"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor" Isaia 9:7
Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."
Calea
Pe scurt exista o singura modalitate de a fi considerat neprihanit asa incat sa poti intra in sfintenia prezentei divine si aceea este doar prin sangele fara prihana a Mantuitorului.
Prin puterile noastre singure oricat am incerca , daca gresim una din porunci suntem vinovati de toate , astfel nu exista nici macar un om care sa fi putut fi gasit fara pacat in afara de Fiul.Nimeni nu poate ajunge la Tatal decat prin Fiul, astfel : El este Calea si usa. Adevarul
Care este adevarul?Mesia ne raspunde in Ioan17:17 Cuvantul Sau este adevarul.
Totodata cunoastem ca Mesia este Cuvantul care s-a facut trup si a locuit printre noi.Fara al recunoaste pe Mesia in Tora , aceasta poate devenii o litera moarta a Legi. El este Adevarul Viata
Cei ce cred in sangele Lui ,i-au urmatorul pas infaptuind botezul ,care reprezinta nasterea din nou,(in alte cuvinte trecerea de la moarte la care toti am fost condamnati prin Adam , trecerea la viata prin credinta, la care toti am fost invitati prin sangele fara prihana a lui Yahshua varsat pentru toti ,iar simbolurile azimei si vinului reprezinta impartasirea cu viata Lui.
Căci dacă moartea a venit prin om, tot prin om a venit și învierea morților. Și după cum toți mor în Adam, tot așa, toți vor învia în Mesia (I Corinteni 15:20-22).
Fiindcă atît de mult a iubit Elohim lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă [i]viața vecinică. (Ioan 3:16)[/i]
Ioan 14.6
Isus i-a zis: "Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.
Exod 33.13
Acum, dacă am căpătat trecere înaintea Ta, arată-mi căile Tale; atunci Te voi cunoaște, și voi avea trecere înaintea Ta. Și gândește-Te că neamul aceasta este poporul Tău!"
Deuteronom 10.12-16
12. Acum, Israele, ce alta cere de la tine Domnul, Dumnezeul tău, decât să te temi de Domnul, Dumnezeul tău, să umbli în toate căile Lui, să iubești și să slujești Domnului, Dumnezeului tău, din toată inima ta și din tot sufletul tău,
13. să păzești poruncile Domnului și legile Lui pe care ți le dau astăzi, ca să fii fericit?
14. Iată, ale Domnului, Dumnezeului tău, sunt cerurile și cerurile cerurilor, pământul și tot ce cuprinde el.
15. Și numai de părinții tăi S-a alipit Domnul ca să-i iubească; și după ei, pe sămânța lor, pe voi v-a ales El dintre toate popoarele, cum vedeți azi.
16. Să vă tăiați dar inima împrejur, și să nu vă mai înțepeniți gâtul.
1Regi 2.1-5
1. David se apropia de clipa morții, și a dat îndrumări fiului său Solomon, zicând:
2. "Eu plec pe calea pe care merge toată lumea. Întărește-te, și fii om!
3. Păzește poruncile Domnului, Dumnezeului tău, umblând în căile Lui, și păzind legile Lui, poruncile Lui, hotărârile Lui și învățăturile Lui, după cum este scris în legea lui Moise, ca să izbutești în tot ce vei face și ori încotro te vei întoarce,
4. și pentru ca Domnul să împlinească următoarele cuvinte pe care le-a rostit pentru mine: ,Dacă fiii tăi vor lua seama la calea lor, umblând cu credincioșie înaintea Mea, din toată inima lor și din tot sufletul lor, nu vei fi lipsit niciodată de un urmaș pe scaunul de domnie al lui Israel.'
5. Știi ce mi-a făcut Ioab, fiul Țeruiei, ce a făcut celor două căpetenii ale oștirii lui Israel, lui Abner, fiul lui Ner, și lui Amasa, fiul lui Ieter. I-a omorât; a vărsat în timp de pace sânge de război, și a pus sângele de război pe cingătoarea cu care era încins la mijloc și pe încălțămintea din picioare.
