Deconectat |
De ce cred în Dumnezeu? |
Lica (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
3623. Postat la 21/09/2010 18:30 - 5342z4h37m |
|
|
Pe acest spațiu vă invit să ne punem puțin în situația de a încerca să justificăm credința noastră în Dumnezeu aducând argumentele pe care le avem (personale...spun așa deoarece de multe ori ele diferă de la persoană la persoană)....
Aștept dovezi biblice, istorice și personale!
Aceste dovezi se vrea a fi dovezi aduse în fața unui ateu...ce argumnete am aduce unui ateu privind credința noastră...de ce ar trebui să creadă și el...desigur ca să aibe viața veșnică etc..însă există o viață veșnică? ...și nelămuririle pot continua
Cred că acest subiect poate deveni foarte interesant.... ce va face (sau v-a marcat) să credeți în Dumnezeu?
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti. |
|
Deconectat |
RE: De ce cred în Dumnezeu? |
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
3624. Postat la 21/09/2010 21:04 - 5342z2h3m |
|
|
Interesantă întrebare, eu personal recunosc că nu mi-am pus-o niciodata.
Asta probabil și pentru că de mic copil mi-a fost întipărit în mintea mea existența unui Dumnezeu, nevoia ne a mă ruga la Dumnezeu, și faptul că El ne-a ajutat și ne ajută foarte mult în viața noastră purtându-ne de grijă.
Faptul că Dumnezeu îmi poartă de grijă zi de zi, pe când eram micuț, mi se parea doar o poveste frumoasa pe care mi-o spuneau parinții mei. Dar când am început să văd cu ochii mei cum rugăciunile mele erau ascultate, dorințele inplinite, și să simt eu însumi brațul lui Dumnezeu în viața mea, mi-am dat seama că ceea ce-mi spuneau parinții nu era doar o simplă poveste ci era și este realitate.
Nu cred că există alt loc unde să te simți mai în siguranță, numai în brațul lui Dumnezeu.
Am să revin cu dovezi asupra existenței lui Dumnezeu.
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața" |
|
Deconectat |
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
3633. Postat la 22/09/2010 20:30 - 5341z2h37m |
|
|
Credinta in Dumnezeu, e o stare pe care noi, copiii Lui, nu putem s-o definim prin cuvinte. Oricate argumente am aduce, si oricate cuvinte maiestrit puse intr-o fraza, ma face pe mine cea care am scris, o mincinoasa. Cum sa definesti o stare care e in tine ? O avem, e in geneza noastra. Gena mea poarta urmele degetelor Lui care m-a modelat. Ele asculta de porunca Lui inca de la facerea lumii. Tot ce-i in interiorul meu lauda si proslaveste numele Facatorului .Cuvinte n-am de-ajuns, sa pot sa-ti multumesc, bunule Parinte.
Ce poti sa adaugi la Evrei 11;1,2 si 6 ?
Biblia are răspuns la toate intrebările. |
|
Deconectat |
3644. Postat la 26/09/2010 19:08 - 5337z3h58m |
|
|
Valentina ce te face sa crezi ca gena ta poarta urmele degetelor unui Dumnezeu? Ce te face sa crezi...?
Ai avut un moment in care nu ai crezut? Nimeni nu s-a nascut odata cu credința lui...așa că toți am trecut prin un moment în care am avut muuulte întrebări....și după ce am gasit un răspuns...am spus DA...există, acum cred (sau...poate unii au spus NU...nu cred că există)
Din unghiul acesta am cerut să expunem credința în Dumnezeu!
Nu pot spune unui ateu că el trebuie să creadă în Dumnezeu pentru că noi credem și nici noi nu știm de ce credem....
|
Deconectat |
3645. Postat la 26/09/2010 23:04 - 5337z0h3m |
|
|
Nu unui Dumnezeu, ci lui Dumnezeu.
Stiu deoarece sunt MARCA INREGISTRATA.
