Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 11
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Deconectat Ce este APOSTAZIA ?
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
3582. Postat la 07/09/2010 20:11 - 5355z10h8m
Un cuvant care da fiori oricarui credincios.
N-a patruns si-n biserica mea, este intrebarea credinciosului ?.
Cum se manifesta, cum o depistam, si cum o evitam ?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Ce este APOSTAZIA ?
dana_p
3585. Postat la 10/09/2010 12:06 - 5352z18h14m
-renuntare publica la o anumita religie; renegare a unei doctrine sau conceptii.

Dumnezeu e unul si nu putem renunta la El niciodata!

Sabat binecuvantat! Pace!

un bob de roua
flower
3667. Postat la 28/09/2010 21:24 - 5334z8h55m
Nu cred ca Apostazia inseamna lepadarea de o anumită religie sau anumite concepții, ci strict lepădarea de credința adevărată. Intrebarea ar fi daca aceasta s-a produs sau nu,sau continua să fie?
Multă pace!
fullban10
3670. Postat la 28/09/2010 22:05 - 5334z8h14m
Si sa nu stiti voi ce-i apostazia ?.
Mai astept.

Dinu
3672. Postat la 28/09/2010 22:14 - 5334z8h5m
Imi cer scuze ca intervin si eu in aceasta discutie. Mai intai de toate este bine de stiut caci cuvantul ,,apostazie"nu este un cuvant biblic. Sinonimul acestui cuvant in biblie este identificat prin ,,lepadarea de credinta".

Un alt aspect important trebuie apoi sa intelegem ce inseamna ,,credinta" in termeni populari. Credinta in perceptia multor oameni inseamna: 1) O religie. 2) Un set de invataturi 3). O atitudine conf. Evrei 11:1

Oamenii asteapta sa vada o lepadare de credinta publica, o renegare a religie in care era, sau o lepadare in invataturile in care a crezut.

In gandirea lui Dumnezeu, lepadarea de credinta reprezinta descurajarea credinciosilor, si instalarea in sufletul lor a deznadejdii si a somnolentei spirituale. Credinta adevarata este o atitudine de incredere in lucruri pe care nu le vedem.

Credinciosi de azi doresc sa vada, sa priveasca lucruri ce se pot simti, indepartandu-se astfel de adevarata credinta. Domnul Isus a spus: Cand voi reveni, voi mai gasi credinta pe pamant? , iar apostolul Pavel trage un semnal de alarma si zice: Cercetati-va si vedeti daca sunteti in credinta !

Asadar, fie ea ,,apostazie" sau ,,lepadare de credinta", durerea este ca ea s-a instalat deja comod in multe Adunari, si asta e grav.

Fi si tu unul din cei ce vegheaza, pastrand acest dar important, oferit sfintilor adevarati, celor din intreg decurs al vremurilor. Abel a fost primul. Poti fi si tu unul din copii Domnului adevarati.

Fiti binecuvantati.
Cu mult respect Dinu Rodila
fullban10
3686. Postat la 29/09/2010 21:07 - 5333z9h12m
Lepadarea de credinta.................adica, incetul cu incetul s-au insinuat in adunarile noastre, idei , asa zise noi : nu mai traim pe timpul lui Moise ?.
Uraciunile din cartile lui Moise, ar trebui citite din cand in cand, si sa vedem care fac parte din viata noastra, azi. Pastorul Coman Iacob intr-o predica , a spus lucrul acesta, referindu-se la Ezechiel 9;4. Oare cati suspina si gem din pricina uraciunilor care le vad la crestini de azi ?.

Aurelc
3692. Postat la 01/10/2010 10:51 - 5331z19h28m
Dinu a scris:
Imi cer scuze ca intervin si eu in aceasta discutie. Mai intai de toate este bine de stiut caci cuvantul ,,apostazie"nu este un cuvant biblic. Sinonimul acestui cuvant in biblie este identificat prin ,,lepadarea de credinta".

Un alt aspect important trebuie apoi sa intelegem ce inseamna ,,credinta" in termeni populari. Credinta in perceptia multor oameni inseamna: 1) O religie. 2) Un set de invataturi 3). O atitudine conf. Evrei 11:1

Oamenii asteapta sa vada o lepadare de credinta publica, o renegare a religie in care era, sau o lepadare in invataturile in care a crezut.