1Regi 11.38
Dacă vei asculta de tot ce-ți voi porunci, dacă vei umbla în căile Mele, și dacă vei face ce este drept înaintea Mea, păzind legile și poruncile Mele, cum a făcut robul Meu David, voi fi cu tine, îți voi zidi o casă trainică, așa cum am zidit lui David, și-ți voi da ție pe Israel.
Psalmul 103.7
El Și-a arătat căile Sale lui Moise, și lucrările Sale copiilor lui Israel.
Psalmul 119.27
Fă-mă să pricep calea poruncilor Tale, și voi cugeta la lucrurile Tale cele minunate.
Psalmul 119.30-33
30. Aleg calea adevărului, pun legile Tale sub ochii mei.
31. Mă țin de învățăturile Tale, Doamne, nu mă lăsa de rușine!
32. Alerg pe calea poruncilor Tale, căci îmi scoți inima la larg.
33. Învață-mă, Doamne, calea orânduirilor Tale, ca s-o țin până în sfârșit!
Isaia 35.8-10
8. Acolo se va croi o cale, un drum, care se va numi Calea cea sfântă: nici un om necurat nu va trece pe ea, ci va fi numai pentru cei sfinți; cei ce vor merge pe ea, chiar și cei fără minte, nu vor putea să se rătăcească.
9. Pe calea aceasta nu va fi nici un leu, și nici o fiară sălbatică nu va apuca pe ea, nici nu va fi întâlnită pe ea, ci cei răscumpărați vor umbla pe ea.
10. Cei izbăviți de Domnul se vor întoarce, și vor merge spre Sion cu cântece de biruință. O bucurie veșnică le va încununa capul, veselia și bucuria îi vor apuca, iar durerea și gemetele vor fugi!
Isaia 52.1
"Trezește-te, trezește-te! îmbracă-te în podoaba ta, Sioane! Pune-ți hainele de sărbătoare, Ierusalime, cetate sfântă! Căci nu va mai intra în tine nici un om netăiat împrejur sau necurat.
Isaia 40.1-3
1. "Mângâiați, mângâiați pe poporul Meu, zice Dumnezeul vostru.
2. ,Vorbiți bine Ierusalimului, și strigați-i că robia lui s-a sfârșit, că nelegiuirea lui este ispășită; căci a primit din mâna Domnului de două oricât toate păcatele lui.
3. Un glas strigă: "Pregătiți în pustie calea Domnului, neteziți în locurile uscate un drum pentru Dumnezeul nostru!
Isaia 57.12-15
12. Dar acum îți voi da pe față neprihănirea, și faptele tale nu-ți vor folosi!
Isaia 57:13 Și atunci să strigi, și să te izbăvească mulțimea idolilor tăi! Căci îi va lua vântul pe toți, o suflare îi va ridica. Dar cel ce se încrede în Mine va moșteni țara, și va stăpâni muntele Meu cel sfânt." -
14. Și El zice: "Croiți, croiți drum, pregătiți calea, luați orice piedică din calea poporului Meu!
15. Căci așa vorbește Cel Prea Înalt, a cărui locuință este veșnică și al cărui Nume este sfânt. ,Eu locuiesc în locuri înalte și în sfințenie; dar sunt cu omul zdrobit și smerit, ca să înviorez duhurile smerite, și să îmbărbătez inimile zdrobite.
Isaia 65.1-5
1. Eram gata să răspund celor ce nu întrebau de Mine, eram gata să fiu găsit de cei ce nu Mă căutau; am zis: "Iată-Mă, iată-Mă!" către un neam, care nu chema Numele Meu.
2. Mi-am întins mâinile toată ziua spre un popor răzvrătit, care umblă pe o cale rea, în voia gândurilor lui!
3. Spre un popor, care nu contenește să Mă mânie în față, aducând jertfe în grădini, și arzând tămâie pe cărămizile de pe acoperiș;
4. care locuiește în morminte, și petrece noaptea în peșteri, mâncând carne de porc, și având în străchini bucate necurate.
5. Și care totuși zice: "Dă-te înapoi, nu te apropia de mine, căci sunt sfânt!"... Asemenea lucruri sunt un fum în nările Mele, un foc, care arde necontenit!