Cred .................si ......punct.
|
Deconectat |
3653. Postat la 27/09/2010 17:37 - 5336z5h30m |
|
|
Poate încerarcă și altcineva să aducă unui ateu argumente...de ce crede în Dumnezeu? De ce crede Biblia?
|
Deconectat |
muty_adina (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
3759. Postat la 13/10/2010 19:14 - 5320z3h52m |
|
|
Pentru ca El este cu mine la fiecare pas si imi ofera protectia Sa.
|
|
Deconectat |
3763. Postat la 13/10/2010 20:31 - 5320z2h35m |
|
|
Deci daca n-ar fi cu tine la orice pas si nu te-ar proteja, tu n-ai crede ?.
Interesant raspuns. Mai gandeste-te.
Noi nu credem in El, pentru ca face ceva pentru noi, noi credem in El, pentru ca EL, este.
|
Deconectat |
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
3767. Postat la 14/10/2010 19:58 - 5319z3h9m |
|
|
Daca m-ar intreba un ateu ,de ce crezi in Dumnezeu, L-ai vazut vreodata? Unul din raspunsuri ar fi acesta: pentru ca eu am ceea ce un ateu nu are, "CREDINTA" care este o puternica incredintare in lucrurile care nu se vad.
Spunea cineva despre Dumnezeu: "Dumnezeu (puterea lui) este ca si curentul electric, nu-L vezi dar Il simti" (cand te scutura)
Nu sunt sigur ca o sa ma creada
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața" |
|
Deconectat |
3770. Postat la 15/10/2010 14:53 - 5318z8h13m |
|
|
Se apune ca este impropriu spus ca te numesti ateu. Nu exista ceva mai jos decat Satana. Si Satana crede in Dumnezeu si se cutremura.
De aceea spun eu ca nu poti defini credinta. O ai si punct. Cand ajung cei din prajma ta sa zica; uite un copil al lui Dumnezeu. Nu trebuie sa-i mai spui de ce crezi in Dumnezeu. Tu deja reflecti Chipul Sau. Asta-i tinta.
|
Deconectat |
3772. Postat la 15/10/2010 16:22 - 5318z6h45m |
|
|
Cand ajung cei din prajma ta sa zica; uite un copil al lui Dumnezeu. Nu trebuie sa-i mai spui de ce crezi in Dumnezeu. Tu deja reflecti Chipul Sau. Asta-i tinta.
Valentina cred ca tu nu ai inteles perfect despre ce este vorba... Practic ce se cere la acest subiect este "ce vei spune unui ateu pentru a il atrage catre Dumnezeu?" ...
"Cand ajung cei din preajma ta sa zica uite un copil al lui Dumnezeu..."
Nu poti sa spui ca astepti pana cand ateul va spune pentru ca nu va spune asta prea curand.
Deci ateul cand il intrebi iti aduce argumente pentru pozitia sa.
Eu nu cred pt ca....
Dar un credincios ce argumente aduce:
Eu cred pentru ca...??? Sau spune doar...eu nu pot sa spun de ce cred pentru ca credinta nu se poate defini...dar nici nu am cerut sa fie definita ci ma refer la un alt unghi al lucrurilor!
Deci in concluzie: Ganditi-va ca aveti un ateu in fata care va intreaba:
Ce te face sa crezi in Dumnezeu?
Sper ca nu ii raspundeti "Cred si punct"
Nu trebuie sa ne speriem....este un subiect care impune probleme nu doar pe acest forum sau loc de discutie...
|
Deconectat |
avodah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
3780. Postat la 17/10/2010 05:52 - 5316z17h15m |
|
|
Eu am avut ocazia sa vorbesc odata cu un ateu evreu nascut in Israel.
Era ziua comemorarii formarii statului Israel. El nu era foarte fericit ca Israelul s-a infiintat ca stat , oarecum ca prin aceasta a facut ca Palestinienii sa sufere.
Eu stiind ca el este ateu i-am raspuns:
Infiintarea Israelului ca stat dupa 2000 de ani de pribegie printre popoare imi dovedeste cum scriptura este adevarata.
Exista profetii care au fost scrise cu peste 2000 de ani in urma cum ca Israelul va fi risipit printre popoare din cauza decaderii lui spirituale , iar cum ca va veni o vreme cand El ii va aduna de printre popoarele care i-a risipit si ii va intoarce in pamantul dat parintilor lor .
Cine ar fi crezut acum 100 de ani in urma sau cine ar fi crezut in perioada Holocaustului ca dupa aceasta ultima plaga El isi va indeplini promisiunea facuta in scriptura.
