h44m
Shalom.
Plecand de la vechiul concept gasit si in 1 Timotei 2:5
Este un singur Elohim/Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Elohim/Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos/Yahshua HaMashiach

Incercam sa intelegem expresia :
Eu si Tatal suntem una

Daca Yahshua este YHWH , atunci la cine se ruga pe cruce, sau in alte situatii?
Vorbea cu sine insusi? Nu cred!
Isaia 53 :1 ne poate ajuta sa intelegem aceasta "Taina"
Cine a cunoscut bratul Domnului/YHWH ?

Acesta este singura forma scripturala aceptabila , a asa numitei Trinitati.
Clar nu este vorba de o Trinitate formata din 3 Persoane diferite, pentru ca "bratul" nu este despartit de restul corpului si nu are vointa independenta.
Bratul actioneaza doar cu puterea si cu controlul minti.
In acelasi fel natura lui YHWH s-a manifestat in aparinta Fiului care este separat, dar totusi una, la fel cum un brat este separat de restul corpului dar totusi este parte din corp, si nu poate actiona independent fata de corp.

Astfel se poate intelege de ce Yahshua:
Nu vorbea cu sine insusi cand se ruga Tatalui ;Invatatura Mea nu este de la Mine;
Nu pot sa fac nimic fara Tatal;/ Daca m-ati vazut pe mine ati vazut pe Tatal;
Eu si Tatal suntem una;

Acestea nu indica Trinitate , dar nici nu neaga aspectul divin in Yahshua insusi.
Yahshua este Mijlocitorul intre oameni si divinitate , El este "bratul" lui YHWH.
Nimeni nu poate ajunge la Tatal decat prin El
Baruch Haba Bashem יהוה

lnedelea
3481. Postat la 17/08/2010 09:22 - 5373z12h31m
Iubite frate Roman,

Care ar fi răspunsul/poziția Dvs. cu privire la întrebarea anterior pusă:

Isus/Yeshua este Dumnezeu sau nu?

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Avram_76
3783. Postat la 17/10/2010 08:59 - 5312z12h54m
La aceste doua intrebari, scurte, puse de avodah si de Michael Roman am doua raspunsuri la fel de scurte.( argumentarile pot fi mai lungi) smiley

La intrebarea lui avodah raspund: Da, te poti ruga lui Mesia si-i poti sluji fara probleme.

La intrebarea lui Michael Roman raspund: Te asigur ca, Isus/Yeshua, ESTE Dumnezeu.Dar nu cel ATOTPUTERNIC.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Michael Roman
8535. Postat la 17/02/2011 16:33 - 5189z4h20m
Shalom!
Odata vom stabili impreuna ce se intelege prin sintagma "Biserica Catolica", sa nu tot spunem ca ea exista inainte de a fi existatsmiley ...
Poate tot atunci vom sesiza faptul ca unde Scriptura afirma niste adevaruri, Biserica Catolica nu greseste daca le repeta, nu sunt spusele sale, ci ale Bibliei. Si inainte de a tot arunca cu pietre in aceasta entitate, poate vom examina ce invataturi de-ale sale au fost preluate si de sambatari...

In aceasta postare, insa, ma refer la alte chestiuni:

Frate Avodah, Yeshua/Iisus este UNA cu Tatal, nu UNUL cu Tatal. smiley
Frate Liviu, eu sunt o picatura de apa in vadra, un fir de praf pe cumpana, cum striga pe vremuri profetul Isaia... In cativa ani, cum zic evreii, imi va creste iarba prin obraji, deci te asigur ca nu conteaza care este raspunsul meu la intrebarea daca Yeshua este sau nu Dumnezeu... Importante sunt declaratiile categorice ale Scripturii, si am zis declaratii, nu afirmatii sau aluzii.
Cred ca lumina putem primi din partea unor versete care zic ca Yeșua este denumit YHWH (compară Luca 1:76 cu Is. 40:3, Rom. 10:13 cu Ioel 2:32; Evr. 1:8,10-12 cu Ps. 102:24-28; Zah. 12:10 cu Apoc. 1:7), Dumnezeu (Io. 20:28; Rom. 9:5; Tit 2:13; Evr. 1:8; I Io. 5:20; II Pet. 1:1), Mântuitor (vezi Tit 3:4,6), Domn (Mat. 22:43-45, etc), Acelasi (Ps. 102:27 cu Evr. 1:12, 13:8) Cel Sfânt (Fap. 3:14, Luca 1:35), așa cum era numit YHWH în Tanakh (de peste 30 de ori numai în cartea profetului Isaia), sau Cuvantul-Dumnezeu (Io.1:1-3), DOMNUL Ostirilor (compara Is. 8:13,14 cu I Pet. 2:7,8) Vezi si Ioel 3:1,2, comparat cu Mat. 25:31,32, etc.
Frate Avram, care sunt versetele care spun concret ca Yeshua nu este atotputernic?... Atentie, daca spui ca Yeshua este Dumnezeu, dar nu cel Atotputernic, risti sa lasi sa se inteleaga ca exista (cel putin) doi dumnezei...

Intr-adevar, merita sa studiem odata, candva, cristologia sau mesianologia VT si NT, sa vedem CE SPUNE Biblia, si sa nu confundam cu ceea CREDEM NOI ca ar spune ea.
Binecuvantari cu dragoste!smiley

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

nosmas
8787. Postat la 27/02/2011 20:08 - 5179z0h45m
Domnul Pacii sa ne faca parte de viata eterna,dragii mei frati la intrebarea cum intelegem trinitatea e ca nu vom putea intelege niciodata trinitatea pentru ca este imposibil de imaginat,pt. ca este irationala ,pt ca este inventata pentru a indeparta genunchiul de la Domnul Ostirilor.Daca biblia vb. despre Tatal ca este Dumenzeu Atotputernic,Omniprezent etc.eu cred ca asa este si daca biblia vb ca El are un fiu nascut din vecinicii,ca El a murit pt. mine si ca Tatal Sau l-a facut Dumnezeu l-a incununat de slava si putere ,eu cred si accept,si ca nu exista alt nume prin care omul poate fi mantuit,ca El este mijlocitor unic eu cred,ca este Domnul meu si Dumnezeul meu eu cred.Tot ce voi cere de la Tatal in numele Lui voi primi.Cuvantul Triniitate nu exista in scripturi este un termen in care se oglindeste paganatatea.Vin cu o oarecare indoctrinare care am carat-o de ani de zile pentru ca asa am fost invatati de conducatorii nostri religiosi dar cine citeste sa inteleaga.Dumnezeu ce a dorit sa spuna oamenilor ,a scris.De ce as lepada textele clare (si nu sunt putine)care vb. ca Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu in favoarea deductiilor teulogice ca Isus Domnul este Co-egal,co-etern cu Tatal, si ca la sfatul ceresc nu a fost decat o preluare de roluri care sa fie fiu si cine sa ramana tata.Este o tema interesanta pentru ca (cred eu ) tine de mantuirea omului ."Si viata vesnica este aceasta,sa te cunoasca pe tine Singurul Dumnezeu si pe Isus pe care l-ai trimis Tu"

Michael Roman
8817. Postat la 28/02/2011 22:42 - 5177z22h11m
Shalom!
Daca realmente vreti sa vorbiti despre conceptul de Treime, sau despre Trinitate, sau chiar despre Tri-Unitate, fie pro, fie contra, ar fi deosebit de indicat sa intelegeti clar semnificatia sa, asa cum o definesc cei care o cred si o afirma, nu asa cum cred ca o inteleg cei care nu cred asa cum o cred cei care o cred.