Ieremia 6.15-16(Proroc al neamurilor)
15. Sunt dați de rușine, căci săvârșesc urâciuni; și totuși nu roșesc, și nu știu de rușine. De aceea vor cădea împreună cu cei ce cad, vor fi răsturnați, când îi voi pedepsi, zice Domnul."
16. Așa vorbește Domnul: "Stați în drumuri, uitați-vă, și întrebați care sunt cărările cele vechi, care este calea cea bună: umblați pe ea, și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre!" Dar ei răspund: "Nu vrem să umblăm pe ele!"
Ieremia 21.8
8. Iar poporului acestuia să-i spui: ,Așa vorbește Domnul: ,Iată că vă pun înainte calea vieții și calea morții.
Deuteronom 30.11-20
11. Porunca aceasta pe care ți-o dau eu azi, nu este mai presus de puterile tale, nici departe de tine.
12. Nu este în cer, ca să zici: "Cine se va sui pentru noi în cer și să ne-o aducă, pentru ca s-o auzim și s-o împlinim?"
13. Nu este nici dincolo de mare, ca să zici: "Cine va trece pentru noi dincolo de mare și să ne-o aducă, pentru ca s-o auzim și s-o împlinim?"
14. Dimpotrivă, este foarte aproape de tine, în gura ta și în inima ta, ca s-o împlinești.
15. Iată, îți pun azi înainte viața și binele, moartea și răul.
16. Căci îți poruncesc azi să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, să umbli pe căile Lui, și să păzești poruncile Lui, legile Lui și rânduielile Lui, ca să trăiești și să te înmulțești, și ca Domnul, Dumnezeul tău să te binecuvânteze în țara pe care o vei lua în stăpânire.
17. Dar dacă inima ta se va abate, dacă nu vei asculta, și te vei lăsa amăgit să te închini înaintea altor dumnezei și să le slujești,
18. vă spun astăzi că veți pieri, și nu veți avea zile multe în țara pe care o veți lua în stăpânire, după ce veți trece Iordanul.
19. Iau azi cerul și pământul martori împotriva voastră că ți-am pus înainte viața și moartea, binecuvântarea și blestemul. Alege viața, ca să trăiești, tu și sămânța ta,
20. iubind pe Domnul, Dumnezeul tău, ascultând de glasul Lui, și lipindu-te de El: căci de aceasta atârnă viața ta și lungimea zilelor tale, și numai așa vei putea locui în țara pe care a jurat Domnul că o va da părinților tăi, lui Avraam, Isaac și Iacov".
Isaia 40.1-2
1. "Mângâiați, mângâiați pe poporul Meu, zice Dumnezeul vostru.
2. ,Vorbiți bine Ierusalimului, și strigați-i că robia lui s-a sfârșit, că nelegiuirea lui este ispășită; căci a primit din mâna Domnului de două oricât toate păcatele lui.
Osea 14.9
Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă! Căci căile Domnului sunt drepte; și cei drepți umblă pe ele, dar cei răzvrătiți cad pe ele.
Matei 7.13-14
13. Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea.
14. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află.
Matei 10.5
Aceștia sunt cei doisprezece, pe care i-a trimis Isus, după ce le-a dat învățăturile următoare: Să nu mergeți pe calea păgânilor și să nu intrați în vreo cetate a Samaritenilor;
Luca 1.79
ca să lumineze pe cei ce zac în întunericul și în umbra morții, și să ne îndrepte picioarele pe calea păcii!"
Ioan 1.23
"Eu", a zis el, "sunt glasul celui ce strigă în pustie: ,Neteziți calea Domnului', cum a zis proorocul Isaia."
Faptele Apostolilor 18.26
A început a vorbi cu îndrăzneală în sinagogă. Acuila și Priscila, când l-au auzit, l-au luat la ei, și i-au arătat mai cu de-amănuntul Calea lui Dumnezeu.
2Petru 2.2
Mulți îi vor urma în destrăbălările lor. Și, din pricina lor, calea adevărului va fi vorbită de rău.
Adevărul
2Samuel 7.28
Acum, Doamne Dumnezeule, Tu ești Dumnezeu, și cuvintele Tale sunt adevăr, și Tu ai vestit harul acesta robului Tău.