Este uimitor cat de reala Biblia este si cum toate se intampla exact cum sunt scrise de mii de ani in ea.
Pe urma chiar azi in Paricopa citeam despre Ismael tatal popoarelor arabe , cum El a spus in Genesa ca el va fi ca un magar salbatic, si mana lui impotriva tuturor oamenilor , iar mana oamenilor impotriva lui, si cum ca va locui in fata fratilor lui .
Cine inconjoara Israelul si cine sunt majoritatea teroristilor care nu fac nici o distingere intre popoare, ucigand insusi de ai lor dupa cum stirile in fiecare zi ne spun.
Mana lui impotriva tuturor, iar majoritatea natiunilor ridicand masurile de protejare si ingrijorare cu cei de provenienta araba.
O alta dovada sunt profetiile mesianice.
*Nascut din virgina Isaia 7:14
*Din semintia lui Iuda Gen 49:10
*Din casa lui David 2 Samuel 7:12-16
*Nascut in Bethlehem Micah 5:2
*Dus in Egipt Hosea 11:1
*Va intra in Ierusalim pe un magarus Zaharia 9:9
*Va fi respins de catre evrei Psalm 118: 22 (piatra lepadata de catre zidari)
*Va muri pentru cei ai Lui Psalm 22 Isaia 53
*Va invia dintre cei morti Psalmul 16 :10
*Sa asezat la dreapta Tatalui Psalm 110:1
Lista poate continua.........
Pentru mine acestea sunt mai mult decat suficiente dovezi pentru a-mi dovedi ca El este real . Cuvantul S-a facut trup si a locuit printre noi.
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH |
|
Deconectat |
3797. Postat la 17/10/2010 13:28 - 5316z9h39m |
|
|
Si ce-a spus, ateul ?
|
Deconectat |
avodah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
3803. Postat la 18/10/2010 02:01 - 5315z21h5m |
|
|
A zambit si a schimbat subiectul.
Noi insa stim '' Cuvantul sau nu se intoarce niciodata fara rod''.
Ma rog ca Cuvantul Sau sa-i penetreze inima de piatra si cand El va considera sa dea rod in aceasta persoana.In numele lui Yahshua Amin.
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH |
|
Deconectat |
3807. Postat la 18/10/2010 18:17 - 5315z4h50m |
|
|
Un alt raspuns, si-as vrea sa fie si-al meu.
Citesc, in prezent, Marea lupta [- Ed. Viata si sanatate, 2003-] ( Tragedia veacurilor) de Ellen White. John Wicliffe, Huss si Eronim, M. Luther, Zwingli, si altii, reformatorii care au deschis oamenilor ochii : biserica romana, facea negot cu harul lui Dumnezeu.
Am remarcat cum credeau, acesti inaintasi ai nostri, in Dumnezeu. Au citit Biblia, au predicat-o si au lasat pe Dumnezeu sa lucreze prin Duhul Sfant in inima oamenilor.
Cateva citate din predica lui Luther:[ pg. 164- Cap. 10- Inaintarea reformei in Germania)
- libertatea este insasi esenta credintei,
-noi avem dreptul sa vorbim; dar nu avem dreptul sa actionam.
-sa predicam; restul apartine lui Dumnezeu
-am prezentat Cuvantul lui Dumnezeu, am predicat si am scris, aceasta a fost tot ce am facut. Si in timp ce dormeam, Cuvantul pe care l-am predicat a rasturnat papalitatea........Si cu toate acestea n-am facut nimic: caci Cuvantul a facut totul........
-de aceea raman linistit si las Cuvantul sa strabata prin toata lumea
Ei au fost instrumente in mana Puterii Infinite, si s-au lasat condusi. Lucrarea semanata, in acele timpuri, a fost udata de alti si alti inaintasi pana la noi.
Dar nici cel care seamana si nici cel care uda nu fac sa creasca samanta. Aceasta-I revine lui Dumnezeu.
|
Deconectat |
geana (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
5258. Postat la 06/12/2010 08:20 - 5266z13h46m |
|
|
CorneliuS a scris:
Daca m-ar intreba un ateu ,de ce crezi in Dumnezeu, L-ai vazut vreodata? Unul din raspunsuri ar fi acesta: pentru ca eu am ceea ce un ateu nu are, "CREDINTA" care este o puternica incredintare in lucrurile care nu se vad.