Asadar, fie ea ,,apostazie" sau ,,lepadare de credinta", durerea este ca ea s-a instalat deja comod in multe Adunari, si asta e grav.
Nu cred că e cazul să-și ceară cineva scuze pentru că își exprimă părerea pe un forum deoarece în fond acesta este scopul forumului, să ne exprimăm păreri și să le dezbatem apoi în măsura în care ne pricepem și/sau vrem.

Eu înțeleg că lepădarea de credință se referă la abandonarea învățăturilor(sau cel puțin a unor învățături) corecte și biblice, și care duce la depărtarea de Adevărul și Cuvântul lui Dumnezeu. Acest fapt poate fi înțeles din versete ca cele de mai jos:
1 Timotei 4:1 Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor
Faptele apostolilor 6:7 Cuvântul lui Dumnezeu se răspândea tot mai mult, numărul ucenicilor se înmulțea mult în Ierusalim, și o mare mulțime de preoți veneau la credință.
1 Timotei 6:10 Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; și unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credință, și s-au străpuns singuri cu o mulțime de chinuri.
Și exemplele cred că ar putea continua.

Acum, dacă unii încă mai așteptă să aibă loc acea lepădare de credință despre care scrie în Biblie în
2 Tesaloniceni 2:3 Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip; căci nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credință, și de a se descoperi omul fărădelegii (Sau: omul păcatului); fiul pierzării,
eu pot să apun că aceasta a avut loc la consiliul ecumenic de la Niceea în anul 325 d. Hr. și efectele acestei lepădări le vedem cu toții prin multitudinea de învățături așa zis creștine ce s-au răspândit de atunci.

Dacă vrem să ne verificăm așa cum spune Biblia:
2 Corinteni 13:5 Pe voi înșivă încercați-vă dacă sunteți în credință. Pe voi înșivă încercați-vă.
atunci vom putea vedea dacă a pătruns în noi învățătura străină sau îl urmăm pe Domnul dintr-o credință deplină și adevărată. Domnul să ne ajute.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Dinu
3697. Postat la 01/10/2010 20:16 - 5331z10h3m
Frate Ovidiu, tu te-ai referit mai mult la acea ,,lepadare de credinta", facand referire ca credinta = un set de invataturi corecte. Si este adevarat caci la conciliul de la Niceea, s-au introdus multe erezii in crestinism. Si acest proces de vestire de invataturi gresite, sunt si azi si inca v-or mai fi.

Pe langa aceasta interpretare, se mai poate adauga si aceea in care ,,lepadarea de credinta" este inteleasa si o DECADERE SPIRITUALA de la acea atitudine de incredere in lucrurile care nu se vad conform Evrei 11:1. Crestinilor de astazi le place sa vada, sa faca programe, diverse ceremonii, ritualuri, sa faca chou in Adunari, departandu-se astfel de adevarata spiritualitate. De cei mai multi esenta miezului este anlaturat in dauna frumusetii exteriorului.

,,Sa stiti ca in vremurile din urma vor fi vremuri grele, caci oamenii vor fi: iubitori de sine, .... fara evlavie, fara dragoste fireasca, neanduplecati, neanfranati, obraznici, inganfati,.... iubitori mai mult de placeri decat iubitori de Dumnezeu, avand doar o FORMA de evlavie, dar tagaduind-i puterea."2Timotei 3:1-5

Deci, si decaderea spirituala, si racirea dragostei de Dumnezeu si de frati poate avea inteles de Apostazie, sau lepadare de credinta adevarata, aceea pe care sfintii de odinioara o pastrau in inima lor la loc de cinste, chear cu pretul vietii.

Sa fim intelepti !

,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
Avram_76
3765. Postat la 14/10/2010 18:15 - 5318z12h4m
Eu definesc apostazia intr-un singur fel; departarea teoretica si practica fata de cuvintele Apostolului Pavel din 1 Corinteni 15 ; 1-4.
Orice trece peste sau orice este in minus fata de aceasta Evanghelie definesc eu f. simplu; "APOSTAZIE".