Daniel 8.12
Oastea a fost pedepsită din pricina păcatului săvârșit împotriva jertfei necurmate; cornul a aruncat adevărul la pământ, și a izbutit în ce a început.
Daniel 9.10-13
10. N-am ascultat glasul Domnului, Dumnezeului nostru, ca să urmăm legile Lui pe care ni le pusese înainte prin robii Săi, proorocii;
11. ci tot Israelul a călcat Legea Ta, și s-a abătut astfel ca să n-asculte de glasul Tău. De aceea, ne-au și lovit blestemele și jurămintele scrise în Legea lui Moise, robul lui Dumnezeu, pentru că am păcătuit împotriva lui Dumnezeu.
12. El a împlinit astfel cuvintele pe care le rostise împotriva noastră și împotriva căpeteniilor noastre, care ne-au cârmuit, și a adus peste noi o mare nenorocire, așa cum niciodată și nicăieri sub cer nu s-a mai întâmplat o nenorocire ca aceea care a venit acum asupra Ierusalimului.
13. După cum este scris în Legea lui Moise, toată nenorocirea aceasta a venit peste noi; și noi n-am rugat pe Domnul, Dumnezeul nostru, nu ne-am întors de la nelegiuirile noastre, și n-am luat aminte la adevărul Tău.
Galateni 5.7
Voi alergați bine: cine v-a tăiat calea ca să n-ascultați de adevăr?
1Timotei 3.14-15
14. Îți scriu aceste lucruri cu nădejde că voi veni în curând la tine.
15. Dar dacă voi zăbovi, să știi cum trebuie să te porți în casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlpul și temelia adevărului.
Psalmul 51.6
Dar Tu ceri ca adevărul să fie în adâncul inimii: fă dar să pătrundă înțelepciunea înăuntrul meu!
Psalmul 119.160
Temelia Cuvântului Tău este adevărul, și toate legile Tale cele drepte sunt veșnice.
Psalmul 119.142-151
142. Dreptatea Ta este o dreptate veșnică, și Legea Ta este adevărul.
143. Necazul și strâmtorarea mă ajung, dar poruncile Tale sunt desfătarea mea.
144. Învățăturile Tale sunt drepte pe vecie: dă-mi pricepere, ca să trăiesc!
145. Te chem din toată inima mea: ascultă-mă, Doamne, ca să păzesc orânduirile Tale.
146. Te chem: mântuiește-mă, ca să păzesc învățăturile Tale!
147. O iau înaintea zorilor și strig; nădăjduiesc în făgăduințele Tale.
148. O iau înaintea străjilor de noapte, și deschid ochii, ca să mă gândesc adânc la Cuvântul Tău.
149. Ascultă-mi glasul, după bunătatea Ta: înviorează-mă, Doamne, după judecata ta!
150. Se apropie cei ce urmăresc mișelia, și se depărtează de Legea Ta.
151. Dar Tu ești aproape, Doamne, și toate poruncile Tale sunt adevărul.
Ioan 1.14
Și Cuvântul S-a făcut trup, și a locuit printre noi, plin de har, și de adevăr. Și noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl. -
Ioan 3.21
Dar cine lucrează după adevăr, vine la lumină, pentru ca să i se arate faptele, fiindcă sunt făcute în Dumnezeu."
Ioan 4.23-24
23. Dar vine ceasul, și acum a și venit, când închinătorii adevărați se vor închina Tatălui în duh și în adevăr; fiindcă astfel de închinători dorește și Tatăl.
24. Dumnezeu este Duh; și cine se închină Lui, trebuie să I se închine în duh și în adevăr."
Ioan 8.32
veți cunoaște adevărul, și adevărul vă va face slobozi."
Viata
Ezechiel 18.5-9,32
5. Omul care este drept, care face judecată și dreptate,
6. care nu mănâncă pe munți carne jertfită idolilor, și nu ridică ochii spre idolii casei lui Israel, care nu necinstește nevasta aproapelui său, și nu se apropie de nevasta sa în timpul necurățeniei ei,
7. care n-asuprește pe nimeni, care dă înapoi datornicului zălogul, care nu răpește nimic, care dă din pâinea lui celui flămând și învelește cu o haină pe cel gol,
8. care nu împrumută cu dobândă și nu ia camătă, care își abate mâna de la nelegiuire și judecă după adevăr între un om și altul,
9. care urmează legile Mele și păzește poruncile Mele, lucrând cu credincioșie, - omul acela este drept, și va trăi negreșit, zice Domnul, Dumnezeu."