Spunea cineva despre Dumnezeu: "Dumnezeu (puterea lui) este ca si curentul electric, nu-L vezi dar Il simti" (cand te scutura)
Nu sunt sigur ca o sa ma creada 
Frate Corneliu,dar si draci cred,sau au credinta,si iti demonstrez am avut o bunica Ortodoxa,bisericoasa a cazut bolnava rau cind doctori nu aveau cei face si avea un Frate de al ei ce corp Potropopa,si bunicul a platit o masina a duso acolo la el si cind a venit acasa a venit pe picioarele Ei acuma cum as fi potut eu Ei sai spun ca credinta Ei nu e buna ca nu pazeste Legi,Porunci,Sarbatori,si cunosc multe alte cazuri reale nu povesti din toate domenile de Credinta,
Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat |
|
Deconectat |
5261. Postat la 06/12/2010 08:42 - 5266z13h25m |
|
|
CorneliuS a scris:
Spunea cineva despre Dumnezeu: "Dumnezeu (puterea lui) este ca si curentul electric, nu-L vezi dar Il simti" (cand te scutura)smiley
Nu sunt sigur ca o sa ma creadasmiley
Frate Corneliu,dar si draci cred,sau au credinta,si iti demonstrez am avut o bunica Ortodoxa,bisericoasa a cazut bolnava rau cind doctori nu aveau cei face si avea un Frate de al ei ce corp Potropopa,si bunicul a platit o masina a duso acolo la el si cind a venit acasa a venit pe picioarele Ei acuma cum as fi potut eu Ei sai spun ca credinta Ei nu e buna ca nu pazeste Legi,Porunci,Sarbatori,si cunosc multe alte cazuri reale nu povesti din toate domenile de Credinta,
Frate geana aici ne expunem fiecare punctul nostru de vedere...nu incercam sa il convingem pe calalalt ca se inseala...incercam sa facem ceva impreuna fara a distruge ce spune celalalt...
Avem cu totii tendinta de a contrazice...dar nu acesta este scopul nostru!
Astept punctul dvs. de vedere 
|
Deconectat |
geana (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
5262. Postat la 06/12/2010 08:57 - 5266z13h10m |
|
|
Frate Lica eu nu am vrut sal contrazic pe Cornel ci am vrut sa scot in evidevta cite lucruri se fac pe baza credintei daca nu mai inteles
Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat |
|
Deconectat |
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
5273. Postat la 06/12/2010 12:49 - 5266z9h18m |
|
|
Lica a scris:
Pe acest spațiu vă invit să ne punem puțin în situația de a încerca să justificăm credința noastră în Dumnezeu aducând argumentele pe care le avem (personale...spun așa deoarece de multe ori ele diferă de la persoană la persoană)....
Aștept dovezi biblice, istorice și personale!
Aceste dovezi se vrea a fi dovezi aduse în fața unui ateu...ce argumnete am aduce unui ateu privind credința noastră...de ce ar trebui să creadă și el...desigur ca să aibe viața veșnică etc..însă există o viață veșnică? ...și nelăririle pot continua
Cred că acest subiect poate deveni foarte interesant.... ce va face (sau v-a marcat) să credeți în Dumnezeu?
INVIEREA- SPERANTA mea
-Iov 19, 25-26: Incercatul Iov credea in invierea mortilor
-1 Tesaloniceni 4, 13-17: Pavel ii imbarbateaza pe crestinii din Tesalonic cu perspectiva invierii.
-Daniel 12, 2: Lui Daniel i se descopera adevarul despre invierea finala a tuturor oamenilor.
-Daniel 12, 13: Lui Daniel i se promite ca va invia la sfarsitul timpului pentru a-si primi rasplata.
-Osea 13,14: Profetul Osea vorbeste despre inviere.
-Evrei 11, 35: Pavel aminteste de invieri care au avut loc, dar si de invierea finala.
-Romani 8,11: Pavel vorbeste despre invierea lui Hristos ca fiind o garantie a invierii finale, facute prin puterea Duhului Sfant.