fullban10
8852. Postat la 01/03/2011 18:25 - 5177z2h28m
Ultima parte a frazei tale e ca in frazele acelea, alambicate: stiu ca siuca stiu ca-i peste, sau capra crapa capul caprei.
Eu stiu ca tu stii ce-ai scris, dar la un moment dat, pe mine, m-ai pierdut pe drum, citindu-ti mesajul.

fullban2
8927. Postat la 04/03/2011 04:58 - 5174z15h55m
La intrebarea?? cum intelegeti trinitatea?..
care trinitate ca sint mai multe?
Daca e vorba de ce-a catolica ;si protestanta ,nu; nu o cred ! este o inventie cushita (de la Nimrod) desi teologi au facut eforturi disperate sa o legitimeze
nu poate fi dovedita.Eu cred ce spune Legea ;si in Lege gasim doar un singur
Elohim(chiar daca cuvintul are forma plurala) Yahweh
CEL VESNIC
CEL ADEVARAT
CEL ATOTPUTERNIC

Dar pentru noi(Ysraelul lui Yahweh)care credem ;nu este decit
UN SINGUR DUMNEZEU; TATAL;... si un SINGUR MINTUITOR
YAHSHUAH HA MESIAH( 1COR 8 V6 )

Michael Roman
9064. Postat la 06/03/2011 19:09 - 5172z1h44m
...Deci, tot nu vreti sa definiti Trinitatea?...

Frate Nosmas, spui ca trinitatea este irationala... Sa deduc ca tu crezi numai ceea ce e rational?... Sper din tot sufletul meu ca nu!!!...
In caz contrar consecintele spirituale si practice ale unei asemenea afirmatii ar fi ABSOLUT DEZASTRUOASE... Nu intru in detalii, iti ofer doar o mostra, poate cea mai grava: daca ai crede numai ceea ce se poate demonstra rational, inseamna ca posibilitatile tale mentale, capacitatea ta de comprehensiune ar fi dumnezeul tau, in functie de care ai filtra adevarul si eroarea... Corolarul ar fi ca nu ai mai fi mantuit, intrucat mintea la care ai putea ajunge sa te inchini nu ar intelege concepte precum NASTEREA DIN FECIOARA, ISPASIREA, INVIEREA, etc.
Cred ca ar fi mai prudent sa spui ca Trinitatea nu este irationala, ci trans-rationala...
Unde ai citit chestia aia stranie cu discutia dintre Tatal si Fiul, cine sa preia rolul de fiu si cine sa fie Tata?... Am vaga impresie ca ii confunzi pe trinitarieni cu modalistii antici, cu unitarienii medievali si moderni si cu Miscarea Jesus Only...

Frate Sword, eu m-as jena sa ma contrazic singur atat de flagrant:
1: recunosti singur ca Elohim are forma plurala. Nu forma DUALA a pluralului, ci chiar forma plurala, dar insisti pe unicitatea lui YHWH (baruch-Hu!)... Nu mai intru in discutii de genul diferentelor dintre echad si yachid...
2: Scripturile spun ca si Yeshua este vesnic, adevarat, atotputernic... Iti las bucuria re-descoperirii acestor calitati, si totodata, vezi ca ele se aplica si la Duhul Sfant...
3: Nu te limita numai la a cita Legea, asta faceau si saducheii... Biblia contine si Profetii, si Scrierile, iar crestinii si mesianicii accepta si cel de-Al Doilea Testament (Noul Testament sau cartile Legamantului Innoit): Scriptura trebuie studiata ca REVELATIE PROGRESIVA si, chiar mai mult, Noul Testament explica Vechiul Testament (Tanakh)

fullban2
9066. Postat la 06/03/2011 20:53 - 5172z0h1m
Mr. Michael ! well, cred ca intrebarea a fost despre trinitate si nu despre dualitate
la o intrebare despre dualitate voi avea raspunsul coresponzator

Pagina 1 din 6 1 2 3 4 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163670 vizite unice Powered by PHP-Fusion