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Aurelc
3768. Postat la 15/10/2010 08:19 - 5317z22h0m
Poate nu ar strica să recapitulăm puțin ideea de la început.
În primul rând în limba română pe baza unui dicționar explicativ al limbii "Apostazie" înseamnă o lepădare publică de către o credință religioasă, doctrină, religie.. cum vrea fiecare s-o definească sau s-o numească. Acest lucru m-a determinat pe mine să scriu mai sus acea explicație asupra apostaziei.

Faptul că în vremea noastră, parcă mai mult ca altă dată s-a răcit dragostea de Dumnezeu și de aproapele nostru poate fi calificat ca o cădere de la credință e cu totul altceva. Pentru că într-adevăr sunt destui credincioși numai de formă sau din tradiție. Dar asta nu e ceva făcut public, ci mai degrabă este ținut ascuns.

Iar dacă suntem treji în toate lucrurile vom realizaîncă odată că trebuie să ne pregătim să-l întâmpinăm pe Mirele Ceresc din moment ce semnele arată tot mai clar că "lepădarea de credință/apostazia" a avut deja loc.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban10
3769. Postat la 15/10/2010 14:42 - 5317z15h37m
Dar parca mai prezenta este apostazia prin introducerea in bisericile noastre a unor asa zise idei noi, neconforme cu ceeace Dumnezeu ne cere. Toti zicem ca avem credinta, dar am actualizat-o, am modernizat-o, am cosmetizat-o.

geana
5265. Postat la 06/12/2010 09:08 - 5265z20h11m
valentina a scris:
Si sa nu stiti voi ce-i apostazia ?.
Mai astept.

APOSTAZÍE, apostazii, s. f. 1. Renunțare publică la o anumită credință religioasă; renegare a unei doctrine sau concepții. 2. Revoltă, răzvrătire împotriva stăpânirii [Var.: apostasíe s. f.] r11; Din ngr. apostasía, fr. apostasie.
APOSTAZÍE s.f. 1. Revoltă, răzvrătire, răscoală împotriva unei stăpâniri. 2. Renunțare publică la o religie.  Renegare a unei doctrine

Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat
ioan olah
5271. Postat la 06/12/2010 12:05 - 5265z17h14m
Iar dacă suntem treji în toate lucrurile vom realizaîncă odată că trebuie să ne pregătim să-l întâmpinăm pe Mirele Ceresc din moment ce semnele arată tot mai clar că "lepădarea de credință/apostazia" a avut deja loc.[/quote]

Bisericile cred ca detin puterea de-a interpreta Biblia dupa bunul plac. Ele si-au autoproclamat abuziv autoritatea de a spune ca nu este totdeauna asa cum spune Biblia, ci si cum ne spune asa-zisa "Traditie" (falsurile din textele canonice, adaugirile nebiblice posttestamentare, "portita" prin care bisericile au introdus in practica de zi cu zi felurite erezii, spunând ca acestea ar veni de la Dumnezeu !).
Iata-le:
300 d.C. - Rugaciuni pentru morti
300 d.C. - Facerea semnului crucii
375 d.C. - Inchinarea la sfinti si la îngeri
394 d.C. - Instituirea împartasaniei
431 d.C. - Maria este proclamata divina
500 d.C. - Preotii incep sa se imbrace altfel decât laicii si au o altfel de invatatura
526 d.C. - Maslul
593 d.C. - Invatatura despre purgatoriu, rai si iad de origine catolica, nebiblica
600 d.C. - Liturghia este tinuta in limba latina
600 d.C. - Rugaciuni adresate Mariei
607 d.C. - Bonifaciu III este proclamat cel dintâi Papa
709 d.C. - Sarutarea papucului papal
786 d.C. - Inchinarea la imagini si la relicve ca adoratie divina
850 d.C. - Folosirea apei sfintite
995 d.C. - Canonizarea asa zisilor sfinti morti
998 d.C. - Postul de vineri si din preajma sarbatorilor mari
1079 d.C. - Celibatul preotilor
1090 d.C. - Rugaciuni pe bani si vinzari de obiecte bisericesti
1184 d.C. - Inchizitia
1190 d.C. - Vânzarea indulgentelor spovedania