FAGADUINTELE INVIERII
Faptele Apostolilor 24
15și am în Dumnezeu nădejdea aceasta, pe care o au și ei înșiși, că va fi o înviere a celor drepți și a celor nedrepți.
Ioan 11
25Isus i-a zis: "Eu sunt învierea și viața. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi.
1 Corinteni 15
21Căci dacă moartea a venit prin om, tot prin om a venit și învierea morților.
22Și după cum toți mor în Adam, tot așa, toți vor învia în Hristos;
23dar fiecare la rândul cetei lui. Hristos este cel dintâi rod; apoi, la venirea Lui, cei ce sunt ai lui Hristos.
Filipeni 3
21El va schimba trupul stării noastre smerite, și-l va face asemenea trupului slavei Sale, prin lucrarea puterii pe care o are de a-Și supune toate lucrurile. |
|
Deconectat |
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6769. Postat la 10/01/2011 19:08 - 5231z2h58m |
|
|
Lică a scris:
Aceste dovezi se vrea a fi dovezi aduse în fața unui ateu...ce argumnete am aduce unui ateu privind credința noastră...de ce ar trebui să creadă și el...desigur ca să aibe viața veșnică etc..însă există o viață veșnică? ...și nelămuririle pot continua
Shalom, și zic ca Boaz când am mers la secerători: DOMNUL cu voi!
Aș încerca să răspund strict la această întrebare, care mi se pare foarte interesantă.
Mai întâi ar trebui , când stăm de vorbă cu un ateu, să stim de unde să începem, și cum să tratăm cu el .
Eu , cu îngăduința dumneavoastră, vă voi povesti pe scurt, o discutie pe care am avut-o acum cât-va timp în urmă, cu un mare ateu, cu multă școală.......... .
Eu l-am întrebat mai întâi, să îmi spună ce înseamnă ateu, el a început să mă lămurească , că el nu crede că există Dumnezeu, și de aici nu mi-a fost deloc greu , să îl lămuresc, că nu are dreptate.
I-am demonstrat foarte ușor, că nu este ateu, că de fapt nu există ateu, și i-am trezit o curiozitate, adică cum voi putea demonstra acest lucru.
Am reușit ca să îl lămuresc că amândoi suntem, CREDINCIOȘI, curiozitatea a fost și mai mare, de fapt dumneavoastră credeți că nu există Dumnzeu, iar eu cred că există, fără să tăgăduiască , a zis că am mare dreptate, și am început să îi aduc dovezi, și dintre cele aduse de fr. Daniel ( avodah), și dintre cele înâlnite , și văzute de el zi de zi.
Nu vă mai rețin, să vă spun toată discuția, dacă credeți că sunt necesare amănuntele , să îmi ziceți,.......... .
Vă pot spune că a rămas foarte surprins, că de fapt el este credincios, că nu are argumente , ca să desființeze profețiile istorice, din Sf. Scriptură, și nici istoria scrisă anticipat, despre zilele pe care le trăim acum, care se împlinește cu mare exactitate sub ochii noștri, nici nu a putut să îl contrazică pe doctorul care i-a zis că el face tot ce poate, dar viața este în mâna lui Dumnezeu, și nici de ce îi este frică și îi tresaltă inima când trăsnește .
Să vă spun concluzia, dupa o comversație, foarte civilizată, a spus că , așa este cum am pus eu problema, dar până când nu voi rezova ultima problemă, el rămâne tot un credincios negativ.
Unde discutam noi era o grămadă de porumb jos, ma chemat lângă grămada de porumb lângă el, mi-a zis să ne întoarcem cu spatele la porumb, și o zis că îl îngrozește, rspunsul care îl dă la sfârșit, și a zis așa: domnu Nică, ce avem în spatele nostru , eu am răspuns , porumb, și ce zici, eu nu știu ce este în spatele meu? ȘTIU, sa aplecat a luat un știulete de porumb în mână și a zis așa: până nu voi pune mâna pe Dumnezeu, așa cum pun pe porumbul acesta , voi spune în continuare că nu există, de și eu știu care e realitatea.
Eu am rămas , frumos surprins de toată discuția, dar îngrozit de răspunsul final.
Eu cred că unui astfel de om ori ce argument ai aduce , ...................... .
În rest mulțumim Domnului, că a avut milă de noi.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod! |
|