32. Căci Eu nu doresc moartea celui ce moare, zice Domnul Dumnezeu. Întoarceți-vă dar la Dumnezeu, și veți trăi."
Ezechiel 18.23
Doresc Eu moartea păcătosului? zice Domnul, Dumnezeu. Nu doresc Eu mai degrabă ca el să se întoarcă de pe căile lui și să trăiască?
Romani 10.5
În adevăr, Moise scrie că omul care împlinește neprihănirea, pe care o dă Legea, va trăi prin ea.
Ezechiel 20.11-13
11. Le-am dat legile Mele și le-am făcut cunoscut poruncile Mele, pe care trebuie să le împlinească omul, ca să trăiască prin ele.
12. Le-am dat și Sabatele Mele, să fie ca un semn între Mine și ei, pentru ca să știe că Eu sunt Domnul, care-i sfințesc.
13. Dar casa lui Israel s-a răzvrătit împotriva Mea în pustie. N-au urmat legile Mele, ci au lepădat poruncile Mele, pe care trebuie să le împlinească omul, ca să trăiască prin ele, și Mi-au pângărit peste măsură de mult Sabatele Mele. Atunci am avut de gând să-Mi vărs mânia peste ei în pustie, ca să-i nimicesc.
Luca 10.28
"Bine ai răspuns", i-a zis Isus; "fă așa, și vei avea viața veșnică."
1Timotei 2.3-4
3. Lucrul acesta este bun și bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru,
4. care voiește ca toți oamenii să fie mântuiți și să vină la cunoștința adevărului.
2Petru 3.9
Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinței Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi, și dorește ca nici unul să nu piară, ci toți să vină la pocăință.
Leveticul 18.4-5
4. Să împliniți poruncile Mele, și să țineți legile Mele: să le urmați. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru.
5. Să păziți legile și poruncile Mele: omul care le va împlini, va trăi prin ele. Eu sunt Domnul!
Eclesiastul 12.13
Să ascultăm dar încheierea tuturor învățăturilor: Teme-Te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om.
Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat
Deconectat
RE: CALEA, ADEVARUL,si VIATA ?
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi)
5270. Postat la 06/12/2010 11:51 - 5265z17h36m
NASTEREA DIN NOU
Nasterea din nou este o experienta spirituala care trebuie sa aibe loc in viata oricarui om care doreste mantuirea. Ioan 3, 3
Nasterea din nou nu este reincarnare intr-o existenta viitoare, ci transformarea vietii prezente. Efeseni 4,22-24
Nasterea fizica:- este un proces fiziologic dureros ( singurul )
-o realizeaza altcineva decat cel care vine pe lume ( mama )
-aduce pe lume o fiinta noua ( nou-nascut )
Nasterea din nou ( renasterea spirituala):
-este, de asemenea, un proces dureros, implicand multe lupte sufletesti, lacrimi, framantari Galateni 4, 19
- nu este realizata de om, prin propriile sale eforturi, ci o realizeaza Duhul lui Dumnezeu. Ioan 3,5
-aduce pe lume o fiinta cu totul noua din punct de vedere spiritual Coloseni 3,9-10; Efeseni 4,22-24; Romani 12,2
IMPREJURAREA IN CARE BIBLIA VORBESTE DESPRE NASTEREA DIN NOU- discutia dintre Mantuitorul si fariseul Nicodim: Ioan 3, 1-21
NECESITATEA NASTERII DIN NOU:
-Prin nasterea fizica, venim in lume cu o natura pacatoasa, cu inclinatii spre pacat Psalm 51, 5; Romani 3, 23; Ioan 8, 44
-Natura pacatoasa nu poate mosteni Imparatia lui Dumnezeu 1 Corinteni 15, 50
Isaia 6,5
-Pentru a locui in prezenta unui Dumnezeu sfant, o intreaga vesnicie, avem nevoie de o natura noua, neprihanita. 1 Petru 1, 3-4